גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קים קרדשיאן עדיין רוצה נתח משוק המיליארדים של מחטבי הגוף: "יש פוטנציאל לשבש תעשייה שלמה"

קים קרדשיאן ווסט חלמה ליצור קו בגדים מחטבים שיקדם דימוי גוף חיובי ויתאים לכל גווני העור ● כשהשיקה את המותג החדש "קימונו", היא בוודאי לא ציפתה שהוא יעורר סערה ציבורית כה חריפה, האשטג שרץ ברשתות ופנייה מראש עיריית טוקיו להחליף את השם ● כעת היא מנסה להציל את הנתח שקיוותה לנגוס מתעשיית המיליארדים ועל הדרך להביס גם את ריהאנה

 קים קרדשיאן  / צילום:: רויטרס, Mario Anzuoni
קים קרדשיאן / צילום:: רויטרס, Mario Anzuoni

קים קרדשיאן ווסט חלמה במשך עשור ליצור קו בגדים מחטבים ובגדים תחתונים שיקדם דימוי גוף חיובי ויתאים לכל גווני העור. אך המהומה שפרצה סביב שמו של המותג - "קימונו" - עלולה לשבש לכוכבת הריאליטי האמריקאית, ששוויה נאמד בכ-350 מיליון דולר, את התוכניות. כעת מנסים קרדשיאן וקבוצת משקיעים שמלווה אותה להציל את הנתח שקיוו לנגוס מתעשייה שנאמדת ב-83 מיליארד דולר.

בשעות הצהריים ביום שישי 28 ביוני הבינה קים קרדשיאן ווסט שהגיע הזמן להיכנע. לאחר שלושה ימים של ביקורת חריפה שהוטחה בה ברחבי העולם, היא התחילה להפנים שיהיה עליה לשנות את שם המיזם האחרון לקו הבגדים המחטבים והבגדים התחתונים שעליו עבדה במשך שנה - "קימונו" (KIMONO). הסיבה: זעם שהתעורר ביפן, שם טענו כי השם של הליין החדש מבזה את הלבוש המסורתי. 

המשקיעים והעובדים נדרשו לעצב מחדש את אתר האינטרנט ולהחליף את הלוגו שעיצב קניה ווסט במו-ידיו. התחתונים, החזיות, המחטבים, שעל כל אחד מהם התנוססה תגית "קימונו", יצטרכו ללכת למיחזור או לעבור עיצוב מחודש.

"אנחנו עובדים על זה עכשיו", אמרה קרדשיאן ווסט בשבוע שעבר, לאחר שספגה מהלומות באינטרנט, ולאחר שההאשטג KimOhNo# רץ ברשתות, ואנשים רבים ביפן, כולל ראש עיריית טוקיו, ביקשו ממנה לשנות את שם המותג. 

אולי זה מפתיע שאף אחד מחברי הצוות הגדול של קרדשיאן ווסט לא זיהה את המוקש בשם "קימונו", אבל ייתכן שזה נובע מהמורכבות של האיקונוגרפיה התרבותית בעולם האופנה. עם זאת, כן היו אותות אזהרה בדרך, כולל כעס שהתעורר לפני כשנודע כי קרדשיאן ווסט הגישה בקשה לסימן המסחרי בארה"ב. למרות זאת הכוכבת הייתה בטוחה במותג החדש שלה. "זה כל-כך מרגש להתחיל עסק חדש כשאת בטוחה במאת האחוזים במוצרים, במסר, באופן העברת המסר - בהכול", אמרה בראיון ל"וול סטריט ג'ורנל" ב-10 ביוני. "שמעתי את השם והתחברתי אליו מיד. הנחתי ש-Ono פירושו 'אחד' ושזה שנון. חשבתי שזה מגלם אותי". 

אבל נדמה שקרדשיאן ווסט לא ציפתה לתגובה ציבורית כה חריפה. "ברור שהיו לי כוונות תמימות באמת", אמרה. "אני באמת אוהבת את יפן. בעלי היה ביפן כשכל זה קרה. זה מקום שאנחנו אוהבים ומבקרים. יש לי כבוד עמוק למדינה".

ויקטוריה'ס סיקרט - ה-IBM של שנות ה-90' 

קרדשיאן ווסט התפרסמה בעיקר בזכות קימורי גופה, כך שזה לא היה מפתיע כשהחליטה להשיק מותג של בגדים מחטבים. "תמיד הייתי גוזרת את המחטבים שלי, והיו גם פעמים רבות שלא הצלחתי למצוא מחטב שמתאים לצבע הגוף שלי, אז הייתי חייבת למצוא פתרון", כתבה בפוסט שפרסמה באינסטגרם כשהכריזה על המותג, פוסט שזכה עד כה ליותר מ-2.8 מיליון לייקים.

כעת, למרות שעדיין לא ידוע מה יהיה שמו של קו הבגדים החדש שלה (חלק מהגולשים הציעו שמות כמו "Kim Body", בעוד שהצוות המשפטי של קרדשיאן ווסט מעריך שזה ייקח שבועות למצוא סימן מסחרי חדש), הליך השיווק צפוי להישאר על כנו: בגדים מחטבים תחילה, ולאחר מכן תחתוני ביקיני, חוטיני, חזיות, מחוכי מותניים, מחטבי גוף, חולצות ללא שרוולים, חותלות תרמיות, תחתונים מחומרים שונים (החל מכותנה וכלה ברשת) ולכבוד החגים ליין מנצנץ במיוחד. 

הבגדים התחתונים יגיעו בתשעה צבעים, עם שמות כמו "חול" ו"קובישה" (המילה היפנית לצבע של אצת ים), בכל המידות (החל מ-XXS ועד ל-XXXXL) ובמחירים שינועו בין 22 דולר ל-98 דולר. לשם השוואה, מחטב של המותג המתחרה עולה 148 דולר. 

את התחרות יחושו בקרוב גם המותגים שחולשים כיום על השוק, כולל המותג הידוע ספאנקס (Spanks) ובייחוד ויקטוריה'ס סיקרט, שנתח השוק שלה התכווץ ב-2018 ל-24%, לעומת 31.7% ב-2013, כך על-פי Coresight Research. הבגדים התחתונים נחשבים ל"הייטק" של תעשיית הבגדים, ונראה כי ויקטוריה'ס סיקרט היא ה-IBM של שנות ה-90' שעושה מאמצים נואשים להדביק את השחקניות החדשות והזריזות.

שוק הבגדים התחתונים לנשים בארהב

אגב, הליין החדש מציב את קרדשיאן ווסט בתחרות מול כוכבת גדולה אחרת - ריהאנה - שהמותג שלה "Savage x Fenty" הכניס גיוון במידות ובצבעים של תעשיית הבגדים התחתונים, שבמשך עשרות שנים נשלטה בידי האידיאל הבלתי ניתן להשגה של ויקטוריה'ס סיקרט. בדומה ל-Savage x Fenty, גם קו הבגדים החדש של קרדשיאן ווסט יימכר ישירות ללקוחות. 

לשתיים יש קהל עוקבים עצום - לקרדשיאן ווסט יש 142 עוקבים באינסטגרם, לעומת 72 מיליון עוקבים של ריהאנה - אולם הן מציגות פרשנויות שונות של נשיות. האחרונה, אמנית צעירה ומלאת חיים, לעומת אמא לארבעה ילדים שנוהגת ללבוש בגדים מחטבים ומחוכים כדרך קבע ומעודדת קימורים וערכים של דימוי גוף חיובי. קרדשיאן ווסט אף ויתרה על נהיגה כדי לנצל יותר טוב את זמנה, שנע בין לימודי משפטים בהם החלה לאחרונה, הסרטת הסדרה "משפחת קרדשיאן", הרחבת קו הקוסמטיקה "KKW Beauty" וקו הבשמים "Fragrance", וגידול ילדיה: נורת' בת השש, סיינט בן השלוש, שיקגו בת השנה והתינוק סאלם שנולד במאי האחרון באמצעות פונדקאית.

"פוטנציאל לשבש תעשייה שלמה" 

חברת הבגדים התחתונים והמחטבים של קרדשיאן ווסט נתמכת בידי צוות חלומות מתעשיית האופנה: נטלי מאסנה, מייסדת אתר האופנה נט א-פורטה; ניק בראון, שהשתתף עם מאסנה בהקמת קרן הון הסיכון Imaginary Ventures; המעצב אנדרו רוזן, מייסד משותף של "תיאורי" (Theory); וג'ון הווארד, מייסד קרן הפרייבט אקוויטי Irving Place Capital. במועצת המנהלים יושבים אמה גרייד, מנכ"לית "גוד אמריקן" (good american), מותג הג'ינסים שהקימה יחד עם אחותה של קים, קלואי קרדשיאן; וגם קריס ג'נר, אימה של קרדשיאן ווסט, המשמשת כמנהלת האישית שלה. 

המשקיעים הגדולים הללו נמשכו לפוטנציאל שהם זיהו בשוק הבגדים המחטבים והבגדים התחתונים. "הצרכניות אינן זוכות לשירות מספיק טוב מהעסקים הקיימים שהפכו לשאננים", אמרה מאסנה. "ההתמקדות של קים במגוון של מוצרים ובמגוון של מידות וגווני עור עולה בקנה אחד עם הגישה של מרבית המותגים החדשים והמצליחים כיום". לדבריה, "ל'קימונו' יש את הפוטנציאל לשבש תעשייה שלמה".

לדברי קרדשיאן ווסט, המותגים המחטבים שהיא ניסתה בעבר, כולל ספאנקס, עוצבו כדי לשטח את חלקי הגוף שאותם לא רצתה לשטח. קים מספרת שהיא גאה במיוחד בתחתונים מחטבים שהצד הימני או השמאלי שלהם קצר יותר, כך שניתן ללבוש אותם עם שמלה א-סימטרית. הרעיון הוא למנוע את מה שקרה לזמרת ג'ניפר לופז, למשל, שהבגדים התחתונים המחטבים שלה נלכדים בעין המצלמה כשחצאיות המעטפת שלה נפתחות יותר מדי. כמו כן, מגוון הצבעים הגדול נועד למנוע מצבים דוגמת זה שקרה בטקס People's Choice Awards בנובמבר האחרון, כשהמחטב הבהיר מדי של קרדשיאן ווסט נראה בבירור מתחת לשמלת הוינטג' שלבשה של המעצב ז'אן פול גוטייה.

"לפעמים אני שואלת את עצמי: הן באמת צריכות את זה?", היא אומרת. "אך כשמדובר בבגדים המחטבים, אז אני אומרת: כולם צריכים את זה! בגדים תחתונים, חזיות - זה מה שאנשים לובשים כל יום".

רואה במחטבים גורם משחרר 

צוות של ארבעה אנשים מנהל את אימפריית הקוסמטיקה של קרדשיאן ווסט - KKW Beauty - כאשר מחלקת השיווק של חברת הבגדים התחתונים מורכבת ממנהלת מדיה חברתית, מנהלת משפיענים, מנהלת גרפית ומתאמת מותג. יש צוות הפקה, צוות עיצוב שכולל את אחד השותפים הקרובים של קניה ווסט, וגם צוות פיננסי ולוגיסטי בכיר.

קרדשיאן ווסט, כמייסדת החברה, אומרת שברור לה מה התפקיד שלה. "הייתי אומרת שיש לי שליטה יצירתית מלאה, שליטה עיצובית מלאה, בעוד שכל השאר עוזרים במסחר ומגבשים את המודל הקמעונאי שלנו". קניה עצמו היה מעורב באופן מהותי בפיתוח כמה מההיבטים של המותג, כולל האריזה והלוגו המקורי כאמור.

קרדשיאן ווסט, שסובלת ממחלת הפסוריאזיס, אומרת שלא תמיד היא רוצה לשתף את המחלה או את הצלוליטיס שלה עם הציבור. "התחושה עם המחטב היא שהוא העור השני שלי. הוא גורם לי להרגיש נוח וטוב ומלוטשת לגמרי". יש שיזהו כאן סתירה פנימית שהרי בגדים מחטבים הם מגבילים במהותם, אבל קרדשיאן ווסט רואה בהם גורם משחרר. "אני אוהבת להיות דחוסה", היא אומרת כשהיא לובשת חולצת בטן ומחטב של "קימונו", אלא מה.

עוד כתבות

מיכה קאופמן, מייסד ומנכ''ל פייבר / צילום: יואב הורנונג

ביד אחת מפטרת וביד השנייה שוכרת משרדים חדשים: לאן הולכת פייבר?

השבוע הודיעה חברת המסחר המקוון על פיטורי 250 עובדים והצטרפה למגמה בהייטק של החלפת עובדים ב־AI ● המנכ"ל רוצה לחזור ל"מצב סטארט־אפ", אז למה שכר לאחרונה משרדים בגלילות?

האם הורדת הריבית תכניס כסף חדש לוול סטריט? / צילום: Shutterstock

ההיסטוריה מלמדת: לא תמיד השווקים עולים אחרי הורדות ריבית

וול סטריט מחכה להורדות ריבית מתחילת השנה, אבל ההיסטוריה מלמדת שלא תמיד הקלה מוניטרית משמעותה עליות בבורסה, במיוחד בטווח הקצר ● בזמן שבשוק מצפים שטריליוני דולרים יזרמו מהקרנות הכספיות לשוק המניות, יש מי שמצננים את ההתלהבות: "הכסף הזה לא יזוז"

ערן זינמן ורועי מן, מייסדים ומנכ''לים משותפים של מאנדיי.קום / צילום: נתנאל טוביאס

לאחר שאיבדה 31% משוויה, מאנדיי תרכוש מניות של עצמה ב-870 מיליון דולר

הרכישה נועדה להצביע על אמון הדירקטוריון וההנהלה בכיוון החברה ולאותת לשוק שבחברה מאמינים שמחיר המניה מוערך בחסר ● החברה עורכת היום מפגש עם משקיעים בניו יורק, בו היא צפויה לספק מידע על החזון לעתיד על רקע ה-AI, על האסטרטגיה ועל יעדיה הפיננסיים

אהרון פרנקל / צילום: אלי אטקין

אהרון פרנקל קונה מניות תמר פטרוליום ב-320 מיליון שקל. וזו חברת הביטוח המוכרת

בחודשים האחרונים הקטין פרנקל את החזקותיו בחברת האנרגיה בשורה של מימושים ומכירת חלק מהמניות לחברה האזרבייג׳נית סוקאר ● כעת הוא קונה 9% מהמניות ממנורה מבטחים, ומגדיל את האחיזה במי שמחזיקה במאגר הגז תמר

הנפקת ריסקיפייד, אוגוסט 2021 / צילום: CRC MEDIA

הנפקת הסייבר הגדולה של השנה מגיעה לוול סטריט. ואיפה הישראליות בתחום?

הנפקת נטסקופ, שתצא לדרך השבוע בניו יורק, נבחנת בזכוכית מגדלת ע"י תעשיית הסייבר כולה ● אחרי שנים שבהן חברות ישראליות ובינלאומיות העדיפו להימכר לרוכשים אסטרטגיים ולא לצאת לבורסה - ואלו שכן הונפקו בעיקר מאכזבות - בשוק מקווים לנקודת מפנה

קארין קלר־סוטר, נשיאת שווייץ / צילום: ap, Julia Nikhinson

תרנגולות תמורת הפחתת מכסים: הדיל ששווייץ מציעה לארה"ב

שווייץ נדהמה בחודש שעבר לגלות כי בעקבות שיחת טלפון לא טובה של הנשיאה עם הנשיא טראמפ, הוא הטיל מכסים בגובה 39% כמעט על כל הסחורה השוויצרית ● כעת, המדינה העצמאית מוכנה לפתוח את השוק שלה לתרנגולות שעברו חיטוי בכלור, למרות התנגדות ארגון הצרכנים השוויצרי, בתמורה להפחתת המכסים

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

הפד הודיע על הורדת הריבית בארה"ב, צופה עוד שתי הורדות עד סוף השנה

האינפלציה מעל ליעד, אבל שוק עבודה חלש הכריע את הכף ולאחר תשעה חודשים - הריבית ירדה ב-0.25% ל-4.25% ● יו"ר הפד, ג'רום פאוול תיאר את המהלך ככזה שנועד לניהול סיכונים, השוק קיבל את זה באכזבה ● הפד צופה עוד שתי הורדות ריבית עד סוף השנה ● סטיבןן מירן, המינוי של טראמפ לפד, הצביע נגד ודרש הפחתה של 0.5% ● וגם האזהרה של ג’יי.פי.מורגן

תעשיות ביטחוניות / צילום: אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: מצגת ואתרי החברות

אלביט כבר בפנים: הבורסה משיקה מדד חדש

הבורסה משיקה בעוד חודש וחצי שני מדדי מניות חדשים - אחד ייענה לתחום הלוהט בשנה האחרונה של מניות ביטחונית ● המדד השני יהיה מדד ת"א תשתיות, שיכלול חברות שפועלות בתחום התשתיות הלאומיות או הציבוריות

אורסולה פון דר ליין, נשיאת הנציבות האירופית / צילום: Reuters, Yves Herman

עדיין טעון אישור: הנציבות האירופית ממליצה על השעיית הסכם הסחר החופשי עם ישראל

בנציבות האירופית התכנסו היום כדי לגבות את הצהרת הנשיאה להמליץ צעדים משמעותיים נגד ישראל, ובראשם דרישה להשעות את הסכם הסחר החופשי ● אלא שהיא זקוקה לרוב מיוחס שעד כה לא התגבש ● הפוקוס על איטליה, שעד כה הביעה התנגדות למהלכים כאלה והייתה לצד גרמניה הבלם האחרון ● כך או אחרת, בממשלה לא יכולים לטעון שמדובר בהחלטה "חפוזה ומפתיעה"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות קלות לקראת החלטת הריבית מחר; טסלה עלתה ב-2.5%, מטא ב-2%

נעילה שלילית באירופה ● אורקל עולה בעקבות ההסכם להפעלת טיקטוק בארה"ב ● TD Cowen הורידה את הדירוג של וורנר ברדרס ל"החזקה" ● ישראליות: סולאראדג', וויקס ובריינסוויי זינקו ● טראמפ תובע את ה"ניו יורק טיימס" בגין לשון הרע; מניית העיתון יורדת ● מחר בארה"ב תתקיים החלטת הריבית, בשוק מצפים להורדה של 0.25% ● המכירות הקמעונאיות בארה"ב עלו ב־0.6% בחודש שעבר לעומת יולי, מעל הצפי

מייסדי נבן אריאל כהן ואילן טוויג / צילום: טריפאקשנס

עוד הנפקה ישראלית: נבן צפויה להגיש תשקיף למסחר בניו יורק

כבר שנים שנבן נחשבת למועמדת ליציאה להנפקה, אך כעת זה קורה: חברת התיירות העסקית האמריקאית, שנוסדה בידי ישראלים, צפויה להגיש בקרוב תשקיף גלוי למסחר בבורסה בניו יורק ● עפ"י ההערכות, החברה תנסה לגייס לפי שווי של 7-8 מיליארד דולר ● ברקע, זו החברה הרביעית שיוצאת להנפקה, במה שנראה כמו הגל הישראלי הגדול ביותר מאז 2021

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר / צילום: Shutterstock, Alexandros Michailidis

דיווח: בריטניה תכיר במדינה פלסטינית בסוף השבוע

שר הביטחון ישראל כ"ץ: "עם תחילת התמרון הקרקעי, הושמדו בעזה 25 מגדלי טרור" ● ישראל העבירה לסוריה הצעה להסכם ביטחוני חדש בגבול ●  במערכת הביטחון נערכים לניסיון חטיפה של חיילים באזור הלחימה בעיר עזה ● גורמים מדיניים: הסיכוי לעסקה בזמן הקרוב - אפסי ● 48 חטופים - 712 ימים בשבי - עדכונים שוטפים

השותפים ארנון דינור, גיל גורן ויורם שניר והשותפה הבריטית לורל באודן / צילום: 83North

למרות האקזיטים הגדולים: קרן ההייטק הישראלית שהודיעה על סיום דרכה

ארבעת המשקיעים מאחורי קרן ההון סיכון 83North הודיעו כי הקרן הגיעה לסוף דרכה וכי לא יגייסו קרן המשך ● "אף אחד מאיתנו לא חושב שאנחנו מדהימים בניהול ובבניית הדור הבא", אמר ארנון דינור ל-Institutional Investor

טקס מתן השם לצוללת אח''י דרקון בגרמניה, נובמבר האחרון / צילום: דובר צה''ל

צוללת הדגל מתעכבת בגרמניה: אח"י דרקון לא תגיע לישראל לפני 2026

הצוללת הגדולה והיקרה ביותר שישראל רכשה הייתה אמורה להצטרף השנה לשייטת 7, אלא שהיא עדיין עוברת בדיקות וניסויי ים, ולא צפויה להימסר לצה"ל במועד ● ברקע החשש מהסחף נגד ישראל והאמברגו הגרמני, האם יש פתרון לתלות המוחלטת בתעשייה הימית של ברלין?

איך להשקיע? / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המומחים מנתחים: האם הראלי בתל אביב מתקרב לסופו?

הנאום של ראש הממשלה נתניהו הציף חששות של משקיעים רבים מפני בידוד המשק הישראלי ● אומנם תגובת השוק לנאום הייתה זמנית, אך היא מצטרפת לדעיכה של העליות בת"א בתקופה האחרונה ● האם הראלי מתקרב לסיומו, ואילו שינויים כדאי לבצע בתיק ההשקעות כבר עכשיו?

פרופ' רוני גמזו / צילום: כדיה לוי

בכירים ברשות שוק ההון: גמזו מתנהל בכוחנות ולא מתאים לתפקיד יו"ר חברת ביטוח

דירקטוריון מגדל אחזקות החליט למנות את פרופ' רוני גמזו לדירקטור במגדל ביטוח, בדרך למינוי אפשרי שלו כיו"ר החברה, בעוד שהדירקטור אבי דותן צפוי לסיים את תפקידו ● המהלך מנוגד לעמדת הממונה על שוק ההון, עמית גל, שהתריע מפני פגיעה בעצמאות מגדל

המדינה המפתיעה שמתנגדת להדחת ישראל מהאירוויזיון

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: האם ישראל תתקוף בכירי חמאס בטורקיה, מצרים פורסת מערכת הגנה סינית בגבול עם ישראל, יפן לא תכיר במדינה פלסטינית, ורשת SBS האוסטרלית מתנגדת להדחת ישראל מהאירוויזיון ● כותרות העיתונים בעולם 

ח''כ אריאל קלנר, הליכוד יומן הלילה, גלי ישראל, 27.08.25 / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

תזכורת תקופתית: בנט ולפיד לא הגדילו את הכסף הקטארי

תחת נתניהו החל להיכנס כסף מקטאר לממשלת חמאס ברצועה, ונקבע כי הסכום יעמוד על 360 מיליון דולר ● למרות הטענות בקואליציה, תחת בנט ולפיד זה לא השתנה ● המשרוקית של גלובס

מערכת הלייזר ''מגן אור'' שתיקרא מעתה ''אור איתן'', על שמו של סרן איתן אוסטר ז''ל שנפל בלבנון / צילום: דובר צה''ל

כל יירוט יעלה דולרים בודדים: הושלמו הניסויים בקרן הלייזר

המערכת השלימה את סדרת הניסויים בטרם העברת המערכת לצה"ל, ונמסר כי היא הוכיחה את יעילותה מול טילים, רקטות ופגזי מרגמה ● המערכת תיקרא "אור איתן", על שמו של סרן איתן אוסטר ז"ל שנפל בלבנון

מימין: יוסי בכר ז''ל יו''ר הוועדה, דוד קליין ז''ל נגיד בנק ישראל דאז, ובנימין נתניהו שר האוצר דאז. / צילום: אריאל ירוזולימסקי

20 שנה לרפורמה שטלטלה את שוק ההון: מה קרה לכוחם של הבנקים?

כשחברי ועדת בכר בישרו על הפרדת הבנקים מקופות הגמל וקרנות הנאמנות, בכירי המערכת הבנקאית הזהירו מפני משבר ● שני עשורים לאחר מכן כבר ברור שהבנקים לא רק שלא נפגעו מהרפורמה ההיא, אלא רק התחזקו מאז ● מודל העמלות, השליטה בשוק ההלוואות וחדרי המסחר שלהם שמרו על ההגמוניה לאורך השנים ● 20 שנה לוועדת בכר, פרויקט מיוחד