גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

5 מנכ"לי הבנקים הגדולים בוול סטריט קיבלו העלאה ב-2017

התגמול הכולל לחמישה הסתכם ב-126 מיליון דולר ■ זו השנה החמישית ברציפות של עליות בתגמול למנהלים במגזר הבנקאי בארה"ב ■ הקפיצה הגדולה ביותר בתגמול הייתה של מייקל קורבט, מנכ"ל סיטי, היחיד מבין החמישה שאינו מכהן גם כיו"ר הבנק

לויד בלנקפיין  / צילום: רויטרס
לויד בלנקפיין / צילום: רויטרס

גולדמן זאקס וסיטי הודיעו שלשום (ו') שהם העניקו למנכ"לים שלהם העלאות שכר ל-2017, מה שאומר שכל חמשת הבנקים הגדולים בארה"ב שיש להם פעילות מסחר בניירות ערך ובנקאות השקעות נהגו כך.

מנכ"לי הבנקים שכוללים את ג'יי.פי מורגן צ'ייס, בנק אוף אמריקה ומורגן סטנלי, קיבלו בממוצע שכר של 25.3 מיליון דולר עבור שירותיהם, עלייה של 17% ביחס ל-2016, לפי הדיווחים לרשות ניירות הערך הפדרלית (SEC). כל חמשת המנכ"לים קיבלו תגמול כולל של 126 מיליון דולר, שהיה הגבוה ביותר משנת 2006, לפני המשבר הפיננסי.

זוהי השנה החמישית ברציפות שבה עולה תגמול המנכ"לים הבכירים ביותר במגזר הבנקאי בארה"ב. ב-2017 העליות שיקפו רווחים חזקים יותר על רקע התחזקות הכלכלה, העלייה בתעסוקה, הקלת הרגולציות תחת הנשיא טראמפ ורקע משופר של ריבית להלוואות.

סיטי היה הבנק האחרון שדיווח על העלאת התגמול של המנכ"ל שלו. מייקל קורבט קיבל 23 מיליון דולר תמורת עבודתו ב-2017, עלייה של 48% משכרו ב-2016, שהיה 15.5 מיליון דולר. יו"ר ומנכ"ל גולדמן זאקס, לויד בלנקפיין, קיבל 24 מיליון דולר, עלייה של 9% מהשנה הקודמת.

מרבית התגמול השנתי שפורסם בחודש האחרון בבנקים הגדולים בארה"ב היה בצורה של בונוסים, בדרך כלל מבוססי מניות, שאינם לפדיון מיידי. התגמול הכולל עדיין מחוויר בהשוואה ל-68.5 מיליון דולר שקיבל בלנקפיין ב-2007, כאשר רווחי מסחר ולקיחת סיכונים הרימו את התוצאות של גולדמן ועמיתיו.

ובכל זאת, עונת הבונוסים הנוכחית לבכירי וול סטריט היא במובנים רבים הטובה ביותר בעשור האחרון. כל חמשת המנכ"לים קיבלו מענקים של 20 מיליון דולר לפחות, מה שלא קרה מאז 2006, לפי בדיקת ה"וול סטריט ג'ורנל". קורבט, מנכ"ל בנק אוף אמריקה בריאן מוינהן ומנכ"ל מורגן סטנלי ג'יימס גורמן נהנו כל אחד מהתגמול השנתי הטוב ביותר שלהם כמנהלי בנק.

בלנקפיין מגולדמן קיבל שכר שנתי במזומן של 2 מיליון דולר, ללא שינוי מ-2016 שבה ירד שכרו, בתוספת מענק במזומן של 4.4 מיליון דולר, ואת היתר ביחידות מניות שעדכן יהיה תלוי בביצועי גולדמן בשנים הקרובות, לפי דיווח רגולטורי שלשום.

סכומים אלו מציבים אותו במרכז החבורה. ג'יימי דיימון, מנכ"ל ג'יי.פי מורגן צ'ייס, קיבל העלאה של 5% ל-29.5 מיליון דולר. גורמן ממורגן סטנלי בא אחריו עם חבילה של 27 מיליון דולר, העלאה שנתית של 20%.

הכנסות גולדמן זאקס ב-2017 עלו ב-5%. ללא השפעת פגיעה מחוק המס החדש, התשואה שלו על ההון הייתה 10.8%, אחד משני בנקים בלבד שרשמו תשואה דו-ספרתית.

אבל עסק הליבה של גולדמן, מסחר במכשירי הכנסה קבועה (אג"ח, מט"ח, סחורות), רשם את השנה הגרועה ביותר שלו מאז המשבר הפיננסי. הבנק הימר לא נכון על דברים כמו שערי ריבית, הדולר האמריקאי וגז טבעי. בלנקפיין ניהל בעבר את העסק הזה, והוא נשאר קשור לביצועיו.

הקפיצה הגדולה ביותר בתגמול הייתה של קורבט, המנכ"ל היחיד מבין החמישה שאיננו מכהן גם כיו"ר הבנק שלו, סיטי. בנק זה דיווח על הפסד של 6.2 מיליארד דולר ב-2017, בגלל מחיקה שהוא רשם כדי לשקף את השלכת חוק המס החדש. מועצת המנהלים מסרה שהיא שקלה את התוצאות הבסיסיות של סיטי, וכן את העלייה בדיבידנד שהוא מחלק ואת ציון המעבר שלו במבחן העמידות של הפדרל ריזרב לבנקים.

קורבט הלך דרך ארוכה עד שהצליח להגיע לתגמול השנתי של יותר מ-20 מיליארד דולר. בשנתו המלאה הראשונה כמנכ"ל, 2013, הוא קיבל 14.5 מיליון דולר. בשלוש השנים הבאות שכרו נע בין 13 מיליון ל-16.5 מיליון דולר, כאשר סיטי התקשה להגדיל את רווחיו ולהיחלץ מבעיות רגולציה קודמות.

על עבודתו ב-2017 קורבט מקבל בונוס במזומן של 6.45 מיליון דולר, לצד שכרו הרגיל, 1.5 מיליון דולר. יתר התגמול הוא במניות שתלויות בביצועי הבנק.

בשנה שעברה הוריד מועצת המנהלים של סיטי את שכרו בנימוק של "ביצועי החברה יחסית ליעדיה הפיננסיים". השנה מסרה מועצת המנהלים שקורבט הפגין "מנהיגות בלתי רגילה בכמה תחומים קריטיים", כולל ניהול סיכונים וניהול עובדים מוכשרים. נבדק גם התגמול של מנכ"לים במוסדות מקבילים.

כמה הם השתכרו

קרן הפנסיה הגדולה בעולם מגבירה את הביקורת על שכר מנהלי הקרנות

קרן השקעות הפנסיה הממשלתית היפנית, GPIF, שמנהלת נכסים ב-1.4 טריליון דולר, השיקה בדיקה של התגמולים שמקבלים מנהלי התיקים החיצוניים שלה, בניסיון להבין את הקשר בין התגמול הנוכחי שלהם לבין הביצועים של אותם מנהלים. כך דיווח "פייננשל טיימס".

רמת הבונוס שמקבל מנהל תיקי השקעות קשורה במקרים רבים לטיב הביצועים שלו. החשש הוא שמקצועני ההשקעות מתוגמלים על ביצועים של שנה אחת עד שלוש שנים, ולא לטווח ארוך יותר.

לפי נתוני חברת מחקרי השכר Emolument, התשלום הכולל הממוצע של מנהל נכסים בעולם עלה בשנה שעברה ב-5% ל-134,000 דולר, כאשר שוקי המניות הגואים העלו את ההכנסות, ומכאן את התגמול של מקצועני ההשקעות.

קרן הפנסיה היפנית GPIF, שמתארת את עצמה כ"משקיעה לטווח ארוך במיוחד", הגדילה את הדגש שהיא שמה על ניהול הנכסים בשנים האחרונות, בניסיון להבטיח שיש לה די מזומנים כדי לשלם לגמלאים היפנים שמספרם גדל במהירות.

הקרן החלה בשינוי יסודי של השקעותיה ב-2014, עם תוכנית להשקיע מחצית מנכסיה במניות ולצמצם בשליש את ההחזקות באג"ח ממשלתיות, כדי לעמוד בעלויות תשלומי הקצבאות ולתמוך בתוכנית של ראש ממשלת יפן, שינזו אבה, לחלץ את יפן משנים של דפלציה.

GPIF קבעה כאחת ממטרותיה מיסוד של "מערכת תגמול למנהלים ועובדים בניהול נכסים שמונעת גישה קצרת-מועד".

עוד כתבות

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אירופה; סנאפצ'אט מזנקת במסחר המוקדם

אינטל נופלת במסחר המוקדם לאחר שהחמיצה את הציפיות למכירות ברבעון הראשון של 2024 ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

ביקור שר החוץ האמריקאי, אנתוני בלינקן, בישראל / צילום: אמיל סלמן-הארץ

דיווח: ארה"ב לא תטיל סנקציות על גדוד נצח יהודה

לפי ה-ABC, על היחידות ש"הפרו זכויות אדם" לא יוטלו סנקציות כמו אי העברת נשק אמריקני ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● כל העדכונים

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות