גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שני חברים יצאו לדרך (שוב): תמנון העסקים של גיל דויטש ורוני בירם שווה כבר 4 מיליארד שקל

10 שנים לאחר השלמת האקזיט המזהיר באקסלנס, שהותיר בידי צמד הברוקרים לשעבר קרוב למיליארד שקל, חולשים דויטש ובירם על רשת עסקים מסועפת שפיתחו מאז, אשר מתפרסת על פני מגוון עסקים ריאליים ופיננסיים

רוני בירם וגיל דויטש / צילום: רמי זרנגר
רוני בירם וגיל דויטש / צילום: רמי זרנגר

סיפור ההתעשרות האגדי של רוני בירם וגיל דויטש ממכירת בית ההשקעות אקסלנס, אותו ייסדו בשנת 1992, מוכר היטב בשוק ההון המקומי. לפני כ-10 שנים השלים צמד הברוקרים, שנחשבו ליצירתיים, חדשניים ואגרסיביים, את מכירת אקסלנס לידי קבוצת הביטוח הפניקס  של יצחק תשובה ויצאו לדרך חדשה עם כמעט מיליארד שקל בכיס. פחות ידועה היא רשת העסקים שפיתחו השניים מאז, ואשר מתפרסת כיום על פני מגוון עסקים בתחומי האנרגיה המתחדשת, תשתיות, נדל"ן בישראל ובחו"ל, מימון וקרנות השקעה, ומגלגלת מיליארדי שקלים.

מכירת אקסלנס לידי הפניקס הייתה אחד האקזיטים המרשימים שנרשמו בשוק ההון המקומי, וההון האדיר שקיבלו בירם ודויטש בעסקה, בסכום כולל של כ-900 מיליון שקל, איפשר להם להפוך לתמנון של החזקות בתחומים מגוונים. את הפורטפוליו המשותף שלהם בנו השניים בהדרגה, אולם עם השנים הוא כבר מגיע להיקפים מרשימים.

ההשקעה הראשונה שביצעו השניים הייתה דווקא בחברה ציבורית - רכישת השליטה בחברת האנרגיה הירוקה סאנפלאואר  בשנת 2007, שבה הם מחזיקים גם כיום. מאז, הם הוסיפו לה עסקים במגוון תחומים שבהם ראו הזדמנות וזאת כאשר במרבית המקרים, מי שמנהל עבורם את הפעילות הוא גם שותף של השניים באותה פעילות. כל אלה בעזרת גיוסי הון פרטיים גדולים מידי גופים מוסדיים בולטים בישראל וגורמים פרטיים עתירי הון, כמו יבואן הרכב ואיל הנדל"ן ג'ורג' חורש.

ככל הידוע, סכומי ההשקעה בזרועות הפעילות המרכזיות עליהן חולשים דויטש ובירם מצטברים לכ-4 מיליארד שקל, מה שמאפשר לשניים להיות "קשובים", לכל עסקה מעניינת, שבה הם מזהים פוטנציאל. למרות שחלק מהחזקותיהם הן ציבוריות, ולמרבית הפעילויות שלהם נגיעה כזו או אחרת בשוק ההון, דויטש ובירם מקפידים לעבוד "מתחת לרדאר". הם משתדלים להימנע מראיונות, והתפיסה המנחה אותם מתבססת על אמירת חז"ל "אין הברכה מצויה אלא במה שסמוי מן העין".

אנרגיה ירוקה: סאנפלאואר

כאמור, הכניסה לפעילות האנרגיה הירוקה הייתה הרכישה המשמעותית הראשונה שביצעו בירם ודויטש לאחר חתימת ההסכם למכירת אקסלנס. ב-2007 הם רכשו את השליטה בחברת הנדל"ן גילץ, ומיקדו את פעילותה בתחומי האנרגיה הירוקה אגב שינוי שמה לזה הנוכחי.

סאנפלאואר נכנסה לפעילות סולארית בישראל וגם בספרד ובאיטליה. הפעילות הסולארית שמעבר לים, שבחלקה נתקלה במהלך הפעילות בקשיים רגולטוריים, מומשה בהדרגה, ולאחר מכן, במהלך 2018, השלימה סאנפלאואר גם את פרידתה מהפעילות הסולארית שלה בישראל.

כיום סאנפלאואר מתמקדת בפעילות של אנרגיית רוח בפולין, ומחזיקה בחמש חוות רוח ברחבי המדינה בהיקף כולל של כ-50 מגוואט. נוסף לכך, סאנפלאואר עדיין מחזיקה בנדל"ן איכותי - קומפלקס מסחר ומשרדים בצומת רעננה, המושכר עד סוף שנת 2022, בעיקר לחברת אמדוקס.

כיום נסחרת סאנפלאואר בשווי של כ-220 מיליון שקל, אחרי טיפוס של יותר מ-40% שרשמה מנייתה בשנה האחרונה, מה שמשקף להחזקותיהם של בירם ודויטש (23% כל אחד) שווי כולל של כ-100 מיליון שקל. בראיון נדיר שהעניק בירם ל"גלובס" ב-2011 ושהתרכז בפעילותה של סאנפלאואר, אמר כי "התעשייה הזו זה כמו נדל"ן מניב, עם סיכון נמוך יחסית, משום שלא צריך להתבסס על שוכר, והסיכון התפעולי נמוך גם הוא".

תשתיות: קרן קיסטון

קרן ההשקעות קיסטון (Keystone) היא ככל הידוע הפעילות המשמעותית הטרייה ביותר של דויטש ובירם, שהחלה בפעילות בשנת 2019 כקרן להשקעה בתשתיות מניבות. בקיסטון מסבירים, כי "הקרן הוקמה על בסיס החלטת הוועדה לקידום הקמת קרנות נסחרות להשקעה בתשתיות, לעידוד פעילות מימון בתחום התשתיות המוסדי והפרטי", ובהתאם לתכניותיה, היא צפויה להירשם למסחר "בעתיד הקרוב".

בקיסטון מציינים בין היתר, כי הקרן מאפשרת "השקעה סחירה בפרויקטים רווחיים בתחום התשתיות המניבות", כי השקעה בה מאפשרת "פיזור סיכונים מושכל ותמהיל מאוזן", וכן מוסיפים כי היא מתכננת לחלק למשקיעים דיבידנדים בהיקף של 90% מהכנסה החייבת (החל מכניסת החקיקה לתוקף).

בראשה של קיסטון עומד המנכ"ל והשותף נבות בר. במהלך 2019 השלימה הקרן בהצלחה את העסקה המשמעותית הראשונה שלה, עם רכישת החזקותיהן של קבוצת אלון ואפריקה ישראל בחברת המפעיל של כביש 6 וכבישים מרכזיים נוספים בישראל לפי שווי חברה של כחצי מיליארד שקל. ככל הידוע, קיסטון ניצבת בימים אלה לקראת השלמת גיוס של כ-300 מיליון שקל.

ייזום ובניה: קרדן ישראל

הצטרפותם של דויטש ובירם לדבוקת השליטה בחברת קרדן ישראל  היא טרייה יחסית, והסכם השליטה החדש בחברה, הכולל את שניהם, נכנס לתוקף לפני פחות משנה (מרץ 2019), בעקבות השלמת הסדר החוב של יוסף גרינפלד, מבעלי השליטה בקרדן. בירם ודויטש הצטרפו לזרוע המוצלחת בפעילויותיה של קבוצת קרדן, שאת השליטה בה הם חולקים יחד עם גרינפלד ואבי שנור.

לקרדן ישראל  תחום פעילות עיקרי אחד, שכולל את החזקתה בכ-60% ממניות חברת קרדן נדל"ן, העוסקת בייזום, בנייה, מכירה והשכרת מבני מגורים, מסחר ותעשייה. כמו עיקר עמיתותיה לתחום, נהנתה גם היא בשנה החולפת מעליות משמעוות, שהצטברו ליותר מ-70% ומשקפות לה שווי נוכחי של כ-520 מיליון שקל. מניית קרדן ישראל לא נותרה מאחור, וקפצה תוך שנה בכ-80%, בין היתר בתמיכת כניסתם של דויטש ובירם לגרעין השליטה בחברה. היא משקפת כיום לחברה שווי של כ-260 מיליון שקל, ושווי של כ-90 מיליון שקל להחזקותיהם של דויטש ובירם (17% מהמניות כל אחד).

מימון נדל"ן: ברקת

חברת ברקת (BAREKET), שנוסדה בתחילת שנת 2015 ופועלת בתחום מימון נדל"ן, היא ככל הידוע הפעילות הגדולה ביותר בה שותפים כיום דויטש ובירם. ברקת מתמחה בליווי פרויקטים של בנייה והלוואות גישור, וככל הידוע תיק האשראי שלה כיום מצטבר לסכום של כ-1 מיליארד שקל. בתחום זה נהנים דויטש ובירם מפריחת ענף שוק האשראי החוץ בנקאי, שבא לידי ביטוי גם בצמיחת התחום בבורסה, מה שסייע לברקת להפוך לאבן מרכזית בפורטפוליו ההשקעות שלהם.

את חברת ברקת מנהל עדי גזית, אותו מכירים דויטש ובירם עוד מימיהם באקסלנס, ואשר עבד איתם בשנים קודמות גם בחברת סאנפלאואר. מלבד ניהול החברה הוא שותף מייסד בה, עם 50% מההחזקות, כשביתרה מחזיקים דויטש ובירם בחלקים שווים. יו"ר החברה הוא זאב ילינק, לגביו מציינים בברקת כי, הוא "יוצא בנק לאומי עם כ-40 שנות ניסיון בעולם המימון והנדל"ן".

האימפריה של?גיל דויטש ורוני בירם

ברקת פועלת בתחום המימון החוץ בנקאי בענף הנדל"ן וכפי שהיא מציינת באתר החברה, היא מעניקה מימון ליווי אשראי לקבוצות רכישה, במתכונת של ליווי סגור, הלוואות גישור הנשענות על בטוחת הקרקע למימון השלמת רכישת הקרקע, וכן מימון התחלת הבנייה בפרויקט עד כניסת מימון ליווי בנייה, וכן מימון ביניים לזמן בינוני כנגד ביטחונות נדל"ן. ככל הידוע, בשנה וחצי האחרונות העניקה ברקת אשראי בהיקף מצרפי המתקרב ל-250 מיליון שקל לארבעה פרויקטים - כל אחד מהם בהיקף של כמה עשרות מיליוני שקלים.

נדל"ן בדנמרק: קבוצת סיני

דבר פעילותה של קבוצת סיני, המתרכזת בנדל"ן מניב בדנמרק, נחשף כבר לפני כשש שנים ב"גלובס", אולם מאז, כפי שכאמור מאפיין את פעילותם של דויטש ובירם, היא כמעט ולא מגיעה לכותרות. כחלק מדפוס הפעולה של הצמד בחברות הפרטיות שלהם, גם במקרה סיני מנהל אותה שותף-מייסד, ארז קרטי, שטרם הצטרפותו לשניים שימש כמנהל פיתוח עסקי בפעילותה של ענקית הנדל"ן המניב גזית גלוב באירופה. יו"ר קבוצת סיני הוא גיל דויטש.

הקבוצה, ככל הידוע, מתמקדת בהשקעות במרכזים מסחריים שכונתיים, כשבדרך כלל העוגן בהם הוא סניף סופרמרקט, ברחבי דנמרק, וככל הידוע משנת 2010 רכשה יותר מ-25 נכסים, במימון כספי משקיעים פרטיים ומוסדיים, בהיקף מוערך של כ-800 מיליון שקל. בעבר פורסם כי בין המשקיעים בפעילות זו נמנים יבואן טויוטה, ג'ורג' חורש, ובית ההשקעות אלטשולר שחם, עם השקעה של כמה עשרות מיליוני אירו כל אחד.

קרנות השקעה: ברוש ושקד

קרן ברוש פועלת כקרן גידור, ופעילותה מתרכזת רק בשוק הסחיר, בהשקעות במניות ובאג"ח, בחברות ישראליות הנסחרות בארץ ובחו"ל, ובמסגרת זו בשנים האחרונות שמה עלה לא פעם כקרן אקטיביסטית שניהלה מאבקי שליטה, בחברות בהן זיהתה כשלים ניהוליים. המנהל השותף בקרן הוא אמיר אפרתי, ועל פי ההערכות היא מנהלת כיום כ-800 מיליון שקל.

באתר הקרן מספקים לכך הסברים ומציינים כי הקרן, שהוקמה בתחילת שנת 2013, "מתמקדת באג"ח קונצרניות ב-Distress ובמניות במצבים מיוחדים". עוד מוסיפים שם, כי "הקרן מתמקדת במניות של חברות ישראליות שאינן ממצות את הפוטנציאל העסקי שלהן ולכן נסחרות מתחת לשוויין הכלכלי", וכי היא "פועלת באופן אקטיבי לשינוי הסטטוס-קוו על מנת להציף ערך לכלל בעלי המניות".

בברוש מוסיפים, כי "הקרן חותרת לרכוש אחוז החזקה מהותי בחברות המצויות במצבים של ניהול לקוי, ממשל תאגידי חלש, קשיי נזילות או קשיים עסקיים זמניים". זאת כשהצוות מבצע "ניהול פונדמנטאלי מעמיק על מנת להעריך ולקבוע את שווי הנכסים ולנהל באופן אקטיבי את ההחזקות בכדי למקסם את הפוטנציאל הגלום בהן".

קרן השקעות נוספת שבה מעורבים השניים היא שקד פרטנרס, שהחלה לפעול באוגוסט 2016, לאחר שהשלימה גיוס של יותר מ-600 מיליון שקל, מרביתו מגופים מוסדיים בישראל. קרן זו "מתמחה במתן מימון לחברות בסיטואציות בהן נדרש פתרון ממוקד, יצירתי ומיידי, שיסייע בניצול ומיצוי הזדמנויות לטובת הצפת ערך משמעותית".

סוגי המימון שמציעה שקד פרטנרס כוללים מימון של אמצעי שליטה, השקעות וצמיחה, עסקאות נדל"ן ומימון מחדש, ובשקד מוסיפים כי המיקוד בפעילות הוא במתן הלוואות לתקופות של עד שש שנים בסכומים של יותר מ-10 מיליון שקל בעסקה בודדת, כשקהל היעד הוא חברות בסדר גודל בינוני וגדול בתחומי פעילות נרחבים. השותפים המנהלים של שקד הם ענת הולנדר, שכיהנה בתפקידים בכירים בקרנות הפנסיה הוותיקות עמיתים ואורי רובין, שנמנה על מייסדיה והיה בין היתר שותף מייסד בקרן ברוש. 

הדרך לאקזיט באקסלנס: חדר במונטיפיורי וניצחון על הפניקס

הם נפגשו ב-1992 כאשר דויטש (55), דוקטור במתמטיקה ובמדעי המחשב, הגיע לראיון עבודה בחברת הברוקרים צמיחה של מרדכי איינהורן ואהרון מאיר, שבה עבד בירם (59), בעל תואר ראשון בהנדסת מחשבים. לאחר פתיחת שוק האופציות בבורסה בתל-אביב באותה שנה, החליטו שניהם להקים חברה שתתמחה במסחר בתחום זה, בעקבות ניסיונם בתמחור אופציות. 

בטור שפרסמו השניים בעיתון "כלכליסט" בשנת 2009, לאחר מכירת אקסלנס, הם סיפרו כי"בשלב די מוקדם אנחנו מבינים שהיתרון היחיד הוא הרקע שלנו: שנינו באים מעולם מדעי הטבע. שנינו מרגישים בנוח עם מספרים ונוסחאות, ופחות סומכים על אינטואיציות וניסיון. אנחנו מחליטים ללכת על תחום המכשירים הפיננסיים, שבדיוק מתחיל לתפוס תאוצה....אנחנו שוכרים חדר בדירת מגורים ברחוב מונטיפיורי, קומה שלישית ללא מעלית. האמת - אנחנו משוגעים. אין לנו כסף אפילו בשביל שכר דירה. אנחנו חולקים שולחן אחד ומסתדרים עם מה שיש. על מזכירה אין בכלל מה לדבר. מחפשים לקוחות בנרות בתקווה לבנות תזרים בסיסי, וחולמים על היום שבו יהיה לנו הון ונוכל לעשות כסף מכסף".

שנתיים לאחר הקמתה, הונפקה אקסלנס בבורסה בת"א. בשנים הבאות הם הצליחו לצלוח משבר קשה בשוק ההון והמשיכו לצמוח בזכות גידול אורגני וסדרת רכישות שביצעה החברה. בשנת 1996 נסגר מעגל כאשר אקסלנס רכשה את חברת צמיחה שבה עבד בירם, והרחיבה את פעילות ניהול התיקים וקרנות הנאמנות. רכישה משמעותית נוספת ביצעו השניים כאשר קנו את חברת הברוקרים נשואה-זנקס, אשר הביאה להתרחבות הפעילות של ניהול ההשקעות והברוקראז'.

מלבד אסטרטגיית הרכישות של החברה, בירם ודויטש הכניסו לא מעט חדשנות לשוק ההון. הם הנפיקו את הסטרקצ'ר (אג"ח מובנה) הראשון, מה שהיה אז מוצר חדשני. כמו כן, הם פיתחו באופן מאסיבי את ענף תעודות הסל (חברת קסם - הגדולה בענף) ולא מעט מהפופולריות של מוצר זה נרשמת לזכותם. בנוסף, הייתה אקסלנס תחת השניים שותפה להקמת קרן הריט הראשונה להשקעות בנדל"ן, קרן ריט 1, שהונפקה בבורסה המקומית. 

חממת הרעיונות, המכירה והסכסוך

בזמנו אמר בירם ל"גלובס" כי "אקסלנס היא חממה של רעיונות, אבל אי אפשר לדעת מראש אם רעיון יצליח. כך לדוגמה, לא היינו בטוחים בהתחלה שתעודות הסל יהיו להיט. כשמנסים רעיונות חדשניים, צריך לקחת בחשבון שמותר ואפשר להפסיד, ולכן יש להשקיע בהיקפים נמוכים שתוכל לעמוד בהם, אם תיכשל".

הגם שהפכו את אקסלנס בתוך פחות משני עשורים לאחד משלושת בתי ההשקעות המובילים בישראל, תהליך מכירתו להפניקס הסתיים בפשרה לאחר סכסוך בן מספר חודשים, במסגרתו הגיעו הצדדים עד לביהמ"ש תוך החלפת האשמות חריפות, לאחר שהפניקס פעלה להפחית את תג המחיר של אקסלנס. 

השלב הראשון של העסקה, שנחתם בסוף 2005, היה פשוט, ובהתאם לו מכרו השניים כ-16% ממניות אקסלנס לידי קבוצת הביטוח של תשובה תמורת כ-125 מיליון שקל. יחד עם רכישת חלקו של בנק מזרחי-טפחות בבית ההשקעות, הגיע חלקה של הפניקס באקסלנס באותה עת ל-41%.

ההסכם עליו חתמו צמד השותפים מול הפניקס כלל גם אופציה לחברת הפניקס לרכישת יתרת החזקותיהם של דויטש ובירם, ואופציה נגדית של השניים למכירת מניותיהם. בתחילת שנת 2009 הודיעו השניים על הפעלת האופציה, והמנגנון שנקבע בהסכם שיקף אז לאקסלנס שווי של 1.7 מיליארד שקל - פי 4 משוויה בבורסה באותה עת. אלא שבעוד החתימה על ההסכם המקורי נעשתה בשנות הגאות העליזות בבורסה, החלטתם של בירם ודויטש על מימוש האופציה התקבלה לאחר הקריסה הגדולה של שוקי העולם, בעקבות משבר הסאב-פריים שפרץ בארה"ב, שכיווץ את שווי כלל הנכסים.

בשלב ההוא, בהפניקס קיוו להפחית את תג המחיר, מה שעורר את חילוקי הדעות, שהפכו, כאמור, לסכסוך חריף שהסתיים בהסכם פשרה. הסכם זה, שהיווה ניצחון גדול לדויטש ובירם, קבע שווי מקסימלי של כ-1.8 מיליארד שקל לאקסלנס ופרס את התמורה לחמישה תשלומים לאורך כמה שנים, כך שבסופו של דבר קיבלו השניים עבור חלקם בבית ההשקעות כ-900 מיליון שקל. 

עוד כתבות

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית בוול סטריט: הנאסד"ק קופץ ביותר מ-2%

מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות