גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קים קרדשיאן עדיין רוצה נתח משוק המיליארדים של מחטבי הגוף: "יש פוטנציאל לשבש תעשייה שלמה"

קים קרדשיאן ווסט חלמה ליצור קו בגדים מחטבים שיקדם דימוי גוף חיובי ויתאים לכל גווני העור ● כשהשיקה את המותג החדש "קימונו", היא בוודאי לא ציפתה שהוא יעורר סערה ציבורית כה חריפה, האשטג שרץ ברשתות ופנייה מראש עיריית טוקיו להחליף את השם ● כעת היא מנסה להציל את הנתח שקיוותה לנגוס מתעשיית המיליארדים ועל הדרך להביס גם את ריהאנה

 קים קרדשיאן  / צילום:: רויטרס, Mario Anzuoni
קים קרדשיאן / צילום:: רויטרס, Mario Anzuoni

קים קרדשיאן ווסט חלמה במשך עשור ליצור קו בגדים מחטבים ובגדים תחתונים שיקדם דימוי גוף חיובי ויתאים לכל גווני העור. אך המהומה שפרצה סביב שמו של המותג - "קימונו" - עלולה לשבש לכוכבת הריאליטי האמריקאית, ששוויה נאמד בכ-350 מיליון דולר, את התוכניות. כעת מנסים קרדשיאן וקבוצת משקיעים שמלווה אותה להציל את הנתח שקיוו לנגוס מתעשייה שנאמדת ב-83 מיליארד דולר.

בשעות הצהריים ביום שישי 28 ביוני הבינה קים קרדשיאן ווסט שהגיע הזמן להיכנע. לאחר שלושה ימים של ביקורת חריפה שהוטחה בה ברחבי העולם, היא התחילה להפנים שיהיה עליה לשנות את שם המיזם האחרון לקו הבגדים המחטבים והבגדים התחתונים שעליו עבדה במשך שנה - "קימונו" (KIMONO). הסיבה: זעם שהתעורר ביפן, שם טענו כי השם של הליין החדש מבזה את הלבוש המסורתי. 

המשקיעים והעובדים נדרשו לעצב מחדש את אתר האינטרנט ולהחליף את הלוגו שעיצב קניה ווסט במו-ידיו. התחתונים, החזיות, המחטבים, שעל כל אחד מהם התנוססה תגית "קימונו", יצטרכו ללכת למיחזור או לעבור עיצוב מחודש.

"אנחנו עובדים על זה עכשיו", אמרה קרדשיאן ווסט בשבוע שעבר, לאחר שספגה מהלומות באינטרנט, ולאחר שההאשטג KimOhNo# רץ ברשתות, ואנשים רבים ביפן, כולל ראש עיריית טוקיו, ביקשו ממנה לשנות את שם המותג. 

אולי זה מפתיע שאף אחד מחברי הצוות הגדול של קרדשיאן ווסט לא זיהה את המוקש בשם "קימונו", אבל ייתכן שזה נובע מהמורכבות של האיקונוגרפיה התרבותית בעולם האופנה. עם זאת, כן היו אותות אזהרה בדרך, כולל כעס שהתעורר לפני כשנודע כי קרדשיאן ווסט הגישה בקשה לסימן המסחרי בארה"ב. למרות זאת הכוכבת הייתה בטוחה במותג החדש שלה. "זה כל-כך מרגש להתחיל עסק חדש כשאת בטוחה במאת האחוזים במוצרים, במסר, באופן העברת המסר - בהכול", אמרה בראיון ל"וול סטריט ג'ורנל" ב-10 ביוני. "שמעתי את השם והתחברתי אליו מיד. הנחתי ש-Ono פירושו 'אחד' ושזה שנון. חשבתי שזה מגלם אותי". 

אבל נדמה שקרדשיאן ווסט לא ציפתה לתגובה ציבורית כה חריפה. "ברור שהיו לי כוונות תמימות באמת", אמרה. "אני באמת אוהבת את יפן. בעלי היה ביפן כשכל זה קרה. זה מקום שאנחנו אוהבים ומבקרים. יש לי כבוד עמוק למדינה".

ויקטוריה'ס סיקרט - ה-IBM של שנות ה-90' 

קרדשיאן ווסט התפרסמה בעיקר בזכות קימורי גופה, כך שזה לא היה מפתיע כשהחליטה להשיק מותג של בגדים מחטבים. "תמיד הייתי גוזרת את המחטבים שלי, והיו גם פעמים רבות שלא הצלחתי למצוא מחטב שמתאים לצבע הגוף שלי, אז הייתי חייבת למצוא פתרון", כתבה בפוסט שפרסמה באינסטגרם כשהכריזה על המותג, פוסט שזכה עד כה ליותר מ-2.8 מיליון לייקים.

כעת, למרות שעדיין לא ידוע מה יהיה שמו של קו הבגדים החדש שלה (חלק מהגולשים הציעו שמות כמו "Kim Body", בעוד שהצוות המשפטי של קרדשיאן ווסט מעריך שזה ייקח שבועות למצוא סימן מסחרי חדש), הליך השיווק צפוי להישאר על כנו: בגדים מחטבים תחילה, ולאחר מכן תחתוני ביקיני, חוטיני, חזיות, מחוכי מותניים, מחטבי גוף, חולצות ללא שרוולים, חותלות תרמיות, תחתונים מחומרים שונים (החל מכותנה וכלה ברשת) ולכבוד החגים ליין מנצנץ במיוחד. 

הבגדים התחתונים יגיעו בתשעה צבעים, עם שמות כמו "חול" ו"קובישה" (המילה היפנית לצבע של אצת ים), בכל המידות (החל מ-XXS ועד ל-XXXXL) ובמחירים שינועו בין 22 דולר ל-98 דולר. לשם השוואה, מחטב של המותג המתחרה עולה 148 דולר. 

את התחרות יחושו בקרוב גם המותגים שחולשים כיום על השוק, כולל המותג הידוע ספאנקס (Spanks) ובייחוד ויקטוריה'ס סיקרט, שנתח השוק שלה התכווץ ב-2018 ל-24%, לעומת 31.7% ב-2013, כך על-פי Coresight Research. הבגדים התחתונים נחשבים ל"הייטק" של תעשיית הבגדים, ונראה כי ויקטוריה'ס סיקרט היא ה-IBM של שנות ה-90' שעושה מאמצים נואשים להדביק את השחקניות החדשות והזריזות.

שוק הבגדים התחתונים לנשים בארהב

אגב, הליין החדש מציב את קרדשיאן ווסט בתחרות מול כוכבת גדולה אחרת - ריהאנה - שהמותג שלה "Savage x Fenty" הכניס גיוון במידות ובצבעים של תעשיית הבגדים התחתונים, שבמשך עשרות שנים נשלטה בידי האידיאל הבלתי ניתן להשגה של ויקטוריה'ס סיקרט. בדומה ל-Savage x Fenty, גם קו הבגדים החדש של קרדשיאן ווסט יימכר ישירות ללקוחות. 

לשתיים יש קהל עוקבים עצום - לקרדשיאן ווסט יש 142 עוקבים באינסטגרם, לעומת 72 מיליון עוקבים של ריהאנה - אולם הן מציגות פרשנויות שונות של נשיות. האחרונה, אמנית צעירה ומלאת חיים, לעומת אמא לארבעה ילדים שנוהגת ללבוש בגדים מחטבים ומחוכים כדרך קבע ומעודדת קימורים וערכים של דימוי גוף חיובי. קרדשיאן ווסט אף ויתרה על נהיגה כדי לנצל יותר טוב את זמנה, שנע בין לימודי משפטים בהם החלה לאחרונה, הסרטת הסדרה "משפחת קרדשיאן", הרחבת קו הקוסמטיקה "KKW Beauty" וקו הבשמים "Fragrance", וגידול ילדיה: נורת' בת השש, סיינט בן השלוש, שיקגו בת השנה והתינוק סאלם שנולד במאי האחרון באמצעות פונדקאית.

"פוטנציאל לשבש תעשייה שלמה" 

חברת הבגדים התחתונים והמחטבים של קרדשיאן ווסט נתמכת בידי צוות חלומות מתעשיית האופנה: נטלי מאסנה, מייסדת אתר האופנה נט א-פורטה; ניק בראון, שהשתתף עם מאסנה בהקמת קרן הון הסיכון Imaginary Ventures; המעצב אנדרו רוזן, מייסד משותף של "תיאורי" (Theory); וג'ון הווארד, מייסד קרן הפרייבט אקוויטי Irving Place Capital. במועצת המנהלים יושבים אמה גרייד, מנכ"לית "גוד אמריקן" (good american), מותג הג'ינסים שהקימה יחד עם אחותה של קים, קלואי קרדשיאן; וגם קריס ג'נר, אימה של קרדשיאן ווסט, המשמשת כמנהלת האישית שלה. 

המשקיעים הגדולים הללו נמשכו לפוטנציאל שהם זיהו בשוק הבגדים המחטבים והבגדים התחתונים. "הצרכניות אינן זוכות לשירות מספיק טוב מהעסקים הקיימים שהפכו לשאננים", אמרה מאסנה. "ההתמקדות של קים במגוון של מוצרים ובמגוון של מידות וגווני עור עולה בקנה אחד עם הגישה של מרבית המותגים החדשים והמצליחים כיום". לדבריה, "ל'קימונו' יש את הפוטנציאל לשבש תעשייה שלמה".

לדברי קרדשיאן ווסט, המותגים המחטבים שהיא ניסתה בעבר, כולל ספאנקס, עוצבו כדי לשטח את חלקי הגוף שאותם לא רצתה לשטח. קים מספרת שהיא גאה במיוחד בתחתונים מחטבים שהצד הימני או השמאלי שלהם קצר יותר, כך שניתן ללבוש אותם עם שמלה א-סימטרית. הרעיון הוא למנוע את מה שקרה לזמרת ג'ניפר לופז, למשל, שהבגדים התחתונים המחטבים שלה נלכדים בעין המצלמה כשחצאיות המעטפת שלה נפתחות יותר מדי. כמו כן, מגוון הצבעים הגדול נועד למנוע מצבים דוגמת זה שקרה בטקס People's Choice Awards בנובמבר האחרון, כשהמחטב הבהיר מדי של קרדשיאן ווסט נראה בבירור מתחת לשמלת הוינטג' שלבשה של המעצב ז'אן פול גוטייה.

"לפעמים אני שואלת את עצמי: הן באמת צריכות את זה?", היא אומרת. "אך כשמדובר בבגדים המחטבים, אז אני אומרת: כולם צריכים את זה! בגדים תחתונים, חזיות - זה מה שאנשים לובשים כל יום".

רואה במחטבים גורם משחרר 

צוות של ארבעה אנשים מנהל את אימפריית הקוסמטיקה של קרדשיאן ווסט - KKW Beauty - כאשר מחלקת השיווק של חברת הבגדים התחתונים מורכבת ממנהלת מדיה חברתית, מנהלת משפיענים, מנהלת גרפית ומתאמת מותג. יש צוות הפקה, צוות עיצוב שכולל את אחד השותפים הקרובים של קניה ווסט, וגם צוות פיננסי ולוגיסטי בכיר.

קרדשיאן ווסט, כמייסדת החברה, אומרת שברור לה מה התפקיד שלה. "הייתי אומרת שיש לי שליטה יצירתית מלאה, שליטה עיצובית מלאה, בעוד שכל השאר עוזרים במסחר ומגבשים את המודל הקמעונאי שלנו". קניה עצמו היה מעורב באופן מהותי בפיתוח כמה מההיבטים של המותג, כולל האריזה והלוגו המקורי כאמור.

קרדשיאן ווסט, שסובלת ממחלת הפסוריאזיס, אומרת שלא תמיד היא רוצה לשתף את המחלה או את הצלוליטיס שלה עם הציבור. "התחושה עם המחטב היא שהוא העור השני שלי. הוא גורם לי להרגיש נוח וטוב ומלוטשת לגמרי". יש שיזהו כאן סתירה פנימית שהרי בגדים מחטבים הם מגבילים במהותם, אבל קרדשיאן ווסט רואה בהם גורם משחרר. "אני אוהבת להיות דחוסה", היא אומרת כשהיא לובשת חולצת בטן ומחטב של "קימונו", אלא מה.

עוד כתבות

עידן דוד / איור: גיל ג'יבלי

השר אמסלם מקדם: מנכ"ל עיריית אשקלון לשעבר ימונה ליו"ר נתיבי איילון

עידן דוד יהיה אחראי במסגרת תפקידו על תקציב של כ־3 מיליארד שקל ● בענף יש מי שכבר מרימים גבה על המינוי, בשל חוסר הניסיון שלו בתחום

רמפייג / צילום: אלביט מערכות

הידידה הקרובה של ישראל רוצה לקנות מאיתנו טילים חדשים

כהפקת לקחים מהמלחמה עם פקיסטן, ההודים מפנימים כי הם צריכים טילי אוויר־קרקע מדוייקים לטווחים רחוקים ● אייר לורה, שפיתחו במפעל מל"מ של התע"א ייעודי לפגיעה באתרי טילים, בסיסים צבאיים ומערכות הגנה אווירית, מבלי לסכן את הטייסים והמטוסים

איור: גיל ג'יבלי

"המדינה שלנו זקוקה לאלטרנטיבה": הסכסוך בין טראמפ למאסק עולה שלב

איל ההון תקף ברשת החברתית X את חוק התקציב הענק והשנוי במחלוקת של הנשיא, ושוב איים בהקמת מפלגה מתחרה ● התגובה של טראמפ לא איחרה לבוא: "מאסק קיבל יותר סובסידיות מכל אדם אחר בהיסטוריה" ● החוק צפוי להגדיל את הגירעון האמריקאי ב־3.8 טריליון דולר

אוטובוס בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מראים: "צדק תחבורתי" של מירי רגב הביאה לעלייה במחירי הנסיעה

במשרד התחבורה טוענים כי רפורמת "צדק תחבורתי" מקזזת את עליית המחירים ומיטיבה עם רוב אזרחי המדינה, אלא שבדיקת גלובס מגלה תמונה שונה ● גורמי מקצוע מתריעים: שיפור התדירות והשירות הוא הסוגיה החשובה ביותר

מתקרבים לגיל פרישה? החיסכון שיכול לתת לכם קצבה פטורה ממס

"תיקון 190" נשמע טכני, אך הוא מאפשר ניהול כסף פרטי דרך קופת גמל - עם שיעור מס שונה, גמישות בהשקעה וגם כמה מגבלות שחשוב להכיר ● למי הוא מתאים ומתי זה משתלם? לפני שמפקידים - חשוב להבין את כל המשמעויות

דן ברונר מנכ''ל חברת ורינט פותח את יום המסחר בנאסד''ק / צילום: יח''צ

דיווח: קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט

על פי דיווח שפורסם בבלומברג, קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט, המספקת פתרונות למוקדי שירות ● מטעם החברות סירבו להגיב

נזק כתוצאה מהמטח מאיראן / צילום: כב''ה

פתרון לבירוקרטיה ולמאבקי הדיירים? הממשלה שוקלת לקנות את הדירות ההרוסות

על פי הערכות, קיימות כיום כ-3,000 משפחות שביתן נהרס כליל בעקבות המלחמה, וכי ייקח שנים עד שישוקמו או שבתים אחרים יוקמו במקומם ● משרד האוצר, משרד הבינוי והשיכון, רשות המסים והתאחדות הקבלנים, הודיעו על מסלול שיסייע לתושבים בהתנהלות מול הרשויות, במסגרתו כל התהליך ינוהל על ידי המדינה, לרבות מימון, פיקוח וביצוע

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap

טראמפ: אני אהיה תקיף ביותר מול נתניהו על עזה

טיל שוגר מתימן לישראל ויורט ● גורם המעורה במו"מ: "אפשרות לפריצת דרך בזמן הקרוב" ● איראן: מתקני הגרעין שלנו ניזוקו בצורה קשה, אין לפי שעה תאריך לחידוש שיחות הגרעין ● שרי החוץ של מדינות ה-G7: יש לפעול לחידוש המו"מ עם איראן על הסכם הגרעין ● נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הסיר את הסנקציות מהמשטר בסוריה ● דיווחים ערביים: כוחות צה"ל פועלים באזור שכם ● 50 חטופים - 634 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

דירה שנפגעה מטיל איראני ברמת גן / צילום: ap, Oded Balilty

הסיפורים והסכסוכים שחושפים את החורים במתווה לפיצוי המפונים מביתם

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

האם בקרוב הממ"דים יגדלו? הצעות החוק בנושא עולות שלב

הצעת החוק להגדלת שטח הממ"ד אושרה לקריאה ראשונה אחרי הקפאה ארוכה ● ברשויות המקומיות צפויים להתנגד, אלא אם יקבלו פיצוי על אבדן דמי השבחה ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

בניין מערכת וואלה בתל אביב / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

גל העזיבות בוואלה נמשך: סגן העורך דוד רוזנטל עוזב אחרי חודשיים בתפקיד

התפקיד הבא של רוזנטל: עורך אתר "ישראל היום" ● בוואלה הודיעו כי ליאת להב תחליף את רוזנטל ותמונה לסגנית העורך הראשי ● לאחרונה עזבו את וואלה גם סגן העורך צחי קומה, המנכ"ל עידן אלרום והפרשן המדיני ברק רביד

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

בזמן המלחמה מול איראן: הבורסה אישרה את המעבר למסחר בימי שישי

לפני כשבועיים החליט דירקטוריון הבורסה על שינוי התקנון - באופן שהמסחר בה יתקיים החל מהשנה הבאה בימים שני עד שישי, במקום ראשון עד חמישי כיום ● IBI: "זהו מהלך חשוב הן בהיבט של חיבור שוק ההון הישראלי והבורסה לני״ע לעולם והן מבחינת בפעילות חבר הבורסה מול הלקוחות" ● איגוד בתי ההשקעות: "מדובר במהלך מורכב הכרוך בשורה של סוגיות רגולטוריות ותפעוליות שטרם הוסדרו"

משמאל לימין: מייסדי אימג'ין, יהונתן צלח, דין ביתן ושחר פורת / צילום: אייל טואג

גיוס של 23 מיליון דולר לחברת אימג'ין AI בהובלת לארי אליסון

גיוס סבב נוסף בהיקף של 23 מיליון דולר לאימג'ין AI, שפיתחה טכנולוגיה לגילוי מהיר של סרטן, שאותו מוביל, כמו את סבב הגיוס הקודם, מייסד חברת אורקל והמשקיע לארי אליסון ● בעקבות הגיוס הנוכחי, סך ההשקעות בחברה מגיע ל-45 מיליון דולר

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; אלקטרה צריכה עלתה בכ-6%, מדד הבנקים ירד ב-2.5%

ת"א 35 ירד ב-0.3% ● מדד הבנקים ירד בכ-2.5% ● חצי שנה פנומנלית בבורסה בת"א: 28 שיאי כל הזמנים, 9 הנפקות ראשוניות, ושני מדדים שכיכבו מעל כולם ● השקל נסחר ביציבות, הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים ● S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות ● גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

גיא דוננפלד, יו''ר איגוד מהנדסי ואדריכלי ערים / צילום: אלעד מלכה

"ההרס עצום": יו"ר איגוד מהנדסי הערים על קשיי השיקום ביום שאחרי

יו"ר איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים, האדריכל גיא דוננפלד, מתריע על המגבלות במענה למתקפות הטילים מאיראן: "ברמת המדינה יש הרבה בלבול וחוסר תקשורת" ● כמהנדס עיריית בית שמש לא חווה מקרה של פגיעת טיל ישירה, אך הוא מודע היטב לקושי שאיתו מתמודדים הקולגות: "בזירות הקשות צפויה עבודה של ימים ואפילו שבועות"

מטוסים בנתב''ג / צילום: תמונה פרטית

מחירי הטיסות יקרים היום? חכו שתראו מה מצפה לכם בעוד עשור

נתב"ג צפוי להגיע לקצה גבול הקיבולת שלו בשנת 2035, והפתרון הנדרש הוא הקמת שדה תעופה חדש ● בעוד שהמומחים מסכימים שהמיקום המתאים ביותר הוא ברמת דוד, סגן השר אלמוג כהן מנסה לקדם במקום שדה בנבטים ● כעת גם נתניהו נכנס לתמונה, ודחה את הדיון בשדה הצפוני ● אם המשחקים הפוליטיים לא יפסקו, התוצאה תהיה שאף אחד משדות התעופה לא יוקם, והציבור ישלם את המחיר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מאות שקלים בנטו: ביטול הטבת השכר לכוחות הביטחון נדחית

רשות המסים דחתה עד סוף 2025 את ביטול "הסכם דוקלר", שמעניק הטבות מס ייחודיות לאנשי למערכת הביטחון ● המשא ומתן עם צה"ל לא הבשיל להסכמות, וסמוטריץ' מתרחק מהסוגיה הרגישה בעיצומה של המלחמה: "למרבה הצער, לשר אין סמכות חוקית להתערב"

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

אירופה מוכנה להסכם סחר עם ארה"ב, אך לא ללא תמורה

האיחוד שואף שהסכם הסחר עם ארה"ב יכלול מכס אחיד של 10% על חלק נרחב מהיצוא האירופי, אך מבקש מהאמריקאים התחייבויות להפחתת מכסים בתחומים מרכזיים כמו תרופות, אלכוהול, שבבים ומטוסי נוסעים

טקס זיכרון ל-45 ההרוגים באסון מירון / צילום: ap, Oded Balilty

פשרה: משפחות נספים באסון מירון יפוצו בכ-2 מיליון שקל

המדינה הגיעה להסכם ולפיו תשלם בשלב הראשון את הסכומים למשפחות הנספים מתחת לגיל 24 – בנוסף לכ-500 אלף שקל ששולמו למשפחות כמקדמה ● יימשכו המגעים לגבי פיצוי למשפחות נוספות

לחיזבאללה יש דרישות מישראל בתמורה להתפרקות מנשקו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הפרשן שמסביר איך פוטין הרוויח מהמלחמה באיראן; "בגידה"- בכירים באיראן כועסים על רוסיה; איראן מסרבת לשתף פעולה עם האו"ם בנושא הגרעין;  וגם: הדרישות של חיזבאללה כדי שיתפרק מנשקו • כותרות העיתונים בעולם