גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אלון מאסק קונה גם את השכנים: אלה הנכסים עליהם הוא הוציא 100 מיליון דולר בתוך 7 שנים

כמו מיליארדרים אחרים לפניו - בכל במה שנוגע לנדל"ן שלו, מאסק נוהג לקנות את כל השכונה: ב-7 השנים האחרונות, מאסק וחברותיו בע"מ צברו אשכול של 6 בתים בשני רחובות בשכונת בל אייר שבלוס אנג'לס וכן אחוזה בת 100 שנה בצפון קליפורניה ליד מטה טסלה

אלון מאסק / צילום: MIKE BLAKE, רויטרס
אלון מאסק / צילום: MIKE BLAKE, רויטרס

אלון מאסק, המיליארדר הצעיר יחסית שמהמר בגדול על מכוניות ללא נהג וטיסות חלל, ידוע בטריקים המופרזים שלו. בשבוע שעבר הוא התנצל בפני מושבעים בלוס אנג'לס על ציוץ טוויטר שבו הוא האשים תושב תאילנד שמתמחה בחילוץ ממערות בפדופיליה, לאחר שזה תקף אותו לא סיבה, לדבריו.

במה שנוגע לנדל"ן האישי שלו, מאסק שמרן יותר: הוא נוהג לקנות את כל השכונה.

בשבע השנים האחרונות, מאסק וחברותיו צברו אשכול של שישה בתים בשני רחובות בשכונת בל אייר שבלוס אנג'לס, מובלעת גדושת תושבים סלבריטאים הסמוכה למלון בל אייר. הקניות הללו - בתוספת אחוזה בת 100 שנה בצפון קליפורניה ליד מטה טסלה (חברת הרכב האלקטרוני שהוא מנהל) - אומרות שמאסק וחברותיו הוציאו 100 מיליון דולר על שבעה נכסים.

ב-2012, אחרי שלוש שנים של מגורים בשכירות, מאסק קנה אחוזה קולוניאלית בציפוי טיח בשטח בנוי של 20,248 רגל מרובע (1,880 מ"ר), לפי סותבי'ס אינטרנשיונל ריאלטי שייצגה אותו בקנייה. חברות בע"מ שקשורות אליו מחזיקות שני בתים נוספים באותו רחוב, כולל בית חווה שהוחזק בעבר על-ידי השחקן ג'ין וויילדר. לפי מסמכי רישום, בית זה הוסב לבית ספר פרטי לחמשת ילדיו של מאסק.

ב-2015 באה רכישה נוספת ברחוב סמוך, במעלה ערוץ תלול. דאק דאק גוס, חברה שיש לה כתובת משותפת עם SpaceX, חברת הרקטות לחלל שמאסק מנהל, קנתה בית חווה צנוע ב-4.3 מיליון דולר. כעבור שנה קנתה חברה אחרת שקשורה למאסק בית מודרני לא גמור במרחק שלוש דלתות. שנתיים לאחר מכן, ב-2018, חברה שלישית קנתה בית לבנים קולוניאלי בצמידות לבית הקודם. כל שלושת הבתים שוכנים במובלעת של חמישה בתים, ומי יודע אם מאסק מתכנן להשתלט על כולה.

גישת הקנייה של בתי השכנים מקובלת בקרב עשירי-מגה, כולל מארק צוקרברג מפייסבוק, ששילם מעל 50 מיליון דולר תמורת חמישה בתים בפאלו אטו בקליפורניה. פול אלן המנוח, ממייסדי מיקרוסופט, חיבר 13 מגרשים שכנים במרסר איילנד במדינת וושינגטון לנכס אחד, שכלל שמונה בתים.

כמה מהנכסים של מאסק עולים בשוויים מאז רכישתם. המחירים בבל אייר עלו מאז הקנייה הראשונה שלו, ובחודשים האחרונים נרשמו שם מחירי שיא, לפי סוכנות הנכסים קומפאס. הערכה אחת היא שהבתים נועדו לשכן עובדים ושותפים בעסקים השונים של מאסק.

כך או כך, בדצמבר לפני שנה משכן מאסק חמישה מהבתים (ארבעה בלוס אנג'לס והאחד בצפון קליפורניה) למורגן סטנלי בנקאות פרטית תמורת הלוואה של 61.3 מיליון דולר.

הנה סקירה של תיק הנכסים של מאסק: 

לוס אנג'לס, קליפורניה

נקנה במאי 2002 ב-5.4285 מיליון דולר

נמכר במרץ 2011 ב-6.453 דולר

6,500 רגל מרובע, ארבעה חדרי שינה, שישה חדרי אמבטיה

מאסק קנה את הבית הזה בבל אייר כשהיה נשוי לג'סטין מאסק, שאותה פגש בלימודיו באוניברסיטת קווינ'ס באונטריו, קנדה. בבלוג המסיבות שלה כתבה מאסק שהבית נקנה אחרי שנתיים של חיפושים, ושהשכן ג'ו פרנסיס, מפיק סדרת הווידאו "Girls Gone Wild", השתתף במסיבות בו והיה "אקסצנטי ומקסים כשהוא רוצה".

כשג'סטין קיבלה את הבית בגירושים, היועץ הפיננסי שלה אמר לה שכדאי לה למכור אותו ולפטר מחצית מצוות התחזוקה. היא מכרה את הבית ב-2011 ב-6.453 מיליון דולר לג'ורג' מקייבי, מייסד חברת השקעות מבוסטון, "צעיר נחמד מהחוף המזרחי שרצה בית שני".

לוס אנג'לס, קליפורניה

נקנה בדצמבר 2012 ב-17 מיליון דולר

אומדן ערך נוכחי: 22.3 מיליון דולר (סוכנות זילוב)

20,248 רגל מרובע, שבעה חדרי שינה, 12 חדרי אמבטיה

קרן אלון מאסק הגמישה קנתה את האחוזה הזו ממיצ'ל ג'וליס, ממייסדי קרן הגידור קניון קפיטל. הנכס על שטח 1.7 אקר (6 דונם) משקיף על הקאונטרי קלאב של בל אייר, וכולל מגרש טניס עם תאורה, חמישה מוסכים, בריכה וספא, חדר כושר ומגורי אורחים. הבית מזכיר בית כפרי צרפתי, עם מרתף יינות ל-1,000 בקבוקים וספרייה של שתי קומות.

הנכס הועבר לאחר מכן לחברה שנקראת קליסטו. לפי סוכן נכסים מקומי, הרכישה נבעה מהצורך לשכן את המשפחה הגדולה ואת העובדים והאורחים הרבים. העיתוי של מאסק היה טוב, כי המחירים באזור זה של בל אייר נסקו מאז. ב-2014 מאסק השקיע בהחלפת דלתות בסוויטת המגורים העיקרית, החליף את הארון שלה ועיצב מחדש את המטבח.

לוס אנג'לס, קליפורניה

נקנה באוקטובר 2013 ב-6.75 מיליון דולר

אומדן ערך נוכחי: 7.8 מיליון דולר

2,756 רגל מרובע, שלושה חדרי שינה, שלושה חדרי אמבטיה

אותה קרן גמישה של אלון מאסק קנתה את הבית ב-6.75 מיליון דולר, הרבה פחות מהמחיר המבוקש המקורי של 7.995 מיליון דולר. זהו בית חווה עם קוטג' לאורחים, ממש מעל הקאונטרי קלאב. אח הבעלים לשעבר היה השחקן ג'ין וויילדר, שקנה אותו ב-1976 ב-314,000 דולר.

מאוחר יותר הובע הבית לבעלות אד אסטרה, בית הספר שמאסק הקים לחמשת ילדיו (תאומים ושלישייה). בית הספר, שנחנך ב-2014, מיועד לתלמידים בני 8-14 ומתמקד בפתרון בעיות, חשיבה אתית ושיתוף-פעולה. מבחני הקבלה מבוססים על פתרון בעיות, כמו בחירה של 11 צמחים לבית מגורים חדש לבני אדם או קביעה מי אשם במות אגם מזיהום.

לוס אנג'לס, קליפורניה

נקנה ביולי 2015 ב-20 מיליון דולר

אומדן ערך נוכחי: 20 מיליון דולר

7,026 רגל מרובע, שישה חדרי שינה, שמונה חדרי אמבטיה

הבית הוקם ב-1954 אך עבר שיפוץ יסודי ב-2009. הוא נמכר ב-1.825 מילון דולר ב-1998 ואחר-כך ב-2.49 מיליון דולר ב-2002, לפני שחברת מאסק בשם קמליה ראנץ' קנתה אותו ב-2015 ב-20 מיליון דולר. כתובת החברה היא הכתובת של SpaceX. מורשה חתימה של הבית הוא ג'ארד ברצ'ול, שעובד עבור מאסק.

הילסבורו

נקנה ביוני 2017 ב-23.364 מיליון דולר

אומדן ערך נוכחי: 27.2 מיליון דולר (זילוב)

16,000 רגל מרובע, 10 חדרי שינה, 9 חדרי אמבטיה

האחוזה הזו בת 100 שנה יושבת על 160 דונם ונהנית מנופי המפרץ של סאן פרנסיסקו, עם בריכה, מסלולי הליכה ואולם נשפים. כאשר הנכס הזה יצא לשוק לראשונה ב-2013, הבעלים שלו, כריסטיאן די גואון הרביעי, בן 78, התנה את המכירה בשמירה על זכות נחלה בנכס, כלומר זכות להשתמש בו לכל ימי חייו. איש לא קנה, והאחוזה הורדה מבלוק המכירות וחזרה אליו רק עם ביטול התנאי הזה.

האחוזה ממוקמת על פסגת גבעה ירוקה במרחק 20 דקות נסיעה מדרום לסאן פרנסיסקו ומצפון לעמק הסיליקון. סבו וסבתו של גואן בנו את הבית בסגנון ים-תיכוני בשטח בנוי של 16,000 רגל מרובע (כ-1,500 מ"ר). התכנון היה של האדריכלים בליס ופאביל מסאן פרנסיסקו ב-1912. הבית הראשי מכיל אולם נשפים, חדר לסידור פרחים, חמישה חדרי שינה, שבעה חדרי אמבטיה מלאים ושני חדרי נוחיות נוספים. לאגף המשרתים יש שישה חדרי שינה ושלוש אמבטיות. ביתן מצופה בטפטים סינים מהמאה ה-18 משקיף על הבריכה.

כשחברה שקשורה למאסק קנתה את האחוזה ב-23.364 מיליון דולר ב-2017, היא שילמה רבע מהמחיר המבוקש המקורי, 100 מיליון דולר. ההוזלה נבעה מהצורך במודרניזציה משמעותית של הבית הישן.

ברנטווד

נקנתה על-ידי חברה שהייתה קשורה לטלולה ריילי, רעייתו השנייה (ולשעבר) של מאסק, באוגוסט 2014 ב-3.7 מיליון דולר

נמכרה באוגוסט 2019 ב-3.925 מיליון דולר

3,000 רגל מרובע, ארבעה חדרי שינה, ארבעה חדרי אמבטיה

באוגוסט 2014, שנה אחרי נישואיהם של מאסק וטלולה ריילי (שחקנית שהופיעה בסרט "גאווה ודעה קדומה" מ-2005), חברה  שקשורה אליה קנתה את הבית הזה ב-3.7 מיליון דולר. הוא נבנה ב-1959, עם ארבעה חדרי שינה, בסגנון מודרני ממחצית המאה ה-20, עם חלונות גבוהים מהרצפה לתקרה וקיר מתעקל סביב בריכת מי ים חיצונית בצורת סהר עם נופי אוקיינוס.

בני הזוג התגרשו לאחר מכן. הבית הועמד למכירה בפברואר 2019 ב-4.5 מיליון דולר ונמכר באוגוסט ב-3.925 מיליון דולר.

לוס אנג'לס, קליפורניה

נקנה ביולי 2015 ב-4.3 מיליון דולר

ערך נוכחי: 4.9 מיליון דולר 

2,963 רגל מרובע, ארבעה חדרי שינה, ארבעה חדרי אמבטיה

חצר הבית הזה נראית לא מתוחזקת, עם עשבים בחזית, זכוכית חלון מוכתמת וצמחים מתים בעציצים בדלת הכניסה. השכנים אומרים שהבית הואר בפברואר האחרון באורות ורודים לרגל יום ולנטיין. לא נראה שמישהו מתגורר בו בקביעות.

חברת דאק דאק גוס שילמה 10% מעל המחיר המבוקש של הנכס. תצלומים מ-2015 מראים פטיו מאריחים וחצר אחורית ירוקה שמשקיפה על קניוני טבע, חדרים על קירות ורודים, טפטים פרחוניים, שטיחים פרחוניים בכחול מקיר לקיר וחדר אורחים מצופה עץ.

לוס אנג'לס, קליפורניה

נקנה בספטמבר 2016 ב-24.25 מיליון דולר

אומדן ערך נוכחי: 27.3 מיליון דולר

9,309 רגל מרובע (880 מ"ר), שישה חדרי שינה, שבעה חדרי אמבטיה

חברה שקשורה למאסק רכשה את הנכס שמעוצב ממאסות גיאומטריות, עם חלון שנמתח לגובה שתי קומות. הגדר עשויה מזכוכית חוסמת. השכנים אומרים שיש בנייה תכופה בנכס, שהתחילה ב-2011. לפי מחלקת הבנייה בעירית לוס אנג'לס, יש תוכניות למעלית מגורים אחת ועוד תוכנית לבניית מערכת כיבוי אש.

לוס אנג'לס, קליפורניה 

נקנה בינואר 2019 ב-6.4 מיליון דולר

אומדן ערך נוכחי: 4.2 מיליון דולר

3,943 רגל מרובע, ארבעה חדרי שינה, שלושה חדרי אמבטיה

קרן משפחת פרנקל (1958) מכה את הבית הזה לוויומינג סטיל בע"מ ב-6.4 מיליון דולר ב-15 בינואר 2019. הכתובת של החברה היא של מטה SpaceX. הבית הוא בן שתי קומות, לבנים לבנות בסגנון קולוניאלי, עם תריסים, בריכה ושביל כניסה עם גדר יתדות לבנה.

עוד כתבות

מערכת PULS של חברת אלביט / צילום: אלביט מערכות

אחרי ספרד, גם יוון מאיימת לבטל עסקת נשק עם ישראל

טורקיה מתקדמת עם פיתוח מטוס הדור החמישי קאאן וצפויה להטיס אב־טיפוס ב־2026 ● הקרבות בעזה מאיימים על עסקה ביטחונית של מאות מיליונים עם יוון ● לוקהיד מרטין ו־BAE מפתחות מל"טים אוטונומיים שילוו מטוסי קרב ● וארה"ב חושפת פצצות ימיות חדשות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אמיר ירון וג'רום פאוול / צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ישראל בדרך לפער ריביות היסטורי מול ארה"ב: כך זה ישפיע על המשק

בצל חוסר הוודאות הביטחונית ורמת האינפלציה, ישראל מתקשה להצטרף למגמה הגלובלית של הורדות הריבית - ועפ"י ההערכות, לאחר הורדת ריבית הפד אתמול, הפער ביחס לארה"ב צפוי להתרחב אף יותר בהמשך השנה ● ההשלכות עשויות להיות דרמטיות: מהשקל ועד לאג"ח ונוטלי המשכנתאות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט לאחר הורדת הריבית הצפויה בארה"ב

הפד הוריד את הריבית, צופה עוד שתי הורדות השנה אך רק אחת ב-2026 ● מנכ"ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, דיבר על אכזבתו לאחר הדיווח לפיו סין אסרה על חברות הייטק במדינה שלא לרכוש שבבים שלה ● וגם: ב-CNBC מסמנים שלוש מניות שירוויחו מהורדת הריבית המסתמנת

נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית, שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת, דוברות בתי המשפט

היועמ"שית מול לוין: לא לכבד צו שיפוטי - ריסוק הדמוקרטיה


בכירי מערכת המשפט, היועמ"שית גלי בהרב-מיארה ושר המשפטים יריב לוין התכנסו לטקס הפרישה של שופט העליון יוסף אלרון • אחרי פרישתו, 11 שופטים בלבד יכהנו בעליון ● לוין: "גיוון מערכת המשפט - המפתח להשבת האמון הציבורי" • נשיא העליון יצחק עמית על המתיחות עם אלרון: "לא סוד שהיו לנו חילוקי דעות" • אלרון בנאום הפרישה: "מוטרד מהכרסום באמון הציבור במערכת המשפט"

השרה מאי גולן / צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

"ביקשה לצאת לשירותים": השרה מאי גולן הבריחה את אמה מהחקירה

באמצע החקירה, הוציאה השרה מאי גולן את אמה ללא אישור מתחנת המשטרה - במשטרה בודקים אם ניתן לעצור את השרה חרף החסינות ● האם חשודה בקבלת דבר במרמה בשל מעורבותה בעמותת "העיר העברית" של גולן ● השרה עצמה עדיין לא התייצבה בחקירה שנפתחה בעקבות תחקיר "המבקר" בחדשות 12, אחרי שטענה כי מדובר ב"חקירה פוליטית"

מתוך ההגרלה של נגה / צילום: צילום מסך

לוטו גרסת נגה: הדרך החריגה שבה החליטו מי יזכה להתחבר לחשמל

בצל ביקוש אדיר לחיבור לרשת המתח העליון, בקבוצת נגה נאלצו לערוך הגרלה כדי לקבוע אילו פרויקטים יעברו סקירה ● שיכון ובינוי זכו ב־57% מההספק שנכנס לסקירה - כל ארבעת הפרויקטים שהגישו עברו ● אנלייט, שהגישה את ההספק הגדול ביותר, נאלצת להמתין לתורה ● בשוק מותחים ביקורת על חוסר הוגנות בהליך

האם הורדת הריבית תכניס כסף חדש לוול סטריט? / צילום: Shutterstock

ההיסטוריה מלמדת: לא תמיד השווקים עולים אחרי הורדות ריבית

וול סטריט מחכה להורדות ריבית מתחילת השנה, אבל ההיסטוריה מלמדת שלא תמיד הקלה מוניטרית משמעותה עליות בבורסה, במיוחד בטווח הקצר ● בזמן שבשוק מצפים שטריליוני דולרים יזרמו מהקרנות הכספיות לשוק המניות, יש מי שמצננים את ההתלהבות: "הכסף הזה לא יזוז"

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר / צילום: Shutterstock, Alexandros Michailidis

דיווח: בריטניה תכיר במדינה פלסטינית בסוף השבוע

שר הביטחון ישראל כ"ץ: "עם תחילת התמרון הקרקעי, הושמדו בעזה 25 מגדלי טרור" ● ישראל העבירה לסוריה הצעה להסכם ביטחוני חדש בגבול ●  במערכת הביטחון נערכים לניסיון חטיפה של חיילים באזור הלחימה בעיר עזה ● גורמים מדיניים: הסיכוי לעסקה בזמן הקרוב - אפסי ● 48 חטופים - 712 ימים בשבי - עדכונים שוטפים

אהרון פרנקל / צילום: אלי אטקין

אהרון פרנקל קונה מניות תמר פטרוליום ב-320 מיליון שקל. וזו חברת הביטוח המוכרת

בחודשים האחרונים הקטין פרנקל את החזקותיו בחברת האנרגיה בשורה של מימושים ומכירת חלק מהמניות לחברה האזרבייג׳נית סוקאר ● כעת הוא קונה 9% מהמניות ממנורה מבטחים, ומגדיל את האחיזה במי שמחזיקה במאגר הגז תמר

מימין: נשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין ושרת מדיניות החוץ של האיחוד האירופי קאיה קאלאס, בריסל / צילום: ap, Geert Vanden Wijngaert

הסנקציות של האיחוד האירופי: השפל ביחסים ומי עדיין תומך בישראל?

הנציבות האירופית הכריזה על תוכנית חסרת תקדים לסנקציות חריפות על ישראל, וחלק מהצעדים כבר יצאו לדרך ● מה יהיו השלבים הבאים, כמה כסף נפסיד ואילו מדינות מובילות את המהלך? ● שאלות ותשובות

פרופ' רוני גמזו / צילום: כדיה לוי

בכירים ברשות שוק ההון: גמזו מתנהל בכוחנות ולא מתאים לתפקיד יו"ר חברת ביטוח

דירקטוריון מגדל אחזקות החליט למנות את פרופ' רוני גמזו לדירקטור במגדל ביטוח, בדרך למינוי אפשרי שלו כיו"ר החברה, בעוד שהדירקטור אבי דותן צפוי לסיים את תפקידו ● המהלך מנוגד לעמדת הממונה על שוק ההון, עמית גל, שהתריע מפני פגיעה בעצמאות מגדל

הסכמי מתנה / איור: לירון בר עקיבא

האם הסכמי מתנה קודמים לזכות הקדימה של בן זוג לפי חוק המקרקעין?

זוג הורים העניקו מחצית מגרש לבנם וכלתם, ובהסכם המתנה התחייבו הזוג כי להורים תהא זכות קדימה לרכישת הזכויות בעתיד במחיר שווי הבית, במקרה שזה יועמד למכירה ● בעת שפרץ סכסוך גירושים, הכלה ביקשה לממש את זכות הקדימה בחוק המקרקעין ● מה פסק ביהמ"ש?

ערן זינמן ורועי מן, מייסדים ומנכ''לים משותפים של מאנדיי.קום / צילום: נתנאל טוביאס

לאחר שאיבדה 31% משוויה, מאנדיי תרכוש מניות של עצמה ב-870 מיליון דולר

הרכישה נועדה להצביע על אמון הדירקטוריון וההנהלה בכיוון החברה ולאותת לשוק שבחברה מאמינים שמחיר המניה מוערך בחסר ● החברה עורכת היום מפגש עם משקיעים בניו יורק, בו היא צפויה לספק מידע על החזון לעתיד על רקע ה-AI, על האסטרטגיה ועל יעדיה הפיננסיים

זוהר לוי, מנכ''ל אמפא / צילום: תמר מצפי

מעל מיליארד וחצי שקל: אמפא השלימה גיוס חוב ענק

החברה, שהונפקה לפני כחודשיים ופועלת בתחום הנדל"ן המניב והמימון, גייסה סדרת אג"ח בהיקף כולל של 1.75 מיליארד שקל ● החברה מתכננת להשתמש בכספים לפירעון הלוואות שנטלה, תוך חיסכון ניכר בעלויות המימון

פצצת MPR - 500 חודרת קירות בטון של אלביט / צילום: אלביט מערכות

"היינו צריכים מניות בשווי מיליארד שקל": למה הבורסה חיכתה שנתיים להשקת מדד ביטחוני?

מדד חדש שיושק בנובמבר יכלול כמה מהכוכבות הגדולות של הסקטור הביטחוני בבורסה בת"א - אלביט, נקסט ויז'ן וארית, שהניבו תשואה של מאות אחוזים ● בבורסה טוענים כי לא איחרו את הרכבת: "זה לא מדד ליום או יומיים. התפקיד שלו הוא לייצר מכשיר פיננסי בר־מעקב"

גיא ברנשטיין, מנכ''ל פורמולה / צילום: יח''צ

נמוך מהציפיות: פורמולה חתכה את מחיר מניית מיכפל בהנפקה כדי לעמוד ביעד הגיוס

אחרי סדרת אקזיטים מרשימים, חברת התוכנה פורמולה בניהולו של גיא ברנשטיין נאלצה לדלל את עצמה כדי לעמוד בגודל הגיוס בהנפקת מיכפל שהושלמה הלילה ● מיכפל גייסה 300 מיליון שקל, בדיוק כפי שתכננה לגייס, אך שווייה ירד ל-770 מיליון שקל (לפני הכסף), חלף תכנון מקורי לשווי של 900 מיליון שקל

השותפים ארנון דינור, גיל גורן ויורם שניר והשותפה הבריטית לורל באודן / צילום: 83North

בעיתוי מפתיע: קרן ההייטק הוותיקה מודיעה על סוף דרכה

ארבעת המשקיעים מאחורי קרן ההון סיכון 83North הודיעו כי הקרן הגיעה לסוף דרכה, וכי לא יגייסו קרן המשך ● "אף אחד מאיתנו לא חושב שאנחנו מדהימים בניהול ובבניית הדור הבא", אמר ארנון דינור ל-Institutional Investor

מדד חדש למיתוג מעסיק / צילום: פלייטיקה

שבע תובנות על תפקיד מיתוג המעסיק ועל מה שהוא דורש

מה צריך כדי להיכנס לתפקיד מיתוג מעסיק? ● עיון ב-15 מודעות למשרות מסוג זה העלה תובנות על משמעות התפקיד, מקומו בארגון ולאן התחום מתקדם ● טור אורח

אילוסטרציה: Shutterstock

עלייה בהשמנה, בשימוש בתרופות נוגדות דיכאון וברעב אצל ילדים: דוח מדדי האיכות ברפואת קהילה

דוח מדדי האיכות ברפואת קהילה ל-2024: המצב הסוציו-אקונומי והשיוך המגזרי ממשיכים ליצור פערים גבוהים בבריאות הציבור ● הפערים מתבטאים בין היתר ברזון של הילדים בשכבות החלשות ובפערים באיזון הסוכרת ● הציבור נראה חרד יותר ומדוכא יותר

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

בית הדין הרבני באמירה תקדימית: ניתן לחייב בעל במזונות אישה גם לאחר הגירושים

באמירה יוצאת דופן, בית הדין הרבני ציין כי במקרה בו יוגש הליך גירושים חדש המבוסס על עילה, קיימת אסמכתא הלכתית להמשך חיוב הבעל במזונות אישה גם לאחר הגירושים, עד לקבלת חלקה ברכוש