גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דוח הניידות של אריקסון: בסך-הכול רשתות התקשורת עברו את הקורונה בשלום

רוב הנשאלים סברו כי לא חשו פגיעה באיכות הרשתות, אך 21% מהם חוו ירידה בביצועים ● הרוב המכריע מצפה שהדור החמישי ייכנס במהרה כדי לסייע לקראת התפרצות הנגיף הבא

דוכן של אריקסון בתערוכה של חברות תקשורת בשנגחאי, סין / צילום: dycj, רויטרס
דוכן של אריקסון בתערוכה של חברות תקשורת בשנגחאי, סין / צילום: dycj, רויטרס

חשיבותן של רשתות התקשורת בתקופת הקורונה באה לידי ביטוי בשימוש מוגבר ובעלייה בצריכה בכל העולם - כך עולה מדוח הניידות השנתי של אריקסון, יצרנית רשתות הסלולר הגדולה בעולם. אריקסון צופה כי לקורונה יהיו השלכות רבות על האופן שבו אנחנו מנהלים את חיינו, ולכך נלווית הקריטיות של רשתות התקשורת בחיי היומיום של כולנו.

מקריאת הדוח נדמה כי הקורונה עשויה להאיץ את פריסת הדור החמישי בסלולר ולהרחיב את הביקוש לסיבים אופטיים בכל העולם.

הדוח מגלה כי משך הזמן היומי שהצרכנים בילו בחיבור לפס רחב נייח גדל בשעתיים וחצי במהלך המשבר, ואילו משך הזמן הקשור לחיבור לפס רחב נייד גדל בשעה ממוצעת ביום. עד 46% השקיעו זמן רב יותר בפס רחב קבוע, ואילו 16% עשו את אותו הדבר בסלולר.

בשווקים עם חדירה מוגבלת של רשתות נייחות בבתים, הוערכו רשתות הסלולר במיוחד. לדוגמה, בהודו 33% טוענים כי הפס הרחב הנייד בסלולר חשוב יותר מפס רחב ברשתות נייחות, שכן 37% בלבד או לרוב מסתמכים על הסלולר כדי להתחבר בבית. בדרום קוריאה, בארה"ב, בסין, באיטליה ובברזיל כמעט מחצית מהנשאלים טוענים כי הרשתות הנייחות והניידות חשובות להן באותה מידה.

בעוד שרוב הפעילויות המקוונות בסמארטפונים נעשו בעיקר באמצעות חיבור ל-WiFi בבית, פעילויות מסוימות היוו חריגה. 38% מכלל הנשאלים בסקר טוענים כי הם בזבזו מחצית מהזמן הכולל שלהם בזמן הנגיף באפליקציות מדיה חברתית המחוברות לרשת פס רחב נייד ולא לרשת קבועה.

אחת הבעיות הקשות במהלך הסגר שחוו מדינות רבות הייתה שהעומס על הרשתות נבע מכך שלקוחות רבים המשיכו לגלוש בזמן הסגר ברשתות הסלולריות, במקום להתחבר לרשתות הביתיות. עומס התנועה הוסט מאזורי העסקים שרכזו את מרב התנועה הסלולרית במהלך היום לאזורי המגורים. ומכיוון שבאזורי מגורים החדירה הסלולרית אינה אופטימלית (לפחות בישראל בשל הקושי בהקמת אתרים), התוצאה הייתה פגיעה בביצועים, כיוון שיותר ויותר אנשים השתמשו באותם אתרים קבועים שממילא היו במחסור.

יחד עם זאת, אריקסון מצאה כי באופן כללי נרשמה שביעות-רצון מאיכות רשתות התקשורת. בהשוואה לתקופה שלפני מגבלות ההסגר, 74% מהנשאלים אמרו כי החוויה הסלולרית שלהם נותרה זהה או טובה יותר מאשר לפני המשבר, בעוד 21% אומרים שהייתה גרועה יותר. כמחצית מהצרכנים אמרו כי הם מרוצים מאוד מהביצועים הכוללים של הפס הרחב הקבוע שלהם. זה מראה כי הרשתות הניידות והנייחות התמודדו היטב עם השימוש המוגבר באינטרנט.

למרות שהמגפה יצרה חששות חדשים עבור הצרכנים, הם עדיין קונים מכשירים חדשים ומרחיבים את השימוש שלהם בשירותי תקשוב (ICT). כאחד מכל 10 רכשו מכשירים חדשים, ושניים מכל 10 החלו להשתמש בשירותים חדשים.

עם זאת, הרבה יותר צרכנים הגדילו את השימוש שלהם בשירותים המקוונים שהם כבר משתמשים בהם. בכל 11 השווקים בסקר, 87% הגדילו את השימוש בשירותים מקוונים קיימים. הרוב הגדיל את השימוש (בסדר יורד): בגלישה באינטרנט, העברת הודעות מיידיות, הזרמת סרטונים, מדיה חברתית, שיחות וידאו ושיחות קוליות.

ניתוח השינויים ברשתות בשימוש באפליקציות והגידול במספר המשתמשים החדשים מגלה כי אפליקציות למידע על הנגיף, מעקב אחר סימפטומים, למידה אלקטרונית, עבודה מרחוק ובריאות - כל אלה חוו עלייה בשימוש, גדלו ב-8% ומעלה. בנוסף, הצורך להתרועע בזמן הבידוד, וההימנעות מביקורים אצל רופאים במהלך המשבר, הניעו את המשתמשים להתחיל להשתמש בהתייעצויות בנושא בריאות מרחוק ובאפליקציות שיתוף חוויות. עם זאת, אפליקציות הקשורות לנסיעות והזמנות, ספורט וניווט פחתו ביותר בשימוש.

הסקר מצא כי גולשים רבים מצפים מספקי התקשורת שלהם להיות יצירתיים במילוי הדרישות והצרכים החדשים של הלקוחות והקהילות שלהם בזמן המשבר. במחקר נבדקו מספר הצהרות כדי לראות את החשיבות היחסית של פעולות שונות שספקי השירות יכולים לבצע. כך למשל, נמצא כי שישה מכל עשרה צרכנים חושבים שחשוב מאוד שספקי השירות ישמרו על חוסן ואיכות הרשתות.

הרוב מצפים כי חברות התקשורת יסייעו לעובדים בחזית, כמו רופאים, אחיות ומגיבים ראשונים, על-ידי תגמול שלהם באמצעות שימוש חופשי באינטרנט ושיחות קוליות. הלקוחות סבורים כי חברות התקשורת חייבות להימנע מלגבות עמלות נוספות בגין איחור בתשלומים ולהסיר את כל ההגבלות על צריכת אינטרנט.

בתקופות משבר, כאשר הקישוריות הופכת חשובה, הציפיות לחוויות טובות יותר ברשת הופכות גבוהות יותר. שישה מכל עשרה משתמשים בסקר הסבירו כי פיתחו גישה חיובית ברורה כלפי התפקיד שהדור החמישי בסלולר יכול היה למלא במהלך המשבר, וכמחציתם מסכימים מאוד כי דור חמישי יכול היה להציע גם יכולות רשת טובות יותר וגם מהירויות גבוהות יותר בהשוואה לדור רביעי. הם גם מאמינים כי החברה באופן כללי הייתה יכולה להפיק תועלת אדירה משירותים מבוססי דור חמש בהיבטים רפואיים.

לדוגמה, מומחים רפואיים היו יכולים לעשות יותר בדיקות באמצעות רובוטים המותאמים לדור חמישי כדי לבצע בדיקות, מה שהיה מקטין את הזמן של הרופאים לבלות בחללים זיהומיים.

הסקר מצא באופן כללי ציפייה לדור החמישי בסלולר בשל היתרונות שהוא צפוי להביא בביצועים ובמהירויות. באופן לא מפתיע, רוב הנשאלים אמרו כי חשובה להם מהירות הגלישה בסלולר יותר מאשר הגלישה בנייח.

אלון ברמן, מנכ"ל אריקסון ישראל, אמר בעקבות פרסום הדוח: "דוח הניידות של אריקסון מדגיש את העובדה שרשתות תקשורת ניידות וקוויות הן בעלות תפקיד הולך וגובר בחיינו. רשתות התקשורת הן חלק בלתי נפרד מהתשתיות הלאומיות הקריטיות של מדינת ישראל.

"משבר הקורונה גרם לאנשים בכל העולם לשנות את אורחות חייהם ובמקרים רבים לעבוד או ללמוד מהבית. כתוצאה מכך הייתה תזוזה של תעבורה סלולרית מאזורי העסקים לשכונות המגורים. הדוח של אריקסון חוזה כי בסוף 2020 יהיו בעולם למעלה מ-190 מיליון מנויי דור חמישי, ובסוף 2025 יהו 2.8 מיליארד מנויים. קצב האימוץ של הדור החמישי צפוי להיות משמעותית מהיר יותר מזה של הדור הרביעי".

עוד כתבות

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת אחזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

לקראת פעולה: צה"ל החל בפינוי האוכלוסייה ברפיח

הלוחמים - סמ"ר ראובן מרק מורדכי אסולין, סמ"ר עידו טסטה וסמ"ר טל שביט בשירות סדיר, נפגעו מהירי ונקבע מותם ● צה"ל והשב"כ תקפו מרכז פיקוד של חמאס במתחם אונר"א במרכז הרצועה ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • כל העדכונים

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת