גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה ננעלה בעליות: ת"א 35 טיפס 0.7%, עזריאלי קפצה 3.3% אחרי הדוחות

ת"א 90 עלה ב-0.6%, מדד הבנקים איבד 0.3% ● שוהם ביזנס התחזקה אחרי הדוחות ●  גזית גלוב שרשמה עלייה ב-NOI ברבעון הראשון ● מחזור המסחר הסתכם ב-1.2 מיליארד שקל

הבורסה בת"א / צילום: איל יצהר
הבורסה בת"א / צילום: איל יצהר

סקירת המסחר בבורסה בתל-אביב: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:30

המסחר בבורסה בתל אביב ננעל בעליות על רקע המשך עונת הדוחות. מדד ת"א 35 טיפס ב-0.7%, ת"א 90 עלה ב-0.6% ומדד הבנקים איבד 0.3%.

מחזור המסחר הסתכם ב-1.2 מיליארד שקל.

15:50

המסחר בתל אביב מתנהל ביציבות בהמתנה לפתיחה בוול סטריט, כאשר המשקיעים ממתינים לפרסום פרוטוקול הפד מישיבתו האחרונה. 

מניית איידיאיי ביטוח  נופלת בעוד 6.5% בהמשך לירידות אתמול, ובכך משלימה נפילה של 15% בשני ימי המסחר האחרונים. מניית נייר חדרה  צונחת 5.7%, בזק מאבדת 1.2%.

הדולר עלה 0.36% מול השקל ושערו היציג נקבע על 3.611 שקלים. האירו טיפס ב-0.5% ושערו היציג נקבע על 4.03 שקלים.

מחזור המסחר בשוק המניות מסתכם בשעה זו ב-895 מיליון שקל.

14:00

בזן  דיווחה כי עיריית חיפה הודיעה לדור כימיקלים (לקוחה של בזן) על פקיעת תוקפו של ההיתר הזמני שניתן לה לשינוע חומרים מסוכנים בצנרות תת-קרקעיות, וכי על דור לחדול מביצוע כל פעולה או עיסוק לפי אותו היתר.

אשטרום נכסים  עברה לרווח של 40 מיליון שקל ברבעון הראשון.

12:20

יום המסחר הרביעי לשבוע זה בבורסה בתל אביב מתנהל ביציבות ברקע להמשך עונת הדוחות לרבעון הראשון של 2019. המדדים המובילים נסחרים בעליות קלות ברקע להמשך עונת הדוחות, מדד ת"א 35 מטפס ב-0.3%, ת"א 90 עולה ב-0.2% ומדד הבנקים משיל 0.2%.

קבוצת עזריאלי קבוצה  דיווח על תוצאותיה לרבעון הראשון לפיהן ה-NOI ברבעון גדל בכ-8% לכ-399 מיליון שקל. ה-FFO גדל בכ-27% לעומת אשתקד לכ-339 מיליון שקל. ה-FFO ללא הדיור המוגן גדל בכ-12%. ה-NOI מנכסים זהים גדל בכ-6%. במהלך החודשים ינואר-אפריל נרשם גידול בפדיונות בקניוני עזריאלי בשיעור של כ-3%.

חברת עדיקה סטייל  רשמה עלייה של 19% בהכנסות ברבעון הראשון ל-25.4 מיליון שקל. עם זאת, החברה עברה להפסד של כמיליון שקל. בתוך כך, עדיקה התקשרה בהסכם שכירות ביחס לחנות בקניון עזריאלי בתל אביב אשר עתידה להיפתח במהלך יוני הקרוב.

גזית גלוב  דיווחה על תוצאות הרבעון הראשון לפיהן החברה רשמה עלייה של 34% ב-FFO למניה (בנטרול ריג'נסי) ועלייה של 4.6% ב-FFO למניה לעומת הרבעון המקביל אשתקד. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת ברמת סולו עלה ב-26.7% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ל-57 אג' למניה.

חברת מנועי בית שמש  דיווחה על תוצאותיה לרבעון המאוחדות לראשונה עם תוצאות חישולי כרמל שרכישתה הושלמה בתחילת השנה. הכנסותיה של בית שמש ברמת הקבוצה זינקו ב-57% לעומת הרבעון המקביל אשתקד לכ-39 מיליון דולר. 

שוהם ביזנס  העוסקת בתחום המימון החוץ בנקאי הציגה תוצאות שיא ברבעון, כאשר הכנסות המימון ברבעון עלו בכ-72% ל-10.8 מיליון שקל והרווח הנקי עלה בכ-89% ל-3.7 מיליון שקל. מחזור עסקאות האשראי הרבעוני עמד על כ-277 מיליון שקל, עלייה של כ-51% בהשוואה לרבעון המקביל בשנת 2018. היקף תיק האשראי של החברה בסוף הרבעון עמד על כ-224 מיליון שקל, עלייה של כ-69% בהשוואה לרבעון מקביל אשתקד. 

חברת ישרס  דיווחה על עלייה של 27% ברווח הנקי ברבעון הראשון ל-46 מיליון שקל. ה-NOI עלה ב-13.4% ל-82.3 מיליון שקל, הדירקטוריון החליט על חלוקת דיבידנד של 38 מיליון שקל.

חברת אסאר אקורד  דיווחה על תוצאות טובות לרבעון הראשון, לפיהן הכנסות המימון גדלו בכ-73% לכ-24.3 מיליון שקל. הרווח הנקי עלה ב-83% לכ-12.5 מיליון שקל. החברה הכריזה על דיבידנד של 8 מיליון שקל לרבעון.

חברת הולמס פלייס  דיווחה על תוצאותיה לרבעון לפיהן החברה רשמה עלייה של 7% בהכנסות ל-101 מיליון שקל, כאשר מספר המנויים גדל ב-14 אלף למעל 132 אלף מנויים. החברה רשמה עלייה של 150 ברווח התפעולי ל-12 מיליון שקל. 

9:45

המסחר בבורסת ת"א נפתח הבוקר ביציבות, בהמשך לעליות שנרשמו אמש בניו יורק. מדד ת"א-35 ללא שינוי מהותי, כך גם המדדים ת"א-90 ות"א-125. מדד ת"א-בנקים מאבד 0.4%.

אופקו הלת' , גזית גלוב  ואורמת טכנו  בולטות בעליות בת"א-35. IFF , בזן  וחברה לישראל  בולטות בירידות. 

8:40

הבוקר פורסמו דוחות הרבעון הראשון של 2019 על-ידי החברות אופל בלאנס , אשטרום נכסים , עדיקה סטייל , קבוצת עזריאלי , גזית גלוב  ומנועי בית שמש. 

הזדמנות ישראלית , שותפות חיפושי הגז והנפט, מדווחת כי שר האנרגיה החליט שלא לאשר בקשה לקבלת רישיון קידוח הנפט "יועד החדש". לפי הדיווח, השותפים לבקשה יבחנו את החלטת השר וישקלו את צעדיהם בהתאם. 

חברת הנדל"ן המניב תנופורט מדווחת על מינויו של כידן דהרי לתפקיד מנכ"ל זמני. דהרי הוא סגן יו"ר דירקטוריון תנופורט ויו"ר דירקטוריון משותף בחברה-הבת צמח תנופורט. 

6:55

המסחר בבורסת ת"א ייפתח הבוקר על רקע העליות בת"א אתמול והסנטימנט החיובי בוול סטריט. המסחר באסיה מתנהל הבוקר במגמה מעורבת, ובאירופה המסחר ננעל אתמול בעליות. החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים הבוקר ביציבות. ת"א 35 עלה 0.6%, ת"א 90 טיפס ב-0.9% ומדד הבנקים קפץ ב-1.1%. מחזור המסחר הסתכם ב-1.01 מיליארד שקל.

יום המסחר אתמול בתל-אביב נפתח באיחור של יותר משלוש שעות בשל עיצומי עובדים. שלב טרום הפתיחה החל רק ב-12:30 במקום ב-9:00' ושלב המסחר הרציף החל רק בשעה 13:15 במקום 9:45. 

שלושת חברי ועד העובדים של הבורסה שהושעו ל-48 שעות, יוכלו לחזור היום לעבודתם, כפי שנמסר אתמול בערב מהנהלת הבורסה. זאת על רקע סכסוך העבודה בין הנהלת הבורסה לעובדים, שהביא אתמול לפתיחה מאוחרת של הבורסה. 

ברקע למסחר בארץ ובעולם, ממשיכה לעמוד חוסר הוודאות בנוגע להשלכות מלחמת המסחר בין ארה"ב ובין סין, שבאה לידי ביטוי בתנודתיות גבוהה יחסית בכיווני המסחר המשתנים. הערכות אנליסטים רבים בשוק היא כי התנודתיות צפויה להמשיך וללוות את המסחר בשוקי ההון בעולם בתקופה הקרובה, הגם שזו לא תוביל בהכרח למגמה שלילית, וזאת כשהמשקיעים ממשיכים לעקוב אחר נתוני המאקרו המתפרסמים בעולם, ובייחוד במשק האמריקאי, וממשיכים לעקוב אחר מהלכי הבנק הפדרלי בארה"ב, והתייחסותו למצב הכלכלי. היום צפויים להתפרסם הפרוטוקולים מהחלטת הריבית האחרונה שפרסם הפד. 

כלכלני ה-OECD הורידו אתמול את תחזית הצמיחה של ישראל בשנת 2019 מ-3.5% ל-3.1%. ב-OECD מצפים מהממשלה לצעדי ריסון והתייעלות, אך מציינים שכלכלת ישראל עדיין איתנה.

מניית איידיאיי ביטוח  נפלה ביותר מ-8% אתמול, בזק  איבדה 2.9%, נייס  ירדה ב-1.7%. מנגד, מליסרון  עלתה בכ-3%, פריגו  ב-2.75% ומניית טבע  קפצה ב-4%.

מניית טבע  עלתה אתמול במסחר ב-3.22% על רקע דיווח באתר ספרדי כי המשקיע וורן באפט מקדם יחד עם בנק ההשקעות קרדיט סוויס מיזוג בין טבע ומיילן.

הדולר מתחזק הבוקר ב-0.04% מול השקל. שערו היציג עומד על 3.5980 שקלים. האירו מתחזק ב-0.08% ושערו היציג הוא 4.0116 שקלים. 

עוד כתבות

הדר גולדין ז''ל / צילום: N12

"החביאו חטופים ב'משולש הזהב'": המבצע הסודי במנהרות נחשף

קרב המוחות במנהרות חמאס והמבצע שהגיע "הכי קרוב" להדר גולדין ● חוליית מחבלים יצאה ממנהרה מעבר לקו הצהוב - וחוסלה מהאוויר, כוחות צה"ל פועלים להשמיד את התוואים התת-קרקעיים במרחב ● בחמאס סבורים שישראל מחכה להזדמנות להביא לקריסת ההסכם, ולכן הם מעכבים את המשך העברת החללים ● עדכונים שוטפים

מאור מלול, עומר אדם ונסים גאון / צילום: עידן כהן, שי פרנקו

לפי שווי של מיליארד ש': קרן אמריקאית רוכשת 20% מחברת חוות השרתים של עומר אדם, מאור מלול ונסים גאון

קרן ההשקעות האמריקאית BGA רוכשת 20% מחברת חוות השרתים של היזמים מאור מלול, נסים גאון ועומר אדם ● לפי ההערכות, העסקה מגלמת לחברה שווי של מיליארד שקל ותאפשר לה לרכוש קרקעות נוספות ולהתרחב לפרויקטים נוספים

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ בפגישתם בבית הלבן היום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

ערב הסעודית הציתה מרוץ אזורי חדש לגרעין אזרחי. האם לישראל יש סיבה לדאגה?

הכניסה הסעודית לתחום הגרעין האזרחי מסמנת שינוי עמוק במזרח התיכון ומקרבת את האזור לעידן שבו יותר שחקנים מחזיקים יכולות מתקדמות ● לצד הממלכה, גם טורקיה ומצרים מקדמות את תוכניות הגרעין שלהן ● כמה קצר המרחק בין העשרה אזרחית ליכולת צבאית, ומה ישראל יכולה לעשות בעניין?

זום גלובלי / צילום: Reuters

מה קורה לצוות כשחללית מתנתקת מהמסלול ועוד חדשות מהעולם

בהודו הוטל עונש מוות על ראשת הממשלה לשעבר, ובגרמניה מכירה פומבית עוררה סערה ● השבוע, באיחור של 9 ימים, שב צוות אסטרונאוטים מהחלל ● ואיזה סכסוך ארוך הגיע לסופו? ● זום גלובלי, מדור חדש

מימין: שרונה ודורון בלוגולובסקי, אסף פז, יינות של ויתקין / צילום: בועז לביא ושני צדיקריו

היקב האיכותי שעובר מתחת לרדאר: ויתקין הצליח להוציא יין מצוין אפילו מהכרמים של יין קידוש

שני גיסים שחלקו חיבה עמוקה ליין ולחקלאות החליטו ללכת בעקבות החלום ● יקב ויתקין שהקימו לא נולד כהעתק של מודלים זרים, אלא כיקב מקורי שמעמיק בשאלת הזהות של היין הישראלי

צילום: Shutterstock

מה גורם לעלייה בסרטן המעי הגס? מחקר חדש מציע אפשרות לא צפויה

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מחקר שפורסם בכתב-העת הרפואי המוביל "לנסט" הראה עלייה בשיעור המקרים של סרטן המעי הגס בקרב צעירים בני פחות מגיל 50 ● הסיבות עשויות להיות קשורות לאורח החיים, אך מחקר אחר טוען כי הסיבה עשויה להיות רעלן

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה העולמית / צילום: Shutterstock

משפט אחד של ג'נסן הואנג הפך לחלוטין את הסנטימנט ברחבי העולם. מה עומד מאחוריו?

דוח שובר שיאים, עוצמת ביקושים שלא נרגעת ושרשרת עסקאות ענק - אנבידיה הפכה את הסנטימנט בשווקים, והאנליסטים לא הסתירו את ההתפעלות ● בלילה אחד החששות הפכו לאופוריה: "יש הרבה דיבורים על בועת AI. מהזווית שלנו, אנחנו רואים משהו אחר לחלוטין", אמר המנכ"ל הואנג

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

ירידה בתוצאות צים ברבעון השלישי; איך מתמודדים בחברה עם טענות בעלי המניות?

חברת התובלה הימית דיווחה על הכנסות בגובה 1.78 מיליארד דולר ועל רווח נקי של 123 מיליון דולר ● בימים האחרונים, נרשמו מאבקים בין החברה וחלק מבעלי המניות, באשר להרכב הדירקטוריון שלה ● יו"ר החברה יאיר סרוסי: "כל חברות הספנות נסחרות בדיסקאונט, אך עדיין, אנו ערים לנושאים של ערך החברה ורווחיות שלה"

מרים פיירברג / צילום: תמר מצפי

הלכה לעולמה ראש עיריית נתניה מרים פיירברג-איכר

פיירברג ז"ל כיהנה כראש העיר יותר מ-26 שנים, והתמודדה בשנים האחרונות עם מחלה קשה • היא אותרה בביתה, שם נאלצו לקבוע את מותה • מלבד תפקיד ראש העיר שאותו מילאה, פיירברג ז"ל שימשה גם יו"ר איגוד ערים לכבאות ודירקטורית במגוון גופים, בהם מקורות ומד"א

בשורה לחוסכים / אילוסטרציה: Shutterstock

העברות כספים בשוק הגמל: אנליסט, מיטב ומור בצמרת המגייסים. ומי איבד הכי הרבה?

בית ההשקעות מיטב ממשיך להתקרב לאלטשולר שחם מבחינת היקף הכספים המנוהלים, מור מסמן ציון דרך וחוצה שווי נכסים בגמל של 100 מיליארד שקל ● אוקטובר היה החודש שבו איבד ילין לפידות הכי הרבה כספים למתחריו מעולם - 703 מיליון שקל

חזית המדע / צילום: Shutterstock

מחקר על מאות מיליוני תאי זרע מערער על אחד מעקרונות היסוד של האבולוציה

חוקרים מאוניברסיטת חיפה, הטכניון ואוניברסיטת גאנה גילו שבניגוד לתפיסה המקובלת כיום במדע, מוטציות גנטיות אינן אקראיות וייתכן שהן מושפעות מתהליך של למידה ● יכולות להיות לזה השלכות על האופן שבו נתגונן מפני מחלות בעתיד

המעבר הגדול של צה''ל לדרום / איור: גיל ג'יבלי

צה"ל מתחיל להעביר את אגפי המודיעין והתקשוב לנגב, ללא פתרונות תחבורה או דיור

18 שנה לאחר החלטת הממשלה, המעבר של אגפי המודיעין והתקשוב לנגב יתחיל בהדרגה בחודש הבא ● במסגרתו, אלפי חיילים ואנשי קבע יחלו לשרת בדרום, ומאות דונם במרכז יפונו לטובת מסחר ומגורים ● אלא שהתקציבים לפתרונות תחבורתיים ולדיור נותרו על הנייר או טרם יושמו בשטח, ובדרום מזהירים: אנו רחוקים מלהיות מוכנים

ליטל לשם / צילום: באדיבות Protego

בילדות היא נדדה בין בסיסי צה"ל. היום היא מובילה קרן לחברות ביטחוניות

"החודש קרביין נמכרה ב–625 מיליון דולר. למרות שאני כבר לא שם, האקזיט משמעותי מאוד מבחינתי, כי לא מכרתי את המניות שלי בניגוד לאחרים" ● שיחה קצרה עם ליטל לשם, מייסדת קרן פרוטגו להשקעה בטכנולוגיות ביטחוניות

כריך במשק בולדס / צילום: רינת בין יח''צ

במושב עלום ליד חדרה מצאנו פודטראק עם כריכים מושחתים שיצאו ממעשנה

עגלת קפה שמגישה טוסט כמהין, תערוכה שממשיכה פרויקט אמנות מיתולוגי מלפני 50 שנה, מסלולון בין עצי תות וחרוב וסנדוויץ' בשר חלומי ● ביקור במועצה אזורית מנשה

בכמה נמכר פנטהאוז ענק בעפולה / צילום: אנגלו סכסון עפולה

עסקה תוך שלוש שעות: בכמה נמכר פנטהאוז ענק בעפולה?

ברובע יזרעאל בעפולה נמכר פנטהאוז בן חמישה חדרים, בשטח בנוי של 190 מ"ר, תמורת 2.7 מיליון שקל ● מחיר השיווק של הפנטהאוז עמד על 2.8 מיליון שקל והוא עמד כשלוש שעות בלבד על המדף ● השכונה נחשבת למבוקשת עם אוכלוסייה צעירה, חילונית ודתית ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

גם זה קרה פה / צילום: נועם מושקוביץ דוברות הכנסת

משהו לא טוב עובר על אחת הכלכלות הגדולות במזרח, וההשלכות לא ייעצרו שם

שוב פותרים משבר בלי לתכנן הלאה ● מה פרסם האוצר בלי להתכוון ● ואיתותים מדאיגים מיפן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

התחדשות עירונית בירושלים. משהו נסדק / צילום: Shutterstock

1,450 דירות ב-3 מיליון שקל בסה"כ: העסקה שחושפת את מצבו של הענף

בשנים האחרונות, למעלה מאלף יזמים רכבו על טרנד ההתחדשות העירונית, כשהפיתוי הכלכלי ברור ● החברות רצו לבורסה וביצעו שלל רכישות, אבל כש–1,450 "דירות לשיווק" עולות 3 מיליון שקל, די ברור שמשהו כבר לא עובד

הראל ויזל, מנכ''ל ובעל השליטה בפוקס / צילום: דימה טליאנסקי

10,000 מ"ר בראשון לציון: קבוצת פוקס במשא ומתן לפתיחת חנות ג'מבו נוספת

קבוצת פוקס במגעים לשכירת שטח בהיקף 10,000 מ"ר לצורך פתיחת חנות ג'מבו ● מינהל הבטיחות מקדם חובת הפסקת של 15 דקות בכל שעה עבור עובדי סלילת כבישים ● ארכימדס ומנורה יעמידו מימון בהיקף של כ-1.2 מיליארד שקל להתחדשות עירונית בפ"ת ● וגם: הרפורמות החדשות שיקצרו את הליך הרישוי ● חדשות השבוע בנדל"ן

יאן לקון. זכה בפרס טיורינג הנחשב / צילום: Reuters, Ron Sachs - CNP

40 שנה הוא צדק לגבי הבינה המלאכותית. עכשיו הוא חושב שכולם טועים

יאן לקון המציא רכיבי בסיס רבים של ה-AI המודרני ● כעת האיש החריג במטא משוכנע שרוב השחקנים בתחום מסונוורים ממודלי שפה גדולים כמו ChatGPT ושבתוך חמש שנים לכל היותר, הם יעלמו: "אף אדם שפוי לא ישתמש בהם יותר"

מהו שיא גינס לאדם שחטף הכי הרבה מכות ברק ושרד? / צילום: Shutterstock

מהו שיא גינס לאדם שחטף הכי הרבה מכות ברק ושרד?

איזו זמרת עבר ידועה היא נסיכה, מי טבעו לראשונה את המונח "סטארט־אפ ניישן" ביחס לישראל, ומה שמה של מעצבת הלוגו של גוגל? ● הטריוויה השבועית