גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ההחלטות הסותרות, הזיגזג וחוסר ההיגיון: כך איבדו הישראלים את האמון בהנחיות הקורונה

ההנחיות האחרונות שנכנסו לתוקף מאפשרות אירועים של עד 250 איש, בזמן שהופעות של אמנים עדיין אסורות • וזו לא הפעם הראשונה: מתחילת המשבר התקבלו החלטות מבולבלות ולעתים נטולות היגיון • החשש: איך יגיב הציבור במידה שהתחלואה תצריך צעדי מניעה חדשים

ישראלים מבלים על חוף הים בתל אביב, החודש / צילום: Amir Cohen, רויטרס
ישראלים מבלים על חוף הים בתל אביב, החודש / צילום: Amir Cohen, רויטרס

לפני כשבוע פנה לציבור שר הבריאות יולי אדלשטיין, וביקש להקפיד הקפדה יתרה על ההנחיות. "אנחנו מתקדמים בקצב טיסה ליותר מ-200 חולים חדשים ביום, מי שהולך בלי מסכה כמוהו כמי שנוסע במהירות של 160 קמ"ש על הכביש". את בקשתו של שר הבריאות, וגם את החלטת הממשלה להחמיר את הפיקוח על שמירת ההנחיות - קיבל הציבור הישראלי באדישות.

■ השלב הבא במחאת העצמאים: מרד מסים

■ "אין הופעות, תתחתנו": תעשיית המופעים המושבתת מוצאת פתרונות יצירתיים

המגפה, כך מרגישים רבים, אולי מתפשטת - אבל את החיים עצמם כבר אי אפשר לעצור לאחר חודשים של סגר, שבהם הנחיתה מדי ערב הממשלה הנחיות חדשות על הציבור.
ישראל פעלה במהירות כדי להתמודד עם המגפה שהכתה באופן קשה במדינות ברחבי העולם. אך לצד זאת, אצל הציבור הישראלי הלכו והתרבו סימני השאלה לגבי החלטות הממשלה. לציבור הישראלי שמידת שיתוף הפעולה מצידו הכריעה את יכולתה של ישראל להתמודד עם המגפה, נותר להתבונן מן הצד על החלטות הממשלה, כשהוא נדרש לבצע הנחיות שלא אחת סותרות זו את זו, הנחיות שמזגזגות, שלא ברור ההיגיון מאחוריהן - האם אלו לחצים פוליטיים? או אולי גורמי כוח כלכליים המעורבים?

בחלק מהמקרים הציבור נאלץ לראות את מקבלי ההחלטות עצמם פועלים בניגוד להנחיות, מה שמקשה עוד יותר על יצירת אמון: מתמונות של שרים שלא שמרו מרחק, לא עטו מסיכה, השתתפו באירועים המוניים, הנשיא וראש הממשלה שאירחו בני משפחה בחגים, ועד האירוע מהשבוע שעבר שבו המשנה למנכ"ל משרד הבריאות איתמר גרוטו אישר לאיש העסקים טדי שגיא הקלות בתנאי הבידוד.

גם כעת, לאחר החזרה לשגרה, מסרבת הממשלה לחשוף את הפרוטוקולים של הדיונים שהובילו לקבלת החלטות שונות ובכך מקטינה את מידת האמון של הציבור שנדרש ליישר קו עם הנחיות שהוא לא מבין את מהותן.

מחפשים היגיון

הבעיה הגדולה: חוסר האמון עלול לעמוד למבחן, אולי כבר בקרוב, כאשר הממשלה תבקשל להטיל על הציבור הנחיות ואיסורים חדשים.

סקר של המכון הישראלי לדמוקרטיה שנערך ב-7 ביוני, נמצא כי ניכרת שחיקה איטית אך מתמשכת באמון הציבור היהודי בגורמים המקצועיים: ל-59% מהיהודים יש כיום אמון בגורמי הרפואה (ירידה מ-65% במרץ) ול-39.5% אמון בגורמי הכלכלה והאוצר (ירידה מ-50% במרץ). בקרב הציבור הערבי חלה דווקא עלייה במידת האמון בגורמים המקצועיים בתחום הכלכלה והאוצר, וכך גם בגורמים המקצועיים בתחום הרפואה
אספנו כאן כמה מההחלטות השנויות במחלוקת של הממשלה מאז החל משבר הקורונה.

לצאת מהבית? (לתפילות זה בסדר)

הנחיות שהוציא משרד הבריאות ב-17 במרץ קבעו כי אין לצאת מהבית לפעילות שאיננה הכרחית. תפילה הוגדרה כשירות חיוני. למעשה, רק ב-30 במרץ הורתה הממשלה כי יש לקיים תפילה ביחידות בלבד, לאחר שב-24 במרץ קבע דוח של מרכז הידע הלאומי למערכה בקורונה כי 29% מהנדבקים בנגיף נחשפו אליו בישיבות ובבתי הכנסת.

אין להקל ראש בחשיבותה של תפילה משותפת עבור רבים בציבור הישראלי, אך ההשלכות של אותה החלטה היו ברורות: עד שלב מאוחר לא נגדעה שרשרת ההדבקה, ודווקא באזורים צפופים דוגמת בני ברק או שכונות בירושלים לא הוטלו מגבלות משמעותיות עד שלב מאוחר. בראשית אפריל הוצבו מחסומים בבני ברק והסגר המקומי הודק בכדי להגן על אוכלוסיית העיר, אך ייתכן כי צעדים מקדימים היו יכולים למנוע את אותה התפשטות שבמהלכה נרשמו 3,062 חולים מאומתים בבני ברק ו-4,071 בירושלים - המספרים הגבוהים ביותר בישראל.

ההשלכות? ההחלטה להשאיר את בתי הכנסת פתוחים ולאפשר תפילה במניין עד שלב מאוחר הובילה להדבקות בהיקף רחב בערים החרדיות.

להתחתן באולם מותר (ללכת להופעה אסור)

בסוף השבוע הודיע שר הבריאות אדלשטיין כי מ-14 ביוני יוכל הציבור למלא את גני האירועים הפתוחים והסגורים ולקיים חתונות, בר מצוות, בריתות ואירועים בהשתתפות של עד 250 בני אדם. "גם באירועים משמחים - הקפידו על הנחיות משרד הבריאות: עטיית מסכות, היגיינה וריחוק של שני מטר. בלי זה לצערי פתיחת המשק לא תוכל להאריך ימים", הצהיר השר.

אך הופעות אמנים בהשתתפות קהל בקיבולת דומה עדיין אסורות. מתווה חזרת עולם התרבות לפעולה אמור היה להיות מיושם גם הוא באותו מועד, אך נדחה על ידי קבינט הקורונה, וההיתר לאירועים בהיקף של עד 250 איש הוא רק לאולמות אירועים, ולא להיכלי התרבות ומועדוני ההופעות, תחום עליו אמון משרד התרבות והשר העומד בראשו חילי טרופר.

ההשלכות? שוב, אמון הציבור בממשלה בגין החלטות מעין אלו הולך ויורד. איך ניתן להסביר קיום של אירועים רבי משתתפים, גם בחללים סגורים וממוזגים שבהם סיכויי ההדבקה עולים, אבל במקביל איסור של הופעות אמנים בקיבולת דומה, חלקם במקומות ישיבה פתוחים תחת כיפת השמיים (דוגמת אמפי שוני או קיסריה)?

סעו באוטובוס (אל תתקרבו לרכבת)

בזמן משבר הקורונה התחבורה הציבורית הופסקה כמעט כליל. בסופי השבוע היא הופסקה לחלוטין, ואילו באמצע השבוע, צומצמה מאוד כך שתאפשר לעובדים החיוניים להגיע למקום עבודתם אם הם אינם מחזיקים ברכב פרטי. קיבולת הנוסעים באוטובוסים הופחתה וסביב הנהג נוצר מרחב בטוח.

אלא שכדי להניע את הכלכלה הוחלט להחזיר את פעילות האוטובוסים לקיבולת גבוהה יותר במהלך חודש אפריל, וחודש לאחר מכן בערב שבועות כבר חזרו האוטובוסים לפעול במתכונת כמעט מלאה. אך דווקא רכבת ישראל, המשמשת אלפי נוסעים ביום, נותרה משותקת עד כה ואין צפי לחזרתה. זאת לאחר שפתיחתה אושרה פעמיים ולבסוף בוטלה - והמועד לחזרתה נראה תלוי בעיקר במאבקי אגו בין משרד התחבורה למשרד הבריאות.
ההשלכות במקרה הזה הן מרחיקות לכת: השיתוק המוחלט ברכבת הוביל רבים לבחור בין נסיעות לעבודה ברכב פרטי לבין נסיעות באוטובוסים דחוקים. הציבור, גם במקרה הזה, מתקשה להבין את החלטת הממשלה לשתק את רכבת ישראל.

מניתוח שביצעו חוקרי המכון הלאומי לחקר מדיניות הבריאות עולה, כי ישראל היא המדינה היחידה שהחלה בחזרה לשגרה אך לא החזירה את תנועת הרכבות.

ספורט זה סכנת נפשות (אבל אפשר להתקהל)

ב-25 במרץ החמירה הממשלה את מגבלות התנועה בצו רשמי. המקוואות ובתי הכנסת נסגרו, ותפילה הותרה במניין (10 בני אדם) באוויר הפתוח תוך שמירה על ריחוק פיזי. ואמנם, כל התקהלות אחרת נאסרה; פעילות גופנית הוגבלה למרחק של 100 מטרים מהבית, והוגבלה ל-2 משתתפים החיים באותו משק בית בלבד.

שאלות רבות התעוררו בציבור באשר להחלטות הממשלה, שהתקבלו אמנם בכדי לצמצם את סבירות ההדבקה ולהגן על קהלים רחבים ככל הניתן, אך בסופו של דבר יצרו אפליה כשהתירו פעילות מסוימת לפי שיקול דעת שאיננו רפואי גרידא, ומנעו פעילות אחרת. סיכויי ההדבקה אמנם צומצמו, אך רבים הרגישו שההחלטות שהתקבלו בישיבות ממשלה סגורות ולאחר מכן דווחו לציבור שנאלץ לבצע אותן מבלי לשאול שאלות, לא מתקבלות ממניעים ומשיקולים ענייניים. רק שבועות רבים מאוחר יותר הוחלט לאפשר פעילות גופנית בחוץ, בהתחלה תחת מגלבה של 500 מטר מהבית, ואחר כך ללא מגבלת מרחק.

בוא להתקהל באיקאה (רק אל תבואו לים)

ב-24 באפריל, בזמן שבעלי עסקים קטנים רבים ישבו בבית בלא פרנסה, החלה הממשלה בפתיחה מצומצמת של ענפים שונים. באותו בוקר, בזמן שתור ארוך השתרך מחוץ לסניפי איקאה - עסקים רבים המשיכו להיות סגורים למרות שסיכויי ההדבקה בהם אינם גבוהים יותר. מדוע? אין לדעת.

גם כאן חוסר ההיגיון זועק לשמיים. איקאה, מבנה סגור שבו יכולים השוהים להתהלך משך שעות ולרכוש פריטים שונים, יכול אמנם לאפשר שמירת מרחק - אך בסופו של דבר סיכויי ההדבקה בעת שהות בחלל גדול בעל מערכת מיזוג אחת, הינו גבוה יותר מאשר באוויר הפתוח. וכך, בזמן שפתחו את איקאה, הקניונים - מבנים שבחלק מהמקרים אינם גדולים יותר מחנות איקאה, השווקים המצוים בחלל הפתוח, וכך גם מסעדות וברים - נותרו סגורים.

כולם עדיין זוכרים את התמונות שבהן נראים אנשי רשויות החוק בפעילות אכיפה נגד מפירי הנחיות בחוף הים, כאשר מרחק לא רב משם בסניפי איקאה מסתובבים עשרות ומאות אנשים.

הקניונים והשווקים חזרו לפעילות רק ב-7 במאי, המסעדות והברים ב-27 במאי, ואילו בים הותר הציבור לשהות החל מ-20 במאי. גם כאן בסופו של דבר, נותר הציבור להתמודד עם החלטות בעלות אופי שרירותי, כשהוא איננו מצליח להבין את ההיגיון שמאחורי מדרג הפתיחה, ובמקרים רבים - פשוט מוותר על מילוי ההנחיות.

בתי הספר פתוחים (תלוי איפה, מתי ואיך)

ההחלטות שהתקבלו בעניין של מערכת החינוך ומסגרות הלימוד היו ללא ספק אלו שגררו, וכנראה בצדק, את הביקורות הרבות ביותר. בעיקר בשל כמות הזיגזוגים, וההודעות שלעתים התקבלו בשעות לילה מאוחרות - דבר שהותיר את ההורים והתלמידים מבולבלים לחלוטין.

מצד אחד, עמל משרד החינוך על מתווה חזרה מדורג שכלל ימי למידה לסירוגין ולימוד בקפסולות. לאחר שהוחלט לסגור את בתי הספר באופן הרמטי, עם החזרה לפעילות החלו מלחמות שהובילו לכך שרק כיתות א’-ג’ נפתחו, בשיטת קפסולות. לאחר מכן, הצטרפו כיתות גבוהות יותר.

אך כמעט באחת, חזרה כל מערכת החינוך לפעילות רגילה, מלאה, בכיתות סגורות, צפופות וממוזגות. את חוסר העקביות ניתן לראות כעת: כ-28% מחולי הקורונה החדשים, שנדבקו החל מהיום שבו חזרה מערכת החינוך לשגרה מלאה (19 במאי), הם תלמידים ומורים. מאז החזרה לשגרה מלאה עלה מספר הנדבקים בקורונה במערכת החינוך פי 55.

התפרצות התחלואה בבתי ספר הובילה לשלל החלטות, ביניהן ההחלטה להותיר בידי הרשויות המקומיות את הסמכות לקבוע מי ילמד מרחוק, מי בקפסולות, ומי בכיתות מלאות. ולמרות ששנת הלימודים אמורה להסתיים בעוד ימים אחדים, אף אחד מהמורים, התלמידים וההורים יכול להגיד בוודאות מהו התאריך האמיתי שבו תסתיים השנה. 

עוד כתבות

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

תופעה בארה"ב: חברות הביטוח מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; למה טסלה מזנקת ב-7.5% במסחר המוקדם?

המסחר באסיה ננעל בעליות ● השקל מתחזק במעל 1% מול הדולר, 3.765 שקלים ● פיליפס מזנקת ב-37% ● אילון מאסק בסין וטסלה קיבלה שם בשורות טובות ● שטף הדוחות בוול סטריט ימשך השבוע, אמזוןן תדווח בשלישי, אפל בחמישי ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, יועצי דונלד טראמפ מנסחים הצעות חוק להגבלת עצמאות הבנק המרכזי ● ברביעי החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, בשישי דוח התעסוקה החודשי

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

שכונת גליל ים, הרצליה / צילום: המרכז למיפוי ישראל

הנוף לים בנתניה, המיקום המנצח בתל אביב: השכונות שעברו מהפכה

צילומי אוויר מראים את השינוי הגדול שהתרחש ב־20 השנים האחרונות באזורים מרכזיים ברחבי הארץ: את השדות החליפו בנייני מגורים, כבישים ופארקים ● איך אפשר היה לתכנן את השכונות החדשות טוב יותר ● צילומי אוויר: המרכז למיפוי ישראל ● פרויקט מיוחד