גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דוח התלונות של מועצת הכבלים והלוויין: עלייה בתלונות נגד yes

לפי הדוח לשנת 2018, נגד הוט התקבל יחס של 14.8 תלונות לכל 10,000 לקוחות - ירידה לעומת 2017 ● נגד yes התקבלו פחות תלונות מאשר נגד הוט אך יותר מאשר ב-2017: יחס של 8.5 תלונות לכל 10,000 לקוחות ● על מה התלוננו הכי הרבה?

צילום: Shutterstock, א.ס.א.פ קריאייטיב
צילום: Shutterstock, א.ס.א.פ קריאייטיב

מספר התלונות שהתקבלו במועצת הכבלים והלוויין נגד הוט ו-yes בשנת 2018 נמצא אומנם במגמת ירידה, אולם עדיין אלפי צרכנים מתלוננים על שתי החברות, בעיקר על נושאים כספיים ונושאי שירות. האם התחרות לא מספיק חריפה כדי שהחברות יבינו שלא ניתן עוד לקחת את הצרכנים כמובנים מאליהם? כיצד ייתכן שרבים מהפונים מחויבים בגבייה עודפת ולא מצליחים לקבל את כספם חזרה? איך קורה שלקוחות לא מצליחים להתנתק מהחברות ומקבלים יחס שבלשון המעטה הוא לא אדיב?

לפי דוח תלונות הציבור שמפרסמת היום (ה') מועצת הכבלים והלוויין לשנת 2018, נגד הוט התקבל יחס של 14.8 תלונות לכל 10,000 לקוחות - ירידה לעומת 2017, אז התקבל נגד הוט יחס של 18.64 תלונות לכל 10,000 תלונות.

נגד yes התקבלו פחות תלונות מאשר נגד הוט אך יותר מאשר בשנה הקודמת: בשנת 2018 התקבל נגד yes יחס של 8.5 תלונות לכל 10,000 לקוחות - עלייה ביחס ל-2017, אז עמד יחס התלונות נגד חברת הלוויין על 7.48 תלונות לכל 10,000 לקוחות.

פרטנר וסלקום, שהפכו להיות שחקניות משמעותיות בתחום הטלוויזיה, אומנם מוזכרות בדוח, אלא שהן לא כפופות למועצת הכבלים והלוויין, שמנועה מלטפל בתלונות שמתקבלות נגד שתי החברות, שמספרן עומד על 8% מכלל התלונות.

ממלא-מקום יו"ר מועצת הכבלים והלוויין, אשר ביטון, מסר כי "לצד הנתונים שמראים על ירידה בפניות הציבור נגד החברות המפוקחות, בהתאם למגמה הנמשכת כמעט ברציפות מזה חמש שנים, העלייה בפניות הציבור נגד yes מחייבת מעקב. מדובר בחברה שמקפידה על שירות לקוחות מצוין, ואני מקווה שמדובר בירידה חד-פעמית שמקורה בהתארגנות לא מיטבית לשינוי העצום של החברה סביב המעבר ל-ULTIMATE".

עוד אמר ביטון כי "מספר פניות הציבור ההולך וגדל נגד חברות שלא נמצאות בפיקוח המועצה (סלקום TV ופרטנר TV), לצד חלקן ההולך וגדל בשוק, מראה שוב את ההכרח באסדרה כללית של שוק השידורים הרב-ערוציים באופן מיידי. המועצה תסייע ככל הניתן לשר התקשורת הבא לגבש אסדרה כזאת בהקדם".

יצוין כי הפונים בעניין פרטנר TV וסלקום TV מופנים לרשות להגנת הצרכן, שמצידה יכולה להטיל קנסות על חברות שמתברר כי הפרו את החוק; או למועצה לצרכנות, שאמורה לסייע לצרכנים בפתרון מחלוקות מול חברות.

אלפי תלונות התקבלו ב-2018 - מספר שהמועצה לא חושפת, למעט העובדה שהוא נמוך מאשר מספר התלונות שהתקבלו ב-2017. בדומה לשאר הגופים הצרכניים, גם אל מועצת הכבלים והלוויין הולך ופוחת מספר התלונות שמגישים הצרכנים - דבר שנובע מכמה סיבות, שעיקרן הפיכת הרשתות החברתיות לכלי שבו מעלים מחלוקות מול חברות שממהרות יותר לטפל בתלונות החשופות; ושנית, חוסר מודעות ליכולת של הגוף הזה לסייע. נזכיר כי מועצת הכבלים והלוויין היא גוף ממשלתי האמון מטעם המדינה על הגנת הצרכנים המנויים בחברת הכבלים והלוויין בכל היבט הנוגע לשירותי הטלוויזיה הרב-ערוצית. המועצה הוקמה מכוח חוק התקשורת ב-1982.

עוד עולה מהנתונים כי משתלם להתלונן: המועצה השיבה ללקוחות הוט ו-yes סכום כולל של 300 אלף שקל.

בניתוח כלל הפניות עולה כי 47% מהתלונות הופנו נגד הוט, 20% נגד yes (ועוד 1% נגד סטינג), 24% היו פניות בנושאים כלליים (למשל על ערוצים מסוימים), 5% נגד פרטנר TV, ו-3% נגד סלקום TV - שתי האחרונות כאמור לא ניתנות לטיפול במועצה.

זאת ועוד, הדוח קובע כי מספר התלונות המוצדקות שהתקבלו נגד הוט גבוה ביחס של פי שניים מאשר מספר התלונות המוצדקות שהתקבלו נגד yes. 

על מה התלוננו?

הנושאים המטרידים ביותר את המתלוננים הם עניינים כספיים ואחריהם נושאים טכניים, לפי החלוקה הבאה: 26.5% מהתלונות היו בנושאים כספיים - למשל על גבייה ביתר, גבייה של קנס יציאה, חיוב כפול ועוד. 18% מהתלונות התייחסו לרמת השירות של נציגי החברה או טכנאיה, המתנה למענה אנושי בטלפון ועוד.

סעיף זה צריך להדליק נורה אדומה בקרב כל החברות, שכן בשוק התחרותי בו הן פועלות, חובתן להפנים כי אי-אפשר להקצות משאבים רק לגיוס לקוחות מבלי לשמר אותם דרך שירות ואדיבות. הצרכנים מצידם צריכים להפנים שכבר מזמן הם לא מחויבים לאף חברה, ושעליהם לנצל את התחרות ולהעניק יתרון למי שמכבד אותם כשהם זקוקים לשירות.

17% מהתלונות התייחסו לבעיות טכניות (תקלות, הבדלים בעוצמות הקול), 9% הלינו על תוכניות (הורדת ערוצים, תכנים בלתי הולמים, פרסומות סמויות ועוד), 6% התלוננו על הערמת קשיים בניתוק, ו-3.5% התלוננו על שידורי הספורט (זליגת תכנים, תלונות נגד חברת צ׳רלסטון).

בפילוח התלונות לפי כל אחת מהחברות עולה תמונה שונה: נגד הוט התלוננו 42% בענייני כספים, 22% לאור בעיות טכניות, ו-18% התלוננו בנושאי שירות. נגד yes עיקר התלונות נגעו לשירות: 37% התלוננו בנושאי שירות, 25% לאור בעיות טכניות, ו-23% התלוננו בנושאים כספיים.

821 מהפניות הסתיימו בהשבת כספים או פיצוי מטעם החברות לצרכנים: ב-46% מהמקרים התקבל החזר כספי, 40% קיבלו פיצוי כספי, 7% פוצו בגין אי-הגעת טכנאי, 4% ביטולי חוב ו-3% החזר על הטבות - סך ההחזרים כאמור הגיע ל-300 אלף שקל.

בתלונות המובאות כדוגמה בדוח מסופר למשל על בת של ניצול שואה, שב-2016 פנתה להוט במטרה לצרף את אביה למסלול המיוחד לניצולי שואה. נציג המכירות התאים לה חבילה מורחבת ב-50%, כלומר תשלום חודשי של 180 שקל. במסגרת הרצאה על זכויות לניצולי שואה למדה הבת כי חבילת הוט לניצולי שואה מוצעת במחיר נמוך בהרבה של 55 שקל בחודש (לחבילה בסיסית כפי שביקשה מלכתחילה). החברה הציעה לזכות אותה ב-768 שקל, אחרי שפנתה אליהם בעניין זה. תלונתה למועצת הכבלים והלוויין הניבה החזר של 4,114 שקל. יצוין כי גם yes מציעה מסלול מיוחד לניצולי שואה ב-50% הנחה ממחיר חבילת הבסיס.

בתלונה אחרת זוג נשוי שמתגורר ביחד חויב בנפרד במשך שנים וקיבל החזר של 12 אלף שקל. בפנייה אחרת הלין לקוח של yes על המתנה טלפונית מורטת עצבים. אחרי 32 דקות המתנה הוא תהה האם "זה זמן סביר בחוק למי שבחר להמתין למענה אנושי ולא להשתמש בשירות שיחה חוזרת? לדעתי זו הפקרות וזלזול בלקוחות".

התלונות נגד ערוץ הספורט התייחסו למשל לאיכות השידור: "שידורים בערוץ 5 נראים כאילו משודרים משנות ה-80". לקוחה שתיארה מסכת תקלות והפסקות בשידורים פוצתה ב-800 שקל. תלונות אחרות טענו לתכנים בוטים, מיניים או אלימים ששודרו בשעות הערב המוקדמות ועוד.

ראשת האגף להגנת הצרכן, מירב שטרוסברג-אלקבץ, קוראת לצרכנים להתלונן. לדבריה, "רק אם צרכנים יפנו אלינו, נוכל לדעת מה מפריע להם ולסייע. שילוב של מודעות צרכנית לצד תחרות מחד ואכיפה מאידך יוביל לשיפור השירות". 

מחברת yes נמסר בתגובה: "אנו גאים להיבחר גם בשנת 2018 לשירות הלקוחות המצטיין בשוק הטלוויזיה הרב-ערוצית ולהמשיך ולהעניק שנה אחר שנה שירות איכותי ומתקדם, לשביעות-רצונם המלאה של לקוחותינו". 

עוד כתבות

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אירופה ואסיה; בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד ליבת ה-PCE

דאקס מתחזק ב-0.4%, פוטסי מוסיף 0.7% וקאק עולה ב-0.3% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?