גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט, תסתכלי במראה: את יותר מדי לבנה

הם מינו אחראים על גיוון תעסוקתי, שינו את כללי חיפוש המועמדים, הציבו לעצמם יעדים כמותיים ובכל זאת: המרכז הפיננסי הגדול בעולם הוא עדיין מועדון סגור של גברים לבנים ● האם המהומות בארצות הברית סוף-סוף ישנו את המאזן?

עוזרי מנכ"לי הבנקים הגדולים בארה"ב בשימוע על אחריות הבנקים למשבר הכלכלי ב־2008. 100% לבנים / צילום: AP - Tom Williams
עוזרי מנכ"לי הבנקים הגדולים בארה"ב בשימוע על אחריות הבנקים למשבר הכלכלי ב־2008. 100% לבנים / צילום: AP - Tom Williams

כשצ'רלס שרף קיבל לידיו את בנק וולס פארגו בשנה שעברה, והופקד על חילוצו משערוריית החשבונות המזויפים שלו, הוא הביא איתו "צוות ניקוי" שכלל קולגות לשעבר מהקריירה הארוכה שלו בוול סטריט. סמנכ"ל הביצוע ומנהלי יחסי הציבור, חטיבת כרטיסי האשראי והתכנון האסטרטגי החדשים עבדו כולם עם שרף בג'יי. פי. מורגן צ'ייס ובבנק אוף ניו יורק מלון (Mellon). ותיק אחר בהנהלת ג'יי.פי. מורגן הצטרף למועצת המנהלים. לכולם מכנה משותף נוסף: הם לבנים.

בימים אלה, כשגל של מהומות מטלטל ומפלח את ארה"ב בעקבות אפליה על רקע גזעי, שרף הבטיח לשפר את המצב. במכתב ששלח ב-16 ביוני לעובדי וולס פארגו הוא התחייב כי אחד הפרמטרים שלפיהם יחולקו בונוסים למנהלים יהיה מידת הרבגוניות האתנית של מחלקותיהם. עוד הוא הבטיח כי בכוונתו להכפיל את מספר המנהלים הבכירים השחורים בבנק עד 2025. אלא שלמחרת הוא הציג את מנהל חטיבת ניהול ההון החדש של וולס פארגו: בארי סאמרס, גם הוא גבר לבן, אשר עבד לפני כן בג'יי. פי. מורגן.

בלחץ גל המחאה ולאור הקריאה ההמונית לצדק גזעי בעקבות מותו של ג'ורג' פלויד, מנהלים מכל המגזרים נדרשים כעת לבחון את התרומה שלהם - אם הייתה כזו - לגיוון תעסוקתי בארגוניהם. בוול סטריט מדובר במשימה עוד יותר קשה ומפרכת: המגזר הפיננסי נשאר לבן בצורה מובהקת, גם אחרי שנים של תשלום מס שפתיים על הצורך לגייס ולשמר עובדים ממוצאים שונים ומיליוני דולרים שנשפכו על המאמץ הזה.

הדבר בולט בעיקר בצמרת. כל מנכ"לי הבנקים הגדולים בארה"ב הם לבנים, כמו גם הרוב המכריע של הבכירים בניהול הנכסים, קרנות ההשקעות הפרטיות וקרנות הגידור, שאוחזים במנופי ההשפעה בוול סטריט.

גם כשמתבוננים בדרג הניהולי שמתחת להנהלה הבכירה, התמונה דומה למדי. מבין 100 אלף המנהלים בחברות פיננסיות שנבדקו ב-2018, רק 2,644 הם שחורים ו-3,682 הם היספאנים, לפי נציבות שוויון ההזדמנויות בתעסוקה בארה"ב. בסך הכול פחות מ-10% מהמשרות הלא פקידותיות בחברות הפיננסיות בארה"ב הן של שחורים או היספאנים, הרבה מתחת לשיעורם בכלל האוכלוסייה. המספרים לא השתנו מאז שנת 2009, למרות עשור שבמהלכו מינו הבנקים אחראים לגיוון כוח האדם, ושינו את הליכי הגיוס והקידום שלהם.

ההנהלות מתחייבות לשנות את המצב. "אנחנו צריכים להשתפר", אמר מנכ"ל בלקרוק לארי פינק, שמתכנן להגדיל את מספר העובדים השחורים בחברה ב-30% עד 2024.

חבר מביא חבר מהקולג'

לסטר אואנס, מנהל אפרו-אמריקאי, יצטרף לוולס פארגו החודש כראש יחידת תפעול חוצת-חטיבות בבנק. במכתבו לעובדי הבנק מאמצע יוני טען שרף כי הבעיות הרגולטוריות יקשו עליו להרחיב את מעגלי החיפוש ואת שיטות איתור הבכירים למשרות הניהול: "המציאות המצערת היא שיש מאגר מוגבל מאוד של מנהלים שחורים בעלי הניסיון הספציפי שאנחנו מחפשים", כתב.

נתונים: נציבות שוויון הזדמנויות בתעסוקה בארה"ב

לכאורה הטענה של שרף נכונה. הסיבות ללובן של וול סטריט מושרשות מאוד ומונעות פתרונות קלים. מנגנוני הגיוס עדיין מעדיפים אוניברסיטאות עילית פרטיות. מודל ההתמחות מאפשר למנהלים להעדיף מתמחים בעלי רקע דומה לזה שלהם. פערי ההון החברתיים בארה"ב משמעם כי רוב הלקוחות הגדולים ביותר - משפחות עשירות, מנהלי קרנות גידור ומנכ"לי תאגידים - הם לבנים, ונתפסים, בצדק או שלא, כמי שרוצים שכספם ועסקיהם ינוהלו בידי אנשים שנראים כמותם.

סטפני מייסון, בנקאית פרטית לשעבר בג'יי. פי. מורגן והיום מרצה בבית הספר לעסקים באוניברסיטת דה פול, אומרת שבנקאים בני מיעוטים מתקשים במקרים רבים להצטרף לצוותים המובילים בבנק. "הרושם שמתקבל הוא כי בני מיעוטים לא מכירים אנשים עשירים, אולי רק זמרי ראפ ושחקני כדורסל. ובפיננסים כל העניין הוא היכן הנכסים נמצאים ומי מחזיק אותם". היא עצמה, אגב, שחורה ועזבה את ג'יי. פי. מורגן ב-2008.

מובן שהאפליה איננה רק של וול סטריט כמעסיקה: המערכת הפיננסית עצמה לא תמיד שירתה היטב אפרו-אמריקאים, אם בכלל. שנים רבות סירבו הבנקים להלוות כספים לקהילות אפרו-אמריקאיות שלהן הכנסה נמוכה. אומנם היום כבר אסור להם למתוח קו כזה בין שכונות, אך קהילות רבות עדיין מתקשות לתקן את הנזק שגרמה מדיניות ההלוואות הגזענית לשעבר.

לוול סטריט יש היסטוריה ארוכה של פילוג על רקע אתני. חברות כמו גולדמן זקס וליהמן ברדרס קיבלו בברכה בנקאים יהודים שלא התקבלו לעבודה בבנקים הגויים האליטיסטיים. החומות הללו נפלו בינתיים, וגולדמן הוא היום האליטה של וול סטריט, אבל הפער הגזעי נשמר.

בחברות ניירות ערך בניו יורק שיעור השחורים וההיספאנים לא רק שלא עלה, אלא אפילו ירד מאז 2005, וכל קבוצה היוותה 9%-10% מכוח העבודה הפיננסי, כך לפי החשב הכללי של מדינת ניו יורק. שתי הקבוצות האלו איבדו משרות בקצב כפול מזה של העובדים הלבנים בשנים הרזות שאחרי משבר 2008, ומהוות כיום רק 6%-8% בהתאמה מכוח העבודה הפיננסי בעיר.

הבעיה מתחילה מוקדם: הבנקים וחברות ניהול הנכסים שוכרים מדי שנה אלפי בוגרי מכללות לאיוש משרות זוטרות. היסטורית, רובם העדיפו רשימה של אוניברסיטאות פרטיות יוקרתיות. הצנרת הזו רק מחזקת את עצמה כאשר בוגרי אוניברסיטאות לשעבר חוזרים אליהן כדי לראיין עובדים חדשים, במקרים רבים בעזרת רשתות חברתיות לא פורמליות כמו אחוות סטודנטים וקבוצות ספורט.

"אנשים שוכרים אנשים שהם חשים איתם בנוח, עם קורות חיים שדומים לשלהם", אומר רג'ינלד בראון, בכיר בחברת המסחר GTS. בראון מספר שהוא היה הסוחר השחור היחיד כשהתחיל לעבוד באולם המסחר של בורסת ניו יורק ב-1992. מאוחר יותר נודע לו שהבוסים שלו בקבוצת UBS לעתיד דנו ביניהם באופן פרטי אם הוא יוכל להצליח שם. "ללא מאמץ מודע יהיה קשה מאוד לגוון את המוסדות הללו", הוא אומר.

שחורים עוזבים יותר

חברות רבות קבעו יעדים והרחיבו את מאמצי הגיוס לאוניברסיטאות ממדינות מגוונות יותר מבחינה אתנית. חלקן משתמשות בתוכנות ראיונות וידיאו כדי להרחיב את הגיוס עוד יותר.

מבין המגויסים החדשים של ג'יי. פי. מורגן ב-2019 היו 13% שחורים ו-16% היספאנים. מבין אלו שיצטרפו לגולדמן זקס הקיץ 11% יהיו שחורים ו-14% היספאנים - הבנק החל בשנה שעברה לחייב מנהלים לראיין שני מועמדים מרקע אתני שונה למשרות פתוחות. בלקסטון תגייס כעת עובדים ב-44 מכללות, לעומת תשע מכללות ב-2015, כדי לקבל מאגר מועמדים מגוון יותר.

ולמרות כל המאמצים הללו, כניסה למוסד איננה מבטיחה הצלחה. עובדים בני מיעוטים מתלוננים זמן רב על פרקטיקות פנימיות ועל הטיות של לקוחות שמקשות עליהם להתקדם. העובדה שרק מעטים מהם מגיעים לדרגים הבכירים היא עדות שהם עוזבים בשיעורים גדולים יותר בהשוואה לעמיתיהם הלבנים.

מלודי הובסון, דירקטורית בג'יי. פי. מורגן ומנכ"לית משותפת באריאל אינווסטמנטס, מחברות ניהול ההון הגדולות בארה"ב שהיא בבעלות שחורים, אומרת שהחברות מצביעות לעתים קרובות מדי על המאמצים שלהן, אך מסתירות את ההתקדמות הזעומה שלהן בגיוון כוח העבודה. משום כך היא סבורה שאפקטיבי יותר לתגמל בבונוסים בהתאם לגיוון האתני במחלקה.

אגב, לא מפליא לגלות כי משרות שמחייבות קשר ישיר עם המנכ"ל ועם לקוחות עשירים - שרובם ככולם לבנים - קשות במיוחד להשגה עבור עובדים שחורים. "אתה עובד מול קהל", מודה בראון. "קשה להכניס מועמדים מגוונים לתפקידים כאלו, כי אתה חושש מהתוצאות".

מחקר מאוניברסיטת M&A בטקסס, שהתפרסם בחודש שעבר, מצא שאנליסטים שחורים נקראו פחות להציג שאלות למנכ"לי חברות מאשר אנליסטים לבנים, ולכן גם קשה להם יותר לפרסם מחקרים מקוריים ולקבל תשומת לב של משקיעים.

האתגרים קשים במיוחד בבנקאות הפרטית, שבה היועצים מטפלים במיליונרים. פחות מ-1% מ-16 אלף יועצי ההון של מורגן סטנלי הם שחורים. כך לפי תביעה שהגישה בחודש שעבר מרילין בוקר, ברוקרית לשעבר שהייתה מנהלת יחידת גיוון כוח העבודה בבנק. הבנק דוחה את הטענה שלה על אפליה והודיע שייאבק בה.

קתי פרייזר, 58, הייתה ברוקרית-כוכבת במריל לינץ' כשמורגן סטנלי שכרה אותה ב-2007 לסניף שלה בהונולולו, שניהל מיליארד דולר ללקוחות עשירים. בתוך שנה, היא אומרת, הסיכויים שלה התחילו להתפוגג. כשקבוצת ברוקרים עזבה את הבנק והחברה חילקה את תיקי הלקוחות שלהם, בסך 2 מיליארד דולר, בין הברוקרים שנשארו, היא לא הובאה בחשבון. "כל הסירות של האחרים צפו למעלה", אמרה פרייזר. "רק שלי ירדה וירדה". הוא עזבה ב-2013 ומשתתפת כעת בתביעת האפליה נגד הבנק, שנידונה בבית משפט פדרלי במנהטן.

נתונים: נציבות שוויון הזדמנויות בתעסוקה בארה"ב

הדוברת של מורגן סטנלי מכחישה את ההאשמות של פרייזר, ומוסיפה: "אנחנו מחויבים לקידום תרבות רבגונית". לדבריה, פרייזר קיבלה הקצאת כספי לקוחות לחשבון שלה לפי מדיניות החברה, והייתה הגבלה של ההקצאה בשנת העבודה הראשונה בחברה. פרייזר מצדה אומרת שהמדיניות הזו יושמה בצורה סלקטיבית, ושני ברוקרים שעבדו בבנק פחות משנה קיבלו עשרות מיליוני דולרים מחשבונות של לקוחות באותה חלוקה מחדש של 2 מיליארד דולר.

פרייזר אומרת שחשבונות של לקוחות חולקו מחדש 40-30 פעמים בשש שנות עבודתה בחברה, ו"אני לא יכולה להיזכר בפעם אחת שבה קיבלתי חלק טוב". לדבריה, באחת הפעמים אמר מנהל שטיפל בחלוקת כספי לקוחות חדשים לברוקרים ש"כמה לקוחות לא רוצים יועצים שחורים".

אחרי שיועץ פיננסי אחר עזב, פרייזר אומרת שהיא קיבלה לטיפול את החשבון של אחיו הצעיר, עם 740 דולר בלבד. היא ניסתה ללא הצלחה להצטרף לצוותים שהיו אולי משפרים את הקריירה שלה, "אבל אנשים דחו אותי, כי הם ראו מי לא מקבלת תמיכה מהחברה".

בינתיים בישראל: המצב לא יותר טוב | שני אשכנזי

בשנים האחרונות יותר ויותר חברות, גם בישראל, מבינות את החשיבות שבגיוון תעסוקתי. המוטיבציה לכך נובעת במידה רבה מהלחץ הציבורי אך היא גם עסקית. לצד שורה של מחקרים מהשנים האחרונות פורסם דוח של חברת הייעוץ מקינזי (ינואר 2018), שערכה מחקר בקרב 1,000 חברות גדולות ב-12 מדינות, ובו בחנה את הנתונים הפיננסיים של כל ארגון וההרכב האתני והמגדרי בו. חברות בהן פעל צוות ניהולי בעל הרכב מגוון דיווחו על תוצאות עסקיות טובות יותר מארגונים אחרים. גיוון סביב שולחן מקבלי ההחלטות, אם כן, מרחיב את שדה הראייה, והופך את הארגון לרווחי יותר.

המצב בישראל, בזירות רבות, איננו מיטבי. בפרויקט הדירקטוריות של "גלובס", שבו ספרנו כמה נשים יושבות בדירקטוריונים בסקטורים השונים בישראל, המגזר הפיננסי לא הצטיין לטובה. נשים הן 34% מההנהלות בענף הביטוח - אבל רק 22% מחברי הדירקטוריונים. בבנקים מכהנות 14 דירקטוריות מתוך 69 חברים סך הכול. על גיוון רחב בעמדות הנהלה אין נתונים שיטתיים. אך מדד מעלה, שבו לוקחות חלק באופן וולונטרי חלק מהחברות במגזר הפיננסי, אוסף נתונים באשר לגיוון בקרב עובדי החברות. לפי נתוני מעלה, ערבים מהווים 3% מכלל כוח העבודה במגזר הפיננסי, חרדים 8%, עובדים עם מוגבלות 3% והקהילה אתיופית אחוז בלבד. החברות השותפות במדד מעלה במגזר הפיננסי הן הפועלים, לאומי, דיסקונט, אגוד, איי.בי.איי, כלל, הפניקס, מיטב דש, הראל, ביטוח ישיר, כאל ולאומי קארד מקס.

באשר לשדרת ההנהלה, אף שבגזרה המגדרית נעשתה התקדמות, בזירות האחרות השינוי המיוחל עדיין זוחל. במחקר שביצע מכון אדוה לפני כשנתיים ובדק את ממוצע השכר לפי קבוצות, נמצאו פערי השכר ניכרים לעין; אשכנזי דור שני בארץ מרוויח כ-1,000 שקל בחודש יותר ממזרחי דור שני בארץ, ואילו יוצאי אתיופיה מצויים בתחתית הטבלה.

האם השינוי המיוחל בפתח? חלק מהחברות מפרסמות מדי שנה דוחות אחריות תאגידית, המחייבים אותן להציג שיפור שנתי קבוע במדדים רבים, ובהם גיוון תעסוקתי. החברוּת במדד מעלה, למשל, גם היא דוחפת את החברות להיות ערות יותר לצורך לגוון את אוכלוסיית העובדים ואת ההנהלות. אך בסופו של דבר הרגולטור קובע את הכללים ובכוחו להאיץ שינויים; עסקים פרטיים של יותר מ-100 עובדים מחויבים להעסיק 3% בעלי מוגבלויות מכלל עובדיהם. בחלק גדול מהחברות וגם בשירות המדינה זה לא קורה באופן מלא. אך דווקא במגזר הפיננסי החוק הצליח לייצר את השינוי, ועובדים עם מוגבלות מהווים 3%. ייתכן כי שיתוף פעולה של הרגולטור והחברות למיסוד קריטריונים להעסקה מגוונת וקידום שוויון הוא המפתח ההכרחי לשינוי.

עוד כתבות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה היום"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית היום (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה היום עומדת על 65%

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש