גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקלות במערב, גל שני במזרח: ארה"ב ואירופה נפתחות מחדש, בברזיל ורוסיה אלפי נדבקים חדשים

מדינות אסיה בהן ננקטו בתחילת המגפה אמצעים אגרסיביים להתמודדות מפני מגפת הקורונה נאבקות בגלי התפרצות חדשים ● הודו האריכה בראשון את הסגר הארצי שלה עד סוף החודש, ברזיל היא כעת הרביעית בעולם בסך ההידבקויות מהקורונה אחרי ארה"ב, רוסיה ובריטניה

שוטר עומד בכביש שעליו מצויר ציור המעורר מודעות לנגיף הקורונה / צילום: Anupam Nath, AP
שוטר עומד בכביש שעליו מצויר ציור המעורר מודעות לנגיף הקורונה / צילום: Anupam Nath, AP

בזמן שארה"ב ומדינות נוספות במערב ממשיכות עם מתווה ההקלות במטרה לפתוח מחדש את הכלכלה אחרי חודשים של סגר בשל התפרצות הקורונה, מדינות אסיה, שנקטו אמצעים אגרסיביים בתחילת המגפה, נאבקות כעת בגלים חדשים של התפרצות.

מעל 4.6 מיליון מקרי קורונה נרשמו בעולם עד כה, עם לפחות 315 אלף מקרי מוות, לפי נתוני אוניברסיטת ג'ונס הופקינס בבולטימור. התמותה בארה"ב עומדת על כ־90 אלף מתים, מה שממצב אותה על יותר מרבע ממספר המתים העולמי.

מדינות נוספות בארה"ב הקלו את ההגבלות בסוף השבוע, ונתנו לעסקים יותר חופש פעולה. בשבת, איידהו שהחלה פתיחה מחדש מדורגת מוקדם יותר החודש, אישרה ישיבה במסעדות תחת תקנות ריחוק חברתי. ניו ג'רזי איפשרה לשירותי סירות חכורות ומעבורות לחדש פעילות אתמול, לאחר שמספר מאושפזי הקורונה במדינה זו ירד בשבועות האחרונים.

בטקסס צפויים להיפתח השבוע מכוני הכושר ובתי קולנוע. זאת, למרות העלייה בהידבקויות ובמקרי המוות במדינה.

במקביל, דיסני הודיעה שהיא תתחיל פתיחה הדרגתית של מתחם הקניות והבידור שלה בפלורידה, "דיסני ספרינגס", כבר בשבוע הקרוב. על פי החלטת דיסני, האורחים יצטרכו לעטות מסכות והחום שלהם יימדד בכניסה.

מזג האוויר החמים יותר משך בסוף השבוע קהלים גדולים לחופים של ניו יורק סיטי וניו ג'רזי, במה שהמחיש יותר מכול את הקשיים הצפויים בשמירה על ריחוק חברתי במקומות הללו בחודשי הקיץ הקרבים. ראש העיר של ניו יורק, ביל דה בלאזיו, אמר שהוא אינו מוכן עדיין לראות את חופי הרחצה בעיר נפתחים בסוף השבוע של יום הזיכרון (25 במאי).

"זה לא הדבר שנכון לעשות במוקד המשבר הזה", הוא אמר במסיבת עיתונאים שהתקיימה ביום ראשון. לדבריו, "הליכה לאורך החופים תותר, אך במקרה הצורך יותקנו גדרות להרחקת אנשים מהחופים".

מושל מדינת ניו יורק, אנדרו קואומו, קרא ביום ראשון במסיבת עיתונאים לתושבי המדינה לצאת ולהיבדק לגילוי נגיף הקורונה. "אני הולך להראות לכם כמה זה קל, פשוט ומהיר להיבדק", הוא אמר וקיבל נעיצה של מטוש באפו לעיני הכתבים.

קואומו אמר שבמדינה מתקיימות כ־40 אלף בדיקות קורונה ביום בלמעלה מ־700 אתרים. במדינת ניו יורק נרשמו עד כה מעל 350 אלף הידבקויות עם 22,619 מקרי מוות מאומתים.

שר הבריאות אלכס אזאר הגן אתמול על מושלי המדינות שפותחים מחדש את הכלכלות שלהן ומסירות מעל האזרחים את הוראות הריתוק לבתים. "הנשיא השאיר את זה למושלי המדינות שמכירים את מצבם בשטח הכי טוב", הוא אמר בראיון ל־CNN. "קשה מאד לשפוט בכל קהילה אם בר, מסעדה או בית ספר שנפתחים זה הדבר הנכון לעשות. לכן המנהיגים המקומיים מובילים את זה".

שר הבריאות הוסיף עוד שממשל טראמפ קבע יעד של 300 מיליון מנות חיסון לקורונה (שלא קיימות עדיין) לעם האמריקאי עד סוף השנה.

בוושינגטון, מחוקקים דמוקרטים קראו אתמול לרפובליקנים בסנאט לקדם את חבילת הסיוע הכלכלי בהיקף 3 טריליון דולר שכמעט הועברה בבית הנבחרים ביום שישי. החבילה הזו כוללת כטריליון דולר של סיוע ישיר למדינות ורשויות מקומיות. הנשיא טראמפ אמר שהיא "מתה בלידתה" בסנאט שבו שולטים הרפובליקנים ובבית הלבן. הוא קרא להפוגה לפני שמעבירים חבילת סיוע ענקית נוספת.

"יש לנו מחויבות מוסרית ואתית לאזרחי ארה"ב ברחבי המדינה לעזור לערים, מדינות ומחוזות", אמר מושל קליפורניה גווין ניוסום בתוכנית "מצב האומה" ב־CNN. לדבריו, קליפורניה עומדת בפני גירעון תקציבי של 54.3 מיליארד דולר ש"נובע ישירות מהמגפה".

בתוך כך, ובזמן שארה"ב והמערב מתחילים להיפתח, בסין דיווחו על חמישה מקרי קורונה חדשים במוצאי שבת, כולל שניים מחו"ל ושלושה מקומיים - כולם במחוז ג'ילין בצפון־מזרח המדינה, שגובל ברוסיה ובצפון קוריאה.

בתגובה, הרשויות ברובע פנגמן בעיר ג'ילין שהיא בירת המחוז הודיעו אתמול לתושבים שעליהם להישאר בבית, וסגרו מקומות ציבוריים כמו בתי קולנוע ומועדוני קריוקי.

זהו המקום השני בסין שמיישם מחדש צעדים כאלו מאז שהמדינה החלה להקל את הוראות הריתוק לבתים בתחילת אפריל. לפני שבוע עיר אחרת בג'ילין, שולאן, אסרה פעילות ציבורית אחרי שאשה שכיבסה מדים של שוטרים הפיצה את הנגיף ל־21 אנשים נוספים בתוך שבוע.

בתוך כך הרשויות בווהאן עורכות בדיקות כלליות לכל אוכלוסיית העיר, שבה פרצה המגפה בדצמבר. ההחלטה התקבלה אחרי ששישה תושבים במתחם במערב העיר נמצאו חיוביים בבדיקות בסוף השבוע, וסיימו בכך רצף של 35 יום ללא מקרים חדשים בעיר.

בדרום קוריאה אובחנו 13 מקרים חדשים בשבת, לפי המרכז הקוריאני לבקרת מחלות ומניעתן. זה היה המספר היומי הנמוך ביותר מאז שרובע חיי הלילה בסאול הפל למוקד התפרצות חדשה החודש, שהובילה לסגירת ברים ומועדוני לילה.

הודו האריכה בראשון את הסגר הארצי שלה עד סוף החודש, כשהיא רשמה 4,987 מקרים חדשים, הסך היומי הגבוה ביותר עד כה. במדינה יש 90,927 מקרים מאומתים, כולל 2,872 מקרי מוות, לפי נתוני משרד הבריאות והרווחה ההודי.

באירופה, מדינות ממשיכות להקל את ההגבלות כאשר מספר ההידבקויות ומקרי המוות יורד. סוף השבוע הראשון של ההקלות בצרפת התאפיין בשמש ברוב חלקי המדינה, ובפתיחת חופי ים לאורך קו החוף של המדינה. מספר החולים המאושפזים בצרפת ירד ב־14% מהשבוע הקודם, ל־19,432 חולים.

בינתיים, באיטליה הודיעו הרשויות כי נסיעות מהמדינה ואליה יותרו החל מה־3 ביוני. ממשלת ספרד אפשרה למלונות ולשטחי ציבור נוספים להיפתח מחדש החל מתחילת השבוע.

ישנן מדינות שרושמות עלייה במקרי הקורונה. רוסיה דיווחה על 9,709 מקרים חדשים אתמול, לסך של מעל 280 אלף - ובכך הפכה למקום השני בעולם במספר הנדבקים אחרי ארה"ב. במשך כמה שבועות, רוסיה פיגרה אחרי מדינות אירופה ואמצעי הסגר שלה החלו רק בסוף מרץ - זמן רב אחרי שכנותיה ממערב. התמותה ברוסיה עומדת על כ־2,700 מקרים.

בברזיל נוספים כ־10-15 אלף מקרים חדשים מדי יום, זאת לפי משרד הבריאות המקומי. ברזיל היא כעת הרביעית בעולם בסך ההידבקויות מהקורונה אחרי ארה"ב, רוסיה ובריטניה, עם כ־241 אלף מקרים מאומתים.

עוד כתבות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה