גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למה חיסולו של אתר האינטרנט הגדול ביותר בעולם לפורנוגרפיה של ילדים לא ריגש את קוריאה

איך קרה שהצעיר הדרום קוריאני בן ה-23 שהורשע בהקמת האתר והניהול שלו קיבל 18 חודשי מאסר, ואילו בארה"ב קיבל אחד המורשעים עשר שנות מאסר על ניסיון ניצול מיני של ילדים והחזקת פורנוגרפיה של ילדים? ● אולי מפני שלדברי חוקרים, בדרום קוריאה צריכת פורנו של ילדים נחשבה בדרך כלל לעבירה מקבילה להתערטלות בפומבי

אזיקים / צילום: שאטרסטוק
אזיקים / צילום: שאטרסטוק

 

מבצע בינלאומי נגד מה שהיה אתר האינטרנט הגדול ביותר בעולם לפורנוגרפיה של ילדים הניב עונשי מאסר ממושכים ברחבי העולם - להוציא את דרום קוריאה, שבה עולים לרשת ונצפים רבים מהחומרים הללו.

הצעיר הדרום קוריאני בן ה-23 שהורשע בהקמת האתר והניהול שלו קיבל 18 חודשי מאסר, שיסתיימו בקרוב. עשרות מורשעים מחוץ לדרום קוריאה קיבלו גזרי דין ממושכים הרבה יותר. בארה"ב קיבל אחד מהם עשר שנות מאסר על ניסיון ניצול מיני של ילדים והחזקת פורנוגרפיה של ילדים. גבר בבריטניה נידון ל-40 חודשי מאסר על הפצת תמונות לא ראויות והחזקת סמים.

המפעיל של האתר, סון ג'ונג-וו, עשוי לקבל עונש חמור יותר בארה"ב, שהרשויות בה חשפו בחודש שעבר הן את היקף החקירה העולמית נגד האתר, והן גיליון אישום בתשע עבירות של קשירת קשר, פורנוגרפיית ילדים והלבנת הון. ארה"ב מבקשת את הסגרת סאן, שרשום במסמכי משרד המשפטים האמריקני כג'ונג וון סאן. משרד המשפטים בסיאול לא מסר תגובה.

חברים במפלגת השלטון בדרום קוריאה לוחצים להטיל עונשים נוקשים יותר, יחד עם אכיפה מוגברת בעבירות פורנוגרפיה וניצול מיני של ילדים, בהתבסס על רקע הזעם הציבורי שעוררה הפרשה.

בעוד שהענישה האפשרית בדרום קוריאה על הפקת והפצת פורנוגרפיה של ילדים זהה למקובל בעולם, העונשים על החזקת פורנו ילדים קלים יותר, ובתי משפט נוטים לפסוק עונשים קלים בהרבה מכפי שהחוק מאפשר. סיבה אחת לכך, אומרים מומחים, היא שהחוקים אינם מספקים הנחיות ענישה לשופטים, כלומר בתי המשפט נשענים על תקדימים, שהם במבט היסטורי מקלים. הממשלה ביקשה בחודש שעבר מבית המשפט העליון ליצור הנחיות חדשות.

המחוקקים במדינה אומרים שהם מנהלים קרב קשה במעלה גבעה. בדרום קוריאה, צריכת פורנו של ילדים נחשבה בדרך כלל לעבירה מקבילה להתערטלות בפומבי, אמרה ג'נג דה-היי, חוקרת במכון הקוריאני הממשלתי לקרימינולוגיה. ניצול מיני של ילדים, לדבריה, נחשב לאורך ההיסטוריה לעבירה שצריך למנוע לטובת הסדר הציבורי, ולא בשם ההגנה על ילדים פגיעים חפים מפשע.

"יש במזרח אסיה נטייה לבחון את הדברים מנקודת המבט של העבריין, ולא של הקורבן", אומר הא סורה, עוזר פרלמנטרי של אחד המחוקקים ממפלגת השלטון שמכין את הצעות החוק בנושא. "ויש גם פחות כבוד לזכויות האשה ביחס למערב".

גם בתחילת שנות ה-2,000, מעל 50% מהזנות במדינה הייתה של קטינות, אמרה יאנג. זה עזר ליצור את הרושם שכמה מהקטינים שנוצלו לרעה עסקו במקצוע הזה מרצונם החופשי למען רווח כספי, ולא היו זקוקים להגנה.

"אנחנו צריכים לשאול את עצמנו, מה בחברה שלנו מאפשר את כל זה?", אמרה פעילת זכויות הנשים לי הא-יאנג בכנס בנושא זה שהתקיים לאחרונה בפרלמנט. "אותן הגישות שמביאות להתייחסות מקלה כלפי עברייני מין בדרום קוריאה גורמות גם להענשה מקלה של עבירות מין נגד ילדים", הוסיפה.

גישות כאלו מסבכות את המאמץ הבינלאומי להגן על ילדים מניצול מיני. פורנו של ילדים נפוץ במקרם רבים ממדינות שאין להן מנגנוני מעקב מספיקים ומסגרות משפטיות ללכוד ולהעניש את צלמי הפורנו, אומרים מומחים.

ביפן, הפקת והפצת פורנו של ילדים לא הוצאו אל מחוץ לחוק עד שנת 1999. החזקת חומרים כאלו נאסרה רק ב-2014. החוק הפלילי ביפן קובע מאסר מרבי של שלוש עד שבע שנים על עבירות כאלו. במקרים הבודדים שבהם מקרים כאלו הגיעו לבתי משפט ביפן, הוטלו בדרך כלל עונשי מאסר על תנאי או ענישה קלה יחסית,זאת לפי דוח של האו"ם משנת 2015.

ענישה מקלה קיימת גם בטייוואן, עם מאסר מרבי של שלוש שנים למפיקי ומפיצי פורנו של ילדים. הרשעות בהחזקת חומרים כאלו מניבות קנסות וייעוץ כפוי לעבריינים.

בארה"ב, להבדיל, חשודים שמורשעים בהחזקת פורנו ילדים יכולים להישלח לכלא לעשר עד עשרים שנה. כמעט 60% מההרשעות בפורנוגרפיה של ילדים מובילים למאסרים של חמש שנים ויותר, לפי נתוני משרד המשפטים הפדרלי.

בחקירה העולמית שפורסמה באוקטובר, 338 חשודים בכמעט 40 מדינות נעצרו והואשמו בשותפות בקרטוני וידאו של פורנו ילדים באמצעות Welcome to Video, אתר ב"רשת השחורה" - המרחב הלא חוקי שמוסתר מן הציבור. את החקירות ניהלו חוקרים מארה"ב, בריטניה, גרמניה ודרום קוריאה. כשני שלישים מהחשודים היו דרום קוריאנים. מבין אלו שנפתחו נגדם הליכים בדרום קוריאה, רבים נקנסו בכמה אלפי דולר.

סאן הורשע בהחזקה, הפצה והעלאה של תכני פורנו על ילדים לאתר שאחסן עד שמונה טרה-בייט של חומרים כאלו - אתר פורנו הילדים הגדול בעולם במונחי כמות תוכן. נציג של משרד עורכי הדין שייצג את סאן בבתי המשפט בערכאה נמוכה סירב להגיב. סאן עצמו ועורך הדין מטעם הסנגוריה הציבורית שהגן עליו מילאו גם הם את פיהם מים.

עונשו של סאן, 18 חודשי מאסר בסך הכל, לא חריג. מבין הדרום קוריאנים שהורשעו בעבירות ניצול מיני של ילדים, כולל החזקת פורנוגרפיה, שליש ריצו עונשי מאסר. רק 6% מאלו שהורשעו בתשלום על יחסי מין עם ילדים נכלאו, זאת לפי נתונים ממשלתיים עדכניים. 75% מאלו שנכלאו ריצו פחות מחמש שנות מאסר, הרבה פחות מהעונש המרבי של מאסר עולם.

אנשי אכיפת החוק אינם רואים בעבירות מין בילדים בעיה רצינית במיוחד, אומרת פארק צ'אן-מי, נציגה מ"מרכז התגובה הקוריאני לאלימות סייבר", ארגון מתנדבים שמציע עזרה לקורבנות ניצול מיני. "חוקר ממשלתי אחד של עבירות ניצול מיני אמר לחשוד שכל הגברים צופים בפורנו, ושהוא צריך לחשוב רק שהוא חסר מזל על שנלכד", אמרה פארק.

הצעת חוק שמכין המחוקק קנג צ'נג-איל ממפלגת השלטון נועדה להעלות את הענישה המירבית על החזקת פורנו ילדים לשלוש שנות מאסר, במקום העונש הקיים כיום של שנה אחת. הצעה של מחוקק אחר היא שבתי המשפט יהדקו את צווי ההגבלה על עבריינים מורשעים בעבירות מין בילדים.

גם לאחר אלו, זה יהיה עדיין מעט מדי בסטנדרט מערבי. מומחים משפטיים בפרלמנט הקוריאני אומרים שקשה להעלות בצורה דרמטית יותר את הענישה בתיקון אחד לחוק הקיים, אומרת הא, העוזרת של חבר הפרלמנט קנג. "אנחנו בוודאי רוצים שינויים חזקים ומהירים יותר, אבל מגבלות משפטיות מפחיתות את הדרגה שבה אנחנו יכולים להעלות את רמת הענישה במכה אחת", הסבירה.

עוד כתבות

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ד''ר ירון דניאלי / צילום: גבריאל בהרליה

"הרוכשים איראנים לשעבר, והיה חיבור": האקזיט של חברת המכשור הרפואי מישראל

חברת האבחון הישראלית Metasight נמכרה ב59 מיליון דולר עם אופצייה ל-90 מיליון דולר נוספים ● הרוכשת  גארדנט הלת' שהוקמה ע"י יזמים איראנים, תהפוך את מרכז הפיתוח של מטאסייט ברחובות לאתר שלה בישראל

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: הרכב שלא מפסיק להשתדרג

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה