גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"עו"ד דוד שמרון מחזיק בנאמנות כספים השייכים לי"

חיים באב"ד מבקש לחייב את עו"ד שמרון להחזיר לו 6.1 מיליון דולר שמוחזקים אצלו בנאמנות, ושהועברו בעסקה לרכישת קרקע מהמסדר הסלסיאני בבית-שמש, בטענה כי שומרון החתים אותו באמצעות מצגי-שווא ■ שמרון:  הכספים מוחזקים בדין בנאמנות עבור המסדר הסלסיאני והתקבלו מחברת "אקה בניין ופיתוח" ולא מבאב"ד

עו"ד דוד שמרון / צילום: יונתן בלום
עו"ד דוד שמרון / צילום: יונתן בלום

עו"ד יוסי כהן, אחד מפרקליטיה של משפחת ראש הממשלה, בנימין נתניהו, עמד בשבוע שעבר במרכזה של סערה ציבורית, לאחר שהנהלת בית המשפט הגישה נגדו תלונה לוועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין. זאת, כיוון שכהן תקף את שופטת בית הדין לעבודה, דיתה פרויז'ינין, לאחר שזו קיבלה תביעה שהגיש עובד מעון ראש הממשלה לשעבר, גיא אליהו, נגד המדינה, תוך שהיא קובעת כי שרה נתניהו היא "מעסיקה פוגענית" המשפילה עובדים.

פרקליט נוסף של משפחת נתניהו, עו"ד דוד שמרון, שותף בכיר במשרד עורכי הדין א.ש. שמרון-י. מלכו-פרסקי ושות', עומד - להבדיל אלפי הבדלות - במרכזה של פרשה שנדונה בימים אלה בבית המשפט המחוזי בירושלים.

במסגרת הפרשה טוען חיים באב"ד, איש עסקים אמריקאי תושב ניו-יורק, כי עו"ד שמרון מחזיק בנאמנות 6.1 מיליון דולר השייכים לו והועברו לידי שמרון מחברת "אקה בניין ופיתוח" שבבעלות אלי קליין. זאת, לצורך רכישת קרקע השייכת למסדר הסלסיאני בעיר בית-שמש, אותו מייצג שמרון.

באב"ד מבקש מבית המשפט המחוזי להורות לשמרון להחזיר לו את 6.1 מיליון הדולר, בטענה כי הכספים הוצאו ממנו על סמך מצגי-שווא ותוך ששמרון פעל בניגודי אינטרסים חריפים עם חובותיו כנאמן.

שמרון מצדו מכחיש את טענותיו של באב"ד נגד פועלו כנאמן בתיק. לדבריו, הכספים שהוא מחזיק בנאמנות מוחזקים אצלו בדין בנאמנות עבור המסדר הסלסיאני והתקבלו מחברת "אקה בניין ופיתוח" ולא מבאב"ד, שאיתו לא היה לו שום קשר. 

הסכסוך בין הצדדים טרם הוכרע, אך השופט עודד שחם הוציא צו ארעי האוסר על שמרון והמעורבים הנוספים לעשות דיספוזיציה (שיני בעלות) כלשהי בכספים הנתונים במחלוקת עד לבירור בקשתו של באב"ד.

עם זאת, הורה השופט לבאב"ד להפקיד ערבות בסך 100 אלף שקל לפצות את שמרון, את "אקה בנייה ופיתוח" ואת קליין על כל נזק שייגרם להם כתוצאה מהצו ובמקרה בו בקשותיו של באב"ד יידחו. 

חכירה במקום בעלות

בבקשה שהגיש לבית המשפט המחוזי בירושלים בשבוע שעבר, טוען באב"ד - באמצעות עו"ד שמואל דוד קספר - כי במאי 2015 ניהלו חברת "אקה בניין ופיתוח" ובעליה, אלי קליין, ועו"ד שמרון בתפקידו כנאמן של "המסדר הסלסיאני של דון בוסקו", משא-ומתן לרכישת זכויות חכירה במקרקעין ליד בית-שמש השייכים למנזר. זאת, בסכום של 300 מיליון שקל.

באב"ד טוען כי הוא לא היה קשור לניהול המשא-ומתן, ונודע לו על העסקה רק מאוחר יותר. לפי הבקשה, ב-23 ביוני 2015 חתמו הצדדים על "הסכם חכירה", לפיו רכשה "אקה בנייה ופיתוח" מקרקעין "שלא תוארו בהסכם לא הוגדרו ולא פורט מה שטחם, אלא על-ידי הפניה לנסחי טאבו שכביכול צורפו כנספחים להסכם". לטענת באב"ד, "למרות הסתרת העובדות האמיתיות, יודעים אנחנו לספר שגודל המקרקעין הינו כ-1,000 דונם".

לדברי באב"ד, כדי לממן את רכישת הקרקע, פנה אליו קליין והציע לו "להביא מארה"ב את כל המימון לעסקה - היינו 300 מיליון שקל - ולקבל עבור זה 75% מהמקרקעין, כאשר קליין יקבל עבור הבאת העסקה לא פחות מאשר 25% מהעסקה בחינם. לטענת באב"ד, גם בהמשך הוא היה אמור לספק את כל המימון לפיתוח הקרקע ובניית כל 4,000 יחידות הדיור (עליה)".

באב"ד מציין כי הוא לא היה מיוצג באף שלב בעסקה על-ידי עו"ד וכי הוא אף אינו דובר עברית. לדבריו, בתחילה נאמר לו כי הוא קונה "בעלות במקרקעין", ורק לאחר שהעביר את התשלום הראשון בסך 5 מיליון דולר, ב-16 ביוני 2015, התגלה לו שמדובר בזכויות חכירה ל-196 שנים. "זה היה מצג-השווא הראשון", נטען בבקשתו של באב"ד, "והאמת היא שבאב"ד לא היה נכנס לעסקה מראש, אילו ידע שאיננו רוכש בעלות מלאה במקרקעין".

הסתרה של זכות הסירוב

באב"ד טוען בנוסף כי לאחר שהעביר את הכספים, התברר לו כי "גב' בשם זיוה כהן מהרצליה, באמצעות חברה בבעלותה ובניהולה בשם 'קדמת עדן', מנהלת מאבק עיקש וממושך נגד המסדר הסלסיאני מאז 2004. זאת, משום שלטענתה היא רכשה כבר את זכויות החכירה במקרקעין של המסדר, ולכן קיימת לה זכות הסירוב הראשונה על רכישת הקרקע. בהמשך, מציין באב"ד התברר לו כי קיימים שני פסקי בורר - מיולי 2012 ומספטמבר 2014 - שאשררו את זכות הסירוב הראשונה של "קדמת עדן" לרכישת הקרקע של המסדר.

באב"ד מבהיר כי לא נאמר לו בשום שלב של העסקה כי ל"קדמת עדן" נרשמה הערת אזהרה בגין זכות סירוב ראשונה לרכישת הקרקע. יתרה מכך, טוען באב"ד, כי יחד עם חוזה החכירה שהכינו "אקה בנייה ופיתוח" והמסדר הסלסיאני באמצעות הנאמן שמרון, ושעליו הוא חתם, הוא הוחתם גם על נספח כוזב, שבו נאמר שלא קיימת זכות סירוב ראשונה לחברת "קדמת עדן".

"שמרון סירב להשיב הכספים"

לדברי באב"ד, לאור המידע שנגלה לו, הוא פנה ב-11 במאי האחרון אל שמרון ודרש את השבת כספיו, אותם מחזיק עורך הדין בנאמנות. זאת, משום שלטענת באב"ד הוכח מעל ומעבר לכל ספק שהנטען בנספח חוזה החכירה, כאילו אין זכות סירוב ראשונה ל"קדמת עדן" אינו אמת. ואולם לטענת באב"ד, עו"ד שמרון סירב להשיב לו את כספיו בטענה חדשה, הסותרת את פסקי הבוררות בנושא, ולפיה זכות הסירוב הראשונה של קדמת עדן "כבר פגה".

באב"ד טוען כי עו"ד שמרון פעל בניגוד אינטרסים, בכך שלטענתו החתים אותו על "נספח" שכתב להסכם החכירה עם "אקה בנייה ופיתוח", בו נטען כי לחברת "קדמת עדן" אין זכות סירוב ראשונה למכירת המקרקעין של המנזר. זאת, למרות שעד לאותו מועד כבר ניתנו שני פסקי בורר שקבעו אחרת ועו"ד שמרון ידע זאת.

לטענת באב"ד, עו"ד שמרון פעל בדרך הזאת בשל רצונו שלא להפסיד את שכר-הטרחה שהובטח לו עבור השירותים המשפטיים שהוא מעניק למסדר. "מדוע שעורך דין כה ותיק, מנוסה ומכובד כמו הנאמן, יכתוב ב'נספח' מצג-שווא בסיסי וקרדינלי בדבר היעדר זכות סירוב ראשונה, חרף פסקי הבורר וקיומה של הערת אזהרה בגינה?", תוהה ראב"ד בבקשתו לקבל את כספיו חזרה, ומשיב: "התשובה מורכבת מכ-50 מיליון שקל, שהם שכר-הטרחה שמגיע לעו"ד שמרון עבור 'שירותים משפטיים' האמורים להיות משולמים על-ידי החוכר לפי חוזה החכירה". 

עו"ד דוד שמרון מכחיש: "הכספים מוחזקים אצלי בדין בנאמנות. איני מכיר כלל את חיים באב"ד"

עו"ד דוד שמרון מכחיש את הטענות של חיים באב"ד נגד פועלו כנאמן בתיק רכישת המקרקעין של המסדר הסלסיאני.

בתגובה לטענות אלה, אמר היום שמרון ל"גלובס": "הכספים מוחזקים אצלי בדין בנאמנות עבור המסדר הסלסיאני, והם התקבלו מחברת 'אקה בנייה ופיתוח' ולא מחיים באב"ד, שאתו לא היה לנו שום קשר וכלל איני מכיר אותו". לדברי שמרון, "אני לא נאמן של אדון באב"ד ולא ידעתי מה מקור הכספים שהעבירה החברה.

"הבקשה שהגיש באב"ד דומה לכך שאדם לווה מהחותנת כספים לצורך רכישת דירה מקבלן, ופתאום החותנת רוצה את הכסף שלה בחזרה, ואז היא פונה לקבלן ודורשת ממנו את הכסף".

עו"ד שמרון מכחיש גם את הטענות של באב"ד כי הוא פעל בניגוד אינטרסים כנאמן בתיק, בכל הנוגע לנושא זכות הסירוב הראשונה למכירת המקרקעין של חברת "קדמת עדן" שבבעלות זיוה כהן.

"בהסכם החכירה התייחסנו באריכות ובפירוט לנושא זכות הסירוב הראשונה של קבוצת זיוה כהן 'קדמת עדן', ועמדתנו המשפטית היא שתקופת זכות הסירוב הראשונה הסתיימה. הוגשה בעניין זה תביעה לבית המשפט", מסר שמרון.

לעניין הטענות על שכר-הטרחה שהובטח לו מסר שמרון: "באב"ד מחלק כאן עור דב שטרם ניצוד. אין לי שום ניגוד עניינים. שכר-הטרחה מפורט בהסכם".

חברת "אקה בניין ופתוח"מסרה באמעות ממשרד עמית-פולק-מטלון ושות': "הטענות שהועלו הזויות ושקריות הן. הנושא מצוי בהליך משפטי, ותגובה מפורטת תימסר לבית המשפט בימים הקרובים".

שמו של שמרון נקשר בעבר בפרשייה נוספת: "שמרון לא קיים את התחייבויותיו כנאמן והציג מצג-שווא לנהנה כאילו רשם לטובתו משכון"

במארס אשתקד פורסמה ב"גלובס" פרשה אחרת שבה נטענו טענות להפרת חובת נאמנות על-ידי עו"ד דוד שמרון. הטענות התקבלו על-ידי בית המשפט המחוזי בתל-אביב, אך פסק דינו בוטל בהמשך בעקבות הסדר פשרה. באותה פרשה, ייצג שמרון את מורד זמיר, איש עסקים יהודי-אמריקאי ואוהד מושבע של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שנטל ב-2008 הלוואה בסך של כמיליון דולר מאיש עסקים אחר, בשם ידידיה כהן.

להבטחת החזר ההלוואה ההיא, התחייב עו"ד שמרון בפני הצדדים, למשכן מניות של שתי חברות בשליטת זמיר, אחת ישראלית והשנייה אמריקאית, לטובת חברה של כהן. לחברות הללו של זמיר היו זכויות במגרש יקר ערך במושבה הגרמנית בירושלים. עם החתימה על ההסכם עו"ד שמרון מסר לצדדים התחייבות כתובה מטעמו למשכון המניות, אך בפועל לא רשם משכון על המניות וכשההלוואה לא שולמה, נותר כהן המלווה-התובע ללא הבטוחה.

כהן הגיש תביעה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב נגד עו"ד שמרון, באמצעות עו"ד טל בננסון, ב-2013. בעדותו בבית המשפט הסביר שמרון, שלא נדרש למשכן את המניות בדרך של רישום משכון, אלא רק להחזיק את המניות ברשותו. "ברגע שאני מקבל את התעודות לידיי, באותה שניה זה משכון על-פי סעיף 4.2 לחוק המשכון", טען.

על גרסתו זו, "זיכתה" אותו השופט רות לבהר-שרון ב"תשואות": "עיון בעדותו של עו"ד שמרון מלמד, שלכל אורך החקירה התחמק ממתן תשובות ברורות... בהסכם כתוב במפורש שהוא מתחייב למשכן את המניות, ולא רק להסתפק בהחזקתן אצלו כנאמן, כפי שטען עו"ד שמרון".

בהמשך נפסק כי "רק בעדותו בבית המשפט הצהיר שמרון לראשונה שהוא לא ביצע את המשכון, שעה שקודם לכן הציג מצג כאילו נרשם משכון... מהתנהגותו של שמרון במקרה זה נותר רושם בלת-נמנע, כאילו בחר 'לקחת צד' במחלוקת שבין הצדדים, ולא קיים את התחייבויותיו. כך לגבי העובדה שהנאמן הציג למעשה מצג-שווא למבקשים (המלווה, כהן), שהוא רשם את המשכון, וכך לגבי העובדה שתחילה סרב למסור את המסמכים נשוא הבקשה".

בדצמבר 2014, לאחר מתן פסק הדין החריף של השופטת לבהר-שרון, הגיעו הצדדים לכדי הסכם פשרה, שקיבל תוקף של פסק דין בבית המשפט העליון. לפי הפשרה, חברה בבעלות לקוחו של שמרון שילמה לתובע כהן 2.3 מיליון דולר (בגין הלוואה של מיליון דולר שניתנה ב-2008!), בתמורה ל"ביטול פסק הדין וביטול כל הקביעות העובדתיות אשר נקבעו לגבי עו"ד שמרון בפסק הדין", כלשון הסכם הפשרה.

מטעמו של שמרון נמסר בתגובה לפרסום הקודם, כי בית המשפט העליון ביטל פסיקת המחוזי, בעוד "לא היה חייב לקבל את הסכם הפשרה ובוודאי שלא את ביטולן של הקביעות הנוגעות לעו"ד שמרון". 

 

עוד כתבות

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: אין הצדקה אמיתית לגל הנרחב של העלאות המחירים

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס ז'בזינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים