גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ביהמ"ש אישר את הסדר הנושים של אבנר יהודאי: ישיב 45%

זאת מתוך סך של 25 מיליון שקל ■ הנאמן: "ביהמ"ש נתן ליהודאי אופק, באדיבות הנושים, לעמוד על הרגליים ולחזור לעצמו" ■ יהודאי מבטיח: "אני ממוקד ביישום ההסדר, ואני אעמוד בו"

אבנר יהודאי/ צילום: תמר מצפי
אבנר יהודאי/ צילום: תמר מצפי

גזר דינו של איש העסקים נוחי דנקנר, שבמסגרתו נשלח שלשום (ב') לשנתיים מאסר בגין הרצת מניות חברת אי.די.בי אחזקות, כמו גם בקשת הסדר הנושים של איש העסקים אליעזר פישמן, משכו ביומיים האחרונים את רוב תשומת-הלב של העיתונות הכלכלית. אולי זוהי הסיבה לכך שאירוע אחר שהתרחש בתחילת השבוע באולם באותו בית משפט, ביחס לאיש עסקים אחר, מוכר מעט פחות, נדחק לשוליים של הסיקור התקשורתי.

אבנר יהודאי (58), בדומה לדנקנר ופישמן, היה בעבר בתפקידים בכירים ורבי-השפעה - ואיבד את נכסיו. יהודאי, רואה חשבון במקצועו, שימש בעברו כסמנכ"ל הכספים של חברת החשמל וכן כמשנה למנכ"ל חברת כיל וכמנכ"ל עיתון "העיר". יהודאי, שגם עשה קריירה צבאית מרשימה, בין היתר כמג"ד במילואים בגדוד צנחנים מובחר, נקלע בשנים האחרונות לחובות כבדים בנסיבות שחלקן שנויות במחלוקת.

בבקשה להסדר נושים שהגיש לפני כשנה, נאמר כי סך חובותיו של יהודאי לנושים פרטיים מסתכמים בכ-26.6 מיליון שקל, ולבנקים הגדולים - בכ-5.8 מיליון שקל. ההסדר, שאושר ביום ראשון השבוע על-ידי שופט המחוזי בתל-אביב עודד מאור, כולל תשלום של 45% מתוך חובות מאושרים בסך 25 מיליון שקל (היינו תספורת של כ-14 מיליון שקל שהיא 55% מסך הנשייה). במסגרת ההסדר נקבע כי כל נכסיו של יהודאי יממושו.

יהודאי אמר אתמול (ג') ל"גלובס": "אני מאוד מרוצה מהסדר הנושים, ובעיקר מכך שהוא התקבל פה-אחד על-ידי כל הצדדים. אני חושב שמדובר בהסדר טוב, ואני רוצה להמשיך הלאה. אני ממוקד ביישום ההסדר, ואני אעמוד בו".

גורמים המקורבים ליהודאי הוסיפו כי איש העסקים לקח אחריות מלאה על חובותיו ואינו מאשים איש אלא רק את עצמו, דבר שאינו מובן מאליו בימים אלה. לדבריהם, ראוי שאנשי ציבור שגזלו כספי ציבור והתנהגו באופן פלילי ושמו להם 'רשתות ביטחון' בצד, ילמדו מהתנהגותו של יהודאי.

הזדמנות-פז

באי-כוחו של יהודאי, עורכי הדין שאול קוטלר ושי פיאדה, שסייעו לו להגיע להסדר עם נושיו, אמרו ל"גלובס" כי "מתחילת ההליך נקט יהודאי צעד אחראי של הכרה בחובות, ואנחנו מקווים כי עתה, לאחר אישור ההסדר, הוא ייצא לדרך חדשה ויחזור לעולם העסקים".

- זה אפשרי במצבו?

עו"ד קוטלר: "מדוע לא? אנשי עסקים חזרו בעבר ממקומות נמוכים לפעילות מלאה. היכולות העסקיות והניהוליות של אבנר יהודאי לא נעלמו. אנשים יכולים ליפול. קריסות כלכליות קורות. בגלל זה אנחנו כמערכת המשפטית מאמינים בהענקת הזדמנות שנייה. בשביל זה יש הסדרים, כמו זה שעשה יהודאי".

