גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מבצע אמזון: ההטבות למוכרים ישראלים, החיפושים אחר מנהלים מקומיים והטקטיקה להרגעת הרגולטורים

ההחלטה להתניע כניסה לישראל רגע אחרי הבחירות, החיפושים אחר דמות בכירה בקהילת הקמעונאות שתנהל את הפעילות בארץ וההטבות שמובטחות למוכרים הישראלים ● אמזון מעלה הילוך לקראת השקת אתר מקומי בקיץ, ויש לה מטרה אחת - לא להרגיז את רשויות המסים וההגבלים

ג'ף בזוס, מנכ"ל ומייסד אמזון / צילום: רויטרס, Rex Curry
ג'ף בזוס, מנכ"ל ומייסד אמזון / צילום: רויטרס, Rex Curry

ביום רביעי הקרוב הכניסה של אמזון לישראל תעלה מדרגה נוספת. החברה צפויה לקיים סמינר מקוון ובו תנסה לגייס מוכרים ישראלים שעובדים איתה כיום בחו"ל, למכור את מרכולתם גם באתר המקומי שצפוי לעלות לאוויר בשבועות הבאים. קהל היעד הוא 6,000-7,000 מוכרים ישראלים. מדובר בקהל "קל" יותר מבחינת אמזון, כיוון שאלה הם מוכרים שכבר עובדים איתה כיום. המהלך הזה מתווסף לפגישה קודמת שהתקיימה בתל-אביב לפני כשבוע עם יצרנים שעשו שימוש בפלטפורמה בעבר.

בחודש הקרוב היקף המפגשים עם מוכרים ישראלים רק ילך ויגבר, והכול לקראת השקה מתוכננת של אתר בעברית בחודשי הקיץ. עד אז פועלת החברה במרץ לסגירה של הסכמי סחר ויבוא עם מוכרים מקומיים, ומטפלת בשורה של היבטים לוגיסטיים, לרבות כאלה שיבטיחו משלוח עד הבתים בזמן קצר. על הפרק עומד גם גיוס משמעותי של דמות בכירה מעולם הקמעונאות שתנהל את הפעילות בארץ.

במהלכי הכניסה שלה לישראל אמזון מנסה לא להשאיר דבר ליד המקרה. במיוחד לא את ההתנהלות מול הרגולציה הישראלית. לפני כשנה נאלצה אמזון להגביל את הפעילות שלה באוסטרליה, לאחר שהתעשייה המקומית והרגולטורים הטילו עליה שורה של מגבלות באמצעות התאמת חוקי המיסוי המקומי. זה בדיוק התרחיש שהיא מנסה כרגע לדלג מעליו גם בישראל, ולא מן הנמנע כי תגייס בקרוב לוביסטים ואנשים שמכירים מבפנים את מסדרונות הממשלה כדי לסייע לה בכך.

הטקטיקה של אמזון בישראל נסמכת על שני עקרונות משלימים: האחד - לפעול כמה שיותר בשקט ומתחת לרדאר, רק לא לעצבן איש. והשני - לתזמן את המהלכים ולרקום אותם כך שלא יקימו עליה את הרגולטורים המקומיים. על-פי העקרונות הללו גם תוזמנה הפנייה למוכרים הישראלים שאירעה לפני שבועיים, רגע אחרי הבחירות כשהפוליטיקאים עסוקים בעיקר בממשלה החדשה.

לפעילות הסחר של אמזון בישראל אולי אין עדיין פנים מקומיים, אבל אנשיה אוספים מודיעין קמעונאי, עיתונאי ופוליטי כל העת. בינתיים הם עושים את זה מברלין, עם צוות ישראלי מקומי שפועל משם וצפוי בקרוב להגיע לישראל ולנהל את הפעילות מכאן.

אמזון בדרך לישראל

מפגש היסטורי 

כדי ללמוד עוד קצת על התוכניות של אמזון, כדאי לחזור למפגש שקיימה בשבוע שעבר עם מוכרים שלא עבדו איתה עד היום.

המקום: הקומה ה-26 במגדל עזריאלי שרונה. המועד: יום שני 6 במאי, שעות אחר-הצהריים המוקדמות. בחדר גדול ולא מאוכלס במלואו ישבו קמעונאים ישראלים שמעולם לא מכרו ולו פריט אחד באמזון, בשיחה שמטרתה לגייס אותם להיות חלק ממערך המוכרים. אתר למכירה מקוונת כבר יש להם, גם אם התנועה בו יחסית דלילה, אבל הפעם הם הוזמנו לשמוע כיצד לעשות זאת באמצעות ענקית המסחר המקוון הגדולה בעולם.

