גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בוול סטריט; מניית אלפאבית רושמת את היום הגרוע ביותר זה 6 שנים

מדד קייס-שילר למחירי הבתים ירד בפברואר לשפל של 6 וחצי שנים ● מקדונלד'ס עקפה את תחזיות בהכנסות מחנויות זהות ● הלילה לאחר נעילת המסחר בארה"ב יתפרסמו דוחות אפל ● דריכות לקראת החלטת הריבית של הפד מחר ● בורסות אירופה ננעלו ללא שינוי מהותי

מניית אמזון על מסכי וול סטריט רגעים לאחר ההגעה לשווי טריליון דולר / צילום: Reuters
מניית אמזון על מסכי וול סטריט רגעים לאחר ההגעה לשווי טריליון דולר / צילום: Reuters

סקירת המסחר בשוקי ההון בעולם: דיווחים שוטפים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח, סחורות, מגמות, מדדים והמלצות אנליסטים

 

23:00

המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת הלילה, מדד הנאסד"ק  ירד 0.66% ואילו S&P 500  והדאו ג'ונס  נותרו יציבים.

מניית אלפאבית   צנחה 7.6% על רקע הדוחות המאכזבים וגררה את הנאסד"ק מטה.

אפל  ירדה 1.9%, החברה תפרסם את דוחותיה לרבעון הראשון של השנה בשעה הקרובה.

מניית פייזר  עלתה 2.8%.

מניית חברת הטק סיגייט  שעוסקת בפתרונות אחסון קפצה 7.5%, ג'נרל אלקטריק  הוסיפה 4.5% לערכה.

19:30

מנייתה של חברת התרופות Eli Lilly מאבדת יותר מ-2% לאחר שהחברה פספסה את תחזית המכירות לתרופה נגד סוכרת, Trulicity. חברת התרופות רשמה הכנסות בגובה 879.7 מיליון דולר מהתרופה, בעוד שתחזיות האנליסטים היו להכנסות של 952 מיליון דולר לרבעון הראשון.

בתוך כך, יותר ממחצית החברות במדד S&P 500 פרסמו דוחות לרבעון הראשון, כאשר 77% מהן עקפו את התחזיות המוקדמות של האנליסטים בוול סטריט.

מניית אלפאבית  צונחת וגוררת את מדד הנאסד"ק לירידות של 0.8%. מדד הפחד (VIX ) עולה בכ-1%.

18:36

המסחר בוול סטריט מתנהל בירידות ברקע לפרסום שלל דוחות לרבעון הראשון. מניית אפל  יורדת 2.5% לפני פרסום הדוחות הלילה לאחר הנעילה, גוגל  צונחת ב-8.5% וגוררת את מדד הנאסד"ק לירידות של 1.2%. בכך מדד הנאסד"ק נסוג משיא כל הזמנים.

מיק מולבני, או בשמו המלא ג'ון מייקל מולבני, המכהן בתפקיד ראש סגל הבית הלבן, אמר היום כי סוגיית הסחר מול סין תיפתר בשבועיים הקרובים.

מניית AMS , ספקית השבבים האוסטרית, זינקה ב-19% לאחר שפרסמה דוחות טובים מהצפוי.

המסחר בבורסות אירופה ננעל סביב רמת הפתיחה של המדדים. הדאקס הגרמני הוסיף 0.1%, הקאק הצרפתי עלה בשיעור דומה ומנגד הפוטסי הבריטי ירד ב-0.3%. 

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח בצל הנפילה במניית גוגל לאחר שפרסמה דוחות מאכזבים אמש לאחר המסחר, וברקע להמשך עונת הדוחות לרבעון הראשון של השנה. מדד הנאסד"ק מאבד 0.6%, ה-S&P 500 יורד ב-0.2% ומנגד הדאו ג'ונס עולה ב-0.1%. 

מניית אלפאבית  (החברה האם של גוגל) צונחת ב-8.5% בפתיחה, ומכבידה על הנאסד"ק שנסוג משיא כל הזמנים, וזאת בתגובה לדוחות שפורסמו אמש לאחר המסחר. החברה הציגה הכנסות רבעוניות של 36.3 מיליארד דולר, מיליארד דולר מתחת לציפיות.

ענקית הטכנולוגיה אפל  תדווח הלילה לאחר המסחר על תוצאות הרבעון; ג'נרל אלקטריק  מזנקת בכ-7% לאחר שהחברה פרסמה דוחות טובים לרבעון, כאשר הרווח המתואם למניה הסתכם ב-14 סנט - מעל הצפי לרווח של 9 סנט למניה. 

מחר תתפרסם החלטת הריבית של הפד. לפי כלכלני הראל פיננסים, "ההחלטה מעניינת במיוחד על רקע דיווחים בתקשורת לפיהם הפד שוקל לעשות הרחבה כמותית נוספת. החוזים על הריבית מניחים הפחתת ריבית בסוף השנה בסבירות של מעל ל-50%. להערכתנו נתוני הצמיחה החזקים מהצפי, האבטלה הנמוכה והשיאים החדשים במדדי המניות לא מצדיקים הורדת ריבית השנה, דבר שתומך גם בהמשך חוזקו של הדולר".

מכירות הבתים שבהמתנה ירדו ב-3.8% בחודש מרץ, הודות לירידה בשיעור הריבית על המשכנתאות בארה"ב.

16:00

מדד קייס-שילר למחירי הבתים בארה"ב בחודש פברואר האחרון עלה ב-4% לעומת פברואר של 2018. עם זאת, מדובר בירידה של 4.2% לעומת חודש ינואר האחרון, לשפל של 6 וחצי שני. המדד, שמשקף את מחירי הדירות בקרב 10 ערים, עלה ב-2.6% בחישוב שנתי, ירידה לעומת עלייה של 3.1% בחישוב שנתי בתקופה המקבילה ב-2018.

15:00

חברת ג'נרל מוטורס  פרסמה דוחות לרבעון הראשון לפיהם הרווח הסתכם ב-1.41 דולרים למניה, לעומת רווח של 72 סנט למניה בתקופה המקבילה אשתקד, ומעל לתחזיות השוק לרווח של 1.11 דולרים למניה. ההכנסות ירדו ל-34.88 מיליארד דולר, לעומת 36.

חברת מסטרקארד ד סיימה את הרבעון הראשון עם הכנסות של 3.9 מיליארד דולר, עלייה לעומת 3.6 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח למניה הסתכם ב-1.78 דולרים, לעומת רווח למניה של 1.5 דולרים ברבעון הראשון אשתקד.

מקדונלדס  דיווחה על מכירות מחנויות זהות שעלו על התחזיות המוקדמות של האנליסטים בשוק. המניה עולה בכ-3% בטרום-מסחר.

13:40

החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט נסחרים בשעה זו ביציבות, ברקע להמשך עונת הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של 2019. מנייתה של ג'נרל אלקטריק  (GE), מזנקת בכ-6% בטרום-מסחר לאחר שהחברה פרסמה דוחות טובים לרבעון, כאשר הרווח המתואם למניה הסתכם ב-14 סנט - מעל הצפי לרווח של 9 סנט למניה. 

עוד ידווחו היום ענקית התרופות פייזר , ג'נרל מוטורס , בריטיש פטרוליום (BP) ומקדונלד'ס . לאחר נעילת המסחר בארה"ב יתפרסמו דוחותיה של ענקית הטכנולוגיה אפל .

מנייתה של אלפאבית  (גוגל) מתרסקת ב-8% לפני המסחר בוול סטריט, וזאת לאחר שהחברה פרסמה דוחות אמש לאחר הנעילה, ופספסה את התחזיות. 

 

11:30

המסחר בבורסות אירופה מתנהל במגמה שלילית: מדד קאק  מוביל את הירידות ומאבד כ-0.5%. מדד דאקס  יורד כ-0.15%, פוטסי  הבריטי יורד כ-0.25%. מדד סטוקס אירופה 600 יורד כ-0.2%. 

באסיה ננעל המסחר במגמה מעורבת: מדד שנחאי  עלה ב-0.52%, מדד הונג קונג הנג סנג  ירד 0.65%, מדד S&P/ASX 200  האוסטרלי ירד 0.53%  ומדד קוספי  הקוריאני איבד 0.58%. 

מניית חברת התרופות פריגו נופלת הבוקר (ג') בכ-6.5% בבורסה בתל-אביב לאחר ירידה חדה של 6.2% במחיר המניה  במסחר המאוחר אמש בוול סטריט, על רקע דיווח שפרסמה אתמול (ב') בנוגע לדרישת מס מהרשויות בארה"ב. פריגו עדכנה כי ה-IRS (רשות המסים של ארה"ב) דורשת תשלום מס של 843 מיליון דולר בגין פעילותה של חברת Athena - החברה-הבת של אלאן, שנרכשה על-ידי פריגו - וזאת בגין השנים 2011-2013. הודעה קודמת בנדון מ-IRS התקבלה בפריגו ב-2017, אך לפי הדיווח המעודכן, הסכום הנוכחי משקף תוספת של 40% על המס וקנסות, ואינו כולל ריביות.

06:30

המסחר בבורסות אסיה מתנהל הבוקר (ג') במגמה מעורבת: מדד שנחאי  עולה בכ-0.5%, מדד הונג קונג הנג סנג  ומדד S&P/ASX 200  האוסטרלי יורדים בשיעור דומה, ומדד קוספי  הקוריאני מאבד כ-1%.

נתוני הייצור של השוק הסיני שפורסמו היום מגלים כי הצמיחה במגזר הייצור נמוכה מהצפוי.

הבורסה ביפן בחופשה בת 10 ימים לכבוד הכתרתו של הנסיך נרוהיטו, ותשוב לפעילות ב-6 במאי.

מחיר הנפט  יורד מעט הבוקר, בכ-0.11%, ומחיר חבית נפט נע כעת סביב 63.43 דולר אמריקאי. 

המסחר בבורסות וול סטריט ננעל אתמול (ב') בעליות. S&P 500 עלה ב-0.11% וננעל בשיא חדש עם 2,943 נקודות. נאסד"ק הוסיף 0.19% וגם ננעל בשיא כל הזמנים - 8,161.85 נקודות. דאו ג'ונס ננעל ללא שינוי אחרי עליות במהלך היום. 

דוחות מעורבים לאלפבית  פורסמו אתמול לאחר תום המסחר בוול סטריט: הכנסות החברה ברבעון הראשון היו 36.3 מיליארד דולר, מתחת לציפיות האנליסטים להכנסות של 37.3 מיליארד דולר. אך הרווח למניה עומד על 11.9 דולר לעומת ציפיות לרווח של 10.61 דולר למניה. המניה נפלה במסחר המאוחר ב-5%. 

חברת WeWork, ששינתה את שמה ל-The We Company כחלק ממהלך מיתוג מחדש, הודיעה אתמול כי הגישה תשקיף חסוי לקראת הנפקה. החברה לא פרסמה נתונים פיננסיים. אך במצגת ששותפה עם "CNBC" בחודש מרץ, דיווחה החברה על הפסד של 1.9 מיליארד דולר והכנסות של 1.8 מיליארד דולר ב-2018 ועל הפסד של 933 מיליון דולר והכנסות של 866 מיליון דולר ב-2017.

בורסות אירופה ננעלו אתמול בעליות שערים קלות: מדד הקאק  בצרפת עלה 0.21%, הפוטסי  הבריטי הוסיף 0.17% לערכו והדאקס  בגרמניה גם ננעל בעלייה של 0.1%. המדד הכלל אירופי סטוקס 600  נותר כמעט מאוזן עם עלייה מזערית של 0.06%.

עוד כתבות

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר והבעל נותר בלי זכויות בבית

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל־2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ־60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

דיווחים סותרים בארה"ב לגבי אפשרות של מלחמה קרובה באזור

ממבצע לחיסול הצמרת באיראן עד תקיפת הגרעין: האופציות הצבאיות שהוצגו לטראמפ ● הפלסטינים מדווחים על ירי טנקים ממזרח למחנה אל-בוריג' שבמרכז רצועת עזה ●  צה"ל תוקף תשתיות של חיזבאללה בדרום לבנון  ● על רקע איומי המלחמה: טראמפ כינס דיון עם יועציו בנושא איראן ● עדכונים שוטפים