לדברי קוטלר, "עצם העובדה שיהודאי הצליח להגיע להסדר פשרה עם נושיו, שלא במסגרת הליך פשיטת-רגל, ועצם זה שהנושים הסכימו להסתמך על כושר ההשתכרות שלו - מעידים שיש הבנה והסכמה שכוחו עוד במותניו, ושהוא יכול לחזור למקומות המאוד גבוהים ציבורית, גם בעסקים וגם בצבא". 

- הסכסוך הקשה ביותר של יהודאי הוא עם אווי וילר (הנושה הגדולה ביותר שלו). ההסדר מביא סוף לסכסוך הזה?

עו"ד קוטלר: "בסופו של דבר, יהודאי הגיע להכרעה כלכלית, וכל הסיפורים האישיים ההדדיים יישארו מאחור. בית המשפט לא עסק ולא עוסק בסיפור שמעניין אולי את הציבור ואת התקשורת סביב היחסים של יהודאי עם וילר. הצדדים הקשיבו לשופט עודד מאור, שמיקד אותם בהיבט הכלכלי ולא באמוציות שביניהם, והוא שכנע אותם בסופו של דבר להגיע להסכמות שקיבלו תוקף של פסק דין.

"ברור שכל אחד מהמעורבים, חברים שנתנו לו כסף (לצורת השקעה במסחר במט"ח ובאופציות בינאריות - ח' מ'), והוא לא היה מסוגל להחזיר אותו, ואווי וילר וגם אנשים אחרים שנפגעו בפרשה, הולכים לישון עם זה בלילה. גם יהודאי מודה בפה מלא שפגע באנשים. אבל בסוף ההסדר הוא הסדר כלכלי שמוחק את כל הסכסוכים האלה, בהנחה שיהודאי יעמוד בו עד הפרט האחרון. אין כאן שורה תחתונה מבחינת היחסים האישיים, אבל יש פה הזדמנות-פז מבחינת הבן אדם לצאת לדרך חדשה מבחינה כלכלית".

הכדור בידיים של יהודאי

הנאמן מטעם בית המשפט, עו"ד דורון ערוסי, מסר בתגובה להסדר הנושים שאישר בית המשפט בתחילת השבוע: "זהו הסדר נושים מורכב עם ריבוי נושים והרבה פעולות מורכבות שנעשו. מבחינתי, מדובר רק בתחילתו של ההליך להמשך מימוש נכסים שונים של יהודאי, ולא רק בארץ.

"שיתוף-הפעולה של יהודאי יכול להיות מכריע לעניין קיום ההסדר. אני חושב שכמעט כל הנושים נתנו את ברכתם להסדר, בין היתר כדי להביא לשיקומו של יהודאי עצמו - ועכשיו הכדור נמצא בעיקר בידיים שלו".

עו"ד ערוסי התייחס בדבריו ליהודאי עצמו ואמר: "מדובר בכלכלן מהשורה הראשונה שהיה סמנכ"ל כספים בחברות המובילות במשק. לא מדובר באדם חסר ניסיון או ידע כלכלי. אני מקווה בשבילו שהוא יצליח לשקם את מעמדו. זו התקווה של כולם, גם בפן האיש של השיקום הכלכלי שלו וגם מבחינת היכולת שלו לתרום מהידע העצום שרכש לאורך עשרות שנים.

"ההסדר נועד למקסם את הגבייה לטובת הנושים מחד ולהביא לשיקומו של יהודאי מהצד השני. אני לא יודע מה צופן לו העתיד, אבל בית המשפט נתן לו אופק, באדיבותם של הנושים, לעמוד על הרגליים ולחזור לעצמו".

יהודאי לא מסר תגובה עד לפרסום הידיעה.

הסדר הנושים: החזר של כ-11 מיליון שקל; תספורת של כ-12 מיליון שקל

לפני כשנה הגיש איש העסקים אבנר יהודאי בבקשה להסדר נושים, בה נטען כי חובותיו של יהודאי לנושים פרטיים מסתכמים בכ-26.6 מיליון שקל, ולבנקים הגדולים - כ-5.8 מיליון שקל.

הנושה הגדולה ביותר של יהודאי היא אווי ויילר, מיליונרית מנתניה שיהודאי קיבל ממנה כספים בהלוואה, אך הוא הסתכסך עמה וטען בין היתר כי הכספים התקבלו במסגרת מערכת יחסים שניהל עמה.

בבקשה המקורית להסדר נושים נאמר כי יהודאי חייב לוילר כ-20 מיליון שקל; נושים פרטיים נוספים של יהודאי הם אייל ברייר ואירית בן-מנחם, שלהם היה חייב 5.2 מיליון שקל ו-1.4 מיליון שקל בהתאמה.

חלוקת החובות היא לפי הפירוט הבא: לבנק הפועלים - 1.47 מיליון שקל; לבנק לאומי - 1.5 מיליון שקל; לבנק מזרחי-טפחות - 1.5 מיליון שקל; ובנק לדיסקונט - 1.3 מיליון שקל.

הסדר הנושים כולל בסופו של דבר תשלום של יהודאי של 45% מתוך חובות מאושרים בסך 25 מיליון שקל - היינו תספורת של כ-14 מיליון שקל שהיא 55% מסך הנשייה.

בתום כשנה מאז שהוגשה הבקשה להסדר ואחרי משא-ומתן ארוך ומורכב שנערך בין כל הגורמים המעורבים, בניהולו של הנאמן מטעם בית המשפט, עו"ד דורון ערוסי, השופט עודד מאור אישר כאמור ביום ראשון השבוע את הסדר הנושים ונתן לו תוקף של פסק דין.

"על החייב לשתף פעולה ולסייע בכל מימוש כלל נכסיו מכל סוג ומין שהוא", קבע בית המשפט. "לא יהיו די כספים בקופת הנושים כדי לחלק דיבידנדים בסכומים ובלוחות זמנים שפורטו בהצעה, תהא הסיבה לכך אשר תהא - יהווה הדבר הפרה של הסדר הנושים". 

לדברי בית המשפט, בכל מקרה של הפרת הסדר מצד יהודאי, תינתן אפשרות לתקן את מחדלו בתוך 60 יום. "לא יעשה כן - יהיה ניתן לבטל את הסדר הנושים על כל המשתמע מכך, ובמקרה כאמור החייב לא יהיה זכאי לכל השבה שהיא בגין כספים ששולמו. גם הפרה של אפשרות תשלום הדלתא (ההפרש - ח'' מ') לאווי וילר, ככל שיהודאי לא יעמוד בתשלום נוסף זה, תהווה הפרה של ההסדר בכללותו".

הנאמן, עו"ד דורון ערוסי, מונה כנאמן לביצוע ההסדר.

לפי ההסדר, כלל הנכסים של יהודא ימומשו - המרכזי שבהם הוא כ-30% מהון המניות בחברת אדם מ.י.ל.א, אחת החברות המובילות והגדולות בישראל בתחום משאבי האנוש. שווי החברה מוערך על-ידי יהודאי בלמעלה מ-30 מיליון שקל, כך שחלקו של יהודאי בחברה מוערך בכ-10 מיליון שקל ברוטו. עם זאת, עדיין לא נמצא קונה לחלקו יהודאי, כאשר ניסיון המכירה נמשך כבר כמה חודשים.

את היתרה של הכספים שיחולקו לנושים, התחייב יהודאי לשלם ב-4 השנים הקרובות. לפי ההסדר, יהודאי ישלם לוילר, הנושה הגדולה ביותר שלו, 5.4 מיליון שקל, שהם 45% מסך החוב המקורי כלפיה (שעמד על 12 מיליון שקל).

הכספים לתשלום לנושים אמורים להתקבל, בין היתר, ממכירה של פרויקט בנייה בקפריסין שבו מושקע יהודאי ומהתקבולים שהוא יקבל כתוצאה ממכירת נחלת בית המגורים שלו במושב משמר אילון, שכבר נמכר ביותר מ-5 מיליון שקל (חלק מהכסף כבר חולק לנושים מובטחים והשאר יגיע לקופת הנאמן); ממכירת אוסף אמנות; קופות גמל; וממכירת כל נכס נוסף, אם יאותר.

כמו כן התחייב יהודאי להעביר ב-6 השנים הקרובות לנושים תוספת של 50% מכל הכנסה שהוא יפיק מעבר לסכום שנתי של 350 אלף שקל. 

עלייתו ונפילתו של אבנר יהודאי: ההסתבכות עם החברה הקרובה, סם האונס וביצוע עסקאות הפסד

קורות-החיים של איש העסקים אבנר יהודאי יכולים היו "לפרנס" רזומה של כמה אנשי עסקים. לאחר קריירה צבאית קרבית קצרה ומוצלחת, למד יהודאי ראיית חשבון ועבד בתפקידים שונים. הוא הצליח בכל מקום שאליו הגיע, ובין היתר שימש כמשנה למנכ"ל כיל וכמנכ"ל עיתון "העיר".

בתחילת שנות האלפיים הגיע יהודאי לחברת החשמל, שבה הועסק כסמנכ"ל לענייני כספים. באוגוסט 2007 התפטר יהודאי מהתפקיד הבכיר, לאחר שסירב לחתום על הדוחות הכספיים ותשקיף גיוס ההון של החברה, לנוכח מצבה הפיננסי הקשה אז.

יהודאי, המקורב לפוליטיקאים ואנשי צבא מוכרים, בהם ח"כ איתן כבל (המחנה הציוני) ואלוף במיל' טל רוסו, המשיך לדרך עצמאית בעולם העסקים. בין היתר הוא החל לעסוק בנדל"ן ובהשקעות ורכש 30% מהון המניות בחברת אדם מ.י.ל.א, אחת החברות המובילות והגדולות בישראל בתחום משאבי האנוש. יהודאי ייאלץ למכור את מניותיו בחברה במסגרת הסדר הנושים.

ביולי 2009 זכה יהודאי עם שותפים בהתמחרות על רשת ביגוד הילדים "ילדותי" של הזוג אתי ואודי צאיג, לאחר שהרשת נקלעה לקשיים כספיים קשים. אולם, הרשת לא הצליחה לעמוד בהסדר החוב של החברה לנושים, וב-2011 החזירה את המפתחות לנאמן. מאוחר יותר החל יהודאי לעסוק גם במסחר במט"ח (פורקס). 

בלי בגדים, עם כספת פרוצה ופלאשבקים

לפני כשנה נחשף ב"ידיעות אחרונות" כי יהודאי נקלע לקשיים כלכליים משמעותיים, וכי הוא ביקש הסדר נושים. ההליכים המשפטיים בעניינו חשפו, בין היתר, את הסכסוך הקשה שהתנהל בינו לבין הנושה הגדולה ביותר שלו, אווי וילר.

וילר, ישראלית בעלת אזרחות שווייצרית המתגוררת בנתניה, פגשה ביהודאי בסוף 2011, באמצעות מכרים משותפים, ונוצרה ביניהם חברות קרובה מאוד. ב-2014 הסתכסכו השניים על רקע כספים שנתנה וילר ליהודאי, והיא איימה להגיש נגדו תביעה לבית המשפט כדי שישיב לה את הכספים.

וילר טענה כי היא העבירה ליהודאי מיליוני שקלים במשך שנתיים כדי שישקיע אותם עבורה. לגרסתה, כאשר ביקשה מיהודאי בשלב מסוים להחזיר לה את הכספים, הוא סירב להיענות לבקשתה והעלה טענות ותירוצים שונים כדי לא לעשות כן. לדברי וילר, בין היתר טען יהודאי כי בזמן שהוא בילה במועדון בניו-יורק, גורמים עלומים הכניסו לו סם אונס למשקה, ובעקבות השפעת הסם הוא נתן הוראות טלפוניות שונות, וכך נעלם הכסף.

לפי הפרסום בעיתון "ידיעות אחרונות" מלפני כחודש, כך תיאר יהודאי בפני עורכי דין של וילר (שהקליטו אותו) את הפרשייה המוזרה: "הייתי בניו-יורק עם חברים. שתי דיילות מאל-על, עוד טייס ועוד גנרל ישראלי מפורסם וידוע שהשתחרר. ישבנו בבר של מלון מכובד וידוע. שתינו, צחקנו, שיחקנו סנוקר. ערב רגוע. הברמניות השקו אותנו כמו שצריך, קצת פלרטטו, ובאיזשהו שלב מצאתי את עצמי בבוקר בחדר, בלי בגדים, עם כספת חצי פרוצה, עם סימנים על הכספת, עם המון פלאשבקים על דברים שקרו, שלא היה בהם שום דבר סקסי, אבל כנראה שעשיתי המון שיחות טלפון - עשרות אם לא מאות שיחות לחדר העסקאות של חברת ההשקעות מט"ח 24 - קניתי, מכרתי, זהב, יהלומים. כנראה שהייתי תחת השפעת כימיקלים ששמו לי במשקה והפסדתי שם את הכספים".

לגופם של דברים, במסגרת הסכסוך המשפטי ביניהם, יהודאי דחה את הטענות של וילר וטען מנגד כי וילר מנסה להוציא ממנו את הכספים כנקמה על כך שהוא לטענתו סירב להיענות לחיזוריה ולהפוך לבן זוגה. יהודאי טען כי קיבל את הכספים מוילר במסגרת הסכם הלוואה שנערך בדיעבד להעברתם אליו, ולכן אין לו תוקף. 

יהודאי טען, באמצעות עורכי הדין שאול קוטלר ושי פיאדה, כי כל הכספים שקיבל מוילר ניתנו לו במתנה במסגרת מערכת יחסים חברית - כפי שוילר עצמה הגדירה במפורש - ולכן יש לראות בהם מתנה, ולא כספים שיהודאי צריך להחזירם.

עוד טען יהודאי בזמנו כי וילר העבירה לרשותו כספים לצורך ניהולם בשוק ההון ובמיזמים עסקיים משותפים. זאת, לדבריו, בשל היכרותה איתו כבעל ניסיון ידע ויכולת להשיג תשואות נכבדות לכסף המושקע. לדבריו, הטיפול בכספיה של וילר דרש ממנו זמן ועבודה מאומצים בארץ ובחו"ל.

התייחסות עדינה מדי

במסגרת הסדר הנושים שאליו הגיע יהודאי ביום ראשון האחרון, בין היתר עם וילר, הביע בתחילה עורך דינה של וילר, פביאן סלמן, התנגדות לתנאי ההסדר, אך לבסוף התרצה. "אנחנו מתנגדים להסדר. אנחנו מדברים כאן על מיליונים כאילו אנחנו מדברים על פיסת נייר ומציעים תשלום של 40% דיבידנד בלבד, ואני לא מבין על סמך מה", אמר פביאן. לדבריו, הטענות על הפסדים של יהודאי בעסקאות מט"ח לא הוכחו, ולכן אין לוותר ליהודאי על החזר גבוה יותר. בסופו של דבר הסכימה וילר להסדר.

עו"ד סלמן אמר אתמול ל"גלובס" כי "אחוז ההחזר בהסדר עלה מ-40% ל-45%, ולכן הסכמנו להסדר הנושים. בנוסף, יש תביעת חוב של וילר שהגשתי נגד יהודאי. בהסכמת כל הנושים הועמדה הנשייה של וילר על 45% מתוך 12 מיליון שקל".

- אז ניתן לומר שוילר מרוצה מההסדר עם יהודאי?

עו"ד סלמן: "הסכמתי להסדר, אבל אי-אפשר לומר שאני מרוצה ממנו. אני חושב שההתייחסות של המערכות לאנשים כמו יהודאי, שיוצרים חובות במיליונים, היא עדינה מדי. ראוי שאנשים כמו יהודאי יחזירו את חובם לנושים".

עוד כתבות

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים