גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  מטבעות דיגיטליים

הכוח הבינלאומי למאבק בהלבנת הון מהדק את הפיקוח על מטבעות הקריפטו

ברשות לאיסור הלבנת הון, שהשתתפה בשבוע שעבר במליאת הארגון הבינלאומי FATF בפלורידה, אומרים כי יש צורך דחוף בהתקנת צו איסור הלבנת הון בישראל שיחול על נותני השירותים במטבעות דיגיטליים, "על-מנת לאפשר את צמיחת הסקטור, תוך עמידה בכללים הבינלאומיים"

ד”ר שלומית ווגמן–רטנר, ראשת הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור / צילום: רן יחזקאל
ד”ר שלומית ווגמן–רטנר, ראשת הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור / צילום: רן יחזקאל

בשבוע שעבר התקיימה בפלורידה מליאת ארגון ה-FATF השלישית (והאחרונה) תחת הנשיאות האמריקאית של הארגון, החוגג 30 שנים להיווסדו. מדובר בכוח משימה בינלאומי (Financial Action Task Force), שמטרתו לפתח ולקדם מדיניות למאבק בהלבנת הון ומימון טרור. במסגרת המליאה אימץ הארגון הנחיות באשר לאופן היישום של הכללים למאבק בהלבנת הון ומימון טרור ביחס לנותני שירותים בנכסים דיגיטליים (מטבעות קריפטו, המכונים גם "נכסים וירטואליים") ולפעילות בנכסים דיגיטליים. נוסף על כך פרסם הארגון מדריך ליישום גישה מבוססת סיכון של משטר איסור הלבנת ההון בכל הקשור לעיסוק בנכסים דיגיטליים.

הנחיות הארגון סוללות את הדרך לרגולציה עולמית במטרה למנוע ניצול לרעה של המטבעות הדיגיטליים על-ידי עבריינים, מלביני הון ומממני טרור. ההנחיות נועדו לסייע למדינות ולגופים הפועלים בשוק הקריפטו להבין את החובות המוטלות עליהם למניעת הלבנת הון ומימון טרור, לצורך יישום אפקטיבי של דרישות ה-FATF.

המשלחת הישראלית למליאת ארגון ה-FATF, בהובלתה של הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור, נטלה חלק פעיל בדיונים בנושא נכסים וירטואליים. ברשות מציינים כי "מדינת ישראל הצטרפה כחברה מלאה לשורות הארגון בדצמבר 2018 וכשחקנית משמעותית למאבק העולמי בהלבנת הון ומימון טרור ולעיצוב המדיניות העולמית בתחום זה.

"ארגון ה-FATF הקים קבוצת עבודה ייעודית, שהמשלחת הישראלית בהובלת הרשות חברה בה, שמטרתה לעמוד בקשר עם הקהילה, האקדמיה והתעשייה, על-מנת להסביר כיצד רואה הארגון את הסדרת התחום מבחינת משטר איסור הלבנת ההון וכן על-מנת לעקוב אחר התפתחות הכלים הטכנולוגיים שיאפשרו לגורמים הפועלים בתחום הנכסים הווירטואליים לעמוד בכללי הארגון. התקדמות ההסדרה והפתרונות הטכנולוגיים תיבחן בעוד כשנה".

"רכבת ההסדרה העולמית יצאה לדרך"

במשלחת הישראלית השתתפו ד"ר שלומית ווגמן-רטנר, ראשת הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור; עו"ד אלעד וידר, ראש האגף הבינלאומי ברשות; ועו"ד לין לרר מהמחלקה המשפטית ברשות. ווגמן-רטנר ציינה כי "ישנה חשיבות להחלת רגולציה עולמית של תחום הנכסים הווירטואליים, לאור התגבשות איומי מימון הטרור והפשיעה הכלכלית הנקשרים בפעילות זו מחד, והרצון לאפשר את מימוש ההבטחה הגלומה בטכנולוגיות החדשניות תוך הפחתת הסיכונים הנובעים מהן, מאידך.

"המפתח להתמודדות הוא החלת הסדרה מבוססת-סיכון והטמעת גישה של AML-By-Design. רכבת ההסדרה העולמית יצאה לדרכה, ועל כל הגורמים הנוגעים בדבר לקדם את יישומה במהירות ובתבונה".

