גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סולג'ל החלה ברואד שואו להנפקה: תפעל לגייס 60 מיליון דולר

זאת לפי שווי של כ-250 מיליון דולר לחברת הדרמטולוגיה ■ 25 מיליון דולר כבר מובטחים לגורמים שהביעו עניין מראש

מורי ארקין / צילום: יונתן בלום
מורי ארקין / צילום: יונתן בלום

חברת הדרמטולוגיה סולג'ל החלה ברוד שואו לקראת הנפקה בנאסד"ק, שמתוכננת ל-31 לינואר. סולג'ל רוצה לגייס 60 מיליון דולר לפי מחיר של 11-13 דולר למניה, המגלם לה שווי של כ-250 מיליון דולר. מתוך הסכום, 25 מיליון דולר כבר מובטחים לגורמים שהביעו עניין מראש. חתמי ההנפקה הראשיים הם ג'פריז ו-BMO, וחתמי המשנה הם JMP וריימונד ג'יימס.

סולג'ל נמצאת בבעלותו המלאה של מורי ארקין, שמכר בשנת 2004 את חברת הדרמטולוגיה המשפחתית אגיס לפריגו תמורת 800 מיליון דולר, וחלקו במכירה היה 324 מיליון דולר במזומן ומניות פריגו (שערכן עלה מאז).

ארקין השתמש בסכום בין היתר כדי להקים פעילות החזקות בתחום פיתוח התרופות. סולג'ל היא הפעילות העיקרית של קבוצה זו בתחום הדרמטולוגיה. החברה הוותיקה יחסית, פיתחה שיטה ייחודית לעיטוף של מולקולות במעטפת המופקת בשיטות של ננוטכנולוגיה. המעטפת מגינה על החומר ועוזרת להחדרתו לעור. בעבר עסקה החברה גם בתחום של קוסמטיקה והגנה מפני השמש, אך מכרה פעילות זו כדי לממן את פעילותה בתחום פיתוח התרופות. על פי התשקיף להנפקה, המוצר המוביל של החברה הוא טיפול לא-אנטיביוטי לאקנה, שכבר עבר ניסוי שלב II ב-726 מטופלים, והשיג תוצאות טובות לעומת פלצבו. ניסוי שלב III צפוי להתחיל ב-2018 ולהסתיים ב-2019.

לסולג'ל שני מוצרים עצמאיים נוספים בפיתוח - האחד גם כן מיועד לאקנה, על בסיס טרטינואין (רטין-A), תרופה המאופיינת היום בגירוי של העור והאנקפסולציה בטכנולוגיה של סול ג'ל עשויה להפחית גירוי זה. ניסויי שלב III בו צפויים להניב תוצאות ב-2020. עוד היא מפתחת מוצר למחלת העור רוזצאה. המוצר לרוזצאה גם הוא אמור להניב תוצאות מניסוי שלב III ב-2019, לאחר שעבר בהצלחה שלב II ב-92 מטופלים.

בנוסף למוצרים העצמאיים, מפתחת החברה מוצרים גנריים בשיתוף פעולה עם חברות תרופות אחרות. המוביל מבין אלה, שמיועד גם היא לרוזצאה (וספציפית לדלקות הנובעות ממחלה זו), מפותח עם חברת פריגו על בסיס מוצר של פריגו. מוצר נוסף מפותח בשיתוף פעולה עם חברת Douglas Pharmaceuticals.

המוצרים של סולג'ל, אם יגיעו לשוק, עשויים להתחרות בין היתר במוצרים לטיפול באקנה ורוזצאה מבית פואמיקס הישראלית, הנסחרת לפי שווי של 249 מיליון דולר. פואמיקס פיתחה קצף המאפשר מתן נוח יותר של תרופות למחלות עור.

בעת רכישת סולג'ל ב- 2014, התעניין ארקין גם ברכישת פואמיקס, אולם בחר בסופו של דבר לרכוש את סולג'ל, תמורת כ-17 מיליון דולר.

ניסיון ראשון להנפיק ב-2015

לסולג'ל חוב של 65 מיליון דולר לארקין, אשר יומר למניות במסגרת ההנפקה. לסולג'ל מזומן בקופה בהיקף של 12 מיליון דולר והגירעון בהון עומד על 90 מיליון דולר. החברה הפסידה 26 מיליון דולר במהלך תשעת החודשים הראשונים של 2017, ואין לה הכנסות.

סולג'ל ביקשה להנפיק כבר ב-2015, אולם פספסה את חלון ההנפקות. את ניסיונות ההנפקה שלה בסבב זה החלה באוגוסט, וכעת נראה כי השוק נפתח.

ארקין הינו בעל מניות גם בחברת יורוג'ן, שביצעה הנפקה מוצלחת בשנה שעברה והשבוע גייסה 60 מיליון דולר נוספים. הוא מתכנן להביא לנאסד"ק השנה חברה נוספת בשליטתו, אקסלנז, הנסחרת בתל אביב לפי 345 מיליון שקל.

סולג'ל

שנת הקמה: 1997

תחום פעילות: תרופות למחלות עור בשיטת הולכה ייחודית

בעלות: ארקין אחזקות

מנכ"ל: אלון סרי לוי

שלב בפעילות: אחרי ניסוי שלב II גדול בתחום האקנה

גירעון בהון: 89 מיליון דולר

הפסדים ב-9-1 2017: 26 מיליון דולר

תוצאות טובות לחברת אקסלנז של מורי ארקין בניסוי קליני מתקדם בכבד שומני; המניה עלתה ב-7%

חברת אקסלנז ביוסיינס , אשר מפתחת בדיקות נשיפה לאבחון מחלות של מערכת העיכול, הודיעה היום על הצלחה בניסוי קליני בו נבדקה היכולת של המוצר שלה לאבחן לחץ דם בוורידים בסביבת הכבד ("יתר לחץ דם פורטלי"), אשר נגרם משחמת כבד שנובעת מכבד שומני.

בעקבות ההודעה עלתה מניית אקסלנז ב-6.7% והחברה נסחרת בבורסה של תל אביב לפי שווי של 368 מיליון שקל.

יתר לחץ דם פורטלי הוא מצב אשר מעיד על החמרה של מחלת הכבד השומני. מנכ"ל אקסלנז, רפי וורנר, מסביר כי אנשים הסובלים מיתר לחץ דם פורטלי נמצאים בסיכון גדול פי 10 לסיבוכים הקשורים לכבד, מאשר אנשים שיש להם כבד שומני אך לא את התסמין הזה. כיום, כדי לאבחן יתר לחץ דם פורטלי, יש לבצע צנתור ולכן זו אינה בדיקה פופולארית. אקסלנז מקווה לשנות זאת.

בניסוי השתתפו 257 אנשים עם כבד שומני, אשר נבדקו בבדיקה של אקסלנז וגם בבדיקה הפולשנית. בניסוי נמצא כי רגישות הבדיקה באיתור לחץ דם פורטלי היא 88% והסגוליות (הימנעות מאיתור לא-חולים כחולים) היא 85%. החברה מסרה כי מומחיה רואים תוצאות אלה כטובות ומתאימות להמשך פיתוח המוצר.

וורנר מציין כי בכוונת החברה להיפגש עם הרשות האמריקאית למזון ותרופות, ה-FDA, ולהכין ניסוי נוסף, או לבחון כיצד תוכל להפיק מידע נוסף שיאפשר את אישור המוצר, מניסויים שהיא כבר עורכת בשיתוף עם חברת תרופות אשר פועלת לפתח תרופה למחלה. על פי הערכות החברה, היא תוכל לקבל אישור לשיווק המוצר ב-2020.

ה-ה.פילורי יזניק את ההכנסות?

אקסלנז נמצאת בשליטת מורי ארקין (76%). מייסד החברה, והיו"ר שלה הוא אורי גייגר, שותף של ארקין בקרן אקסלמד. ארקין נערך להנפיק את החברה בנאסד"ק במהלך השנה, במקביל להנפקת חברה נוספת שבשליטתו, סולג'ל, ולאחר הנפקה מוצלחת של כחברת יורוג'ן, בה הוא מחזיק ב-13.3%.

המוצר המוביל של אקסלנז, והיחיד שכבר נמצא בשוק, הוא לאבחון חיידק ה-ה.פילורי, חיידק הגורם לכיבי קיבה שמגדילים את הסיכון לחלות בסרטן בכבד.

אקסלנז הודיעה לפני כשנה על עסקה אסטרטגית עם חברת לאבקורפ, ובעקבות חתימת ההסכם בין השתיים העריכה כי היא צפויה לרשום ממוצר ה-ה.פילורי הכנסות בהיקף של 20-25 מיליון דולר בשנת 2019.

זאת, לעומת הכנסות שנתיות של מיליוני דולרים בודדים בשנה עד כה. במהלך תשעת החודשים הראשונים של 2017 רשמה החברה הכנסות של 6.5 מיליון דולר, גידול של 110% לעומת התקופה המקבילה.

עוד כתבות

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר היצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון", אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו מזנקת הבוקר ביותר מ-23% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, shutterstock

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים