גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האיש שעזר לאפל להגיע לשיא כל הזמנים ולא הכרתם

טקטיקות מו"מ, סחיטת ספקים ותשלומים נמוכים: אחראי הרכש של אפל, טוני בלווינס לא מזוהה עם הצלחת החברה, אך יש לו חלק משמעותי בה ● הירידה במכירות מכשירי האייפון רק הופכת אותו למשמעותי יותר

טוני בלווינס, סגן נשיא לרכש באפל / צילומים: יוטיוב, shutterstock; עיבוד: טלי בוגדנובסקי
טוני בלווינס, סגן נשיא לרכש באפל / צילומים: יוטיוב, shutterstock; עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כדי להבין את התפתחות מעמדה של אפל  בעולם הטכנולוגיה, צריך לקחת בחשבון כי אחד מהמנהלים החשובים ביותר של החברה היום הוא אדם שתפקידו לנדנד לספקים כדי שיפחיתו את העלויות שלהם. טוני בלווינס (Tony Blevins), סגן נשיא שאחראי על הרכש, יעשה כל מה שהוא יכול כדי להשיג עסקה טובה לאפל.

בעבר בלווינס זימן יצרנים יריבים ללובי של מטה אפל, וכשרצה לדחות חוזה של חברת המשלוחים UPS, הוא שלח אותו חזרה באמצעות החברה המתחרה FedEx. הוא שכנע קבלני משנה שלא לשלם ליצרנית השבבים קוואלקום שאפל ניהלה איתה מאבק משפטי, וכך שלל מהיצרנית הזו הכנסות בסך 8 מיליארד דולר, לפי מסמכים בבתי משפט ומקורות שמעורים בפרטי המקרה.

שרשרת האספקה הייתה תמיד מרכיב קריטי בנוסחה של אפל - לצד קסם העיצוב של מנהיגים כמו סטיב ג'ובס המנוח וג'וני אייב. מנכ"ל אפל הנוכחי טים קוק בנה רשת ספקים והטמיע בה חסכנות קפדנית. היום, תפקיד רשת הספקים הוא גדול מכפי שהיה אי פעם. ההאטה במכירות האייפון, יחד עם הגידול בעלויות של פיצ'רים בו, הופכים את הפיקוח על ההוצאות לקריטי. זאת, במיוחד בחברה שסוחטת כל סנט של רווח ממוצרי הדגל שלה, כשהיא עוברת בהדרגה להתמקד במכירות שירותים.

התוצאה היא חברה שמזוהה פחות עם החזון של מייסדיה ויותר עם פעילות של שולי רווח גבוהים שבכוונתה לשמר. במוקד המאמץ הזה נמצא בלווינס (52), שכינויו בחברה הוא Blevinator, שילוב שמו והטרמינייטור (מחסל) מסרטי שוורצנגר. במשך שנים, בלווינס לבש חולצת תיירים זולה מהוואי ומחרוזת צדפים זולה שהוא קנה בשני דולרים במקום בחמישה דולרים. זו הייתה תזכורת לעובדיו ששום דבר לא שווה את המחיר המלא, אמרה הלן וונג, שעבדה במשך שנים בצוות הרכש שלו. "אם הוא כזה בחייו הפרטיים, אתם יכולים רק לדמיין איך הוא עם הכסף של החברה", היא אמרה.

ההתנהלות של בלווינס לא מסתכמת במשא ומתן חכם. הוא כופה על יצרנים תאריכי יעד שעוזרים לאפל לספק הזמנות ברחבי העולם במועד שנקבע. הוא גם מנהל ספקי מוליכים-למחצה, מה שהופך אותו למבשר החדשות הרעות אם אפל מחליטה להחליף את השבבים שלהם במוצרים מתוצרת עצמית. בניצוחו של בלווינס, אפל שילמה לאינטל כ-10 דולר לשבב מודם בשנים האחרונות, בערך חצי ממה שסמסונג שילמה לקוואלקום, לפי חברת מחקרי שוק IHS מרקיט.

חיסכון על זכוכית באורך 1.6 קילומטר

הגישה של אפל לספקים שלה נובעת מן הגישות המשלימות של מנהיגיה בעבר ובהווה. קוק, שהיה מנהל התפעול הראשי מ-1998 ומנכ"ל החברה מ-2011, האמין שחיסכון של 10 דולר בעלויות חלקים יכול לשפר את הרווחים מהר יותר ממכירת עוד מחשבים, לפי עובדים לשעבר. ג'ובס רצה שאפל תהיה הבעלים של טכנולוגיות ליבה במוצריה, כדי להקשות על יריבים להעתיק אותן.

על ידי מזעור העלויות והגנה על המכירות, שני קווי המדיניות הללו הפכו למסד שולי הרווח שמניעים את שווי השוק האדיר של אפל, קרוב ל-1.4 טריליון דולר. לעסקי הטלפונים של אפל יש שולי רווחיות תפעולית של כ-25%, גבוה משמעותית בהשוואה לשיעור הרווחיות של מתחרות כמו סמסונג ויצרניות סיניות, לפי חברת הנתונים Counterpoint. אפל מרכזת בדרך כלל כ-75% מרווחי תעשיית הטלפונים החכמים העולמית, לעומת 25% ליתר התעשייה.

המשקיעים עוקבים אחרי שולי הרווח הגומי של אפל, שמשקפים באיזו יעילות היא הופכת מכירות לרווחים, מפני שירידה שלהם תבשר את סוף הדומיננטיות של אפל בעידן הסמארטפונים. הרווח הגולמי הזה נשאר קבוע על כ-38%.

ב-2012, קוק העריך עד כדי כך את העבודה של בלווינס בהורדת עלויות, שהוא מינה אותו לאחראי על המשא ומתן על הזכוכית שעוטפת את המטה העתידני החדש של אפל בקופרטינו, קליפורניה, סיפרו גורמים שמכירים את הפרטים. העיצוב היה אמור להיות קיר של זכוכית קמורה באורך 1.6 קילומטר סביב המבנה. אפל צפתה שהזכוכית תעלה כמיליארד דולר, אחת מהזמנות הזכוכית הגדולות בהיסטוריה.

בלווינס הזמין כמה יצרניות זכוכית למלון גרנד הייאט בהונג קונג. הוא הכניס את המתמודדים לחדרי ישיבות ועבר מחדר לחדר, כשהוא לוחץ עליהם להוריד מחירים. אם אתם לא תוזילו, אחרים יוזילו, הוא הסביר. הוא השתמש בטכניקות משא ומתן מוכרות, כמו שתיקה ממושכת ומספרים מומצאים. זה עבד, ואפל הורידה את עלות הזכוכית שלה בכמה מאות מיליוני דולר.

אפל אמנם מקבלת את מה שהיא רוצה, אבל טקטיקות כאלו עלולות לקלקל את היחסים עם הספקים, אמרו כמה מקורות יודעי דבר. "התפקיד שלו הוא להיכנס העירה כמו ויקינג שודד, ולקבל כל משאב שאפשר להפיק ממנה", אמר קולגה לשעבר באפל על בלווינס. "זה כמו לשחוט כבשים במקום לגזוז אותן".

מנייר טואלט לשבבי זיכרון

בלווינס גדל בהרי בלו רידג' סמוך לג'פרסון, צפון קרוליינה. חבר מהתיכון סיפר כי בלווינס למד לחסוך מאמו שעבדה כמורה, ומאביו שעבד במפעל והייתה לו הכנסה נוספת מתיקון ומכירת מכוניות יד שנייה. הוא זוכר את בלווינס כמישהו ש"ידע שהוא חכם יותר מבן שיחו, ויכול היה לשלוט בשיחה אילו רצה זאת".

בלווינס למד הנדסת תעשייה באוניברסיטת צפון קרוליינה והמשיך לעבודה בחברת IBM, שבה עבד בתחומי הנדסה, מימון ורכש לפני שהצטרף למעבדת פיתוח של IBM בגרינוק, סקוטלנד. גם טים קוק עבד שם, ואחרי הצטרפותו לאפל הוא הביא איתו את בלווינס סביב שנת 2000. בלווינס התחיל ברכש מוצרים פשוטים כמו נייר טואלט, התקדם במהירות לרכש רכיבים לאייפוד, ועשה לעצמו שם בחתימה על חוזה אספקה של שבב זיכרון לחמש שנים שהקשה את החיים למתחרות של אפל.

כניסת הסמארטפונים הסיניים פגעו ברווחיות אפל

עבור האייפון, בלווינס עבד עם היצרנים החוזיים של אפל, וניהל רכש חלקים כמו שבבי מודם. מכירות האייפון נסקו אחרי השקתו ב-2007, והיצרנים נאלצו להתאמץ כדי לעמוד בהזמנות. בלווינס עימת אותם זה מול זה כדי לסחוט תנאים טובים יותר. כש-STM מיקרו אלקטרוניקה סירבה ב-2013 לבקשה להוריד מחירים של חיישנים מסוימים - בלווינס איים למצוא חלופה, לפי בכיר לשעבר בחברה זו.

STM המשיכה לסרב, וההזמנה אכן עברה לחברה מתחרה. הנזק להכנסה השנתית שלה נאמד ב-150 מיליון דולר, כחמישית ממכירות החיישנים שלה, לפי נתוני IHS מרקיט. STM ממשיכה לספק רכיבים אחרים לאפל.
בלווינס הנהיג אפילו רוטציה בין חברי צוות העובדים שלו בכל כמה שנים, כדי למנוע מהם לפתח יחסים הדוקים מדי עם ספקים שיפגעו במיקוד שלהם בחיסכון בעלויות, סיפרו עובדים לשעבר.

נזק של 8 מיליארד דולר לחברת קוואלקום

בחברת קוואלקום, שעושה עסקים תכופים עם בלווינס, המנהלים סבורים שהוא ידידותי כשהם מבקשים טובות בתמורה להוזלות. לפי חוזה בין שתי החברות, קוואלקום משלמת לאפל החזרים על כמה שבבי מודם לאייפון, אם היא חורגת מהעלויות שהוסכמו. ב-2013 ביקש בלווינס מקוואלקום החזרים גם על שבבים של יצרנים אחרים.

"אני יודע שההסכם אומר את מה שהוא אומר, אבל ברוח שיתוף הפעולה שלנו אתם צריכים לתת לי יותר", הוא אמר למנהלי קוואלקום, לפי מקורות שנכחו בפגישה איתו. ההחזרים היו בשווי של כ-40 מיליון דולר, סכום נמוך בעבור אפל, שרווחיה הגיעו בשנה שעברה ליותר מ-37 מיליארד דולר. כשאנשי קוואלקום סירבו, בלווינס התלונן בפני הממונים עליהם, שלקחו את התלונה להנהלת החברה. ההנהלה אמנם לא נענתה לדרישת בלווינס, אך היא נזפה בעובדים לגבי הקשיחות שלהם כלפי אפל.

בלווינס חיפש גם חלופה. ב-2014, אפל השיקה יוזמה בשם "Project Antique" לצמצום הסכום שהיא שילמה לקוואלקום. האסטרטגיה הזו הובילה את אפל להשתמש בשבב מודם של אינטל בכמה אייפונים ב-2016. אפל תבעה לאחר מכן את קוואלקום ב-2017, בטענה שדמי רישוי הפטנטים שלה גבוהים מדי. אז החלה אפל לשכנע את היצרנים שלא לשלם דמי רישוי לקוואלקום, בסכום שהצטבר כאמור ל-8 מיליארד דולר. ההתפתחות הזו עלתה לקוואלקום ברבע משווי השוק שלה בשלב מסוים, והניעה אותה לפטר עובדים.

באפריל 2019 שתי החברת הסדירו את הסכסוך המשפטי ביניהן, בתשלום של אפל לקוואלקום, וחתמו על הסכם רישוי חדש. בתגובה עלתה מניית קואלקום. המנכ"ל שלה אמר מאוחר יותר שהתשלום מאפל יהיה לפחות 4.5 מיליארד דולר. אפל לא הצליחה להנמיך משמעותית את דמי הרישוי שהיא משלמת לקוואלקום, לפי הערכות אנליסטים, אך היא החלישה את קוואלקום וממשיכה לאתגר אותה עם מאמצים לפתח שבבי מודם משלה.

בלווינס גם משתמש בהסכמי הסודיות של אפל, שיכולים להניב לזכותה קנסות של 50 מיליון דולר ויותר. ב-2017 מסרה חברת ג'פאן דיספליי במסיבת עיתונאים שהיא קיבלה הזמנה לצגי הבדולח הנוזלי החדשים ביותר שלה. הא רצתה שהמשקיעים ידעו מכך כי כמה יצרנות טלפונים ויתרו על צגי LCD לטובת טכנולוגיה חדשה אחרת. אפל הייתה בין יצרניות הטלפונים החכמים שהתעניינו בצגים של החברה היפנית. בלווינס טלפן לבכיר בחברה והאשים אותו בהפרת הסכם הסודיות עם אפל. "אתה טיפש?", הוא שאל את הבכיר היפני בשיחת הטלפון, לפי מקור שנכח שם.

מאוחר יותר דרשה אפל שג'פאן דיספליי תשלם 5 מיליון דולר על הפרת סעיף הסודיות, לפי אותו מקור. ג'פאן דיספליי אמנם לא שילמה את הקנס, אך היא הסכימה להעביר חומרים שמיועדים לעיתונאים לאפל לפני הפרסום, לפי מקור מקורב לחברה היפנית. החוזים של אפל מעניקים לה אפילו את הזכות לעבור על אימיילים של הספקית ועל לוחות זמנים של מנהליה. מנהל בג'פאן דיספליי מתאר את הסכמי החשאיות של אפל כ"עינוי" ואומר שהוא מעולם לא שמע על חברות עם דרישות כל כך גבוהות.

האיום הגדול ביותר על ספקים מגיע כאשר אפל מחליטה לפתח בעצמה רכיב כזה או אחר. הסימן הראשון לכך הוא שהיא מתחילה לשכור לעבודה מהנדסים שעובדים אצל הספקים שלה. בלווינס, שאפשר לראותו פעמים רבות בקמפוס של אפל עם מנהל חטיבת השבבים של החברה, ג'וני סרוג'י, הוא האדם שהספקים פונים אלו כשאפל מתחילה להעביר אליה טאלנטים שלהם.

אפל התחילה להעביר אליה מהנדסים של קבוצת אימג'ינישן הבריטית ב-2013. ספקית התוכנה הזו חששה שאפל תפתח יחידת עיבוד גרפי משלה להנעת וידיאו ואנימציה באייפונים. בחברה הבריטית הייתה תחושה שאפל עומדת למשוך את השטיח מתחת לרגליה, לפי בכיר לשעבר. כשהגיע הזמן לדיונים על החוזה ב-2017, בלווינס הביא את הבשורה שרבים ציפו לה: אפל עובדת עם חברת אחרת ומתכננת להפסיק לשלם תמלוגים לאימג'יניישן.

מנכ"ל אימג'יניישן אדוארד הית' שקל את ההיבט הפיננסי של הבשורה, והודיע לאפל שהוא יצטרך לפרסם זאת. הוא לא הבין שבלווינס כנראה רק ניסה לחזק את כוח המיקוח של אפל. בלווינס לא מנע ממנו את הפרסום. כשאימג'יניישן יצאה עם הפרטים על התוכנית של אפל, מנייתה צנחה ב-70%. אפל טענה שהיא חדלה לקבל ממנה קניין רוחני חדש משנת 2015, ואישרה שהיא מתכננת לסיים את הסכם הרישוי לתוכנת העיצוב של אימג'יניישן. החברה הזו, שנמכרה מאוחר יותר למשקיעים סינים, חתמה לאחרונה עם הסכם חדש לרישוי פטנטים לאפל. תנאי ההסכם לא פורסמו. 

עוד כתבות

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

רגע לפני שנפרדים מהחמץ: מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בוול סטריט; נאסד"ק מאבד 1.4%, נטפליקס יורדת בכ-8.6%

הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט התמתן ● ירידות בבורסות אירופה

שכונת עומרים באופקים. 45 דירות בפרויקט של בראל־סלעית בשכונה נמכרו מאז ה־7 באוקטובר / הדמיה: אול אין

הנתונים מגלים שהמסר ברור: התותחים לא עוצרים את המרוץ לדירה

אלפים ממשיכים להאמין בהשקעה בארבעה קירות שעומדים במוקד העימות והסכנה הכי גדולים כרגע במזרח התיכון, ומאות עסקאות נרשמו גם על הגבול עם עזה, בשדרות ובאופקים ● סיבות כלכליות יש, אך יותר מכל, החלום הנדל"ני של עם ישראל עדיין בועט

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מה מקור המילה דרדלה ואיזו מערכת הגנה אווירית של ישראל העליונה ביותר?

באיזה שנה הוקם סניף מקדונלד'ס הכשר הראשון, לאיזו מדינה הגבול הארוך ביותר עם צרפת ולמה שחקן ה-NBA החטיא השבוע זריקת עונשין בכוונה? • הטריוויה השבועית

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר