גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך גרמתי לבעל הדירה להוריד את שכר הדירה ב-1,000 שקל

בין המחיר המבוקש לבין המחיר שנסגר בסיומו של מו"מ בין שוכר למשכיר יכול להיות פער של כמה מאות שקלים - כן, גם לטובת השוכרים ■ הנה כמה שיטות להוריד את המחירים בג'ונגל השכירות הישראלי

העונה הקרה בשוק השכירות
העונה הקרה בשוק השכירות

בין המחירים המפורסמים במודעות לבין המחירים בהם הדירות מושכרות בפועל יכול כמובן להיות פער משמעותי מאוד, ולא רק בערים ושכונות מרוחקות ונעדרות ביקוש. שמעון לב-רן, מתווך מסוכנות century 21 בהרצליה, מעיד כי "הפערים בין מחירי מודעות השכירות לבין מחירי הסגירה בפועל עומדים על טווח של 5%-10%".

אפילו בתל אביב, מלכת הביקוש הנדל"ני של ישראל (כ-50% מהעיר הם שוכרים), יש מקום להוריד. ירון רוקח, ממשרד רוקח נכסים בעיר, אומר: "מהניסיון שלי, מחיר הסגירה בפועל נמוך ב-300-400 שקל לחודש מהמחיר שפורסם במודעה ביד2 או בפייסבוק".

זה אולי יישמע לרבים כמו אגדה אורבנית, אבל מסתבר שיש אנשים שהצליחו לשכנע את בעלי הדירות שלהם להוריד להם בשכר הדירה משנה לשנה, או להוריד את המחיר המבוקש עוד לפני כניסתם לדירה, ובכך לחסוך מאות ואפילו אלפי שקלים. איך הם עושים את זה? הנה כמה טקטיקות שאספנו ממי שהצליח לחסוך כמה מאות שקלים בחודש.

לחכות לחורף

העיר החדשה חריש היא כמובן דוגמא קלה יחסית. אלפי דירות מוקמות בעיר, ורבות מהן נקנו על ידי משקיעים שמגלים שההיצע עולה על הביקוש. נגה, ששוכרת דירה בחריש, מעידה שחיפוש דירה בחורף יכול להשתלם במיוחד, ואפילו לחסוך עד 500 שקל בחודש: "על דירת ארבעה חדרים חדשה למשל, יבקשו בקיץ מחיר של 2,500-2,800 שקל, בעוד בחורף אותה הדירה מושכרת ב-2,000-2,300 שקל לחודש".

לב-רן מוסיף: "מהניסיון שלי בהרצליה, החודשים החזקים הם מאי עד ספטמבר, ובהם אפשר להשכיר מהר ובמחיר מקסימלי. אבל מאוקטובר ועד אפריל מחירי השכירות יורדים מ-100 שקל בדירות היותר זולות ועד 1,000 שקל לחודש עבור שכירות קוטג'ים או בפנטהאוזים".

לשלם מראש

טיפ נוסף משמעון המתווך: "גם בעזרת תשלום מראש ניתן להוזיל בשכר הדירה. לרוב, המשכירים יעדיפו לקבל חצי שנה או שנה מראש, ובתמורה לעשות לשוכרים הנחה בגובה 5% בערך".

התיקונים על עצמכם

שיטה אחרת ששוכרים משתמשים בה היא לקחת על עצמם את התיקונים בדירה (שאמורים לחול על המשכיר), בתמורה להוזלה קבועה בדמי השכירות של כמה מאות שקלים בכל חודש.

אבל אפילו כשאין עלות לתיקונים, כמו במקרה של דירה חדשה בה בשנה הראשונה התיקונים הם אחריותו של הקבלן, ישנם בעלי דירות שיסכימו להוריד במחירים ולו רק כדי לחסוך את כאב הראש ואת הטלפונים המטרידים (קודם מהשוכר, ואח"כ מהם לשירות הלקוחות של הקבלן).

יריב, ששוכר דירה בפרויקט גינדי TLV בתל אביב, מספר שזאת בדיוק השיטה שלו: "אני שוכר דירות בפרויקטים גדולים בתל אביב איך שהדירות יוצאות לשוק השכירות. בשלב הזה, בו ההיצע גדול, אני מתחייב על כניסה מיידית ומבטיח לבעל הדירה לטפל במקומו בליקויים הראשונים מול הקבלן. בשיטה הזאת הצלחתי לקבל עד 35% הנחה, ובמקרה של פרויקטים יוקרתיים מדובר בפער בסדר גודל של אלפי שקלים בחודש על שכירות לאותה דירה בדיוק. היו בעלי דירות שלא הסכימו להצעה כזאת, אבל זאת כבר פעם שלישית שאני עושה את זה וזה מוכיח את עצמו כל פעם מחדש".

להיכנס ולשפץ

רוקח מספר: "לאחרונה סגרתי עסקה לשתי שותפות שנכנסו לדירת 100 מ"ר ברחוב דיזנגוף בתל אביב, שפורסמה להשכרה ב-6,000 שקל לחודש. הדירה לא הייתה משופצת והן סגרו עם בעל הדירה שהן יעשו פרקט וישפצו את המטבח על חשבונן, ובתמורה לא ישלמו שכירות של חודשיים, בשווי 12,000 שקל. השיפוץ כולו עלה להן 4,000 שקל. בסופו של דבר הן גם חסכו 8,000 שקל וגם זכו לגור בדירה יותר טובה".

לעשות שיעורי בית

הילה, ששוכרת דירה בתל אביב, הגיעה למשא ומתן מוכנה עם כל הידע האפשרי: "הגעתי לפגישת חידוש חוזה עם בעל הדירה אחרי שנה שגרתי בה, כשאני יודעת בדיוק על מה אני מדברת. בדקתי היטב את מצב השוק ואת השכירות שמשלמים הדיירים בדירה שמעלינו, שלא נפלה בדבר מהדירה שלנו. היינו דיירים טובים והוא ידע את זה, ובנוסף שיחקתי עם קלפים שהיו פחות קריטיים לי כמו מספר התשלומים. שכר הדירה ששילמנו אז היה 4,750 שקל בהמרה מדולר לשקל באותה עת, והורדתי אותו ל-4,000 שקלי קבוע".

לדבר עם השכנים

מסתבר, שיש ששוכרים שמצליחים לעשות את הבלתי יאמן אפילו באמצע חוזה. אורטל מירושלים מספרת: "נכנסנו לדירה אחרי שחתמנו עם בעל הדירה על שכירות של 4,300 שקל לחודש. היינו חדשים באזור ולא הכרנו מספיק טוב את המחירים, אבל עם הזמן הבנו שאנחנו משלמים יותר מדי, ומצאתי אפילו דירה ממול שבה השוכרים שילמו 4,000 שקל. חצי שנה אחרי שכבר היינו בדירה, התקשרנו לבעל הדירה ואמרנו לו שאם לא יוריד את המחיר אנחנו עוזבים בתום התקופה שנקבעה. בהתחלה הוא התווכח אך אחרי שבוע הוריד לנו את השכירות ל-4,000 שקל".

ועם דיירים קודמים

נתון נוסף שיכול מאוד לעזור הוא לדעת כמה שילמו הדיירים היוצאים, גם הם אם יוצאים באמצע חוזה, משום שבדרך כלל בעלי הדירות מנצלים חילופי שוכרים בשביל להעלות את שכר הדירה. עופר מירושלים מספר: "הגעתי לראות דירה שהמחיר המבוקש עליה היה 3,500 שקל בחודש, ומי שהראה לי אותה היה הדייר היוצא, שיצא באמצע חוזה. בעת הסיור בדירה שאלתי אותו כמה הוא משלם על הדירה היום והוא ענה שהוא משלם 3,200 שקל לחודש, אבל שעכשיו בעל הדירה מבקש 3,500 שקל לחודש. השתמשתי בזה בעת סגירת החוזה, ואז הצלחתי לסגור איתו על 3,350 שקל לחודש, כך שחסכתי 1,800 שקל בשנה, והוא עדיין היה מרוצה שהתחיל לקבל יותר ממה שקיבל מהדייר הקודם".

לסגור "על המקום"

רוקח: "הדרך הכי טובה להוריד במחיר הוא לבוא ענייני ולהיות מוכן עם פנקס צ'קים לסגור על המקום, עם מחיר שהחלטת עליו מראש. אם הדירה פורסמה ב-6,800 שקל ותוכל להגיד שאתה לוקח אותה ב-6,500 שקל, רוב בעלי הדירות יקפצו על האפשרות לסגור אותה ישר עם מישהו שבטוח בעצמו, גם במחיר קצת יותר נמוך".

לחתום לטווח ארוך

חוזה לטווח ארוך זו לא רק משאלת לב ממשלתית. מרים, בעלת דירה מירושלים, מספרת: "פרסמתי את הדירה שלי להשכרה ב-5,600 שקל לחודש וכשמצאתי דיירים שנראו לי אנשים טובים ומסודרים שישמרו על הדירה, הם הציעו לחתום חוזה לטווח ארוך של שלוש שנים, והבנתי שזה טוב גם לי ושלא אצטרך גם להתעסק כל יומיים עם מציאת דיירים חדשים. הורדתי את שכר הדירה ל-5,100 שקל בחודש, והדיירים הנוכחיים בהחלט שווים לי את זה".

להיות שוכרים טובים

כמו מרים, בעלי דירות רבים מעידים ששווה להם לוותר על מאות שקלים בחודש בשביל שוכרים טובים שישמרו על הדירה. זה יכול לעזור גם בעת חידוש חוזה, כשבעלי הדירה כבר מכירים את השוכרים ויודעים שאפשר לסמוך עליהם, וכמה שוכרים סיפרו לנו שהצליחו להוריד כמה מאות שקלים במעמד חידוש החוזה.

אין שני לרושם ראשוני

גם הרושם הראשוני החיובי יכול להוזיל עלויות. עינת מספרת: "ראינו דירה בשכונת אפקה בת"א שאהבנו, אבל בסוף החלטנו שהיא יקרה לנו מדי, משום שהמחיר המבוקש היה 6,500 שקל. אחרי כמה ימים התקשרה אלינו בעלת הבית, שאלה מה העניינים ואמרנו לה את האמת - הדירה נהדרת, היינו מתים לגור בה, אבל היא עולה יותר ממה שאנחנו יכולים לשלם. יום למחרת היא התקשרה ושאלה באיזה מחיר נוכל לעמוד ונקבנו ב-1,000 שקל פחות. היא הסכימה ואמרה שהעדיפה לוותר על גובה השכירות ולקבל דיירים שמוצאים חן בעיניה".

ולפעמים צריך פשוט מזל, כדי ליפול על בעל דירה נדיב. אורית מת"א: "אני מורידה מיוזמתי לדיירים 50 שקל לחודש בכל חידוש חוזה, שזה 600 שקל בשנה, כי כשיש לי דיירים טובים זה גם אינטרס שלי שהם יישארו. אני אפילו מפתיעה אותם עם זה. פעם אחת הם כבר הכינו צ'קים והיו צריכים לכתוב את כולם שוב במחיר מעודכן".

עוד כתבות

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר היצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון", אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים