גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"לסינרון יש מזומן ב-100 מ' ד' בלי חוב - הזדמנות מדהימה"

בפברואר האחרון נכנס עמית מרידור לתפקיד מנכ"ל סינרון, ומאז הוא מנסה להחזיר את יצרנית הציוד הקוסמטי לפסי רווחיות ■ מה הוא מתכנן לעשות בקופת המזומן של החברה?

עמית מרידור / צילום: איל יצהר
עמית מרידור / צילום: איל יצהר

סינרון (Syneron), אחת החברות הישראליות הוותיקות מבין אלו שהונפקו בשוק ההון האמריקאי, כבר בת 14, ובמהלך ילדותה ונעוריה עברה לא מעט. החברה הונפקה בהצלחה בקיץ 2004 לפי מחיר של 12 דולר למניה, ביצעה הנפקה משנית (שכללה רק הצעת מכר) לפי מחיר יותר מכפול (28 דולר), ואז ביצועיה החלו להתדרדר, בין היתר על רקע משבר האשראי.

כפועל יוצא, נפל מחיר המניה באביב 2009 לשפל היסטורי חד ספרתי, ומאז הוא נע סביב 10 דולר, ורחוק מאוד מרמת השיא - 45 דולר, נתון המראה עד כמה ספקן השוק כרגע לגבי יכולתה של החברה לשפר את שורותיה התחתונות.

במהלך עשור וחצי זה ידעה החברה, שפיתחה ציוד קוסמטי לטיפולי עור (פרי מוחו של היו"ר והמייסד, ד"ר שמעון אקהויז), לא מעט שינויים בהנהלתה הבכירה, שלא בדיוק העידו על יציבות ניהולית. המנכ"ל הראשון היה משה מזרחי, אחד ממייסדי החברה, שכיהן בתפקיד מרגע הקמתה ועד סוף 2005; המנכ"ל השני היה דוד שלכט, שהחזיק בתפקיד שנה וחצי; השלישי היה דורון גרסטל, ששרד אף הוא רק כשנה וחצי; והאחרון היה לו סקאפורי, שכיהן תפקיד לאורך ארבע שנים. כשסקאפורי פרש, אקהויז עצמו מונה זמנית למנכ"ל והכין את הקרקע למינוי עמית מרידור, נשיא החברה, למנכ"ל. בפברואר האחרון נכנס מרידור לתפקיד זה, וקיבל לידיו חברה שזקוקה לרה-ארגון - ואולי בכלל צריכה להחליף תקליט כדי לשחזר את התקופה היפה שלה.

סינרון רחוקה מלהיות זרה למרידור (53). מלבד העובדה שאקהויז הוא דודו ("אני מאוד נהנה לעבוד איתו, ורמת האמון בינינו מאוד גבוהה"), מרידור שימש כנשיאה בין יולי 2013 עד מינויו למנכ"ל, ובעברו הרחוק יותר (2005 עד 2008) שימש כסגן נשיא למכירות בינלאומיות ופיתוח עסקי בחברה.

"עכשיו, כאמור, האחריות על כתפיו היא הכי גדולה, אך מרידור שומר על אופטימיות. "זה כיף גדול לחזור לחברה", הוא אומר בראיון ראשון ל"גלובס" מאז כניסתו לתפקיד. "מעודדת אותי העובדה שבעבר סינרון הייתה חברה הרבה יותר מוצלחת, בעיקר בשיעורי רווחיות. זה אומר שיש כאן פוטנציאל להחזירה לאותה תקופה יפה".

- מאז משבר האשראי, נראה כי סינרון כשלה בהתמודדות עם ההשלכות השליליות שלו על פעילותה בצפון אמריקה - השוק העיקרי שלה.

"נכון, וזה חלק מהסיבות שמוניתי לתפקידי. סינרון זקוקה לרה-ארגון (Turn Around), אבל הוא לא יהיה קשה כמו אלו שנאלצתי לעשות בחברות הקודמות שניהלתי - CMT ותפרון, כי לסינרון יש קופת מזומן ששווה 100.4 מיליון דולר ואין לה חוב. בעיניי, יש כאן הזדמנות מדהימה. יש לי אחריות רבה ואתגר לא קטן, אך אני מרגיש שאני מוכן אליו. אני גם מקווה כי החיבור הטוב עם שמעון יאפשר יציבות ניהולית לאורך זמן".

ביצועי חסר מול השוק

הציוד שמפתחת סינרון נועד למגוון טיפולי עור - החל מטיפול בפצעי בגרות, הצערת העור, הסרת שיער, טיפול בצלוליטיס ועוד. לחברה יש 14 סוגי מכשור (לא כולל אלו שהצטרפו לסל שלה לאחר רכישת המתחרה האמריקאית, Candela). מרידור טוען כי המיזוג היה נכון עבור סינרון, אך לא קל לביצוע. Candela נרכשה בספטמבר 2009 תמורת 65 מיליון דולר במניות, שווי די דומה לשווי העסקה בהווה שכן מניית סינרון נותרה על כנה מאז הרכישה.

בהשוואה לשוק הכללי, מניית סינרון מפגינה ביצועי חסר די משמעותיים. מתחילת השנה איבדה 14% בעוד מדד 500P&S הוסיף לערכו 11%; בשנה האחרונה איבדה 7% לעומת עלייה של 14% במדד; בשנתיים האחרונות רשמה עלייה של 30% לעומת 46% במדד; ואילו בשלוש השנים האחרונות איבדה 3% לעומת עלייה של 65% במדד. נתונים אלו מסבירים מדוע הכריזה באחרונה החברה על רכישה חוזרת של מניות בהיקף של עד 20 מיליון דולר.

ההשוואה הזו לא נעלמה מעיני בעלי המניות בחברה, וזו אחת הסיבות העיקריות מדוע מרידור מבצע רה ארגון שנועד לייצר צמיחה יציבה, ולא פחות חשוב - חזרה לפסי רווחיות וליצירת ולא שריפת מזומן בשוטף. סינרון, שבשנת 2005 הרוויחה 41.1 מיליון דולר על הכנסות של 87.4 מיליון דולר (שולי רווח של 47%), נמצאת כעת בנקודה שבה היא מתקשה להרוויח, וכשזה כבר קורה - שולי הרווח רחוקים מלהזכיר את אלו של 2005.

ועדיין, בשנה האחרונה חל שיפור. אשתקד רשמה החברה רווח נקי של 1.6 מיליון דולר, וזאת לאחר ארבע שנות הפסד רצופות. ברבעון הראשון השנה רשמה הפסד נקי על בסיס GAAP של 3 סנט למניה, ורווח נקי Non GAAP של 4 סנט. ברבעון השני מדובר היה על הפסד GAAP של סנט אחד, ועל רווח Non GAAP של 7 סנט. ברבעון השלישי חלה נסיגה במגמת שיפור זו, וההפסד GAAP היה 6 סנט בעוד הרווח Non GAAP היה 3 סנט.

סינרון יצרה ברבעון השלישי מזומן בשווי של 4.9 מיליון דולר - רבעון שני ברציפות שבו מייצרת החברה ולא שורפת מזומן.

בונה על הרס תאי שומן

"סינרון פועלת כרגע בשתי זירות", אומר מרידור. "הראשונה, תהליך רה ארגון שמטרתו לייצר צמיחה יציבה ורווחיות סבירה, ובמסגרתו החברה בעיקר מקפידה לנהל נכון את מה שיש לה, כמו מערכי מכירות, פעילות מו"פ וכדומה. אין פה הרבה פעולות חריגות. המטרה שלנו היא להגיע להכנסות של 300 מיליון דולר בשנת 2017, שייצרו שולי רווח של 8% עד 10%, וזאת לעומת 5% לפי הצפי האנליסטי לשנת 2015. ואת זה ננסה לעשות בלי להגדיל את שיעור הוצאות המו"פ מסך ההוצאות".

הזירה השנייה, שעליה מרידור מקפיד לדבר הרבה, היא מנוע הצמיחה הכי משמעותי של סינרון: UltraShape, המכשיר אותו ירשה כשרכשה את פעילות החברה שנקראה כך תמורת 12 מיליון דולר. זהו מכשיר להצרת היקפי גוף על ידי הרס מקומי, סלקטיבי ולא פולשני של תאי שומן. קהל היעד שלו נוטה להמיר טיפול פולשני (כמו שאיבת שומן) בטיפול לא פולשני, ולראיה בין 1997-2013 הגידול במספר הפרוצדורות הקוסמטיות הפולשניות בארה"ב עמד על 100%, לעומת 925% במקרה של פרוצדורות לא פולשניות.

UltraShape קיבל את אישור ה-FDA באפריל השנה, ובאוקטובר האחרון החלה סינרון לשווק אותו. "אולטרה-שייפ הולך להיות סיפור הצלחה מטורף", נמנע מרידור מלשמור על אופטימיות זהירה. בתחזיותיו אלו הוא אינו נשען רק על גודל קהל היעד - האמריקאים מוציאים מידי שנה 40 מיליארד דולר על תוכניות/מוצרי/פתרונות דיאטה, ו-108 מיליון מתוכם נמצאים בדיאטה באופן שוטף - אלא בעיקר על ביצועי הפתרון של החברה המתחרה שהפך אותה לסיפור הצלחה מסחרר.

שם החברה הוא ZELTIQ Aesthetics, המכשיר שלה נקרא CoolSculpting והוא הורס תאי שומן על ידי קירורם באופן לא פולשני, וזאת לפי העיקרון שתאי שומן יותר רגישים לקור מאשר לחום. לאחר טיפול במכשיר של החברה, השומן מתפורר ונפלט מהגוף בתהליך ביולוגי טבעי שנקרא בעגה המקצועית Apoptosis. בספטמבר 2010 קיבלה החברה את אישור ה-FDA (רשות המזון והתרופות האמריקאית) לשיווק ה-CoolSculpting, וכך יצרה למעשה שוק חדש שהיא החברה היחידה שפועלת בו - עד השקת UltraShape של סינרון. לפי זו האחרונה, מדובר בשוק (הריסת שומן באופן לא פולשני) שגודלו אשתקד עמד על 150 מיליון דולר, והתחזית היא שיגלגל מחזור של 330 מיליון דולר עד 2017, דהיינו גידול שנתי ממוצע של 30%.

CoolSculpting הוא המכשיר היחיד אותו משווקת ZELTIQ, ועל בסיסו היא נסקה לשווי שוק של 990 מיליון דולר (הרבה יותר מזה של סינרון) - כפול מהשווי לפיו הונפקה באוקטובר 2011. הכנסות ZELTIQ בתשעת החודשים הראשונים של השנה עמדו על 123.7 מיליון דולר, אך הרווח הנקי היה רק 214 אלף דולר, עקב המשך השקעה מצד החברה במאמצי שיווק ומכירה. ברבעון השלישי לבדו עמדו ההכנסות על 45.7 מיליון דולר, ואילו הרווח הנקי היה 4.8 מיליון דולר.

"למזלנו, יש לנו מתחרה מוצלחת שפתחה לנו את השוק", אומר מרידור ולא בעוקצנות. "ZELTIQ יצרה מודעות להריסת שומן באופן לא פולשני. היא כבר עשתה את הבאזז, ולכן אני לא צריך לחנך את השוק אלא רק לנגוס בו".

"עשינו העתק-הדבק"

יחד עם זאת, מרידור לא מפתיע כשהוא טוען כי הפתרון של UltraShape טוב יותר מזה של CoolSculpting, מאחר שהוא מבוסס על טכנולוגיה טובה יותר, מקצר את משך הטיפול (3 טיפולים עם הפסקה בת שבועיים בין כל טיפול) והוא פחות מכאיב. "בשיווק של אולטרה-שייפ עשינו למעשה 'העתק-הדבק' על מה ש-ZELTIQ עשתה", מודה מרידור, ומדגיש כי מחיר המכשיר של סינרון יהיה זהה לזה של המתחרה - 100 אלף דולר. "זהו שוק צומח לא שוק ברוויה, ולכן אין סיבה שאציע מחיר נמוך יותר".

מרידור מתכנן לשכפל את מודל ההכנסות של ZELTIQ, לפיו כל מכשיר CoolSculpting שנמכר יוצר לה הכנסות חוזרות בגין מכירת ערכות מתכלות (שכוללות, בין השאר, ג'ל קירור). הכנסות אלו מהוות כמעט מחצית מסך הכנסות החברה. "זהו מודל די נדיר בתעשיית האסתטיקה", לדבריו. ערכה מתכלה של סינרון אמורה לעלות 25 דולר, וטיפול ממוצע דורש עשר כאלו, ומכאן - 750 דולר הכנסה לסינרון פר מטופל. הערכת החברה היא כי חבילת טיפול כוללת תעלה לצרכן 2,500-3,000 דולר, וזה אומר שהרופא המטפל יוכל להחזיר לעצמו את ההשקעה במכשיר לאחר טיפול בלפחות 40 איש. ובהנחה שבכל חודש יהיו לו לפחות שישה לקוחות, אזי תוך חצי שנה הוא מקבל החזר על ההשקעה.

כדי אכן לעשות 'העתק-הדבק', סינרון מקימה לראשונה בתולדותיה צוות מכירות ייעודי, כזה שיתרכז אך ורק בשיווק ה-UltraShape. לפי תחזיות השוק, החברה תוכל להגיע בשנה הבאה להכנסות של 15-20 מיליון דולר ממכשיר זה לבדו (7% מההכנסות של 2014), ול-66-99 מיליון דולר בשנת 2017, דהיינו נתח של 20%-30% מהשוק. מרידור אף מקווה כי הצלחה של האולטרה-שייפ תמנף את המשך מכירות ה-Vela, אחד ממוצרי הדגל של סינרון שמטפל בצלוליטיס, וזאת מכיוון שמדובר בטיפול משלים להרס תאי שומן.

מלבד ה-UltraShape, וכל עוד כלכלת ארה"ב לא תיסוג לאחור, מרידור מבסס את העתיד של סינרון על מכשור חדש אחר דוגמת PicoWay, שקיבל באחרונה את אישור ה-FDA והוא מיועד להסרת קעקועים - שוק צומח בפני עצמו. מחירו יהיה די גבוה, 260 אלף דולר, וקהל היעד שלו מונה 9 מיליון אמריקאים (20% מ-45 מיליון איש שיש להם לפחות קעקוע אחד שהם רוצים להסיר).

כמו כן, הקופה השמנה של החברה תוכל לסייע לה ברכישות קטנות (בעיקר של טכנולוגיות) או גדולות (בעיקר של נתחי שוק). "מבחינת השורה העליונה, השנה הכי משמעותית היא 2015", מדגיש מרידור. עכשיו צריך לחכות ולראות כיצד יקבל השוק שיפור בשורה העליונה, וכיצד זה יחלחל לשורה התחתונה של סינרון, שכבר שכחה צבע שחור מהו.

"לבעלי המניות פקעה הסבלנות מהמתנה לרגע שבו Syneron Beauty תהיה רווחית"

אחת ההחלטות שקיבלה סינרון מתוך אותה שאיפה לחזור לפסי רווחיות, היא להיפרד - באופן חלקי - מפעילות המכשור הביתי שבנתה. בתחילת 2011 הקימה סינרון את Syneron Beauty, שריכזה את פעילותה הביתית, שכללה טיפולי קוסמטיקה שניתן לעשות בבית: המכשיר Me להסרת שיער; Pearl, מכשיר להלבנת השן; ומוצרי קוסמטיקה (בעיקר לטיפול באקנה) תחת המותג Tanda.

פעילות זו התבררה כמנוע צמיחה די מהותי, אך היא גררה עלויות מאוד גבוהות ולא הצליחה להגיע לאיזון, שלא לדבר על רווחיות. תוצאות אלו של Syneron Beauty הכבידו על השורה התחתונה של החברה כולה, והקשו עליה לחזור לפסי רווחיות. הכנסות הפעילות הביתית עמדו אשתקד על 30.5 מיליון דולר לעומת 27.1 מיליון דולר בשנת 2012, בעוד שההפסד התפעולי שלה עמד על 9.5 מיליון דול, לעומת הפסד של 13.3 מיליון דולר ב-2012.

לכן, בדצמבר אשתקד חברה סינרון לענקית יונילבר (Unilever), הקימה עמה חברה משותפת אליה העבירה את פעילות Syneron Beauty, כשבמקביל יונילבר העבירה לחברה החדשה את פעילותה הביתית שנקראת lluminage. כמו כן, יונילבר השקיעה 25 מיליון דולר בחברה החדשה וקיבלה 51% ממנה, ואילו סינרון קיבלה 49%. זה אומר שהחברה החדשה שווה קצת מעל 50 מיליון דולר.

שיעור זה אפשר לסינרון להפסיק לאחד את תוצאות Syneron Beauty בשלה, ולמעשה להיפטר ממכשול משמעותי בדרכה לחזור לרווחיות. "סינרון ביוטי לא הייתה פעילות הליבה שלנו. המומחיות שלנו היא לא במכשור ביתי", טוען מרידור, אך מודה כי הסיבה העיקרית למהלך היא ש"לבעלי המניות פקעה הסבלנות מהמתנה לרגע שבו Syneron Beauty תהיה רווחית".

סינרון

שנת הקמה: 2000

מה עושה: ציוד קוסמטי לטיפולי עור

היכן ממוקמת: יוקנעם

מספר עובדים: 621 (נכון לסוף 2013; מתוכם 153 בארץ)

מנכ"ל: עמית מרידור

יו"ר: שמעון אקהויז

שווי שוק (נאסד"ק): 389 מיליון דולר

שינוי מתחילת השנה: 14%-

מועד הנפקה ראשונה: אוגוסט 2004 (לפי 12 דולר למניה, 14% מעל המחיר הנוכחי)

סימול מניה: ELOS

תוצאות סינרון בעשור האחרון

סינרון

מיכשור סינרון / צילום מתוך אתר החברה

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

מדד פוטסי הבריטי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

מגמה מעורבת באירופה; ההנג סנג קפץ בכ-2.5%

הדאקס נסחר סביב רמות הבסיס ● הניקיי ירד ב-0.1% ● בסין לא התקיים מסחר לרגל יום הפועלים ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה אדומה בתל אביב; מדד הבנקים ירד בכ-1.5%

ת"א 35 ירד ב-1% ות"א 90 השיל מערכו 0.2% ● בעקבות וול סטריט, מניות הקנאביס זינקו ● חגי שלום, בעל השליטה בטיב טעם, מוכר חלק ממניותיו, המניה זינקה בכ-7% ● גב ים: ירידה של כ-20% ברווח הנקי ● הפד צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי, מיטב: "הפד יעביר מסר ניצי שיגרום לעליית התשואות, וכך, ירסן את התנאים הפיננסיים" ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים בארה"ב רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

השופט בדימוס איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

לאחר פרסום ההקלטות: מפעל הפיס מבקש לעכב בוררות אצל אורנשטיין

הפיס, המנהל בימים אלה הליך בוררות בפני השופט בדימוס איתן אורנשטיין, פנה אליו בערב פסח וביקש לעכב את הליך הבוררות - וזאת על רקע פרסום השיחות בין אורנשטיין לבין יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה ● שתי בקשות דומות שהוגשו בבוררות גרטלר-גרטנר ובבוררות של הקבלן איציק תשובה נגד שותף עסקי - נדחו ע"י אורנשטיין

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

יוסי אברהמי / צילום: איל יצהר

שוק ההנפקות חוזר? הקבלן יוסי אברהמי רוצה להנפיק ולגייס 200 מיליון שקל

אברהמי מבקש להנפיק את חברת הבנייה למגורים שהקים לפי שווי של מיליארד שקל לפני הכסף ● לחברה צבר של אלפי דירות לבנייה עתידית והון עצמי של כ-600 מיליון שקל ● במידה ותצליח, זו תהיה הנפקת הנדל"ן השלישית השנה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'ט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

אילוסטרציה: shutterstock

הירידות בשווקים באפריל חתכו את התשואות בגמל ובפנסיה. איזה מסלול מנייתי נפגע פחות?

על פי תחזית מיטב, בחודש אפריל נרשמו תשואות שליליות של 1.6% במסלולים הכלליים ו-3.2% במנייתיים • התחזקות הדולר מול השקל הביאה את מסלולי ה-S&P 500 לרדת ב-2.5% בלבד, כשהם עדיין מציגים תשואה של יותר מ-9% מתחילת השנה

ארה"ב וסעודיה מתקרבות לברית הגנה, והנגמ"ש האמריקאי עם מערכת של אלביט

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

"חוק מסוכן שאין לאשרו": ארגוני סביבה ומחקר נגד חוק חבל התקומה

שורה של ארגונים הגישו הסתייגויות לחוק, וכולם מתנגדים לוועדת התכנון האזורית שאמורה לקום עבור החבל: "מגרש משחקים לממשלה" ● חדשות הנדל"ן

גלנט, נתניהו והלוי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמוס בן גרשום-לע''מ, AP

צווי מעצר בינלאומיים לראש הממשלה והרמטכ"ל: האם התרחיש הזה אפשרי ומה המשמעויות

בישראל מביעים חשש שבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג יוציא צווי מעצר נגד בכירים בשלטון הישראלי, ובראשם ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל ● מהן הסכנות שבהוצאת צווים כאלה, באילו מדינות הם עלולים להיעצר, ומי ההרכב שיקבל את ההחלטה ● גלובס עושה סדר

רחפן של חברת DJI הסינית / צילום: ap, Shizuo Kambayashi

אחרי טיקטוק, ארה"ב בדרך לחסום את פעילות ענקית הרחפנים הסינית

הצעת חוק חדשה קוראת לחסום את הגישה של חברת DJI הסינית לתשתיות התקשורת בארה"ב, מחשש לריגול ● הערכה: המהלך יקפיץ את מחירי הרחפנים בארה"ב, המשמשים בעיקר חקלאים

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

התוכנית שמסייעת למפונים לחזור לשוק העבודה בלי לאבד קצבאות

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית: התנהלות הממשלה בנושא גיוס החרדים - המשך הרפורמה המשפטית

בהרב-מיארה שלחה מכתב חריף למזכיר הממשלה, בו נכתב כי בהתנהלות בעניין גיוס בני הישיבות "יש משום המשך של הניסיון, שהוא חלק ממה שכונה 'הרפורמה המשפטית', להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה ולעקוף אותו" ● בתוך כך, היועמ"שית הגישה תשובה משלימה לבג"ץ בעניין חוק הגיוס, בה צוין כי במהלך דצמבר 2023 החלו במשרד הביטחון ובצה"ל בגיבוש תוכנית לגיוס בני החברה החרדית

מותג משקאות האנרגיה BLU / צילום: Shutterstock

זה משקה האנרגיה ששווה לבעלת יקבי כרמל עד 450 מיליון שקל

חברת המשקאות הבורסאית כרמל קורפ התקשרה במזכר הבנות לרכישת מותג משקה האנרגיה BLU בסכום הגבוה משמעותית אף משווי השוק שלה עצמה

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צוללות בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"