גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לאומי קארד תעניק החזר של עד 10% לקונים ב-70 אתרים

וגם: מיזם חדש בשם Konim.uno מציע לכם להרוויח כסף ממכירות ב-eBay, במודל של CASH BACK המשלב מודל עמלות על מכירת מוצרים עליהם המלצתם ■ מדריכים בתחום

כרטיס אשראי / צלם: thinkstock
כרטיס אשראי / צלם: thinkstock

לאור העובדה שהקניות באינטרנט בקרב בישראלים ובכלל מצויות במגמת גידול ברורה, יותר ויותר חברות מנסות לדאוג לכך שתבצעו את הקניות דרכן.

הפיתוי הוא באמצעות הטבות או החזר כספי: אתמול (א') השיקה ישראכרט קמפיין במסגרתו היא תעניק 5 דולר החזר ל-20 אלף קונים באתר עלי אקספרס, והיום (ב') מודיעה לאומי קארד כי תעניק החזר, "PAY BACK", של עד 10% לקונים ב-70 אתרים שונים, בהם eBay, עלי אקפסרס, אסוס, בוקינג, גרופון, וואלה שופס ועוד.

כדי לקבל החזרים יש להירשם באתר לאומי קארד ובכל קנייה להתחבר לזירת ה-PAY BACK, כשמשם ממשיכים לקנייה באתר הרצוי. ההחזר מועבר תוך 3 ימי עסקים לכרטיס האשראי.

נתונים שחשפה היום לאומי קארד מעידים על עלייה מתמדת במחזורים הרכישות באתרים זרים ועל עלייה של 35% במספר העסקאות, זאת כאשר סכום הקנייה הממוצעת יורד ועומד על כ-190 שקל לקנייה. 

נזכיר כי לפני שנה השיקה ויזה כאל הסכם שיתוף-פעולה עם אתר צ'יינה ביי, לפיו בעלי הכרטיסים מקבלים 10% הנחה על כל קנייה באתר. 

מיזם Konim.uno

עוד מושק היום מיזם חדש מציע לכם להרוויח כסף ממכירות ב-eBay, במודל של CASH BACK המשלב מודל עמלות על מכירת מוצרים עליהם המלצתם.

המיזם, Konim.uno של חברת האינטרנט UNO Tech, פועל כך: כל צרכן רשאי לפתוח אתר אינטרנט משלו דרך UNO - הרישום נעשה דרך פייסבוק, ומשם מושכת UNO את כל הפרטים עליכם כולל תמונות וסטטוסים. שם האתר הוא שמכם בסיומת UNO.

כל אחד יכול להחליט אילו תמונות יועלו באתר ואילו פוסטים, כולל תכנים מבלוגים ומה שיעלה על רוחכם. בחיפוש בגוגל אחר שמכם - האתר הזה יעלה בין האופציות הראשונות.

מתוך האתר יש לינק לקניות ב-eBay ובעלי אקפסרס, כאשר על כל קנייה שתבצעו דרך הלינק שמוביל אתכם לאתרי הקניות - תקבלו החזר של 5%.

בנוסף, כל אדם שיפתח אתר UNO משלו - דרך האתר שלכם יזכה אתכם בעמלה גם על כל קנייה שהוא עושה - 20% ממה שהוא יקבל תקבלו גם אתם, כלומר דולר אחד על הנרשם הראשון וכך יורד בהדרגה (20% מכל עמלה) עד ל-5 רמות חברתיות.

וזה לא הכול - בתוך האתר שלכם תוכלו להמליץ על מוצרים שנמכרים ב-eBay, בשלב זה עד 10 מוצרים, כך שכל מי שיבקר באתר שלכם ודרככם יעבור לקנות את אחד המוצרים שעליהם המלצתם - אתם תקבלו 5% מהמחיר שהוא שילם.

כאן כמובן שתשימו את שמכם הטוב על המוקד, משום שהמלצות-סרק, כאלה של מוצרים יקרים שרק תרצו להרוויח בגינם, יערערו את האמון של החברים שייכנסו לעמוד שלכם - אם כי יש להניח שיועלו לא מעט המלצות על מוצרים שלא התנסיתם בהם מעולם, ויכולה גם להיות התערבות מסחרית של חברות שיעודדו אתכם להמליץ על מוצרים שלהם. כאן כמובן שהיושרה האישית אמורה לבצע סינון מתבקש, אך לא כך יש להניח שיעשו כל בעלי האתרים.

אין פלא שרודפים אחרי הקונים הישראלים: מנתוני eBay עולה כי היקף הקניות של ישראלים ברשת עמד ב-2015 על כ-10 מיליארד דולר, והשנה הוא צפוי לגדול ב-20%. מספר המוצרים שקנו ישראלים במהלך 2015 ב-eBay עמד על 16 מיליון מוצרים שונים.

המיזם Konim.uno מושק היום בישראל, ובשלב הבא הוא יושק במדינות נוספות. הצפי הוא למחזור של 37.5 מיליון דולר בשנה הראשונה, באמצעות 50-75 אלף משתתפים שיקימו אתר וירכשו בסכום של כ-500 דולר בשנה כל אחד.

ההערכות הן כי יושב סכום של 1.875 מיליון דולר באמצעות חשבונות הפייפאל לבעלי האתרים האישיים. יודגש כי לא מדובר בזיכוי אלא בכסף מזומן שניתן למשוך מחשבון הפייפאל שלכם.

מאחורי המיזם עומדים שני יזמים ישראלים-אמריקאים המשמשים כבעלים בשותפות, שאול יולס ואפי גרשום. ההשקעה במיזם נאמדת ב-5 מיליון דולר. מנהל הפיתוח העסקי של UNO בישראל הוא שי יהלום.

לדברי יולס, הבחירה בישראל כיעד ראשון להשקה אינה מתקדמת רק בהיבט האידיאולוגי. "בחרנו להשיק את האתר בישראל בשל היותה מיקרו-קוסמוס מרתק לבחינת מוצרי צריכה טכנולוגים. על אף גודלה, ישראל מהווה שחקן מרכזי באחוזי השימוש בקנייה ברשת וכן באימוץ פלטפורמות רשת חדשניות". 

"אנו בעיצומה של מהפכה צרכנית", מוסיף יהלום, "ישראלים מוציאים מעל 10 מיליארד שקל בכל שנה ברכישה און-ליין בקמעונאיות הרשת הגדולות, בהן Aliexpress ו-eBay. הפלטפורמה של UNO מאפשרת לכל אדם לפרסם, להמליץ ולדרג מוצרים שונים מתוך מאות מיליוני המוצרים המוצעים למכירה ברשתות הענק ישירות לתוך האתר שלו, ובכך למעשה להפוך למעין חנות אישית ודינמית ולהגדיל אף יותר את פוטנציאל ההכנסות שלו".

עוד הוא מוסיף כי "עד עכשיו הצרכן היה פסיבי - ואנחנו מאפשרים לו במינימום מאמץ להפוך להיות אקטיבי ולהרוויח כסף מקניות שהוא והחברי שלו עושים".

גרשום סיפר כי בעברו, במסגרת השקעות כשתוף קמעונאי באינטרנט, הוא יצר 12 פלטפורמות מכירה משותפות. "הרווחתי יותר מ-25 מיליון דולר ממכירות שמבוססות על שיתופי-פעולה. כאן אני מציע לצרכנים לשנות את חוקי המשחק מבלי להיות שותף עסקי", אמר.

כמובן שבמודל העסקי שלה UNO היא שותף עסקי לכל מכירה. עם זאת, יהלום מדגיש כי רוב-רובו של הרווח יעבור לידי הצרכנים. "זו פלטפורמה שיכולה להפוך כל אדם ברחוב למוכר של eBay. היא פשוטה לתפעול, ותוך 10 דקות יש אתר על שמך, כשהוא מדורג גבוה בחיפושים בגוגל - לא רק האתר אלא גם המוצרים שאת ממליצה עליהם".

באתר הפרטי שלכם תוכלו למצוא מחשבון לקניות האישיות שביצעתם ולהכנסות שקיבלתם מקניות של אחרים (תוך שמירה על פרטיותם).

עוד כתבות

מלניה טראמפ בהשקת הסרט התיעודי / צילום: ap, Jose Luis Magana

איך הסרט השנוי במחלוקת של מלניה טראמפ שבר שיא של עשור?

הסרט התיעודי של מלניה טראמפ נחשב ליקר ביותר מסוגו עם השקעה של יותר מ-70 מיליון דולר מצד אמזון ●  למרות שהרשתות החברתיות הגחיכו אותו, בפועל הוא הציג את נתוני הפתיחה הטובים ביותר בעשור האחרון לז'אנר

פרויקט בקעת ערד1 של אנלייט / צילום: בילקטריק ישראל

שיא באגירה בישראל, מיליארדים בארה"ב: תנופת האנרגיה המתחדשת

רפק אנרג'י ושמיר אנרגיה חתמו אמש עם בנק דיסקונט על הסכם מימון של 800 מיליון שקל להקמת מתקן ייצור סולארי גדול בנגב ● המתקן יהיה בעל כושר ייצור של 174 מגהוואט, ויחזיק ביכולת אגירה של 974 מגהוואט-שעה, שצפוי להיות הגדול ביותר בישראל ● בארה"ב, אנלייט צפויה להשקיע 3 מיליארד דולר בפרויקט לייצור חשמל ושם יכולת האגירה תעמוד על 4 ג'יגהוואט-שעה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מגמה חיובית בתל אביב; דוראל קופצת בכ-7%, מדד הביטוח מזנק

מדד ת"א 35 עולה בכ-1.4% ● הדיווחים על מו"מ אפשרי בין ארה"ב ואיראן הקלו על השווקים ברחבי העולם ● וול סטריט ננעלה בירוק, בעקבות נתוני מאקרו מעודדים והודעה של טראמפ על הסכם סחר עם הודו ● מחירי הנפט ממשיכים לרדת, תנודתיות חדה במחירי המתכות היקרות ● וגם: מנהל ההשקעות שטוען - זהו הזמן לקנות מניות מיקרוסופט

בינה המלאכותית מפרקת ובונה מחדש את המבנה הארגוני בהייטק / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

אחראי מקצה לקצה: הדרישות החדשות ממהנדסים בעידן ה־AI

הבינה המלאכותית כבר לא רק מייעלת את העבודה, היא מפרקת ובונה מחדש את המבנה הארגוני בהייטק ● מוויקס ועד חברות ההשמה - התעשייה מחשבת מסלול מחדש בכל הקשור לדמותו של המפתח, ומבהירה: הקוד הופך לאמצעי, האחריות היא ליבת התפקיד

קמפיין החוצות נגד צביקה נווה / צילום: מיכל אריאלי

נקמה במיליון שקל: המספרים מאחורי "את מי אתה סוחט היום"

בשלטי חוצות שהוצבו בימים האחרונים באיילון ובמקומות נוספים נכתב: "צביקה נווה, את מי אתה סוחט היום?" ● מאחורי הקמפיין האגרסיבי עומד איש העסקים אלכס סקלר, שבימים אלה מנהל מאבק משפטי מול גרושתו - שהיא כיום אשתו של צביקה נווה, חוקר פרטי ובעלי חברת המודיעין העסקי CGI

יובל באר אבן, מגדל / צילום: גל חרמוני

מנהל ההשקעות הבכיר שמעריך: מה יקרה השנה בת"א ועד לאן יגיע השקל?

יובל באר אבן, מנהל השקעות עמיתים בחברת הביטוח מגדל, מעריך כי התמחור של הבורסה המקומית "נדיב - אבל ביחס לשאר העולם הוא בסדר" ● לדבריו, למרות העליות החדות בשנים האחרונות, "נדיר שיש מפולת בגלל תמחור גבוה" ● ומדוע הוא ממליץ דווקא על מניות שכבר קפצו?

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באירופה; בורסות יפן ודרום קוריאה זינקו בחדות

הדאקס קופץ בכ-0.7% ● מדד הניקיי זינק בכ-4%, הקוספי המריא בקרוב ל-7% ● הדיווחים על מו"מ אפשרי בין ארה"ב ואיראן הקלו על השווקים ברחבי העולם ● מניית פלנטיר מזנקת במסחר המוקדם בכ-10% בעקבות הדוחות ● וול סטריט ננעלה בירוק בעקבות נתוני מאקרו מעודדים והודעה של טראמפ על הסכם סחר עם הודו ● מחירי הנפט ממשיכים לרדת, תנודתיות חדה במחירי המתכות היקרות

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ / צילום: חיים צח-לע''מ

המאבק על התקציב מתחמם: הקלף שעשוי לעצור את רפורמות הדגל של האוצר

יועמ"שית הכנסת הודיעה כי תתנגד לשורת סעיפי חקיקה בחוק ההסדרים, בהם רפורמות החלב, הבנקים הקטנים ומס קרקעות ● בסביבת שר האוצר אומרים כי ההמלצות אינן מחייבות, אבל בממשלה מעריכים: בגלל החשש ליצור עימות מול הייעוץ המשפטי סמוך לחוק הגיוס - הוצאת הרפורמות מחוק ההסדרים לא תיתקל בהתנגדות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה ירוקה בוול סטריט; אנבידיה ירדה, סנדיסק זינקה בכ-16%

הנאסד"ק עולה בכ-0.8% ● טראמפ הודיע על הסכם סחר עם הודו ● אורקל הודיעה כי תגייס עד 50 מיליארד דולר כדי להרחיב את תשתיות הענן שלה ● אנבידיה נחלשה, לאחר שדווח כי תוכנית ההשקעה שלה בהיקף של עד 100 מיליארד דולר ב־OpenAI הוקפאה ● מחיר הזהב ירד, מחיר הכסף נע בתנודתיות ● מחירי הנפט צונחים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

בכירים ישראלים מעריכים: ארה"ב תבחר בפעולה צבאית באיראן

בצל הדריכות לתקיפה באיראן, וויטקוף יגיע לפגישה עם נתניהו ● גורמים איראניים: מוכנים להשעות את תוכנית הגרעין ● דיווח: חמינאי העביר לפוטין הודעה חשאית - עשויים להסכים להעביר את האורניום המועשר לרוסיה ● מועצת אוקטובר הכריזה על הפגנת ענק במוצ"ש למען הקמת ועדת חקירה ממלכתית ● לשכת רה"מ נגד סמל הוועדה לניהול עזה, הדומה לסמל הרשות הפלסטינית: "לא מקובל עלינו" ● עדכונים שוטפים

צילום: Shutterstock

הנתונים חושפים: מי העיר עם איכות החיים הגבוהה בארץ, ומי בתחתית?

בהסתמך על כ-60 פרמטרים שונים, הלמ"ס מחשבת את מדדי איכות החיים ב-18 הערים הגדולות • כפר סבא בראש, ירושלים בתחתית, ומי הערים שקפצו לצמרת הדירוג? • המשרוקית של גלובס

יאיר רביבו, ראש עיריית לוד / צילום: יח''צ משה אלדן

ראש העיר לוד לא אהב את הסרטון הסאטירי, עכשיו הוא מאיים לתבוע

יוצר התוכן דן פונדק פירסם סרטון סאטירי בו הוא מגיע ללוד ומתאר באופן הומוריסטי את "פינות הנופש" בעיר ● בתגובה, ראש עיריית לוד יאיר רביבו שלח לפונדק מכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים, בטענה כי הציג את לוד "באופן חד-צדדי, פוגעני ומעוות" וגרם לה נזק תדמיתי ● מה הסיכויים של תביעה כזו להתקבל?

עו”ד שלמה (מומי) למברגר / צילום: אסף רחמים

עו"ד שלמה למברגר מצטרף כשותף למשרד בלטר, גוט, אלוני ושות’

לאחר שמונה שנים כמשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים, עו"ד שלמה (מומי) למברגר, שנודע בניהול תיקים מתוקשרים ומורכבים, יוביל במשרד בלטר, גוט, אלוני ושות' את תחום הרגולציה ועבירות צווארון לבן

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

ינואר בענף הרכב: סך המסירות ירדו ב-10%, פלח החשמליות נעלם במהירות, והסיניות ממשיכות להתחזק

הפלח בעל שיעור הצמיחה הגדול ביותר בחודש החולף היה פלח הפלאג-אין היברידי, שהכפיל כמעט את חלקו לכ-23.5% מכלל השוק - על חשבון כלי הרכב עם הנעה חשמלית מלאה ואפילו על חשבון ההיברידיות הרגילות ● ומה היה הדגם הנמכר ביותר?

חוות השרתים באלבניה / הדמיה: APPA Architects

החברה הישראלית שתבנה את חוות השרתים הראשונה באלבניה

חברת ADC הישראלית תקים את החווה הראשונה עבור ממשלת אלבניה, שתתבסס על מעבדי אנבידיה ועל חשמל ירוק ● המיזם נהנה ממימון אירופי ומהיתרים מהירים בצל הידוק היחסים ● ראש ממשלת אלבניה אדי רמה הפך לאחד מתומכיה הבולטים של ישראל באירופה מאז פרוץ המלחמה

חסן שייח' מחמוד, נשיא סומליה / צילום: Reuters, Presidency of Somalia

טורקיה שולחת F-16, וסומליה סוגרת מרחב אווירי: המאבק בקרן אפריקה מתעצם

סומליה מעכבת את אישור מעבר מטוסי ארקיע בשמיה ● הרקע: ההכרה הישראלית בסומלילנד וביקור שר החוץ במדינה ● החשש: סגירת המרחב עלולה להאריך את הנתיבים למזרח הרחוק ולהגדיל את העלויות

מגדלי YOO בתל אביב / צילום: Shutterstock

דוח מומחה: הסרת קיר מגן בדירה באחד ממגדלי YOO מסכנת אותו

דוח מומחה, שהוגש במסגרת סכסוך משפטי סביב עסקה שבוטלה באחד ממגדלי YOO בת"א, קובע כי במגדל בוצעו עבודות שיפוץ ללא היתר ● על פי הדוח, השיפוץ גרם לפגיעה בקונסטרוקציית המבנה, והדבר מגדיל את הסיכון להרס המבנה או לחלקים ממנו

דיוויד גוקלר, מנכ''ל סנדיסק / צילום: ap, Don Feria

השלימה זינוק של 1,500% בשנה: הכוכבת של ה־S&P 500 לא עוצרת

על רקע ההתלהבות מ־AI והביקוש הגובר לשבבי זיכרון שהיא מייצרת, מניית סנדיסק זינקה לשווי שיא, לאחר עלייה של 143% בינואר ● אנליסט ג'פריס: "הסייקל בתחום הוא מדהים, ולא רואים לו סוף כרגע" ● בין הנהנים מהזינוק: מאות עובדי החברה בישראל

מדפי חלב בסופרמרקט / צילום: גלובס

בגלל רפורמת סמוטריץ': הרפתנים עוצרים את אספקת החלב למחלבות

ארגון יצרני החלב הכריז על עצירת אספקת החלב למחלבות, דבר שעלול לשבש את אספקת החלב בכל הארץ כבר ממחר ● לטענת הארגון, הרפורמה בשוק החלב תביא לסגירת רפתות ותפגע בביטחון המזון ● סמוטריץ': "אזרחי ישראל לא יהיו בני-ערובה של מונופולים וקבוצות לחץ" ● מנהל אגף המשק בתנועת המושבים: "מתנצלים בפני הציבור על אי-הנוחות"

עידן מועלם / צילום: תמר מצפי

נציבות שירות המדינה אישרה את מינוי עידן מועלם למ"מ מנכ"ל רמ"י

מינויו של מועלם אושר לאחר שראש הממשלה ושר השיכון לא רצו למנות לתפקיד בכירים ברמ"י ● המינוי יהיה במשרה חלקית וללא שכר לתקופה של 3 חודשים, אך לא מן הנמנע שיוארך