אייפון 6 ו-6 פלוס הושקו באופן רשמי בכמה ממדינות בעולם באמצע ספטמבר, אך זה לא מנע מישראלים לשים את ידיהם על המכשיר הנחשק. בשבועיים האחרונים נתפסו עשרות ישראלים בעת שניסו להבריח לארץ כ-100 מכשירי אייפון 6 - במטרה לסחור בהם בישראל ולהרוויח אלפי שקלים.

לפי רשות המסים, מאז ההשקה חלה עלייה גדולה בניסיונות להבריח את המכשיר הנחשק לישראל. גורמים ברשות סיפרו כי כמעט מדי יום הם תופסים ישראלים שמנסים להבריח את המכשיר בכמויות מסחריות או פרטיות.

כך למשל, יום אחד לאחר ההשקה ניסה אזרח ישראלי שנחת בטיסה מלונדון להבריח 4 מכשירים בתוך מזוודה קטנה - ונתפס. המכשירים הוחרמו על-ידי עובדי המכס בנתב"ג, והאזרח נדרש לשלם אלפי שקלים מס כדי לשחרר אותם.

באירוע אחר, פקידי המכס המתינו לטיסה שנחתה מניו-יורק והחלו לבדוק באופן אקראי את המזוודות. אחד הנבדקים טען כי אין לו על מה להצהיר. בחיפוש מהיר שנערך במזוודה שלו נמצאה תחתית כפולה שבתוכה הסליק 20 מכשירי אייפון 6 אותם התכוון למכור בישראל.

מחירו של אייפון 6 בארה"ב הוא כ-650 דולר (כ-2,400 שקל), ומחירו של אייפון 6 פלוס הוא כ-950 דולר (כ-3,500 שקל). בישראל, לעומת זאת, מחירו של הדגם הבסיסי נע בין 4,500 ל-6,200 שקל, ומחיר דגם הפלוס נע בין 6,700 ל-8,000 שקל. במילים אחרות, הברחה של 20 מכשירים הייתה יכולה להכניס לכיסו של המבריח כ-90 אלף שקל.

מרבית האזרחים שנתפסו ניסו להבריח בין מכשיר אחד לשלוש,. חלקם למכירה ואחרים לצרכים פרטיים. הם עברו במסלול ה'ירוק' בנתב"ג מבלי להצהיר במכס כפי שמקובל על-פי החוק.

"מאז ההשקה של אייפון 6 אנחנו רואים מגמת עלייה גדולה מאוד בניסיונות להבריח אותו, בין השאר בגלל שהמחיר שלו בישראל גבוה מאוד, והוא טרם הגיע לארץ באופן רשמי. חלק עושים זאת ממניעים כלכליים כדי להרוויח כסף, ואחרים לצרכים פרטיים", הסביר גורם ברשות המסים.

על-פי החוק, על כל הסמארטפונים חל נכון לעכשיו מס בגובה של 35.7% (15% מס קנייה ועוד 18% מע"מ). נוסע שחוזר מחו"ל יכול שלא להצהיר על פרטים אישיים שרכש, ובתנאי שלא חצו את רף ה-200 דולר. מי שהחליט לרכוש סמארטפונים באתרים שונים בחו"ל, ייאלץ לשלם מכס. מכשיר שמחירו עד 75 דולר פטור ממס. מעל סכום זה הרכוש יצטרך לשלם מע"מ.