גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ישראלי בן 34 ייסד חברה המוערכת ב-1.5 מיליארד דולר

חברת המלצות התוכן טאבולה מסתמנת כאחת ההבטחות הגדולות של ההיי-טק הישראלי ■ היזם אדם סינגולדה מסביר למה הוא לא ממהר לאקזיט, איך מתמודדים עם עודף מידע, מה למד מהאבא הגיטריסט, ולמה הוא רוצה פסנתר במשרד

אדם סינגולדה  / צילום: כפיר זיו
אדם סינגולדה / צילום: כפיר זיו

בסוף הראיון אדם סינגולדה מזמין מונית משני סמארטפונים שונים - אחת מגט-טקסי, אחת מהמתחרה החדשה, אובר. הלו"ז שלו צפוף מאוד (והדיבור שלו צפוף עוד יותר), ואם יש תחרות, והטכנולוגיה והכסף מאפשרים, אין סיבה שלא לנצל את זה. "גט טקסי, יו לוז", הוא ממלמל לעצמו בחיוך לאחר שהמתחרה הצליחה לשלוח הסעה מהירה יותר.

לא פשוט לראיין את סינגולדה: הטכנולוגיה של חברת טאבולה שלו מורכבת למדי, קצב הדיבור שלו עומד על מאתיים מילים בדקה, והנימה האמריקאית שסיגל לעצמו לאחר חמש שנים בארצות הברית אינה תורמת לאוזן הישראלית. תוסיפו לזה את העובדה שהוא נמצא כאן בארץ בחלון הזדמנויות לרגל החגים, ושבין פגישה לפגישה הוא נערך לחתונה בישראל בעוד כמה חודשים, וקיבלתם שיחה של כשעה עם משקל סגולי של חודשיים.

וזה פחות או יותר מה שמאפיין את סינגולדה - הספק, ניהול זמן, סדרי עדיפויות. הוא רק בן 34, וכבר עומד בראשה של חברת אינטרנט שהוא ייסד, "טאבולה" שמה, שהכנסותיה עומדות על מאות מיליוני דולרים בשנה ואשר שווייה מוערך על-פי פרסומים שונים בעיתונות בכ-1.5 מיליארד דולר. סינגולדה עצמו, אגב, טוען כי אין לו מושג איך הגיעה התקשורת להערכה הזו, ומצד שני מקמץ מאוד - ואולי לא בכדי - במבנה האחזקות של החברה (ועל כך בהמשך).

גם טאבולה עצמה נשענת על עיקרון ה"אין לי זמן!" של סינגולדה, מאחר שבסופו של יום, המטרה שלה ושל דומותיה היא לזהות את התוכן שבו מתעניינים הגולשים, ולהמליץ להם על תוכן דומה ובכך לחסוך עבורם את השיטוט במחוזות לא פרודוקטיביים. או בתרגום לעברית: היא אחראית לחלונות ה"כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך" בסוף כל כתבה ברשת.

למרבה האירוניה, בארץ המשפט הזה מזוהה דווקא עם המתחרה הגדולה של טאבולה, אאוטבריין הישראלית, שחולשת על המלצות התוכן כאן. בעולם הסיפור קצת אחר: אף על פי ששתי החברות דומות בהיקפן, על-פי נתונים חדשים שפרסמה השבוע חברת המחקר קומסקור, טאבולה עוקפת בארה"ב את אאוטבריין בכל הקשור לשיעור החשיפה ולכמות הגולשים שנחשפים להמלצות שלה. לסינגולדה זה לא מספיק: "אנחנו רוצים להיות כמו גוגל, רק הפוך", הוא מצהיר באופן שאפתני למדי. "גוגל היא דבר מדהים למי שיודע מה הוא מחפש. הבעיה היא שלא תמיד אנחנו יודעים מה אנחנו מחפשים".

- אלה מילים יפות מאוד, אבל בסופו של יום אתה מדבר על כלי מאוד שגור, עם מתחרה מאתגרת למדי.

"מה שאת מדברת עליו זה חברות שעושות רה-טארגטינג, שמזהות מה מעניין אותך ומציעות לך מידע נוסף בתחום. החזון של טאבולה הוא יותר מזה, ממש מנוע חיפוש הפוך - כזה שימצא תכנים באינטרנט שאולי תאהבי, אבל לא ידעת אפילו שהם קיימים. יותר מזה: אני רוצה לאפשר לקוראים להשתתף בדיון. אני רוצה לאפשר להם ללחוץ על המלצת תוכן אם הם אוהבים אותה, אבל שיוכלו גם לבטל אותה. אנחנו קוראים לזה טאבולה-צו'יס".

- מה זה?

"אני אדגים לך באמצעות אחד הלקוחות שלנו, האתר של יו.אס.איי טודיי. אני גולש באתר, קורא כתבה, ומוצע לי תוכן נוסף. עכשיו, אם החלטתי ללחוץ איקס על התוכן שמוצע לי, כלומר, שאני לא מעוניין בו, מיד אני מקבל חלונית ובה אני נשאל למה סגרתי. מרגע זה, טאבולה תדאג שלעולם לא אחשף יותר לתוכן הזה, והעורכים באתר לא רק יודעים מה אני כקורא לא אוהב, אלא גם למה אני לא אוהב את זה".

- ועל זה משלמים לכם.

"כן, אבל הם גם מרוויחים מזה. כי בואי נגיד שבניו יורק טיימס יש כתבה שעשויה לעניין גולש שקרא עכשיו כתבה ביו.אס.איי טודיי. אנחנו מזהים את הצורך הזה של הקורא בתוכן ההמשך וממליצים לו על התוכן הזה. ברגע שהוא מקליק לכתבה של הניו יורק טיימס, שהופנתה אליו מיו.אס.איי טודיי, הטיימס משלמים לטאבולה ואנחנו מעבירים חלק מהכסף ליו.אס.איי טודיי. הגולש קיבל מידע נוסף, שהוא לא ידע שהוא עשוי להזדקק לו; הטיימס קיבל כניסה; יו.אס.איי טודיי קיבל כסף. כולם מרוצים".

- זה לא יוצר מצבים מוזרים, שאתר אחד מפנה למתחרה?

"הכול תלוי בארגון. בואי ניקח למשל את גלובס. את מצפה שאנשים יבואו לגלובס כי הם מכירים את העיתון ואת האתר, אבל אם אני גם מגלה לאן הגולשים הולכים, ואלך לכל אתר שהם הולכים אליו, ואציע קישורים אליו, אני אוכל לגדול יותר. את כעיתונאית רוצה לייצר קול אדיטוריאלי עקבי כדי שאנשים ירצו לחזור אלייך, לא?".

- אלה מילים גבוהות, אבל בסופו של יום אנחנו מדברים פה על תוכן שיווקי, או יותר נכון שיווק תוכני. הרי לא כל ההפניות הן אדיטוריאליות.

"אני אשיב לך בדוגמה: מכירה את אנססטרי? זו הרשת החברתית שעוזרת לך למפות את העץ המשפחתי שלך. את משלמת מנוי של כמה עשרות דולרים בחודש וכל חבר ממלא את העץ וככה אנשים מצליחים לדעת על כל מיני קרובי משפחה. פעם, החברה הזו הייתה מפרסמת את עצמה ברשת באמצעות באנר עם הלוגו שלהם, שרשום על זה משהו כמו, 'גלה את המשפחה שלך'. וכשהיו מקליקים על זה, אנשים נפלו על הצעה להירשם לשירות שלהם. ברגע שזה קורה, לא הרבה אנשים ממשיכים הלאה. אנחנו לקחנו את השיווק והוספנו לו תוכן. היום אין יותר באנרים של החברה. יש הפניות לכתבות שנכתבו על-ידי עיתונאים שהועסקו על-ידי החברה, הוקם בלוג באתר, ופשוט כתבו על השירות של החברה".

