גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תעשו לייק: כל הפרטים על האחוזה שמארק צוקרברג בונה לעצמו ב-59 מיליון דולר באגם טאהו

מייסד ומנכ"ל פייסבוק מתכוון לאחד שתי אחוזות סמוכות בחוף המערבי של אתר הנופש המבוקש בצפון קליפורניה ● בכך מרחיב צוקרברג את תיק הנדל"ן שלו, שלא היה קטן עוד קודם

אגם טאהו / צילום: shutterstock
אגם טאהו / צילום: shutterstock

מארק צוקרברג מתמודד בימים אלה עם האשמות שפייסבוק - החברה שבראשה הוא עומד מפגינה זלזול רב מדי באופן שבו היא מטפלת בפרטים האישיים של המשתמשים, אך כשמדובר בשמירה על פרטיותו של אדם אחד ויחיד - הוא עצמו - מקפיד צוקרברג להתנהל בזהירות.

לפני כמה חודשים סגר מנכ"ל פייסבוק בן ה-34 בשקט עסקת נדל"ן בהיקף 59 מיליון דולר בחוף המערבי של אגם טאהו, אתר נופש פופולרי בקרב תושבי צפון קליפורניה. והוא מתכונן לבצע רכישות נדל"ן נוספות, לדברי מקורות שמעורים בעסקאות, שדווח לראשונה ב"וול סטריט ג'ורנל".

העסקאות נשמרו בסוד באמצעות שימוש בחברה בע"מ, באמצעות חברת ניהול עושר משפחתי יוקרתית, ובעזרת שורה של הסכמי אי-חשיפה, שבמסגרתם הוסרו מהאינטרנט אפילו התמונות של הבתים שהופיעו במודעות המכירה.

רבים מהאנשים הסופר-עשירים בארה"ב מנסים להסתיר את רכישותיהם באמצעות שימוש בחברות בע"מ ובהסכמי אי-חשיפה, אך התנהלותו של צוקרברג קצת יותר אגרסיבית משל מרביתם, בהינתן העובדה שייתכן והוא רוכש שטחי קרקע גדולים תמורת סכומי כסף גבוהים.

המאמצים שעשה איל המדיה החברתית כדי לשמור בסוד את עסקאות הנדל"ן שלו אופייניים לגישתם של צוקרברג ואשתו, פריסילה צ'אן, לנכסי נדל"ן האישי שלהם, שכוללים נכסים בפאלו אלטו, קליפורניה, לייק טאהו והוואי, שבה מחזיק צוקרברג בכ-2,833 דונם על חוף האי קאואיי.

מקורות יודעי דבר על עסקאותיו של צוקרברג אומרים שהוא נוטה לרכוש נכסים מוצנעים שאינם מושכים תשומת-לב, ואף להעדיף נכסים סמוכים זה לזה כדי להבטיח לעצמו שליטה על סביבתו. צוקרברג אוהב שהבתים שלו יהיו מוקפי צמחיה שתחסום אותם מהעוברים ושבים.

בשנים עברו משכו אילי טכנולוגיה כמו המיליארדר לארי אליסון מאורקל תשומת-לב ציבורית, ואפילו ביקורת, בגין עסקאות הנדל"ן הראוותניות שלהם. אין ספק שגם צוקרברג משך תשומת-לב ציבורית רבה.

בסאן פרנסיסקו ובפאלו אלטו הוא בחר נכסים בשכונות שאינן רגילות לרוכשים בקנה המידה שלו, והדבר עורר סכסוכים מסוימים. בהוואי עורר צוקרברג זעם בגין מאמציו לגרש קבוצת דיירים ותיקה מילידי האי שהתגוררה בחלק זעיר של אחד מנכסיו.

להלן סקירה מדוקדקת של עסקאות הנדל"ן של צוקרברג.

חוף קאואיי / צילום: shutterstock

אגם טאהו: שני בתים על החוף והשלישי אולי בדרך

כדי להרכיב את הנכס שלו בטאהו רכש צוקרברג שתי אחוזות פרטיות בעסקאות שנערכו במשך כמה חודשים בחורף שעבר, וצבר לעצמו רצועת חוף פרטי באורך של קרוב ל-180 מטר באזור טימברלנד, דרומית לעיר טאהו.

בתים באזור זה כמעט שאינם מוצעים למכירה, מכיוון שהן עוברים מדור לדור באותה המשפחה, כך לדברי סוכני נדל"ן מקומיים. דיירים אחרים באותו רחוב הם מייסד היולט-פקארד, ביל היולט, ומשפחתו של איל המו"לות המנוח, צ'רלס מקלאצ'י, על פי רישומי מקרקעין. אזור זה ידוע כמשכנן של משפחות עשירות מימים ימימה, שמצניעות את עושרן - פחות ראוותנות, ויותר נטייה להסתתר בחורשות, לדברי סוכני נדל"ן.

צוקרברג רכש את הנכסים באמצעות חברה בע"מ בשם גולדן ריינג', והשתמש בחברת ניהול העושר המשפחתי אייקוניק קפיטל כמתווכת, כך על פי רישומי מקרקעין ציבוריים. סוכני נדל"ן שהיו מעורבים בחיפושיו של צוקרברג נדרשו לחתום על הסכמי חיסיון שכללו סעיפים שאסרו עליהם לחשוף את זהותו של צוקרברג, או שדרשו מהם להסיר את צילומי הנכסים מהאינטרנט, על פי מקורות יודעי דבר.

בדצמבר רכש צוקרברג תמורת 22 מיליון דולר את הנכס הראשון, שידוע בשם קרוסל אסטייט, ושהיה בעבר בבעלות משפחתו של בנקאי ההשקעות המנוח רוברט קוויסט, על פי רישומי מקרקעין ציבוריים. הנכס בן שבעת חדרי השינה, שנבנה בסביבות 1930, נמצא על מגרש של כ-14 דונם עם מזח נדיר בסגנון מרינה שמתאים ליאכטה גדולה. הנכס הוצע למכירה במחיר של 32 מיליון דולר ב-2017, לדברי זילואו. משפחת קוויסט לא נענתה לפניות שבהן התבקשה להגיב.

הנכס השני, שנמצא בסמוך, ידוע בשם בראשווד אסטייט, והיה בבעלות הפילנתרופית תמרה פריץ מסן פרנסיסקו מאז 1996. הוא הוצע למכירה במחיר של 45 מיליון דולר. בסופו של דבר רכש אותו צוקרברג בינואר תמורת 37 מיליון דולר, לדברי אותם המקורות. פריץ לא נענתה לפנייה שבה התבקשה להגיב.

שכונת נו ואלי, סן פרנסיסקו / צילום: shutterstock

הנכס, בשטח 25 דונם, שימש כאתר שבו נערכה סעודת הצהריים ותצוגת האופנה השנתית של אוסקר דה לה רנטה עבור הליגה להצלת אגם טאהו - אירוע שנחשב לאירוע החברתי השנתי החשוב ביותר של עונת הקיץ. הנכס נבנה בשנות העשרים של המאה העשרים, וכולל בית בן 494 מ"ר עם שישה חדרי שינה, חממה ורציף עגינה פרטי.

צוקרברג ניסה גם לרכוש נכס שלישי בצדו השני של הרחוב, אך עדיין לא סגר עסקה, על פי מקורות שמכירים נכס זה. הבעלים, בני הזוג ג'ואן ותומס קים מסן פרנסיסקו, לא נענו לפנייה שבה התבקשו להגיב.

ייתכן שצוקרברג יחליט להרוס את הבתים ולבנות בתים חדשים, על פי מקורות שמכירים את הנכסים. סוכני נדל"ן מקומיים אמרו שאם יחוברו הנכסים יחד, ייווצר הנכס היקר ביותר שנמכר אי פעם בטאהו.

ג'ני פיירצ'יילד, לשעבר עורכת דין באורקל, ששימשה כסוכנת של צוקרברג בעסקאות, לא נענתה לפנייה שבה התבקשה להגיב.

פאלו אלטו: חמישה בתים סמוכים

צוקרברג החל להפגין את חיבתו לרכישת כמה נכסים במקום נכס אחד עוד לפני שנים בפאלו אלטו, עיר מקסימה בלב עמק הסיליקון, שנמצאת במרחק של כ-4.8 ק"מ ממשרדיה הראשיים של פייסבוק במנלו פארק.

לאחר שרכש בית בן חמישה חדרי השינה באזור קרסנט פארק תמורת 7 מיליון דולר ב-2011, קנו הוא ואשתו ארבעה בתים סמוכים. הם שילמו יותר מ-43 מיליון דולר עבור כל הארבעה - הרבה מעל המחיר בשוק, על פי רישומים ציבוריים. באחד המקרים הם שילמו 14 מיליון דולר עבור בית בן 353 מ"ר, שנמכר קודם לכן ב-1995 תמורת 1.2 מיליון דולר בלבד.

במשך כמה שנים החכירו בני הזוג את הנכסים חזרה לבעליהם הקודמים. ב-2016, לאחר שהשכנים עזבו, הם הגישו בקשת להיתר להריסת ארבעת הנכסים והחלפתם במבנים קטנים ונמוכים יותר.

משפחת צוקרברג בסדר פסח בבית בפאלו אלטו / צילום: חשבון האינסטגרם של מארק צוקרברג

בשכונה, שאינה ידועה בהפגנות כאלה של עושר, שררה ספקנות לגבי התוכנית. פיטר בולטיי, אדריכל מקומי שמכהן במועצה האדריכלית של העיר, אמר כי החשיב את תוכניותיו הראשוניות של צוקרברג כתכסיס מתוחכם לעקוף את מגבלת 1,858 המ"ר על גודל חלקת קרקע.

אם צוקרברג היה רוצה לבנות מתחם מסיבי, הוא יכול היה לעשות זאת באת'רטון הסמוכה, הידועה באחוזותיה הגדולות, לדברי בולטיי. לאחר שוועדת התכנון דחתה את בקשת ההיתר ב-2016, תוקנו התוכניות לשני מבנים בלבד, במקום ארבעת המבנים בבקשה המקורית.

בולטיי אמר שגם אמצעי האבטחה של צוקרברג לא מצאו חן בעיניו. כשבולטיי הגיע לבחון את הנכס מהמדרכה הציבורית, ניגשו אליו שני אנשי אבטחה, שאלו אותו מה הוא עושה שם, והמריצו אותו "לזוז הלאה", לדברי בולטיי.

"יש לו חששות לגיטימיים בסוגיית האבטחה... אבל זה יוצר מצב שאותו לא רוצים תושבי פאלו אלטו", אמר בולטיי.

סן פרנסיסקו: השכנים לא רגילים למיליארדרים

צוקרברג הצליח לעצבן אנשים גם במרחק של יותר מ-48 ק"מ צפונית לפאלו אלטו, בסן פרנסיסקו, שבה הוא מחזיק בבית בשכונה הפופולרית והיקרה נו ואלי, הידועה באווירה רגועה וידידותית למשפחות עם ילדים קטנים.

צוקרברג קנה נכס זה תמורת 9.999 מיליון דולר בסוף 2012, על פי רישומים ציבוריים. באותה העת אמרו סוכני נדל"ן שזהו סכום שיא לשכונה. הבית בן שתי קומות והוא נבנה ב-1928. הוא שוכן במגרש בן כ-910 מ"ר שיש לו חזיתו באורך של כ-21 מטרים שפונה למדרכה.

כמו בפאלו אלטו, ביתו של צוקרברג בסן פרנסיסקו נמצא במיקום קצת פחות יקר, שתושביו אינם מורגלים בשכנים מיליארדרים.

"המיקום המדויק של ביתו של צוקרברג הוא בגבול בין נו ואלי ומישן דיסטריקט - אזור קצת יותר עממי ובוודאי לא אזור שבו היית מצפה למצוא מישהו עם הון ומעמד כמו של צוקרברג", אמרה נטלי האטוואני קיטשן מסוכנות הנדל"ן המקומית קומפאס.

במכתב אנונימי שהופץ בשכונה ב-2016, קראו שכניו של צוקרברג לשאר התושבים לדווח על החניה הלא-חוקית, לטענתם, של רכבי ה-SUV של צוקרברג.

"אני בטוח שכולכם מסכימים שיכול להיות קשה לגור ליד צוק", נאמר במכתב. "אני חושב שכולנו ניסינו להיות סבלניים ומנומסים ככל האפשר במהלך הבנייה הממושכת, הרעש, הפסולת, חסימת הרחובות, וכו'. עכשיו שהקרקס הזה נגמר, אנחנו נשארנו עם שני רכשי SUV שתופסים באופן קבוע מקומות חניה נחשקים".

אחת מדובריו של הסנטור הקליפורני סקוט ווינר, ששימש כפקח אזורי באזור נו ואלי באותה העת, אמר כי קיבל תלונות לגבי שיבושים שנגרמו מבניית ביתו של צוקרברג, וכן לגבי צוות האבטחה של צוקרברג שתפס מקומות חניה ברחוב.

"הגבנו לביקורת, ועברנו לאמצעי אבטחה בעלי רמת נראות קטנה יותר", אמר בן לה-בולט, אחד מדובריהם של צוקרברג ואשתו.

קאואיי: מחלוקת בנוגע לשטח על החוף בהוואי

הסכסוך המתוקשר סביב אחד מנכסיו של צוקרברג עדיין נמשך. לאחר רכישת שטח של כ-2,800 דונם על החוף תמורת יותר מ-100 מיליון דולר ב-2014, נקלע צוקרברג לסכסוך סביב חלק זעיר מהנכס.

הסכסוך מתמקד בארבע חלקות, ששטחן הכולל מגיע לכ-8 דונם, על גבול הנכס של צוקרברג. החלקות, הידועות כ"קרקעות קוליאנה", הוענקו למשפחות ילידות הוואי באמצע המאה ה-18, ועברו מדור לדור. במשך יותר ממאה שנים הייתה הקרקע בבעלות חלקית של משפחת רפוזו, שרכשה את הקרקע לאחר שהיגרה מפורטוגל.

ב-2016 חבר צוקרברג לקרלוס אנדראדה, אחד מבני משפחת רפוזו, כדי להגיש תביעות משפטיות נגד בני המשפחה האחרים בניסיון לאלצם למכור את הקרקעות - הליך משפטי שהיה מותר מכוח חוקי בעלות המקרקעין באותה העת. לאחר מכן נסוג צוקרברג מהתביעות המשפטיות, בשל הזעם החריף שהתעורר בקרב התושבים. "לאחר שחשבתי על זה, אני מתחרט שלא לקחתי את הזמן הדרוש להבין באופן מלא את ההליך המשפטי בסוגיית בעלות המקרקעין, ואת ההיסטוריה שלו, לפני שפתחנו בהליך", כתב צוקרברג במכתב שהתפרסם בעיתון מקומי.

אנדראדה המשיך בתביעתו, שהניבה במארס צו בית משפט למכירה פומבית של הנכסים. אנדראדה זכה בשלוש מהחלקות במכירה פומבית תמורת יותר מ-1 מיליון דולר, בעוד שהענף היריב של המשפחה זכה בחלקה הרביעית - שנמצאת במרכז הקרקע של צוקרברג - תמורת 700,000 דולר. ביוני יתבקש בית המשפט לאשר את עסקאות המכירה.

ויין ג'יימס רפוזו, אחד מבני המשפחה המתנגדים למכירת החלקות, אמר שהמשפחה מאמינה שצוקרברג משתף פעולה עם אנדראדה, וכי ייתכן שצוקרברג מימן איכשהו את עסקת הרכישה שבמסגרתה קנה אנדראדה את שלוש החלקות במכירה הפומבית. פרקליטו של אנדראדה הפנה אותנו לטור דעה שהתפרסם לאחרונה, ושבו טען אנדראדה שהוא פועל "מבחירה עצמית".

"אני חושב שזה גם לא-אמריקאי וגם לא-הוואיאני" אמר רפוזו בהתייחסו למהלכיו של צוקרברג. הוא ציין שהמשפחה קוששה את הכסף כדי לרכוש את החלקה הרביעית משיקולים עקרוניים. "זה עלבון לכל המשפחה המורחבת של הוואי שמאלצים אנשים באופן ישיר או עקיף למכור נכסי מורשת הוואיים, ובייחוד שלא לנהוג בפתיחות ובשקיפות לגבי מה שעושים".

דובר מטעם צוקרברג "הבהיר" שהוא תומך בטענתו של אנדראדה לקרקע, מכיוון ש"הוא האדם היחיד שחי על הקרקע ושילם עבורה מסים במשך ארבעים שנה". לה-בולט הוסיף כי הקרקע תישאר בידי אנדראדה ומשפחתו, ולא תועבר לצוקרברג.

אשתקד הוסיף צוקרברג לאחזקות הנדל"ן שלו 360 דונם נוספים, שעבורם שילם יותר מ-45 מיליון דולר.

באשר למתחם שבונה שם צוקרברג, אמר רפוזו כי שמע תושבים מקומיים טוענים שהמתחם דומה למוסך של מטוסים.

עוד כתבות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אירופה; סנאפצ'אט מזנקת במסחר המוקדם

אינטל נופלת במסחר המוקדם לאחר שהחמיצה את הציפיות למכירות ברבעון הראשון של 2024 ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

ביקור שר החוץ האמריקאי, אנתוני בלינקן, בישראל / צילום: אמיל סלמן-הארץ

דיווח: ארה"ב לא תטיל סנקציות על גדוד נצח יהודה

לפי ה-ABC, על היחידות ש"הפרו זכויות אדם" לא יוטלו סנקציות כמו אי העברת נשק אמריקני ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● כל העדכונים

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