גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית

השלמת הכנסה: חברות נדל"ן בארה"ב מתחילות להציע משכנתאות וביטוחים

האם משכנתאות וביטוחים יכולים לפצות על עסקי תיווך גרועים? חברות של נכסים למגורים בארה"ב נכנסות לתחומי פעילות חדשים במטרה לייצר הכנסה נוספת

שלט מכירת נדל"ן של פירמת Redfin / צילום: shutterstock, שאטרסטוק
שלט מכירת נדל"ן של פירמת Redfin / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

חברות של נכסים למגורים בארה"ב נכנסות לתחומי פעילות חדשים, כמו מתן משכנתאות וביטוחי רכוש, במטרה לייצר הכנסה נוספת כדי לתמוך במרווחים ההדוקים בתחומי הפעילות הראשיים שלהן.

הדוגמה האחרונה היא Opendoor, חברה שקונה בתים ודירות במזומן, מבצעת בהם שיפוצים קלים ומוכרת אותם. בשבועות האחרונים קנתה Opendoor חברת ביטוחי רכוש וחשבונות נאמנות והשיקה עסק משכנתאות. Opendoor הולכת בעקבות פירמות כמו Redfin ו-Zillow, שתגברו את הצד הזה של עסקיהן בשנים האחרונות.

ההנהלות אומרות שהן רואות בעסקים הללו הכנסות נוספות מפני שכך הן משיגות רשימות של לקוחות פוטנציאליים חדשים, וגם כדרך לספק שירותים טובים יותר ללקוחות על ידי ריכוז תהליך קנית הדירות.

"בדרך כלל זה לא עניין של מציאת דירה או בית, אלא עניין של המייל האחרון, כלומר טיפול בסידורים האחרונים", אמר גרג שוורץ, נשיא חברת שוק הדירות המקוון והמדיה Zillow.

שולי הרווח או העמלות של חברות כמו Zillow ו-Opendoor הן דקיקים עד אפסיים, ולכן הצעת שירותים נוספים עשויה "לרפד" את הרווחים הללו. נייט פאגיולי, מנכ"ל Opendoor Services, אמר שהחברה יכולה להרוויח בנפרד מעסקי ביטוח הנכסים והמשכנתאות שלה.

ג'ייסון ווילקס, עורך דין בסאן אנטוניו, טקסס, אמר שהוא מסופק אם הוא היה מסוגל לסגור את עסקת רכישת ביתו החדש ללא ההלוואה של Opendoor. לווילקס ואשתו היה פחות מחודש לסגור את העסקה, כיוון שהמוכרים תכננו לדחות את המכירה מפני שעמד להיוולד להם תינוק.

ווילקס פנה תחילה ל-Opendoor כדי לקנות את הבית, וכשהתברר לו שהוא אינו יכול לממן את הקנייה בעצמו הוא החליט לקחת מהחברה משכנתה. לדבריו, Opendoor הציעה ריבית שהייתה נמוכה באחוז מזו של מלווים אחרים, ומנהל המשכנתה שלו עבד עד מאוחר בלילה כדי להציע את המשכנתה במועד. "הוא עשה עבורנו משהו שלא חשבתי שהוא אפשרי", אמר ווילקס.

סוכנויות תיווך למגורים בוחנות תחומי פעילות כאלו גם כדי לגוון את העסקים ולפזר סיכונים. הרווחים מעמלות תיווך מתכווצים באופן כללי בתעשייה הזו מפני שהסוכנים-מתווכים דורשים חלק גדול יותר מהם. הטכנולוגיה מקלה על הסוכנים לבנות עסקים משלהם, וחברות הזנק ממומנות היטב יכולות להציע עסקאות זולות יותר.

Redfin השיקה רשמית עסק משכנתאות לפני כשנתיים אחרי ניסוי פיילוט שנמשך כמה שנים. לדברי החברה, ההכנסות מהעסקים האחרים שלה, בעיקר משכנתאות וביטוחי רכוש, עלו ב-89% ברבעון השני השנה. סך ההכנסות של החברה גדל ב-17%.

"אנחנו מנסים לתת גז בכמעט כל העסקים האחרים", אמר גלן קלמן, מנכ"ל Redfin, בדיווח על רווחי הרבעון הרביעי של החברה.

אנליסטים ומנהלים בתחום מזהירים שהמשכנתאות וביטוחי הרכוש אינם צפויים לפצות על הירידה בהכנסות או על ההפסדים בעסקי הליבה של החברות. "ההכנסות החדשות לא הולכות לשנות מהיסוד החלטות גרועות בעסקי הליבה", אמר ג'ק מיסנקו, אנליסט בכיר בקבוצת Susquehanna הבינלאומית.

ריאן שניידר, נשיא ומנכ"ל Realogy Holdings, אמר שהמשכנתאות וביטוחי הרכוש הם חלק מהעסקים של החברה שלו מאז הקמתה לפני כ-15 שנה, אבל היחידה הזו מהווה רק "טיפה בדלי ההכנסות הכולל". יחידת המשכנתאות והביטוח ייצרה רווח של כ-50 מיליון דולר בשנה שעברה, בהשוואה ל-500 מיליון דולר שהיו הרווחים מהברוקראז' (תיווך) שלה. "אין עולם שבו משכנתאות וביטוחים יכולים לפצות על עסקי תיווך גרועים", אמר שניידר.

מנהלים גם מכירים בכך שעסקי המשכנתאות אינם כה מפתים כפי שהם נראים במבט שטחי, עם רגולציה כבדה ושולי רווח דקים. "המשחק המסוכן שכולנו משחקים הוא להניח שסכום החלקים יהיה הרבה יותר גדול מן השלם", אמר קלמן. "אתה מחבר ארבעה מספרים שליליים ומקווה שזה יניב מספר חיובי, וזה לא כך. כל אחד מהעסקים הללו צריך להרוויח בעצמו".

עוד כתבות

נגיד בנק ישראל, אמיר ירון / צילום: דני שם טוב/דוברות הכנסת

בנק ישראל צפוי להפחית את הריבית מחר: מה כדאי לעשות עם המשכנתא?

השוק מתמחר שבנק ישראל צפוי להפחית את הריבית מחר ברבע אחוז, בפעם השנייה ברציפות ● האם זה הזמן של נוטלי המשכנתאות, שההחזרים החודשיים שלהם קפצו בשנים האחרונות במאות שקלים, לשנות מסלולים - ואם כן לאיזה?

שחר דניאל, מנכ''ל חברת אלארום טכנולוגיות/ אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יח''צ, שאטרסטוק

משווי של מיליארד שקל ל־50 מיליון: חקירת FBI הקריסה את מניית אלארום

הרשויות האמריקאיות חוקרות את הקשר של חברת איסוף הנתונים הישראלית לשימוש זדוני שנעשה לכאורה ברשתות אותן היא מפעילה ● אלארום דיווחה כי נתפסו דומיינים המשויכים לחברת הבת, וכי השיבושים בפעילותה עשויים להשפיע לרעה על פעילותה ועל תוצאותיה הכספיות

מוטי קופרלי / צילום: יחצ

האיש החזק ברשת חצי חינם נחשף לראשונה, והוא לא אוהב את זה בכלל

סכסוך שפרץ בין בעלי רשת הקמעונאות המצליחה חצי חינם חושף מערכת יחסים עכורה ורוויית אמוציות בין מוטי קופרלי, בעל השליטה והאיש החזק ברשת, לבתו של זקי שלום ז"ל, שותפו להקמתה ● גורם בשוק: "חבל שזה יקלקל, כי חצי חינם היא אווזה שמטילה ביצי זהב"

הקוטג' ביפו העתיקה / צילום: פולי טובמן

המציאות במכרזי עמידר: בכמה נמכר קוטג' ביפו העתיקה?

הנכס נמצא במרחק הליכה ממגדל השעון ביפו ומחוף הים ● 61 מ"ר בנכס מיועדים להריסה ● למחיר המציאה יש כמה סיבות, רובן קשורות בעניינים תכנוניים וענייני רישוי - עניין המאפיין מאוד את מכרזי עמידר

מיכלית נפט / צילום: Reuters, stringer

מחיר הנפט צנח ב-43% מהשיא, ומייצר לשוק בעיה חדשה

בארבעת החודשים האחרונים חווה שוק הנפט עליות מחירים היסטוריות ● ואז הגיע המהפך: מצר הורמוז נפתח, ארה"ב משחררת מיליוני חביות ממאגרי החירום וסין מפסיקה לקנות נפט - ומחירי הזהב השחור נופלים ● איך יתמודדו יצואניות הנפט?

גברים חרדים / אילוסטרציה: Shutterstock, David Cohen 156

האוצר מתנגד לחוק יסוד לימוד תורה: מזהיר מפגיעה כלכלית ומהעלאת מסים

לפי יועמ"ש האוצר, קיים חשש ממשי שהחוק ימנע את הפחתת הנטל על משרתי המילואים ואף יתמרץ את הגברים החרדים שלא להשתלב בשוק התעסוקה ● מזהיר כי הפגיעה הכלכלית מהחוק צפויה להיות חמורה עד כדי כך, שבעוד 30 שנה הממשלה תצטרך לעלות מסים ב-16%

בני ברק (ארכיון) / צילום: Shutterstock

בני ברק: התוכנית ש"חוזרת לחיים" אחרי כמעט 20 שנה – ומציעה פי עשרה יותר דירות

תוכנית "מתחם הציפור" בצפון בני ברק אושרה כבר ב־2009 אך לא התממשה • רמ"י מקדמת תוכנית חדשה במתחם ● פרסמה מכרז ייזום לקרקע עם כמעט אלף יח"ד

 

 

בית משפט / אילוסטרציה: Shutterstock

העליון הכריע סופית: ת"א וירושלים ייפרדו ממיליארדי שקלים בהיטלי השבחה

השופטת יעל וילנר דחתה בקשות של עיריות ירושלים ותל אביב לדון מחדש בפסיקת העליון משנה שעברה שביטלה היטלי השבחה על דירות ישנות מכוח תמ"א 38 ● המשמעות: ציפיית העיריות להכנסות של מיליארדי שקלים מהיטלים – נגוזה

כותרות העיתונים בעולם

המדינה המוסלמית שמשדרגת את חיל האוויר בסיוע ישראלי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: מהודו ועד יוון: מנכ"ל משרד הביטחון מציג את החזון לשיתוף-פעולה ביטחוני חדש נגד איראן, אלבניה משיקה בית ספר חדש לטיסה בסיוע אלביט, ובכירים בלבנון מטילים ספק בהסכם עם ישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מדד הניקיי, אתמול. רשם את התשואה היומית הגבוהה ביותר מאז 2008 / צילום: ap, Willy Kurniawan

מגמה מעורבת באסיה; עליות בחוזים בניו יורק

ירידות בדרום קוריאה, עליות בהונג קונג ● וול סטריט חוזרת מהחופשה באופטימיות בינתיים: החוזים על נאסד"ק עולים ב-0.7% ● רוטציה בוול סטריט: המניות הקטנות מובילות את המדדים • סיטי: מחיר הנפט עשוי לרדת ל-60 דולר עד סוף השנה

''ישראל הולכת לחיות עם שקל חזק לאורך זמן'' / צילום: Shutterstock

הוא חקר את המטבע החזק בעולם ובטוח: כך יקרה גם לשקל

"מה שקורה לשקל הוא סימן להצלחה, אבל זה מצריך שינוי. אנחנו הבנו מזמן איך לנהל את הדינמיקה הזאת הגיע הזמן שגם אתם תבינו" ● קוסטה ואיינס, מחבר הספר "הפרנק השוויצרי", שחקר את אחד המטבעות החשובים בעולם, משוכנע בדמיון לעליית ערך השקל ● מה צפוי לנו, ואילו צעדים יאפשרו לשמור על כלכלה משגשגת?

אריאל כהן (משמאל) ואילן טוויג ממייסדי נאבן / צילום: נאבן

200% בשלושה חודשים: נאבן זינקה לשווי של 6.5 מיליארד דולר

מניית החברה שפיתחה פלטפורמה לניהול נסיעות עסקיות צללה לאחר הנפקתה בוול סטריט, אך לאחרונה הציגה קאמבק מרשים בעקבות דוחות חזקים והטמעת AI בעסקיה

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

עולה מדרגה: הממשלה אישרה את מיזוג אלתא בתעשייה האווירית

התעשייה האווירית תמזג לתוכה את החברה בת אלתא - כך אישרה היום הממשלה ● במסגרת המהלך כלל הפעילות תעבור ללא תמורה ● עפ"י ההערכות, המטרה היא להגדיל את השווי המצרפי של החברה לקראת הנפקה

ניר קריגל ב''שיר הכטב''ם''

"מה זה שמה בשמיים?" התביעה והלקח לשימוש בשירים ברשת

ניר קריגל, היוצר בן ה־11 של "שיר הכטב"ם", תובע 100 אלף שקל ממאמן כושר מגבעתיים על שימוש לא מורשה ביצירה ובסאונד של השיר ● בא כוחו של קריגל: "זכויות יוצרים אינן מיועדות רק לאומנים מפורסמים או לחברות גדולות"

רה''מ נתניהו והנשיא טראמפ במאר־א־לאגו בדצמבר האחרון / צילום: ap, Alex Brandon

מחשש לסחבת בגיבוש הסכם הסיוע משלחת בראשות מנכ"ל משרד הביטחון תצא לוושינגטון

לגלובס נודע כי משלחת בראשות מנכ"ל משרד הביטחון אמיר ברעם תצא בשבוע הבא לוושינגטון כדי להתניע את המגעים למזכר ההבנות הבא שיחל ב־2029 ● הפעם, נראה שישראל מוותרת על רכיב הרכש ומציעה מודל של השקעה הדדית ● האם ארה"ב בכלל מעוניינת בהסכם חדש, ומה רוצה נתניהו?

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

אחרי שדחתה ארבע הצעות: איזיג'ט בדרך להימכר לקרן האמריקאית

איזיג'ט הודיעה כי הגיעה להסכם עקרוני עם קאסל־לייק, המעניק לחברת התעופה שווי של 5.23 מיליארד ליש"ט ● השלמת העסקה תלויה באישורים רגולטוריים ובהצגת הצעה מחייבת

אזור תעשיה ברקן. בעיגול: מוסטפא דניזר / צילום: עינת לברון, איור: גיל ג'יבלי

הטייקון הטורקי, חברת הטקסטיל בישראל והחקירה של רשות המסים

אחד מיצואני הטקסטיל הבולטים בטורקיה פתח חברה בישראל על אף אמברגו הסחר שהטיל ארדואן ● כעת, נחשף כי אותה החברה נחקרת במסגרת פרשת הברחות ומרמת מס בהיקף של 27 מיליון שקל - תוך ניצול הסכם סחר בינלאומי

כביש מהיר בארה''ב עם קו לבן בצד הימני / צילום: Shutterstock

הקו הלבן הפשוט הזה הוא אחת ההמצאות הגדולות ביותר של אמריקה שמעולם לא זכתה להערכה ראויה

אתם מכירים את הנורה ואת האייפון. זהו סיפורו הלא מוכר של חידוש גאוני נוסף ששינה אומה שלמה

גילון בק, אריאל כהן, דניאל בראל / צילום: תמר מצפי, אתר החברה, שלומי יוסף

פחות מ-5 שנים בניו יורק: הישראלית שנמחקת מהמסחר בנאסד"ק

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● חברת האוטוטק, REE מבקשת עיכוב הליכים לאחר שאיבדה כמעט את כל שוויה ● נאבן עוקפת לראשונה את מחיר ההנפקה עם זינוק לשיא ● וגם: סנסטאר שבשליטת קרן פימי צונחת לשפל של שנה וחצי

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נעם מושקוביץ-דוברות הכנסת

היועמ"שית לבג"ץ על החלטת הממשלה: "ניסיון חמור לסיכול החלטות בית המשפט"

הממשלה אישרה הצהרה לפיה לא תכיר בכל החלטה שתבצע מועצת הרשות השנייה, כל עוד אינה עומדת בתנאי הסף בחוק ● השרים קרעי ולוין העלו את ההצעה בעקבות פסיקת בג"ץ שהחזירה לפעולה את מועצת הרשות השנייה של הממשלה הקודמת ● היועמ"שית: "החלטה זו היא המשך ישיר של הפעולות שבהן נקט שר התקשורת בהליך הנוכחי ● ארגון העיתונאים: "ההחלטה נועדה באופן שקוף לסכל את עסקת ההייטקיסטים ברשת 13" ● מזכיר הממשלה: "הצהרת הממשלה לא קראה לאי־ציות לפסיקת בג"ץ"