גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"לקנאביס זו תקופה סבבה": המגזר שפורח בבורסה בתל אביב

מניות הקנאביס צנחו עם יתר השוק בעקבות התפרצות משבר הקורונה, אבל מאז הן חוות עדנה, על רקע האישור הקרב ליצוא

דדי סגל, מנכ"ל פנאקסיה / צילום: ענבל מרמרי
דדי סגל, מנכ"ל פנאקסיה / צילום: ענבל מרמרי

בכירי תעשיית הקנאביס הישראלית מנסים להסתיר, מתוך נימוס, מצב רוח שפיר בעיצומם של ימי הקורונה. חברות הקנאביס בארץ הוגדרו כעסקים חיוניים. העבודה נמשכת, והביקוש למוצר שלהם קשיח גם בימי סגר ומיתון. התעשייה אולי אף הרוויחה מכך שסוגיות המחסור והמחירים הגבוהים ירדו מסדר היום הציבורי. זאת בזמן שהיצוא המיוחל נראה מעבר לפינה.

ועדיין, חברות הקנאביס הן חלק מהשוק. מניותיהן של רוב החברות הפועלות בתחום צללו יחד עם רוב הניירות הנסחרים בבורסה בת"א, אבל לעומת חלק מענפים אחרים במשק, בהם ברור שהחברות הולכות לתקופה קשה, עתידן של חברות הקנאביס עשוי להיות ורוד יותר ומאז חלחלה הבנה זו, נרשם שיפור בביצועים של רוב מניות הסקטור. לא מדובר אמנם ברמות השווי שאפיינו את חברות הקנאביס בשיאו של ה"הייפ" אשתקד, אך הן גוזרות שווי לא מבוטל של כ-2 מיליארד שקל לסקטור כולו. 

האנליסטית שירי עדן, יועצת לקרן הנאמנות סלע קנאביס, טוענת כי "התנודתיות במניות הסקטור בארץ היא במתאם גדול יותר עם מניות הקנאביס בחו"ל, כנראה בשל הערכות שבקרוב יאושר היצוא. בעולם אנחנו רואים היום גידול בביקושים. אנשים בבית, עם זמן פנוי, וגם צוברים מלאים.

"מניות הקנאביס בארץ ירדו יחד עם כל השוק, עד שפתאום חל שינוי כיוון, כשהשוק הפנים שהפעילות שלהן לא נפגעת. עם זאת, לחברות מסויימות עלולה להיות בעיה, אם הן לא תוכלנה להגיע לגיוסי הון נדרשים".

יוגב שריד, מנכ"ל חברת הקנאביס שיח  שפרסמה לאחרונה את דוחותיה ל-2019 ובהם גידול של 55% בהכנסות ל-28 מיליון שקל (החברה מפסידה, אך היא מאוזנת תזרימית וקופתה מלאה), מספר כי: "אנחנו עובדים במשמרות. תכננו מראש להפחית פעילות בפסח, וזה יצא לנו טוב. אנחנו ממשיכים להשקיע גם עכשיו בשיפוץ החממות, כדי להגדיל את כושר היצור ב-30%".

ירון ברגר, מנכ"ל הפעילות הישראלית של חברת הקנאביס IMC הנסחרת בקנדה, מספר על העבודה בימי קורונה, הנמשכת כמעט באותו הקצב. "לקראת הקציר המתקרב, תגברנו את הצוות בכ-40 עובדים זמניים, צעירים וסטודנטים ישראלים.

"בגלל הקורונה הפרדנו אותם לשתי משמרות, שגם לוקחות הפסקות ואוכלות באזורים נפרדים, ואת אנשי המפתח, כמו האגרונום, הפרדנו מכל היתר והוא נכנס לחממה רק כשהיא ריקה.

חברות הקנאביס הנסחרות בתא מתרגשות

"התקשרנו עם חברת קרוואנים כדי שנוכל להקים 4-5 קרוואנים בתוך החווה, כך שאם יהיה סגר מלא, העובדים יוכחו להתגורר במקום. את המטה בהרצליה פיזרנו, אפילו ניצלנו את התקופה כדי לעשות במשרד שיפוצים".

ברגר מציין כי "הקורונה אינה יוצרת מחסור בשום שלב בשרשרת הערך. המוצר שלנו יוצא לעיבוד בפנאקסיה והפצה על-ידי נובולוג , שתי חברות שנערכות בצורה מאוד מקצועית למצב, ובית המרקחת של פנאקסיה משלח את המוצרים עד בית הלקוח".

ד"ר דדי סגל, מנכ"ל פנאקסיה , מצהיר כי "לקנאביס זו תקופה סבבה. הביקוש למוצר הזה קשיח. לגבי הפעילויות בחו"ל ומאתגר שאי אפשר לטוס, אבל יש זום".

לדברי איתן לומברוזו, סמנכ"ל הכספים והעסקים בחברת תראפין הפרטית שבוחנת אפשרות להיכנס לבורסה בעתיד: "הצוות שלנו עבר גם את משבר 2008 בארה"ב, ואנחנו חושבים שזו תקופה של הזדמנויות, גם מבחינת מיזוגים ורכישות. אנחנו מגייסים עכשיו עוד 10 מיליון שקל ונהיה מוכנים לבצע רכישות, של חברות שיהיה להן קשה יותר".

ומה לגבי המחסור שהיה בשוק הקנאביס המקומי?

ברגר: "כל החוות התרחבו, אך גם מספר המטופלים גדל". על פי ההערכות, בשנה האחרונה גדל מספרם מ-40 אלף לכ-65-70 אלף. "כדי להתגבר על המחסור בינתיים, אנחנו מייבאים מוצרים שאנחנו, IMC, מיצרים באירופה, וייעדנו במקור לגרמניה". על המדפים ניתן לראות היום מוצרי יבוא נוספים, כמו למשל מוצרי חברת טילריי הקנדית,  המיובאים על-ידי אינטרקיור ומוצרים שפנאקסיה מייבאת ממפעליה בארה"ב". 

שריד: "המטופלים נשמעים פחות בלחץ". 

סגל: "אנחנו אפילו רואים ירידה בביקוש למוצרים הלא אטרקטיביים, שפעם היו לוקחים בלית ברירה".

אורי אלפרוביץ', מנכ"ל חברת שיווק הקנאביס קאן10: "בקרוב תהיה תחרות על המקום בכספות של רשתות הפארם. אין מקום לכולם שם".

"יש תחושה שמחכים לנו"

אסדרת הקנאביס החדשה לפני שנה פתחה את השוק לגורמים חדשים מעבר לשמונה המגדלות שפעלו בו בעשור האחרון. על המדפים כבר אפשר לראות מוצרים של חברה אחת שלא הייתה פעילה באסדרה הישנה - מפעל הייצור יוניבו , אך לא של מגדלים חדשים. החברות טוגדר  וקנביט  ציינו כי הן מתכננות להגיע לשוק במהלך החודשים הקרובים ובשוק מדברים על חברה פרטית אחת, שמחזור שלם שגידלה לא עמד בתקנים. לא כל כך קל להכניס את המוצרים לשוק.

לדברי חגית ויינשטוק, עו"ד מובילה בתחום, החברות החדשות רושמות הכנסות למרות זאת: "חלקן מכרו מראש את כל התוצרת שהן מגדלות כרגע למותגים אחרים, והכסף כבר נכנס". לדבריה: "בעקבות האסדרה החדשה, עולה גם האיכות. עד יולי יגדלו פה 40 דונם של מוצרים מדהימים".

נראה שהיצוא ממש מעבר לפינה, תלוי רק בחתימה של שר הכלכלה, לכשיהיה כזה, על צו שתוכנו כבר פורסם.

סגל: "אני מקווה שבמשרד הכלכלה רואים את הערך של פעילות כזו לקופת המדינה דווקא בתקופת המיתון".

שריד: "אנחנו ערוכים לכך שהיצוא יאושר בכל יום. נערכנו מראש גם עם הסכם הפצה בדנמרק וגם בשיתופי פעולה עם חוות בארץ כדי להגדיל את כושר היצור שלנו".

אלפרוביץ':"יצוא זה לא רק אירופה. אנחנו פועלים גם בשוק הברזילאי ונערכים לייצא לשם"

  אחרי אישור היצוא, כל מדינת יעד צריכה גם לאשר לייבא את מוצרי כל חברה.

שריד: "זה לא טריוויאלי, אבל יש תחושה שמחכים לנו. חלק מהחברות מתחילות כבר לרשום את המוצרים מול הרשויות האירופאיות, אם כי אף אחד עוד לא קיבל אישור".

עדן: "בעולם התחרות בתחום הקנאביס גוברת. הייתה ירידה במחירים בגלל עודף היצע, ולכן רוב החברות לא הצליחו להגיע לרווחיות. החברות הישראליות תצטרכנה להתחרות בשוק האירופאי, למשל עם מתקן חדש של טילריי הקנדית בפורטוגל שיושק בקרוב. עד סוף 2020, פערי הביקוש ייסגרו גם באירופה.

"אני חושבת שהחברות הישראליות יכולות לתפוס שם נתח מסוים, אבל לא יהפכו ליצרניות מרכזיות עבור גרמניה, שוק היעד הראשון של רובן. למפיצים הגרמנים יש הסכמים עם חברות גדולות וגם יצור מקומי מתחיל. אבל ברגע שהישראלים יהיו בגרמניה, זה סוג של תו תקן עבור מדינות אירופאיות נוספות. ישראל לא תהיה יצרן הקנאביס של העולם, אבל היא יכולה להיות עוד יצרן מצליח, בעיקר של מוצרים מיוחדים".

חברה אחת של מוצרים מיוחדים כבר דחתה את ההשקה שלה בגלל הקורונה. לדברי איריס בינקוביץ', סמנכ"לית פיתוח עסקי בחברת InnoCan הישראלית שנסחרת בקנדה ומפתחת מוצרי CBD דרמטולוגיים, "תכננו השקה של המוצרים שלנו בבריטניה במרץ, ודחינו אותה. המוצרים מיוצרים עבורנו בקבלנות משנה בפורטוגל וארה"ב - לא זו הבעיה, אבל היו אמורות להגיע אריזות מהמזרח הרחוק. גם חברות השילוח עובדות לאט יותר ובעיקר - ההשקה הייתה אמורה לעשות רעש בקרב צרכנים ורופאים, וכעת אי אפשר לעשות רעש. היתרונות של התקופה הזו הם שיש יותר זמן לחשוב, וזה משמעותי מאוד למו"פ, וגם לפנייה מעמיקה למובילי דיעה".

אתם מאמינים שאכן יכולה להיות הכרה של האירופאית בתקן הישראלי?

סגל: "נשמח, אך אנחנו לא בונים על זה. בגרמניה יש מחסור בתפרחת, כי המגדלים בכל העולם לא מצליחים ברובם לעמוד במונוגרף, כלומר בהרכב החומרים שדורשים האירופאים.

"מספר קטן של שחקנים כמו בדרוקן ההולנדית נהנה מהמצב, כי הם מגדלים בחדרים נקיים ולוקחים על זה מחיר מאוד גבוה. לדעתי, גם המגדלים הישראלים לא יצליחו ליצר תפרחות שעומדות במונוגרף. לכן אני מעריך שנייצא מישראל בעיקר מוצרים מעובדים מיוחדים. בינתיים אין תחרות במוצרים האלה באירופה, אבל זה לא אומר שתמיד לא תהיה". כרגע משרד הבריאות הישראלי דווקא הוא זה שלא מכיר במוצים המיוחדים, ומאשר יצור רק של שמנים, תפרחות וסיגריות. סגל: "הגשנו לאישור משרד הבריאות את הטבליות".

ויינשטוק, לרוב אופטימית ביותר לגבי השוק, זהירה בתחום הזה: "אם תהיה הכרה בתקנים הישראלים, היא תחייב שינוי חקיקה. בינתיים אנחנו ממלאים טפסים בגרמניה עבור חברות ישראליות וזה עדיין אתגר, עדיין יש ריג'קטים".

חלק מן הגורמים בשוק מסבירים כי ניתן יהיה לייצא מוצרים בתקן הישראלי לפורטוגל, ושם לארזם במפעלים עם תקן אירופאי, תוך עקיפת המפעל המקומי. סגל: "אני לא רואה את זה קורה, אלא אם הייבוש הוא אצל המגדל. אבל החוק כרגע לא מאפשר את זה".

בג"צ קבע כי על החברות הוותיקות להמשיך לספק את הקנאביס במחירי האסדרה הישנה למטופלים ותיקים, ודרש כינוס ועדת פיקוח מחירים.

ברגר: "ההפסד על כל עסקה כזו הוא ענק. בחודש שעבר סיפקנו 40 קילו למטופלים באסדרה הישנה ב-370 שקל עבור ממוצע של 60 גרם למטופל! (בבית מרקחת מנה כזו תעלה באסדרה החדשה כ-1,200 שקל)". חלק מן המטופלים עברו מיוזמתם לאסדרה החדשה, אם משום שהם צורכים כמויות קטנות ממילא או משום שחשובה להם אפשרות הבחירה בין מוצרים".

סגל: "אחרי מאי צפוי פיקוח על המחירים ואנחנו אמרנו שנסכים לכך אם יפתח היצוא".  

עוד כתבות

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון