גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

KKR מציגה: כשהמטפלת של הילדים מצטרפת לנסיעת עסקים

בניסיון להקל על העובדים לנהל חיי משפחה לצד דרישות מקצועיות, חברת הפרייבט אקוויטי KKR מציעה חבילת הטבות נדיבה

עובד מפעיל לפטופ בשדה תעופה ותינוקו על ידיו / צילום: רויטרס
עובד מפעיל לפטופ בשדה תעופה ותינוקו על ידיו / צילום: רויטרס

קולברג קרביס רוברטס, KKR, חברת ההשקעות הגדולה מניו-יורק, עורכת ניסוי שמטרתו להפוך את העבודה בה לידידותית יותר לכל המשפחה. בשנה שעברה החלה החברה להציע להורים חדשים ממועסקיה חבילה נדיבה במיוחד של הטבות. למשל, KKR תממן טיסות של מטפלות ותינוקות לנסיעות עסקים של האם או האב בשנה הראשונה לחיי התינוק.

שכירים ומנהלים בחברה אומרים שמדיניות כזו היא שינוי מבורך שיכול להקל על העובדים לנהל חיי משפחה לצד הדרישות של חברת פרייבט אקוויטי, שבה נסיעות עסקים תכופות ושבוע עבודה של 70 ויותר שעות הם הנורמה. אבל המתחים של להיות הורה ועובד בתחום הפיננסי רחוקים מלהיפתר בכך, מודה KKR.

המטרה של החברה היא למשוך ולהמשיך להעסיק יותר נשים מוכשרות, שמהוות 18% מעובדי ההשקעות המקצועיים שלה וכ-31% מכל כוח העבודה, ולעודד יותר אבות לקחת חופשות לידה משמעותיות. KKR אומרת שמספר העובדות שלה עלה בכ-4% מתחילת שנה זו.

כאשר חברות כמו אמזון, מיקרוסופט וקרדיט סוויס מרחיבות את ההטבות להורים חדשים, ההטבות שמציעה KKR ראויות לציון. עוד הטבה משמעותית היא כיסוי מלא לטיפולי פוריות, מסרה דוברת של KKR.

"אלה הן אבני בניין חשובות, אבל הן לא יכסו הכול ולא יפתרו את כל הבעיות", אומר רוברט גוטליב, מנהל משאבי האנוש בחברה, שמעסיקה כ-1,200 עובדים ברחבי העולם. "יש לנו עדיין כברת דרך לעשות הרבה דברים, אבל כבר עשינו מרחק ניכר מנקודת ההתחלה".

הוא אינו מדבר על הקלת נטל העבודה, אך החברה מתחילה לבחון דרכים להפוך את המשרה לנוחה יותר לעובדים בעלי משפחות. כמה עובדים קיבלו היתרים לעבוד יותר מהבית, עובדים אחרים הועברו למקומות קרובים יותר לבית, ויש גם מחשבה על קריירות חלופיות לאלו שאינם מעוניינים להשקיע בעבודה כדי להפוך לשותפים בחברה.

יותר גמישות

סביבת העבודה התובענית של KKR היא "יתרון תחרותי, אם לומר את האמת", אומר גוטליב. "אני לא יודע אם אנחנו רוצים להיות פחות תובעניים. אנחנו בהחלט יכולים להיות יותר גמישים, ואני חושב שאנחנו צריכים לפעול בכיוון הזה".

גוטליב עצמו הקדיש שנתיים לשהות בבית כולל איסוף הילדים וחבריהם מן המעון, ועזב משרה בכירה בניהומלבד טיסות למטפלות, החברה מציעה רשמית "חופשת הורים נייטראלית" לנשים וגברים של 16 שבועות, וקואוצ'ינג לעובדים שיוצאים לחופשה כזו וחוזרים ממנה. החברה משלמת גם את עלויות המשלוחים, כך שאימהות יכולות לשגר הביתה חלב אם שלהן.ל משאבי אנוש בגולדמן זאקס, מפני שאשתו רצתה להאיץ את הקריירה שלה. הוא נעזר בניסיון הזה כשהתראיין למשרתו ב-KKR, ואמר לממונים שהוא מעוניין לחפש דרכים להפוך את החברה לידידותית יותר למשפחה.

אנג'לה ג'ונסון היא עובדת טיפוסית של KKR. היא הייתה סגנית מנהלת מחלקה בחברה כאשר צירי הלידה תקפו אותה במהלך שיחת ועידה באביב של 2015. ג'ונסון, בת 35, הייתה בחופשת לידה כאשר הבוס שלה טלפן כדי לבשר לה שהחופשה שלה בתשלום הוארכה בעוד ארבעה שבועות לפי המדיניות החדשה בחברה.

היא התקשתה תחילה להחליט אם להיענות להצעה, מאחר שהיא כבר תיאמה את שובה לעבודה עם קולגות ועשתה חפיפה עם מטפלת שהייתה אמורה להשגיח על התינוקת בשעות היום. ארבעה עובדים מילאו את מקומה בתקופת החופשה, והיא לא רצתה להעיק עליהם עוד יותר, היא זוכרת. בסופו של דבר היא הסכימה להאריך את החופשה, אבל היא פיזרה אותה לאורך כל השנה. היא קודמה לתפקיד מנהלת מחלקה זמן קצר אחרי ששבה לעבודה.

לפני כמה שנים הבינו ראשי KKR שהחברה מאבדת עובדות צעירות שהיו עדיין ללא ילדים, והיו להן חששות שמקום העבודה לא יאפשר להן להקים משפחה ולטפל בה כמו שצריך.

מחקר של יועצת חיצונית שנערך לפני כמה שנים מצא שכמה עובדות שהיו להן ילדים חשו שלא בנוח לקחת את כל חופשת הלידה שלהן, ושהייתה "ציפייה שקטה" שהן היו צריכות לעבוד קצת גם בימי החופשה, לא משום שמישהו הורה להן לעבוד אלא מפני שהן חשו כך, אומר גוטליב.

העובדים מסורים

העובדים ב-KKR הם "מסורים וחדורי מוטיבציה במידה בלתי רגילה", אומרת מישל פרידמן, היועצת שחשפה את התחושות הללו של העובדות. "הם אוהבים את החלק הזה בתרבות של החברה, אבל זה הפך אותה למקום קשה לעבוד בו כהורה פעיל". כעת זה משתנה, היא אומרת.

גוטליב אומר שהאתגרים של עבודת הורים צעירים רחוקים מלהיפתר, אבל שינויים תרבותיים, חלקם לא מורגשים, כבר מתרחשים. עד לאחרונה, העובדים כמעט לא פתחו הודעות מייל בחופשות או בחופשות לידה. כעת הם עושים זאת בקביעות. "אלו ניצחונות קטנים, אבל הם עושים הבדל מוחשי", אומר גוטליב.

הוא צופה שינויים נוספים, אך מוסיף שכל מי שעובד בפיננסים גבוהים "צריך בהחלט להיות מוכן לאקרובטיקה ולאיזון בדרכים שעבודות רגילות של תשע-עד-חמש לא מחייבות".

בריטני בייגלי, מנהלת מחלקה ב-KKR במנלו פארק, קליפורניה, לקחה את התינוק והמטפלת שלו איתה לפגישות מועצת מנהלים מחוץ לעיר. הקשר עם התינוק אחרי יום של ישיבות היה באמת נחמד, זוכרת בייגלי, בת 33. אבל דברים כמו להרגיע תינוק בוכה בלילה ונסיעה עם הציוד לתינוק במקום רק הציוד האישי שלה הוסיפו לנטל העבודה. "לפעמים נעים להיכנס למלון ופשוט לישון בו לילה שלם", היא צוחקת.

נטל העבודה שלה נשאר גבוה - היא עובדת בדרך כלל כ-70 שעות בשבוע, אם כי זה משתנה מאוד - אבל היא עשתה שינויים כדי לשהות יותר עם משפחתה. היא השתתפה בתוכנית פיילוט של KKR להסתייעות בקואצ'רית של החברה כשהיא חזרה לעבודה מחופשת הלידה. בכמה מפגשים ושיחות טלפון, היא והיועצת שלה חשבו יחד איך לארגן מחדש את ימי העבודה שלה, כדי שהיא תוכל לחזור הביתה ולהשכיב את התינוק לישון מוקדם. היא מנסה להגיע לעבודה ב-7.30 בבוקר כדי להקדים את עומסי התנועה באזור מפרץ סן פרנסיסקו, ומתחברת יותר למחשב מהבית בשעות הלילה, לדבריה.

ג'ונסון, שלקחה איתה את התינוקת והמטפלת שלה לכמה נסיעות, מצאה שהנסיעה עם התינוקת פיצתה אותה בכמה מובנים לא צפויים. בכנס השקעות בנדל"ן בסן פרנסיסקו בסתיו שעבר, היא ניסתה לקשור קשרים עם כמה משקיעים פוטנציאליים בפגישות בשעות היום, ומצאה שקשה לרתק את תשומת הלב שלהם. אבל בשעת קוקטייל בערב, אותם לקוחות פוטנציאליים קידמו אותה בחום כי היא נשאה עליה את התינוקת שלה, מדיסון בת ששת החודשים. "היא הייתה אשת שיווק נהדרת", צוחקת ג'ונסון.

עוד כתבות

רשא חולי, מנכ''לית חברת הביומד מדיפלסט / צילום: יונתן בלום

המנכ"לית שנוסעת 5 שעות ביום כדי להגיע לעבודה: "חיה באוטו"

רשא חולי, מנכ"לית חברת הביומד מדיפלסט, תמיד ידעה שהיא רוצה לנהל מפעל ייצור ● היום היא אחת המנכ"ליות הערביות היחידות בישראל, ובכל יום נוסעת חמש שעות למשרד ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

רשת הברחות מתוחכמת: איך המערב ינצח את הכטב"מים האיראניים?

בעקבות המתקפה על ישראל, בארה"ב מתכננים עיצומים חדשים על תוכנית כלי הטיס הבלתי מאוישים של איראן ● באירופה מצטרפים למהלך על מנת להיאבק בהתחמשות של מוסקבה דרך טהרן ולמנוע הסלמה במזרח התיכון ● לצעדים אלו תהיה משמעות, לפי מומחים, אך לא גדולה. הסיבה: סין ורוסיה

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

עלות היירוט של ישראל של כמחצית מהמטח האיראני בסוף השבוע נאמדת ב-2.1 מיליארד שקל / צילום: Reuters, IMAGO/Bashar Taleb\ apaimages

הטקטיקה של רוסיה נגד אוקראינה ובעיית המיירטים שיכולה להגיע גם לישראל

המתקפה של איראן על ישראל מצביעה על הביקוש הגובר למיירטים ואת ההמתנה הארוכה עד להשגתם ● "אין ספק שהעומס על מלאי התחמושת עומד להיות בעיה, עבור כולם", אומר טום קראקו, מנהל צוות חשיבה אמריקאי בפרויקט הגנה מפני טילים במרכז למחקרים אסטרטגיים ובינלאומיים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

מטוס אל על / צילום: דני שדה

פעם בחצי שנה זה קורה: איך יראה היום שאחרי עדכון מדדי הבורסה?

השבוע תפרסם הבורסה את עדכוני המדדים שלה ולפי הערכות יצטרפו למדד 125 היוקרתי אל על ואלקטריון ● בפעם הקודמת ששתיהן נכנסו למדד אחרי זינוק חד במניות שלהן, הן צנחו בחדות ● "כך זה עובד בכל העולם", מסבירים בבורסה. אבל ספק אם ההיסטוריה תחזור על עצמה

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים / איורים: גיל ג'יבלי

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים

הממשלה פרסמה את יעדיה השנתיים לשנת 2024, אך הפירוט הארוך כולל אינספור דוגמאות להתחמקות מהצגת יעדים קודמים, שינויי מתודולוגיה חשודים, מניפולציות במספרים או תוכניות לא ריאליות

אנשי הפדרציה ואנשי המרכז הרפואי לגליל (במרכז איציק שמולי)

הפדרציה היהודית של ניו יורק תורמת כ־40 מיליון שקל ליישובי הצפון

מאז תחילת המלחמה תמכה הפדרציה ביישובי קו העימות ביותר מ-300 מיליון שקל ● המנכ"ל בישראל, איציק שמולי: "יש תחושה שהצפון נשכח מאחור, והסיוע נועד להדגיש את מחויבותנו" ● ישראל מתגייסת

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר