גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הספינים והתירוצים של הפוליטיקאים על המימד החמישי, ואיפה האמת

הציבור הישראלי שקע בסוף השבוע בערפל גרסאות על חקירת החברה שבראשה עמד יו"ר כחול לבן • בעוד שרה"מ נתניהו מיהר לשפוך פרטים בסרטון בפייסבוק, גנץ ניסה למזער נזקים • פירקנו את האמירות לגורמים ● המשרוקית של גלובס

בנימין נתניהו ובני גנץ / צילומים: אלכס קולומויסקי, ידיעות אחרונות, יוסי זמיר. עיבוד: טלי בוגדנובסקי
בנימין נתניהו ובני גנץ / צילומים: אלכס קולומויסקי, ידיעות אחרונות, יוסי זמיר. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

העסקה בין המימד החמישי למשטרה שימשה את הליכוד בעבר לכמה טענות מסולפות, אבל לפחות אחת מהן הפכה בסוף השבוע לעובדה: חברת הסייבר שבני גנץ היה מעורב בה אכן תעמוד במוקד חקירה פלילית. ההודעה הרשמית על כך הובילה לשיטפון גרסאות על הפרשה, מצד הליכוד ומצד כחול לבן, והקוראת הביקורתית ודאי שואלת את עצמה: למה אפשר להאמין?

ראש הממשלה בנימין נתניהו הזדרז לפרסם ברשתות החברתיות סרטון תחת הסיסמה "לא טוהר מידות ולא נעליים", שבו שפך פרטים על המימד החמישי, על גנץ וגם עם הסתבכות אחרת של עמיתו גבי אשכנזי. גנץ עצמו הגיב באריכות לטענות בראיון ב"אולפן שישי" בחדשות 12 והכריז שם: "אני משוכנע בניקיון-כפינו".

כדי לפזר מעט את ערפל הגרסאות, "המשרוקית" מציעה קריאה מודרכת בסרטון של נתניהו ובכמה מההתבטאויות של גנץ. להלן נפרק את הטקסט של ראש הממשלה, טענה אחרי טענה.

"גנץ והמימד החמישי שעמד בראשה…"

נכון. גנץ שימש כיו"ר דירקטוריון המימד החמישי. הוא מונה לתפקיד ב-2015, כשנה אחרי הקמת החברה, ופרש ב-2018, כשהיא הגיעה לסוף דרכה. בניגוד לטענות שנשמעות לעתים, גנץ לא ניהל את החברה: המנכ"ל היה דורון כהן, אחד המייסדים.

מקור: רשם התאגידים - אישור על מינוי דירקטורים במימד החמישי (מאתר "מידע לעם")

" נמצאים עכשיו במרכז חקירה פלילית…"

חצי נכון. החברה תעמוד בקרוב לחקירה, גנץ עצמו - בינתיים לא. לפי הודעת הפרקליטות ביום שישי שעבר, ממלא-מקום פרקליט המדינה דן אלדד החליט להעביר את החשדות נגד המימד החמישי לחקירה פלילית. הפרקליטות לא ציינה במפורש כי גנץ אינו חשוד, אבל הדבר משתמע ממכתב שפרסם במקביל היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט. מנדלבליט כותב כי ייפה את כוחו של פרקליט המדינה להחליט על פתיחה בחקירה. מאחר שחקירת נבחר ציבור כמו גנץ מחייבת אישור של היועמ"ש עצמו, אפשר להסיק כי גנץ אינו בין החשודים.

מקור: פרקליטות המדינה - הודעה על חקירת המימד החמישי, 20.2.2020

מקור: היועץ המשפטי לממשלה - מכתב על חקירת המימד החמישי, 20.2.2020

מקור: הנחיות היועץ המשפטי לממשלה - חקירת אישי ציבור

"על כך שהוליכו שולל את המשטרה..."

מבקר המדינה אכן מצביע על אפשרות כזאת. דוח המבקר ממרץ 2019 בדק בין השאר את ההתקשרות בין המשטרה למימד החמישי. לפי הדוח, המימד החמישי ביקשה ב-2016 למכור למשטרה טכנולוגיית איסוף מודיעין שפיתחה. נציגיה מסרו למינהל טכנולוגיות (מנ"ט) שהחברה קיימת ארבע שנים; שיש לה חמישה לקוחות ביטחוניים; והיא כבר מחזיקה "מוצר מדף". בפועל - היא הייתה קיימת שנתיים, המוצר לא נמכר לשום לקוח, ותהליכי הפיתוח הסתיימו רק סמוך לאותה עת.

גנץ, בראיון ב"אולפן שישי" בחדשות 12 בסוף השבוע, טען כי לא עסק כלל בדיונים עם ראשי המשטרה על תנאי המכרז: "נפגשתי בפגישה אחת עם המשטרה, לא במשא-ומתן עסקי". טענה זו אינה מתיישבת, לכאורה, עם טענת מבקר המדינה. המבקר כותב כי בפגישה שהתקיימה באוגוסט 2016, בהשתתפות היו"ר (גנץ), "נציגי החברה נכחו בסבב ההתייחסויות של גורמי המטה במשטרה, שכלל גם התייחסות למסלול ההתקשרות עם החברה".

מקור: מבקר המדינה - מערך הרכש במשטרת ישראל, עמ' 129-119

"קיבלו ללא מכרז חוזה על 50 מיליון שקל…"

לא מדויק. דוח מבקר המדינה מצא טיוטת חוזה, לפיה אם הפיילוט של המערכת האמורה יעמוד במדדים שייקבעו מראש, המשטרה תתחייב לרכוש את המערכת ב-50 מיליון שקל (מגה-פרויקט). עם זאת, ראש מנ"ט הבהיר למפכ"ל כי לא ניתן להתחייב מראש למגה-פרויקט ללא אישור ועדת הפטור במשרד האוצר. לפי דוח המבקר, מעולם לא שולמו למימד החמישי 50 מיליון שקל.

מקור: מבקר המדינה - מערך הרכש במשטרת ישראל, עמ' 129-119

"מתוך זה שלשלו לקופת החברה - ועוד לא החזירו - 4 מיליון שקל…"

שוב, לא מדויק. לפי דוח המבקר, המשטרה אכן שילמה למימד החמישי 4 מיליון שקל, אבל הכסף שולם בתמורת לפיילוט שביצעה החברה, פיילוט שהמשטרה הגדירה כמוצלח. מבקר המדינה לא קבע כי יש מקום להחזיר את הכסף.

גנץ, בראיון ב"אולפן שישי" בחדשות 12, אמר כי "לא הגיע שקל לכיסי" מכספי הפיילוט. בליכוד טענו כמה פעמים בעבר כי גנץ נטל לעצמו 4 מיליון שקל מכספי העסקה עם המשטרה, אולם לטענה הזאת אין בסיס בדוח המבקר.

מקור: מבקר המדינה - מערך הרכש במשטרת ישראל, עמ' 129-119

"הציגו מוצר שלא היה קיים, לקוחות שלא היו קיימים…"

לא מדויק. דוח מבקר המדינה אכן מצא כי למרות שהמימד החמישי מסרה למשטרה שלחברה חמישה לקוחות, כולם גופים ביטחוניים, בפועל המוצר מעולם לא נמכר לאף גורם אחר. כמו כן, למרות שהחברה מסרה ב-2016 כי המוצר היה "מוצר מדף כבר מזה שנה וחצי", בפועל החברה רק סיימה את פיתוחו לקראת ההתקשרות עם המשטרה. אבל המוצר בהחלט היה קיים, ואף בוצע בו פיילוט במסגרת ההתקשרות עם המשטרה.

מקור: מבקר המדינה - מערך הרכש במשטרת ישראל, עמ' 129-119

"וזה הניסיון היחיד של גנץ בחיים האזרחיים…"

לא נכון. בדיקה של חן מענית וטל שניידר בפברואר 2019 ב"גלובס" מצאה כי גנץ מילא תפקידים בכמה חברות עסקיות, לרוב כדירקטור. בין החברות ניתן למנות את בי.ג'י. פריים, אלרון תעשייה אלקטרונית ופאוור מי-טק. רק במימד החמישי גנץ כיהן כיו"ר הדירקטוריון.

מקור: "העסקים של בני גנץ נחשפים", טל שניידר וחן מענית, "גלובס", 10.2.2019

"אגב, גנץ גם פשט רגל..."

לא נכון. אבל המימד החמישי אכן נכשלה כלכלית והכריזה על פירוק מרצון. אחרי שניסיונות למכור את אותה לחברת הסייבר NSO עלו בתוהו, מונה למימד החמישי כונס נכסים כדי למכור את פעילותה, ולפי פרסומים, היא שילמה את חובותיה. משרד המשפטים אישר ל"משרוקית" כי החברה לא נכנסה להליכי פירוק בהוראת בית המשפט, כלומר לא "פשטה רגל".

מקור: כונס הנכסים הרשמי - תגובה לשאילתא של המשרוקית על המימד החמישי

"אשכנזי אותו דבר: אחרי הצבא עמד בראש חברה…"

נכון. כמו גנץ, גם גבי אשכנזי עמד בראש דירקטוריון חברה שגייסה מיליוני שקלים וקרסה כלכלית. החברה היא שמן, חברה בורסאית שעסקה בחיפושי נפט. אשכנזי מונה ליו"ר החברה בנובמבר 2011, כתשעה חודשים אחרי פרישתו מצה"ל, ועמד בראשה שנתיים. הוא התפטר אחרי שהחברה נקלעה לקשיים בשל כישלון קידוח "ים 3" שהשקיעה בו 140 מיליון שקל.

מקור: אתר הכנסת - הפעילות הציבורית של גבי אשכנזי

"שפשטה רגל..."

לא נכון. שמן מעולם לא הוכרזה כפושטת רגל. עם זאת, אחרי שהתגלה שהקידוח שלה יבש, שווי השוק שלה צנח מכחצי מיליארד שקל למיליונים בודדים. בגלל שוויה האפסי, הבורסה לניירות ערך הודיעה לפני כחודש על מחיקת מניותיה.

מקור: הבורסה לניירות ערך - הודעה על מחיקת ניירות ערך, 23.1.2020

"ומואשמת שהונתה את המשקיעים במיליוני שקלים"

נכון. הפרשה הזאת הסתיימה למעשה לפני חודש בלבד: הנתבעים, ובהם אשכנזי עצמו, הסכימו בהסדר פשרה לשלם למשקיעים ולעורכי דינם 4.5 מיליון שקל. על מה ולמה? באוקטובר 2013, זמן קצר לפני שאשכנזי ומנכ"ל החברה יוסי לוי התפטרו, הגישו משקיעים בקשה לתביעה ייצוגית, בטענה כי ראשי שמן הסתירו מהם מידע על הסיכויים הנמוכים של הקידוח. ב-2016 קבע בית המשפט כי יש "תשתית ראייתית ראשונית" לכך, וממש לאחרונה הושגה פשרה. אשכנזי לא ישלם את הפיצוי מכיסו: חברת הביטוח תישא בעלויות. 

מקור: דיווח של שמן על התביעה הייצוגית נגדה, 27.10.2016

מקור: "נכשל הגישור בייצוגית", "גלובס", 30.12.2018

פרשנות: המימד החמישי הגזימו, כמו כל סטארט-אפ | עמרי זרחוביץ'

אחד העקרונות הכי מקובלים בתחום הסטארט-אפים הוא Fake it till you make it. כלומר, תגיד שיש לך מוצר מוכן, שאתה אוטוטו מתחיל פיילוט עם החברה המובילה בתחום, או שהצלחת לפצח איזו בעיה שכולם מתמודדים איתה. תעשה כל מה שאתה יכול כדי להשיג את החוזה, אם אתה מאמין שתעמוד בציפיות הגבוהות שפיתחת אצל הלקוחות שלך.

סטארט-אפים נוטים להגזים, ויש להם את הביטחון העצמי המופרז כדי להיות בטוחים גם שיעמדו בהבטחות. זה מאפשר להם להשיג משקיעים ולקוחות ולצמוח מהר יותר. זה "הסוד" הכי גלוי בתעשייה. יזמים מספרים כי פעם אחר פעם הם אומרים ללקוחות שיש להם מוצר מוכן בשעה שהפיתוח עדיין בתהליך, אם בכלל החל. לא מדובר בשיעור קטן מהיזמים, אלא בתפיסה כוללת שעליה מושתתת התעשייה.

צריך לקחת את זה בחשבון כשבוחנים את פרשת המימד החמישי, שיושב הראש שלה היה בני גנץ. ממלא-מקום פרקליט המדינה הורה לחקור את התקשרות הסטארט-אפ (שבינתיים נסגר) בעקבות דוח מבקר המדינה שפורסם לפני כשנה. המבקר מתח ביקורת על התקשרות פטורה ממכרז, אך גם על הצגת מצג-שווא על-ידי המימד החמישי - הן על ההצהרה שיש לה חמישה לקוחות והן על כך שיש לה מוצר מוכן.

קשה לגבש דעה על כל פרטי ההתקשרות, אך לגבי מצג-השווא לא בטוח שצריך להתרגש. אפשר לא לאהוב את זה או לצפות שלמשטרה הם יגידו את האמת המלאה, במיוחד כשמדובר בחברה של בכירי מערכת הביטחון לשעבר. במשטרה אף אומרים כי המידע הזה לא היה זה שהטה את ההחלטה.

בכל מקרה, המשטרה בסך-הכול קיבלה את היחס שמקבלים כל הלקוחות - ביטחוניים ואזרחיים, ישראליים וזרים. זאת התנהגות יזמית מקובלת, וגם מאוד ישראלית - עיגול פינות, חוצפה ותרבות "יהיה בסדר". לסטארט-אפים המצליחים זה עובד (רק צריך לנסות לא להיסגר קודם לכן). למימד החמישי, כאמור, זה לא עבד. אבל אם הם נחקרים על הצגת מצג-שווא, אז עוד רבים וטובים היו צריכים להיחקר.

אם כבר, אז צריך לפרק טענה נוספת - שגנץ והמימד החמישי נכשלו. הם אכן נכשלו. למרות בכירים מקושרים, החברה לא הצליחה להגיע ללקוחות. החברה נסגרה בסופו של דבר לאחר שלא הצליחה לגייס עוד הון, לטענתם מכיוון שבין המשקיעים הבולטים בה היה האוליגרך הרוסי ויקטור וקסלברג, שהממשל האמריקאי הטיל עליו מגבלות.

האם זה כישלון? חד-משמעי כן. החברה גייסה 40 מיליון דולר שירדו לטימיון. האם זה חריג? ממש לא. כלל-האצבע הוא שכשבעה מתוך עשרה סטארט-אפים שורפים את הכספים שהשקיעו בהם (בערך שניים נוספים מחזירים את ההשקעה, ואחד מצליח). בלי זה, לא הייתה בישראל תעשיית הייטק משגשגת.

עוד כתבות

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אירופה; סנאפצ'אט מזנקת במסחר המוקדם

אינטל נופלת במסחר המוקדם לאחר שהחמיצה את הציפיות למכירות ברבעון הראשון של 2024 ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

ביקור שר החוץ האמריקאי, אנתוני בלינקן, בישראל / צילום: אמיל סלמן-הארץ

דיווח: ארה"ב לא תטיל סנקציות על גדוד נצח יהודה

לפי ה-ABC, על היחידות ש"הפרו זכויות אדם" לא יוטלו סנקציות כמו אי העברת נשק אמריקני ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● כל העדכונים

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"