גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תיק טלנסקי: בסביבת אולמרט נערכים לקרב הגדול ביום חמישי

עדותה של שולה זקן שלשום הכניסה את אולמרט למצב משפטי לא פשוט ■ עם זאת, בסביבתו אומרים כי עיניהם נשואות לחקירתה הנגדית של זקן, אז ינסו פרקליטי אולמרט לשכנע את ביהמ"ש שזקן היא שקרנית מועדת

אהוד אולמרט / צילום: עמי שומן
אהוד אולמרט / צילום: עמי שומן

עדותה של שולה זקן שלשום (ב') במשפט טלנסקי המתחדש, בצירוף חשיפתן לציבור של השיחות שהקליטה זקן בחשאי את אהוד אולמרט, היוו שיא חדש, או ליתר דיוק שפל חדש, במערכת היחסים המידרדרת בין ראש הממשלה לשעבר לבין ראש לשכתו לשעבר.

אולמרט ומקורביו התכוננו היטב לעלייתה של זקן על דוכן העדים, ובהכירם את החומרים ואת המעורבים בפרשה, הם העריכו מראש כי יהיה זה יום קשה נוסף עבור אולמרט, הן מבחינה משפטית והן מבחינה ציבורית.

ואולם, גם הם לא העריכו את עוצמת העוינות והשנאה שתפגין זקן בבית המשפט כלפי מי שהיה לה במשך שנים אב שני, בוס אוהד וספונסר כלכלי. שלשום הם הופתעו לגלות כי הפניית הגב של זקן כלפי פטרונה לשעבר - שבאה בתגובה להפניית הגב שלו אליה במהלך משפט הולילנד - שבתחילה הייתה מהוססת, הושלמה עד תום.

אם במשפט הולילנד טרחה זקן לומר לשופט דוד רוזן גם דברים טובים על אולמרט, הרי ששלשום היא לא אמרה עליו ולו מילה טובה אחת. להפך, היא ממש בזה לו, למשל, כאשר תיארה כיצד היא באה אליו להתייעץ עמו כיצד לנהוג במהלך משפט טלנסקי.

"רציתי שירגיע אותי, אין לי אף אחד, והוא האלוהים שלי, והוא רק דיבר על כסף, כסף, כסף, כל הזמן כסף וכסף", אמרה זקן. אולי היא שכחה שהיא עצמה ביקשה לאורך שנים מאולמרט ומקורביו - וגם קיבלה - הרבה כסף, כסף וכסף.

לא ניתן להמעיט בקושי המשפטי שנוצר לאולמרט בעקבות עדות של זקן שלשום והראיות החדשות שסיפקה לפרקליטות. בניגוד למשפט טלנסקי הקודם, שאותו ניהל אולמרט בפזילה אל המערכת הפוליטית - כיום אין לו יותר אספירציות פוליטית, ותקוותו היחידה היא לשוב לביתו עם כמה שפחות פגיעות משורת ההליכים המשפטיים והחקירה החדשה (בחשד להדחת עד ושיבוש הליכי משפט) שמתנהלים בעניינו.

השאלה אם הוא יצליח בכך ובאיזו מידה, תלויים במידה רבה מאוד בגורל הערעור שהגיש ראש הממשלה לשעבר על הרשעתו בלקיחת שוחד ועל שליחתו ל-6 שנות מאסר במשפט הולילנד, ופחות בתוצאת משפט טלנסקי המחודש.

"למדתי לשקר כדי להציל אותו"

לדברי מקורבים לאולמרט, מה שמחזיק אותו בימים אלה הם בעיקר אהבתו למשפחתו וחיבתו לספורט. ביום ראשון למשל, ערב עדותה של זקן, בחר אולמרט ללכת לראות את קבוצת הכדורסל של הפועל ירושלים מביסה את מכבי תל-אביב באצטדיון הארנה בבירה.

הספורט מסיח את דעתו של אולמרט מענייניו המשפטיים. בקרב משפחתו וחבריו הקרובים שלא נוטשים אותו, הוא מוצא כוחות וניחומים. ובכל זאת, בסביבת של אולמרט מקפידים לומר כי עיניהם נשואות כעת קדימה, לחקירה הנגדית של זקן שתחל ביום חמישי הקרוב. בה, כך הם מאמינים, יצליח פרקליטו החדש של אולמרט, עו"ד אייל רוזובסקי, לגרום לשופטי בית המשפט המחוזי בירושלים להבין שזקן היא שקרנית מועדת, שלא ניתן להפריד אצלה בין בדיה ובין שקר.

בדקות הספורות של החקירה הנגדית שהחלה שלשום, נתן עו"ד רוזובסקי רמז לבאות. השאלה הראשונה שהפנה לזקן הייתה האם היא דיברה אמת כשהלכה ב-5 במארס האחרון למשטרה וביקשה להעיד נגד אולמרט.

זקן הודתה כי באותה חקירה "לא דייקתי". הסנגור שאל בתגובה: "את רוצה לומר למה?", וזקן השיבה: "כן, אני רוצה. כי כשהלכתי למשטרה עוד לא הייתי בטוחה שאני רוצה לומר את מה שאני יודעת. עוד לא חציתי את הרוביקון. היה לי מאוד קשה. הלכתי בעיקר בגלל ההתנהגות של עו"ד רועי בלכר (בא-כוחו של אולמרט - ח'מ') ושל אהוד כלפיי. אני מלווה את אולמרט כמעט 40 שנה. אלה הם חיי. אני למדתי לשקר, למדתי לשקר כדי להציל אותו".

הטמפרמנט של זקן

משרדו של עו"ד אייל רוזובסקי הוא משרד עורכי הדין הרביעי שמעורב בייצוגו של אולמרט בימים אלה.

בערעור שהגיש לעליון על פסק הדין במשפט הולילנד מיוצג אולמרט בידי עורכות הדין נוית נגב ואיריס ניב-סבאג ממשרד שינמן-נגב-ניב, שמייצגות אותו גם בערעור המדינה על זיכויו בפרשת ראשונטורס.

עו"ד אלי זהר, ראש משרד גולדפרב-זליגמן, ועורכי דין ממשרדו מייצגים את אולמרט באופן קבוע, וגם הם נכחו שלשום בדיון.

עורך דין נוסף שמייצג את אולמרט הוא נבות תל-צור ממשרד רם כספי, שכעת מנוע מלייצגו, בשל העובדה שגם הוא וגם אולמרט חשודים בשיבוש מהלכי משפט והדחת עד, בכך שפעלו לשכנע את זקן שלא להעיד נגד אולמרט ושלא לחתום על הסדר טיעון.

להבדיל משאר הסנגורים שהם עורכי דין שעוסקים כל העת בייצוג נאשמים בעבירות צווארון לבן, עו"ד רוזובסקי התמקד בשנים האחרונות בלטיגציה מסחרית בעיקר. בין היתר הוא מייצג את בנק לאומי בהליך שהוא מנהל להדחתו של עו"ד יוסי שגב מתפקיד הנאמן בתיק הפירוק של חברת טאו תשואות. עם זאת, בעבר ייצג עו"ד רוזובסקי בתיקי צווארון לבן רבים, ובהם בין היתר את איש העסקים שמואל פלאטו שרון.

רוזובסקי מודע לכך שהוא הולך לנהל חקירה נגדית מול עדה נחושה מאוד ודעתנית שיודעת בדיוק לשם מה היא באה לבית המשפט.

ואולם, החיסרון הזה הוא מבחינתו גם יתרון, שכן ברור שזקן לא מוסרת את העדות ב"ידיים נקיות". גם בטמפרמנט הסוער של זקן צפוי רוזובסקי לעשות שימוש ניכר בחקירה הנגדית.

רמז לכך ניתן היה לראות שלשום, כשהחל עו"ד רוזובסקי לחקור את זקן, היא ביקשה ממנו שיגיד לה מיהו. "את יודעת טוב מאוד מי. אל תיתממי", השיב לה רוזובסקי. זקן "התחממה" מייד וצעקה על רוזובסקי: "לא סתם שאלתי את שמך. אני מבינה למה אדוני עומד מולי, כי עורכי הדין הקודמים לך ידעו את האמת. לעורכי הדין הקודמים אין אומץ לעמוד מולי ולדבר כמוך" - כשהיא רומזת לכך שבסיבוב הראשון של משפט טלנסקי היא לא עלתה על דוכן העדים כדי שלא להפליל את אולמרט.

עוד כתבות

נשיא ומנכ''ל ICL אלעד אהרונסון בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל ICL: כ־400 מיליון איש מקבלים את המזון שלהם בזכות המוצרים שלנו

על רקע שינוי הזיכיון בים המלח, מנכ"ל ונשיא ICL אלעד אהרונסון הציג בוועידת ישראל לעסקים של גלובס את פעילות החברה כפתרון לאתגרי ביטחון המזון העולמי ● "ביל גייטס אומר כי בין 40%-50% מתושבי כדור הארץ חבים את היכולת שלהם לחיות לשימוש ההולך וגובר של דשנים"

אלונה בר און בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: "גלובס, כמו הכלכלה הישראלית, הוא סיפור של חוסן מול האתגרים"

מו"ל גלובס אלונה בר און דיברה בוועידת ישראל לעסקים של גלובס על ימיו הראשונים של העיתון ב-1983 זמן קצר לאחר קריסת הבורסה, על האתגרים במציאות שמשתנה ללא הרף ועל ההתמקדות בסיקור מקצועי ואמין ● "הכלכלה הישראלית חשובה לנו מאוד, וזו גם התמה של גלובס", אמרה

מנכ''ל דוראל, יוני חנציס, בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל קבוצת דוראל: "כל מתקן אנרגיה מתחדשת שנכנס לפעולה מוריד לכולם את חשבון החשמל"

יוני חנציס שוחח במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס על החשיבות של תחום האנרגיה המתחדשת למשק החשמל וכן על פעילותה של דוראל בארץ ובעולם ● "שוק החשמל העולמי חייב אגירה לשעות שאחרי שהשמש שוקעת. בלי זה, לא נוכל לוותר על התלות באנרגיה קונבנציונלית"

מימין: חזי שטרנליכט, חגי שרייבר, עמי בם / צילום: שלומי יוסף

מנהל ההשקעות הראשי בהפניקס: "בועות לא מתפוצצות כשהתקשורת מבשרת על כך"

בפאנל בהנחיית חזי שטרנליכט בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, שוחחו חגי שרייבר, משנה למנכ"ל קבוצת הפניקס ומנהל ההשקעות הראשי, ועמי בם, יו"ר בריינסוויי ויו"ר גילת רשתות לווין, על נורות האזהרה בשוק ההון, על אסטרטגיות השקעות ועל אסטרטגיות ניהול ● ומהו הפרמטר החמקמק שלא תמיד נכנס למודלים האסטרטגיים?

מנכ''ל קבוצת חיפה, מוטי לוין, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

מוטי לוין: "ביטחון תזונתי הוא עניין קיומי, זה האיום שמבפנים"

מנכ"ל קבוצת חיפה אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אפשר להגיע למצב של ביטחון מזון ברוב הגידולים; הרבה מהמצוקות יכולות להיפתר ע"י יישום מסקנות הוועדה של משרד החקלאות וביטחון המזון, דרך מענקים, הקצאות מים ורגולציה"

ידין ענתבי בוועידת ישראל / צילום: רפי קוץ

מנכ"ל בנק הפועלים: "המערכת הבנקאית איבדה את הצעירים הסוחרים בשוק ההון. הגיע הזמן ליזום ולהחזיר אותם אלינו"

מנכ"ל הפועלים ידין ענתבי הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי המיסוי שהטילה הממשלה אינו פוגע בבנקים אלא בחוסכים ובקרנות הפנסיה וההשתלמות, וטוען שהרווחיות הגבוהה הייתה אמורה לחזור לציבור ● בנוסף הציג ענתבי צעדים חדשים של הבנק שנועדו להחזיר צעירים למסחר בשוק ההון

מנכ''ל שיכון ובינוי, עמית בירמן, בוועידת ישראל לעסקים 2025

מנכ"ל שיכון ובינוי: "אסור להכניס חברות בבעלות ממשלה זרה לפרויקטי תשתית אסטרטגיים"

עמית בירמן, מנכ"ל שיכון ובינוי, הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אנחנו ב-6 באוקטובר של השתלטות מדינות זרות על התשתיות הלאומיות האסטרטגיות של המדינה. אסור לתת לזה לקרות"

הישראליות בוול סטריט / צילום: באדיבות נאייקס, אלן צצקין, נאבן

הישראלית שצנחה במעל 20% בעקבות הדוחות, וזו שהתאוששה מהשפל

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך סוף השבוע ● פלטפורמת בניית האתרים Wix נפלה בכ-24% מאז שפרסמה את דוחותיה, על רקע ירידה שנרשמה בשולי הרווח ● מנגד, נאייקס קפצה בשיעור דו־ספרתי לאחר הדוחות ● נאבן התאוששה מעט, לאחר שנפלה במעל 40% מאז הנפקתה בחודש שעבר

פרופ' רוני גמזו, יו''ר מגדל אחזקות, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: שלומי יוסף

פרופ' רוני גמזו: "תמיד ארגיש החמצה שלא הייתי מנכ"ל הכללית"

יו"ר מגדל אחזקות, מנכ"ל בית החולים איכילוב בעבר, אמר עוד בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "הפער בין שיבא לאיכילוב הוא רק בכותרות; ברמת הרופאים והרפואה לא רק שאין פער - איכילוב מוביל"

גיל שויד בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

האזהרה של גיל שויד: "שוק הסייבר מנותק"

בצל התמחור הגבוה של חברות סייבר והעניין מצד ענקיות הטכנולוגיה, יו"ר צ'ק פוינט גיל שויד מספר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, על האתגרים שמספקת הבינה המלאכותית לתחום, ועונה לשאלה האם הוא מתכנן לשוב לקדמת הבמה ● "בשנת 2001 הייתה בועה בעקבות מהפכת האינטרנט, אבל 20 שנה אחרי האינטרנט עדיין חי ובועט"

רכב ותחבורה / צילום: יח''צ

התערוכה בגואנגג'ואו החלה: הדגמים הסיניים והמערביים שעשויים להיות להיטים מקומיים

יצרני הרכב מציגים השבוע קצב התפתחות המהיר ואת התרחבותם לפלחי שוק מרכזיים בתערוכה בגואנגג’ואו, סין ● במרכז הבמה: דגמים חשמליים והיברידיים חדשים המכוונים גם לשוק בישראל ובאירופה, בעלי טכנולוגיות חדישות ובמחירים תחרותיים ● השבוע בענף הרכב 

אביטל פרדו בוועידת ישראל לעסקים

אביטל פרדו, שותף מייסד בפאגאיה: "בתוך עשור נוכל להפוך לאחת מחברות האשראי הצרכני הגדולות בעולם"

אביטל פרדו סיפר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס על השוק התנודתי, מעבר החברה ממודל יוניקורן למוסד פיננסי – והאתגר של השנים הבאות ● בנוסף, הכריז כי "היתרון התחרותי האמיתי של ה-AI עוד לא נחשף"

יבגני דיברוב בוועידת ישראל / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל ארמיס: "יש לנו יש עוד עבודה קשה כדי להגיע להנפקה"

דיברוב הציב בועידת ישראל לעסקים של גלובס את היעד של החברה להנפקה: "600 או 700 מיליון דולר בהכנסות" ● לשאלה אם מהפכת ה־AI תוביל לצמצום מקומות העבודה בחברה, השיב: "היא תהפוך את הארגון ליותר יעיל"

מימין: אלה לוי וינריב, שרית זוסמן ושירה שפירא / צילום: רמי זרנגר

"להחליט לשים זרקור על הדברים הטובים": שירה שפירא ושרית זוסמן בשיחה על שכול והכוח להמשיך הלאה

חברי הילדות ענר שפירא ז"ל, רס"ל בן זוסמן ז"ל והירש גולדברג פולין ז"ל, הפכו לסמל לגבורה בעקבות אירועי 7.10 ● האימהות של שניים מהם, שירה שפירא ושרית זוסמן, הגיעו לוועידת ישראל לעסקים של גלובס כדי לספר עליהם, על הדרך להמשיך הלאה ועל החשיבות של עשייה חיובית בחברה

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל צפוי להוריד את הריבית אחרי קרוב לשנתיים. לאן הולכים מכאן?

בשוק צופים בהסתברות כמעט מוחלטת שבנק ישראל יפחית בהחלטה הקרובה את הריבית בשיעור סולידי של 25 נקודות בסיס - לרמה של 4.25% ● הפעם האחרונה שבה הריבית ירדה בשיעור זהה הייתה בינואר 2024 ● עם זאת, מי שמצפה לרצף הפחתות ריבית עשוי להתבדות

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג״ץ ללוין: נמק מדוע לא יבוטל מינוי בן-חמו לחקירת הפצ״רית

השופטים קבעו כי החלטתו של שר המשפטים למנות את השופט המחוזי בדימוס למפקח על החקירה תעוכב עד להחלטה אחרת ● לשכת עוה״ד שעתרה לבג״ץ: המינוי הוא התערבות פוליטית שנועד להדיח את היועמ״שית

חנן שטיינהרט בוועידת ישראל לעסקים / צילום: ש

חנן שטיינהרט: "שוק האג"ח האמריקאי הוא סכנת נפשות, הבינה המלאכותית לא תציל אותנו בזמן"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר חנן שטיינהרט כי החוב האמריקאי גדל בשני טריליון דולר בחודשים האחרונים, וכי הריבית על החוב גבוהה משמעותית מקצב הצמיחה הכלכלית ● "הריבית על כל החוב האמריקאי היא פי שלוש וחצי מהגידול בתל"ג בשנה", ציין בדבריו

מנכ''ל בזק, ניר דוד, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל בזק: "ביטול ההפרדה המבנית יעשה שינוי משמעותי וישפיע על יוקר המחיה"

ניר דוד, מנכ"ל בזק, אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "ישראל יכולה להפוך לצומת תקשורת עולמי, וזו הזדמנות גדולה" ● הוא הוסיף כי המשקיעים הזרים חוזרים לישראל: "הפוטנציאל עומד להתפוצץ"

אולם התצוגה החדש של טסלה בקריית אתא / צילום: יח''צ טסלה

הנתונים מגלים: הישראלים קונים פחות מכוניות חשמליות

הרכב החשמלי הוא הסגמנט החסכוני והירוק בשוק, אך ב־2025 נרשמה ירידה במכירות שלו ● הסיבות: שחיקת הטבות מיסוי והפופולריות של רכבי הפלאג־אין, בעיקר עבור ציי רכב ● למרות המגמה, בטסלה מרחיבים את ההשקעות בישראל, ורק לאחרונה חנכו אולם מכירות חדש בתל אביב ומרכז בקריית אתא

גדי קוניא ושירה ספיר / צילום: גלובס

מנכ"ל תנובה: "ישראל לא יכולה לוותר על ייצור מוצרי המזון הבסיסיים, בטח לא המפוקחים"

ענף החלב ידע לא מעט סערות בשנתיים האחרונות - החל מהמחסורים בתקופות החגים, דרך העלאות המחירים ועד התוכניות החדשות שהוצגו בשבוע שעבר במשרדי הממשלה ● בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, מנכ"ל קבוצת תנובה גדי קוניא פתח את הכול והסביר מהן הבעיות השורשיות של הענף ● וגם: האם בקרוב תנובה תצא להנפקה?