גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית

ההנפקות הפרטיות בארה"ב גייסו יותר מ-2.4 טריליון דולר ב-2017

גיוסי הפרייבט אקוויטי והנפקות המטבעות הדיגיטליים עקפו בשנה שעברה את ההנפקות הציבוריות בשוק ההון האמריקאי ● גיוסי הון עצומים כמו זה שמבצעת טלגרם, ממחישים את הסיכון הגבוה בשוקי ההון הפרטיים

פאבל דורוב, מייסד טלגרם. המטבע הדיגיטלי התייקר עוד לפני שהונפק/ צילום: רויטרס
פאבל דורוב, מייסד טלגרם. המטבע הדיגיטלי התייקר עוד לפני שהונפק/ צילום: רויטרס

כשאפליקציית המסרונים טלגרם גייסה השנה יותר ממיליארד דולר לפרויקט של השקת מטבע קריפטוגרפי, הוא התעלם משוק המניות והזמין במקום זאת קבוצת חברות להשקיע במטבעות דיגיטליים שלו. המשקיעים האלה תומכים במיזם שעוד לא נולד. מעט מאוד ידוע על הבעלות על החברה הפרטית הזו ועל המימון שלה. ובכל זאת, 81 משקיעים התגייסו כדי להזרים לחברה 850 מיליון דולר כבר בסבב הגיוס הראשון, ובסוף מארס כבר דווח כי היקף הגיוס הוכפל.

הגיוס של טלגרם הוא ציון דרך בעלייה הדרמטית של שוקי הון פרטיים, שעקפו את השווקים הציבוריים והפכו לדרך הפופולרית ביותר של חברות לגייס כספים בארה"ב. התופעה הזו משנה בכמה דרכים את האופן שבו החברות מנוהלות ומתפקדות. השווקים הפרטיים "מעצבים מחדש את הנוף הפיננסי", אמר ג'ייסון תומאס, מנהל המחקר בחברת האקוויטי הפרטי קרלייל גרופ. "הצמיחה של ההון הפרטי היא לכל רוחב הכלכלה".

עם מעט מידע על הכספים שגויסו באופן פרטי, כולל זהות המשקיעים, קשה לקבל תמונה ברורה של מה שקורה בשווקים האלה. ניתוח של ה"וול סטריט ג'ורנל" מצא כי הם הוכפלו ויותר בגודלם בעשור האחרון, ועלו בכך על צמיחת שוקי המניות והאג"ח שזמינים לכל המשקיעים.

השווקים הציבוריים גייסו 2.1 טריליון דולר

לפחות 2.4 טריליון דולר גויסו באופן פרטי בארה"ב בשנה שעברה. השווקים הציבוריים גייסו 2.1 טריליון דולר, לפי ניתוח הג'ורנל של אלפי תשקיפי הנפקות ונתונים שסיפקה חברת הנתונים דילוג'יק. עסקאות המוכרות כגיוסי פרייבט אקוויטי, שהן החלק הגדול של השווקים הפרטיים, גייסו לפחות 1.6 טריליון דולר עבור חברות ועסקים בשנה עברה, לפי ניתוח של יותר מ-40 אלף הודעות רשמיות על גיוסים כאלה.

השווקים הפרטיים פורחים גם בזכות החברות שלהוטות לגייס כספים בלי הדרישות הרגולטוריות של הנפקות לציבור, וגם בזכות משקיעים שמחפשים דרכים חדשות להשיג תשואות נדיבות מחוץ לשוקי המניות והאג"ח.

הגאות בשוק ההנפקות הפרטיות מסייעת ללא ספק לכמה עסקים לצמוח. הון פרטי יכל לעודד חדשנות, מפני שהוא מאפשר לחברה לקחת סיכון בלי לדווח על ההשלכה המידית על הרווחים. זוהי סיבה אחת לכך שהתרחבות השוק הפרטי חשובה במיוחד לעמק הסיליקון. "זה מעודד יזמות, מפני שלחברות יש הרבה אופציות להשיג הון", אמרה ז'קלין קלי, ראש יחידת שוק ההנפקות הראשוניות באמריקה של חברת ראיית החשבון ארנסט אנד יאנג.

כשההון הפרטי גדל, השווקים הציבוריים מתכווצים: מספר החברות הבורסאיות צנח ביותר ממחצית מ-1996. ההתרחקות הזו ממניות בארה"ב מדאיגה כמה רגולטורים, ומאתגרת כמה ממושגי היסוד בניהול התאגידי. "יש פחות הזדמנויות השקעה למשקיעים מחוץ לוול סטריט", אמר יו"ר רשות ניירות הערך הפדרלית (SEC), ג'יי קלייטון, בוועדה בקונגרס בשנה שעברה.

חברות שמנפיקות מניות ואג"ח חייבות להירשם ב-SEC ולפרסם פרטים פיננסיים "אינטימיים" שלהן. לעומת זאת, בגיוסי הון פרטיים המפקחים דורשים מעט, ולעתים לא דורשים בכלל, גילוי ודיווח. המצב הזה מאפשר לחברות ולשוק ההון הרחב לפעול ולהתרחב "מתחת לרדאר".

השקעה בגיוס הון פרטי מוגבלת במקרים רבים למוסדות כמו קרנות פנסיה, קרנון הות ממשלתיות וקרנות גידור, פירמות מוול סטריט וחברות ביטוח. במקרים מסוימים, משקיעים פרטיים עשירים במיוחד יכולים להשתתף בגיוס. ההוצאה של משקיעים קטנים יותר מהתהליך - משמעותה, בין השאר, שהם לא יכולים לקבל נתח מהצמיחה המוקדמת המדהימה של כמה סטארט-אפים, בעיקר בעמק הסיליקון. המספר הממוצע של משקיעים בהנפקות פרטיות בשנה שעברה היה שמונה, לפי הניתוח שביצע "וול סטריט ג'ורנל".

השיא של סופטבנק: גיוס של 93 מיליארד דולר

שוקי ההון הפרטיים כוללים חברות בכל גודל - ממפעילות קטנות של בארות נפט ועד לענקית עסקי החקלאות קרגיל, שמגייסות הון ומנפיקות אג"ח למספר מצומצם של משקיעים. מעבר להנפקות הפרטיות האלה, חברות מוכרות חוב (אג"ח) באופן פרטי למשקיעים גדולים כמו בנקים, במה שנקרא "עסקאות 144A". נוסף על כך, ממשיכות לצוץ בשווקים נישות חדשות, כמו מכירה של מניות באמצעות מימון המונים (crowdfunding) או הנפקות ראשוניות של מטבעות דיגיטליים (ICOs).

בשנה שעברה נרשמו יותר גיוסי הון של כמה מיליארדי דולרים בשוק הפרטי מאשר בשוק הציבורי. לפחות 20 הנפקות פרטיות, רובן של קרנות, גייסו יותר מ-4 מיליארד דולר כל אחת, לפי ניתוח של "וול סטריט ג'ורנל". הנתון הזה כלל את הגיוס של 93 מיליארד דולר על ידי תאגיד ההשקעות היפני סופטבנק גרופ, שמתמחה בהשקעות טכנולוגיה, והיה גיוס שיא עולמי. לשם השוואה, הנפקת המניות הראשונית הגדולה ביותר בשנה שעברה, של חברת ההייטק סנאפ, גייסה 3.9 מיליארד דולר בלבד.

כמות אדירה של כספים ממתינה לרגע הנכון לזרום לשוק: נכסי חברות הפרייבט אקוויטי (השקעות פרטיות) הסתכמו ביוני 2017 ב-2.8 טריליון דולר, שמתוכם טריליון דולר עדיין לא הושקעו, לפי הנתונים העדכניים ביותר של חברת המחקר Preqin.

כל הכסף הזה שמחפש את ההשקעה הנוצצת הבאה יכול להסביר את עלייתה של תופעת עמק הסיליקון של "חדי-קרן" - חברות המוערכות בשווי של מיליארד דולר ויותר על ידי קרנות הון סיכון. מספר חדי-קרן בארה"ב הוכפל בתוך ארבע שנים, ל-105 חברות בפברואר לעומת 31 בדצמבר 2014, על פי בדיקת "וול סטריט ג'ורנל". בין חדרי הקרן האלה, אתר השכרת הדירותAirbnb הוערך ב-31 מיליארד דולר בסבב הגיוס התשיעי של החברה לפני שנה.

ענקית שיתוף הרכב אובר נותרה פרטית תשע שנים לאחר הקמתה. לפי הערכות עדכניות, ביוני 2016 גדלה שוויה של אובר ל-68 מיליארד דולר, גם ללא השתתפות של משקיעים מחוץ לוול סטריט. המשקיעים הבולטים באובר הם תמהיל טיפוסי של שוקי הון פרטיים: קרנות הון סיכון, חברות השקעות מוול סטריט כמו בלקרוק או גולדמן זאקס, וממשלות כמו סעודיה וקטאר ​​באמצעות קרנות הון ממשלתיות.

תקנות ה-SEC קובעות כי כמה מההנפקות הפרטיות יימכרו רק לבנקים ולמשקיעים מוסדיים. הנפקות אחרות יכולות למכור לאותן חברות בתוספת משקיעים כשירים - כלומר, כאלה עם הכנסה נטו של יותר מ-200 אלף דולר או עם הון בשווי נטו של מיליון דולר, לא כולל נדל"ן. מבחן זה מותיר מחוץ להנפקות 90% ממשקי הבית בארה"ב, על פי דוח ה-SEC לשנת 2015.

ההבטחה המפוקפקת של טלגרם

אחד המגזרים בעלי הצמיחה המהירה ביותר בשווקים הפרטיים הוא מגזר האשראי הפרטי. אחד האינדיקטורים לצמיחתו של שוק זה הוא הגידול בנכסי הקרנות שהוקמו עבור הלוואות חשאיות כאלה. אלה גדלו פי ארבעה ויותר על פני עשור לסכום של 722.8 מיליארד דולר עד סוף 2017, על פי נתוני חברת הייעוץ המילטון ליין. השוק הצומח במהירות הקל על חברות קטנות ובינוניות לקבל הלוואות. ואולם הסיכון של הלוואות רעות גלש מעבר לבנקים, הפועלים תחת פיקוח הדוק, אל תוך שוק שאינו מפוקח במידה רבה, והדבר מעלה שאלות לגבי ההשלכות האפשריות במקרה של האטה על הכלכלה הרחבה.

"וול סטריט ג'ורנל" בחן את שוק ההון הפרטי הגדול ביותר, סוג של הנפקות פרטיות המוכרות בשם "תקנה ד'" (Regulation D), אשר ניתן לאמוד את היקפן כי הן מדווחות ל-SEC. הנפקות אלה הסתכמו בלפחות 1.6 טריליון דולר בשנה שעברה - יותר מפי שלושה מהסכום בשנת 2009. ואולם, גם כשחברות חושפות הנפקות פרטיות, המידע שנחשף לציבור נותר מוגבל ביותר.

טלגרם היא דוגמה טובה לכך. החברה לא אמרה דבר על גיוס ההון שביצעה עבור פלטפורמת הבלוקצ'יין והתשלומים שהיא מתכננת להקים. אתר החברה מציין רק כי טלגרם "נתמכת" על ידי האחים הרוסים פאבל וניקולאי דורוב, שהוזכרו כמנהלי טלגרם בדיווח ל-SEC על הגיוס של 850 מיליון דולר. בדיווח של טלגרם, שפיתחה אפליקציית מסרים מיידיים פופולרית מאוד, היא לא חשפה את היקף הכנסותיה והציגה רק חוזה אחד, שנחתם על ידי פירמת רואי חשבון מאיי הבתולה הבריטיים.

הגיוס הענקי של טלגרם מדגים את הסיכון בשוקי הון פרטיים. בבורסות לניירות ערך מחירי המניות של חברות מוצגים לציבור ובעלי המניות יכולים בדרך כלל למצוא קונה למניות במחיר כלשהו אם הם רוצים לצאת מההשקעה. לעומת זאת, למשקיעים שהופכים לבעלי חלק מעסק פרטי באמצעות עסקה פרטית - אין כל ערובה כזו. נוסף על כך, מניות המונפקות בהקצאות פרטיות הן בדרך כלל "מוגבלות" - כלומר, בדרך כלל לא ניתן למכור אותן במשך שישה חודשים עד שנה לפחות.

על פי מסמכים שהגיעו לידי "וול סטריט ג'ורנל", טלגרם הבטיחה כי תחזיר למשקיעים את כספם, אם הרשת מבוססת הבלוקצ'יין שהיא מתכננת לא תושק עד אוקטובר 2019. ואולם, אותם מסמכים גם מזהירים כי "לא יכול להיות כל ביטחון" לכך שיישאר בידי החברה מספיק כסף כדי להחזיר את ההשקעה כמובטח. לפי אותם מסמכים, אף שהמטבעות הדיגיטליים שהחברה מתכננת עדיין לא הונפקו, המחיר הנדרש כדי להיכנס להשקעה בהם עלה מ-38 סנט לכל מטבע, על בסיס סבב הגיוס הראשון שהושלם בפברואר, למחיר ממוצע צפוי של 1.33 דולרים בסבב השני שהתחיל בסוף פברואר.

האנליסט צ'ארלס נויס מפנטרה קפיטל, קרן גידור קריפטו, אמר שהתוכניות הטכניות שפורסמו עבור הרשת החדשה של טלגרם, הן "לגמרי בלתי מוכחות". במאמר שפרסם באתר Medium, האנליסט כתב כי הוא "לא היה שם אפילו סנט אחד שאכפת לו להפסיד" על ההשקעה הזאת. טלגרם סירבה להגיב על הטענות.

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock

המסלול שטיפס, וזה שאכזב: מה עשה החיסכון שלכם בספטמבר?

החודש המעורב בשווקים חלחל לתשואות בקופות הגמל, כשהמסלול הכללי הציג עם תשואה ממוצעת שלילית של 0.1%, בזמן שהמסלול המנייתי עלה ב-0.2% ● המסלול העוקב אחרי ה-500 S&P הציג תשואה חיובית של 2%, בתמיכת התחזקות השקל

זנב המטוס של פליי דובאי נפגע כתוצאה מהצניחה המהירה / צילום: לפי סעיף 27 א'

"תקרית" ו"ריב בין טייסים": איך מסקרים בעולם את טיסת פליי דובאי

באיחוד האמירויות מנסים להקטין את האירוע עם טיסת פליי דובאי לישראל, שנחתה בסעודיה בשל מה שמסתמן כניסיון לפיגוע ● בבריטניה חלק מכלי התקשורת דיווחו על האירוע כ"ריב בין הטייסים", בעוד שאחרים ציינו שמדובר בטרור

נתנאל לורנצי

הפסיד מיליונים משורט על טסלה ועכשיו משתלט על חברת ה-BVI המסתבכת

חברת דקמא של איש העסקים נתנאל לורנצי השתלטה על חברת הנדל"ן האמריקאית קוהאן פורפרטיז שגייסה בתחילת השנה 412 מיליון שקל מהמשקיעים בת"א ועלתה לכותרות לאחר שבעל השליטה נטל כספים שלא כדין ● בעבר נקנס לורנצי בידי רשות ני"ע לאחר שהסב למשקיעי דקמא הפסדים של מיליונים עקב פוזיציות שורט שכשלו

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

כשריבית האג"ח מתחילה לכאוב: הראסל 2000 נגרר מאחור

בעוד מדד S&P 500 מחזיק מעמד מול הלחץ שמפעילות התשואות הגבוהות באג"ח ממשלת ארה"ב על השוק, הרי שבמדד המניות הקטנות יותר חשים היטב את התייקרות עלויות המימון והאשראי

אוניית צים / צילום: Craig Cooper

בין הפוליטי לעסקי: מה יעלה בגורל עסקת צים?

העסקה חזרה לנקודת הפתיחה, אבל בקרן פימי ובהפג לויד כבר עובדים על הכנת בקשה חדשה ● אפילו מעורבות המשנה ליועמ"ש לשעבר אבי ליכט, שניסה לדחוף את העסקה, לא הצליחה להציל אותה ● השאלה היא האם למרות האינטרסים הפוליטיים, יש לעסקה עדיין סיכוי?

המפגש בין רה''מ נתניהו לנוסעי טיסת פליי דובאי הערב / צילום: קובי גדעון, לע''מ

הנוסעים של פליי דובאי נחתו בישראל; נתניהו שוחח עם בן זאיד בעניין אבטחת המטוסים

על רקע התחזקות החשד למניע לאומני, הנוסעים הישראלים הגיעו לארץ • רה"מ נתניהו קיבל את פניהם ושמע את עדותו של ישראלי שנטרל את טייס המשנה • בנתב"ג נערכו בכוחות מתוגברים לחזרתם ● בירושלים ממתינים לתוצאות חקירת טייס המשנה העומאני, שניסה לפי החשד לרסק את המטוס ● ראש המוסד מנהל את החקירה • עדכונים שוטפים 

צביקה מנס,  מנכ''ל ברק לאומי חתמים

המנכ"ל שהשתלט על הטיסה: "תקפו אותנו, אנחנו שומרים על הטייס"

מנכ"ל חברת החיתום של לאומי, צביקה מנס, היה על טיסת פליי דובאי שנחתה בסעודיה ועזר לנטרל את טייס המשנה ● "אנחנו שומרים פה על הטייס שיהיה חי", אמר בסרטון

מטבעות דיגיטליים

האם משקיעי הקריפטו יכולים להוציא את בגדי האביב?

עוצמת "החורף הקריפטוגרפי" נחלשה בהשוואה למחזורי העבר ● התפתחויות מאקרו בארה"ב, התקדמות רגולטורית וכניסת הון מוסדי לשוק תומכות בהתאוששות ● מסתמן מעבר הדרגתי של הטכנולוגיה מתופעה ספקולטיבית לתשתית פיננסית מרכזית ● טור אורח

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; אל על זינקה ב-8% אחרי הדרמה בטיסת פליי דובאי

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.4% ● סמארט שוטר זינקה בחדות בעקבות חוזה מול משרד המלחמה האמריקאי ● מניית אלרוב קפצה לאחר שאלפרד אקירוב הגיש הצעה לרכוש את החלק של בעלי המניות ולמחוק אותה מהמסחר ● מניות אל על וישראייר רשמו עליות חדות על רקע הדרמה בטיסה של פליי דובאי

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; התשואות שוב זינקו

נאסד"ק עלה ב-0.2% ● אינפלציית ה-PCE בארה"ב עומדת על 3.4%, פחות מהצפי ● הפג-לויד לא מוותרת - בכוונתה להגיש הצעה מתוקנת לרכישת צים ● המנכ"ל ינון קרייז עוזב את מאטל ● ההסתברות להעלאת ריבית נוספת באוקטובר נחתכה ל-50% ● מיקרון תפרסם את תוצאות הרבעון הפיסקלי הרביעי אחרי הנעילה

רו''ח אפי סנדרוב, המנהל המורשה של סלייס / צילום: טל שחר

פרשת סלייס: תוכנית ההסדר של המנהל המורשה אושרה בביהמ"ש

תוכנית ההסדר מציגה תהליך מפורט לבירור והסדרת זכויותיהם של עמיתי "הקרנות הלבנות", עמיתי "הקרנות האדומות", הספקים והנושים ● בבקשת ההסדר נכתב כי "חלק מהעמיתים יקבלו את הכספים בטווח הזמן הקרוב, ואחרים בתלות במועדים בהם יתקבלו הכספים מצדדים שלישיים"

מימין לשמאל: דנה עזריאלי, רז קינסטליך וישראל אהרוני / צילום: מורג ביטן

עזריאלי משיקה את בית דיור מוגן חדש בהשקעה של כ-590 מיליון שקל

עזריאלי משיקה בראשון לציון את פאלאס החדש, בהשקעה של כ־590 מיליון שקל, כשכ־40% מיחידות הדיור כבר נמכרו עוד לפני ההשקה ● אפליקציית Waze תשלב באוקטובר מסרים לעידוד נשים להיבדק לסרטן השד, בקמפיין עם עדי אשכנזי ועמותת אחת מתשע ● רשת ארכה תשמש כספונסרית של הפועל ירושלים בכדורגל ● אירועים ומינויים

בר רחמים / צילום: רבקה שמעוני

התשואה שלה נמחקה בגלל מניה אחת, והיא עדיין חולמת לפרוש מהעבודה בגיל 40

בר רחמים (31) גדלה בבית שלא היה בו כסף, ויתרה על טיולי צופים והחלה לעבוד בגיל צעיר, אך נשבעה ש"לא אעבוד פול טיים ג'וב עבור שכר מינימום" ● באמצע שנות ה־20 נכנסה לשוק ההון במטרה "לצאת לחופש כלכלי" בגיל צעיר, בהשראת הבלוג של הסולידית

קרקע חקלאית / צילום: Shutterstock

דוח רשות החברות: ניגוד עניינים בחברה ממשלתית שמנהלת כמיליארד שקל

רשות החברות קוראת לסגור את קנט, שמבטחת כ־10,000 חקלאים ומנהלת עתודות של כמיליארד שקל ● דוח שהגיע לגלובס מצביע על ניגודי עניינים של דירקטורים המייצגים את הלקוחות, תיאום עמדות וחולשה של מנגנוני הבקרה ● בחברה טוענים: "זה מפעל לאומי חיוני"

שדה חיטה שהתייבש בקנזס, ארה''ב / צילום: ap, Charlie Riedel

הסחורות בעולם כבר התייקרו, ישראל תצטרף לעליית המחירים אחרי החגים

אירוע "סופר–אל ניניו" באוקיינוס השקט מצטרף למתיחות במצרי הורמוז ולמלחמה באוקראינה להשפעה משולבת שהזניקה בין השאר את מחירי החיטה, התירס והסוכר ● עד כה השקל החזק מנע את התייקרות המזון בארץ, אך הכלכלנים מזהירים: אחרי החגים צפויות עליות מחירים

מטוסים של פליי דובאי ואתיחד / צילומים: רויטקס, שאטרסטוק

הדרמה באוויר חשפה את התלות הישראלית בחברות התעופה מהמפרץ

טיסת פליי דובאי לישראל התריעה על ניסיון חטיפה אפשרי, וחשפה את הסיכון לישראלים בטיסות למפרץ ● השב"כ לא מאשר לחברות ישראליות לטוס לאיזור, אבל הישראלים לא עוצרים - 7% מהתנועה בנתב"ג שייכת לאיתיחאד ופליי דובאי

קן גריפין, מייסד קרן הגידור סיטאדל / צילום: Reuters, TNS/ABACA

מיליארדר הגידור מעמיד את התרומה הגדולה בהיסטוריה לאוניברסיטה

קן גריפין, מייסד סיטאדל ומאנשי הפיננסים החזקים בארה"ב, העניק לקרנגי מלון את התרומה הפרטית הגדולה ביותר בתולדות ההשכלה הגבוהה • 2 מיליארד דולר יופנו להקמת קמפוס חדש במיאמי, והשאר למדעי המחשב ולפעילות האוניברסיטה בפיטסבורג • גריפין:"זו השקעה במצוינות"

מטוס של פליי דובאי / צילום: Shutterstock

בכיר ישראלי: "טייס אחד דקר את השני וניסה לעשות 11/9"

בתום הערכת מצב: בישראל עדיין נחקרות סיבות האירוע החריג בטיסה מדובאי לתל אביב - כשעדיין לא ניתן לקבוע בוודאות שמדובר באירוע טרור • הבכיר הישראלי ששוחח עם N12 תיאר את הרגעים הדרמטיים במטוס: "המטוס החל לצלול, צוות טייסים השתלט על הדוקר" • טייס המשנה הוא ממוצא עומאני, ובישראל בודקים כיצד אושר לו לטוס למדינה • כל הפרטים

מטוס של פליי דובאי / צילום: Shutterstock, Dmitriy Feldman svarshik

איזה פיצוי יקבלו הטסים בפליי דובאי, והאם ניתן לבטל כרטיסי טיסה לשבוע הבא?

נוסעים שטיסתם בוטלה או התעכבה ביותר מ-8 שעות עשויים להיות זכאים להחזר, טיסה חלופית, סיוע ופיצוי כספי ● הפיצוי עשוי שלא להינתן אם הביטול נגרם מנסיבות חריגות כמו אירוע ביטחוני, בהתאם לנסיבות המקרה ● והאם אפשר לבטל כרטיסים לשבוע הבא ● גלובס עושה סדר

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

לראשונה בבורסה בתל אביב: חברה בשווי טריליון שקל

השווקים פותחים חודש מסחר חדש ברגל ימין ● מניית פאלו אלטו עושה היסטוריה וחוצה את רף שווי השוק של טריליון שקל ● החוזים העתידיים על וול סטריט מטפסים, כשברקע ירידה בתשואות האג"ח הארוכות-טווח וכן במחירי הנפט ● מיקרון הציגה תוצאות כספיות שהכו את ציפיות האנליסטים, הבוקר מניות השבבים בטוקיו מקפיצות את הבורסה בכ-3%