גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה ננעלה בעליות: ת"א 35 טיפס 0.7%, עזריאלי קפצה 3.3% אחרי הדוחות

ת"א 90 עלה ב-0.6%, מדד הבנקים איבד 0.3% ● שוהם ביזנס התחזקה אחרי הדוחות ●  גזית גלוב שרשמה עלייה ב-NOI ברבעון הראשון ● מחזור המסחר הסתכם ב-1.2 מיליארד שקל

הבורסה בת"א / צילום: איל יצהר
הבורסה בת"א / צילום: איל יצהר

סקירת המסחר בבורסה בתל-אביב: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:30

המסחר בבורסה בתל אביב ננעל בעליות על רקע המשך עונת הדוחות. מדד ת"א 35 טיפס ב-0.7%, ת"א 90 עלה ב-0.6% ומדד הבנקים איבד 0.3%.

מחזור המסחר הסתכם ב-1.2 מיליארד שקל.

15:50

המסחר בתל אביב מתנהל ביציבות בהמתנה לפתיחה בוול סטריט, כאשר המשקיעים ממתינים לפרסום פרוטוקול הפד מישיבתו האחרונה. 

מניית איידיאיי ביטוח  נופלת בעוד 6.5% בהמשך לירידות אתמול, ובכך משלימה נפילה של 15% בשני ימי המסחר האחרונים. מניית נייר חדרה  צונחת 5.7%, בזק מאבדת 1.2%.

הדולר עלה 0.36% מול השקל ושערו היציג נקבע על 3.611 שקלים. האירו טיפס ב-0.5% ושערו היציג נקבע על 4.03 שקלים.

מחזור המסחר בשוק המניות מסתכם בשעה זו ב-895 מיליון שקל.

14:00

בזן  דיווחה כי עיריית חיפה הודיעה לדור כימיקלים (לקוחה של בזן) על פקיעת תוקפו של ההיתר הזמני שניתן לה לשינוע חומרים מסוכנים בצנרות תת-קרקעיות, וכי על דור לחדול מביצוע כל פעולה או עיסוק לפי אותו היתר.

אשטרום נכסים  עברה לרווח של 40 מיליון שקל ברבעון הראשון.

12:20

יום המסחר הרביעי לשבוע זה בבורסה בתל אביב מתנהל ביציבות ברקע להמשך עונת הדוחות לרבעון הראשון של 2019. המדדים המובילים נסחרים בעליות קלות ברקע להמשך עונת הדוחות, מדד ת"א 35 מטפס ב-0.3%, ת"א 90 עולה ב-0.2% ומדד הבנקים משיל 0.2%.

קבוצת עזריאלי קבוצה  דיווח על תוצאותיה לרבעון הראשון לפיהן ה-NOI ברבעון גדל בכ-8% לכ-399 מיליון שקל. ה-FFO גדל בכ-27% לעומת אשתקד לכ-339 מיליון שקל. ה-FFO ללא הדיור המוגן גדל בכ-12%. ה-NOI מנכסים זהים גדל בכ-6%. במהלך החודשים ינואר-אפריל נרשם גידול בפדיונות בקניוני עזריאלי בשיעור של כ-3%.

חברת עדיקה סטייל  רשמה עלייה של 19% בהכנסות ברבעון הראשון ל-25.4 מיליון שקל. עם זאת, החברה עברה להפסד של כמיליון שקל. בתוך כך, עדיקה התקשרה בהסכם שכירות ביחס לחנות בקניון עזריאלי בתל אביב אשר עתידה להיפתח במהלך יוני הקרוב.

גזית גלוב  דיווחה על תוצאות הרבעון הראשון לפיהן החברה רשמה עלייה של 34% ב-FFO למניה (בנטרול ריג'נסי) ועלייה של 4.6% ב-FFO למניה לעומת הרבעון המקביל אשתקד. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת ברמת סולו עלה ב-26.7% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ל-57 אג' למניה.

חברת מנועי בית שמש  דיווחה על תוצאותיה לרבעון המאוחדות לראשונה עם תוצאות חישולי כרמל שרכישתה הושלמה בתחילת השנה. הכנסותיה של בית שמש ברמת הקבוצה זינקו ב-57% לעומת הרבעון המקביל אשתקד לכ-39 מיליון דולר. 

שוהם ביזנס  העוסקת בתחום המימון החוץ בנקאי הציגה תוצאות שיא ברבעון, כאשר הכנסות המימון ברבעון עלו בכ-72% ל-10.8 מיליון שקל והרווח הנקי עלה בכ-89% ל-3.7 מיליון שקל. מחזור עסקאות האשראי הרבעוני עמד על כ-277 מיליון שקל, עלייה של כ-51% בהשוואה לרבעון המקביל בשנת 2018. היקף תיק האשראי של החברה בסוף הרבעון עמד על כ-224 מיליון שקל, עלייה של כ-69% בהשוואה לרבעון מקביל אשתקד. 

חברת ישרס  דיווחה על עלייה של 27% ברווח הנקי ברבעון הראשון ל-46 מיליון שקל. ה-NOI עלה ב-13.4% ל-82.3 מיליון שקל, הדירקטוריון החליט על חלוקת דיבידנד של 38 מיליון שקל.

חברת אסאר אקורד  דיווחה על תוצאות טובות לרבעון הראשון, לפיהן הכנסות המימון גדלו בכ-73% לכ-24.3 מיליון שקל. הרווח הנקי עלה ב-83% לכ-12.5 מיליון שקל. החברה הכריזה על דיבידנד של 8 מיליון שקל לרבעון.

חברת הולמס פלייס  דיווחה על תוצאותיה לרבעון לפיהן החברה רשמה עלייה של 7% בהכנסות ל-101 מיליון שקל, כאשר מספר המנויים גדל ב-14 אלף למעל 132 אלף מנויים. החברה רשמה עלייה של 150 ברווח התפעולי ל-12 מיליון שקל. 

9:45

המסחר בבורסת ת"א נפתח הבוקר ביציבות, בהמשך לעליות שנרשמו אמש בניו יורק. מדד ת"א-35 ללא שינוי מהותי, כך גם המדדים ת"א-90 ות"א-125. מדד ת"א-בנקים מאבד 0.4%.

אופקו הלת' , גזית גלוב  ואורמת טכנו  בולטות בעליות בת"א-35. IFF , בזן  וחברה לישראל  בולטות בירידות. 

8:40

הבוקר פורסמו דוחות הרבעון הראשון של 2019 על-ידי החברות אופל בלאנס , אשטרום נכסים , עדיקה סטייל , קבוצת עזריאלי , גזית גלוב  ומנועי בית שמש. 

הזדמנות ישראלית , שותפות חיפושי הגז והנפט, מדווחת כי שר האנרגיה החליט שלא לאשר בקשה לקבלת רישיון קידוח הנפט "יועד החדש". לפי הדיווח, השותפים לבקשה יבחנו את החלטת השר וישקלו את צעדיהם בהתאם. 

חברת הנדל"ן המניב תנופורט מדווחת על מינויו של כידן דהרי לתפקיד מנכ"ל זמני. דהרי הוא סגן יו"ר דירקטוריון תנופורט ויו"ר דירקטוריון משותף בחברה-הבת צמח תנופורט. 

6:55

המסחר בבורסת ת"א ייפתח הבוקר על רקע העליות בת"א אתמול והסנטימנט החיובי בוול סטריט. המסחר באסיה מתנהל הבוקר במגמה מעורבת, ובאירופה המסחר ננעל אתמול בעליות. החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים הבוקר ביציבות. ת"א 35 עלה 0.6%, ת"א 90 טיפס ב-0.9% ומדד הבנקים קפץ ב-1.1%. מחזור המסחר הסתכם ב-1.01 מיליארד שקל.

יום המסחר אתמול בתל-אביב נפתח באיחור של יותר משלוש שעות בשל עיצומי עובדים. שלב טרום הפתיחה החל רק ב-12:30 במקום ב-9:00' ושלב המסחר הרציף החל רק בשעה 13:15 במקום 9:45. 

שלושת חברי ועד העובדים של הבורסה שהושעו ל-48 שעות, יוכלו לחזור היום לעבודתם, כפי שנמסר אתמול בערב מהנהלת הבורסה. זאת על רקע סכסוך העבודה בין הנהלת הבורסה לעובדים, שהביא אתמול לפתיחה מאוחרת של הבורסה. 

ברקע למסחר בארץ ובעולם, ממשיכה לעמוד חוסר הוודאות בנוגע להשלכות מלחמת המסחר בין ארה"ב ובין סין, שבאה לידי ביטוי בתנודתיות גבוהה יחסית בכיווני המסחר המשתנים. הערכות אנליסטים רבים בשוק היא כי התנודתיות צפויה להמשיך וללוות את המסחר בשוקי ההון בעולם בתקופה הקרובה, הגם שזו לא תוביל בהכרח למגמה שלילית, וזאת כשהמשקיעים ממשיכים לעקוב אחר נתוני המאקרו המתפרסמים בעולם, ובייחוד במשק האמריקאי, וממשיכים לעקוב אחר מהלכי הבנק הפדרלי בארה"ב, והתייחסותו למצב הכלכלי. היום צפויים להתפרסם הפרוטוקולים מהחלטת הריבית האחרונה שפרסם הפד. 

כלכלני ה-OECD הורידו אתמול את תחזית הצמיחה של ישראל בשנת 2019 מ-3.5% ל-3.1%. ב-OECD מצפים מהממשלה לצעדי ריסון והתייעלות, אך מציינים שכלכלת ישראל עדיין איתנה.

מניית איידיאיי ביטוח  נפלה ביותר מ-8% אתמול, בזק  איבדה 2.9%, נייס  ירדה ב-1.7%. מנגד, מליסרון  עלתה בכ-3%, פריגו  ב-2.75% ומניית טבע  קפצה ב-4%.

מניית טבע  עלתה אתמול במסחר ב-3.22% על רקע דיווח באתר ספרדי כי המשקיע וורן באפט מקדם יחד עם בנק ההשקעות קרדיט סוויס מיזוג בין טבע ומיילן.

הדולר מתחזק הבוקר ב-0.04% מול השקל. שערו היציג עומד על 3.5980 שקלים. האירו מתחזק ב-0.08% ושערו היציג הוא 4.0116 שקלים. 

עוד כתבות

פרויקט בקעת ערד1 של אנלייט / צילום: בילקטריק ישראל

שיא באגירה בישראל, מיליארדים בארה"ב: תנופת האנרגיה המתחדשת

רפק אנרג'י ושמיר אנרגיה חתמו אמש עם בנק דיסקונט על הסכם מימון של 800 מיליון שקל להקמת מתקן ייצור סולארי גדול בנגב ● המתקן יהיה בעל כושר ייצור של 174 מגהוואט, ויחזיק ביכולת אגירה של 974 מגהוואט-שעה, שצפוי להיות הגדול ביותר בישראל ● בארה"ב, אנלייט צפויה להשקיע 3 מיליארד דולר בפרויקט לייצור חשמל ושם יכולת האגירה תעמוד על 4 ג'יגהוואט-שעה

דיוויד גוקלר, מנכ''ל סנדיסק / צילום: ap, Don Feria

השלימה זינוק של 1,500% בשנה: הכוכבת של ה־S&P 500 לא עוצרת

על רקע ההתלהבות מ־AI והביקוש הגובר לשבבי זיכרון שהיא מייצרת, מניית סנדיסק זינקה לשווי שיא, לאחר עלייה של 143% בינואר ● אנליסט ג'פריס: "הסייקל בתחום הוא מדהים, ולא רואים לו סוף כרגע" ● בין הנהנים מהזינוק: מאות עובדי החברה בישראל

אמיר שביט / צילום: יח''צ

יו"ר רשות החשמל: "כשיש הגזמה במחירים, אין ברירה אלא להתערב"

אמיר שביט אומר שהגבלת המחירים שיצרני החשמל דורשים חסכה למדינה מאות מיליוני שקלים ● הוא תוקף את כשלי חברת החשמל, דורש להפריט את תחנת "גזר" ומאמין: המחירים ייוותרו יציבים

צילום: Shutterstock

הנתונים חושפים: מי העיר עם איכות החיים הגבוהה בארץ, ומי בתחתית?

