גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עובדי קואופ לרשם האגודות: חוששים לפרנסתנו - נא התערב

הפנייה - בעקבות חשיפת "גלובס" השבוע על הכוונה לפטר 240 עובדים ברשת ■ קואופ ישראל: "מרבית הטענות נדונו בעבר ולא נמצא בהן דבר"

עובדים ברשת קואופ ישראל פנו היום (ד') לרשם האגודות, עו"ד מירון הכהן, בתלונה ובבקשה כי יתערב בנעשה ברשת שמתנהלת תחת האגודה השיתופית קואופ ישראל. לטענתם, הרשת נמצאת במשבר כתוצאה מניהול כושל, והם חוששים לפרנסתם.

לדבריהם, הם מייצגים עובדים רבים ברשת בעלי ותק שבין שנה ל-30 שנה. העובדים בחרו שלא להזדהות בשמם.

עו"ד הכהן העביר היום את פניית העובדים להנהלת קואופ ישראל ודרש לקבל את התייחסותם בתוך 4 שעות.

סניפים הפסדיים

הפנייה הנוכחית מגיעה לאחר חשיפת "גלובס" מתחילת השבוע בדבר כוונת הנהלת קואופ ישראל לפטר כ-240 מתוך 1,200 העובדים ברשת. כפי שנחשף, מנהלי סניפים קטנים התבקשו לפטר 2-4 עובדים, ואילו מנהלי סניפים גדולים התבקשו לפטר 5-10 עובדים. הרשת כבר החלה בזימון עובדים לשימוע לפני פיטורים, והשימועים החלו בשבוע שעבר.

בפנייה לרשם האגודות כותבים העובדים: "בימים אלה הרשת מפטרת עוד כ-240 עובדים, ביניהם סגני מנהלים - אין יותר תפקיד כזה ברשת, מה שזה אומר שאין דור המשך לניהול סניפים - וגם עובדים פשוטים וקשי-יום שמשתכרים בשכר מינימום ואף פחות מזה כמו עובדי ניקיון, עובדי מאפיות, קופאיות ועוד. אנחנו רואים בך כאחראי להגן עלינו מפני מה שקורה ברשת ואחראי להצלת 1,200 מקומות עבודה".

העובדים מבקשים מהרשם לפעול להחלפת הנהלת האגודה בהנהלה מקצועית, להשעות את מנכ"ל האגודה, להורות על פיזור מזכירות האגודה, לבחור מחדש דירקטוריון ולקיים בחירות חדשות לנציג בעלי המניות בדירקטוריון.

קואופ ישראל היא אגודה שיתופית שלה אלפי בעלי מניות. מספרם המדויק אינו ידוע, אם כי בהנהלת האגודה נטען כי ישנם 13 אלף חברים. האגודה היא בעלת רשת השיווק קואופ שופ, המונה 47 סניפים. רשת השיווק משמשת בנוסף כקניינית סחר של 92 סניפי מינימרקט הפועלים בכפרים. לאגודה השיתופית יש נדל"ן בשווי של כ-300 מיליון שקל.

מנכ"ל האגודה, עו"ד עופר פיינשטיין, שימש בעבר יועץ משפטי חיצוני לאגודה, אך בעקבות אי-סדרים מונה על-ידי רשם האגודות הקודם למנהל מיוחד ולאחר מכן למנכ"ל.

לפי הערכות, מחזור המכירות של רשת קואופ ישראל הסתכם אשתקד ב-800 מיליון שקל. לדברי עובדים ברשת, מרבית הסניפים הפסדיים.

אין זו הפעם הראשונה שבה נעשית פנייה לרשם האגודות להתערב בנעשה בקואופ ישראל. באוגוסט 2013 הגיב רשם האגודות לממצאי תחקיר "גלובס" שחשפו אי-סדרים ברשת ומסר כי יבדוק את הדברים. אלא שלמרות שחלפה מאז חצי שנה, לא פורסמו פעולות שנעשו עד כה בעניין.

יצוין כי לפי החוק, יש לרשם סמכות למנות חוקר לבדיקת מצבה הכספי, הרכבה ודרכי עבודתה של האגודה, סמכות למנות בודק לאגודה, סמכות למנות ועד ממונה במקום הוועד הקיים וסמכות להוציא צו פירוק לאגודה.

העובדים טוענים כי לפיינשטיין ולמקורבים לו אין די ניסיון בניהול רשת או ניסיון קמעונאי אחר, וכי הדבר משפיע לרעה על ביצועי הרשת וניהולה.

בפנייה לרשם האגודות מביאים העובדים כדוגמה חוזים שעליהם חתמה הרשת עם ספקים, ולפיהם הרשת מבצעת רכישות מספקים ללא יכולת החזרה, גם כאשר מדובר במוצרים פגומים.

"כתוצאה מכך, סניפים שוקעים במלאי מיותר ומפסידים כספים רבים בגלל אי-הסכם החזרה - הסכם שלא מצוי באף רשת בארץ", נכתב בפנייה לרשם.

לדברי העובדים, ספקים רבים חוששים לתת אשראי גבוה לרשת. כדוגמה הם מביאים את חברת דיפלומט (משווקת מוצרי פרוקטר אנד גמבל, טונה סטארקיסט ועוד) שמגבילה את האשראי לרשת.

העובדים טוענים כי תחת הנהלתו של פיינשטיין "הוצאות המטה עלו בעשרות אחוזים ללא הצדקה, והן מכבידות על הרשת", וזאת הן בשל מינוי מקורבים הן בשל שכר מופרז לפיינשטיין, שעומד על 160 אלף שקל בחודש, לא כולל תוספת של 6 יחידות שכר ובונוס שנתי של מיליוני שקלים.

בפנייה נטען עוד: "פדיון הרשת הולך ומידרדר, הפעילות בסניפים דלה, לקוחות רבים שמגיעים לסניפים מתלוננים על מחירים גבוהים. הסניפים רחוקים באחוזים רבים מהיעדים אשר נקבעו על-ידי ההנהלה, והמצב אף מחריף".

העובדים מציינים בפנייתם כי המנכ"ל פיינשטיין מבצע נסיעות עבודה חלקן במחלקה ראשונה, כפי שנטען גם בפנייה לבית המשפט שהוגשה בסוף השבוע על-ידי חבר האגודה, טל מרק.

זעם גדול מביעים העובדים הן בשיחות הן בפנייה לרשם האגודות על יו"ר ועד העובדים, אורי צרפי. נזכיר כי בשיחה עם "גלובס" הכחיש צרפי תחילה את דבר פיטורי עובדים. לאחר מכן הוא טען כי מדובר בפיטורים על רקע בעיות "משמעת ואמינות", ואישר כי הוא זומן ונוכח בשימועים שהחלה האגודה לקיים לעובדים לפני פיטורים.

צרפי, שלדברי חברים בוועד בתחילה לא נענה לבקשות לכנס את ועד העובדים בעניין הפיטורים, החליט לאחר פניית "גלובס" לזמן ישיבה של הוועד. ככל הידוע, הישיבה נועדה להתקיים היום. גורמים באגודה טוענים כי בעזרת ניהול נכון, ניתן לשקם את הרשת.

רשם האגודות, עו"ד מירון הכהן, מסר בתגובה: "המכתב התקבל בלשכת הרשם והועבר להתייחסות הנהלת קואופ. במחצית השנה האחרונה בודק הרשם את הנושא, כאשר רובן ככולן של התלונות שהתקבלו היו תלונות אנונימיות, לרבות הפנייה הנוכחית, מה שמקשה על אימותן. עם זאת, ככל שיהיו פניות קונקרטיות מזוהות, שניתן לאמתן עם הפונים, ניתן יהיה לבדוק את הנושא בצורה מעמיקה יותר".

מקואופ ישראל נמסר: "מעיון במכתב לרשם האגודות נראה על פניו כי מרבית הדברים כבר נדונו בעבר על-ידי רשם האגודות, ולגבי מרביתם ניתנה תשובה מהרשם, שלא מצא בהן דבר. לגבי שאר הטענות שהועלו במכתב, הן יילמדו, ונשיב לרשם כמקובל".

לינק לכתבות נוספות:

ביהמ"ש: חבר קו-אופ שהתלונן על אי-סדרים פעל בחוסר תום-לב.

עוד כתבות

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם