גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

100 מחשבות על 100 ימים: "להפסיק להתרכז במדינת תל-אביב"

כיצד ניתן לטפל בגירעון, מה ימנע משיעור האבטלה להעלות, ואיך אפשר לקרב את הפריפריה למרכז ● 100 אנשי חברה, כלכלה, רוח ותרבות מסמנים את המשימה הדחופה ביותר ל-100 הימים הראשונים של הכנסת ● חלק שלישי בסדרה

100 עצות לממשלה החדשה
100 עצות לממשלה החדשה

■ רמי שביט, בעלים ומנכ"ל קבוצת המשביר לצרכן

"לשנות את דפוסי החשיבה"

"הממשלה צריכה לשנות את דפוסי החשיבה שלה ולהתאים את ההתנהלות לאתגרים, כפי שהחברות העסקיות עושות. לאור השינויים בפיתוחים הטכנולוגים, ברגולציה ובגלובליזציה, התגובה של גופים עסקיים צריכה להיות מהירה יותר וחדה יותר, אחרת הן לא יעמדו בקצב ויאבדו נתחי שוק ולקוחות".

הכתבות הנוספות בפרויקט: 

100 מחשבות על 100 ימים ראשונים: חלק ראשון

100 מחשבות על 100 ימים ראשונים: חלק שני

100 מחשבות על 100 ימים ראשונים: חלק רביעי

■ אילון זרמון, פרסומאי ואיש עסקים

"להגביל את ענקיות ההייטק"

"אנחנו מסתנוורים מעולם ההייטק ולא שמים לב לעובדה שהמידע והכוח מרוכזים אצל מעט ענקיות".

■ שרון חנס, דקאן הפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן באוניברסיטת תל־אביב

"רפורמה כוללת בבריאות, לא רק תוספת תקציב"

"יש למקד מאמץ בביצוע רפורמה במערכת הבריאות. לא מדובר רק בתוספת תקציב. יש לחשוב מחוץ לקופסה, לשנות את מערך התמריצים ולחולל שינוי גדול".

פרופ' שרון חנס / צלם: יונתן בלום / צלם:

■ רם בלינקוב, לשעבר הממונה על אגף התקציבים ויו"ר דירקטוריון חברת נמלי ישראל 

"להגדיל את ההוצאה האזרחית"

"האתגר המרכזי של הממשלה הבאה הוא במציאת האיזון הנכון בין צורכי ביטחון לבין ההוצאה אזרחית שצריכה להיות גבוהה יותר באופן משמעותי, על-מנת להבטיח רמת חיים אטרקטיבית לאזרחי ישראל. רק משק תחרותי יאפשר לכוח הקנייה של האזרח להמשיך ולגדול. זה אומר לשבור מונופולים ולקדם רפורמות מבניות שיגבירו אתחרותיות ויוזילו את יוקר המחייה".

■ ציפי פינס, מנהלת תיאטרון בית ליסין

"להיפגש עם מנהלי מוסדות התרבות"

"אני מאחלת לכולנו חג שמח ומייחלת שהתרבות תקבל את המקום הראוי לה בסדר היום הציבורי. אני מציעה לראש הממשלה ונציגיו להיפגש בהקדם עם האמנים ומנהלי מוסדות התרבות, כדי להתחיל דיאלוג פורה ומתמשך. התרבות והיצירה מהוות את לב הזהות הישראלית וצריך לעזור להן להתקיים ולפרוח".

■ רוני פלמר, מנכ"ל תנועת אור

"להפסיק להתרכז במדינת תל-אביב"

המשימה וההזדמנות הגדולה של הממשלה הנכנסת היא ליישם חזון מהפכני פורץ-דרך, פשוט ומזמין - לפרק הבא של מדינת ישראל. מדינת ישראל מכפילה את עצמה עד 2048. במקום להמשיך ולהתרכז באופן הרסני סביב תל-אביב, עלינו להפוך את הנגב והגליל למרכזים החדשים של ישראל".

■ אמיר חייק, נשיא התאחדות המלונות בישראל ויו"ר תאגיד אל"ה

"לבחון החלטות כלכליות לפי תרומתן לצמיחה"

"יש להכין תוכנית ארוכת טווח לצמיחת המשק תוך הגדרת מנועי הצמיחה אשר יניעו אותו בעשר השנים הבאות. יש להעניק למנועי צמיחה אלו את התנאים להניע את המשק ולבחון כל החלטה כלכלית במונחים של ‘תורמים או לא תורמים' למנועי הצמיחה. על התוכנית להתבסס על שת"פ בין הממשלה, על זרועותיה השונות, המגזר הפרטי, ארגוני העובדים והמגזר השלישי. כלכלה אוהבת ודאות וחשוב להעניק לה תכנית עם וודאות".

אמיר חייק / צילום: איל יצהר

■ נחום ביתן, מנכ"ל ובעלים של קבוצת יינות ביתן

"השינוי הגדול מתחילים מבפנים"

"הבסיס לאחדות, לגישור על פערים, לסובלנות, לצמיחה ושגשוג של חברה, טמון בעשייה חברתית ותרומה לקהילה. הצעד המשמעותי שיכול להביא לשינוי חברתי אמיתי, הוא הכרה ממשלתית בתחום האחריות החברתית - ולא להותיר אותו מנת חלקן של העמותות. הממשלה צריכה להכריז על מהלכים יזומים פורמליים למען עשייה חברתית. נכון, יש נושאים רבים שהממשלה צריכה לטפל בהם - אך כדאי לזכור כי השינוי הגדול והחיובי מתחיל מבפנים".

■ דורון ארבלי, מנהל רשות המסים וראש מינהל המכס לשעבר

"הורדת נטל המס על עבודה"

"המפתח להצלחת הממשלה תלוי במידה רבה בתקציב המדינה, ובעיקר לשני עוגנים: קביעת סדרי עדיפיות חדשים בתקציב בהתאם ליעדי הממשלה, והגדלת מקורות וצמצום הגרעון. איך עושים את זה? הממשלה צריכה להקדיש מאמצים רבים לצעדים שיעודדו צמיחה והשקעות, לדוגמה: הורדת נטל המס על העבודה, מול חלוקה צודקת יותר של נטל המס על ההון; טיפול מעמיק ביוקר המחיה; צמצום ביורוקרטיה וצמצום משמעותי ברגולציה; שיתוף פעולה עמוק ואמיתי עם המגזר העסקי; תמיכה וסיוע לעסקים קטנים ובינוניים; הגברת התיאום בין משרדי הממשלה בתוכניות חוצי משרדים; והמשך העמקת הגביה".

■ שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים

"לטפל בגירעון" (1)

"הצעד הכלכלי הראשון שהממשלה החדשה צריכה לעשות הוא לטפל בגירעון הענק שרובץ על כתפי הכלכלה הישראלית. לצורך צמצום הגרעון יש לסרוק במסרק עדין את תקציבי המשרדים, לקצץ בשומנים שהצטברו במשך השנים, לבחון את החוב הלאומי ואת המיסים המוטלים כיום על האזרחים, ולהיכנס לפעילות נמרצת שתכליתה הגדלת העוגה - הרחבת ההשקעות בתעשייה, בבניין, בתיירות, בחקלאות ובכל הענפים היצרניים שסוחבים אחריהם את הכלכלה כולה".

■ פרופ' רון שפירא, נשיא המרכז האקדמי פרס

"לטפל בגירעון" (2)

"המשימה הדחופה ביותר היא טיפול בגירעון התקציבי וביחס החוב של הממשלה. ענייני חוץ וביטחון חשובים לפחות באותה מידה, אבל היכולת שלנו להשפיע עליהם לטובה בטווח הקצר כנראה מוגבלת. השנתיים האחרונות מאיימות להפוך לרעה מגמת שיפור שקיימת כבר 15 שנים בתחום הפיסקלי, וגירעון של 3.6% לשנה, אם לא ייעצר מיד - יאיים על הישגי דירוג האשראי. למרבית הצער, משמעות האתגר הזה היא קיצוץ בשירותים חברתיים והעלאת מסים".

■ אביה מזרחי מגן, מנכ"לית פתאל

"למנוע סגירה של שדה דב"

"כמי שנולדה, גדלה ועבדה שנים רבות באילת, אני רואה חשיבות עליונה בשינוי ההחלטה לסגירת שדה דב. השדה מהווה צינור חמצן לתושבי אילת הנזקקים לו, בין היתר לטיפולים רפואיים במרכז, וסגירתו תהיה בכייה לדורות ומכת מוות לעיר".

■ ניר דגן, מנכ"ל ארקיע

"הקטנת הפילוג בעם"

"ההנהגה בישראל צריכה לשים לפניה מטרה נעלה: הקטנת הפילוג והפסקת השליטה באמצעות פחד. לא נורא להיות ימני או שמאלני, מזרחי או מערבי, שיוך מיני, דת או צבע - כולנו יחד, גם אם הדעות שונות.
מי באוויר ומי בקרקע, מי באור ומי בחושך".

■ רמי גראור, מנכ"ל שירות התעסוקה

"להשקיע בהכשרת עובדים מבוגרים לפני שהאבטלה תעלה"

"כדי להישאר רלוונטיים בשוק העבודה העתידי, קריטי להשקיע בשיפור מיומנויות העובדים. על פי דוח ה-OECD, ההשקעה הממשלתית בישראל בהכשרה מקצועית היא מהנמוכות ביותר במדינות הארגון. על הממשלה להוסיף מאות מיליוני שקלים להכשרת מבוגרים, בדגש על הכשרות מתקדמות.

בימים אלו אנו מגבשים בשירות התעסוקה תוכנית המיועדת לבני 45 ומעלה, שמיועדת לשילובם בצורה נכונה ומדויקת להם ולמשק. אם המדינה לא תתקצב מודלים כאלו - נמצא את עצמנו, בעוד זמן לא רב, עם כוח עבודה לא רלוונטי ועם נתוני אבטלה גבוהים".

■ יפית אטיאס, סמנכ"לית שיווק ברשת רמי לוי שיווק השקמה

"להשקיע במקומות עבודה בפריפריה"

"הצעד המשמעותי של הממשלה הנכנסת יהיה התבוננות בחברה פנימה, ובדגש לפריפריה. משבר הדיור טרם נפתר, ולאור מצוקת הקרקעות במרכז הארץ, האלטנרנטיבה היא רק הפריפריה. אך על מנת שהפריפריה תהווה אלטרנטיבה ראויה, הממשלה נדרשת להשקעה רחבה לטובת יצירת מקומות עבודה, ולקירוב הפריפריה למרכז".

יפית אטיאס לוי/ צילום: יונתן בלום

■ פרופ' מנואל טרכטנברג, מרצה באוניברסיטה ופוליטיקאי

"למנוע עוד פרץ של פופוליזם כלכלי"

"המשימה הדחופה של הממשלה הבאה היא החזרת האמינות הפיסקלית, קרי לא רק לגבור על הגירעון הגדול, אלא גם למנוע עוד פרץ של פופוליזם כלכלי. זאת תהיה משימה לא פשוטה, הן כיוון שהקמת הקואליציה תהיה כרוכה בדרישות תקציביות גדולות, והן אם כמצופה כחלון יחזור לאוצר - לא יהיה לו קל לתקן את אשר הוא בעצמו חולל".

■ יפית גרינברג (ג. יפית), יו"ר קבוצת g ומבעלי סטימצקי

"לנהל את המדינה כמו עסק"

"הממשלה החדשה צריכה לעזוב את ‘שיטת הפלסטרים' שהפכנו למומחים בה ולנהל את מדינת ישראל כמו עסק. זה אומר מינוי צוות עבודה מקצועי, שכל אחד מחבריו מומחה בתחום עיסוקו, בראשות מנכ"ל שיהיה כפוף לראש הממשלה ויישב במשרדו. המנכ"ל יבנה תוכנית אסטרטגית לשנתיים, עם יעדים יומיים, שבועיים וחודשיים שיימדדו וידווחו ישירות אליו, כיוון שהוא עסוק בהרבה מדי עניינים ברמת המאקרו ולא יכול לרדת לפרטי הפרטים".

■ אלדד יניב, עו"ד ופעיל פוליטי

"לממן לכל הצעירים המשרתים תואר ראשון בחינם"

"לא הצבעתי לאף אחת מהמפלגות שיישבו בממשלה החדשה. אני גם יודע שהן לא יבצעו אף אחת מהתוכניות למלחמה בשחיתות וחיזוק הדמוקרטיה, שהן העזרה הראשונה שישראל צריכה, כך שאין טעם לתת להם עצות בעניינים האלה. ובכל זאת, נבחרה ממשלה חדשה, ואת ישראל חייבים לקחת קדימה.

אז הנה עצה אחת בכל זאת. מדינת ישראל הצעירה, שהייתה ענייה מרודה, מצאה כסף לממן לימודים חינם לילדי ישראל. עכשיו היא צריכה להיות המדינה הראשונה בעולם שמציעה תואר ראשון בחינם לכל הצעירים, המפתח החשוב ביותר לחיים באלף השלישי. יהיה לזה רק תנאי אחד: שירות צבאי או אזרחי. חלופה אזרחית לשירות בצה"ל נחוצה גם כך, כדי לפתור אחת ולתמיד את המחלוקת על חוקי הגיוס לדורותיהם".

■ חן מענית, "גלובס"

"לתת הרגשה שמישהו דואג לנו"

"עצם ההכרה בכאבו ובמצוקתו של אדם, יכול לתת מזור לאותו אדם, לא פחות מאשר פתרון פרקטי לבעיה שלו, שהוא גם לא תמיד בנמצא. בקצה כל אתגר שעומד בפני הממשלה, בבריאות, בתחבורה, בחינוך, בביטחון, במשפט, נמצא אזרח ישראלי - קשישה במסדרון ביה"ח, הייטקיסט בפקק אינסופי, ילדה בכיתה של 40 תלמידים, ילד בעוטף עזה המופגז, בחור ערבי שאין לו נגישות לערכאות שיפוטיות. המשימה הראשונה והחשובה של הממשלה החדשה היא לדבר אל כל אותם אזרחים, להכיר במצוקתם, לתת הרגשה שמישהו דואג לנו, שם למעלה".

■ משה פייגלין, יו"ר מפלגת זהות

"להקטין את הממשלה"

"הדבר המיידי שצריכה הממשלה לעשות הוא להקטין את עצמה ולהגדיל את הציבור. צעד ראשון והכרחי הוא ביטול מכסי יבוא ופתיחת שוק המזון לתחרות. הקרטלים המקומיים ייאלצו להוריד מחירים ולהתייעל, הוועדים וההסתדרות יעשו בלגן, הפוליטיקאים המקושרים אליהם יילחצו קצת - אבל עבור אותו הסכום, יצאו השכבות החלשות מהסופר, עם שתי עגלות במקום אחת - כמו באמריקה".

משה פייגלין, מפלגת זהות / צילום: ניב אהרונסון, וואלה

■ שמשון הראל, בעלים משותף של חברת אמריקה ישראל להשקעות

"שהרכבת תגיע ליותר יישובים"

"הדבר הראשון שבו צריכה להתמקד הממשלה החדשה הוא תכנונם ואישורם של פרויקטי תשתיות לאומיים, בדגש על תשתיות התחבורה והאנרגיה. המטרה היא שנהיה מסוגלים להגיע לאזורים לא מפותחים, לבנות אותם ולהקים שכונות מגורים מוקפות במרכזי תעסוקה ושירותי בריאות, כך שמי שגר בגליל, לא יצטרך להרחיק עד לתל-אביב לטיפולים מיוחדים. התשתית בעדיפות ראשונה שיש לפתח פה היא הרכבת - שתגיע ליותר ישובים ובתדירות גבוהה יותר".

■ אורי סירקיס, מנכ"ל ישראייר

"העמקת ההשקעה בתשתיות תחבורה"

"החשש הטבעי הוא מנתוני הגירעון, וברירת מחדל שתוביל להקטנת ההשקעות. אבל על הממשלה הבאה מוטלת החובה להגדיל תפוקה ופריון, והיא תוכל לעשות זאת רק על-ידי הפחתת הפגיעה בשוק העבודה וזאת באמצעות העמקה והרחבת ההשקעה בתשתיות, בדגש על תשתיות תחבורתיות".

■ ד"ר ענת אנגל, מנכ"לית המרכז הרפואי וולפסון בחולון

"לטפל בשחיקה הגבוהה של הצוותים הרפואיים"

"רמת הבריאות בישראל טובה מאוד, אבל עלינו לפעול במהירות במספר מישורים: להשיג שוויון במדדי הבריאות בין המרכז לפריפריה; לפעול ליצירת מודלים אזוריים משותפים של בתי החולים, קופות החולים, העיריות והציבור, לקידום בריאות ולמניעת מחלות; לטפל בגורמי השחיקה הגבוהה של הצוותים הרפואיים; להטמיע מערכות מחשוב המסייעות לקבלת החלטות, לשיפור בטיחות המטופלים ועוד".

עוד כתבות

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

יחיא סינוואר, מנהיג חמאס בעזה / צילום: Reuters, Majdi Fathi

חמאס: "קיבלנו את ההצעה של ישראל להפסקת אש - נבחן אותה ונעביר את תשובתנו"

היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה, המחבל נוטרל ● צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון ● כ-30 שיגורים זוהו לכיוון מרחב החרמון, חלקם יורטו בידי כיפת ברזל. אין נפגעים ● עדכונים שוטפים

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים