גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גברים במטבח ונשים במשפטים: מה קרה לחלוקה המגדרית בין המקצועות ב-50 השנים האחרונות

ניתוח של נתונים לאורך 50 שנה בשוק העבודה מגלים כיצד השתנתה ההגדרה של "עבודה נשית" • מחקר מקיף של ארגון Lean In שייסדה שריל סנדברג ושל חברת מקינזי חושף גם את השלב בפירמידה הארגונית שבו נשים נתקעות

מגדר בשוק העבודה  / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי
מגדר בשוק העבודה / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

חמישה עשורים אחרי שהנשים התחילו להיכנס לכוח העבודה במספרים גדולים, אפשר לומר שהן רשמו הישגים משמעותיים בתחומים מסוימים שהיו בעבר נחלת גברים בלבד, כמו משפטים ומדע. אך טשטוש קווי ההפרדה המגדריים היה לא מאוזן, ומשרות רבות ממשיכות להיות בשליטה ברורה של אחד המינים.

כדי לגלות אילו מקצועות עברו את השינוי הגדול ביותר והקטן ביותר, "וול סטריט ג'ורנל" ניתח קרוב ל-50 שנות נתונים מ-IPUMS-CPS, פרויקט של אוניברסיטת מינסוטה המאפשר ניתוח נתונים של מרשם האוכלוסין ומשרד העבודה הפדרלי.

נשים המשיכו להיות דומיננטיות במקצועות מסוימים שנתפסים מזמן כנשיים, כמו שירותי בריאות, הוראה ותמיכה מנהלית. באופן דומה, גברים דומיננטיים באותם מקצועות שבהם היו הרוב ב-1970, כמו נהגי משאיות, עובדי בניין ואדריכלים.

כמה מהשינויים הגדולים ביותר נרשמו בעולם הצווארון הלבן, בתחומים כמו משפטים ופיננסים. נשים תופסות אמנם יותר מ-50% מהמשרות בתחומים הללו, אך המחקר מראה שגברים עדיין מחזיקים בתפקידים הבכירים יותר. חלוקת העבודה הזאת עלולה להנציח פערי שכר מגדריים, להערכת כלכלני עבודה רבים.

הנשים כבשו את הפסיכולוגיה והווטרינריה

כאשר יותר נשים נכנסו לכוח העבודה, הן מילאו את השורות בבנקים ובחברות הביטוח. הן נכנסו גם לתפקידים נוספים בשירותים פיננסיים, כמו ראיית חשבון, וכיום הן 62% מהמנהלים הפיננסיים. שינויים ראויים לציון נוספים התרחשו במקצועות כמו פסיכולוגיה (מכ-50% ב-1970 ל-74% נשים היום), מוזגי משקאות בברים (מכ-25% ל-51%), אפייה (55% היום), וטרינריה (מכ-5% ל-61%) ונדל"ן (מכ-30% ל-52%). חוקרים של שוק העבודה משערים שרבים מהשינויים הללו התרחשו מפני שמקצועות מסוימים יכולים לספק יותר גמישות מאשר עבודות רבות במשרה מלאה.

מקצועות שמחייבים תארים מקצועיים או אקדמיים מתקדמים נשלטים עדיין על ידי גברים, אך הם מושכים יותר נשים - דבר המשקף את העובדה שנשים הן רוב בקרב בוגרי התואר הראשון והתארים המתקדמים זה כמה עשורים. לדוגמה בתחום המשפטים והמדעים. במקביל, גברים נכנסים בהתמדה לעבודות "צווארון ורוד" מסורתיות, כמו מלצרות.

ההתפתחות של עבודת נשים 1

פעם היו יותר מתכנתות ושפיות

כאשר מקצועות מסוימים עולים ביוקרה ובשכר, הם מאבדים בדרך כלל את הנשים. תכנות מחשבים ובישול כפרנסה נתפסו פעם כעבודות פקידות ומטבח אפרוריות. אך עם עליית המחשב האישי בשנות ה-80 ומהפכת הדוט קום בשנות ה-90, המחשוב החל להיתפס כמורכב ומוערך יותר, והאב-טיפוס של "נערת מחשב" הפך ל"גיק מחשבים". כך, לדוגמה, אם בסוף שנות ה-80 היו קרוב ל-50% נשים בתכנות מחשבים, היום הן 19% בלבד. תופעה דומה התרחשה כאשר מטבחי מסעדות הפכו ליותר יוקרתיים ומשכו שפים מפורסמים. ב-1970 נשים היו כ-60% מהשפים והטבחים והיום הן 33%. נתונים כלכליים מראים גם שבתקופת ההתאוששות מהמיתון לפני עשור, מספר רב יותר של עבודות במגזר הייצור עבר לידי גברים.

כמה עבודות נשארו גבריות או נשיות באופן כמעט בלעדי, בין היתר בגלל הנחות מושרשות של איזו עבודה מתאימה הכי הרבה לגברים ונשים, או הכי מעניינת אותם. גננות הגיל הרך, מטפלות בילדים ומזכירות, מקצועות שנתפסים כתפקידי טיפוח, הם עדיין נשיים ברובם המכריע (כ-95%). הגברים דומיננטיים בכבאות ובמסגרות אכיפת החוק (5%-14% נשים בלבד), מקצועות שנתפסים כתובעניים מבחינה גופנית. 

ההתפתחות של עבודת נשים בין 1970 ל-2017 / אינפוגרפיק

תקרת זכוכית? הבעיה מתחילה קודם

הנרטיב המקובל הוא שנשים מצטרפות לכוח העבודה עם חלומות גדולים, מתקדמות בקריירה לצד עמיתיהן הגברים, ובדרך למעלה נתקלות בתקרת זכוכית, המחסום הבלתי נראה בדרך למסדרונות הכוח הגבוהים ביותר. אלא שמחקר פורץ דרך שנמשך חמש שנים מגלה שהמחסום מוצב הרבה לפני אותה תקרת זכוכית, כבר בניסיון לתפוס את השלב התחתון בסולם הניהול, ולא משום שנשים עוצרות את מסלול הקריירה שלהן כדי לגדל ילדים. התוצאה היא שנשים רבות מתחילות להשתרך מאחור בשלב מוקדם בקריירה שלהן, ולא בשלב מאוחר. זהו פער מגדרי דרמטי שמתרחב בכל שלב בשרשרת הזו.

המספרים מספרים את כל הסיפור: אף שנשים וגברים נכנסים לכוח העבודה במספרים זהים פחות או יותר, פי שניים גברים ביחס לנשים משיגים את השלב הראשון בסולם - תפקידי הניהול שהם הגשר שמוביל לניהול בכיר יותר.

כדי לפתור את הבעיה, צריך לטפל בפערי המגדר בקידומים הראשונים לתפקידי ניהול, אומרים בחברת מקינזי, שהובילה את המחקר עם חברת LeanIn.Org. אם חברות בארה"ב ימשיכו להגדיל במעט את מספר הנשים שהן מקדמות או שוכרות לתפקידי ניהול בכל שנה, יידרשו עוד 30 שנים עד שהפער בין המנהלים הזוטרים הגברים והנשים ייסגר, להערכת מקינזי. אבל תיקון של השלב השבור הזה בתחתית הסולם יאפשר לחברות להגיע לכמעט שוויון מגדרי ברך לתפקידי ניהול בכירים בתוך דור אחד.

אלה הם כמה מהממצאים העיקריים של מחקר הנשים בעבודה השנתי החמישי שנערך על ידי Lean In ומקינזי, שהוא אחד מחקרים המקיפים ביותר עד כה של הניסיון של גברים ונשים בעבודה. נתונים מ-329 חברות עם כוח עבודה כולל של 13 מיליון בני אדם (כולל דאו ג'ונס, המו"ל של הוול סטריט ג'ורנל) מאותתים שהחסמים שמרחיקים נשים מהשפעה וכוח שווים במקום העבודה מגיעים בשלב מוקדם בהרבה מכפי שראשי חברות רבים מניחים.

"יש כאן תמיד הטיה או העדפה - גברים מכירים זה את זה, דומים זה לזה, מתפקדים כמו שאני מתפקד, הסגנון דומה יותר", אומרת קרולין טסטד, נשיאה ואחראית על הפעילות בצפון אמריקה בפרוקטר אנד גמבל. אבל לדבריה, "אנחנו חייבים למצוא דרכים למשוך למעלה את כל הכישרונות הללו שבצנרת". היא מוסיפה ש"השאלה הגדולה עוד יותר היא מה זה יכול לעשות לעסקים שלנו".

יותר ויותר מחקרים מקשרים רבגוניות מגדרית גבוהה במקומות העבודה ובשכבת הניהול עם יותר חדשנות וביצועים כספיים משופרים. השיקול העסקי הוא סיבה גדולה לכך שיותר בכירים בחברות, 73%, אומרים שהשגת שוויון לנשים במקום העבודה היא יעד מועדף, לעומת 56% שאמרו כך לפני ארבע שנים.

אבל פחות מ-20% מהמעסיקים שנסקרו ייחסו את הפער המגדרי בשכבת הניהול שלהם לכך שנשים מפסידות במרוץ הקידום כבר בשלב הראשון שלו. על כל 100 גברים שקודמו או נשכרו לתפקידי ניהול זוטרים, רק 72 נשים קודמו, שיעור שלא השתנה מאז 2015. השיעור של נשים שחורות והיספניות שמקודמות בשלב זה במקום העבודה נמוך עוד יותר.

נקודת אור בשכבת הניהול הבכירה

כמה חברות, כמו ביומארין פרמצבטיקה, מציעות הדרכה וליווי לנשים בתפקידי ניהול זוטרים יותר, כדי לקדם אותן. חברת הביוטק הזו, שמעסיקה 3,000 עובדים בסן רפאל בקליפורניה, השיקה ניסוי פיילוט עם Pluma, פלטפורמת אינטרנט וניידים שמספקת קואוצ'ינג בשיעורי וידיאו, עם 51 עובדים, מהם 28 נשים. מאז, 35% מהנשים ו-14% מהגברים קודמו לתפקידים חדשים.

אחת מהן, ליליאן לי, קיבלה תפקיד של מנהלת נספחת בחטיבה הקלינית, והיא מנחה צוות של כ-20 עובדים שמנהל ניסויים קליניים בתרופות. זהו קידום גדול מתפקידה הקודם של פיקוח על כמה דוחות ישירים להנהלה. שיעורי הקואוצ'ינג שהיא עברה עזרו לה להבין שהתקדמות איננה מחייבת "רק להוריד את הראש ולעשות את העבודה", היא אומרת. "אם את רוצה שיכירו בעבודה שלך, יחסים הם דבר בסיסי".

מאמצי המעסיקים לגוון את שכבות הניהול הבכירות ביותר שלהם יכולים לספק מפת דרכים, אומרת רייצ'ל תומאס, נשיאת Lean In, מלכ"ר שנוסד על ידי שריל סנדברג מפייסבוק לתמוך בנשים לאורך הקריירה שלהן. בחמש שנות המחקר נשים רשמו את ההתקדמות הגדולה ביותר אל לשכות הניהול הבכיר, מפני שחברות החליטו לטפח סגל נבחר של נשים עם פוטנציאל גבוה לתפקידי הניהול הגבוהים ביותר. לכמעט מחצית מהחברות שנסקרו יש לפחות שלוש נשים בצוותי הניהול הבכירים, עלייה מ-29% מהחברות ב-2015. במבט כללי, שיעור הנשים ב-C-suite (רמת הניהול הבכיר, שכולל את המנכ"ל וסמנכ"לי החברה) עלה ל-21% מ-17% לפני חמש שנים.

"ראינו שאם חברות באמת משקיעות בזה מחשבה, הן יכולות להביא שינוי עם משמעות", אומרת תומאס. "אם הן יוכלו ליישם את אותו מנגנון תמיכה בצמרת גם על השלב הראשון של הסולם, אני אופטימית שהן יכולות לתקן אותו".

אל תאשימו נשים בחוסר אמביציה

הנתונים מראים שהצעד הראשון הוא התלול ביותר עבור נשים, אבל מדוע זה כך? לא מדובר במחסור באמביציה. בערך מספר שווה של גברים ונשים העידו שהם ביקשו לאחרונה קידום - 27% ו-29% בהתאמה. לפי הנתונים, נשים גם אינן נוטשות את הקריירה שלהן במספרים גדולים יותר מגברים מסיבות משפחתיות או מסיבות אחרות.

אבל למרות שמעסיקים רבים הרחיבו את מאמציהם לטפח ולקדם יותר נשים נבחרות לתפקידים בכירים, מעטים יותר יישמו אותה התלהבות בטיפוח נשים לתפקידי ניהול זוטרים.

הייג נלבנטיאן, כלכלן עבודה מחברת הייעוץ מרסר, מסייע לחברות להבין היכן ומדוע הן מאבדות נשים במעלה הסולם באמצעות אנליזה ניבויית. הוא מייצר עקומות זרימה של מספר הגברים והנשים שמקודמים, נשכרים ועוזבים את תפקידיהם בכל מדרג של הארגון. לדבריו, אחד הדפוסים החוזרים בחברות הוא מספר רב של נשים בתפקידים בבסיס הפירמידה - אך בניהול זוטר ובינוני, הגברים מתקדמים לפתע בצורה תלולה. משם עד הניהול הבכיר, הגברים עולים במספרם יותר ויותר על הנשים.

"בכל שנות המחקר שלי, ועשיתי זאת עבור מאות חברות, עדיין לא ראיתי ארגון שאין לו את ה-flip הזה", הוא אומר.

אחד הגורמים לכך, לדבריו, הוא שגם במגזרים רבים שידידותיים לנשים, נשים נשכרות לעבודה בתפקידים עם ניידות מועטה כלפי מעלה, כמו כספריות בבנקים או שירות לקוחות. גם בתפקידים מקצועיים יותר, נשים צפויות פחות להיות בעבודות שיכולות להאיץ קריירה, כמו טיפול בלקוחות חשובים או סיוע בבניית קו של עסקים. לעתים קרובות יותר הן מקבלות על עצמן או מוסללות לעבודות תמיכה כמו מנהלה של פרויקטים.

"כשהחברות שואלות, 'מהו הדבר שאנחנו יכולות לעשות בצורה שיטתית?', אנחנו עונים, 'זה לא מכסות, זה לא יעדים'", אומר נלבנטיאן. "זה עניין של איך אתה ממצב את הנשים והמיעוטים כדי להצליח בתפקידים שצפויים להוביל לתפקידי הניהול".

במרוצת הזמן, נשים רבות מתחילות להרגיש שמקום העבודה שלהן מוטה נגדן. מבין 68,500 העובדים שמקינזי ו-Lean In סקרו בנפרד מהחברות שהשתתפו במחקר שלהן, רבע מהנשים אמרו שהמגדר שלהן מילא תפקיד באי קידומן או בשכרן הקפוא. שיעור גבוה אפילו יותר העריך שיהיה להן קשה יותר להתקדם בארגון בעתיד.

עוד כתבות

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק