גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הדרמה חזרה לוול סטריט: נאסד"ק ירד כמעט 2%; VIX זינק 20%

מדיוונד הישראלית מזנקת 35% ● ענקית התרופות ג'ונסון אנד ג'ונסון פספסה את תחזית ההכנסות ● ענקית הטכנולוגיה יבמ תפרסם דוחות לאחר המסחר ● איביי מזנקת לאחר שנחשף כי קרן אליוט מחזיקה במניותיה בשווי 1.4 מיליארד דולר ● באירופה המדדים ננעלו בירידות בהובלת הפוטסי שאיבד כ-1% ● הנפט צונח 3% בצל החשש מהאטה עולמית

וול סטריט / צילום: רויטרס
וול סטריט / צילום: רויטרס

סקירת המסחר בשוקי ההון בעולם: דיווחים שוטפים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח, סחורות, מגמות, מדדים והמלצות אנליסטים

 

23:00

יום המסחר בוול סטריט הסתיים בירידות שערים, בצל הנמכת תחזית הצמיחה של קרן המטבע העולמית ובצל חששות ממיתון. מדד דאו ג'ונס  ירד בכ-1.2%, בהובלת מניות גולדמן סאקס  וקטרפילר  שמשכו מטה.

מדד S&P 500  ירד כ-1.4% ומדד נאסד"ק  ירד כ-1.9%. מניית נטפליקס איבדה כ-5% מערכה ומניית אמזון  כ-4%. 

מדד הפחד (VIX) שטיפס במהלך יום המסחר כולו, הגיע ל-20% בתום המסחר. 

מחיר הנפט  ירד ב-2%, ומחיר חבית עומד כעת על 52.77 דולר אמריקאי. 

21:30

המדדים בוול סטריט ממשיכים להיסחר במגמת ירידה, שאף מעמיקה. מדד נאסד"ק יורד בכ-2%, דאו ג'ונס יורד 1.6% ומדד S&P 500 יורד כ-1.7%. מדד הפחד, VIX, מזנק 13%. 

19:20

הלחץ על המדדים בוול סטריט גובר. מדד הנאסד"ק מאבד 1.5%, הדאו ג'ונס יורד 1.2% ומדד S&P 500 מאבד 1.3%. מדד הפחד (VIX) מזנק ב-10%.

18:35

המדדים המובילים בוול סטריט נסחרים תחת לחץ בצל החששות מהאטה, ועל רקע הנמכת תחזית הצמיחה של קרן המטבע הבינלאומית (IMF) אתמול. מדד הנאסד"ק מאבד 1.1%, ומדד S&P 500 יורד 0.9%. מדד הפחד (VIX) מזנק ביותר מ-6%. מחיר הנפט צונח ב-3% ל-52 דולרים על רקע החששות מהאטה עולמית. 

מניית איביי מזנקת בכ-8% על רקע הדיווח לפיו קרן אליוט, האקטיביסטית המתמחה בהשבחת חברות, מחזיקה במניות בהיקף של 1.4 מיליארד דולר בחברה.

באירופה, המדדים ננעלו בטריטוריה האדומה. מדד הפוטסי הבריטי איבד כ-1%, הדאקס הגרמני ירד 0.4% ופריס קאק 40  איבד 0.6%.

17:10

המסחר בוול סטריט מתנהל תחת לחץ, וזאת בצל המשך עונת הדוחות לרבעון הרביעי ועל רקע החששות מהאטה נוכח נתוני הצמיחה של סין שפורסמו אתמול, ולאחר הנמכת תחזית הצמיחה העולמית של ידי קרן המטבע העולמית. 

המדדים המובילים מאבדים כעת עד 1.3%, ומדד הפחד קופץ בכ-7%. מחיר הנפט צונח 3.6% ונסחר מתחת לרמה של 52 דולרים לחבית.

מכירות הבתים הקיימים בארה"ב בחודש דצמבר ירדו ל-4.99 מיליון, לעומת מכירות של 5.33 מיליון בתים בחודש נובמבר. הכלכלנים צפו מכירות של 5.25 מיליון בתים.

16:30

שבוע המסחר בבורסות וול סטריט נפתח בטריטוריה האדומה, מה שקוטע שבוע רביעי של עליות, וזאת על רקע המשך עונת הדוחות לרבעון הרביעי. מדד הנאסד"ק מאבד 0.8% בפתיחה, הדאו ג'ונס מאבד שיעור דומה. מדד הפחד (VIX) קופץ 5%. 

מנייתה של ענקית המסחר המקוון איביי  (סימול: EBAY) מזנקת לאחר שהקרן האקטביסטית אליוט (Elliott advisors) חשפה כי היא מחזיקה במניותיה של איביי בהיקף של 1.4 מיליארד דולר. ייתכן שבעקבות מהלך זה תקרא אליוט תגר על האופן שבו מנוהלת איביי.

ג'ונסון אנד ג'ונסון  יורדת לאחר פרסום דוחותיה לרבעון. החברה רשמה רווח למניה של 1.97 דולרים, מעל התחזיות לרווח למניה של 1.95 דולרים למניה. מנגד, החברה פספסה את תחזית ההכנסות.

הוצאות הלובינג של טבע  בארה"ב נחתכו ב-53% בשנה שעברה. בחמש השנים האחרונות הוציאה חברת התרופות 20.4 מיליון דולר על פעילויות לובינג בסנאט ובקונגרס האמריקאי, במשרד הבריאות וברשות המזון והתרופות של ארה"ב.

חברת מדיוונד , שנסחרת בנאסד"ק ונמצאת בפורטפוליו (35%) של חברת החזקות הביומד כלל תעשיות ביוטכנולוגיה (כת"ב), דיווחה על תוצאות חיוביות מניסוי שלב III בארה"ב, במוצר שלה לטיפול בכוויות חמורות. המוצר NexoBrid כבר מאושר לשיווק באירופה, וניסוי זה הוא חלק ממסלול האישור שלו בארה"ב.

חברת הטיסות המוזלות איזי ג'ט דיווחה על פגיעה של 5 מיליון ליש"ט, שהן כ-6.44 מיליון דולר, ברווחיה ועלויות נוספות של כ-10 מיליון ליש"ט, לאחר שרחפנים ממקור בלתי מזוהה נצפו באזור שדה התעופה הלונדוני ויצרו 36 שעות של לחץ ביטחוני, שיבושי זמני טיסות וכאוס כללי.

קנס של 50 מיליון אירו הוטל על גוגל  על-ידי הנציבות הצרפתית הלאומית להגנה על דאטה (National Data Protection Commission). הקנס נוגע להפרה של חקיקת ה פרטיות האירופית החדשה, ה- GDPR , ובעוד שמדובר בקנס שאמנם נחשב נמוך עבור גוגל, הוא הגדול ביותר שהוטל עד כה על-ידי רגולטור של מדינה כלשהי על חברה בעקבות הפרה הנוגעת לחוקים, שנכנסו לתוקף בשנה שעברה.

13:00

החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט מאותתים על ירידות חדות בפתיחת המסחר. החוזים על מדד הנאסד"ק מאבדים 0.9%, החוזים על מדד דא וג'ונס יורדים 0.7% והחוזים על מדד S&P 500 מאבדים 0.7%. 

באירופה המדדים נסחרים בירידות, מדד הדאקס מאבד 0.5%, הפוטסי יורד 0.6% ומדד הקאק מאבד 0.55%.

בגרמניה פורסם מדד הסנטימנט הכללי של ZEW לחודש ינואר, שהצביע על קריאה של 15 נקודות, לעומת הצפי ל-18.4 נקודות.

10:40

המסחר בבורסות אירופה מתנהל בשעה זו בירידות, בהמשך לנעילה השלילית בשוקי אסיה. מדדי הונג קונג , שנחאי  וטוקיו  ננעלו במגמה שלילית של עד 1.18%.

באירופה, בורסות לונדון , איטליה , גרמניה  ופריס  רושמות ירידות. 

מניית UBS  צונחת בכ-4.5% לאחר שפרסמה דוחות כספיים לרבעון הרביעי של השנה, ופספסה את התחזיות. אמנם החברה הראתה רווח בדוחות השנתיים לעומת ההפסדים שנרשמו בשנה הקודמת, אולם בעוד התחזיות המוקדמות עמדו על ציפיות האנליסטים לרווח של 729 מיליון דולר לרבעון זה, אבל המספר האמיתי עמד על 696 מיליון דולר.

מניית חברת התעופה הבריטית איזיג'ט  נופלת 0.8%.

06:00

המסחר בשוקי אסיה מתנהל בירידות. הניקיי היפני  יורד בכ-0.7%, מדד שנחאי  יורד ברמה דומה ומדד ההנג סנג  יורד ב-1%.

היום תחזור בורסת וול סטריט מחופשת סוף שבוע ארוכה, לאחר שאתמול לא התקיים מסחר לרגל יום מרתין לותר קינג. בשיאה של עונת הדוחות, היום ענקית הטכנולוגיה IBM צפויה לפרסם את דוחותיה לאחר המסחר, וכך גם ענקית התרופות ג'ונסון אנד ג'ונסון ובנק ההשקעות UBS.

מחר הבנק המרכזי ביפן יפרסם את הצהרת המדיניות המוניטרית והתחזית השנתית. כמו כן תפורסם החלטת הריבית, כאשר הצפי הוא ללא שינוי, על מינוס 0.1%. הבנק המרכזי יערוך מסיבת עיתונאים לאחר הודעת הריבית.

קנס של 50 מיליון אירו הוטל על גוגל על ידי הנציבות הצרפתית הלאומית להגנה על דאטה (National Data Protection Commission). הקנס נוגע להפרה של חקיקת הפרטיות האירופית החדשה, ה-GDPR, ובעוד שמדובר בקנס שאמנם נחשב נמוך עבור גוגל, הוא הגדול ביותר שהוטל עד כה על ידי רגולטור של מדינה כלשהי על חברה בעקבות הפרה הנוגעת לחוקים, שנכנסו לתוקף בשנה שעברה.

עוד כתבות

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אירופה; סנאפצ'אט מזנקת במסחר המוקדם

אינטל נופלת ב-7% במסחר המוקדם לאחר שהחמיצה את הציפיות למכירות ברבעון הראשון של 2024 ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון