גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

51% מהתלונות למועצת הכבלים והלוויין ב-2017: נגד הוט

מספר התלונות שהפנו צרכנים נגד הוט הכפיל את עצמו ביחס לשנה הקודמת והגיע ל-1,500 ● גידול של 22% בכלל התלונות למועצה ● העלייה המשמעותית ביותר - 112% - בנוגע להערמת קשיים בניתוק מחברה

סיכום 2017 באגף להגנת הצרכן במועצת הכבלים והלוויין צריך להדליק נורה אדומה בקרב קברניטי הוט. לפי הנתונים שהגיעו לידי "גלובס", מספר התלונות שהפנו צרכנים נגד החברה הכפיל את עצמו ביחס לשנה הקודמת. 

כך, 51% מפניות הציבור שהגיעו למועצה בשנת 2017 הופנו נגד הוט. מדובר בכמעט 1,500 תלונות לעומת כ-960 בשנה קודמת. מנגד, מספר התלונות נגד המתחרה yes שמר על יציבות: 15% מהתלונות (כ-440) שהוגשו בשנת 2017 הופנו נגד החברה - מספר דומה לשנה קודמת (שאז היווה נגזרת של 19% מסך הפניות).

בשקלול מספר המנויים, על כל 10,000 מנויים בהוט התקבלו 18.6 תלונות, זאת לעומת 11.8 תלונות ב-2016, ואילו ב-yes התקבלו 7.5 תלונות לעומת 7.1. העלייה במספר התלונות באופן יחסי למספר הלקוחות נובעת מירידה במספר המנויים ב-yes: מ-614 אלף ב-2016 ל-587 אלף בסוף 2017. 

במועצה מדגישים כי חלק מהפניות נגד הוט לא נגעו לתחומי הטלוויזיה משום שרוב מנויי הטלוויזיה של החברה הם בעלי שירות טריפל, כך שגם פניות הנוגעות לשירותי האינטרנט או הטלפוניה מגיעות לעיתים אל המועצה - מה שעשוי להעלות את מניין התלונות נגד הוט. לשם המחשה, מספר מנוי הטלוויזיה בהוט עומד על 786 אלף, כאשר 61% מתוכם (488 אלף) מנויים במסגרת תוכנית טריפל. 254 אלף מנויים על שירותי הטלוויזיה בלבד, והשאר בשילוב של טלוויזיה עם אינטרנט או עם טלפון בלבד.

עם זאת, למרות שמספר הפניות גדל, שיעור הפניות המוצדקות פחת: כ-48% מהפניות נגד הוט נמצאו מוצדקות (לעומת 58% ב-2016), וכ-41% מהפניות נגד yes נמצאו מוצדקות (לעומת 42%).

נציין, כי בסוף מארס פרסם משרד התקשורת את דוח התלונות שלו לשנת 2017 המתמקד בסלולר, אינטרנט וטלפוניה. מהדוח עלה כי מספר התלונות נגד הוט מובייל ביחס למספר הלקוחות שלה שיקף עלייה - מ-3.8 תלונות לכל 10,000 לקוחות בשנת 2016 ל-4.3 תלונות ב-2017. גם בתחום תשתית האינטרנט והטלפוניה העניק משרד התקשורת דירוגים נמוכים להוט לאור שיעור התלונות המוצדקות נגדה. 

עליה של 22%

על מה הישראלים מתלוננים? 

לפי הנתונים, מספר התלונות שהופנו למועצת הכבלים והלוויין גדל ב-22% לעומת 2016, אך היה נמוך ממספר התלונות שהעבירו צרכנים לרשות בשנת 2015. העלייה המשמעותית ביותר בתלונות - 112% - הייתה בנוגע להערמת קשיים בניתוק. 4% מהתלונות נגעו לסלקום ולפרטנר, זאת למרות שהן אינן כפופות לפיקוח רגולטורי על-ידי המועצה. 

יודגש כי פניות למועצה אמורות להתייחס לשידורי הטלוויזיה בלבד. זאת ועוד, בתחום התקשורת עומדת לצרכנים האפשרות לפנות למשרד התקשורת, לרשות להגנת הצרכן ולמועצה לצרכנות. ואכן, הוט כיכבה גם בדוחות שפרסמה לאחרונה הרשות להגנת הצרכן.   

עוד עולה מהנתונים, כי 33% מהפניות היו בנושאים כלליים, מתוכן 91 פניות (3%) היו נגד סלקום. בנוסף הלינו הצרכנים נגד ערוצים ייעודיים (שעד תחילת 2018 היו בפיקוח המועצה), בהם ערוץ הכנסת, ערוצי הספורט וכד'. בין היתר, כשערוץ 20 היה עדיין תחת פיקוח המועצה, התקבלו נגדו מעל ל-200 תלונות  - ובמיוחד בנוגע לשידור שכונה "סרטון הנחשים" בתוכנית "הפטריוטים" בהנחייתו של אראל סג"ל (הסרטון דימה פוליטיקאים ואנשי תקשורת המזוהים עם השמאל, ביניהם יצחק הרצוג, סתיו שפיר, אמנון אברמוביץ' ואחרים) לנחשים - מ.ר.ז). המועצה השיבה על כך למתלוננים כי הסרטון הוא במסגרת חופש הביטוי של הערוץ, והיא אינה צנזורית של תוכן כל עוד הדבר נמצא בגבולות החוק.

אז על מה הישראלים מתלוננים? הנתח הגדול של התלונות נגע לנושאים כספיים (824 מהתלונות) - גידול של 60% לעומת 2016. כמעט 200 מהפניות נגעו להערמת קשיים לניתוק מצד החברות - יותר מפי 2 משנה קודמת, ו-176 הלינו על תוכן השידורים. ויש גם פניות שהניבו פרי: התערבות המועצה במחלוקות בין הצרכנים לחברות הובילו להחזרים כספיים בקרב 38% מהפונים בנושאי שירות מגוונים.

יו"ר המועצה לשידורי כבלים ולשידורי לוויין, ד"ר יפעת בן-חי-שגב, אמרה: "התאכזבתי למראה הנתונים שמראים על עלייה מחודשת בתלונות הציבור נגד הוט, וזאת בניגוד למגמה שהתקיימה מאז כניסתי לתפקיד ב-2014. אני מקווה שמדובר בסטיית תקן חולפת ורמת השירות המשתפרת תחזור ותשתקף גם בתלונות הציבור למועצה בשנה הנוכחית".

לדבריה, "העובדה שהמועצה ממשיכה לקבל תלונות ציבור נגד חברות לא מפוקחות מוכיחה את הצורך באסדרה של שידורי טלוויזיה על גבי האינטרנט. המועצה מסייעת לשר איוב קרא ולצוות משרד התקשורת להניח הצעת חוק שתסדיר שידורים אלו על שולחן הכנסת כבר במהלך מושב הקיץ הקרוב". 

תגובות

מהוט נמסר בתגובה: "הוט מספקת את השירות הטוב ביותר בשוק התקשורת בישראל ללא פשרות. ב-3 השנים האחרונות הוט מובילה מהפכה של ממש בתחום השירות, מהפכה שהביאה לירידה דרמטית בזמני מענה. 

"מועצת הכבלים והלוויין מפקחת על פחות מחצי מהשחקנים בשוק הטלוויזיה בישראל, ותמונת המצב ההשוואתית המוצגת על-ידה היא חלקית ומטעה ואינה מתייחסת לשחקנים אחרים שאינם מחויבים לשום סטנדרט של שירות. ‪

"הוט תמשיך לשרת היטב את לקוחותיה לשביעות-רצונם המלאה ולהוביל את שוק היצירה המקומית בישראל, תוך שהיא מספקת את הטלוויזיה הטובה ביותר בישראל ללא פשרות". 

מ-yes נמסר בתגובה: "מתן שירות איכותי ובלתי מתפשר הוא אחד מערכי היסוד של החברה. אנו גאים להמשיך ולהוביל שנה אחר שנה את מערך השירות המצטיין בשוק התקשורת". 

עוד כתבות

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

נשימה / צילום: Shutterstock

​קחו אוויר: מה הנשימה שלנו מגלה עלינו?

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; השקל התחזק, ישראל קנדה זינקה ב-7%, הבורסה לני"ע ב-6%

מדדי הביטוח והבנייה זינקו במעל 2% ● מחזור המסחר עמד על 5 מיליארד שקל ● עליות באירופה ובחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ל-3.12 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?