עוד הדגישה ווגמן-רטנר את הצורך הדחוף בהתקנת צו איסור הלבנת הון ומימון טרור, שיחול על נותני השירותים בנכסים פיננסיים (לרבות מטבעות וירטואליים), שטיוטה שלו מצויה על שולחנה של ועדת חוקה, חוק ומשפט, וזאת "על-מנת לאפשר את צמיחת הסקטור ולקדם את ההכלה הפיננסית, תוך עמידה בכללים הבינלאומיים המחייבים".

באוקטובר 2018 עדכן ארגון FATF את המלצותיו באופן שמבהיר כי גופים העוסקים במטבעות דיגיטליים צריכים להיות נתונים לרגולציה לעניין מניעת הלבנת הון ומימון טרור; לצורך כך אומצו גם שתי הגדרות חדשות: "נכס וירטואלי" (Virtual Asset) ו"נותן שירותים בנכס וירטואלי" (Virtual Asset Service Provider). הגדרת "נכס וירטואלי" כוללת כל ייצוג דיגיטלי של ערך שניתן לסחור בו או להעביר אותו, ואשר יכול לשמש לצורכי תשלום או השקעה (למעט מטבעות שהם הילך חוקי של מדינה או אלו אשר נחשבים לנייר ערך). "נותן שירותים בנכס וירטואלי" הוא גוף שנותן לאחרים שירותים מסוימים בנכסים וירטואליים כדרך עיסוק. בעקבות עדכון ההמלצות, נדרשות כלל מדינות העולם להעריך ולמזער את הסיכונים הקשורים לפעילות במטבעות דיגיטליים ולהסדיר את פעילות הגופים הפועלים בתחום.

המדריך שפרסם FATF בסוף השבוע האחרון מספק הכוונה בנוגע לסוגי הפעולות בנכסים דיגיטליים ולנותני שירותים בנכסים אלה, לרבות פירוט סוגי הפעולות הרלוונטיות, הבהרות בנוגע לאופן היישום של המלצות הארגון, אופן הטיפול ב"עסקאות מזדמנות" עד לרף של 1,000 דולר/אירו ועוד. המדריך כולל, בין השאר, הנחיות בנוגע לחובה לבצע הליך של הכרת הלקוח (KYC) ובנוגע לקבלת, העברת ושמירת מידע באופן דומה להעברות בנקאיות.

ההמלצות העיקריות במדריך של FATF

עו"ד ורו"ח רון צרפתי, סמנכ"ל כספים ורגולציה של בורסת הקריפטו הישראלית Bit2C, התייחס השבוע במאמר שפורסם באתר Bit2C למדריך שפרסם FATF בכל הקשור לעיסוק בנכסים דיגיטליים. לדבריו, "במדריך מפורטות לעומק 40 ההמלצות של הארגון שנדרש ליישמן כחלק ממדיניות מבוססת סיכון למניעת הלבנת הון ומימון טרור. למעשה, לא מדובר בהמלצות כמשמעותן הלשונית, מאחר שדה-פקטו הן מחייבות את כל המדינות בעולם ביישום מלוא העקרונות וההנחיות של הארגון, אחרת הן צפויות לסנקציות בינלאומיות".

עו"ד צרפתי מונה את עיקרי ההמלצות של FATF למדינות ולגופים הפיננסיים השונים: יש לנקוט בהקדם צעדים אקטיביים בהסדרת תחום הנכסים הווירטואלים; על המדינות לזהות, להעריך ולהבין את סיכוני הלבנת הון ומימון טרור הנובעים מנכסים וירטואליים ומפעילות של נותני שירותים בתחום. בהתבסס על הערכה זו, מדינות צריכות לדרוש מנותני השירותים לזהות, להעריך, ולנקוט פעולות אפקטיביות כדי להקטין את הסיכונים להלבנת הון ומימון טרור; על נותני שירותים, לרבות בורסות ופלטפורמות מסחר, לקבל רישיון או להירשם במסגרת רגולטורית מתאימה; חובת הרישיון או הרישום תחול לכל הפחות במדינה שבה הגוף התאגד, אבל במצבים מסוימים גם במקום שבו מבוצעת או מנוהלת הפעילות בפועל.

עוד על-פי המלצות הארגון, על המדינות להטיל סנקציות מהותיות על גופים שיפרו חובה זו, לרבות על-ידי הסתרה של בעלי הזכויות או השליטה האמיתיים של אותם גופים; על המדינות לפקח על הגופים הפיננסיים ולאכוף רגולציה נאותה ועמידה בכללים וההמלצות של הארגון, כדי למנוע סיכונים להלבנת הון שנובעים משימוש בנכסים דיגיטליים. על המדינות והגופים להשתמש במערכות למעקב וניטור של הפעילות ולהעביר דיווחים לרגולטורים בהתאם. הרגולטורים צריכים להיות בעלי סמכות נאותה ויעילה של פיקוח, לרבות הסמכות לערוך בדיקות וביקורות.

ה-FATF קובע כי יש להטיל על גופים מפרים שאינם עומדים בהנחיות למניעת הלבנת הון ומימון טרור סנקציות אפקטיביות, מידתיות ומרתיעות, בין אם הן פליליות, אזרחיות או מינהליות, לרבות על נושאי המשרה והמנהלים של הגופים. עוד לפי המלצותיו, על הרגולציה לנקוט צעדי מניעה ולהחיל בדיקות נאותות מוגברות על פעולות מעל לסף של 1,000 אירו/דולר.

כמו כן, יש לוודא תיעוד מלא של כל המידע והפעולות על-ידי הגופים הפיננסיים, שמחויבים בשמירת המידע ודיווח מתאים לרשויות; יש להיערך להעברת ושיתוף מידע בין גופים פיננסיים שונים, כמו פרטי הזיהוי של המעביר ופרטי הזיהוי של הנעבר והנהנה בפעולה (במסגרת החוקים והכללים של שמירה על פרטיות); ונוסף על כך, על המדינות לשתף פעולה באופן בינלאומי ורחב, תוך חילופי מידע בין המדינות והרשויות, ללא כל הבחנה בין סוגי הגופים הפיננסיים השונים.

עו"ד צרפתי מציין כי ההמלצות מבטאות התקדמות משמעותית של הרגולציה העולמית ונדבך נוסף בהתהוות הסדרה מפורטת ובינלאומית בתחום המטבעות הדיגיטליים. לדבריו, "סביר להניח כי במהלך שנת 2020 כל המדינות (לכל הפחות, המדינות המערביות וחברות הארגון) יאכפו את המלצות ה-FATF, כך שלא תתאפשר פעילות של נותני שירותים פיננסיים, כמו בורסות או פלטפורמות מסחר, שלא יפעלו תחת רישיון או רישום מתאים, ושלא יבצעו אכיפה מלאה של כל הכללים למניעת הלבנת הון.

"מכיוון שהארגון מגדיר נותן שירותים פיננסיים באופן רחב, כל מי שמבצע פעילות במטבעות דיגיטליים שהיא לא לשימושו האישי והפרטי, חשוף לסיכון, כי הוא עלול להיחשב כנותן שירות שחלה עליו רגולציה (בישראל רצוי לבחון זאת מול חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים מוסדרים). הארגון מדגיש כי הוא לא יסתפק רק בפרסום המדריך וההנחיות, וכי ביוני 2020 הוא יבצע בחינה לעומק של יישום ההמלצות על-ידי המדינות והגופים השונים".

לסיכום, מציין עו"ד צרפתי, "אומנם ההנחיות מכוונות לממשלות ולגופים הפיננסיים, אבל גם הציבור הרחב והאדם מן הרחוב צריכים להסיק ולהבין מקריאתן לאן נושבת הרוח: הידוק רגולציה ושיתופי-פעולה וחילופי מידע בינלאומיים על כל פעילות בתחום הקריפטו".

לדבריו, "סביר להניח כי גם מדינת ישראל תמשיך לפעול בהתאם להנחיות הארגון - ומיד בתום הבחירות לכנסת יושלם סוף-סוף הליך החקיקה של צו איסור הלבנת הון ומימון טרור בקשר לנותני שירותים פיננסיים, ובהם גופים הנותנים שירות בנכסים ומטבעות דיגיטליים".

עוד כתבות

פרויקט של חברת דונה במודיעין / הדמיה: יח''צ

לא רוצים להוריד מחיר: היזמים שמשכירים דירות במקום למכור

מלאי הדירות הלא מכורות מוביל את היזמים לחיפוש פתרונות יצירתיים, וכשמבצעי המימון כבר לא מספיקים, נדרשים רעיונות חדשים ● לאחרונה החלו יזמים שלא הצליחו למכור את הדירות שבנו, להשכיר אותן באופן ישיר לטווחים קצרים וארוכים ● "השכרת הדירות מאפשרת ליזם להמתין להתאוששות כלכלית בלי לשבור את השוק"

ערן גולן, מנכ''ל מימון ישיר / צילום: עופר חג'יוב

תמורת 38 מיליון שקל: האקזיט הפיננסי של נבחרת כוכבי השוק

עזרא עטר, מאיר אוזן, עליזה כהן ושמואל מסנברג מוכרים למימון ישיר את השליטה בחברת מימון הנדל"ן סיגמא סיטי

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik

באפט פורש סופית: המספרים שכדאי להכיר והתקווה למשקיעים מעל גיל 50

וורן באפט, 96, הודיע על פרישה גם מתפקיד יו"ר ברקשייר הת'וואיי ● ב־CNBC ציינו כי התשואה הממוצעת שהניב למשקיעי החברה הייתה כמעט כפולה מזו של ה־S&P 500

ראלי ה-AI בשווקים מגיע דווקא כשהחששות מפני בועה מרימים ראש

איתות של טראמפ על פתיחת צוהר לדיפלומטיה מצניח את מחירי הנפט ומזניק את מניות הטכנולוגיה בוול סטריט ● הגאו-פוליטיקה תעמוד השבוע במוקד, והשווקים צפויים להיות רגישים יותר לחדשות רעות ● הביטקוין עולה לשיא של מעל שמונה חודשים, והמשקיעים תוהים אם "חורף הקריפטו" נגמר ● וגם: חברת המחקר שחוזה שבועת ה-AI תתפוצץ בשנה הבאה, ושה-S&P 500 יצנח בכ-20%

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט: הנאסד"ק קבע שיא תוך-יומי חדש; מחירי הנפט בשפל של שבועיים

מדד הנאסד"ק ננעל בעלייה לאחר שרשם במהלך היום שיא תוך-יומי לראשונה מזה כארבעה חודשים; הדאו ג'ונס נפל בלחץ מניות הפיננסים • מחירי הנפט רשמו יום ירידות חמישי ברציפות ● באופנהיימר העלו את מחיר היעד למיקרוסופט בעקבות ביקושי שיא לשירותי הענן ו-AI ● מדד ה-SOX רושם יום עליות שישי ברציפות ● דריכות בוול סטריט לקראת פסגת טראמפ-שי, שעשויה להכתיב את כיוון השוק בנושאי מכסים, סחר ו-AI

שר החינוך יואב קיש (הליכוד) / צילום: עדינה ולמן, דוברות הכנסת

כמה התקדמנו תחת יואב קיש במשרד החינוך?

ממצבם של הלימודים הריאליים ועד שילוב החרדים: בדקנו את הביצועים של שר החינוך יואב קיש ● יותר תלמידים לומדים את מקצועות ההייטק, אבל הישגי התלמידים בשפל היסטורי - ואי-אפשר להאשים רק את המגמות הגלובליות ● רמזור הביצועים, מדור מיוחד 

אליף ארלאפ, מועמדת מפלגת השמאל די לינקה לראשות ברלין / צילום: Reuters

משפחות פשע ותומכי טרור פלסטיני בחגיגות הניצחון של מפלגת השמאל בברלין

"דאגה גדולה" בקרב ראשי הקהילה היהודית בגרמניה ● מפלגת השמאל "די לינקה", שהגדירה את הנעשה בעזה כ"רצח עם", ניצחה מעבר לתחזיות בבחירות בבירת גרמניה, וגרפה 25.7% מהקולות, תוצאה חסרת-תקדים בעבור המפלגה ● התוצאות משקפות תבוסה של המרכז הפוליטי בגרמניה, ובמיוחד של מפלגת השלטון השמרנית

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

יציבות בתל אביב; מניות השבבים מטפסות, מניות הבנקים יורדות

הבורסה נסחרת בשינויים קלים בלבד ● מניות השבבים הדואליות מטפסות ● הנאסד"ק עלה אמש לשיא חדש נוסף ● כלל בוחנת השקעה בווליו בייס לפי שווי של 600 מיליון שקל לפני הכסף ● אחרי "פגישה טובה מאוד" בין בכירים אמריקאים ואיראניים בשולי עצרת האו"ם, המשקיעים יצפו לפגישת טראמפ-שי מחר ● מחירי הנפט מאבדים גובה ● וגם: בבלומברג מדווחים - התמחור של מניית אנבידיה מסמן איתות אזהרה

הבורסה בתל אביב / צילום: איל יצהר

נעילה מעורבת בתל אביב; טאואר זינקה, מדד ת"א־נפט וגז נפל ביותר מ-2%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.4%, ת"א 90 נחלש בכ-0.3% ● מניות השבבים הדואליות קפצו; מדד ת"א־נפט וגז נפל ביותר מ-2%, לנוכח הירידה במחירי הנפט בעולם ● טבע זינקה אתמול בוול סטריט לשיא של כ-10 שנים ● סוכן ה-AI החדש של מטא הקפיץ את מניות השבבים, נאסד"ק עלה לשיא ● טראמפ ייפגש עם נשיא סין; הצפי הוא להתקדמות מסוימת, אך לא לפריצת דרך

עומר נבו, CTO וממייסדי Irregular / צילום: בן חכים

הישראלי שבלב הפריצות למודלי ה־AI: "עושים טעויות, זה הזמן של התעשייה להתאפס"

גוגל, אנתרופיק, מטא ו־OpenAI דיווחו כי המודלים שלהם ניסו לפרוץ למערכות אמיתיות, לאחר שיצאו מהסביבות שבהן נבדקו ● בראיון לגלובס מסביר עומר נבו, מייסד־משותף של אירגיולר, החברה שמספקת את "ארגז החול" לענקיות ה־AI, איך זה בדיוק קורה - ומדוע תעשייה צריכה לאחד כוחות על־מנת לפתור את הבעיה

עו''ד ורו''ח ורד אולפינר / צילום: דורון לצטר

"השותפה הסמויה" בהשקעה: כך תוכלו לחסוך תשלומים מיותרים לרשות המסים

השקעה בנדל"ן דורשת מחקר, ידע והבנה ● היא דורשת גם תכנון, ובעיקר כשבוחנים אותה בהיבט המיסוי למדינה ● מה השתנה בתחום, ואילו חוקים וכללים צריך להכיר ולהביא בחשבון לפני הרכישה?

מימין לשמאל: ירון זולצבכר, מייסד ומנכ''ל היי ליפט, שרית שגב מנהלת סקטור תעשייה, מסחר ומלונאות בחטיבה העסקית בבנק הפועלים וברוך פרנס מייסד סקייליין עגורנים / צילום: Aviad Tevel Studios

כסף גדול בעגורנים: המייסד בן ה-87 שנפגש עם יותר מרבע מיליארד שקל

ברוך פרנס מכר 75% מחברת העגורנים סקיי ליין לפי שווי של 340 מיליון שקל לידי חברת המעליות היי ליפט ● במסגרת המהלך ישקיע בית ההשקעות מור 67 מיליון שקל בהיי ליפט, ויציף ערך נאה למיליארדר יצחק מירילשווילי, אחד מבעליה ● וגם: התוכניות של הרוכשת

מערכת ההגנה האווירית ספיידר / צילום: רפאל

פופולרית יותר מכיפת ברזל: מערכת ההגנה הישראלית שהפכה ללהיט גלובלי

רפאל נמצאת במו״מ מתקדם עם צ׳כיה לעסקת המשך במיליארדי שקלים למכירת מערכת ההגנה האווירית ספיידר, חודשים לאחר עסקת הענק עם רומניה, כך נחשף בגלובס ● מאחורי רצף העסקאות עומדים בין השאר היתרונות המבצעיים והיותה מוצר ישראלי ללא תלות אמריקאית

מימין: תמר בר־אילן ויותם שגב, מייסדי סייארה / צילום: מנש כהן

גולדמן זאקס בהשקעת ענק בחברת הסייבר הישראלית סייארה

ההשקעה מרחיבה את הסבב שבו הוערכה חברת אבטחת המידע ב־12 מיליארד דולר ביוני האחרון ● לפי "וול סטריט ג'ורנל", החברה גייסה 1.94 מיליארד דולר בתוך 15 חודשים ● המנכ"ל יותם שגב: החברה נערכת להנפקה, אך אינה ממהרת לצאת לבורסה

קים ג'ונג־און בוחן את המל''טים החדשים / צילום: קוריאה הצפונית

מישראל לצפון קוריאה: קים ג'ונג און בוחן העתקת מל"טים

קים ג'ונג און ביקר במפעלי תעשייה ביטחונית בצפון קוריאה, ובהם מפעל שמייצר מל"טים הדומים מאוד ל"הארופ" הישראלי ● הדמיון מעלה חשד להנדסה הפוכה של המל"ט, לצד חיקויים צפון־קוריאניים של מערכות ישראליות ואמריקאיות נוספות ● קים הורה להרחיב את ייצור המל"טים ולשלב בהם בינה מלאכותית

טראמפ וממדאני בפגישתם בניו יורק טרם העצרת הכללית באו''ם / צילום: ap

הנאומים יהיו רק חלק מהסיפור: העצרת הכללית השנתית של האו"ם נפתחת

מנהיגי העולם יגיעו השבוע לעצרת האו"ם בניו יורק: נתניהו, טראמפ ופזשכיאן צפויים להשתתף, אבו מאזן ייאלץ לנאום מרחוק ● נתניהו צפוי לנאום בעצרת ולהיפגש עם מזכיר המדינה רוביו ● טראמפ ופזשכיאן יציגו עמדות מנוגדות בנוגע למלחמה ולסוגיית הגרעין האיראני ● גם ראש עיריית ניו יורק זוהרן ממדאני תופס השנה מקום מרכזי, לאחר שפגש את טראמפ ואח"כ המשיך לתקוף את נתניהו

צוות RealSense, מימין לשמאל: רועי כהן, גיא הלפרין, נדב אורבך,  מאט מושנר, ויורג קוכן / צילום: באדיבות RealSense

העובדים הצילו את החברה וקנו אותה ב-50 מיליון דולר. כעת היא נמכרת ב-600 מיליון

רילסנס, חטיבת הראייה התלת-ממדית של אינטל, ניצלה מסגירה והפכה בתוך כשנה וחצי לחברה צומחת ורווחית בתחום הרובוטיקה ● קוגנקס רוכשת אותה ביותר מ-600 מיליון דולר, לאחר שבעלי המניות השקיעו בה כ-50 מיליון דולר בלבד 14 חודשים קודם לכן ● העסקה צפויה להעניק לעובדי רילסנס בישראל, שרבים מהם יוצאי אינטל, מענקים משמעותיים, ולהשאיר את פעילות הפיתוח בארץ

אילוסטרציה: Shutterstock / צילום: Shutterstock

אמש נדלקה בשווקים נורת אזהרה שלא נראתה כבר 27 שנה

מדדי המניות זינקו אתמול, הנאסד"ק אף רשם שיא חדש, אבל מספר המניות ב־S&P 500 שהגיעו לשפל שנתי היה גדול פי ארבעה ממספר המניות שרשמו שיא חדש ● מה אומרת ההיסטוריה לגבי הנתון שלא נראה מזה 27 שנה?

שכונת נווה צדק בתל אביב / צילום: Shutterstock

עשרות פרויקטים יתעכבו? עיריית ת"א מחזירה את הקלות הבנייה בדלת האחורית

פחות משנתיים מאז ביטולן הרשמי, עיריית תל אביב מקדמת תוכנית חדשה ל"מיסוד ההקלות" בפרויקטי בנייה ספציפיים ● הוועדה המקומית מסבירה שהמטרה היא "שיפור התכנון בלבד", אבל בענף חוששים שהחזרת ההקלות תעכב את מימוש התוכניות, כפי שקרה טרם ביטולן

סניף של רשת סיטי מרקט / צילום: יח''צ

סיטי מרקט מוכרת 11 סניפים לרשת החדשה "100 ומעבר" בכ-35 מיליון שקל

בתוך כך, סיטי מרקט תפתח שישה סניפים חדשים בהשקעה של כ-20 מיליון שקל ● עבור רשת "100 ומעבר", שהוקמה רק בתחילת השנה, מדובר בקפיצת מדרגה משמעותית בפריסה, לאחר שעד כה התמקדה בעיקר בסניף גדול באשדוד