את המפגש - שבמובנים מסוימים ניתן לכנות "היסטורי" - הוביל רולף א.קימאייר, מנהל המכירות הגלובלי של אמזון אירופה, שהגיע לישראל ימים ספורים לאחר שאמזון פנתה לאלפי מוכרים מקומיים שפעילים בחברה מחוץ לארץ, וקראה להם לקחת חלק בתוכנית מקומית למכירה מקוונת. למי פונה אמזון בשלב זה? למוכרים בתחומים כמו הלבשה, הנעלה, מוצרי חשמל, צעצועים, קוסמטיקה, וגם למוצרים בעבודת-יד.

אם תנסו לחפש בגוגל את שם התוכנית של אמזון כפי שהוצגה בפנייה למוכרים לשוק המקומי - "לוקאל דליברי" - לא תתקלו בתוצאות. בכל מדינה בוחרת אמזון לפעול בצורה מעט שונה, כך שגם אם מודל הפעילות הכללי דומה - הפורמט אינו זהה ביחס להקמת מודל הפעילות שלה במדינות אחרות.

אבל גם אם אמזון בוחרת להשתמש בשם כזה או אחר עבור יסודות הפעילות שלה, מה שברור הוא שהיא כבר נוכחת. מהסתכלות על מדינות אחרות שאליהן היא נכנסה ניתן לזהות דפוסי פעילות שסביר שנראה אותם מתרחשים גם כאן בטווח של חודשים: השקה רשמית לאתר המקומי שיגייס מותגים מקומיים ובינלאומיים, וכניסה עם מבצעי עומק אטרקטיביים עבור הצרכנים במטרה לייצר נתח שוק משמעותי. זאת לצד הטבות בפרסום כדי להגדיל את כוחה גם בערוץ זה. כבר היום, לפי הערכות, פועלים 6,500-7,000 חשבונות פעילים של מוכרים ישראלים שמוכרים סחורה לשווקים גדולים מהשוק בישראל.

הסתכלות לאחור מציגה שרשרת מהלכים סדורה לקראת הכניסה לפעילות. כבר ב-2017 נציגים של אמזון נפגשו עם חברות ישראליות בענפים שונים. כפי שגילה מנכ"ל אסם לשעבר, איציק צאיג, בראיון שנתן ל"גלובס" לפני קרוב לשנה, נציגים של אמזון ביקרו אז במשרדי החברה בשוהם. בהמשך חשפנו כי גם סנו, יצרנית מוצרי הטואלטיקה והטיפוח, נפגשה עם הענקית המקוונת והחלה למכור באמצעותה מוצרים לשוק האמריקאי. בראיון ל"גלובס" אמר לפני שנה אלכס לנדסברג, יו"ר דירקטוריון סנו, "אם אמזון תגיע לארץ, אני לא אמכור לה?", כשבנו, יובל לנדסברג, מנכ"ל סנו הוסיף בהקשר זה: "יהיה עוד שחקן, עוד ערוץ להגיע לצרכנים, ונצטרך להיות בכל ערוץ שייפתח. זו הזדמנות למכירה בטריטוריות נוספות".

במאי 2018 אמזון גייסה מתרגמים לעברית למשרה במטה שלה בלוקסמבורג, ומאז החלה לפנות לשוק הישראלי בשפה העברית. צריך להבין שמבחינת אמזון מדובר באתגר אדיר שכולל גם התאמה של האתר שלה לקריאה מימין לשמאל (בניגוד לנהוג במדינות דוברות אנגלית). שלושה חודשים לאחר מכן החלה החברה בבחינת ההיענות והביקוש של הצרכנים הישראלים לשירותיה, ויצאה במבצע של משלוחים חינמיים בהזמנות של למעלה מ-85 דולר שכלל גם משלוחים לישראל - מעל תקרת הפטור המקומית ממע"מ. חודש אחר-כך היא כבר פנתה למוכרים ישראלים בסקר בשפה העברית שכלל שאלות על שיטות תמחור וערוצי מכירה בשוק המקומי.

חודשיים נוספים חלפו, ואז חשפנו כי בכירים באמזון הגיעו לשוק המקומי לסדרת פגישות עם חברות שילוח מקומיות, ביניהן כאלה שכבר היום מבצעות שליחויות של מוצריה בישראל, בהן בר הפצה ו-UPS. מאז נרשם שקט תעשייתי מסוים, אך במקביל עוד ועוד שחקניות מקומיות החלו לברר כיצד להיערך לכניסה של אמזון לישראל עם אפשרות להקמת חנויות בעברית במהירות יחסית.

לא רק ספקים דוגמת סנו ביקשו לעשות זאת: גם קמעונאיות דוגמת המשביר לצרכן או ריקושט נערכות באמצעות יועצים מקומיים. לצידן, פועלות שחקניות "ותיקות" יותר באמזון שכבר היום מייצאות את מוצריהן לעולם דוגמת ללין (שבבעלות משותפת עם קבוצת פוקס הציבורית) או מותג הטיפוח של מוצרי ים המלח - "אהבה".

כמו כן, סביר שבהמשך גם מוצרים יבשים בתחום המזון יוכלו להימכר באמזון. מה למשל? החל מקפסולות של קפה (של יצרניות דוגמת שטראוס שכבר מוכרת את מוצריה בארה"ב תחת המותג "סברה" דרך אמזון), מזון לחיות מחמד (של יצרניות כמו אסם-נסטלה שכבר היום משווקת את המוצרים הללו בצורה ישירה לצרכנים באונליין) וגם מוצרי צריכה כמו חיתולים (שנמכרים היום למשל באתר הסחר המקוון של קבוצת עזריאלי, עזריאלי קום).

עוד ללא פעילות הסחר בישראל אמזון אוחזת בנוכחות פיזית מקומית מרשימה: הקמעונאית המקוונת וספקית שירותי הענן הגדולה בעולם חתמה לפני כשנתיים על עסקת ענק במסגרתה היא שוכרת מקבוצת עזריאלי 25 אלף מ"ר במגדל עזריאלי שרונה בתל-אביב. הדיווחים על העסקה בזמנו פירטו כי מדובר בעסקה הגדולה ביותר במגדל.

תגובה מוגזמת? 

רוח הדברים שעולה מלא מעט דוחות שפרסמו אנליסטים בשבועות החולפים מציירת תמונה לפיה כניסת אמזון היא לא כצעקתה, וכי התגובה של המשקיעים בבורסה לפני כשבועיים, ובעקבות כך הירידות במניות של החברות הקמעונאיות ושל חברות הקניונים הייתה כנראה מוגזמת. אבל - וזאת יש לזכור - האנליסטים מטבעם מנתחים את האירועים מזווית ראייה עסקית ולא צרכנית, שכאן יש לה היבט משמעותי (מבחינת המשמעות של כניסת אמזון על רווחת הצרכן, ככל שתהיינה כאלה), כשבמקרה הזה הן מתיישבות עם אמירות והערכות של החברות הציבוריות שפועלות בתחומים שעלולות להיפגע מהכניסה של אמזון.

אפשר להעריך כי התחזיות האופטימיות הללו כנראה מוטות לטווח הקצר. סביר - כפי שהדגישו כמה מהאנליסטים - שרעידת האדמה בישראל לא תקרה תוך רגע, הגם שהיא תקרה להערכתנו די מהר. עם זאת, סביר שכן מדובר בהמשך של מגמה ברורה של מעבר לסחר מקוון, כשאמזון היא הדבר האמיתי שמחכים לו פה כבר תקופה, ושכבר שינה את המציאות בארה"ב. אין דין אתרי סחר ישראליים כדין אמזון מקומי.

עם זאת, עדיין לא מדובר על הקמת מרכז לוגיסטי של אמזון בישראל, כך שנראה שהעולם משתנה עתה עבור כל החברות בסקטורים הרלוונטיים בישראל, אבל השינוי לא יקרה מיד.

ומה חושב הרגולטור

הכניסה של אמזון לישראל מעוררת שאלות לא רק בקרב השחקנים המקומיים, אלא גם בקרב הרגולציה הישראלית. עדות לכך ניתן למצוא במכתב ששיגר עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, לשר האוצר משה כחלון, בדרישה "למנוע את כניסתה של אמזון לישראל עד ליצירת שוויון בתנאי התחרות בין מכירות מקומיות ומכירות מספקי חוץ ביבוא אישי".

לדברי לין, מרגע שאמזון תיכנס לפעילות בישראל, היא לא תהיה מוגבלת רק במכירה של ספקים מקומיים לשוק המקומי, אלא "היא תשמש גם מנוף של יבוא אישי מחו"ל", תוך שהוא מציין כי באירופה הפטור ממע"מ כיום הוא על משלוחים עד סכום של 22 אירו, ו"כבר יש החלטה לביטול פטור זה כליל וסופית בשנת 2021".

אלא שלין מתייחס לסוגיית הפטור ממיסוי ביבוא של מוצרים מאמזון שקיים כבר היום לישראל, ומטריד את לשכת המסחר שמייצגת את היבואנים הישראלים בה. המהלך הנוכחי של אמזון מנסה בעיקר לגייס מוכרים שימכרו באמצעות החברה בתוך ישראל ומחוצה לה, כך שלפחות על הנייר לא מדובר בעסקאות שייהנו מפטור ממיסוי. כך או כך, נראה שאנחנו צפויים לראות התגייסות של לובי מקומי שינסה לבלום מהלכים שעשויים לאיים על התעשייה, ככל שתגדל הוודאות בנוגע לפעילותה המקומית.

אלא שלפחות תחת הממשלה הקודמת, השרים, ובראשם שרי הכלכלה והאוצר, הבהירו כי הם מעדיפים את מה שהם מגדירים כ"טובת הצרכן", גם בהיבטי המיסוי, והתנגדו להעלאת תקרת הפטור ממע"מ בהזמנות מקוונות. אלא שהמציאות הזו עשויה להשתנות תחת הממשלה העתידית.

בינתיים גם מי שעומדת בראש רשות התחרות, עו"ד מיכל הלפרין, התבטאה באופן חיובי בהקשר של כניסת אמזון. בכנס שנערך באוקטובר אשתקד אמרה הלפרין כי "אם ענקית הסחר האלקטרוני המקוון אמזון תיכנס לישראל, היא תביא למהפכה צרכנית יוצאת דופן, הרבה תחרות והורדת מחירים. אנחנו רוצים את הנוכחות ומברכים אותה".

עם זאת, הממונה גם הזהירה כי "הענקיות צריכות להתנהג בהתאם לכללים המקומיים, ואם הן יפגעו בצרכן הישראלי ובתחרות בישראל, יש לנו את כלי האכיפה לנקוט נגדן". לדבריה, "העובדה שענקיות האינטרנט הן גלובליות וממוקמות באירלנד לא תפריע לנו לנקוט צעדי אכיפה, אם נחשוב שהן מפרות את הכללים. הכללים צריכים לחול במידה שווה גם על ענקיות האינטרנט וגם על המקומיות". 

עוד כתבות

ריצ'רד פרנסיס, נשיא ומנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

טבע עקפה את התחזיות וצמצמה את ההפסד הנקי; המניה קופצת במסחר בת"א

הכנסות טבע עקפו את התחזיות המוקדמות, וההפסד הנקי הצטמצם בהשוואה לרבעון המקביל ● לצד זאת החברה אשררה את התחזית השנתית שמסרה ברבעון הקודם ● הודיעה במקביל על תוצאות חיוביות בניסוי שלב 3 בתרופה מקורית לטיפול בסכיזופרניה

עו''ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, מעידה במשפטו של נתניהו, היום

יועמ"שית משרד רה"מ: נתניהו לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר

עו"ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה מזה 23 שנים, מעידה במשפט נתניהו בנוגע לתיק המתנות ● ברנע-פרגו: "מעולם ראש הממשלה לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר כלשהו עד 2018" ● סנגורו של נתניהו התעמת עם ברנע-פרגו: "כולנו מרגישים שאת מוטה נגד ראש הממשלה"

בכירי XTEND / צילום: כדיה לוי

הרחפנים הוכיחו את עצמם במלחמה: עכשיו החברה מגייסת 150 מיליון שקל

יצרנית רחפני התקיפה והמודיעין הישראלית אקסטנד מגייסת מיליונים בסבב גיוס שלישי (סבב B), זאת לאחר שהרחפנים שפיתחה הוכיחו את יכולתם במסגרת לוחמה בשטח עירוני סבוך בקרב יחידות צה"ל במלחמת "חרבות ברזל" ● בין המשקיעים החדשים - כלל-טק, קרן השקעות הטכנולוגיה של לן בלווטניק

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

ארה"ב מונעת יצוא שבבים לוואווי הסינית, ואינטל לא תעמוד בתחזיות האופטימיות

ארה"ב מנסה לחסום ייצוא של טכנולוגיה אמריקאית לסין כדי שהסינים לא יעתיקו את הטכנולוגיה ● אינטל צופה שהתוצאות שלה יהיו "מתחת לנקודת האמצע" של התחזית אבל מצהירה: "נציית לכל החוקים והתקנות במדינות שבהן אנו עושים עסקים" ● המניה יורדת ב-2.5%

העלות הכלכלית של מתקפות סייבר בישראל / אילוסטרציה: Shutterstock

העלות הכלכלית של מתקפות סייבר בישראל: 12 מיליארד שקל בשנה

הטיפול בנזקי מתקפת סייבר ועלויות ההפסד הכספי הישיר מהמתקפה בישראל עומדות על כ-12 מיליארד שקל בשנה - כך לפי דוח של מערך הסייבר הלאומי ● עוד נכתב בדוח כי צעדים בסיסיים להגנת סייבר בארגון יכולים להפחית משמעותית את ההסתברות למתקפות

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

ההפסד הנקי של אופקו גדל וקמהדע בטוחה שתשבור שיא ב-2024

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● אנלייט הציגה דוחות מעורבים, אך בחברה אופטימיים לגבי התוצאות בהמשך השנה ● ההפסד של אופקו הלת' גדל בהשוואה לתקופה המקבילה, והמניה צוללת ● קמהדע מגדילה את תחזית ההכנסות ל-2024 ● מדור חדש

חצי שעה של השראה. ערן גפן בשיחה עם ינון קוסטיקה / צילום: עומר הכהן, מנחם רייס

מייסד Wiz שגייסה אתמול מיליארד דולר מגלה את הסוד

וויז  עשתה אתמול היסטוריה כשהשלימה את גיוס ההון הגדול ביותר שביצעה חברה ישראלית מעולם - גיוס של מיליארד דולר לפי שווי של 12 מיליארד דולר, לכן אנחנו מקפיצים מחדש את הכתבה, שמתארת את דרכה להצלחה ● ינון קוסטיקה, שותף-מייסד ב-Wiz, בשיחה עם ערן גפן על הדרך שלו ושל שותפיו, שהתחילה על האוטובוס בדרך לבקו"ם, הרגע שבו הבינו איך הם הופכים את השוק והטריק שמאפשר להם לעבוד בצוות ● חצי שעה שלה השראה

מתחם ביג פתח תקווה / הדמיה: יח''צ ביג

המרכז המסחרי "הכי גדול בישראל" ייבנה בעיר המפתיעה הזאת

בעיר החמישית בגודלה בישראל, פתח תקווה, יש כ־300 אלף מ"ר של שטחי מסחר בסך־הכול, מה שמוביל לדליפת כוח קנייה אל השכנות שמסביב ● פתיחת ביג פאשן פתח תקווה תקטין את הדליפה, אך גם עשויה "לנגוס" מהמתחרים - עמי בסר סיטי, עופר פתח תקווה, Y סנטר ועוד

יבוא כלי רכב לנמל אילת / צילום: Shutterstock

יבואנית טויוטה בישראל: צפויים חוסרים בדגמי הרכב הפופולריים

יוניון מוטורס מודיעה על "השפעה מיידית" בשיווק קורולה ו־CH-R, ומוסרת שתעביר את המלאי הקיים לחברות הליסינג כמתוכנן, אך "לא תוכל להיענות לכל הביקוש"

פרויקט פינוי בינוי / צילום: Mark Tso

מה מגיע לבני 70 ומעלה במיזמי פינוי־בינוי? הנחיות חדשות מנסות לעשות סדר

החוק המעניק לבני 70 ויותר הטבות מיוחדות במיזמי התחדשות עירונית, לא כלל התייחסות לפרויקטים שקידומם החל טרם כניסתו לתוקף ● חוות דעת של המשנה ליועצת המשפטית קובעת: גילו של הדייר בעת החתימה הראשונה הוא הקובע ● איך תשפיע ההנחיה על היזמים?

הטירה הצרפתית שזמינה על המדף / צילום: whisperauctions.com

אחד הנכסים היקרים אי פעם: כמה עולה טירה שהייתה פעם בבעלות משפחת רוטשילד?

הטירה, שבעבר הייתה שייכת למשפחת הבנקאים היהודית ובהמשך גם למלך מרוקו, מועמדת למכירה פומבית בסכום שמתחיל ב-454 מיליון דולר ● בטירה הצרפתית, מהמאה ה-12 החולשת על פני 2,500 מ"ר, יש 17 חדרי שינה, דיור נפרד לאנשי צוות, שלוש מעליות ואורוות היכולות להכיל עד 50 סוסים

נמל חיפה, בספטמבר 2023 / צילום: Shutterstock

ענקיות הקרוזים העולמיות התאהבו בישראל, ואז הגיעה המלחמה

שנת 2024 הייתה אמורה להמשיך את השגשוג בענף הקרוזים, אולם מאז פרצה המלחמה עזבו החברות הבינלאומיות את ישראל ● מנו ספנות, היחידה שתפליג הקיץ, מבטיחה שלא תעלה מחירים ● מומחים: "גם אם התיירות תחזור לשגרה, ייקח לענף שנה לפחות להתאושש"

140 מיליארד שקל, מדד מניות אחד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

האם טרנד ההשקעה שסוחף את הישראלים מסוכן, ולמה יש מי שחושב ש"זו קטסטרופה"

מסלולים עוקבי S&P 500 הולכים וצומחים בקצב מסחרר. בכל מוצרי החיסכון וההשקעה בישראל, לטווחים ארוכים בינוניים וקצרים, מוצעים מסלולים שעוקבים אחר מדד הדגל האמריקאי ● בינתיים המדד הניב בעיקר תשואות חיוביות, אבל המומחים מזהירים שיש גם סכנות בתופעה, הן לחוסכים והן למשק הישראלי

רוברט אנטוקול ותומר וינגרטן / צילום: אוהד רומנו, יח''צ

כמה עולה האבטחה למנכ"לים ישראלים בארה"ב?

חברת הסייבר סנטינל וואן מימנה אשתקד שירותי אבטחה למנכ"ל תומר וינגרטן ומשפחתו בכ־225 אלף דולר, גם בשל "הסכסוכים במזרח התיכון" ● בפלייטיקה עמדה עלות אבטחת המנכ"ל על מעל מיליון דולר, כולל החזקת מטוס פרטי ● וכמה משלמות ענקיות וול סטריט

מתחם תעש השלום / צילום: טלי בוגדנובסקי

המכרז במתחם תעש בת"א: כמה תעלה דירה באזור המבוקש?

מכירת הקרקע ל-528 דירות במתחם תעש השלום הוכיחה שיש ביקוש גבוה לקרקעות אטרקטיביות, אך המחישה עד כמה הענף רחוק משיאי עבר ● ודאי כשבצד הסיכון יש גם זיהום שטרם טופל

מטוס של יונייטד איירליינס / צילום: Shutterstock

פעם נוספת: יונייטד איירליינס מבטלת את הטיסות עד יוני

חברת התעופה האמריקאית חזרה לפעילות בישראל במרץ האחרון והפעילה טיסה יומית לניו יורק ● בסמוך למתקפה האיראנית היא השהתה את הפעילות בארץ עד תחילת מאי, ולאחר מכן האריכה את תוקף ההשהיה למספר ימים נוספים ● כעת עולה מלוח הטיסות של יונייטד איירליינס כי היא מבטלת את הטיסות עד תחילת יוני

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ ואסמאעיל הנייה / צילומים: צילומים: רויטרס, AP, Evan Vucci ,Mahmoud Hefnawy, מארק ישראל סלם (ג'רוזלם פוסט), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

תרחיש האימים: דונלד טראמפ מזמין את אסמאעיל הנייה לקמפ דייוויד

זה מה שנשיא ארה"ב לשעבר, וכנראה גם לעתיד, כמעט עשה בספטמבר 2019 עם הטליבאן של אפגניסטן, ההזמנה בוטלה ברגע האחרון ממש ● טראמפ אינו האמריקאי היחיד המחפש "עסקה" ● האמונה בפרגמטיות של אנשים לא–פרגמטיים היא חלק רב–שנים של הדיפלומטיה האמריקאית

כפר סבא / צילום: Shutterstock

שתי שכונות ישנות סמוכות: המיקום שווה הרבה במחיר

שכונה אחת קרובה לרכבת והשנייה למרכז העיר, ובשתי השכונות מקודמים פרויקטים של התחדשות עירונית ● איפה יותר משתלם לרכוש דירות קטנות?

מערכת ההגנה האווירית כיפת ברזל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

בגלל המלחמה בעזה: בדנמרק מתנגדים לרכש של מערכות הגנה מישראל

מפלגות בקואליציה הדנית התנגדו לרכישת מערכות הגנה אווירית ישראליות, מטעמים מוסריים ● לפי שרים בממשלה הנוסח שהוסכם לבסוף מעורפל ו"יקשה מאוד" על רכש צבאי מישראל