- תוכן שיווקי פר אקסלנס.

"כן, אבל זה יותר מזה. בעולם האמיתי, לפני שאת נרשמת למשהו, את לומדת עליו, נכון? אותו דבר כאן. אני כותב כתבות ומביא אותן לאנשים שיתעניינו בזה. אבל לא סתם יתעניינו, אלא אני גם אכוון לאנשים שיש להם נטייה להירשם לשירותים".

- מה יש בכתבות האלה?

"מספרים שם סיפור. זו יכולה להיות עדות של מישהו שגילה קרוב משפחה דרך השירות; זה יכול להיות משהו שמתייחס לתיאוריה שכל אחד קשור לאחר בשישה צעדים. מה שחשוב הוא שאני מנסה להביא לך כתבות שקשורות לעולם שלך. באמצעות זה שאנססטרי הופכת לסטורי טלר, היא מביאה אנשים לכך שירצו להירשם לשירות שלה. כל המתמטיקה של טאבולה מבוססת על זה שאנחנו מזהים מה מעניין את הבן אדם".

כמו הנוסחה של קוקה קולה

סינגולדה, בנו של הגיטריסט המפורסם למדי אבי סינגולדה, נולד בראשון לציון וגדל בה. אחיו הצעיר, רועי, בחר ללמוד רפואה והתחיל לאחרונה את שנתו הראשונה כמתמחה בבית החולים איכילוב. את אדם האקדמיה לא כל-כך עניינה, והוא אפילו לא סיים תואר ראשון.

אל הרעיון לטאבולה הגיע היישר לאחר שירות קבע כמפקד ביחידת הצופן של צה"ל ("יותר טובים מ-8200!", סינגולדה מפגין גאוות יחידה). הוא לא בזבז זמן, ומיד לאחר השחרור החל לגלגל את הרעיון ולגייס הון ראשוני של כחצי מיליון דולרים ממשקיעים פרטיים כמו ג'ואי לואו, אביגדור וילנץ, זוהר גילון וצבי לימון. לאחר מכן יצא לכמה סבבי גיוס בהובלתן של הקרנות אוורגרין (סבבים ראשון ושני - 1.4 מיליון דולרים ו-4.5 מיליון דולרים בהתאמה), מרקר (סבבים שלישי ורביעי - 9 מיליון דולרים ו-10 מיליון דולרים בהתאמה) ופיטנגו (סבב חמישי - 15 מיליון דולרים). הגיוס הנוכחי, שנחשב כ"גיוס טרום-הנפקה" עומד על כ-80 מיליון דולרים, כפול מכל הגיוסים של טאבולה עד כה. סינגולדה אינו מוכן לפרט את מבנה הבעלות, אבל מסבבי הגיוסים אפשר אולי ללמוד משהו על חלוקת האחזקות בחברה הפרטית.

- אקזיט בא בחשבון?

"אנחנו מקווים לבנות חברה שתהיה פה שלושים שנה. אני בר מזל שצוות ההנהלה של החברה הוא קצת כמו 'ברבור שחור': אנשים יוצאי דופן, מדהימים, חזקים - ואנחנו עושים כיף כצוות. אנחנו חושבים שבעתיד יהיה מקום גדול שבו נצטרך עזרה, משהו שיעזור לנו לדעת מה לעשות קודם, ומתי. זה מרתון".

משרדי ההנהלה והמכירות יושבים בניו יורק, ויש גם משרדים בלונדון, בלוס אנג'לס, בבנגקוק - וכמובן בתל אביב, שם יושבים כמחצית מעובדי החברה - כמאה במספר.

אתה גאה בזה שהמרכז של החברה בישראל? "סופר גאה. זה לא מובן מאליו. זה הג'וקר שלנו, שחברה מתל אביב יכולה לגדול בצורה כזו. אני חושב שזה ממש מרגש".

- למה לא עמק הסיליקון?

"כי ניו יורק היא בירת המדיה. וחוץ מזה, היא שבע שעות הבדל מישראל ולא עשר. רציתי עוד שעות עם ישראל".

בתחילת דרכה, טאבולה ריכזה את מאמציה בניסיון לייצר מנוע שימליץ על תוכני וידיאו. בדיעבד, הניסיון להגדיר פרמטרים שיוכלו לנבא אילו תוכני וידיאו יעניינו את המשתמשים התברר כמורכב מדי. יחד עם זאת, היכולת שצברו סינגולדה וחבריו בכל הנוגע לחיזוי השימוש בתוכני וידיאו, חיזקה אותם ביכולת לנבא רצונות של אנשים לצרוך תכנים אחרים.

וכך, בינואר 2012 השיקה טאבולה לראשונה את השירות שלה - וזה גם היה החודש הראשון שבו ייצרה הכנסות. כיום, על-פי הצהרות החברה, קצב ההכנסות השנתי הצפוי עומד על 250 מיליון דולרים, עם לקוחות כמו יו.אס.איי טודיי, יורוספורט, אטלנטיק, ביזנס אינסיידר, ענקית המדיה טיים וורנר ויאהו יפן.

התחרות כאן היא עניין מהותי. טאבולה ואאוטבריין אמנם הוקמו פחות או יותר באותו זמן (טאבולה ב-2007, אאוטבריין ב-2008), אבל בזמן שטאבולה התעכבה על תוכני הווידיאו, אאוטבריין זיהתה את הפוטנציאל הגלום בתכנים אחרים וצמחה לממדי ענק. בשנתיים האחרונות טאבולה השלימה פערים, וכאמור, על-פי הדיווחים האחרונים, עקפה את המתחרה (בישראל, אגב, פועלת חברה נוספת, my6sense, אולם בשלב הזה היא אינה מהווה תחרות של ממש).

"אאוטבריין היא חברה מצוינת", מפרגן סינגולדה למתחרה הגדולה.

- אבל מה הייחוד שלכם?

"הייחוד של טאבולה הוא בנוסחה שלה. אני כמובן לא אפרט יותר מדי בהיבט הזה, אבל אנחנו יכולים, על סמך הנוסחאות שלנו, לקבוע שמי שמגיעים לכתבה על נדל"ן באתר פיננסי, מאייפון, ביום שישי בבוקר מניו יורק, וזו הפעם הראשונה שלהם באתר, בסיטואציה הזו יש להם נטייה לאהוב כך וכך תכנים".

- ולפי מה אתה קובע את זה?

"מאות דאטה פוינטס, כמו איך הגעתי לכתבה, מה השעה, מאיזה מקום בעולם, מה הטרנדים בטוויטר במקום שממנו הגעתי, וכן הלאה. את כל הנתונים האלה אני דוחף לתוך מערבל".

- הסוד המקצועי שלכם.

"הנוסחה הסודית, כן. היא כל-כך סודית שהחלטנו לא לרשום על זה פטנט, כמו קוקה-קולה, כי אנחנו לא מוכנים שאפילו בסוד ידעו על זה. אנחנו ממש פנאטים. לקח לנו שבע שנים לבנות את זה".

את הצמיחה המהירה שלה טאבולה חייבת לעולם הפרסום. בעוד שהכוונה הייתה להמליץ על תכנים, בפועל הם גילו שההכנסות המשמעותיות הן מהמלצות על שירותים ועל מוצרים - שוק שמוערך ב-10 מיליארד דולרים. כיום מספקת החברה 5 מיליארד המלצות ביום, לכ-400 מיליון גולשים בחודש (תוכן אדיטוריאלי ושיווקי גם יחד).

תרבות שמאפשרת טעויות

לפני כשנה הופיע סינגולדה יחד עם אביו מעל בימת TED. הרצאה פלוס חלק אמנותי - הבן בפסנתר, האב, איך לא, בגיטרה. "זו הייתה הרצאה בנושא גיבורים, ואני הבאתי את אבא, שהוא הגיבור שלי, המנטור שלי, ועשינו שם אנלוגיה בין טכנולוגיה למוזיקאים - כשבשני המקרים יש המון שלבים בדרך: של מנטור, של לעזוב את הקן, את הדבר הבטוח. ראיתי את זה יותר מהמקום של לגדול ליד אבא שלי, שהוא יוצר. להיות טכנולוג זה כמו להיות פסל. אתה צריך לדעת לכתוב את הקוד, איך לגשת לבעיה, כמה זה עמיד לגשם ואם זה יכול ליפול. במשרד בניו יורק יש לנו פסנתר, ואנשים מנגנים ויוצרים בשעות הערב. גם לכאן נביא פסנתר".

- מה שמביא אותי לשאלה הבאה: נתת פעם טיפים למי שיתראיין אצלך ואמרת שחשוב שישאל מה עושים האנשים בארגון, מעבר לשעות העבודה. למה זה נראה לך חשוב יותר לשאול את השאלה הזו, מאשר שאלה כמו איך נראים חיי היומיום של האנשים בחברה?

"אם נלך לאחור, לפני שבע שנים, בצבא, הייתי בתוך חדר עם אנשים שלאף אחד מהם לא היה לאן ללכת. לאף אחד מהם לא היה אכפת אם הוא עשר שעות או חמש שעות, אלא רק אם הפרויקט עובד או לא עובד. בעולם כזה את מבינה שהיתרון התחרותי שיש לך זה בני אדם, ובמצב כזה, או שאתה יודע לעבוד כצוות, ואז השמיים הם הגבול, או שלא, ואז הרצפה היא הכיוון. אני מסתכל על הצוות שלי, על ההנהלה שלי - כולם אנשים מאוד מרשימים. ליאור גולן, מנהל הטכנולוגיה הראשי שלנו, הקים את סיוטה עם נפתלי בנט, ומכר את זה ב-150 מיליון דולר. אני שואל את עצמי, מה גורם לאנשים לקום בבוקר ולבוא לעבוד בחברה כמו טאבולה".

- המשרדים היפים אולי? האוכל במקרר? נראה די כיף כאן.

"ההשקעה שלנו באנשים, בסביבה. גם בהרצאה שנתתי פעם ב-MIT, אמרתי שבעולם של היום הרבה יותר נכון להשקיע בתרבות שמאפשרת לעובדים לעשות טעויות ולא לפחד מזה. היום חשוב יותר לגלות מהר אם משהו לא עובד. אני רוצה שעם האנשים שעובדים איתי נבכה יחד ונחייך יחד. אני חושב שזה נורא חשוב שאנשים יהיו חלק מהמסע של טאבולה. זה יעזור לנו לעבוד יחד. זה נותן לנו יתרון תחרותי מול חברות גדולות שירצו להילחם בנו. צריך להשקיע במשהו שנותן לך מכפיל כוח, ומכפיל הכוח בחברות זה בעיקר אנשים, זה תרבות של חברה, ורק אחר כך המוצר".

עוד כתבות

גילעד אלטשולר / צילום: איל יצהר

יפספסו את הריבאונד? מה חושבים בשוק על הצעד המפתיע של אלטשולר שחם

בעקבות חשיפת גלובס על המהלך שמוביל בית ההשקעות הגדול בישראל, בדקנו מה עושים בגופים המתחרים ● אלה, מתברר, עדיין מזהים הזדמנויות ותמחור נוח בשוק המקומי, למרות הקונצנזוס בקרב בתי ההשקעות שרוב התיק מופנה לחו"ל ● איפה שיעור החשיפה הגבוה למניות ישראליות ואילו גופים עשויים לשנות אסטרטגיה?

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

השקל נסחר בתנודתיות לאחר הודעת חמאס על קבלת המתווה להפסקת אש

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נסחר בתנודתיות מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

פתיחה ירוקה בתל אביב; מדד הבנקים עולה ב-1.5%, אודיוקודס צוללת ב-15%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.8% ● אילו הן המניות שמעניינות את המשקיעים? ● אודיוקודס לא עמדה בציפיות האנליסטים ● דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים פורש מתפקידו ● IBI: "חלון ההזדמנות להורדת ריבית בישראל הולך ונסגר" ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" ● עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ב-5%

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

החוכמה של וורן באפט היא יותר מאשר רק בחירת מניות נהדרות

המבנה החדשני של ברקשייר האת'ווי יוצא דופן — ומועיל לבעלי המניות

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

רוסיה מוכרת לאיראן 24 מטוסים, ומציבה לישראל אתגר חדש

אספקת מטוסי סוחוי ומערכות הגנה אווירית S־400 מרוסיה לאיראן מציבה את המזרח התיכון בפני אתגר חדש ● מומחים: "חיל האוויר האיראני בנוי על אמל"ח מיושן, הסוחוי מייצג דור אחר של מטוסים"

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock, Ned Snowman

הבורסות באירופה עולות; מגמה מעורבת באסיה


מדד הקוספי הדרום קוריאני זינק בכ-2%; לאחר 10 ימים של עליות, הנג סנג ירד ב-0.5% ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

אהוד אולמרט, רה''מ לשעבר / צילום: שלומי יוסף

האם החלטה 1701 קוימה בזמן כהונתו של אהוד אולמרט?

אולמרט טען כי בתקופתו החלטה 1701 קוימה. הממשלה בראשותו גרסה אחרת ● המשרוקית של גלובס

קניות בכרטיסי אשראי / צילום: Shutterstock

לפני פסח נרשם זינוק ברכישות בכרטיסי אשראי, אבל בחג עצמו הארנק נשאר בכיס

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי ענף החשמל והאלקטרוניקה רשם את העלייה הגבוהה של השבוע בהיקף ההכנסות

מכון בית יעקב. המסלול בפיקוח צמוד של המל''ג / צילום: באדיבות מכון בית יעקב

הסיפור המלא מאחורי ההצלחה הפנומנלית של תלמידות בית יעקב במבחני רואי החשבון

הסטודנטיות של סמינר בית יעקב מככבות שוב בראש טבלת הנבחנים בבחינות רואי החשבון, ולכן החלטנו לקדם מחדש את הכתבה שמתארת את דרכן להצלחה ● איגוד הסמינרים החרדי "בית יעקב" קיבל אישור להכשיר בעצמו רואות חשבון, מה שעד כה התאפשר רק באקדמיה ● הבוגרות הטריות צלחו את המבחנים באחוזים מטורפים והותירו את המוסדות האקדמיים מאחור ● בדרך עוררו שאלות על אופן שילוב החברה החרדית בשוק העבודה, אך גם על עתיד המקצוע

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

ההפגנות בקמפוסים בארה"ב העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מחלקת מוצרי חשמל / צילום: תמר מצפי

החרם הטורקי יעלה את מחיר המקררים והתנורים. המרוויחה הגדולה תהיה סין

בענף החשמל מחפשים פתרונות למחסור בעקבות המהלך הטורקי, מהחלפת ספקים ועד הובלה דרך יוון וקפריסין ● ההערכות הן שבכל מקרה המחירים יעלו ב־20%-10%, וזמן האספקה יתארך - וכולם מנסים לעקוף את הגזרה: "זה פוגע גם ביצרנים הטורקים"

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

את בנק לאומי, חנן מור ואל על המשקיעים חיפשו הכי הרבה במאיה, כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע