גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אחרי אנתוני ובראיינט: גם דוראנט ישקיע במסגרת קרן הון סיכון

כוכב אלופת ה-NBA ושחקן הקולנוע ויל סמית' יהיו בין השותפים בקרן חדשה, שמטרתה לעודד שילוב אפרו-אמריקאים במגזר הטכנולוגי

בן הורוביץ. יהודי, חובב ראפ  ומייסד קרן לקידום אפרו אמריקאים / צילום: רויטרס ,Stephen Lam
בן הורוביץ. יהודי, חובב ראפ ומייסד קרן לקידום אפרו אמריקאים / צילום: רויטרס ,Stephen Lam

קרן ההון סיכון הלוהטת אנדריסן הורוביץ (Andreessen Horowitz) מעמק הסיליקון משיקה ניסיון חדש להרחיב את בסיס ההשקעות בטכנולוגיה: קרן בלעדית חדשה שמיועדת לקידום הגיוון האנושי בתחום זה. בין המשקיעים אמורים ליטול חלק סלבריטאים כהי עור, כולל ספורטאים וכוכבי מסך ומדיה.

לפי אנשים שמתמצאים בעניין, כוכב ה-NBA קווין דוראנט, השחקן וויל סמית' והמו"ל של המגזין אסנס, רישלייה דניס, יהיו בין השותפים הראשונים בקרן ההון סיכון.

לפי אותם מקורות יודעי דבר, הקרן תהיה קטנה יחסית, בסך של כ-15 מיליון דולר, והיא תשקיע לצד הקרן העיקרית של אנדריסן הורוביץ בסך 1.5 מיליארד דולר. המשקיעים ירוויחו אם הקרן תתפקד היטב, ואילו אנדריסן הורוביץ הודיעה שהיא לא תגבה את העמלות והריבית שהיא גובה בדרך כלל. במקום זאת, הפירמה הזו תתרום את הכסף לארגונים ומלכ"רים שמיועדים להגדיל את המעורבות של הקהילה השחורה בארה"ב בטכנולוגיה.

פרטים נוספים על הקרן, כולל המספר המתוכנן של השותפים בה ואיך הם נבחרו, לא ברורים מאחר שהקרן עדיין לא נסגרה. דוברת של אנדריסן הורוביץ לא הגיבה לדברים.

ייצוג לא פרופורציונלי לשחורים בטק

דניס, המייסד והיו"ר הביצועי של חברות ההוצאה לאור Sundial brands ו-Essence Ventures, אמר שהוא החליט להשקיע בקרן, שתיקרא "תרבות" (Culture), בגלל הייעוד שלה להכניס יותר אפרו-אמריקאים לטכנולוגיה.

"אנדריסן היא אחת הטובות בעולם בטכנולוגיה, ולכן הזדמנות לשתף איתם פעולה בתחום הטכנולוגי, ולהתמקד בכוונה ובתחושת שליחות ביצירת הזדמנויות לאנשים 'צבעוניים' בטק, היא דבר חשוב", אמר דניס. "טכנולוגיה היא תחום שצומח במהירות, ואנחנו מיוצגים בו באופן לא פרופורציונלי".

דוראנט, שבחודש יוני האחרון הוביל את מועדון גולדן סטייט ווריורס לאליפות שנייה ברציפות בליגת ה-NBA, הוא אחד הכדורסלנים בעלי השכר הגבוה ביותר והמייסד של Durant Co, חברת השקעות במיזמי הזנק בטכנולוגיה. דוברו לא הגיב לבקשה להתייחס לדברים.

קובי בראיינט, כרמלו אנתוני וקווין דוראנט./ רויטרס ,Steve Marcus

הקרן החדשה נראית כמו ניסיון ייחודי לטפל בבעיית ההומוגניות האנושית בעמק הסיליקון, שמודגשת במיוחד בתחום ההון סיכון.

כ-58% מיזמי ההון סיכון הם לבנים וגברים, לפי סקירה של 1,500 שותפים בקרנות הון סיכון בארה"ב שביצע ריצ'רד קרבי, שותף בקרן איקוול ונצ'רס מניו יורק. רק כ-3% מהשותפים הם שחורים. היתר הם נשים או ממוצא אסיאני. אף לא אחד מ-29 השותפים המשקיעים באנדריסן הורוביץ, שאחראים לסינון העסקאות וכתיבת ההמחאות, הוא שחור.

למרות מעמדם כסלבריטאים, ספורטאים וכוכבי קולנוע שמתעניינים בטכנולוגיה, הם יכולים להתקשות לחדור לתעשייה שבה ההצלחה תלויה בקשרים עם האנשים הנכונים כדי לקבל גישה לעסקאות. לפי אחד המקורות שבקיא במתרחש, חלק מהמטרה של הקרן החדשה של אנדריסן היא לטפל בבעיה הזו.

בן הורוביץ, אחד השותפים המייסדים של קרן ההון סיכון, מכהן במועצות מנהלים של מלכ"רים שמסייעים לסטודנטים שחורים להשתלב בתחום הטכנולוגיה, והוא השקיע את כספי החברה בסטארט-אפים שהוקמו על ידי יזמים כהי עור כמו ווקר אנד קו, חברת בריאות ויופי לאפרו-אמריקאים מפאלו אלטו, קליפורניה, ומייבן, חברת השתלת שיער מאוקלנד, קליפורניה. הורוביץ ידוע בקהילת הטק בחיבתו למוזיקת היפ הופ, והוא נוהג לצטט שורות משירי ראפ, ולהתרועע עם זמרי ראפ כמו קניה וסט ונאס.

כריס ליונס, שותף בצוות פיתוח השוק של אנדריסן הורוביץ, ינהל את היחסים בין השותפים המוגבלים והקרן העיקרית של החברה. דוראנט אמר בעבר שליונס, שהוא שחור, היה מי שעזר לו להכיר את אופן הפעולה של עמק הסיליקון.

"לספורטאים יש תמיד רוח יזמית", אמר ראיין ניס, שותף מנהל בנקסט פליי קפיטל, פלטפורמת השקעות הון סיכון מרדווד סיטי, קליפורניה. כעת, הספורטאים מפנים יותר ויותר השקעות לחברות טכנולוגיה, אמר ניס, ששיחק פוטבול מקצועני במועדון טמפה ביי באקנירס במשך שבע שנים.

גם ג'יי.זי מצטרף להון סיכון

שחקן ה-NBA כרמלו אנתוני הקים את קרן ההון הסיכון שלו Melo 7 Tech Partners ב-2013. שלוש שנים מאוחר יותר, ב-2016 השיק קובי בראיינט קרן של 100 מיליון דולר, אחרי פרישתו ממשחק בשורות הלוס אנג'לס לייקרס. דוגמה נוספת לסלבריטאי שהשיק קרן הון סיכון, היא הראפר ג'יי.זי, שהקים הקיץ את מרסי ונצ'ר פרטנרז.

בארון דייוויס, משקיע טק ושחקן NBA לשעבר, שנשאל על הקרן החדשה של אנדריסן, אמר שהוא אינו מעורב בה, אך באופן כללי הוא מעדיף לעודד אפרו-אמריקאים עשירים להיות משקיעים פעילים. "אולי יהיו לי בעיות כי אמרתי את זה, אבל זה תמיד נהדר כשבחורים לבנים רוצים לעשות משהו בשביל ספורטאים ובדרנים שחורים, נכון?", הוא אמר. "מבחינתי, זה יותר עניין של למצוא את החברים שרוצים להשתתף ולבנות באמת משהו שיכול להיות מוסד שהוא בשבילנו, ולא מוסד של מישהו אחד שרק הופך אותנו לעשירים".

עוד כתבות

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר הוועד של הכללית: "להוציא את מאבקי הכוח והתככים שלכם אל מחוץ לשערי בתי החולים"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בת"א; טאואר עולה בכ-3%, סלקום יורדת בכ-3%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.1% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?