בהסתמך על כ-60 פרמטרים שונים, הלמ"ס מחשבת את מדדי איכות החיים ב-18 הערים הגדולות • כפר סבא בראש, ירושלים בתחתית, ומי הערים שקפצו לצמרת הדירוג? • המשרוקית של גלובס

נשיא סין שי ונשיא איראן פזשכיאן נפגשים בבייג'ינג / צילום: ap, Ng Han Guan

תחת עיני הבית הלבן: סין הפכה לגורם מרכזי בשימור המשטר האיראני

בעוד שמוסקבה מתמהמהת באספקה, סין מטמיעה בטהרן מערכות הגנה מתקדמות ● מנגנון משומן של "מכליות רפאים" מאפשר לסין ליהנות מנפט איראני בהנחות עתק ● אלא שמאחורי הדברים, מסתתרת תמונה מורכבת של גירעון סחר מעמיק וניצול ציני

טירה / צילום: איל יצהר

​מחקר חדש: פערי תחבורה גורעים מאות שקלים מהשכר החודשי בחברה הערבית

מכון אהרן חושף כי פערי התחבורה לבדם אחראים לאובדן הכנסה של עד 18% בקרב עובדים ערבים ● החוקר סני זיו: "היכולת להגיע מהר למרכזי תעסוקה משפיעה ישירות על השכר" ● וגם: כך הוסרו יעדי התעסוקה מחוק ההסדרים, ואיך זה יעלה למשק 0.4% מהתוצר בכל שנה

דני אבדיה / צילום: ap, Lynne Sladky

כוכב במחיר מציאה: למה דני אבדיה שווה 40 מיליון דולר לעונה ומרוויח רק 14 מיליון?

דני אבדיה עשה היסטוריה כאשר נבחר למשחק האולסטאר היוקרתי של ה-NBA, אך השכר שלו רחוק מלשקף את זה ואף צפוי לרדת בשתי העונות הבאות ● מומחים לענף עימם שוחחנו מסבירים את הפרדוקס אליו נקלע השחקן, ועל הדרך חולקים מחמאות לכוכב הישראלי, ששובר כל תקרת זכוכית אפשרית

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה ירוקה בוול סטריט; אנבידיה ירדה, סנדיסק זינקה בכ-16%

הנאסד"ק עולה בכ-0.8% ● הנשיא טראמפ הודיע על הסכם סחר עם הודו ● אורקל הודיעה כי תגייס עד 50 מיליארד דולר כדי להרחיב את תשתיות הענן שלה ● אנבידיה נחלשה, לאחר שדווח כי תוכנית ההשקעה של החברה בהיקף של עד 100 מיליארד דולר ב־OpenAI הוקפאה ● מחיר הזהב ירד, מחיר הכסף נע בתנודתיות ● מחירי הנפט צונחים

קמפוס וויקס בגלילות. ''העובדים יגיעו ברכב'' / צילום: איל יצהר

החזרה למשרד והמספרים שמאחוריה: כך נראית וויקס בתחילת 2026

לצד החזרה לשבוע עבודה מלא במשרד, נתוני חברת אתוסיה חושפים זינוק בשיעור העובדים הבוחנים חלופות בחוץ ● במקביל, מספר המשרות הפתוחות נחתך בחצי

תל אביב / צילום: Shutterstock

112 עמודי התנגדויות: מהנדס העיר ת"א הצטרף לדרישה לשינויים בתוכנית המתאר

תוכנית המתאר של תל אביב מגיעה לשלב ההתנגדויות, והשבוע תדון הוועדה המקומית ברשימה ארוכה של שינויים שמבקש מהנדס העיר ● במרכזן: ביטול קביעת היקף זכויות הבנייה לפי גודל המגרש והפחתת עצימות הבנייה בצפון העיר

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

ינואר בענף הרכב: סך המסירות ירדו ב-10%, פלח החשמליות נעלם במהירות, והסיניות ממשיכות להתחזק

הפלח בעל שיעור הצמיחה הגדול ביותר בחודש החולף היה פלח הפלאג-אין היברידי, שהכפיל כמעט את חלקו לכ-23.5% מכלל השוק - על חשבון כלי הרכב עם הנעה חשמלית מלאה ואפילו על חשבון ההיברידיות הרגילות ● ומה היה הדגם הנמכר ביותר?

שער הדולר מתחיל להשפיע על ענף ההייטק / צילום: Unsplash, Igor Omilaev

הכסף נשחק, השכר מתייקר: צניחת הדולר מאיימת על ענף ההייטק הישראלי

בזמן שטראמפ מצהיר כי "מצב הדולר מצוין", חברות ההייטק הישראליות מתמודדות עם שחיקה מתמשכת בהון שגייסו וזינוק בעלויות השכר השקליות ● השילוב בין היחלשות המטבע לחוסר התערבות ממשלתית מעמיד בסכנה את הכנסות המדינה ממסים, ומאלץ את התעשייה לבחון מחדש את תוכניות הצמיחה והגיוס בישראל

הדמייה של רובע ריבל / צילום: 3dvision

תמורת 620 מיליון שקל: קרסו נדל"ן במו"מ עם כלל ביטוח למכירת 49% מרובע ריב"ל בתל אביב

לגלובס נודע כי המו"מ מתנהל מול חברת כלל ביטוח ופיננסים ● המתחם בשטח 14 דונם בדרום תל אביב כולל שלושה מגדלים, 410 דירות ושטחי מסחר ומלונאות ● שווי הפרויקט לאחר השלמתו מוערך בכ־4 מיליארד שקל ● לפי ההערכות, צפי לקבלת היתר והתחלת עבודות - ברבעון אחרון של 2026

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ / צילום: חיים צח-לע''מ

המאבק על התקציב מתחמם: הקלף שעשוי לעצור את רפורמות הדגל של האוצר

יועמ"שית הכנסת הודיעה כי תתנגד לשורת סעיפי חקיקה בחוק ההסדרים, בהם רפורמות החלב, הבנקים הקטנים ומס קרקעות ● בסביבת שר האוצר אומרים כי ההמלצות אינן מחייבות, אבל בממשלה מעריכים: בגלל החשש ליצור עימות מול הייעוץ המשפטי סמוך לחוק הגיוס - הוצאת הרפורמות מחוק ההסדרים לא תיתקל בהתנגדות

"יותר ויותר אנטי-ישראלית": המדינה שמתרחקת מנורמליזציה עם ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: השפעתה של סין במזרח התיכון נמצאת בשפל, התקשורת הסעודית מאותת כי הסיכויים לנורמליזציה עם ישראל הולכים ומתמעטים, וג'ימיני של גוגל נקשר לפעילות ביטחונית בעזה • כותרות העיתונים בעולם

חלפני כסף ברחובות טהראן / צילום: ap, Vahid Salemi

מצבה של איראן מחמיר והמשטר שולף שפן חדש

הריל האיראני הגיע לשפל חדש - 1.6 מיליון ריאל איראני לדולר אחד ● בניסיון להתמודד עם השחיקה, בבנק המרכזי בטהרן השיקו היום מטבע חדש של 5 מיליון ריאל

עידן מועלם / צילום: תמר מצפי

נציבות שירות המדינה אישרה את מינוי עידן מועלם למ"מ מנכ"ל רמ"י

מינויו של מועלם אושר לאחר שראש הממשלה ושר השיכון לא רצו למנות לתפקיד בכירים ברמ"י ● המינוי יהיה במשרה חלקית וללא שכר לתקופה של 3 חודשים, אך לא מן הנמנע שיוארך

סניף של רשת מקדונלד’ס / צילום: Shutterstock

גם מקדונלד'ס מעלה מחירים: כמה תשלמו על ארוחת ביג מק?

רשת המזון המהיר הודיעה על העלאת מחירים במוצרי הדגל ובארוחות הקלאסיות, בהמשך לגל ההתייקרויות במשק ● ארוחת הילדים במקדונלד'ס תעלה מעתה 32 שקל במקום 31, הביג מק המסורתי יעלה ב15% מ־20 ל־23 שקל, והמק רויאל יעלה מ־36 ל־40 שקל

מדפים ריקים מחלב / אילוסטרציה: תמונה פרטית

ממחר: הרפתנים יעצרו את אספקת החלב למחלבות כמחאה על רפורמת סמוטריץ'

ארגון יצרני החלב הכריז על עצירת אספקת החלב למחלבות, דבר שעלול לשבש את אספקת החלב בכל הארץ כבר ממחר ● לטענת הארגון, הרפורמה בשוק החלב תביא לסגירת רפתות ותפגע בביטחון המזון ● סמוטריץ': "אזרחי ישראל לא יהיו בני-ערובה של מונופולים וקבוצות לחץ" ● מנהל אגף המשק בתנועת המושבים: "מתנצלים בפני הציבור על אי-הנוחות"

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל וויקס / צילום: אלן צצקין

מנכ"ל וויקס: "מודאג מאוד משוק העבודה"

בראיון לתקשורת האמריקאית ובצל השינויים הארגוניים בוויקס, מנכ"ל החברה אבישי אברהמי מתריע מפני פגיעה רחבה בשוק העבודה בעידן ה-AI ● לדבריו, רוב המשרות הפופולריות בארה"ב יושפעו בתוך עשור