גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו את הטייקון שצמח מתוך הכאוס בסוריה

סאמר פוז הצליח לרשום הישג נדיר בכלכלה ההרוסה משבע שנים של קרבות: הוא הפך לאחד מעשירי המדינה, החולש על מגוון של עסקים, וכל זה בלי להיות כפוף לעיצומים של המערב ● עכשיו הוא רוצה שהעסקים שלו יהיו אבן הפינה בשיקום של סוריה ונתקל בביקורת על כך שהוא מציע צינור חמצן פיננסי למשטר של אסד

רחוב בעיר חומס / צילום:  רויטרס ,Omar Sanadiki
רחוב בעיר חומס / צילום: רויטרס ,Omar Sanadiki

הלחימה הפכה שכונות שלמות בעיר השלישית בגודלה בסוריה, חומס, לערימות של הריסות, אבל גרוטאות המתכת שנותרו נאספות ומותכות במפעל פלדה מקומי, כדי לבנות מחדש את הבתים ההרוסים. הבעלים של המפעל הוא סאמר פוז, איש עסקים שעשה הון מהמלחמה שהרסה את ארצו.

במדינה שאנשי עסקים רבים נמלטו ממנה כאשר הלחימה השתוללה, פוז העדיף להישאר. הוא עשה עסקים עם צדדים רבים בעימות, כמו מכירת חיטה לשטחים שהוחזקו על ידי דאעש ועל ידי הכורדים. הוא ניהל עסקים שנעו מתרופות עד מלט, נשאר מקורב גם לממשלה, ולאחרונה הוא עושה איתה עסקים.

פוז הצליח לעשות משהו נדיר בכלכלת המלחמה בסוריה: להתעשר בלי להיענש. כתוצאה מכך הוא הפך לכלי החשוב ביותר של משטר אסד לניהול עסקים.

הוא מתכנן להקים גורדי שחקים על שטחים שהמשטר הפקיע מחברי אופוזיציה בדמשק. מוקדם יותר השנה הוא הפך לבעל מניות הרוב לצד הממשלה במלון ארבע העונות היוקרתי בבירה, שבו שוהים נציגי חוץ כשהם מנסים לספק עזרה הומניטרית ולשמור על נוכחות דיפלומטית.

לאורך הדרך הזו, פוז בן ה-45 הסתכסך עם הרשויות בטורקיה, והיחסים שלו עם המשטר הסורי גרמו לכמה דיפלומטים לתהות איך הוא התחמק מסנקציות מערביות.

בשלב הבא של הקריירה שלו, פוז רוצה שהכבשנים של מפעל הפלדה שלו בחומס יהיו אבן הפינה של שיקום סוריה עוד לפני הסדר פוליטי. הוא מנסה לגייס משקיעים זרים ותורמים, שבדרך כלל מתרחקים מסוריה כל עוד הנשיא בשאר אל אסד ממשך לכהן בה.

בעוד שחברות או ישויות אמריקאיות מנועות מהשקעות חדשות בסוריה בכלל, לחברות אירופיות מותר לעשות עסקים עם יחידים סורים שאינם חברי ממשלה, הכוחות המזוינים, משפחת אסד או אחרים שנתונים לסנקציות. בשנה שעברה ארגנה חברת ההחזקות של פוז, קבוצת עמאן, יריד מסחרי בינלאומי בדמשק.

אימפריה של פלדה, נדל"ן, רכב וזהב

כשהוא לוגם תה בשעת חצות במסעדה בביירות תחת עינם פקוחה של שומרי ראשו, פוז, שכמעט אינו מעניק ראיונות, אומר שגם אינטרסים לאומיים מניעים אותו, לא רק האינטרס שלו. מייצור סוכר עד ייצור רכב ונדל"ן, הוא אומר, הוא מתכוון להחזיר לסוריה פליטים וליצור עבורם אלפי מקומות עבודה.

"כשאתה עושה די כסף, אתה מתחיל לחשוב על מה שאתה יכול לעשות בשביל ארצך", אמר פוז, כשהא מציץ במסר שהביא אליו עוזר בטלפון הנייד שלו. "אם אני לא אחשוב על השיקום של סוריה, מי יחשוב?"

אי אפשר לאמוד את הונו האישי של פוז, והוא אינו חושף אותו, אבל סורים אומרים שהוא הפך לאחד מעשירי המדינה, עם אינטרסים שכוללים - מלבד פלדה, מלונות ודיור - גם ייצור תרופות, זיקוק סוכר, הרכבת מכוניות, בקבוקי מים וכריית זהב.

זו אימפריה שהוא בנה אחרי ששב מלימודים בחו"ל, מעסק שאביו הקים. מפעל הפלדה שלו מעסיק יותר מ-1,000 סורים, כ-100 הודים וקומץ של מומחים מרוסיה.

ג'יהאד יזיגי, אנליסט שעוקב מקרוב אחרי הקריירה של פוז כעורך אתר העסקים מביירות Syria Report, נמנה עם אלה שמאשימים שאימפריית העסקים שלו מציעה עורק חיים פיננסי למשטר אסד. "אם ממשלות וחברות מערביות יתחילו לעשות עסקים עם פוז, הן יתקדמו למעשה לקראת נורמליזציה של המשטר", הוא אמר.

פוז אמר שהוא צריך לעבוד עם הביורוקרטיה הממשלתית במידה מסוימת כדי לעשות עסקים בסוריה, אבל הכחיש שהוא מקורב לאסד יותר מאנשי עסקים אחרים במדינה. הממשלה לא הגיבה לשאלות על פוז.

איש העסקים נמוך הקומה, בעל העיניים הכחולות והשיער המסורק לאחור הוסיף שהוא מנסה להתרחק מהעין הציבורית. "מי שמופיע פחות בציבור, עושה פחות טעויות", לדבריו.

השאיפות הגדולות נולדו בארה"ב

הוא נולד ב-1973 בעיר הנמל לטקיה לאב שהיה רוקח, וגדל בתקופה שבה המשפחה השולטת אסד השיקה מדיניות של המרצה כלכלית, שהולידה אליטה עסקית עירונית. ב-1988 הקים אביו זוהייר חברה למסחר שנקראה פוז, שהפכה לקבוצת עמאן שהיא כעת לב הפעילות של המשפחה.

סאמר פוז למד באוניברסיטה האמריקאית בפריז בתחילת שנות ה-90 ואומר שהוא לקח גם קורסים באוניברסיטאות בוסטון וסן דייגו. צרפת העניקה לו את השנים היפות ביותר בחייו, אבל בארה"ב נולדו השאיפות שלו. "בארה"ב אתה יכול לגדול באמת, בצרפת לא. בצרפת הכול petit, petit, petit ".

בשובו לסוריה הוא הרחיב את העסק המשפחתי על ידי יבוא של מיכון חקלאי ומלט. ללא קשרים מתאימים, החברה לא צמחה בהרבה. "היינו עסק מהליגה השנייה או השלישית", הוא אמר.

מלחמת האזרחים שפרצה ב-2011 שינתה את זה. הלחימה הבריחה עסקים ויצרה כאוס שהיטיב עם אנשי עסקים זריזים שיכלו להישאר ביחסי ידידות עם המשטר ועם קבוצות מורדים למיניהן.

כלכלה על הקרשים-סוריה

המלחמה יצרה הזדמנויות חדשות

יותר מ-500 אנשי עסקים נחטפו למטרת כופר נפש על ידי לוחמי המורדים במחצית הראשונה של 2012, לפי פארז שיהאבי, יו"ר התאחדות התעשייה בסוריה. כאשר ראשי עסקים נמלטו מהמדינה, נעלמו מחאלב תעשיית הסבון בת מאות השנים שלה, משפחות תעשיית השוקולד האגדיות ואלפי עסקי טקסטיל שייצרו משי יקר וחפצי דת נוצרים ויהודיים.

בריחתם של כה הרבה עסקים פתחה הזדמנויות בפני פוז, עם צדדים שונים בסכסוך הסורי. "עבדתי ארבע שנים בלי מתחרים בכלל", הוא סיפר.

ממשלות המערב הטילו עיצומים על כמה אנשי עסקים שנשארו בסוריה, כמו איסור על חברות ויחידים לנהל איתם עסקים והקפאה של נכסיהם בחו"ל. אחד מהם היה מאנשי העסקים הבכירים במדינה, ראמי מחלוף, איל תקשורת ודודנו של אסד, שלפי האיחוד האירופי "מממן את המשטר". מחלוף ערער ללא הצלחה על הכללתו ברשימת הסנקציות. אנשי עסקים אחרים נענשו על מכירת נפט משטחי דאעש או מימון מיליציות פרו-ממשלתיות.

כשהפרופיל ציבורי של פוז עלה, בכמה שגרירויות אירופיות בביירות עלו מחשבות על כך שגם הוא צריך להיענש על קרבתו למשטר. שום מדינה באיחוד האירופי לא העלתה רשמית את שמו כדי להתחיל את תהליך העיצומים. פוז אמר שהסנקציות נחסכו ממנו מפני שהוא משקיע בתעשיות שאינן קשורות לפעילות הצבאית של המשטר, וכשהוא מפיץ חיטה וסחורות מזון זו למעשה עזרה הומניטרית.

"אם עלי יטילו עיצומים, גם על האו"ם יטילו עיצומים", לדבריו.

לפי אדם בלטקיה שמכיר מקרוב עסקיו של פוז, הוא קנה פעם חיטה מלאה בתולעים מדאעש, אחסן אותה בטורקיה, שינה את תעודת המקור כאילו החיטה היא מרוסיה ומכר אותה חזרה לאזורים בצפון סוריה. פוז אומר שהסיפור הוא בדיה שהמציאו יריביו כדי לפגוע במוניטין שלו. "זוהי שנאה טהורה בין אנשי עסקים", הוא אמר.

הוא העביר את אשתו וילדיו לטורקיה לפני חמש שנים כדי להגן עליהם מפני המרד בסוריה. את האזרחות הטורקית קיבל על ידי השקעה במדינה זו.

חשד לרצח של איש עסקים

בסוף 2013 התגלתה בטורקיה גופתו של איש עסקים מצרי-אוקראיני שלא העביר לפוז משלוח חיטה בשווי 14 מיליון דולר. הרשויות בטורקיה עצרו את פוז בחשד שהוא הזמין את הרצח של אותו איש עסקים, רמזי מאטה, וטשטש את הראיות לכך.

פוז שוחרר ממעצרו במאי 2014, ולדבריו הוא נוקה מכל חשד בשימוע השני שנערך לו. בכיר טורקי אמר שהוא שוחרר בערבות של חצי מיליון דולר.

אותו בכיר מסר שכחצי שנה אחרי שחרורו של פוז, בית משפט באיסטנבול דן אותו לארבע שנות מאסר וחודשיים על השמדת ראיות. גזר הדין הושהה בהמתנה לערעור, לפי המקור, שגרסתו דומה לזו של התקשורת טורקית באותה עת. פוז הכחיש שתלוי ועומד נגדו עונש מאסר.

לפי המקור הטורקי, פוז עדיין ניצב בפני האשמות שהוא הזמין את הרצח, והוא מגיע לטורקיה כדי להשתתף בדיוני בית המשפט. פוז אמר שהוא מגיע לטורקיה לצורך עסקיו. הוא העביר את משפחתו לדובאי.

הנסיך אל-וואליד מכר לו מלון

ההרס הכלכלי שגרמה מלחמת האזרחים בסוריה, שנאמד על ידי הבנק העולמי ב-226 מיליארד דולר עד סוף 2016, יצר אקלים עוין לאנשי עסקים, להוציא אלו שנשארו במדינה וטיפחו קשרים עם המשטר. פוז אותת על הצטרפותו לאליטה המסחרית הסורית ברכישת "אוריינט קלאב" בדמשק והחזקת רוב במלון ארבע העונות בעיר, שנקנתה מהמיליארדר הסעודי הנסיך אל-וואליד בן טלאל.

בשנה שעברה, בשותפות הגלויה ביותר שלו עם המשטר, פוז נכנס למיזם בפרופיל גבוה עם הרשות המקומית של המחוז שמקיף את דמשק. הוא קנה את הזכות להקים שלושה מגדלים וחמישה מבנים נמוכים יותר על קרקע שדיפלומטים זרים מתארים כקרקע שהופקעה מאנשים שהתנגדו למשטר בתחילת ההתקוממות.

הבעלים הקודמים קיבלו תשלום, אבל נמוך מכדי לקנות דירות במגדלי המגורים המתוכננים, לפי מקורות דיפלומטיים. פוז הגן על מעורבותו בפרויקט - שנקרא רשמית "מארוטה סיטי" אבל כינויו העממי הוא "פרויקט 66" על שם הצו הנשיאותי - בטענה שהבתים שנהרסו נבנו ללא רישיון בנייה ולא הוא זה שהפקיע אותם.

בשנה שעברה, המשטר גינה איש עסקים בולט בשם עימאד עייוואטי לאחר שהוא עבר לדובאי. מיליציה פרו-ממשלתית תפסה מפעל ייצור כבלים שלו והחלה לבזוז מיכון. עייוואטי ביקש מפוז להתערב בעניין, לפי מקור יודע דבר. פוז קנה את המפעל, בהנחה גדולה.

חוזה גדול ראשון עם חברה אירופית

לאחרונה השיג פוז את החוזה העקיף הראשון שלו עם חברה אירופית, בשווי 250 מיליון דולר לפי עובדים שלו. החברה השותפה הישירה, ביומס תעשיות מטוניסיה, תקנה מיכון מיצרנית סוכר גרמנית, קבוצת BMA, ותשלח אותו למפעל סוכר סורי שבבעלות פוז.

ביומס לא השיבה לפניות לקבלת תגובה. NMA אישרה שיש לה חוזה אספקה לחברה מטוניסיה, ושהיא יודעת שהמיכון מיועד לסוריה. באמצעות עסקאות כאלה, פוז מקווה להביא השקעות זרות לסוריה בלי להפר את העיצומים הבינלאומיים שמגבילים את השיקום.

בחומס, שהפכה למעוז של המורדים עד שנאלצה להיכנע בעקבות שלוש שנות הפצצות על ידי המשטר, פוסטרים על שרידי מבנים מראים את אסד מניף ידיים ומצהיר "יחד נבנה מחדש".

במפעל הפלדה בחומס, שלא פעל כשפוז קנה אותו בשנה שעברה, שלושה מחמשת כבשנים כבר פועלים. "שיקום", אמר פוז, "זה להחזיר בני אדם ולתת להם עבודה. זה להתחיל לסובב את הגלגלים".

עוד כתבות

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

דירה שנפגעה מטיל איראני ברמת גן / צילום: ap, Oded Balilty

"אין כבר איפה לשכור דירה ברמת גן": החורים במתווה הפיצויים לנפגעי הטילים חושפים סכסוכים ובעיות

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

שלמה אליהו, אהרון פרנקל, אלון עמרם / צילום: עמית באום מתוך ויקיפדיה, עינת לברון, תמר מצפי

האחים שמכרו מניות של חברת נדל״ן והבעלים שמימש אחרי זינוק של 80% בשנה: גל המימושים החריג בבורסה

עליות השערים החדות בבורסה הובילו בשבועיים האחרונים לגל מימושים ע"י בעלי שליטה ומנהלים, בעיקר בחברות נדל"ן ופיננסים ● האם מדובר באיתות למשקיעים הקטנים שהשוק עלה יותר מדי וגם להם כדאי לממש? לא כולם מסכימים: "גם בעלי עניין יכולים להיות מופתעים"

מטוס AIR ONE מאויש של חברת AIR / צילום: חברת AIR

השחקנית הישראלית שמנסה לרכוש מעמד בשוק הכטב"מים

יצרנית כלי הטייס האוויריים החשמליים AIR צפויה לפתוח מתקן ייצור בכפר יונה, בהשקעה של מיליוני שקלים ● השחקן בר ברימר משיק מותג אופנת גברים חדש בשם CABO, יחד עם קבוצת משקיעים ● והפדרציה היהודית של ניו יורק העניקה סיוע בהיקף של 200 אלף שקל לאלמנות צה"ל ● אירועים ומינויים

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

אירופה מוכנה להסכם סחר עם ארה"ב, אך לא ללא תמורה

האיחוד שואף שהסכם הסחר עם ארה"ב יכלול מכס אחיד של 10% על חלק נרחב מהיצוא האירופי, אך מבקש מהאמריקאים התחייבויות להפחתת מכסים בתחומים מרכזיים כמו תרופות, אלכוהול, שבבים ומטוסי נוסעים

אוטובוס בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מראים: "צדק תחבורתי" של מירי רגב הביאה לעלייה במחירי הנסיעה

במשרד התחבורה טוענים כי רפורמת "צדק תחבורתי" מקזזת את עליית המחירים ומיטיבה עם רוב אזרחי המדינה, אלא שבדיקת גלובס מגלה תמונה שונה ● גורמי מקצוע מתריעים: שיפור התדירות והשירות הוא הסוגיה החשובה ביותר

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

המערכת שמאחורי עסקת הענק של רפאל, ולמה היא לא ממש פועלת בישראל?

רומניה תרכוש את מערכת ההגנה האווירית ספיידר של רפאל, בעסקה בשווי של כ־2.2 מיליארד דולר ● העובדה שמכירתה לא דורשת אישור אמריקאי, לצד התאמתה לאיומים מתמרנים כמו מל"טים וטילים בליסטיים, הופכת אותה למבוקשת במיוחד בשוק הביטחוני הנוכחי

גדודי עז א־דין אל־קסאם של חמאס / צילום: Shutterstock

חמאס: המתווכות העבירו הצעות חדשות להפסקת אש – אנחנו בוחנים אותן

ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● כוחות צה"ל השמידו בעזה תוואי תת-קרקעי באורך של כ-2.5 קילומטרים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

דיון בוועדת החוקה / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

ועדת החוקה אישרה: השינוי הדרמטי בדיני החוזים מתקרב

הצעת החוק כוללת הסדר שהוביל היו"ר רוטמן, ולפיו הצדדים לחוזה יקבעו בעצמם כיצד יש לפרשו ● ההצעה נועדה לבטל את פסק הדין המזוהה עם נשיא העליון לשעבר ברק, ואשר העניקה סמכות רחבה לבתי המשפט לפרש חוזים ● יועמ"ש ועדת חוקה: "חשש שחוסר הודאות רק יגדל"

מנכ''ל הבורסה לני''ע, איתי בן זאב / צילום: ניקי וסטהפל

שתי בעלות המניות הגדולות בבורסה לני"ע מוכרות מניות ב-700 מיליון שקל

קרן מאניקיי האוסטרלית וקרן נובו נורדיסק, שתי בעלות המניות הגדולות של הבורסה לניירות ערך, מוכרות חלק גדול מהחזקותיהן בסכום מצטבר של 700 מיליון שקל

אילוסטרציה: Shutterstock

פסק הדין החדש שכל זוג נשוי צריך להכיר. וההשלכות

בית המשפט העליון קבע השבוע באופן תקדימי כי ניתן לחלק בין בני זוג המתגרשים גם נכס שהיה שייך לאחד מהם לפני הנישואים ● כל מה שכדאי לדעת על הסכסוך שמאחורי ההלכה החדשה, ההשלכות וגם - למה מעכשיו "חייבים לעשות הסכם ממון"

מתקרבים לגיל פרישה? החיסכון שיכול לתת לכם קצבה פטורה ממס

"תיקון 190" נשמע טכני, אך הוא מאפשר ניהול כסף פרטי דרך קופת גמל - עם שיעור מס שונה, גמישות בהשקעה וגם כמה מגבלות שחשוב להכיר ● למי הוא מתאים ומתי זה משתלם? לפני שמפקידים - חשוב להבין את כל המשמעויות

עידן דוד / איור: גיל ג'יבלי

השר אמסלם מקדם: מנכ"ל עיריית אשקלון לשעבר ימונה ליו"ר נתיבי איילון

עידן דוד יהיה אחראי במסגרת תפקידו על תקציב של כ־3 מיליארד שקל ● בענף יש מי שכבר מרימים גבה על המינוי, בשל חוסר הניסיון שלו בתחום

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

האם בקרוב הממ"דים יגדלו? הצעות החוק בנושא עולות שלב

הצעת החוק להגדלת שטח הממ"ד אושרה לקריאה ראשונה אחרי הקפאה ארוכה ● ברשויות המקומיות צפויים להתנגד, אלא אם יקבלו פיצוי על אבדן דמי השבחה ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

העליות בת"א מתחזקות; מדד הבנקים עולה ב-2%, מניית הבורסה נופלת בכ-7%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.4% ● השקל ממשיך להפגין חוסן מול המטבעות הזרים ● הפניקס: השקל החזק יפוגג את הלחץ על האינפלציה ● שוק האג"ח המקומי מתמחר: הסתברות של קרוב ל–100% לשתי הורדות ריבית עד סוף השנה ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך

וול סטריט / צילום: Shutterstock

ירידות קלות בוול סטריט; טסלה מזנקת למרות הירידה במכירות

מגמה מעורבת באירופה ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● רבעון שני רצוף של ירידה במכירות טסלה ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך

תקיפות צה''ל ברחבי איראן / צילום: Reuters, SOCIAL MEDIA

סיפקו מפת מודיעין עשירה: הלווינים הכינו את מכת הפתיחה באיראן

המראות של האיראנים מצלמים מל"טים בשמי טהרן שיקפו במהלך המערכה סיטואציה שבה צה"ל, במידה כזו או אחרת, הפך את איראן לרצועת עזה ● כעת משרד הביטחון חושף את הנתונים שהובילו לשליטה של צה"ל בשמי איראן

טקס זיכרון ל-45 ההרוגים באסון מירון / צילום: ap, Oded Balilty

פשרה: משפחות נספים באסון מירון יפוצו בכ-2 מיליון שקל

המדינה הגיעה להסכם ולפיו תשלם בשלב הראשון את הסכומים למשפחות הנספים מתחת לגיל 24 – בנוסף לכ-500 אלף שקל ששולמו למשפחות כמקדמה ● יימשכו המגעים לגבי פיצוי למשפחות נוספות

גיא דוננפלד, יו''ר איגוד מהנדסי ואדריכלי ערים / צילום: אלעד מלכה

"ההרס עצום": יו"ר איגוד מהנדסי הערים על קשיי השיקום ביום שאחרי

יו"ר איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים, האדריכל גיא דוננפלד, מתריע על המגבלות במענה למתקפות הטילים מאיראן: "ברמת המדינה יש הרבה בלבול וחוסר תקשורת" ● כמהנדס עיריית בית שמש לא חווה מקרה של פגיעת טיל ישירה, אך הוא מודע היטב לקושי שאיתו מתמודדים הקולגות: "בזירות הקשות צפויה עבודה של ימים ואפילו שבועות"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; אלקטרה צריכה עלתה בכ-6%, מדד הבנקים ירד ב-2.5%

ת"א 35 ירד ב-0.3% ● מדד הבנקים ירד בכ-2.5% ● חצי שנה פנומנלית בבורסה בת"א: 28 שיאי כל הזמנים, 9 הנפקות ראשוניות, ושני מדדים שכיכבו מעל כולם ● השקל נסחר ביציבות, הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים ● S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות ● גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה