גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה עומד מאחורי רכישת אלקו את רשת הקולנוע גלובוס מקס?

רשת בתי הקולנוע נמצאת מחוץ לליבת הפעילות של אלקו - המתמקדת בנדל"ן מניב, מוצרי צריכה ובנייה ותשתיות ■ מקורבים מעריכים כי היתרון העיקרי שאלקו תספק הוא התחום המימון - אך גם מצביעים על אפשרות לשיתופי-פעולה עם גולן טלקום שנרכשה לאחרונה

אתמול (א') אישר בית המשפט את מכירת רשת בתי הקולנוע גלובוס מקס, שהייתה בהקפאת הליכים מאז יוני האחרון, לחברת ההחזקות הציבורית אלקו, שבשליטת משפחת זלקינד. על פניו נראה כי הרכישה אינה עומדת בהלימה עם הפעילות הקיימת של החברה, אבל מקורבים כבר מעלים השערות לגבי השתלבות החברה כזרוע רביעית שלה.

בעוד מרבית חברות ההחזקה הבורסאיות הבולטות, ובהן אפריקה ישראל, אי.די.בי, אלביט הדמיה ועוד, קרסו בזו אחר זו בשנים האחרונות, חברת אלקו אמנם נפגעה מהמשבר הפיננסי הגלובלי שהכה בעולם לפני כעשור, אולם הצליחה להתגבר עליו ואף ליהנות ממפנה עסקי חיובי בפעילותה.

אלקו, שבשליטת גרשון זלקינד, ובניהולם המשותף של בניו, מיכאל (מייקי) ודניאל (דני), ביצעה בשנים האחרונות כמה מהלכים לשיפור מצבה, בהם מכירת נכסים ופעילויות שלא היו בליבת עסקיה, שהניבו לה רווחים חד-פעמיים עצומים, לצד חיזוק פעילויות הליבה, הורדת המינוף והגדלת הנזילות.

כיום פועלת אלקו בתחומי קבלנות ותשתיות, ייצור ושיווק מוצרי צריכה ונדל"ן מניב, באמצעות שלוש זרועות מרכזיות - חברות הבת הבורסאיות אלקטרה, אלקטרה מוצרי צריכה ואלקטרה נדל"ן בהתאמה, המציגות כבר תקופה לא קצרה שיפור במצבן הפיננסי.

הקבוצה הוקמה ב-1949 על ידי זלקינד האב, המחזיק ב-65% מהמניות, כחברה קטנה שסיפקה תשתיות וכבלים לחברת החשמל, ובניו, דני ומייקי, מונו לפני כעשור למנכ"לים. הם נחשבים למשלימים זה את זה. מייקי מתמקד בתחום הפיננסי, ומתואר כבעל זיכרון מדהים ומי ששולט במספרים, לעומת דני, שמתמקד יותר בשיווק ופיתוח עסקי. המטה של החברה רזה ומצומצם, ומופעל על ידי צוות של 10-15 איש, הנותן מענה לחברות הבנות בתחומים כמו ניהול כספים וייעוץ משפטי.

גורמים המקורבים לחברה מתארים את זלקינד האב כמי ששותף בהחלטות אסטרגיות, ומגיע אחת לכמה שבועות לחברה, אך התפטר זה מכבר מכל הדירקטוריונים שהיה פעיל בהם. האחים, לעומת זאת, מעורבים מאוד - מרמת סגירת חנויות, דרך שיווק ושינוי מחירים ועד אסטרטגיה ורכישות.

משתדלים להימנע מלקיחת סיכונים

מקורב לחברה תיאר את אלקו כחברה שמרנית, שנוהגת לפעול מתוך ראייה קרה וכלכלית, עוד יותר מהרצון לחפש ערך מוסף ויכולת פיתוח. במשפחת זלקינד משתדלים להימנע מלקיחת סיכונים, ויעדיפו לוותר מאשר ללכת על עסקה שיש בה ספק. "הם תמיד יעדיפו לא לעשות משהו, מאשר כן לעשות משהו", הוא אמר.

מבחינתם, לגלובוס מקס יש פוטנציאל גדול והם רואים לה עתיד בתחום הקולנוע שממשיך לצמוח. אי לכך, כשהונחה ההצעה לרכישת הרשת לפתחה של אלקו, היא נבחנה קודם כול בזכות הפוטנציאל הכלכלי שלה, ופחות בשל סוג הפעילות. תחום הקולנוע הוא לכאורה תחום קטן ונישתי, וקשה לקשור אותו עם הפעילות הקיימת של אלקו. בניגוד לתחומים האחרים שבהם עוסקת אלקו, הוא תחום ריכוזי הנשלט בידי שלוש חברות: סינמה סיטי ויס פלאנט וגלובוס מקס.

ערן מרדכי, מנהל קרן ההשקעות קוליברי, המחזיקה במניות באלקו, אמר היום בשיחה עם "גלובס" כי הרכישה של גלובוס מקס פחות משמעותית ביחס לחברות האחרות שהיא מחזיקה, אולם להערכתו אלקו עשויה להגדיל באופן משמעותי את הרווחיות של גלובוס מקס. "בתור חברה גדולה ויציבה, עלות האשראי עבור אלקו נמוכה משמעותית מכפי שהייתה לגלובוס מקס, ואנו צופים חיסכון משמעותי בהוצאות המימון תחת אלקו, שעמדו על 18.3 מיליון שקל ב-2016".

להערכת מרדכי, "צפוי חיסכון בסעיף הוצאות הנהלה וכלליות, והחיסכון המצרפי בשני סעיפים אלה לבדם יובילו לכך שהעסקה תהיה משתלמת מאוד עבור אלקו. הוצאות ההנהלה וכלליות, שב-2016 הסתכמו ב-13 מיליון שקל, הינו סעיף נוסף שבו צפויה התייעלות משמעותית, לאחר שב-2014 הן היו 8.8 מיליון. ייתכן שחלק מהעלויות כללו גם הוצאות הקשורות במצבה הפיננסי הבעייתי של גלובוס מקס". בשוק גם מעריכים כי לאלקו עשוי להיות שיתוף-פעולה בין אלקטרה צריכה לגלובוס מקס, לדוגמה שילובים מסחריים עם גולן טלקום.

שלוש הזרועות של אלקו

אלקטרה, שבראשה עומד איתמר דויטשר, היא הזרוע הכי יציבה של אלקו בעשור האחרון שגם צמחה משמעותית בשנים האחרונות, והיא נסחרת כיום בשווי של יותר מ-2.9 מיליארד שקל. החזקותיה של אלקו בחברה (52.7%) שווה מעל ל-1.5 מיליארד שקל. אלקטרה עוסקת בייצור והתקנת מערכות מיזוג אוויר מרכזי, מעליות, מוצרי תשתית חשמליים ובפיתוח וייזום נדל"ן. לאלקטרה יש צבר עבודות של כ-10 מיליארד שקל, ועם הפרויקטים הגדולים שלה ניתן למנות את פרויקט מיד טאון, פרויקט גדול ברוסיה ועיר הבה"דים.

הרווח הישיר שלה מגיע מהבנייה והביצוע, אך בהמשך היא משכירה אותו כנדל"ן מניב עם חוזה לתחזוקה של 20 שנה, ומתפעלת זאת באמצעות החברה הבת אלקטרה FM, מה שמאפשר לה תזרים ארוך טווח ונחשב לרגל מייצבת. אחד ממנועי הצמיחה המשמעותיים של החברה בשנה האחרונה הוא תחום הבתים החכמים - חיישנים לתפעול מערכות כמו מיזוג, מעליות, שירותים, מה שמייעל מאוד את התפעול והתחזוקה וחוסך לה משמעותית בכוח אדם.

אלקטרה מוצרי צריכה היא החברה המוכרת יותר לציבור ועברה בשנים האחרונות תהליך של ארגון מחדש. היא מנוהלת מ-2014 על ידי זאב קלימי, ומתחרה בתחום ייצור המזגנים מול תדיראן. תחום נוסף שבו היא עוסקת הוא זכיינות של מותגי צריכה, כמו מקררי פיליפיס, מוצרי סוני ולאחרונה גם הזיכיון של וואווי. בינואר האחרון גם רכשה את גולן טלקום לפי שווי של 350 מיליון שקל.

מבנה הפעילות של אלקו

הזרוע השנייה שלה היא הפעילות הקמעונאית, שבמסגרתה היא מחזיקה במחסני חשמל ובשקם אלקטריק. הזרוע השלישית שהוחזקה בחברה הייתה אייס אוטו דיפו, שאליה נכנסו לפני כ-5 שנים. היא אמנם התחילה כרשת מרוויחה, אך עד מהרה עברה להפסדים, ונמכרה השנה לקרן קדמה ב-190 מיליון שקל ברווח של 95 מיליון שקל.

פעילות נוספת שממנה ניסתה אלקטרה להיפטר במשך תקופה ארוכה היא אלקטרה בר, פעילות ברי המים שלה. אחרי ניסיון למכור אותה למי עדן ב-21.3 מיליון שקל, שלא אושר על ידי הרשות להגבלים עסקיים, הצליחה לבסוף למכור את החברה למשקיע פרטי, ב-50% מכך.

אלקטרה צריכה עברה משבר גדול לפני כ-15 שנה כשהקימה מפעלים בחו"ל, בשורת מדינות בדרום אמריקה ובאירופה, מה שגרם לה להפסדים ובהמשך לכך הוחלט למחוק אותה מהבורסה. אחרי סגירת המפעלים בחו"ל היא הונפקה מחדש ב-2011. כיום לרשת יש פעילות שיווקית צומחת גם בצרפת, וחלקה של אלקו בחברה (54.8%) שווה כ-843 מיליון שקל.

אלקטרה נדל"ן, הזרוע השלישית, קנתה במשך עשור בנייני משרדים במדינות רבות, ונשענה על רמת מינוף גבוהה. המשבר של 2008 פגע בה משמעותית, והיא נאלצה לעשות מו"מ עם כל הבנקים שנתנו לה הלוואות, לממש נכסים, ובתוך 3 שנים צמצמה את החובות.

בשלוש השנים האחרונות נכנס גיל רושינק לתפקיד המנכ"ל וביצע מימוש של נכסים בשווי 5 מיליארד שקל, סגר חובות, הקטין את החברה כך שהפסיקה להיות חברת נדל"ן מניב. בתחילת ב-2017 הוא החליט להפוך אותה בצעד שגורמים בתעשייה מגדירים כאמיץ לחברה מתמחה בתחום מקבצי הדיור בארה"ב. כבר היום החברה שותפה באלפי נכסים, אך היציבות נובעת דווקא מדמי הניהול והחברה חזרה להיות רווחית. היא הקימה קרן שגייסה עד 150 מיליון דולר - שבה השקיעה 20 מיליון דולר, הון שישמש אותה לעוד מקבצי דיור. מעבר לשותפות בפרויקטים שהיא תקנה, אלקטרה נדל"ן צפויה ליהנות ממדמי הניהול. חלקה של אלקו באלקטרה נדל"ן (60.9%) שווה כ-224 מיליון שקל.

ההתמודדות עם המשבר

ב-2012-2014 סבלה אלקו משלוש שנות פעילות שליליות שסיכמה בהפסדים מצטברים של כ-240 מיליון שקל. לצד חולשה ניכרת בפעילות ייצור המזגנים שהייתה לה בחו"ל ונמכרה, אלקו נאלצה להתמודד גם עם הפסדים של אלקטרה נדל"ן שסבלה מרכישות נכסים בחו"ל שביצעה לפני המשבר הכלכלי, ומחולשה באלקטרה צריכה - שהתמודדה עם האטה כלכלית ותחרות גוברת. ואולם כבר בתחילת 2015 הציגה אלקו ניצני שיפור, עם מעבר לרווח בתמיכת פעילות החברה הבת אלקטרה, הנחשבת כיום לזרוע הפעילות היציבה והחזקה בקבוצה.

בהמשך מימשה אלקו את החזקותיה בקרן ריט אמריקאית שבה הייתה שותפה וסיכמה השקעה מוצלחת למדי בשוק הנדל"ן האמריקאי, עם רווח לפני מס בסכום מצטבר של כ-500 מיליון שקל מאז נכנסה לפעילות שם.

מאוחר יותר מכרה את פעילות הנדל"ן שנותרה לה בארה"ב לאלקטרה נדל"ן, שמצדה החליטה ב-2016 על שינוי במיקוד הפעילות והפכה בפועל לזרוע הנדל"ן המניב של אלקו. לאחר כמה שנים שבהן התמקדה במימוש נכסים כדי לעמוד בהתחייבויותיה החלה לכוון גם להתרחבות וצמיחה. כבר באותה שנה נהנתה אלקו מרווח של כ-270 מיליון שקל ממכירת חלקה בחברה זרה שהחזיקה בקרקע בסין, וכן גייסה אג"ח במטרה להפחית את עלויות המימון שלה.

באלקטרה צריכה המפנה החיובי ניכר כבר בסיכומה של 2015, אז עברה לרווח נקי של כ-50 מיליון שקל אחרי הפסד כבד של קרוב ל-70 מיליון שקל ב-2014. השיפור בפעילותה נמשך גם אשתקד, אז הגיעו רווחי החברה הבת לכ-110מיליון שקל ואילו במחצית הראשונה של 2017 שמרה על יציבות בשורה התחתונה, עם רווח שהתקרב ל-40 מיליון שקל.

שינוי הכיוון בפעילותה של אלקו ושל חברות הבת שלה בא לידי ביטוי גם בביצועי מניית אלקו שטיפסה בשלוש שנים בעשרות אחוזים ומשקפת לחברה שווי נוכחי של כמעט 2 מיליארד שקל, וגם בביצועי מניות החברות הבנות ובראשן אלקטרה צריכה, עם זינוק תלת-שנתי של מאות אחוזים. כבר עם סיכום תוצאות 2016 רמזה אלקו על התרחבות מתוכננת, וציינה בין היתר כי היא פועלת לצבירת מזומנים "לצורך השקעה עתידית בזרוע רביעית".

לאלקו היה חוב של מיליארד שקל מהשקעות שונות שעשתה, ובמקביל במהלך שיאו של משבר הסאב פריים היא הקימה פעילות של מקבצי דיור בעצמה ב-2009 עם שותף אמריקאי, הגיעה לרמה של כ-25 אלף דירות שהושכרו, ובשלב הזה התלבטה אם להנפיק את הפעילות בארה"ב או למכור, בסוף הוחלט למכור את הפעילות לקרן אמריקאית, עסקה שהביאה ל-720 מיליון שקל תזרים, שעזר לה לפרוע את החוב הנ"ל.

נוסף לכך, היה להם מפעל על קרקע בסין שבו אלקו החזיקה 35% ממגרש ששכב 15-20 שנה, ובאופן מפתיע המפעל נסגר ויזם נדל"ן החליט לרכוש את השטח, ושילם להם 400 מיליון שקל, ובכך סגרו את החוב. כסף נוסף שהוזרם אליהם הגיע מקרקע ברמת השרון, במורשה, ממכירה לקנדה ישראל, מכרו בכ-200 מיליון שקל.

היום (ב') דיווחה לבורסה חברת אלקטרה צריכה כי רכשה מניות של עצמה בשווי כ-610 אלף שקל, המהוות כאחוז מתוכנית הרכישה עצמית של אלקטרה שהשיקה בינואר האחרון, ולמעשה הפעילה אותה לראשונה מאז יצאה לדרך.

עוד כתבות

וושינגטון. מעמד משפטי מיוחד

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה. זו הסיבה

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה ● אתונה, פריז, רומא ואחרות מגבילות את גובה הבנייה כדי לשמור על הנוף ● איך זה עובד ומהם יוצאי הדופן?

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

שכונת גליל ים, הרצליה / צילום: המרכז למיפוי ישראל

הנוף לים בנתניה, המיקום המנצח בתל אביב: השכונות שעברו מהפכה

צילומי אוויר מראים את השינוי הגדול שהתרחש ב־20 השנים האחרונות באזורים מרכזיים ברחבי הארץ: את השדות החליפו בנייני מגורים, כבישים ופארקים ● איך אפשר היה לתכנן את השכונות החדשות טוב יותר ● צילומי אוויר: המרכז למיפוי ישראל ● פרויקט מיוחד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

עליות בוול סטריט; אפל קופצת ביותר מ-3%

השקל מתחזק במעל 1% מול הדולר, 3.76 שקלים ● דומינו'ס פיצה קופצת אחרי שפירסמה דוחות שעלו על ציפיות האנליסטים ● אילון מאסק בסין וטסלה קיבלה שם בשורות טובות ● שטף הדוחות בוול סטריט ימשך השבוע, אמזון תדווח בשלישי, אפל בחמישי ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, יועצי דונלד טראמפ מנסחים הצעות חוק להגבלת עצמאות הבנק המרכזי ● ברביעי החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, בשישי דוח התעסוקה החודשי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

תוכנית דירה. האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית? / צילום: Shutterstock

האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית?

תושבים בתל אביב שביקשו להוסיף ממ"ד לדירתם נתקלו בהתנגדות של השכנים, שטענו כי הדבר יפגע בהמשך בהליך התחדשות עירונית ● מה קבעה ועדת הערר?