גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נמחקו העליות בנעילה בוול סטריט: הנאסד"ק נסוג בכ-2% מהשיא

דבריו של נשיא הפד של דאלאס קפלן העבירו את המדדים לירידות ● עונת הדוחות לרבעון השני של השנה בוול סטריט נפתחה: פפסיקו עקפה את התחזיות; הבנקים יפרסמו מחר ובחמישי ● אפל זוכה להעלאת מחיר יעד ממורגן סטנלי ● טסלה מחקה עליות של 15%

זירת המסחר בוול סטריט / צילום: Lucas Jackson , רויטרס
זירת המסחר בוול סטריט / צילום: Lucas Jackson , רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

המסחר בניו יורק ננעל בירידות חדות בסיכומו של יום תנודתי בצל דבריו של נציג הפד קפלן, ובצל העלייה במספר הנדבקים בנגיף הקורונה, שגררה הלילה הגבלות בקליפורניה. מושל קליפורניה, גווין ניוסם, הורה לסגור את כל העסקים שפועלים בתוך חללים סגרים בשל הזינוק בנדבקים בקורונה במדינה. האיסור כולל, בין השאר, מסעדות, בארים, בתי קולנוע ומוזיאונים. עסקים שיוכלו להעביר את הפעילות שלהם לאוויר הפתוח יוכלו להמשיך לפעול. הצו של המושל נכנס לתוקף באופן מיידי. ניוסם ציין כי אתמול מספר הנדבקים החדשים עלה ב-8,358. בנוסף, שיעור הבדיקות החיוביות מסך כל הבדיקות במדינה זינק ל-7.4%.

לאחר שהמדדים עלו בעד 2% במהלך המסחר, מדד הנאסד"ק נסוג ביותר מ-2% משיא כל הזמנים, מדד S&P 500 איבד 0.9%. 

המניות פייסבוק , אמזון.קום , נטפליקס  אלפאבית  ומיקרוסופט  כולן ירדו בסופו של יום לאחר שמוקדם יותר הובילו את העליות.

טסלה איבדה 3% מערכה לאחר זינוק של 15% מוקדם יותר. כעת החברה נסחרת לפי שווי שוק של 277 מיליארד דולר.

22:15

הנפט איבד 1.5% לרמה של 40 דולר לחבית כאשר הברית של מפיקות הנפט, בראשות סעודיה, דוחפת את אופ"ק ובעלות בריתו להגדיל את תפוקת הנפט מאוגוסט, לפי מקורות בקרטל, וזאת על רקע הסימנים שהביקוש חוזר לרמות רגילות אחרי הסרת הסגרים של הקורונה. מדינות מפתח באופ"ק ובעלת הברית רוסיה אמורות להיוועד בחודש הבא כדי לדון בקצב התפוקה הנוכחי. באפריל הסכימו יצואניות הנפט על קיצוץ התפוקה הכוללת של 23 מדינות ברית המפיקות ב־9.7 מיליון חביות ביום, לאחר קריסת הביקוש העולמי לנפט בשל השקורונה.

21:30

התמתנו העליות בוול סטריט על רקע דבריו של נשיא הפד של דאלאס, רוברט קפלן, כי התמיכה בשווקים תרד ככל שהכלכלה תציג שיפור. "מכשירי המימון שהפד השיק במהלך החודשים האחרונים היו חשובים ונחוצים לשמירה על תפקוד השוק. עם זאת, הם לא ישארו עד אינסוף", אמר קפלן. לדבריו, חלק מהפעולות הללו היו נחוצות והוא מאמין שהשוק צריך לחזור למצב שלא כולל כל התערבות מצד הפד. 

העליות החדות שנרשמו במניית טסלה מוקדם יותר, בגובה של 15%, התמתנו והמניה עולה כעת כ-2% בלבד. אמזון  ואפל  עברו לטריטוריה האדומה לאחר שזינקו מוקדם יותר בעד 4%.

19:45

המסחר בוול סטריט מתנהל בעליות חדות כאשר המשקיעים שואבים אופטימיות לגבי מציאת חיסון לנגיף הקורונה, ועל רקע פתיחה חיובית של עונת הדו"חות. נטפליקס, אפל ואמזון עולות ביותר מ-3.5% ודוחפות את מדד הנאסד"ק ב-1.7% - לראשונה מעל רמת ה-11,000 נקודות. 

טסלה  מזנקת לשיא מעל לשווי חברה של 320 מיליארד דולר. (טסלה התנתקה מהמציאות ושווה פי 6 ממרצדס, מה זה אומר על השוק החשמלי? - לכתבה)

ענקית הטכנולוגיה אפל מזנקת ב-4% על רקע העלאת מחיר יעד למניה מצד שני גופי השקעות, בהם מורגן סטנלי שצופה כי מחיר המניה יגיע ל-419 דולר ב-12 החודשים הקרובים, וזאת לעומת מחיר יעד קודם של 340 דולרים.

פפסיקו  סיכמה את הרבעון השני של 2020 עם רווח של 1.32 דולרים למניה על הכנסות של 15.95 מיליארד דולר - מעל לתחזיות שצפו רווח של 1.25 דולרים למניה על הכנסות של 15.37 מיליארד דולר.

מנייתה של מפתחת התרופה לקורונה מודרנה מזנקת ב-10% לאחר שבית ההשקעות ג'פריס החל לסקר את המניה בהמלצת 'קנייה'.

19:00

מניות הטכנולוגיה הגדולות מובילות את העליות בוול סטריט, שפוסחות על דיווחים מדאיגים לגבי התפשטות הקורונה בארה"ב, לאחר שיא יומי במספר הנדבקים.

עונת הדוחות לרבעון השני נפתחה כאשר במוקד יעמדו הבנקים שידווחו מחר וביום חמישי, ונטפליקס  שצפויה לדווח על תוצאותיה בליל חמישי לאחר המסחר כאשר הצפי הוא כי הסגר שנכפה כתוצאה מהקורונה יטיב עם החברה שהוסיפה לערכה כ-70% בשנה החולפת. ברבעון הראשון של השנה נרשמה תוספת של 15.7 מיליון מנויים ברחבי העולם יותר - הרבה מעבר לתחזיות. נטפליקס צופה תוספת של 7.5 מיליון מנויים במהלך רבעון שני.

בורסות אירופה ננעלו בעליות נאות בדומה לסנטימנט החיובי בניו יורק. הדאקס הגרמני זינק ב-1.3%, הקאק הצרפתי עלה ב-1.7% ומדד הפוטסי הבריטי הוסיף 1.3% לערכו.

18:00

מנייתה של יצרנית הרכבים החשמליים טסלה  מזנקת בכ-15% במסחר כעת בוול סטריט, מה שמקנה לחברה של אילון מאסק שווי שוק של 326 מיליארד דולר, ובכך החברה הופכת לעשירית בגודלה בארה"ב מבחינת שווי שוק. מה שמתדלק את העליות מיוחס לדיווחים הערב כי החברה בדרך למדד S&P 500. לאחרונה עדכנה טסלה, שצפויה לפרסם דוחות ב-22 ליולי, כי היא תמסור 90 אלף רכבים ברבעון השני, מעל לתחזיות של השוק ל-70 אלף רכבים. סך מכירות הרכב של טסלה בארה"ב עמד ב-2019 על 195 אלף רכבים. לשם השוואה, פורד מכרה 2.28 מיליון רכבים, טויוטה 2.1 מיליון רכבים ושברולט מכרה 1.9 מיליון רכבים.

אמזון  נסחרת גם היא בשיא כל הזמנים ומוסיפה עוד 3.5% לערכה הערב. 

פייזר  קופצת ב-4.7% בהמשך לדיווח על תוצאת טובות בניסוי ראשוני בתרופה לטיפול בקורונה.

16:30

שבוע המסחר בוול סטריט נפתח בעליות שערים על אף העלייה במספר הנדבקים בקורונה בארה"ב. רק אתמול נרשם שיא יומי במספר הנדבקים בארה"ב כאשר בפלורידה לבדה נדבקו 15,299 בני אדם - העלייה היומית החדה ביותר מבין כל המדינות בארה"ב, שרושמת 60,000 הידבקויות בכל אחד משלושת הימים החולפים.

מדד הנאסד"ק מזנק ב-1.2%, הדאו ג'ונס עולה ב-0.9% מדד S&P 500 מוסיף 0.7% לערכו.

מניית טסלה מזנקת בעוד 11% ונסחרת במחיר של 1,726 דולר.

מניות הטכנולוגיה ממשיכות לבלוט בעליות. אפל ואמזון קופצות בכ-3% כ"א, מיקרוסופט מטפסת ב-1%, מנייתה של פייסבוק עולה ב-1.4%.

מניית למונייד הישראלית מזנקת בכ-10% נוספים.

14:05

יום המסחר בוול סטריט צפוי להיפתח במגמה חיובית, לקראת פתיחת עונת הדוחות לרבעון השני בהמשך השבוע.

הנפט נחלש וחוזה מסוג ברנט רושם ירידה של 1.7% לרמה של 42.5 דולר לחבית. ד"ר גיל מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי , מעריך בסקירת הנפט השבועית כי "הביקוש לנפט צפוי להישאר נמוך יחסית בעת הקרובה, זאת למרות שהביקוש למוצרי נפט החל לעלות מרמת השפל. להערכת סוכנות האנרגיה הבינלאומית (IEA ) הביקוש העולמי לנפט, גם לאחר שיתאושש, צפוי להישאר נמוך במהלך השנה לעומת הרמה שהייתה לפני התפרצות וירוס הקורונה. כמו כן, ב- IEA מעריכים כי הביקוש לדלק בארה"ב צפוי להיות נמוך בקיץ הנוכחי בכ-5%-10% מהרמה שהייתה ב-2019 והביקוש לדלק מטוסים צפוי להמשיך להיות נמוך במחצית השנייה של 2020 בעשרות אחוזים מהרגיל. בנוסף, ב- EIA צופים שמלאי הנפט הגלובלי יתכווץ במחצית השנייה של 2020 וההתכווצות במלאי צפויה להימשך גם ב-2021, מה שצפוי להמשיך להפחית את הלחץ על מקומות אחסון הנפט".

12:35

נמשכת המגמה החיובית באירופה ומדדי המניות המובילים מתקדמים ב-0.4%-0.9%. בניו יורק צפוי שבוע המסחר להיפתח בעליות של 0.5%-0.6% במדדי המניות.

במסחר המוקדם נרשמות עליות של 1%-3% במניות נטפליקס , אפל , אמזון וטסלה . כולן עלו לשיאים חדשים במהלך הימים האחרונים. 

נטפליקס צפויה לפרסם דוחות רבעוניים בהמשך השבוע. 

11:00

שבוע המסחר בבורסות אירופה נפתח במגמה חיובית, כשהמשקיעים מעדיפים להתמקד בהמשך חזרת הכלכלה לפעילות ולא בעלייה במספר חולי הקורונה בעולם. 

מניית NELES מזנקת ב-35% לאחר שהחברה השבדית אלפא לאוול פרסמה הצעת רכש במזומן לחברה. 

07:15

שבוע המסחר העולמי נפתח עם עליות שערים בבורסות המרכזיות של מזרח אסיה.  מדדי המניות באסיה רושמים היום עליות של 0.8%-1.8%, ובמסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות עליות קלות. 

הזהב ממשיך לטפס ומחיר האונקיה עולה ב-0.3% ל-1,807 דולר. הנפט נחלש בכ-0.7% וחוזה ברנט עומד על כ-43 דולר לחבית. 

עונת הדוחות לרבעון השני של השנה בוול סטריט צפויה להיפתח השבוע עם פרסום תוצאת הבנקים. סיטיגרופ, וולס פארגו וג'י.פי מורגן צפויים לפרסם דוחות ביום שלישי, כאשר מורגן סטנלי ובנק אוף אמריקה, ידווחו ביום חמישי הקרוב. עיני המשקיעים נשואות לתוצאות באם יהיו מעל או מתחת לתחזיות, כאשר השפעת הקורונה אמורה להיות מורגשת היטב, אם כי המשקיעים ייתנו את תשומת הלב בעיקר לתחזיות שהחברות יפרסמו להמשך בצל חוסר הוודאות כתוצאה מהשלכות הקורונה.

ארי ואלד, האסטרטג הטכני של אופנהיימר, מציין בסקירה שפרסם כי מהלך העליות בשוק המניות ממשיך להתאפיין בהשתתפות נמוכה של מניות רבות, במיוחד בקרב מניות חברות קטנות, מניות "ערך" ומניות באירופה. המצב אופייני בדרך כלל בשלב הראשון של התאוששות השווקים לאחר השפל, ואינו פוסל, להערכת ואלד, את המגמה החיובית הכללית. יחד עם זאת, הוא מציין את החשיבות הגבוהה לסלקטיביות בתהליך ההשקעה בשוק המניות, תוך דגש ל אפיקי המומנטום .

מבחינת האלוקציה בארה"ב, ממשיך ארי ואלד להמליץ על סקטור הטכנולוגיה על כל גווניו ועל סקטור הבריאות, כנגד זהירות מסקטורי האנרגיה, הסחורות, התשתיות והנדל"ן.

עוד כתבות

רפורמת הפרטיות / צילום: Shutterstock

חשופים לקנסות כבדים: רשות הפרטיות יוצאת במבצע אכיפה רחב באתרי הסחר

"תיקון 13" לחוק הגנת הפרטיות, שנכנס לתוקף באוגוסט, הגדיל את כוחה של הרשות הממונה וקבע דרישות חדשות לעסקים ● לאחר תקופת אכיפה סלחנית, המבצע יוצא לדרך: אתרי סחר קטנים קיבלו מכתבי התראה, והם חשופים לעיצומים כבדים ● במקביל, עורכי דין מתריעים מפני גל תביעות ייצוגיות, כפי שקרה עם חוקי הנגישות

השריפה בפליסיידס. השמידה 6,837 בתים / צילום: ap, Jae C. Hong

כמעט שנה לאחר ששכונת היוקרה ב־L.A עלתה באש - נבנה שם בית חדש

הבית הוקם עם קאץ’: אי־אפשר לקנות אותו, הוא אינו למכירה ● אבל הוא מרמז על מה שאפשרי, בזמן שקליפורניה מנסה להקל על תהליך השיקום

דוחות כספיים / צילום: תמר מצפי

דוח של רשות ני"ע מגלה אילו חברות פרסמו את הדוחות הארוכים ביותר

מבדיקה שערכה רשות ני"ע עולה כי ב-20 השנים האחרונות נרשמה עלייה של כ-60% באורך הכולל של הדוחות שמפרסמות החברות הבורסאיות ● בנוסף נמצא כי הדוחות כוללים כפילויות ומידע לא רלוונטי ● ההמלצות המרכזיות: לקצר, למנוע חזרתיות ולהתמקד במידע מהותי למשקיעים

הדמיית הפרויקט. רמת מחיר שלא נראתה בעיר שנים / הדמיה: MY ARCHITECTS

קרקע בצפון ת"א בעשירית מהמחיר בשדה דב? זה מה שתצטרכו לעשות כדי לשים עליה את היד

על שטח של כחצי דונם קרקע במתחם ברקאי ניתן לבנות 30 יח"ד ● מדובר במתחם להתחדשות עירונית, אולם תא השטח מפורסם במכרז פומבי של רמ"י ● מחיר המינימום משקף רק כ־141 אלף שקל קרקע לכל יח"ד

כביש מס' 91 ברמת הגולן / צילום: Shutterstock

הנוסחה החדשה של רמת הגולן לפיתוח מסחרי

הממשלה הגדירה כיעד את הגדלת האוכלוסייה ביישובי הגולן ב-50% עד סוף העשור ● במקביל מתגבשת תפיסת הפיתוח: הנדל"ן והמסחר משרתים את הקהילה, והתעשייה והתיירות מכבדות את המקום ● כך, השקט והאיטיות הופכים למטבע החדש של איכות חיים

רכבים חשמליים / צילום: Shutterstock

פשרה של הרגע האחרון: מה יקרה למס על רכבים חשמליים מ-1 בינואר?

עפ"י הפשרה, גובה מס הקנייה יעלה מ-45% ל-48%, וזאת במקום ל-52% כפי שרצה האוצר בתחילה ● במקביל, הגובה המרבי של הטבת המס בשקלים התכווץ ב-8,000 שקל נוספים ויעמוד על 22 אלף שקל בלבד

איזה תנאים מציעים בתי ההשקעות והבנקים לבני הנוער / צילום: Shutterstock

"יש מהפך מטורף בתחום": איפה הכי משתלם לפתוח תיק השקעות מתחת לגיל 18?

יותר ויותר צעירים בגיל תיכון ואף מתחת לכך מבקשים להיכנס למסחר בבורסה ● מנהלי הכספים מאפשרים זאת תחת סייגים שונים: מפיקוח או ביצוע של ההורים, דרך דרישה להגיע לסניף בכל קנייה ומכירה ועד איסור השקעות מסוכנות

בחירות בישראל / עיצוב: אלישע נדב

איך השנה הקרובה תשפיע על הממשלה, עד שנגיע לקלפי?

כניסה לשלב ב' בעזה בתסריט של ממשלת מעבר, חלוקת הטבות לפני שהכנסת תפוזר, מגבלות על מינויי בכירים ואפשרות שהתקציב יטרוף את הקלפים עוד לפני המועד המתוכנן ● ישראל נערכת לשנת בחירות - ואת ההשפעות אפשר להרגיש כבר עכשיו ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

מגדלי דה וינצ'י לאחר הפגיעה / צילום: AP, Leo Correa

תמורת 61 מיליון שקל: צחי אבו רכש את הדירות ההרוסות במגדלי דה וינצ'י

במשך שנים ניסו עיריית תל אביב ורמ"י למכור את 40 הדירות בפרויקט מגדלי דה וינצ'י, אך היזמים לא ראו בהן אטרקציה ● כעת, לאחר פגיעת הטיל האיראני והקיזוז המשמעותי במחיר, היזם צחי אבו זיהה את הפוטנציאל ורכש אותן תמורת 61.5 מיליון שקל ● עלויות השיקום עשויות להגיע ליותר מ-10 מיליון שקל

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

תל אביב ננעלה בעליות קלות; מדד הביטוח קפץ, מניות הבנייה ירדו

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.2% ● מידרוג בוחנת את השפעת רכישת השליטה באלומיי על נופר אנרג'י ● מימושים באר פי אופטיקל ● שוב אנרגיה תקים פרויקט סולארי משולב אגירה באשלים ● הבורסה נפרדת מימי ראשון והמחיר: מאז 2000, כ-50% מהתשואה בבורסה נרשמה ביום זה ● מיטב: השוק המקומי יקר, אך עדיין צפוי לייצר תשואה עודפת

שלומי אלברג ואסף בנאי / צילומים: ענבל מרמרי

תחום סוכנויות הביטוח לוהט, והשווי מזנק: פרופיט במו"מ למכירת חלק מהמניות

הגאות בשוק ההון והגידול בהיקפי הנכסי מייצרים ערך רב לסוכני הביטוח ● לאחר שהפניקס סוכנויות קיבלה תג מחיר של 4.4 מיליארד שקל, כעת פרופיט, החברה העצמאית הגדולה בענף, זוכה לתג שווי של עד 650 מיליון שקל - פי 4 מבעסקה בה נרכשה ב־2021

ניסוי טילים של צבא יפן (בעיגול: סנאה טאקאיצ'י, ראש ממשלת יפן) / צילום: ap, Mark Schiefelbein

בדרך למקום השלישי בעולם: תקציב הביטחון של יפן מזנק ל־58 מיליארד דולר

טוקיו מאיצה את ההתחמשות מול האיום הסיני ומציבה יעד הוצאות ביטחוניות של 2% מהתמ"ג כבר במרץ הקרוב ● התוכנית השאפתנית כוללת רכישת טילים ארוכי–טווח, הקמת יחידות מעקב אחר בייג'ין ושיתוף פעולה טכנולוגי עם ישראל וטורקיה

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

עליות קלות באירופה; מחירי הכסף והזהב מתאוששים

מדד הדאקס יורד בכ-0.1% ● מניות הכרייה האירופיות רושמות עליות ● בורסת הונג קונג עלתה בכ-0.7% ● מניית סופטבנק ירדה בכ-2% ● בוול סטריט, תקופת ה"סנטה קלאוס ראלי" נפתחה ברגל שמאל, עם ירידות במדדים המובילים

פרופ' יואב שוהם, אורי גושן ופרופ' אמנון שעשוע שהקימו את AI21 Labs / צילום: רועי שור

אחרי שגייסה 700 מיליון דולר: AI21 החליטה לצאת מהשוק

חברת הבינה המלאכותית של פרופ' אמנון שעשוע, החלה לחפש רוכש למכירתה ● AI21 מבקשת פרמייה על מחירה בשוק הפרטי - מעל ל-2 מיליארד דולר, אך לא בטוח שהיא תוכל להשיג זאת

8 הבורסות שהדהימו או אכזבו את העולם / צילום: Shutterstock

הכלכלה שתלויה במניה אחת והמדד שזינק ב־90%: הבורסות הכי חזקות והכי חלשות של 2025

שנת 2025 הייתה שנה פנומנלית לא רק בתל אביב. המדדים הגלובליים זינקו בעשרות אחוזים וכמה בורסות מפתיעות ברחבי העולם זכו לתואר שיאניות התשואה ● באיזו מדינה מדד הדגל זינק ב־90% מתחילת השנה ולמה אחת הכלכלות המשגשגות והיציבות בעולם בשוק דובי?

תדלוק בתחנת דלק / צילום: טלי בוגדנובסקי

בשורה לנהגים: הירידה החדה במחיר הדלק בינואר

לראשונה זה שנתיים, מחיר הבנזין יורד מתחת ל-7 שקלים לליטר: משרד האנרגיה הודיע כי החל מחצות הלילה שבין ראשון לשני המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן בתחנה בשירות עצמי לא יעלה על 6.85 שקלים לליטר - ירידה של 26 אגורות מהעדכון הקודם ● הסיבה: צניחה במחירי הבנזין הבינ"ל והיחלשות הדולר

מכולות של חברת צים / צילום: Shutterstock

כולם חיכו לאסיפה הדרמטית של בעלי המניות של צים, אבל כמעט אף אחד לא הגיע

לאחר שהושגה פשרה במאבק בין קבוצת בעלי מניות בצים לדירקטוריון החברה באשר לזהות הדירקטורים החדשים שמינוים יעלה להצבעה, אסיפת בעלי המניות נדחתה למועד חדש - לאחר שרוב בעלי המניות שהוזמנו לא הגיעו

ג'ונתן רוס, מייסד ומנכ''ל גרוק וג'נסן הואנג, נשיא ומנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Ng Han Guan, Jeff Chiu

מניות במזומן וקליטה באנבידיה: מה ירוויחו עובדי גרוק מעסקת הענק?

כ־90% מעובדי הסטארט־אפ גרוק צפויים לעבור לאנבידיה במסגרת העסקה הגבוהה בתולדות ענקית השבבים - ובכלל זה המנכ"ל והנשיא, כך עולה מדיווחים בעולם ● מתוך אלה, 50 עובדים יקבלו את כל חבילת המניות שלהם במזומן באופן מיידי

"תרומה לכיבוש": הצעד החדש של ממשלת ספרד נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איך סיקרו בארה"ב את המפגש של נתניהו וטראמפ, ממשלת ספרד דורשת להסיר מלונות ודירות Airbnb ישראליים שמעבר לקו הירוק, והפעיל האיסלמי שמסעיר את בריטניה • כותרות העיתונים בעולם

פרופ' אוליבר הארט / צילום: אלון גלבוע

"קולגות חושבים שיצאתי מדעתי": הכלכלן חתן פרס נובל שרוצה להכניס ערכים לשוק ההון

פרופ' אוליבר הארט רוצה להחזיר ערכים כמו הוגנות לחוזים, לישיבות דירקטוריון ולאסיפות בעלי המניות ● בימים אלה הוא מקדם רעיון חתרני כמעט לדמוקרטיזציה של שוק ההון ושיתוף בעלי המניות בקבלת החלטות שוטפות של חברות ● השבוע הוא הגיע לישראל כדי להשתתף בכנס השנתי של מרכז אריסון ל-ESG בבית הספר אריסון למנהל עסקים של אוניברסיטת רייכמן ● ניצלנו את ההזדמנות כדי לברר איתו איך המודלים שלו עובדים במציאות