גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה ננעלה בעליות: ת"א 35 טיפס 0.7%, עזריאלי קפצה 3.3% אחרי הדוחות

ת"א 90 עלה ב-0.6%, מדד הבנקים איבד 0.3% ● שוהם ביזנס התחזקה אחרי הדוחות ●  גזית גלוב שרשמה עלייה ב-NOI ברבעון הראשון ● מחזור המסחר הסתכם ב-1.2 מיליארד שקל

הבורסה בת"א / צילום: איל יצהר
הבורסה בת"א / צילום: איל יצהר

סקירת המסחר בבורסה בתל-אביב: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:30

המסחר בבורסה בתל אביב ננעל בעליות על רקע המשך עונת הדוחות. מדד ת"א 35 טיפס ב-0.7%, ת"א 90 עלה ב-0.6% ומדד הבנקים איבד 0.3%.

מחזור המסחר הסתכם ב-1.2 מיליארד שקל.

15:50

המסחר בתל אביב מתנהל ביציבות בהמתנה לפתיחה בוול סטריט, כאשר המשקיעים ממתינים לפרסום פרוטוקול הפד מישיבתו האחרונה. 

מניית איידיאיי ביטוח  נופלת בעוד 6.5% בהמשך לירידות אתמול, ובכך משלימה נפילה של 15% בשני ימי המסחר האחרונים. מניית נייר חדרה  צונחת 5.7%, בזק מאבדת 1.2%.

הדולר עלה 0.36% מול השקל ושערו היציג נקבע על 3.611 שקלים. האירו טיפס ב-0.5% ושערו היציג נקבע על 4.03 שקלים.

מחזור המסחר בשוק המניות מסתכם בשעה זו ב-895 מיליון שקל.

14:00

בזן  דיווחה כי עיריית חיפה הודיעה לדור כימיקלים (לקוחה של בזן) על פקיעת תוקפו של ההיתר הזמני שניתן לה לשינוע חומרים מסוכנים בצנרות תת-קרקעיות, וכי על דור לחדול מביצוע כל פעולה או עיסוק לפי אותו היתר.

אשטרום נכסים  עברה לרווח של 40 מיליון שקל ברבעון הראשון.

12:20

יום המסחר הרביעי לשבוע זה בבורסה בתל אביב מתנהל ביציבות ברקע להמשך עונת הדוחות לרבעון הראשון של 2019. המדדים המובילים נסחרים בעליות קלות ברקע להמשך עונת הדוחות, מדד ת"א 35 מטפס ב-0.3%, ת"א 90 עולה ב-0.2% ומדד הבנקים משיל 0.2%.

קבוצת עזריאלי קבוצה  דיווח על תוצאותיה לרבעון הראשון לפיהן ה-NOI ברבעון גדל בכ-8% לכ-399 מיליון שקל. ה-FFO גדל בכ-27% לעומת אשתקד לכ-339 מיליון שקל. ה-FFO ללא הדיור המוגן גדל בכ-12%. ה-NOI מנכסים זהים גדל בכ-6%. במהלך החודשים ינואר-אפריל נרשם גידול בפדיונות בקניוני עזריאלי בשיעור של כ-3%.

חברת עדיקה סטייל  רשמה עלייה של 19% בהכנסות ברבעון הראשון ל-25.4 מיליון שקל. עם זאת, החברה עברה להפסד של כמיליון שקל. בתוך כך, עדיקה התקשרה בהסכם שכירות ביחס לחנות בקניון עזריאלי בתל אביב אשר עתידה להיפתח במהלך יוני הקרוב.

גזית גלוב  דיווחה על תוצאות הרבעון הראשון לפיהן החברה רשמה עלייה של 34% ב-FFO למניה (בנטרול ריג'נסי) ועלייה של 4.6% ב-FFO למניה לעומת הרבעון המקביל אשתקד. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת ברמת סולו עלה ב-26.7% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ל-57 אג' למניה.

חברת מנועי בית שמש  דיווחה על תוצאותיה לרבעון המאוחדות לראשונה עם תוצאות חישולי כרמל שרכישתה הושלמה בתחילת השנה. הכנסותיה של בית שמש ברמת הקבוצה זינקו ב-57% לעומת הרבעון המקביל אשתקד לכ-39 מיליון דולר. 

שוהם ביזנס  העוסקת בתחום המימון החוץ בנקאי הציגה תוצאות שיא ברבעון, כאשר הכנסות המימון ברבעון עלו בכ-72% ל-10.8 מיליון שקל והרווח הנקי עלה בכ-89% ל-3.7 מיליון שקל. מחזור עסקאות האשראי הרבעוני עמד על כ-277 מיליון שקל, עלייה של כ-51% בהשוואה לרבעון המקביל בשנת 2018. היקף תיק האשראי של החברה בסוף הרבעון עמד על כ-224 מיליון שקל, עלייה של כ-69% בהשוואה לרבעון מקביל אשתקד. 

חברת ישרס  דיווחה על עלייה של 27% ברווח הנקי ברבעון הראשון ל-46 מיליון שקל. ה-NOI עלה ב-13.4% ל-82.3 מיליון שקל, הדירקטוריון החליט על חלוקת דיבידנד של 38 מיליון שקל.

חברת אסאר אקורד  דיווחה על תוצאות טובות לרבעון הראשון, לפיהן הכנסות המימון גדלו בכ-73% לכ-24.3 מיליון שקל. הרווח הנקי עלה ב-83% לכ-12.5 מיליון שקל. החברה הכריזה על דיבידנד של 8 מיליון שקל לרבעון.

חברת הולמס פלייס  דיווחה על תוצאותיה לרבעון לפיהן החברה רשמה עלייה של 7% בהכנסות ל-101 מיליון שקל, כאשר מספר המנויים גדל ב-14 אלף למעל 132 אלף מנויים. החברה רשמה עלייה של 150 ברווח התפעולי ל-12 מיליון שקל. 

9:45

המסחר בבורסת ת"א נפתח הבוקר ביציבות, בהמשך לעליות שנרשמו אמש בניו יורק. מדד ת"א-35 ללא שינוי מהותי, כך גם המדדים ת"א-90 ות"א-125. מדד ת"א-בנקים מאבד 0.4%.

אופקו הלת' , גזית גלוב  ואורמת טכנו  בולטות בעליות בת"א-35. IFF , בזן  וחברה לישראל  בולטות בירידות. 

8:40

הבוקר פורסמו דוחות הרבעון הראשון של 2019 על-ידי החברות אופל בלאנס , אשטרום נכסים , עדיקה סטייל , קבוצת עזריאלי , גזית גלוב  ומנועי בית שמש. 

הזדמנות ישראלית , שותפות חיפושי הגז והנפט, מדווחת כי שר האנרגיה החליט שלא לאשר בקשה לקבלת רישיון קידוח הנפט "יועד החדש". לפי הדיווח, השותפים לבקשה יבחנו את החלטת השר וישקלו את צעדיהם בהתאם. 

חברת הנדל"ן המניב תנופורט מדווחת על מינויו של כידן דהרי לתפקיד מנכ"ל זמני. דהרי הוא סגן יו"ר דירקטוריון תנופורט ויו"ר דירקטוריון משותף בחברה-הבת צמח תנופורט. 

6:55

המסחר בבורסת ת"א ייפתח הבוקר על רקע העליות בת"א אתמול והסנטימנט החיובי בוול סטריט. המסחר באסיה מתנהל הבוקר במגמה מעורבת, ובאירופה המסחר ננעל אתמול בעליות. החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים הבוקר ביציבות. ת"א 35 עלה 0.6%, ת"א 90 טיפס ב-0.9% ומדד הבנקים קפץ ב-1.1%. מחזור המסחר הסתכם ב-1.01 מיליארד שקל.

יום המסחר אתמול בתל-אביב נפתח באיחור של יותר משלוש שעות בשל עיצומי עובדים. שלב טרום הפתיחה החל רק ב-12:30 במקום ב-9:00' ושלב המסחר הרציף החל רק בשעה 13:15 במקום 9:45. 

שלושת חברי ועד העובדים של הבורסה שהושעו ל-48 שעות, יוכלו לחזור היום לעבודתם, כפי שנמסר אתמול בערב מהנהלת הבורסה. זאת על רקע סכסוך העבודה בין הנהלת הבורסה לעובדים, שהביא אתמול לפתיחה מאוחרת של הבורסה. 

ברקע למסחר בארץ ובעולם, ממשיכה לעמוד חוסר הוודאות בנוגע להשלכות מלחמת המסחר בין ארה"ב ובין סין, שבאה לידי ביטוי בתנודתיות גבוהה יחסית בכיווני המסחר המשתנים. הערכות אנליסטים רבים בשוק היא כי התנודתיות צפויה להמשיך וללוות את המסחר בשוקי ההון בעולם בתקופה הקרובה, הגם שזו לא תוביל בהכרח למגמה שלילית, וזאת כשהמשקיעים ממשיכים לעקוב אחר נתוני המאקרו המתפרסמים בעולם, ובייחוד במשק האמריקאי, וממשיכים לעקוב אחר מהלכי הבנק הפדרלי בארה"ב, והתייחסותו למצב הכלכלי. היום צפויים להתפרסם הפרוטוקולים מהחלטת הריבית האחרונה שפרסם הפד. 

כלכלני ה-OECD הורידו אתמול את תחזית הצמיחה של ישראל בשנת 2019 מ-3.5% ל-3.1%. ב-OECD מצפים מהממשלה לצעדי ריסון והתייעלות, אך מציינים שכלכלת ישראל עדיין איתנה.

מניית איידיאיי ביטוח  נפלה ביותר מ-8% אתמול, בזק  איבדה 2.9%, נייס  ירדה ב-1.7%. מנגד, מליסרון  עלתה בכ-3%, פריגו  ב-2.75% ומניית טבע  קפצה ב-4%.

מניית טבע  עלתה אתמול במסחר ב-3.22% על רקע דיווח באתר ספרדי כי המשקיע וורן באפט מקדם יחד עם בנק ההשקעות קרדיט סוויס מיזוג בין טבע ומיילן.

הדולר מתחזק הבוקר ב-0.04% מול השקל. שערו היציג עומד על 3.5980 שקלים. האירו מתחזק ב-0.08% ושערו היציג הוא 4.0116 שקלים. 

עוד כתבות

המייסדים: יונתן פסס, נדב שץ, יהלי סער, תום להט וגל שלזינגר / צילום: MNG

החברה הישראלית שמכניסה 100 מיליון דולר בשנה מתחום אפרורי: "הצלנו את העצמאים משעמום"

טיילור ברנדס סיפקה לעסקים קטנים פתרונות מיתוג, וחלקה את השוק עם ענקיות כמו וויקס ופייבר ● שינוי כיוון כשברקע מהפכת ה-AI הביא אותה לתחום ביורוקרטי בארה"ב - שמייצר לה בשנה 100 מיליון דולר בהכנסות ו-40% צמיחה במכירות ● המנכ"ל יהלי סער: "הצלנו את העצמאים משעמום"

''לולו - קיבוצטריה''. מפלט לנפש ולבטן / צילום: אסף קרלה

המסעדה הגלילית שמוכיחה שאיטליה יכולה להיות גם בקיבוץ

ב"לולו - קיבוצטריה" שבקיבוץ עמיר יש קסם מצטבר וכובש. מהמיקום, דרך העיצוב החם ועד לאוכל המנחם - זו פשוט מסעדה נהדרת

רכבים באירופה / צילום: Shutterstock

היבואניות הישראליות כובשות את אירופה עם זיכיונות לרכבים מסין

יבואניות הרכב הישראליות מרחיבות את פעילותן באירופה עם שורה של זיכיונות חדשים לייבוא מותגי רכב סיניים, ובראשם צ’רי וג’ילי ● קרסו, כלמוביל, גרנד אוטו, סמלת ויוניון מתבססות בשווקים כמו אוסטריה, רומניה ויוון - וצפויות להתרחב לשוויץ ולבולגריה ב־2026 ● וגם: הנחות חריגות לסוף השנה ומגוון דגמים חדשים שהושקו בישראל ● השבוע בענף הרכב

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

נשיא העליון במתקפה חסרת תקדים על לוין: "פוגע בציבור"

נשיא בית המשפט העליון השתתף בכנס בחיפה והזהיר מפני ההתנהלותו של יריב לוין ● "המתקפה על מערכת המשפט נמשכת במלוא עוזה", האשים עמית ● הוא התייחס ל"חרם" מצד שר המשפטים ואמר: "אני הושטתי לו יד, הוא מפרק את מה שנבנה פה בעשרות שנים" ● שר המשפטים השיב: "אני מפרק את מבצר השקר שאתה יושב בו" ● אהרן ברק הזהיר מפני דיקטטורה: "ראש הממשלה ישלוט לבדו במדינה, אנחנו נתינים"

נטפליקס / צילום: Shutterstock, wutzkohphoto

כל מה שצריך לדעת על העסקה ההיסטורית בין נטפליקס לוורנר ברדרס

עבור נטפליקס מדובר בהימור מחושב על עתיד תעשיית הבידור ● במשך שנים החברה התבססה על רכישת תוכן מאולפנים אחרים ועל בניית הפקות מקור, אך לא החזיקה בבעלות מלאה על סטודיו גדול ● רכישת וורנר ברדרס מעניקה לה גישה ישירה לקטלוג עצום, לכוח יצירתי מוכר ולמותגים בעלי ערך ● וורנר ברדרס נכנסה למהלך המכירה מתוך רצון למקסם ערך עבור בעלי המניות על רקע שינוי עמוק בתעשייה

סכום שיא שעבר ליורשים המיליארדרים / צילום: Shutterstock

"משימור הון להעצמת הדור הבא": הטרנד החדש של המיליארדרים

מנהלת ההון הגלובלית, UBS, פרסמה היום (ה') את דוח המיליארדרים שלה לשנת 2025, שמצביע על עלייה של 8.8% במספר האולטרה-עשירים בעולם ● מלבד אלו שיצרו את הונם בעצמם, 91 יורשים הפכו למיליארדרים כאשר ירשו סכום שיא של 297.8 מיליארד דולר ● ומה קורה בישראל?

מנה בקפה נחשון / צילום: טל בדרק

100 אלף בקבוקים בשנה: היקב הישראלי שירגיש לכם כמו ביקור בצרפת

קפה עם מאפים מושחתים וגרניטה, סיור יין טבעוני, מיני-גולף בהשראת שבעת המינים וארוחה כורדית-תימנית במרפסת של בית ● יש מה לעשות ביישובי עמק איילון ● חגית אברון תופרת יום

הרמטכ''ל, רא''ל אייל זמיר, בביקור ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הרמטכ"ל בביקורת חריפה: "קורא לוועדת חקירה חיצונית"

הרמטכ"ל זמיר: קורא לוועדת חקירה חיצונית – ומפנה אצבע מאשימה לכל הדרגים ● למרות הפסקת האש: המדינה מונעת כניסת כתבים זרים לעזה ● טראמפ מתכנן להודיע על הקמת גוף שלטוני חדש בעזה ● בכיר אמריקאי: נכריז עד חג המולד, המשוואה: צה"ל יוצא מעזה, חמאס יוצא מהשלטון ● לשכת רה"מ: משלחת יצאה לקהיר במטרה להביא להשבה מיידית של החלל החטוף האחרון ● עדכונים שוטפים

''משתפים הכל וכל היום''. חייל צה''ל בשטח / צילום: AP- Lefteris Pitarakis

לוחות זמנים, תנועות כוחות ותיעודים מהשטח: צה"ל התמכר לוואטסאפ, וזה כל מה שחמאס צריך

בעוד צה"ל אוסף מקצינים כלי רכב סיניים ומגביל שימוש במכשירי אנדרואיד, דווקא וואטסאפ הפכה לזירה העיקרית להעברת מידע רגיש, בלי נהלים או בקרה ● מומחי סייבר ומודיעין מבהירים ש"הסודות הגדולים לא מעניינים את האויב כמו מידע טקטי חי" ● נראה שלא למדנו כלום מהאזהרות החוזרות ונשנות

סמטת דיאגון מתוך ''הארי פוטר'' באולפני הוורנר ברדרס / צילום: Associated Press, Ross D. Franklin

נטפליקס תרכוש את אולפני הקולנוע וורנר ברדרס ופעילות הסטרימינג ב-72 מיליארד דולר

שירות הסטרימינג הגדול בעולם רוכש את האולפן המיתולוגי ב-72 מיליארד דולר, לפי שווי של 82.7 מיליארד דולר - ומקבל לידיו את HBO, "הארי פוטר", "חברים" וקטלוג מהעשירים בתעשייה ● רשתות CNN, TBS ו-TNT יפוצלו לפני השלמת העסקה

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

מבעלי השליטה ועד לתגובת המניה: ההצעה לרכישת צים שנחשפה בגלובס מסעירה את המשקיעים

בענף הספנות הבינלאומית מפנים תשומת לב רבה להתפתחויות בנוגע להתעניינות הרחבה של ענקיות הספנות בצים, שהרי עסקאות בסדר גודל שכזה לא מדוברות באופן שגרתי בתחום המסורתי ● כל זה מתרחש בעת שבהשפעת הזינוקים האחרונים במניה, שווי החברה הנוכחי עומד על כ־2.46 מיליארד דולר ● יו"ר ועד העובדים: "רכישת צים ע"י הפג לויד, שנשלטת בידי קטאר וסעודיה, היא סכנה ישירה לביטחון המדינה"

ד''ר גלית קאופמן / צילום: יונתן בלום

כינו את המינוי שלה "יום שחור". עכשיו היא מגיבה למבקרים

ענף הבריאות סוער בימים האחרונים לאחר שלראשונה בישראל נבחרה אחות לנהל בית חולים, ובהסתדרות הרפואית אף כינו זאת "יום שחור" ● אבל לד"ר גלית קאופמן יש תוכניות גדולות לאסותא אשדוד ● עכשיו היא עונה למבקרים: "מי שמאוים לא מכיר את הרקע שלי" ● ראיון

איפה יש הזדמנויות? / צילום: Shutterstock

בריאות, טכנולוגיה ושווקים מתעוררים: ההמלצות של ענקית קרנות הסל מוול סטריט

בסטייט סטריט, שמנהלת נכסים פיננסיים בסך 5.4 טריליון דולר, מאמינים ב־AI, כולל הזדמנויות השקעה במדינות אסיה, וממליצים גם על מניות הבריאות והפיננסים ● מנהל הפעילות בישראל: "ההשקעות בבינה מלאכותית עדיין נמוכות, בהשוואה למהפכות אחרות בהיסטוריה העולמית"

השגרה החדשה של צו 8 / צילום: Associated Press, Tsafrir Abayov

המדרון החלקלק של צו 8: כך הפך גיוס החירום לשגרה שצה"ל התאהב בה

שנתיים אחרי 7 באוקטובר, צו 8 כבר מזמן אינו כלי חירום אלא מנגנון הגיוס היחיד של צה"ל ● ההישענות עליו יצרה שגרה יקרה, לא מפוקחת ולעיתים גם מנוצלת לרעה, עם סבבים מתמשכים ופערים גדלים בין החוק למציאות ● ניסיון החקיקה להסדרת המילואים נפל והצבא השלים עם הסיטואציה שנוחה לו, בעוד שבאוצר מזהירים: מיליארדי שקלים מתבזבזים

גם זה קרה פה / צילום: צילום מסך

בתוך כל כיפופי הידיים, ישראל יכולה לשכוח ממטרת-העל הכלכלית

מה שנחתם מחייב רק לכאורה ● מסגרות התקציב גמישות מתמיד ● והחשבון על החניה הגיע מהר ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יונתן בלום. עיבוד טלי בוגדונובסקי

הנגיד מזהיר: "תקציב הביטחון עלול להקפיץ את החוב ל-80% תוצר"

נגיד בנק ישראל, פרופ’ אמיר ירון, הזהיר בישיבת הממשלה כי מסגרת התקציב ל־2026 עלולה להוביל לעלייה בחוב הציבורי, במיוחד על רקע דרישות מערכת הביטחון, הפחתות המס וחוק הגיוס המוצע ● ירון קרא לביטול תקציבים הפוגעים בתמריצי עבודה, התריע מפני שימוש יתר במילואים ומתח ביקורת על פגיעה בתוכנית לפיתוח החברה הערבית - אך תמך ברפורמות מבניות כמו בניית שכירות, דיגיטציה ומיסוי תיירות

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

למה מניית ארית התרסקה אחרי שהודיעה על הנפקת החברה הבת?

מניית ארית תעשיות צללה בבורסה בכמעט 20% לאחר ההחלטה להנפיק לציבור את החברה הבת רשף ● ארית מציעה להנפיק את רשף בשווי נמוך משמעותית מהשווי של חברת ההחזקות עצמה, בניגוד למקובל בשוק ● אנליסט מסביר: "השוק התאים את התמחור לכזה של חברת החזקות"

טקס חנוכת סוללת החץ 3, ברנדנבורג / צילום: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון

היציע החשאי והתודה הגרמנית: מאחורי הקלעים של טקס מסירת החץ

סוללה ראשונה של המערכת הישראלית נפרסה בעומק יערות ברנדנבורג, בעסקה הביטחונית הגדולה ביותר בין המדינות אי פעם ● בטקס ההשקה החגיגי הישראלים מצאו עצמם מזכירים לגרמנים איך נראית לוחמה מודרנית - כשצילה של ההיסטוריה מלווה את המעמד

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

ענקית הלואו קוסט מודיעה: תחזור לטוס לישראל בסוף מרץ 2026

חברת התעופה הבריטית איזי ג'ט מאותתת על חזרה לישראל, וזאת לאחר שהפסיקה לטוס לארץ בקיץ 2023 ודחתה מאז פעם אחר פעם את חידוש הטיסות ● ההיערכות כוללת בחינת קווים קיימים לצד פתיחת קווים נוספים

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

איך תשפיע הורדת הריבית על הקרנות הכספיות? התשובה של צבי סטפק

קרנות הנאמנות הכספיות חוו בארבע השנים האחרונות זינוק אדיר בנכסיהן - כמה מזה קשור לרמת הריבית במשק, והאם כעת האטרקטיביות שלהן תפחת? ● עוד מיתוסים שחשוב לבחון: האם רק דמי הניהול מבחינים בין הקרנות, ומה פוטנציאל הצמיחה על חשבון הפיקדונות בבנקים​