גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך נולד "הסקנדל הכלכלי הגדול בתולדותיה של גרמניה"

חברת התשלומים המקוונים וויירקארד עומדת במרכז פרשה שחושפת כשלים של גופי הפיקוח הפיננסיים • חקירה חשבונאית חשפה כי החברה ניפחה את שווייה ורבע מנכסיה מבוססים על מסמכים מזויפים • המנכ"ל נעצר, רואי החשבון עומדים בפני גל תביעות, וגרמניה תוהה "איך זה קרה אצלנו?"

מרקוס בראון, מנכ"ל וויירקארד שנעצר / צילום: Matthias Schrader , Associated Press
מרקוס בראון, מנכ"ל וויירקארד שנעצר / צילום: Matthias Schrader , Associated Press

הציבור בגרמניה עוקב בדריכות אחרי מה שמוגדר כ"סקנדל הכלכלי הגדול בהיסטוריה של גרמניה" - פרשת חשד להונאת ענק בוויירקארד (Wirecard), חברת התשלומים המקוונים שהייתה אחת מהגאוות הדיגיטליות הנדירות של העסקים במדינה, והפכה כעת למקור לבושה לאומית.

כל יום מביא אתו גילויים חדשים בפרשה, שבמרכזה השאלה כיצד ייתכן שכרבע מנכסיה של חברת ענק שמרכיבה את מדד ה-DAX הגרמני - מדד המורכב מ-30 מניות בלבד - מבוססים על מסמכים מזויפים שאף גורם לא בדק, ומי אחראי לכך.

ראשית, ההתפתחויות האחרונות: התביעה הכללית במינכן עצרה את מרקוס בראון - מי שנחשב עד יום חמישי האחרון למנכ"ל המצליח של ענקית התשלומים המקוונים הגרמנית, והפך כעת לחשוד העיקרי בפרשת ניפוח שוויה של החברה. אתמול החליט בית המשפט במינכן לשחרר את בראון בערבות של חמישה מיליון אירו.

היום (ג') הודיעה החברה כי בראון - שהיה מחזיק המניות הגדול ביותר בה עם יותר מ-7% - מכר במהלך הקריסה בערך המניה בימים חמישי ושישי חלק גדול ממניותיו, בשווי של יותר מ-155 מיליון אירו. החברה דיווחה על המהלך רק ביום שלישי בערב. לפי הדיווחים, בראון מכר כ-5 מיליון מניות מתוך 8.7 מיליון המניות שהיו ברשותו, מאז שהזרים כספים לחברה ועבר לכהן כמנכ"ל בשנת 2002.

בראון, 51, נעצר לפי הדיווחים בגרמניה לאחר שזומן למשרדי התביעה כדי להתעמת עם הטענות נגדו. הוא התפטר מתפקידו ביום שישי, אחרי שנחשף היקף התרמית בחברה.
בין העילות המרכזיות למעצר, מדווחת התקשורת במדינה, נמצאת ההאשמה כי המנהל האוסטרי, שכיהן בתפקיד מנכ"ל החברה מאז 2002 והחזיק ב-7% ממניותיה, "ניפח את שווי הנכסים והמכירות של החברה באמצעות הכנסות מומצאות, במטרה להפוך את החברה לאיתנה יותר מבחינה פיננסית ולאטרקטיבית יותר למשקיעים וללקוחות". בית המשפט אמור לקבוע אם קיימת סכנה שיברח מהמדינה, ולהחליט בהתאם על תנאי מעצרו.

פרשת הונאת הענק בוויירקארד התפוצצה בסוף השבוע האחרון. חברת רואי החשבון EY (לשעבר "ארנסט אנד יאנג") המלווה את החברה הגרמנית כבר יותר מעשור הודיעה כי אינה מוכנה לחתום על נכונות הדוח הפיננסי של החברה לשנת 2019, והצביעה על 1.9 מיליארד אירו שלכאורה "נעלמו" ממאזני החברה - כרבע מנכסיה הכוללים - כסיבה לכך. היא דיווחה כי לא הצליחה לקבל ערובות משני בנקים בפיליפינים שבהם היה אמור סכום זה להיות מופקד בחשבונות נאמנות, במטרה לאפשר את פעילותה העסקית של החברה באסיה.

לאחר מכן התגלגלו האירועים במהירות: בתוך יומיים קרסה המנייה ב-63% (הירידה החדה ביותר בהיסטוריה של מדד ה-DAX) וסמנכ"ל התפעול, גם הוא מאוסטריה, יאן מרזלק, פוטר. יום לאחר מכן התפטר גם מנכ"ל החברה מרקוס בראון, כשהוא מאשים שהחברה "נפלה קורבן" לתרמית.

התרסקות מטאורית

כלי התקשורת הגרמניים נשלחו על ידי החברה לרחרח מה קורה בפיליפינים, אולם הבנקים שלכאורה היו אמורים להיות שותפים של וויירקארד הבהירו כי מעולם לא קיבלו ממנה כספים וכי לא ניהלו שום חשבון נאמנות בעבור החברה. גם הבנק המרכזי בפיליפינים אישר שסכומים כאלה מעולם לא הועברו למדינה. הם אמרו כי המסמכים שהציגו להם רואי החשבון "היו בבירור מזויפים".

רגע לפני שנפתח שבוע המסחר הודיעה החברה הגרמנית כי 1.9 מיליארד האירו הללו למעשה לא "נעלמו" בתוך מאזניה, אלא ש"בסבירות גבוהה לא היו קיימים אף פעם".
כתוצאה מכך, במהלך יום מסחר אחד קרסה המניה ב-63%. והטלטלה נמשכה, כאשר ביום שלישי זינקה המניה ביותר מ-25%.

מחפשים אשם: מעצרים, חקירות וגל תביעות נגד EY

בינתיים, משקיעים מוסדיים באירופה, שהפסידו מאות מיליוני אירו כתוצאה מהקריסה של מניית וויירקארד בימי המסחר האחרונים מתכוונים להגיש תביעה נגד חברת EY. בין אלו שהודיעו על כוונתם להגיש תביעה נמצאת קרן פנסיה הולנדית, משקיעים פרטיים, שאליהם יצטרכו ככל הנראה גם גופי השקעות גדולים.

גל התביעות הצפוי, שחלק מהן כבר הוגשו על ידי עורכי דין המתמחים בייצוג משקיעים, דיווח אתמול העיתון הכלכלי "הנדלסבלאט", מבוסס על טענות כי EY התרשלה בתפקידה, ונכשלה לגלות כי חשבונות הבנק שבהם היו אמורים להיות מופקדים אותם 1.9 מיליארד אירו למעשה לא היו קיימים. EY מלווה את חברת וויירקארד כבר 11 שנים וחתומה על דוחות הביקורת של החברה, כולל הדוחות השנתיים מאז 2009.

לפי התובעים, ההודעה של החברה בסוף השבוע, כי אינה מוכנה לחתום על הדוח לשנת 2019, נעשתה רק אחרי שהמתחרה העיקרית שלה - חברת KPMG - נשכרה לצורך חקירה חשבונאית מיוחדת במאזני החברה, ופירסמה כבר באפריל כי היא חושדת בנוגע לקיומם של מיליארד אירו בחשבונות נאמנות.

הודעת וויירקארד, שלפיה התרמית "עשויה להשליך על דוחות כספיים שהתפרסמו בשנים האחרונות" פותחת פתח לאחריות אפשרית של חברת רואי החשבון, שלא הגיבה על הטענות כלפיה. לפי הדיווחים, המשקיעים תובעים כי החברה תשיב להם את ההפסד שבין המחיר שבו קנו את המניה לבין מחירה כיום.

גרמניה שואלת: מזעזע, סקנדל, כיצד זה קרה?

בגרמניה בעיקר תוהה הציבור כיצד חברת-ענק שהיתה אמורה לייצג את העתיד הדיגיטלי של העסקים במדינה, שהתחרתה עם ענקיות כמו "אמריקן אקספרס" ו"פייפאל" בתחום התשלומים המקוונים, הגיעה למצב שבו היא חשודה בביצוע תרמית בשווי גדול כל כך. "אנחנו עוקבים אחרי הפרשה כמו סרט מתח", כתב אחד העיתונים הכלכליים, "נזרקים בין ההתפתחויות באשהיים (הפרבר של מינכן שבו ממוקמת הנהלת החברה) לבין הפיליפינים".

השבועון המאופק בדרך כלל "די צייט" הגדיר את הפרשה כ"ככל הנראה הסקנדל הכלכלי הגדול בהיסטוריה של גרמניה", וגם ה"זידויטשה צייטונג" ממינכן כתב כי הפרשה "צומחת בהדרגה להיות סקנדל המאזנים החמור ביותר בגרמניה".

לפחות גורם אחד הזדרז לקחת אחריות על כישלונו בפרשה, גם אם ללא השלכות מעשיות בשלב זה. ראש הרשות הפדרלית הגרמנית לפיקוח פיננסי (BaFin) אמר ביום עיון: "לא היינו אפקטיביים מספיק לאתר את הבעיה הזו". הוא אמר כי "דבר כזה לא היה צריך לקרות", והגדיר את הפרשה כ"אסון מוחלט". "אנחנו בעיצומו של המצב המזעזע ביותר שבו היתה חברת DAX אי פעם", הוסיף. הרשות הגרמנית עומדת בפני טענות כבדות, בין השאר משום שדווקא פעלה לטובת וויירקארד בשנים האחרונות.

אחרי שהחלו להתפרסם ב"פייננשל טיימס" ב-2019 כתבות מבוססות על בעיות בחטיבת העסקים של החברה באסיה, החליטו ב-BaFin באופן תמוה לחקור דווקא את העיתונאי שפירסם אותן.

העיתונאי, דן מק’קרום, נחשד שהיה מעורב בהצבת "שורט" על המניה או ששיתף פעולה עם משקיעים שעשו את. גם החברה עצמה הגישה תביעה נגד העיתון, וההחלטה של הרשויות הגרמניות נתפסה כגיבוי משמעותי לעמדה שלה. בצעד חסר תקדים, הרשויות אף אסרו לבצע שורט על מניית וויירקארד לתקופה מוגבלת בתחילת 2019. כתוצאה מכך, גם מאז פרסום הכתבות בעיתון הבריטי, שלא הצביעו במדויק על הסכום האדיר שחסר במאזני החברה אלא על נורמות עסקיות פסולות, שווי המניה של החברה רק הלך ועלה.

ביקורת נשמעת בגרמניה גם על הבנקים שהלוו כסף לחברה, על גופי ההשקעות שהשקיעו בה את כספי הציבור הגרמני, וגם על סוכנויות הדירוג שנכשלו בתפקידן. סוכנות דירוג האשראי מודי’ס הודיעה כי היא מפסיקה לכסות את מניית וויירקארד "עד שיתברר המצב".

הנפגעים: מגולדמן זאקס ועד פנסיונרים בשווייץ

כעת נמצאת החברה, שמנוהלת ידי האמריקאי ג’יימס פרייס (49) במשא ומתן עם הבנקים המספקים לה אשראי, נכון לעכשיו, בשווי שני מיליארד אירו, על המשך עסקיה. אלה דווקא פרחו בחודשים האחרונים בעקבות התרחבות המסחר המקוון בשל המאבק במגיפת הקורונה. החברה הודיעה כי ברצונה להמשיך בעסקיה.

בין הגופים שהפסידו את הסכומים הגדולים ביותר נמצאים מחזיקי המניות העיקריים של החברה, ביניהן גם בראון עצמו, שמחזיק 7% מהחברה ולא התראיין או הגיב עד כה אחרי התפטרותו ומעצרו. גם גולדמן זאקס, מורגן סטנלי, סוסיטה ג’נרל, בנק אוף אמריקה, בלאקרוק, סיטיגרופ וגופי השקעות נוספים הם ממחזיקי המניות העיקריים.

בשוויץ דווח כי בנק קרדיט סוויס קנה באחרונה את חלקו של הבנק היפני סופטבנק בחבילת אג"חים גדולה של החברה. "במלים אחרות, הסקנדל הגרמני משפיע כעת על פנסיונרים שוויצרים", כתב אחד מעיתוני שווייץ.

"ברור לכל שהמערכת הפיננסית הגרמנית הביאה בושה על עצמה", כתב ה"זידויטשה צייטונג": "המפקחים נכשלו, סוכנויות הדירוג גם, המבקרים, הבנק וחברות ההשקעות שכולן שרפו כספי משקיעים בלי שאלות... גרמניה נראית לעולם מבחוץ כמדינה שבה חברי הנהלה מיודדים עם פוליטיקאים, עם המפקחים ועם המבקרים, ושבה הם מגנים אחד על השני".

שר הכלכלה הגרמני פיטר אלטמאייר הוסיף: "היינו מצפים לדבר כזה בכל מקום - רק לא אצלנו בגרמניה... חשוב מאוד שהמקרה לא יחזור על עצמו, כדי לשמור על המוניטין של גרמניה בסקטור הבנקאות והמימון". 

וויירקארד

החברה הוקמה ב-1999, והפעילות המרכזית שלה היא תשלומים מקוונים ואשראי לעסקים ● מטה החברה נמצא במינכן, והיא מעסיקה כ-5,300 עובדים ● מחזור החברה, שכעת מוטל בספק , הוערך ב-2 מיליארד אירו

Wirecard  - מההקמה ועד לחדר החקירות

1999
נוסדה במינכן כחברת סליקה ותשלומים מקוונים בתחומים כמו הימורים ברשת

2002
מרקוס בראון האוסטרי מזרים כספים לחברה וממונה למנכ"ל; החברה מתחילה תהליך צמיחה שמביא אותה להתחרות מול "אמריקן אקספרס" ו"פייפאל" על תחום התשלומים המקוונים

2018
החברה נכנסת למדד ה-DAX ןנחשבת כמבשרת את "העתיד הדיגיטלי" של העסקים במדינה

2019
סדרת כתבות על אי-סדרים בחטיבת אסיה מתפרסמות ב"פייננשל טיימס". הדוחות הכספיים של החברה מאושרים על ידי חברת EY

2020
החברה שוכרת את KMPG לבצע חקירה: בבדיקה לא נמצאים מיליארד אירו שהיו אמורים להיות בחשבונות בפיליפינים

18.6.2020
בעקבות הממצאים, EY מרחיבה את הבדיקה ומוצאת כי למעשה חסרים 1.9 מיליארד אירו

19.6.20
מנכ"ל החברה מרקוס בראון מתפטר

22.6.2020
המניה משלימה ירידה של 86% תוך חמישה ימים

23.6.2020
מרקוס בראון נעצר

עוד כתבות

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה