גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השבתת הממשל בארה"ב מונעת ממשקיעי נדל"ן ליהנות מהקלות מס

חוסר ההצלחה של נשיא ארה"ב להעביר את תקציב 2019 בקונגרס שנשלט ע"י המפלגה הדמוקרטית, מונע ממשרד האוצר האמריקאי המושבת לנסח הנחיות לקבלת ההטבות

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ / צילום: רויטרס
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ / צילום: רויטרס

ההשבתה החלקית של הממשל האמריקאי בלמה עשרות משקיעי נדל"ן וקבלנים שגייסו מאות מיליוני דולרים לניצול מה שהסתמן כאחת מהקלות המס האטרקטיביות ביותר מזה שנים בארה"ב.

העסקים קיוו לנצל את סעיפי "אזורי ההזדמנות" בחוק הרפורמה במס של 2017. הסעיפים הללו מגדירים כ-9,000 אזורים של הכנסה נמוכה ברחבי המדינה בהם תינתן דחייה בתשלום מיסי רווח הון וגם פטור ממסים על רווחים מהשקעות שמוחזקים במשך עשר שנים לפחות.

המשקיעים אומרים שכדי להמשיך בתוכניותיהם, הם זקוקים למשרד האוצר שיסיים לנסח את ההנחיות איך בדיוק יעבדו הקלות המס החדשות. זה לא צפוי לקרות כל עוד מרבית הממשל נשאר מושבת.

בשבוע שעבר ביטל מס ההכנסה הפדרלי, IRS, את השימוע הפומבי שכולם המתינו לו בנושא זה. "תאריך לשימוע חדש על הרגולציות הללו יוכרז כאשר התקציבים למשרד האוצר יוחזרו לקדמותם", מסר מנהל מס ההכנסה.

הקלת המס של "אזורי ההזדמנות" נועדה למשוך קשת רחבה של עסקים לאזורי דיור פחות אמידים. חברות בנייה ונדל"ן שמתכננות פרויקטים חדשים או שיפוץ של מבנים קיימים, היו אמורות להיות בין הראשונות שמנצלות את הרגולציה החדשה.

באזורים הללו נרשמה כבר בשנה שעברה גאות ברכישת קרקעות ונכסים, כאשר הקבלנים תכננו להגדיל את ההשקעות בהם. ברבעון השלישי של 2018 היו 58% יותר עסקאות קרקע ונכסים באזורי פיתוח הללו בהשוואה לרבעון המקביל ב-2017. הגידול ביתר חלקי ארה"ב הוא 11% בלבד, לפי Real Capital Analytics.

בסתיו שעבר, שר האוצר סטיבן מנוצ'ין העריך שאזורי הפיתוח ימשכו הון פרטי בסך של מעל 100 מיליארד דולר. כמה עשרות חברות, כמו Youngwoo, Fundrise מוושינגטון די.סי. ו-Sikari מטאמפה (פלורידה), כבר החלו לגייס כספים בסכומים של 100 מיליון עד 500 מיליון דולר כדי להשקיע בפרויקטים כאלו.

העיכוב בעבודת משרד האוצר מתסכל במיוחד את תומכי ההשקעה באזורי ההזדמנות מפני שההטבה של החלק הדחוי של תשלומי המס מאבדת ערך במרוצת הזמן.

משרד האוצר החל לפרסם טיוטת הנחיות על "אזורי ההזדמנות" באוקטובר. בכמה היבטים בתמונה הובהרו, אך בהיבטים אחרים נשארו מורכבים, בייחוד בנושא של איך להשקיע בתפעול עסקים באותם אזורים.

לדוגמה, טיוטת ההנחיות מגדירה עסקים תפעוליים שזכאים להטבות כעסקים שמקבלים את רוב ההכנסה ברוטו שלהם "מאזור ההזדמנות". ההגדרה "לא נכונה בצורה מזוויעה", אומר מנכ"ל Economic Innovation Group ג'ון לטיירי, "בין היתר מפני שהיא תוציא מהתמונה עסקים רבים שאמנם מייצרים ב'אזור ההזדמנות', אך מוכרים את תוצרתם בכל העולם".

לטיירי מעריך שההנחיה הסופית, שתתפרסם אחרי עוד דיונים ושמיעת תגובות הציבור, תכלול הגדרות טובות יותר. "זה רגיל להתחיל בהגדרה צרה מדי. זהו אופי התהליך. זה אמור להיות דיאלוג", הוא מסביר. 

בארץ: סימן שאלה סביב הוראת שעה על הפחתת מס שבח / עו"ד מאיר מזרחי

במסגרת הניסיונות של משרד האוצר להקל על מצוקת הדיור ולעודד מכירת דירות שנמצאות בידי משקיעים, נקבעה ב-2015 הוראת שעה שהעניקה הטבות מס למי שימכור בשנים 2016-2018 קרקע המיועדת לבנייה למגורים של שמונה דירות לפחות. ההטבה כללה הפחתה בשיעור מס השבח הראלי ל-25% על הקרקע שנרכשה בין שנת 1961 ועד 6.11.2001. 

תוקפה של הוראת השעה פג בסוף חודש דצמבר 2018, אך בעקבות פיזור הכנסת, קיימת אפשרות כי תוקפה של הוראת השעה יוארך, לנוכח הוראות סעיף 38 לחוק יסוד הכנסת.

הסעיף קובע כי "כל חיקוק שתוקפו היה פוקע תוך שני החודשים האחרונים לתקופת כהונתה של הכנסת היוצאת, או תוך ארבעה חודשים לאחר שהכנסת החליטה להתפזר, או תוך שלושת החודשים הראשונים לתקופת כהונתה של הכנסת הנכנסת - יעמוד בתקפו עד תום שלושת החודשים האמורים".

בהתאם להוראות סעיף זה, תיתכן הארכת תוקף של הוראת השעה עד לתום שלושה חדשים מתחילת כהונתה של הכנסת החדשה שתיבחר.

עוד כתבות

רן פרסברג, בעלים ומנכ''ל של קבוצת בולטהאופ ישראל / צילום: גיא חמוי

יזם הנדל"ן שינסה למכור פנטהאוז ב-40 מיליון שקל ביפו

רן פרסברג, בעלים ומנכ"ל של קבוצת בולטהאופ ישראל, מספר כיצד הרחיב את פעילות החברה ממטבחי יוקרה לפתרונות כוללים לעיצוב הבית ● ועל הכניסה לתחום הנדל"ן: "אנחנו מעורבים במגוון פרויקטים, הכוללים אלפי יחידות דיור"

''תרבות הרכב'' האמריקאית נולדה בעקבות מלחמת העולם השנייה / צילום: Shutterstock

מבירוקרטיה לניתוחים פלסטיים: הדרכים המפתיעות שבהן מלחמות משנות מדינות

ממרחק השנים היסטוריונים מגלים איך מלחמות שינו את פני החברה מבחינה כלכלית ותרבותית ● ממלחמות האזרחים בארה"ב ובספרד למלחמות העולם הגדולות - מה קרה למנצחים ולמפסידים?

אילון מאסק / צילום: Shutterstock

SpaceX של אילון מאסק הגישה בקשה להנפקה

חברת החלל של אילון מאסק הגישה בקשה סודית להנפקה ציבורית לרשות ניירות ערך האמריקאית, לקראת מה שעשוי להיות ה-IPO הגדול ביותר אי פעם ● הגשת המסמכים מציבה את החברה על מסלול של הנפקה אפשרית כבר ביולי

XPENG G9 RWD / צילום: יח''צ

הרכב שנכנס לשוק במחיר נמוך מבעבר ומציע תחושת פרימיום

XPENG G9 RWD, הדור החדש של הקרוס-אובר החשמלי מבית XPENG, שומר על העיצוב הסולידי של קודמו ועל הממדים המכובדים, שתורמים לסטטוס הכביש שלו ● תא הנוסעים מפואר ומפנק ומחיר הכניסה אטרקטיבי, אך יש בפלח כלים עם טווח נסיעה גדול יותר

פרויקט טורקיז בג'סר א־זרקא. ''בהגרלה השנייה כבר השתתפו אלפים'' / הדמיה: סטודיו לומו2

"מי שקנה בהגרלות הדיור ביישוב הזה הרוויח מיליון שקל"

בג'סר א־זרקא, לצד אחד החופים היפים בישראל, נבנה אחד הפרויקטים היחידים בחברה הערבית של תוכניות הדיור הממשלתיות המוזלות ● דירות בשוק החופשי נמכרו בו ביותר מ־4 מיליון שקל אבל רוב הדיירים אינם תושבי המקום

