גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גולן יוכפז יעזוב את תפקידו כמנכ"ל חדשות 13 בסוף החודש

יוכפז סירב לבקשתם של בעלי המניות להישאר בתפקיד בחודשי יולי-אוגוסט ויסיים את תפקידו לאחר 6 שנים ועם תמיכה של מרבית העיתונאים הבכירים • ישראל טויטו, לשעבר עורך המהדורה המרכזית של חדשות עשר המכהן כיום כסמנכ"ל התוכן של רשת, יחליף אותו באופן זמני

גולן יוכפז / צילום: אביב חופי
גולן יוכפז / צילום: אביב חופי

סוף תקופה בחברת חדשות 13: אם לא יחול שינוי בימים הקרובים, גולן יוכפז, שכיהן כמנכ"ל החברה בשש השנים האחרונות, צפוי לפרוש בסוף חודש מאי - כך נודע ל"גלובס". עוד נודע כי יוכפז סירב לבקשתם של בעלי המניות להישאר בתפקיד במהלך חודשי יולי-אוגוסט, ועל רקע המצב המתוח צפוי להודיע על עזיבה מיידית. 

אחרי עזיבתו של יוכפז ועד לאיתור מנכ"ל קבוע, צפוי להחליף אותו בתפקיד ישראל טויטו, לשעבר עורך המהדורה המרכזית של חדשות עשר המכהן כיום כסמנכ"ל התוכן של רשת.

עזיבתו של יוכפז היא אקורד סיום צורם לפרק מפואר שלו בחברת החדשות, שכלל קרבות קשים מבית ומחוץ. החברה תחת ניהולו הייתה הנכס המרכזי שערוץ עשר הביא עימו הערוץ למיזוג עם רשת. הצורך בשמירה על חברת חדשות יציבה נוספת היוותה גם את הסיבה המרכזית שבעטיה אישרו הרגולטורים את המיזוג בין רשת לערוץ עשר, למרות שלכאורה סגירת ערוץ משדר הוא פגיעה בתחרות.

הכלאה של שני סוגי ארגונים

המיזוג של רשת וערוץ עשר יצר הכלאה של שני סוגי ארגונים בעלי DNA שונה המייצרים סוגי תוכן שונים לגמרי. מאחר שקבלת האישורים הרגולטוריים שנדרשו הובילו להתמשכות הליכי המיזוג מעבר למתוכנן, הצדדים היו מוגבלים במידע שיכלו לשאוב על הפעילות של האחר, ולוח השידורים תוכנן בחופזה תחת מגבלת שימוש בחומרים הקיימים במחסני שני הערוצים. 

לכולם היה ברור כי יידרש בהמשך מקצה שיפורים משמעותי ותכנון אסטרטגי שיגדיר את ה-DNA המשותף ואת הערך המבודל שרשת מתיימרת להציע לצופה. אבל בסיטואציה שנוצרה לא היה לכך זמן - וגם לא כסף. בנוסף, מנהלים שאמורים היו לשאת בחלק מהנטל התפנו למחויבויות אחרות לאור מצבו הקשה של ערוץ עשר - עיין ערך זיוית דוידוביץ' ויובל כהן, שניהלו את הפקת האירווזיון ורק כעת חוזרים לערוץ.

לא יישר קו עם ההמלצות 

בסיטואציה החדשה שנוצרה היה ברור גם שיש לטפל בחברת החדשות, אבל די מהר התברר כי בעלי המניות ויוכפז לא רואים את הדברים עין בעין. הוא אומנם ביקש - וגם קיבל - אולפן חדש שאמור להיות מוכן לקראת הסתיו, אך בנושאים רבים אחרים הדעות היו חלוקות. יוכפז התבקש להציג תוכניות אסטרטגיות שלא קיבלו אמון או הערכה מבעלי המניות; והוא מצידו לא יישר קו עם המלצותיו של דני כהן, בעל ניסיון טלוויזיוני ב-BBC שייעץ לבעלי המניות.

אחרי שהתברר כי גם משדר הבחירות ששודר מהאולפן המושקע של חדשות 13 והציג את המדגם האמין ביותר לא הצליח להתמודד מול חדשות 12, והפער בין נתוני הרייטינג היה גדול, החליטו בעלי המניות כי למרות שחלפו רק פחות משלושה חודשים מאז המיזוג, הגיע הזמן לשינוי.

כוונתם של בעלי המניות הייתה לסגור את הפרק הזה באופן דיסקרטי ובהסכמה, אבל גולן, שהפיטורים הפתיעו אותו, לא התכוון ללכת בשקט. הוא חש כי נעשה לו עוול גדול, וכשם שסירב בעבר ליישר קו עם גחמות של בעלי המניות - גם הפעם הוא בחר שלא לייפות את המציאות. 

כשנודע לעיתונאים של חדשות 13 על כוונת בעלי המניות לפטר אותו, מיהרו חלקם להביע בו תמיכה פומבית. עיתונאים בכירים כמו רביב דרוקר, אילה חסון וספי עובדיה צייצו בטוויטר בשבחו כמנהל וכעיתונאי והביעו צער על הכוונה לפטר אותו.

למרות הקרב התקשורתי, נראה כי גם ליוכפז עצמו היה ברור כל העת כי למרות שחוקית ניתן לטרפד את הדחתו (החוק דורש פיטורים של מנכ"ל חברת חדשות באמצעות רוב של 75% בדירקטוריון, ולבעלי המניות לא היה בנקודת הזמן הזאת רוב כזה), הוא לא ימשיך לנהל את החברה ללא אמון.

יוכפז ובעלי המניות של רשת 13 סירבו להגיב לידיעה. 

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הירידות בתל אביב מתחזקות; מדד ת"א־נפט וגז נופל ב-3%

מדד ת"א 35 יורד בכ-0.8% ● טאואר צונחת במעל 8%, נייס עולה בכ-4% ● וול סטריט מסכמת סוף שבוע מטלטל נוסף, ודברים שנשא אחד מבכירי הפד הזניקו את ההסתברות להורדת ריבית בארה"ב ● מחר, בשוק מצפים לראות הורדת ריבית של בנק ישראל ● וגם: האנליסט שמעריך - "שוק המניות האמריקאי לא יציב"

יו'' אגד אמיר לוי / צילום: שלומי יוסף

יו"ר אגד אמיר לוי על הנפקה אפשרית: "זו חברה קלאסית לשוק ההון"

אמיר  לוי התארח בוועידת ישראל לעסקים של גלובס וקרא למנות בדחיפות ממונה חדש לאגף התקציבים, להימנע מתוספות מוגזמות לתקציב הביטחון - ורמז כי אגד במסלול להנפקה, אחרי השבחתה: "אנחנו מחזקים את הממשל התאגידי" ● על משבר התחבורה בישראל: "צריך לשטוף את המדינה עם נתיבי תחבורה ציבורית ולצאת במכרז אגרות הגודש"

גיל שויד בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

האזהרה של גיל שויד: "שוק הסייבר מנותק"

בצל התמחור הגבוה של חברות סייבר והעניין מצד ענקיות הטכנולוגיה, יו"ר צ'ק פוינט גיל שויד, מספר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, על האתגרים שמספקת הבינה המלאכותית לתחום, ועונה לשאלה האם הוא מתכנן לשוב לקדמת הבמה ● "בשנת 2001 הייתה בועה בעקבות מהפכת האינטרנט, אבל 20 שנה אחרי האינטרנט עדיין חי ובועט"

הישראליות בוול סטריט / צילום: באדיבות נאייקס, אלן צצקין, נאבן

הישראלית שצנחה במעל 20% בעקבות הדוחות, וזו שהתאוששה מהשפל

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך סוף השבוע ● פלטפורמת בניית האתרים Wix נפלה בכ-24% מאז שפרסמה את דוחותיה, על רקע ירידה שנרשמה בשולי הרווח ● מנגד, נאייקס קפצה בשיעור דו־ספרתי לאחר הדוחות ● נאבן התאוששה מעט, לאחר שנפלה במעל 40% מאז הנפקתה בחודש שעבר

אל''מ במיל' ניצן אלון בוועידת ישראל / צילום: כדיה לוי

"שנתיים של סערת רגשות": האלוף ניצן אלון מדבר לראשונה על מפקדת השבויים והנעדרים

ראש מפקדת השבויים והנעדרים סיפר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס על מאמצי שחרור החטופים בשנתיים האחרונות, המתיחות מול הדרג המדיני והתוכניות שלו להתחלה החדשה באזרחות ● "למדינת ישראל יש אחריות לתקן את מה שאפשר. אנחנו נמצאים בתחילתו של ריפוי ושיקום שממנו אפשר לצמוח"

חנן שטיינהרט בוועידת ישראל לעסקים / צילום: ש

חנן שטיינהרט: "שוק האג"ח האמריקאי הוא סכנת נפשות, הבינה המלאכותית לא תציל אותנו בזמן"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר חנן שטיינהרט כי החוב האמריקאי גדל בשני טריליון דולר בחודשים האחרונים, וכי הריבית על החוב גבוהה משמעותית מקצב הצמיחה הכלכלית ● "הריבית על כל החוב האמריקאי היא פי שלוש וחצי מהגידול בתל"ג בשנה", ציין בדבריו

יונתן לבנדר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

"האמנות האמיתית היא AI, וזה ישנה את עולם הבריאות"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, הציג סגן השותף וראש מערך הייעוץ של KPMG, את האופן שבו הטכנולוגיות החדשות, ובעיקר ה-AI, משנים ועתידים לשנות את חוקי המשחק ● לדבריו, ישראל מובילה באימוץ אך מעוכבת בידי רגולציה

פול דונובן / צילום: UBS

מה הקשר בין מחירי הדיור לביטקוין? ההסבר של הכלכלן הבכיר מ-UBS

במהלך יותר מ־30 שנה ב־UBS, פול דונובן, הכלכלן הראשי של חטיבת ניהול ההון הגלובלי בבנק, ראה לא מעט משברים היסטוריים ● בראיון לגלובס הוא מציע לשמור על גישה זהירה בנוגע ל־AI, מעריך שהזהב מיצה את העליות, וגם: הקשר בין הקושי לקנות דירה להשקעה בביטקוין

מנכ''ל קבוצת הפניקס, אייל בן סימון, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אייל בן סימון: "הפניקס היא מחוללת התחרות המרכזית בעולם הפיננסי"

מנכ"ל הפניקס אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי עוד לפני הכלכלה, "אנו חייבים להבין שמדינת ישראל צריכה תוכנית ארוכת-טווח" ● לגבי החוסן של הכלכלה הישראלית הוא טוען: "הרבה מדינות היו רוצות יחס חוב-תוצר כמו שלנו" ● וגם: מה הוא חושב לגבי הכוח של המתווכים הפיננסיים בישראל?

ההפגנה בכיכר הבימה בתל אביב / צילום: ליאור רוטשטיין

רבבות מפגינים בתל אביב בקריאה להקמת ועדת חקירה ממלכתית

צה"ל תקף באופן ממוקד ברצועת עזה, יעד התקיפה: עלאא' חדידי, בכיר בזרוע הצבאית של חמאס ● חוליית מחבלים יצאה ממנהרה מעבר לקו הצהוב - וחוסלה מהאוויר, כוחות צה"ל פועלים להשמיד את התוואים התת-קרקעיים במרחב ● בחמאס סבורים שישראל מחכה להזדמנות להביא לקריסת ההסכם, ולכן הם מעכבים את המשך העברת החללים ● עדכונים שוטפים

סקר חדש בגרמניה: 59% סבורים כי ישראל ביצעה ג'נוסייד בעזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: השלכות הסנקציות האמריקאיות על שופטי ההאג הפעילים בהליכים נגד ישראל, סקר חדש בגרמניה מצביע על שינוי שלילי בעמדות כלפי ישראל וסימנים להיחלשות שיתוף הפעולה הביטחוני עם בריטניה ● כותרות העיתונים בעולם

מנכ''ל בזק, ניר דוד, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל בזק: "ביטול ההפרדה המבנית יעשה שינוי משמעותי וישפיע על יוקר המחיה"

ניר דוד, מנכ"ל בזק, אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "ישראל יכולה להפוך לצומת תקשורת עולמי, וזו הזדמנות גדולה" ● הוא הוסיף כי המשקיעים הזרים חוזרים לישראל: "הפוטנציאל עומד להתפוצץ"

ידין ענתבי בוועידת ישראל / צילום: רפי קוץ

מנכ"ל בנק הפועלים: "המערכת הבנקאית איבדה את הצעירים הסוחרים בשוק ההון. הגיע הזמן ליזום ולהחזיר אותם אלינו"

מנכ"ל הפועלים ידין ענתבי הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי המיסוי שהטילה הממשלה אינו פוגע בבנקים אלא בחוסכים ובקרנות הפנסיה וההשתלמות, וטוען שהרווחיות הגבוהה הייתה אמורה לחזור לציבור ● בנוסף הציג ענתבי צעדים חדשים של הבנק שנועדו להחזיר צעירים למסחר בשוק ההון

ענת לוין, ליאת חזות ולימור בקר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מה יקרה לכסף שלכם ב-2026? שלוש מנהלות השקעות בכירות עונות

פאנל המנכ"ליות הבכירות בוועידת ישראל לעסקים של גלובס סימן את 2026 כשנה של הכרעות ● לימור בקר מהמילטון ליין צופה שחלק גדול מהצמיחה העתידית בכלל לא יקרה בבורסה - אלא בחברות הפרטיות ● ענת לוין מבלקרוק סבורה שבקרוב נבין באילו מחברות הבינה המלאכותית הסיכון עולה על כדאיות ההשקעה ● וליאת חזות מהפועלים אקוויטי חושבת שדווקא העובדה שהרבה רוכשים ישבו על הגדר בשוק המשרדים מייצרת הזדמנות

''כסף על הרצפה'' / צילום: Shutterstock

"כסף על הרצפה": האם גל ההנפקות של תל אביב בדרך להפוך לצונאמי?

אחרי שלוש שנות בצורת, שוק ההנפקות של ת"א התעורר לחיים עם קרוב ל–20 חברות חדשות שהצטרפו לבורסה ● מה השתנה, האם הגל הנוכחי יהפוך לצונאמי, וגם: למה כולם רוצים להחזיק פתאום בחברת חיתום ● גלובס צולל למהפכה של הבורסה: "לא נגיע ל־100 הנפקות כמו ב־2021, אבל יהיו כמה עשרות חברות גדולות שינפיקו"

אמריקאים רבים מחזיקים בדעות סוציאליסטיות, גם אם אינם מזדהים עם ה''מיתוג''. הפגנה בניו יורק / צילום: ap

כשאי השוויון מעמיק והאמון בכלכלה נחלש: אמריקה מאבדת אחיזה בקפיטליזם

הבחירה הגוברת במועמדים פופוליסטיים, התמיכה ברעיונות סוציאליסטיים והעמדה הציבורית כלפי עסקים גדולים משקפים מפנה עמוק בחברה האמריקאית ● אינפלציה עיקשת, שוק עבודה נחלש והצורך בהורדת ריבית יוצרים סביבה שתעמיק את הפערים הכלכליים — ותגביר את הלחץ על היציבות הפיננסית ● הפד יצטרך להתמודד עם שאלת היסוד: האם הכלים המוכרים שלו עדיין עובדים ● כתבה רביעית בסדרה

מימין: הילה ויסברג, ענבל קרייס, פרופ' אסנת לב ציון קורח, קרן כהן חזן / צילום: כדיה לוי

"הגיים צ'יינג'ר לעתיד": שלוש בכירות מדברות על מנועי הצמיחה של התעשייה

בפאנל "תעשייה, חדשנות ובריאות - האבנים הגדולות של כלכלת ישראל", שהתקיים במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס, דיברו שלוש בכירות בתעשייה הישראלית על הצלחה והמנוע להוביל, על מהפכת ה-AI ויישומה, ועל תחזיות לעתיד ● וגם: מה ישמור על העליונות הטכנולוגית שלנו?

ינון קרייז, מנכ''ל ויו''ר ענקית הצעצועים מאטל, בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים / צילום: תמר מצפי

מנכ"ל ענקית הצעצועים מאטל: "התחלנו להסתכל על אנשים שקונים את המוצרים שלנו כמעריצים ולא כצרכנים"

ינון קרייז, מנכ"ל ויו"ר ענקית הצעצועים מאטל, השתתף בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים של גלובס ● הוא התייחס להצטרפותו לחברה ב-2018, לאחר שהתחלפו 3 מנכ"לים ברציפות, דיבר על השינוי האסטרטגי שהביא לחברה ועל הצלחת הסרט "ברבי" ● "מאטל מתוארת בתסריט כחברה הכי גרועה בקורפורייט האמריקאי, והתפקיד שלי כמנכ"ל החברה מגולם כשוביניסט - וזה עבד"

הילה ויסברג בשיחה עם פרופ' עירן הלפרין / צילום: פרטי

חוקר השנאה שמצהיר: "אנחנו נוסעים ב-300 קמ"ש לעבר הקצנה"

שיחה עם פרופ' עירן הלפרין, ראש המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית ● על הקיטוב שהפך לנורמה, הסיבות לכך ומה ישראל צריכה לעשות כדי לעצור את הדהירה

מו''ל גלובס, אלונה בר און, בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

אלונה בר און: "גלובס פועל מרצון אמיתי להיות גורם שמסייע בחוסן של הכלכלה הישראלית"

בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים שתיערך היום, מו"ל גלובס אלונה בר און התייחסה לאתגרים עמם התמודדה החברה הישראלית בשנים האחרונות, וכן לאתגרים עמם התמודד העיתון ● בר און: "יצירת תוכן נקי שהוא לא מלא בסימני קריאה, ולפעמים יש בו גם סימני שאלה, הייתה קשה לעיכול לרבים"