גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תיק טלנסקי: בסביבת אולמרט נערכים לקרב הגדול ביום חמישי

עדותה של שולה זקן שלשום הכניסה את אולמרט למצב משפטי לא פשוט ■ עם זאת, בסביבתו אומרים כי עיניהם נשואות לחקירתה הנגדית של זקן, אז ינסו פרקליטי אולמרט לשכנע את ביהמ"ש שזקן היא שקרנית מועדת

אהוד אולמרט / צילום: עמי שומן
אהוד אולמרט / צילום: עמי שומן

עדותה של שולה זקן שלשום (ב') במשפט טלנסקי המתחדש, בצירוף חשיפתן לציבור של השיחות שהקליטה זקן בחשאי את אהוד אולמרט, היוו שיא חדש, או ליתר דיוק שפל חדש, במערכת היחסים המידרדרת בין ראש הממשלה לשעבר לבין ראש לשכתו לשעבר.

אולמרט ומקורביו התכוננו היטב לעלייתה של זקן על דוכן העדים, ובהכירם את החומרים ואת המעורבים בפרשה, הם העריכו מראש כי יהיה זה יום קשה נוסף עבור אולמרט, הן מבחינה משפטית והן מבחינה ציבורית.

ואולם, גם הם לא העריכו את עוצמת העוינות והשנאה שתפגין זקן בבית המשפט כלפי מי שהיה לה במשך שנים אב שני, בוס אוהד וספונסר כלכלי. שלשום הם הופתעו לגלות כי הפניית הגב של זקן כלפי פטרונה לשעבר - שבאה בתגובה להפניית הגב שלו אליה במהלך משפט הולילנד - שבתחילה הייתה מהוססת, הושלמה עד תום.

אם במשפט הולילנד טרחה זקן לומר לשופט דוד רוזן גם דברים טובים על אולמרט, הרי ששלשום היא לא אמרה עליו ולו מילה טובה אחת. להפך, היא ממש בזה לו, למשל, כאשר תיארה כיצד היא באה אליו להתייעץ עמו כיצד לנהוג במהלך משפט טלנסקי.

"רציתי שירגיע אותי, אין לי אף אחד, והוא האלוהים שלי, והוא רק דיבר על כסף, כסף, כסף, כל הזמן כסף וכסף", אמרה זקן. אולי היא שכחה שהיא עצמה ביקשה לאורך שנים מאולמרט ומקורביו - וגם קיבלה - הרבה כסף, כסף וכסף.

לא ניתן להמעיט בקושי המשפטי שנוצר לאולמרט בעקבות עדות של זקן שלשום והראיות החדשות שסיפקה לפרקליטות. בניגוד למשפט טלנסקי הקודם, שאותו ניהל אולמרט בפזילה אל המערכת הפוליטית - כיום אין לו יותר אספירציות פוליטית, ותקוותו היחידה היא לשוב לביתו עם כמה שפחות פגיעות משורת ההליכים המשפטיים והחקירה החדשה (בחשד להדחת עד ושיבוש הליכי משפט) שמתנהלים בעניינו.

השאלה אם הוא יצליח בכך ובאיזו מידה, תלויים במידה רבה מאוד בגורל הערעור שהגיש ראש הממשלה לשעבר על הרשעתו בלקיחת שוחד ועל שליחתו ל-6 שנות מאסר במשפט הולילנד, ופחות בתוצאת משפט טלנסקי המחודש.

"למדתי לשקר כדי להציל אותו"

לדברי מקורבים לאולמרט, מה שמחזיק אותו בימים אלה הם בעיקר אהבתו למשפחתו וחיבתו לספורט. ביום ראשון למשל, ערב עדותה של זקן, בחר אולמרט ללכת לראות את קבוצת הכדורסל של הפועל ירושלים מביסה את מכבי תל-אביב באצטדיון הארנה בבירה.

הספורט מסיח את דעתו של אולמרט מענייניו המשפטיים. בקרב משפחתו וחבריו הקרובים שלא נוטשים אותו, הוא מוצא כוחות וניחומים. ובכל זאת, בסביבת של אולמרט מקפידים לומר כי עיניהם נשואות כעת קדימה, לחקירה הנגדית של זקן שתחל ביום חמישי הקרוב. בה, כך הם מאמינים, יצליח פרקליטו החדש של אולמרט, עו"ד אייל רוזובסקי, לגרום לשופטי בית המשפט המחוזי בירושלים להבין שזקן היא שקרנית מועדת, שלא ניתן להפריד אצלה בין בדיה ובין שקר.

בדקות הספורות של החקירה הנגדית שהחלה שלשום, נתן עו"ד רוזובסקי רמז לבאות. השאלה הראשונה שהפנה לזקן הייתה האם היא דיברה אמת כשהלכה ב-5 במארס האחרון למשטרה וביקשה להעיד נגד אולמרט.

זקן הודתה כי באותה חקירה "לא דייקתי". הסנגור שאל בתגובה: "את רוצה לומר למה?", וזקן השיבה: "כן, אני רוצה. כי כשהלכתי למשטרה עוד לא הייתי בטוחה שאני רוצה לומר את מה שאני יודעת. עוד לא חציתי את הרוביקון. היה לי מאוד קשה. הלכתי בעיקר בגלל ההתנהגות של עו"ד רועי בלכר (בא-כוחו של אולמרט - ח'מ') ושל אהוד כלפיי. אני מלווה את אולמרט כמעט 40 שנה. אלה הם חיי. אני למדתי לשקר, למדתי לשקר כדי להציל אותו".

הטמפרמנט של זקן

משרדו של עו"ד אייל רוזובסקי הוא משרד עורכי הדין הרביעי שמעורב בייצוגו של אולמרט בימים אלה.

בערעור שהגיש לעליון על פסק הדין במשפט הולילנד מיוצג אולמרט בידי עורכות הדין נוית נגב ואיריס ניב-סבאג ממשרד שינמן-נגב-ניב, שמייצגות אותו גם בערעור המדינה על זיכויו בפרשת ראשונטורס.

עו"ד אלי זהר, ראש משרד גולדפרב-זליגמן, ועורכי דין ממשרדו מייצגים את אולמרט באופן קבוע, וגם הם נכחו שלשום בדיון.

עורך דין נוסף שמייצג את אולמרט הוא נבות תל-צור ממשרד רם כספי, שכעת מנוע מלייצגו, בשל העובדה שגם הוא וגם אולמרט חשודים בשיבוש מהלכי משפט והדחת עד, בכך שפעלו לשכנע את זקן שלא להעיד נגד אולמרט ושלא לחתום על הסדר טיעון.

להבדיל משאר הסנגורים שהם עורכי דין שעוסקים כל העת בייצוג נאשמים בעבירות צווארון לבן, עו"ד רוזובסקי התמקד בשנים האחרונות בלטיגציה מסחרית בעיקר. בין היתר הוא מייצג את בנק לאומי בהליך שהוא מנהל להדחתו של עו"ד יוסי שגב מתפקיד הנאמן בתיק הפירוק של חברת טאו תשואות. עם זאת, בעבר ייצג עו"ד רוזובסקי בתיקי צווארון לבן רבים, ובהם בין היתר את איש העסקים שמואל פלאטו שרון.

רוזובסקי מודע לכך שהוא הולך לנהל חקירה נגדית מול עדה נחושה מאוד ודעתנית שיודעת בדיוק לשם מה היא באה לבית המשפט.

ואולם, החיסרון הזה הוא מבחינתו גם יתרון, שכן ברור שזקן לא מוסרת את העדות ב"ידיים נקיות". גם בטמפרמנט הסוער של זקן צפוי רוזובסקי לעשות שימוש ניכר בחקירה הנגדית.

רמז לכך ניתן היה לראות שלשום, כשהחל עו"ד רוזובסקי לחקור את זקן, היא ביקשה ממנו שיגיד לה מיהו. "את יודעת טוב מאוד מי. אל תיתממי", השיב לה רוזובסקי. זקן "התחממה" מייד וצעקה על רוזובסקי: "לא סתם שאלתי את שמך. אני מבינה למה אדוני עומד מולי, כי עורכי הדין הקודמים לך ידעו את האמת. לעורכי הדין הקודמים אין אומץ לעמוד מולי ולדבר כמוך" - כשהיא רומזת לכך שבסיבוב הראשון של משפט טלנסקי היא לא עלתה על דוכן העדים כדי שלא להפליל את אולמרט.

עוד כתבות

תמיר פרדר, אסטרטג השקעות ראשי, רימונים / צילום: ענבל מרמרי

"אני יודע שלהוריד חשיפה למניות זה לא עובד. אבל צריך לבנות את התיק השנה שונה"

תמיר פרדר, אסטרטג השקעות ראשי בבית הסוכן רימונים, פעיל בשוק ההון כבר 35 שנה ● אחרי 3 שנים טובות הוא מזהיר מפני האופטימיות בשווקים: "בתמחור לשלמות אין מקום לטעויות" וממליץ לצאת מגבולות וול סטריט: "תשואת החסר תימשך"

בניין WIX. בעיגול: הנשיא ניר זהר / צילום: איל יצהר, שלומי יוסף

סערת וויקס: מודל העבודה מהבית עומד למבחן

ההחלטה הדרמטית של וויקס מסמנת מפנה אפשרי בשוק המעסיקים, כשיש מי שצופים שחברות נוספות יאמצו את המודל כדי לשקם את הפרודוקטיביות והתרבות הארגונית ● מנגד, מומחים מזהירים כי מדובר בפגיעה באיכות החיים של העובדים, שתקשה על גיוס טאלנטים ועלולה להוביל לגל עזיבות ● מה קורה בשאר חברות ההייטק בארץ?

7.3 מיליארד שקל ''היטלים חלוטים'' נצברו בקרן העושר מתמלוגים והיטלים בגין רווחי יתר של שותפויות הגז / צילום: Shutterstock

הכנסות "קרן העושר" ממיסוי רווחי יתר: 8.8 מיליארד שקל

עד ה-31 לדצמבר 2025 נצברו בקרן לאזרחי ישראל, המוכרת כ"קרן העושר", סך של כ-8.8 מיליארד שקל מתמלוגים והיטלים בגין רווחי יתר של שותפויות הגז ● שותפויות הגז המקומיות משלמות מספר סוגי מסים למדינה על הכנסותיהן והפקת הגז: תמלוגים, מס חברות, ומס רווחי היתר ממשאבי טבע ("מס ששינסקי") ● רשות המיסים מעבירה את כספי ההיטלים הנגבים לחשכ"ל, שמעבירם לקרן לאזרחי ישראל אחת לרבעון

חותמים על העסקה. מימין: ארי קלמן, מנכ''ל מנורה, רוני נתנזון, מייסד מנורה ERN, וערן גריפל, יו''ר מנורה מבטחים / צילום: עידן שיסטר

עם 460 מיליון שקל בכיס: רוני נתנזון נפרד מהחברה שהקים לפני 25 שנה

מנורה חתמה על הסכם לרכישת יתרת המניות בחברת האשראי החוץ בנקאי ERN תמורת 230 מיליון שקל ● נתנזון, היו"ר והמייסד משלים אקזיט מוצלח

יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר / צילום: שלומי יוסף

מסלול עוקף: העברת הכספים לחינוך החרדי חשפה בעיה מבנית עמוקה באוצר

דיון על העברת מיליארדי שקלים חולל סערה, שהובילה לתגובה חריגה מצד החשב הכללי באוצר ● לדברי יהלי רוטנברג, "מדובר בבחירה מקצועית בין נזק ודאי לאזרחי מדינת ישראל ובין סיכון מנוהל" ● אבל מתברר שזו רק דוגמה אחת: כך עוקפים את הכנסת פעם אחר פעם

צ'לסה רנגר והתמונה המג'ונרטת שלה. רשמה עלייה של 914% בחשיפות / צילום: צילום מסך לינקדאין

הניסוי המחתרתי שעשו נשים בלינקדאין - והתוצאות המפתיעות

טרנד מתפשט בלינקדאין הציג תופעה מדאיגה: נשים ששינו את המגדר בפרופיל דיווחו על זינוק של עד 700% בטראפיק ● ברשת החברתית דוחים את הטענות להטיה של האלגוריתם, ומומחיות בתחום טוענות כי מדובר בלא יותר ממראה לאפליה של החברה ● האם הפתרון הוא לאמץ את המשחק הגברי או דווקא לשחות נגד הזרם?

תחנת טוטו / צילום: שלומי יוסף

הציבור שילם, הטוטו גזר קופון: שנת שיא למועצה להסדר ההימורים

בטוטו רשמו בשנת 2025 עלייה של כ-5% ברווח והכנסותיו הסתכמו ביותר מ-4 מיליארד שקל ● ההערכה היא שבשנה הבאה השיא יישבר פעם נוספת, הודות למונדיאל שייערך בקיץ

משרדי משרד הבריאות בירושלים / צילום: איל יצהר

"ביזוי הכנסת , מחטף", דרמה בוועדת הבריאות: הדיון פוצץ אחרי שמשרד הבריאות הודה שעקף את הוועדה

נציג משרד הבריאות הודה בדיון כי המשרד ושר הבריאות "כבר חתמו" על שינוי התקנות בנושא הוצאת טיפולים בתחום התפתחות הילד וסיוע לנשים יולדות מפוליסת ביטוחי השב"ן, וזאת בניגוד להחלטה קודמת ● בתגובה, זעמו חברי הכנסת וקראו "מחטף" וגם "חוסר שקיפות, ביזוי הכנסת וניצול ציני"

רקטת אקסטרא של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

"להתעלם מהסקטור הזה זה מסוכן": המניות האלה הפכו למנוע של ת"א

עם רוח גבית מהסלמה באיראן וחוזים חדשים, מדד ת"א ביטחוניות עבר מירידות לעליות חדות בתוך שבועות בודדים ● כך, מניות כמו אלביט ונקסט ויז'ן הוסיפו לשווי שלהן מיליארדים ומשקל הסקטור בתל אביב עקף את הנדל"ן ● אבל האם העליות כאן כדי להישאר?

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ap, Alex Kolomoisky

הקואליציה מקדמת: עבירת המרמה והפרת אמונים בה מואשם נתניהו - תבוטל

ועדת השרים לחקיקה תדון בהצעת חוק חדשה לביטול העבירה הפלילית בה מואשם ראש הממשלה ● יוזמי הצעת החוק שמחה רוטמן, אופיר כץ ומישל בוסקילה טוענים לפגיעה בעיקרון החוקיות ולאכיפה בררנית: "מערכת אכיפת החוק משתמשת בעבירה הזו בשביל למשטר את נבחרי הציבור"

הדמיית מלון LUMINA / צילום: יח''צ ברקליס

ריזורט תיירות מרפא: ההשקעה החדשה של קבוצת ברקליס בים המלח

קבוצת ברקליס בשליטת מוטי גרין נכנסת לזירת תיירות המרפא העולמית: תשקיע כ-350 מיליון שקל בהקמת ריזורט לונג'ביטי (אריכות ימים) ורפואה מונעת בים המלח, שייקרא LUMINA ● מיהם שרי הממשלה שהגיעו לאירוע הפרישה של מנכ"ל רמ"י ינקי קוינט, והמינוי החדש בסוכנות ארלו דיגיטל של קבוצת ראובני-פרידן ● אירועים ומינויים

יצחק תשובה ועידן וולס / צילום: גדעון לוין ורון קדמי

מאלברטה לת"א: חברת הקידוחים הקנדית של קבוצת דלק מגיעה לבורסה

חצי שנה אחרי שהקבוצה של יצחק תשובה הפכה לבעלת המניות הגדולה בה, מקדמת חברת הנפט והגז אינפליי מהלך לגיוס חוב ורישום מניותיה בבורסה בת"א, במקביל לבורסת בטורונטו ● הערכות: היקף גיוס האג"ח צפוי לעמוד על כ-300 מיליון שקל

טראמפ ונתניהו בבית הלבן / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ מאותת לישראל: ויתור על הסיוע האמריקאי בתמורה להקלה במכסים

נתניהו הפתיע השבוע כשהכריז על שאיפה לוויתור הדרגתי על הסיוע הביטחוני האמריקאי ● באפריל האחרון, טראמפ כבר רמז על קשר בין הסיוע להקלות בהיקף המכסים בין ישראל לארה"ב ● ההכרזה התקבלה ללא עבודת מטה באוצר, ושם מזהירים: "המהלך יוביל להעלאת מסים או הפחתת הוצאה ציבורית במקום אחר"

נוחי דנקנר / צילום: תמר מצפי

הסדר חוב חדש לנוחי דנקנר: יעביר לבנקים מיליונים במזומן ויפרד מנכס בירושלים

דנקנר, לשעבר בעל השליטה בקבוצת אי.די.בי שקרסה, לא הצליח לעמוד בתנאיו של השלב הראשון ● בהסדר החוב החדש, ישלם 5 מיליון שקל במזומן, וישעבד את זכויותיו על נכסים שירש מאביו, יצחק דנקנר ז"ל

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

ביהמ"ש דחה את התובענה הייצוגית נגד אל על: "לא ניצלה את מעמדה כמונופול"

בסיום הליך שנמשך כשמונה שנים, ביהמ"ש דחה בקשה לאישור תובענה ייצוגית נגד אל על, בה נטען כי גבתה מחירים בלתי הוגנים לכרטיסי טיסה בקו ת"א-מומבאי ● השופטת קבעה כי מדובר במחירים הוגנים, בשים לב למודל התמחור המקובל בתחום התעופה

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

חברה שכנעה חוסכים למשוך את הפנסיה מוקדם - ותשלם קנס של 2.3 מיליון שקל

רשות שוק ההון הטילה קנס של 2.3 מיליון שקל על חברת אלמוג פתרונות פיננסים, שגרמה לחוסכים למשוך כספים מוקדם מהפנסיה תמורת עמלה גבוהה וללא רישיון פנסיוני ● לטענת הרשות מדובר בקנס הגבוה ביותר שהוטל על חברה בשל סיבה זו ● לאחרונה נחשף בגלובס כי ישראלים מושכים בכל שנה מיליארדי שקלים מחסכונות הפנסיה

אילוסטרציה: Shutterstock / צילום: Shutterstock

האם יש בועה? 440 מיליארד דולר שעלולים להיראות כמו הימור

ענקיות הטכנולוגיה צפויות להשקיע השנה מאות מיליארדים בתשתיות AI ● אך האם השוק נמצא בבועה? אלו התשובות של קתי וודס, ג'יימי דיימון ועוד כמה מהבכירים בוול סטריט ● בבנק אוף אמריקה מזהירים שלא לברוח מהשוק, עדיף לגדר דרך רכישת מניות ערך זולות יחסית ● ומה אפשר ללמוד מהיסטוריית הבועות

המומחה שמזהיר: המהלך שיהיה "מכתב התאבדות של איראן"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: טראמפ הצהיר כי לא יסבול יותר אנטישמים בקואליציה שלו, בעיני מומחים רבים ההכרה של ישראל בסומלילנד עלולה לגרור את אפריקה למאבקי המזרח התיכון, ובישראל עוקבים אחר ההשלכות של המחאות הנרחבות באיראן • כותרות העיתונים בעולם

נמל אילת / צילום: תמר מצפי

למרות תוכניות הממשלה: נמל אילת נותר שומם

שער הכניסה הימי של ישראל מים סוף, שהיה במשך שנים שער מרכזי ליבוא רכב, נותר שומם בימים אלה ● בוועדת הכספים הוחלט כי בשבוע הבא יכריעו בעניין ● אלו האפשרויות שעומדות על הפרק

הפגנות הרפתנים בשבוע שעבר / צילום: מטה מאבק החקלאים והרפתנים

פיצוי של מיליוני שקלים: האוצר מציע לרפתנים לפדות מכסות חלב

ע"פ הודעת משרד האוצר, רפתנים שיהיו מעוניינים למכור את מכסות החלב שלהם יקבלו מיליוני שקלים כפיצוי ● זאת, כדי לאפשר להם להסתגל לשינויים המבניים בענף בעקבות הרפורמה במשק החלב ● בינתיים, הקולות החריפים מהקואליציה מתגברים