מאגר הגז לוויתן / צילום: אלבטרוס

מאגר הגז לוויתן חזר לפעול אחרי יותר מחודש

אחרי 32 ימים מאגר הגז הגדול ביותר של ישראל חוזר להפיק גז לטובת המשק המקומי והיצוא למצרים ולירדן ● מאגר תמר הוא היחיד שפעל עד כה במהלך המלחמה, טרם ברור האם גם מאגר כריש חזר לפעול ● אנרג'יאן: "לאחר למעלה מחודש של השבתה מוחלטת, החברה מצפה ממערכת הביטחון וממשרד האנרגיה לנקוט לאלתר בצעדים שיאפשרו חזרה מיידית להפקה גם מאסדת כריש"

עדינה זוסמן. ''אני יודעת לעבוד קשה'' / צילום: דן פרץ

"כשהמצב נהיה קשה, הבישול נהיה פשוט": עדינה זוסמן מציגה את המטבח הישראלי לאמריקה בתקופה מורכבת

עבור רבים מהקהילה היהודית בארה"ב, הבשלנית האמריקאית–ישראלית עדינה זוסמן היא חזית ההסברה: ממנה הם מבינים מה זה ממ"ד ואזעקות ובעיקר מהו אוכל ישראלי טוב ● החודש ייצא בארה"ב ספרה "זריז", ובו מתכונים קלים שנשענים על המטבח המקומי: "אני סוג של שגרירה"

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת שני חדרים בלי ממ"ד וחניה בראשון לציון?

דירת שני חדרים בשטח של 50 מ"ר, עם מרפסת ובקומה רביעית מתוך שבע בראשל"צ נמכרה תמורת 1.55 מיליון שקל ● הבניין עבר התחדשות עירונית, אך לדירה אין ממ"ד וחניה • ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

זום גלובלי / צילום: AP

טראמפ עושה היסטוריה, ועוצר מסורת אמריקאית בת 165 שנה

קים ג'ונג און חושף טיל חדש, שעל פי הערכות, יכול להגיע עד לארה"ב • בעולם מגיבים לעליית מחירי הדלק • וטראמפ הודיע: כל שטר של 100 דולר יישא את חתימתי

עמי לוטבק, ממייסדי WIZ / צילום: WIZ

הדרך לאקזיט הענק והחיים ביום שאחרי: עמי לוטבק ממייסדי וויז בראיון בלעדי

עמי לוטבק נמנה עם ארבעת החברים שהולכים יחד מתקופת הצבא ועשו את הבלתי אפשרי עם מכירת החברה שהקימו לגוגל בסכום של 32 מיליארד דולר ● כעת הוא בטוח שכל החברות בעולם נמצאת בסכנה, מספר איך תשתלב וויז בתוך האימפריה הרב־לאומית וחוזר לנקודה שבה הכול השתנה ● ראיון ראשון ובלעדי של מייסד וויז מאז השלמת העסקה

AIM-9 Sidewinder. משמש את צבא ארה''ב כבר עשרות שנים / צילום: Shutterstock

הפנטגון שורף מיליארדים על יירוט כטב”מים והחברות הביטחוניות מחפשות פתרון

ארה"ב ממשיכה ליירט כטב”מים זולים באמצעות טילים שמחירם מגיע למיליוני דולרים ● חברות ביטחון מתחרות בפיתוח של טילים זולים יותר, שהם עדיין הדרך היעילה ביותר ליירט כטב"מים

פרופ' יפעת מרבל / צילום: כפיר זיו

החוקרת שזכתה לתהילה, רגע לפני שטיל איראני הרס את המעבדה שלה

שלושה חודשים לפני שמפעל חייה נחרב במתקפה, הספיקה פרופ' יפעת מרבל לחשוף מנגנון חיסוני חדש ב"פח האשפה" של החלבונים - שמיצב אותה ברשימת עשרת האנשים שעיצבו את המדע בעולם ● במעבדה שלה, ששיקמה במו ידיה, כבר צומחים שלל תרופות וגילויים חדשים ● וגם: למה אבחנה את הפרעת הקשב שלה רק אחרי הפרופסורה

נוחי דנקנר / צילום: תמר מצפי

ביהמ"ש דחה את ההתנגדות להסדר החוב החדש של נוחי דנקנר עם הבנקים

התובע הייצוגי בפרשת "הנפקת החברים" טען כי בהתאם לעיקול בגובה 20 מיליון שקל שהוטל על נכסי דנקנר היה עליו להפקיד לטובת התובעים 7% מתוך הסכום בגובה 5 מיליון שקל שהתחייב בינואר לשלם לבנקים ● ביהמ"ש: "התשלום לבנקים איננו הפרה"

צילום: Shutterstock, Africa Studio

החודש הכי גרוע לחוסכים מאז אוקטובר 2023: איזה מסלול הפסיד יותר מכולם?

המלחמה עם איראן נותנת את אותותיה בחסכונות הציבור, עם ירידה חדה של 2.2% במסלולים הכלליים ופי 2 במסלולי המניות, לפי תחזית מיטב ● אך הזינוק בתחילת החודש בישראל והקפיצה בוול סטריט ביום האחרון של מרץ הצילו את החוסכים ● מתחילת השנה: עדיין תשואות חיוביות, למעט במסלולי ה-S&P 500 שרושם ירידות חדות

''כיס בריאות'' בגינת צוקר בתל אביב / צילום: באדיבות קרן תל אביב

ספסל במקום קליניקה: היוזמות העירוניות שמנסות למנוע את המשבר הנפשי הבא

בעידן של בדידות גוברת ומלחמה מתמשכת, המרחב הציבורי הופך להרבה יותר מנדל"ן: תפיסה חדשנית של אדריכלות תומכת בריאות מבקשת להפוך את הגינות השכונתיות וספסלי הרחוב למוקדי חוסן המעודדים מפגש אנושי ורווחה נפשית ● האם ההשקעה מוחזרת? ד"ר הלה אורן, מנכ"לית קרן תל אביב: "אנשים עם איכות חיים טובה בריאים יותר - ובריאות חוסכת כסף"

רפי בן עמי, מנכ''ל מיטרוניקס / צילום: מיכה לובטון

המניה שצנחה בחדות לאחר שדיווחה על אזהרת רווח חריפה

מיטרוניקס, יצרנית הרובוטים לניקוי בריכות, נפלה בבורסה לאחר תחזית להפסד שנתי של 200 עד 230 מיליון שקל ● סיבה משמעותית לכך היא מחיקת נכסים עצומה שהיא צפויה לרשום לצד הפסד גדול ברבעון הרביעי

נועה קולר ב''בהסתורה''. דירת מסתור הנחלאות / צילום: כאן 11, אולפני הרצליה, יונייטד קינג

"בהסתורה": כאן 11 מעניק הצצה מעמיקה לחברה החרדית ולמי שמתקשה לשחות בה

הדרמה החדשה של כאן 11 "בהסתורה" משתלבת בגל יצירות ישראליות שמבקשות לבחון את החברה החרדית מבפנים לא רק כעולם סגור, אלא כמרחב של זהויות מתנגשות ● הסדרה מתמקדת בתופעת ה"אנוסים" חרדים שממשיכים לחיות בתוך הקהילה אך בסתר מוותרים על אורח החיים הדתי

לארי אליסון, מייסד ויו''ר אורקל / צילום: Reuters, Noah Berger

הפיטורים שמסעירים את העולם: מה מקבלים אחרי 34 שנים?

אורקל הודיעה השבוע לאלפי עובדים במייל כי הם מפוטרים עוד באותו היום ● ההודעה הקרה שנשלחה לעובדים בשש בבוקר הכתה גלים ותגובה של עובדת אחת הפכה ויראלית במיוחד ● איזה פיצויים היא תקבל?

השמאים גולן שבי ורועי פישמן / צילום: יניב בן יהודה, מתן קפלן

השמאים מעריכים: אלו תחנות המטרו שהכי כדאי לרכוש נכסים לידן

פרויקט המטרו ממשיך להתקדם, אך הצפי האופטימי ביותר מדבר על פתיחה חלקית רק ב־2037 ● מחקרים מראים שערך הנכסים ליד התחנות צפוי לעלות, אך איפה הוא צפוי לעלות יותר ואיפה פחות? ● פרק הפודקאסט המלא יפורסם בראשון

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: יח''צ

כמעט 20 מיליון דולר בשנה: שיאן השכר בבורסה

מנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס קיבל בשנה החולפת שכר בעלות של כ-66 מיליון שקל ● עלות השכר של סמנכ"ל הכספים של טבע, אלי כליף, עמדה על כמעט 7 מיליון דולר ● ומי המנכ"ל שנמצא במקום השני בטבלת השכר?