גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גם צבי ויליגר נגד חברת BSD: "היא קיפחה את בעלי המניות"

חברה הקשורה לויליגר, ממייסדי חברת המזון ויליפוד שבשליטת BSD, פנתה לבית המשפט

צבי ויוסי ויליגר / צילום: יוסי כהן
צבי ויוסי ויליגר / צילום: יוסי כהן

נמשך המאבק על מינוי דירקטורים חדשים בחברת BSD (לשעבר אמבלייז) שבשליטת גרגורי גורטובוי. באסיפת בעלי המניות, שתתכנס במלון הילטון בלונדון ב-5 ביולי, מציעה החברה למנות כמה דירקטורים. עם זאת, כפי שפורסם לראשונה ב"גלובס" לפני מספר שבועות, יוסי ויליגר - שרכש בשוק הפתוח מניות BSD - קרא לבעלי המניות למנות דירקטורים חדשים, והציע מועמדים משל עצמו. ויליגר ואחיו צבי ייסדו את חברת המזון ויליפוד ומכרו את השליטה בה ל-BSD תמורת מאות מיליוני שקלים.

BSD, שהיא חלק מפירמידת החברות שבשליטת גרגורי גורטובוי, מחזיקה ב-61.6% ממניות ויליפוד, וחברת המזון היא למעשה הנכס היחיד של הפירמידה. בשבוע שעבר פרסמה BSD עדכון נוסף בנושא: לבית המשפט המחוזי בתל-אביב הוגשה המרצת פתיחה נגד BSD והדירקטוריון שלה, ובה ביקש בעל מניות אחר בחברה כי בית המשפט יצהיר שענייני החברה נוהלו תוך קיפוח של בעלי המניות, וכי יורה על איסור העמדת מועמדים מטעם החברה לדירקטוריון עד שיועמדו מסמכים לעיון בעלי המניות.

בנוסף, בעל המניות ביקש לאסור על החברה להתקשר בכל הסכם או לבצע כל פעולה בנכסיה, וכן למנות נאמן או מנהל מיוחד לחברה שיחקור את ענייניה הכספיים. דירקטוריון BSD ציין בתגובה כי הוא דוחה את הטענות.

בעלת המניות שהגישה את הבקשה היא "חברת צבי ו. ושות'"; לפי נתוני דן אנד ברדסטריט, מדובר בחברה הקשורה לצבי ויליגר - אחיו של יוסי ויליגר ושותפו להקמת ויליפוד. צבי ויליגר הוא גם אחד המועמדים שהציע יוסי ויליגר לדירקטוריון BSD, במהלך שהתניע להחלפת הדירקטוריון הקיים.

מועמדים אחרים שהציע הם שמואל מסנברג, לשעבר מנהל אגף האשראי בבנק מזרחי, עו"ד קרן מרקוס, דיוויד דונין ויוסי ויליגר עצמו. כיום מכהנים בדירקטוריון בעל השליטה הנוכחי גורטובוי וכמה מאנשיו. אם וכאשר יצליח יוסי ויליגר למנות את הדירקטורים שהוא מציע, המשמעות בפועל תהיה חזרה לשליטה שלו בויליפוד.

BSD נגד אפל: סיבוב נוסף

מניית BSD נמצאת בהשעיית מסחר מהבורסה בלונדון מזה כחודשיים, משום שלא פרסמה דוחות כספיים שנתיים במועד. ברקע לכך עומדים סימני שאלה בנוגע לפיקדונות בהיקף של 51 מיליון דולר (נכון לסוף הרבעון השלישי של 2015), שלא ידוע מצבם הנוכחי. גם החברה שמעליה בפירמידה, BGI, נמצאת בהשעיית מסחר בבורסה בת"א מאותה סיבה.

הליך משפטי אחר בו מעורבת BSD דווקא לא מערב בעלי מניות מיעוט בה, אלא קשור לתביעה היסטורית שהגישה החברה נגד אפל, יצרנית האייפון. מסתבר כי למרות המהלומה המשפטית שספגה לפני למעלה משנה, החברה לא מרימה ידיים.

בגלגולה הקודם של BSD, תחת השם אמבלייז, היא הייתה חברת החזקות בתחום הטכנולוגיה. אמבלייז טענה בעבר כי אפל הפרה פטנט רשום שלה העוסק בהזרמת מדיה, ומומחה מטעמה העריך את היקף התביעה ביותר מחצי מיליארד דולר.

בתחילת 2015 נדחתה בקשת אמבלייז, והחברה הודיעה אז כי היא בוחנת את המשך צעדיה. היום דיווחה BSD לבורסה בלונדון כי בסוף השבוע שעבר היא הגישה לבית המשפט הפדרלי לערעורים במחוז וושינגטון בקשה לעיון חוזר בהרכב מורחב, על הערעור שלה על הכרעת הדין.

לפני כ-4 שנים רכש אלכסנגר גרנובסקי, איש עסקים יהודי-אוקראיני, את השליטה ב-BGI מידי צביקה בארינבוים במחיר מנופח. כעבור שנה רכש גרנובסקי (באמצעות BGI ובאופן פרטי) את השליטה ב-BSD, שנסחרת בלונדון, תמורת כ-60 מיליון דולר, אותם שילמה לבעלי המניות הקודמים שלה, ובראשם נפתלי שני וקרן פורטיסימו.

התכנון היה שקופת המזומנים של אמבלייז תשמש לרכישת השליטה בקונצרן אי.די.בי שנקלע לקשיים, לצד בעל השליטה הקודם בחברה, נוחי דנקנר. העסקה לא יצאה לפועל, ובמקומה רכש גרנובסקי את השליטה בויליפוד מידי האחים צבי ויוסי ויליגר, שוב במחיר מנופח להפליא, בעסקה שהיקפה כמעט 290 מיליון שקל - יותר מפי 3 משווי השוק הנוכחי של המניות.

גורטובוי במקום גרנובסקי

על רקע המשבר באוקראינה, שפגע בעסקיו שם, נקלע גרנובסקי לקשיים פיננסיים. הוא פעל להכניס שותפים לנכסיו, מהלך שלא הושלם בשל תביעה שהגיש נגדו בנק מזרח אירופי בגין חוב שלא שולם (התביעה הסתיימה לבסוף בפשרה).

בקיץ שעבר העביר גרנובסקי את הפירמידה שבה השקיע מאות מיליוני שקלים לידי גורטובוי.

החזקות גורטובוי

עוד כתבות

הפקולטה לניהול. אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני / צילום: Shutterstock

לדבר לעצמכם, לעשות במקום לנוח ולהתמקד בכאן ועכשיו: אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני

בחצי השנה האחרונה אנו חווים ימים מורכבים וזקוקים יותר מתמיד לכלים שיסייעו לנו לפתח חוסן אישי, חברתי, קהילתי וארגוני ● כך תעשו את זה נכון

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

תוכנית דירה. האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית? / צילום: Shutterstock

האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית?

תושבים בתל אביב שביקשו להוסיף ממ"ד לדירתם נתקלו בהתנגדות של השכנים, שטענו כי הדבר יפגע בהמשך בהליך התחדשות עירונית ● מה קבעה ועדת הערר?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

הדירה ברחוב פרישמן בשכונה א' בקריית ים / צילום: יח''צ

דירה בקריות נמכרה ב-1.3 מיליון שקל. כמה היא תהיה שווה אחרי תמ"א

הדירה, בת 4 חדרים, מתפרשת על פני שטח של 105 מ"ר, כאשר לאחר התמ"א, תתקבל דירת 5 חדרים בשטח של כ־130 מ"ר הכוללת מרפסת, ממ"ד ומעלית ● הבניין עומד לפני הליך חיזוק ועיבוי, בעקבותיו שווי הדירה צפוי לקפוץ ל־1.8־1.9 מיליון שקל

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

ההפגנה בתל אביב הערב / צילום: יעל גדות

שני לוחמים נפלו ברצועת עזה; אלפי מפגינים בת"א בעד עסקת חטופים

רס"ר במיל' עידו אביב ורס"ר במיל' קאלקידן מהרי נפלו בקרב במרכז רצועת עזה ● משפחותיהם של החטופים קית' סיגל ועמרי מירן קיימו מסיבת עיתונאים בעקבות אות החיים שהתקבל מהשניים בימים האחרונים • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים", בריטניה: "המתווה יכלול 40 ימי הפוגה" • בלינקן: "העבודה על הסכם הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה קרובה מאוד לסיום" • עדכונים בולטים

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

קתי ווד / צילום: Reuters, Hugo Amaral/SOPA Images

הבריחה הגדולה: משיכות של מיליארדים מהקרנות של משקיעת העל

עד כה השנה משכו המשקיעים 2.2 מיליארד דולר מקרנות הסל מקבוצת ARK של ווד, שהפכו לסנסציה לפני כ־3 שנים עת ניהלו 59 מיליארד דולר ● האם הזליגה תיבלם?

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

נתן חץ / צילום: תמר מצפי

אלוני חץ רושמת עוד הפסדי שיערוך של 400 מיליון שקל

בשנה וחצי האחרונות מניית אלוני חץ איבדה כ-60% מערכה, כשהחברה רושמת הפסדי שיערוך של יותר מ-3 מיליארד שקל

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

שכונת גליל ים, הרצליה / צילום: המרכז למיפוי ישראל

הנוף לים בנתניה, המיקום המנצח בתל אביב: השכונות שעברו מהפכה

צילומי אוויר מראים את השינוי הגדול שהתרחש ב־20 השנים האחרונות באזורים מרכזיים ברחבי הארץ: את השדות החליפו בנייני מגורים, כבישים ופארקים ● איך אפשר היה לתכנן את השכונות החדשות טוב יותר ● צילומי אוויר: המרכז למיפוי ישראל ● פרויקט מיוחד

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

פגיעות נ"ט ישירות ב-3 בתים במטולה, ירי לשדרות ולעוטף

הותר לפרסום: עידו אביב, בן 28 מכרמיאל, וקאלקידן מהרי בן 37 מפתח תקווה, נפלו בקרב ברצועת עזה • משפחותיהם של החטופים קית' סיגל ועמרי מירן קיימו מסיבת עיתונאים בעקבות אות החיים שהתקבל מהשניים בימים האחרונים • צבא ארה"ב מציג: תמונות מהקמת הרציף ההומניטרי בים התיכון סמוך לרצועת עזה • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים", בריטניה: "המתווה יכלול 40 ימי הפוגה" ● עדכונים בולטים

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

החלפת בתים. ''להיכנס לחופשה שונה מאורח החיים שלך'' / צילום: Shutterstock

36 פעמים החלפנו דירה: האנשים שיוצאים לחופשה בחינם

בעלי נכסים ואפילו שוכרים מחליפים דירות ומוצאים את עצמם בחופשה חלומית בבית של מישהו אחר ● מה היתרונות ומה הסכנות, ולמה צריך לשים לב