גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מפיק-העל ההוליוודי הארווי ויינשטיין הורשע באונס של שתי נשים

ניצחון חשוב לתנועת #MeToo: ויינשטיין הורשע בתקיפה מינית ובאונס מדרגה שלישית של שתי נשים; עם זאת, הוא זוכה מהאישום החמור יותר - אונס מדרגה ראשונה ● צפוי לעונש של עד 25 שנות מאסר ● משפטנים: לפסק הדין יכולות להיות השלכות מרחיקות לכת

הארווי ויינשטיין / צילום: רויטרס
הארווי ויינשטיין / צילום: רויטרס

הארווי וויינשטיין, מפיק-העל ההוליוודי, הורשע בניו יורק בתקיפה מינית ובאונס מדרגה שלישית של שתי נשים, אך זוכה מהאישומים החמורים יותר - אונס מדרגה ראשונה ותקיפה מינית גסה. למרות זאת מדובר בניצחון חשוב לתנועת #MeToo שנולדה בעקבות הדיווחים על התנהגותו. ויינשטיין ניצב כעת בפני 5 עד 25 שנות מאסר באשמת העבירה המינית ועד 4 שנות מאסר בסעיף האונס מדרגה שלישית. וויינשטיין ניצב עדיין בפני משפט שני, בקליפורניה, על עבירות מין. אם יורשע, הוא צפוי למאסר של עד 28 שנים.

פסק הדין שניתן היום (ב') משלים את נפילתו ממרומים של וויינשטיין, שאימפריית הסרטים זוכי האוסקר שלו התפוררה בעקבות האישומים על התנהגות מינית לא ראויה מצד כמה נשים, ובעיקר שחקניות הוליוודיות מפורסמות. מומחים למשפט אומרים כי הרשעתו צפויה לעודד קורבנות אונס להגיש בעתיד תביעות נגד תוקפיהן. זאת למרות שכאמור חבר המושבעים זיכה אותו משלוש מחמש העבירות שיוחסו לו.

ג'ימס בורק, שופט בית המשפט העליון של ניו יורק, הורה לעצור את וויינשטיין, בן 67, עד לשמיעת גזר דינו ב־11 במרץ. היום הוא הועבר לכלא ברייקרס איילנד, שבו הוא ישוכן במרפאה. פרקי ידיו נאזקו לפני שהוא צלע אל מחוץ לבית המשפט כשהוא נשען על שוטרים. הוא השתמש בהליכון לאורך משפטו.

מבחן משפטי ראשון של #MeToo

המשפט בדרום מנהטן ציין את המבחן המשפטי הרציני הראשון של ההאשמות שהציתו את תנועת #MeToo ב־2017. הוא הציג בפני המושבעים דילמות שקשורות ליחסי מין בהסכמה, הסתמכות על זיכרון אחרי עשרות שנים, וכן ליחס שצריך לתת לתגובה של קורבנות אונס אחרי המעשה.

בהרשעה באונס מדרגה שלישית, המושבעים מצאו שוויינשטיין קיים יחסי מין עם ג'סיקה מאן, ששאפה אז להיות שחקנית, נגד רצונה, אך ללא הפעלת כוח פיזי או איומים בגרימת נזק מיידי שמגדירים אונס מדרגה ראשונה. עבירת המין מדרגה ראשונה נובעת מהאשמות שהוא כפה מין אורלי על עוזרת ההפקה מרים היילי ב־2006.

עד יום שישי האחרון, המושבעים התקשו להגיע להסכמה על סעיף האישום של "תקיפה מינית טורפנית", שהעונש עליו הוא מאסר עולם. בסופו של דבר, אחרי שעתיים נוספות של דיון, המושבעים הגיעו להסכמה כי אין די הוכחות להרשיע את וויינשטיין בתקיפה כזו של כוכבת סדרת "משפחת סופרנו" אנאבלה סיורה בדירתה בניו יורק בתחילת שנות ה־90.

הרשעת וויינשטיין בשתי עבירות פחותות נראית אולי כניצחון חלקי של התביעה מניו יורק, אך משפטנים אומרים כי לפסק הדין יכולות להיות השלכות מרחיקות לכת. הוא הראה כי בעידן #MeToo, המושבעים מאמינים שעבירות מין יכולות להתרחש במסגרת יחסים מתמשכים, גם ללא ראיות פיזיות תומכות.

פסק הדין גם מעלה את הסבירות שהקורבנות יתנו אמון באכיפת החוק וישתפו פעולה עם הרשויות, שהם תנאי הכרחי להצלחת התביעות, אומרים מומחים.

"אנס, טורף, תוקף"

עשרות נשים האשימו את וויינשטיין בהתנהגות מינית לא ראויה, אך התובעים הציגו את עדויות שש נשים בלבד, שהעידו במקרים רבים בדמעות. בטיעוני הסיכום שלה, עוזרת התובע המחוזי ג'ואן אילוזי תיארה את וויינשטיין כ"אנס מנצל לרעה", ו"טורף", שלא רק תקף את הקורבנות אלא גם ניסה להפחיד אותן כדי שישתקו.

ההגנה על וויינשטיין הקדישה שבועות להאזנה ל־28 עדות התביעה בחקירות חוזרות מפרכות. הסנגורים ניסו לערער את הנרטיב שלהן על-ידי ציון יחסיהן הממושכים עם וויינשטיין גם אחרי התקיפות.

וויינשטיין ניצב עדיין בפני משפט שני, בקליפורניה, על עבירות מין. התובעים בלוס אנג'לס מאשימים אותו באונס אישה אחרי כניסה בכוח לחדר המלון שלה ב-18 בפברואר 2013, ותקיפה מינית של אישה אחרת למחרת בלילה. אם הוא יורשע שם, הוא צפוי למאסר של עד 28 שנים.

"יש תמיד פחד עמוק שלא יאמינו לך כשקורבן מספר או מספרת את הסיפור שלו או שלה", אמרה לינדה לינסקי, תובעת לשעבר לענייני עבירות מין במשרד התובע המחוזי בווסצ'סטר, "הפסיקה בניו יורק תקל על הפחד הזה".

עוד כתבות

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

מערכות תותח SIGMA של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

מכרז המיליארדים של צבא ארה"ב שאלביט עשויה לקטוף

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הטלטלה העולמית בשווקים דילגה על הבורסה בת"א, אבל המניות האלו נחתכו ביותר משליש

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה