גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איך לא ליישם חזון דיגיטלי: כך מצגת אחת הכניסה את GE לסחרור

מנכ"ל ג'נרל אלקטריק לשעבר, ג'ף אימלט, השתכר מהדיגיטליזציה ומיליארדים ירדו לטימיון • כאשר הבעיות העמיקו, המנהלים הבינו שלא ניתן לחזור לאחור

ג'ף אימלט / צילום: רויטרס
ג'ף אימלט / צילום: רויטרס

בתחילת 2014 קיבל צוות החדשנות המשפיעה מאוד (High-Impact Innovation Team) במטה ג’נרל אלקטריק בקונטיקט טלפון דחוף: הגיע הזמן להציג את אחד היישומים שלו בפני ג’ף אימלט. למנכ"ל האגדי היה עניין מתרחב בטכנולוגיה, אחרי שהוא הבטיח ש-GE תבנה עבור העולם "אינטרנט תעשייתי".

זה היה תפקידו של צוות HIIT לפתח יישומים לשימוש בחברה - כמו יישום אייפד שיחבר את מהנדסי התאורה עם אנשי המכירות של מוצרי התאורה, ויישום מבוסס אינטרנט למעקב אחרי ביצועי עובדים. יחידת יחסי הציבור של חטיבת התאורה "מכרה" את החידושים של הצוות לעיתונות העסקית.

העובדים קפצו על ההזדמנות להראות לאימלט את העבודה הקשה שלהם, לחזק את החזון של שיפוץ כללי של התשלובת במתכונת של תוכנת skunk works (המונח הזה, על שם פרויקט שבוצע בלוקהיד במלחמת העולם השנייה, הוא פיתוח חדשנות קיצונית על-ידי צוות חוקרים בהרכב רופף במכוון). אבל ב-2014 היתה בעיה קלה אחת: היישום המדובר לא פותח עדיין. לצוות היו תיקי פיתוח דיגיטליים - חיקוי של איך התוכנית תיראה אולי, אבל לא היה שום דבר שעובד על מכונה אמיתית להראות למנכ"ל הוותיק.

הממונים נפנפו הצידה את החששות. לעובד אחד נאמר שזה הזמן ל"fake and bake" ("לזייף ולאפות"). המתכננים בפיירפילד, קונטיקט, עבדו על אנימציה של עיצובים ויזואליים שטוחים, ונתנו להם די תנועה כדי ליצור את הרושם, במהלך מצגת הפאואר-פוינט לבוס, של יישום שעובד. התגובה הגיעה למחרת. אימלט אהב את מה שראה.

המנכ"ל רצה ש-GE תתפרסם בעולם לא רק בזכות מנועי המטוסים, מכונות ה-MRI (הדמיה רפואית), תחנות הכוח והכורים הגרעיניים שלה. לפי חברי דירקטוריון, מנהלים ועובדים לשעבר בחברה, עלויות גבוהות, בלבול של עובדים ואשליות לגבי מה שיידרש כדי להפוך את GE לחברה לעתיד דיגיטלי, לא היו מאפשרים להפוך את החזון של אימלט לעסק רווחי.

נציג של אימלט אמר שהמימון לעסקים הדיגיטליים בא מקיצוצים במקומות אחרים בחברה, ושאימלט ידע שבניית עסק דיגיטלי תהיה משימה קשה. בנוגע לכך שאימלט ראה מצגת הדמייה של יישום, הנציג אמר ש"ג’ף אימלט לא יודע גם איך לעצב להב טורבינה, אבל הוא עזר להקים חתיכת עסק של מנועי מטוסים".

לפי אימלט, העתיד של חברות התעשייה היה בתוכנה ומחשוב הארד-קור. אפילו היום, החזון הזה נחשב על ידי רבים לנכון ומנהלים רבים של חברות תעשייה, כולל אלו שצחקו על GE במקור, הולכים יותר ויותר במסלול הזה.

לפי החזון, כאשר החדשנות הטכנולוגית מצמצמת את הגודל והעלויות של חיישנים הדיגיטליים, הם יוטמעו ביותר מכונות מכל סוג שעולה על הדעת. כמויות אדירות של נתונים ייקצרו, לא רק מטלפונים חכמים ומדי חום עם WiFi, אלא גם מהמכונות המאסיביות של הכלכלות המפותחות ברחבי העולם. אפשר להשיג נתונים מטורבינות כוח שמונעות בגז, ממנועי סילון במטוסי נוסעים, ממכשירי MRI וסונוגרמים, מנהימת קטרי הדיזל האלקטרוניים של רכבות המטען שחוצות את הערבות של אמריקה, או במורד חצי האי ההודי, מדלהי עד בנגלור.

אימלט אמר ש-GE תדע הכי טוב אילו נתונים לאסוף ואיך לפרש את המשמעות שלהם, מפני שהיא מכירה את המכונות שלה. העובדים שלה בנו ותיקנו אותן במשך עשרות שנים. הם ידעו איך הן עובדות, ומתי ולמה הן מתקלקלות. מהנדסים עם הכלים הדיגיטליים הנכונים יוכלו להתחיל ללמוד דברים חדשים מהמכונות שלהם, אמר המנכ"ל. "ביג דאטה" יעזור ל-GE לנבא טוב יותר מתי חלקים קריטיים במנועים ובטורבינות יהיו צפויים להתבלות ולהתקלקל. היישומים הללו ירוצו על פלטפורמת תוכנה שהחברה תפתח, שנקראת Predix, שתהיה שייכת לחטיבה חדשה: GE דיגיטל.

השקיעו בעתיד, והוא נעשה גרוע יותר

מה התקציב? לא החליטו

בישיבות של הדירקטוריון, התוכניות הגרנדיוזיות הללו קיבלה ברכה שקטה, לפי מקורות שהיו מקורבים להחלטות. הדירקטוריון, שהורכב ממנהלי עסקים בהווה ובעבר ומאנשי אקדמיה, אהב את אימלט ולא רצה לערער עליו. הם העריכו את אתיקת העבודה הענקית שלו, את הרוח האופטימית ואת להיטותו לנסח בצורה רהוטה חזונות מרחיקי לכת על האסטרטגיה של החברה.

הדירקטוריון העניק את ברכתו השקטה לחלומות הדיגיטליים של אימלט, ולתוכניתו לפתוח חברת תוכנה בג’נרל אלקטריק, אך מעולם לא החליט - וכמובן לא הצביע - בשאלה הקריטית לניסוי מאסיבי כזה: כמה כסף הם הולכים להוציא עליו?
השיווק של GE דיגיטל היה חשוב כמו הפיכתה לעסק חי ופורח, אם לא יותר מזה. התפקיד נפל על בת’ קומסטוק, שהיתה לה חולשה למעילי אופניים מעור שחור וכישרון לרטוריקה גבוהה שהפריכה את ההתנהגות השקטה שלה.

קומסטוק העבירה את הקריירה שלה ביחסים עם התקשורת, והגיעה מרשת השידור NBC אל החברה האם (GE) כשאימלט בחר בה כמנהלת השיווק הראשית ב-2003. לחברה לא היה תפקיד כזה במשך שני עשורים. היא הועלתה לכהונת סגנית יו"ר החברה, ובכך חיזקה את המותג שלה כסוכנת שינוי שמעצבת מחדש אייקון אמריקני. הפרויקט הדיגיטלי היה אמור להיות ההמשך.

במרוצת הזמן, ה"דיגיטל" התרחב בפעילות השיווק של GE עד כדי כך שהוא דחק הצידה כל נושא אחר, כולל נאומיו של המנכ"ל אימלט והיחצנות של קומסטוק. משרד התקשורת של החברה עדכן את הלוגו של כל הודעה לעיתונות כדי להכריז ש-GE היא "החברה הדיגיטלית-תעשייתית הראשונה".

קומסטוק לא הגיבה לכתבה.

אימלט הכריז ב-2015 ש-GE תהיה "אחת מעשר חברות התוכנה המובילות" בשנת 2020. GE דיגיטל דיווחה על הכנסה של 3.6 מיליארד דולר ב-2016, בעיקר מהפעילות ביחידות התעשייה של החברה, וקבעה יעד של 15 מיליארד דולר בשנת 2020. אבל ההבטחה להפוך את ג’נרל אלקטריק לחברת תוכנה גדולה היתה קצת יותר מאתגרת מכפי שאימלט גרם לה להישמע.

כמה מנהלים בחברה חשבו שהתשובה הברורה היא להקים שותפות. היו כבר חברות גלובליות מאסיביות שהקימו במשך עשרות שנים תשתית תוכנה כדי לארח ולהשפיע על כל היבט של החיים האנושיים, התקשורת והעסקים: גוגל. אורקל. מיקרוסופט. אמזון. ההכרה של GE את המכונות שלה ואת הצרכים של הלקוחות שלה היתה ללא תחרות, אך זה לא הפך אותה למועמדת המובנת מאליה לבנות את הקוד שעליו יישען "האינטרנט התעשייתי".

ממשיכה לדשדש

הצדיעו לדגל פרידיקס

GE השיקה לראשונה את Predix ב-2013, וכינתה אותה "פלטפורמת הכוח התעשייתי הראשונה מסוגה שמספקת דרך סטנדרטית ובטוחה לחבר מכונות, ביג דאטה תעשייתי ואנשים".

GE דיגיטל היתה על תוואי של להוציא 5 מיליארד דולר ב-2016, לפי מקורות יודעי דבר - סכום מאסיבי אפילו במונחים של GE, שהיה שקול למחצית מתקציב המו"פ של מנוע מטוס חדש לחלוטין.

החברה לא רק שפכה כסף על פרידיקס - היא הציפה אותו במזומנים. אך ללא אסטרטגיה קוהרנטית ותהליכים מחושבים היטב מראש, מסלול הפיתוח של המוצר היה בזבזני, לפי מנהלים לשעבר ב-GE דיגיטל ובמטה החברה. התוכנית לנוע מהר ולהפיק מוצר חי ואז ללטש אותו בשטח, נתקעה בין היתר בגלל היקף המאמץ. GE שכרה גדודים של עובדים חדשים ונתנה להם את כל המשאבים שהם רצו כדי לבנות את החזון. זה היה כמו שחברת רכב מקימה מפעל הרכבה, שוכרת עובדים ומשאירה אותם עומדים בפס הייצורבהמתנה לתכנון של כלי רכב.

במקום להטיל על צוות קטן את פיתוח המוצר הטוב ביותר ואז להניח לפעילות להתרחב, החברה הקימה ארגון ענק שעוד לא היה בו צורך. הפיתוח נעצר או עוכב לעיתים קרובות כדי להתחיל מחדש את כל המאמץ, או רק כדי לייצב את המערכות. מנהלים מובילים אמרו שהפעילות הדיגיטלית היתה תכנון של תוכנה תפורה ללקוחות יחידים - היפוך המודל התעשייתי הרגיל של הינדוס תוכנה אחת שתוכל להימכר ולהימכר שוב, כשהיא מחזירה את עלויות התכנון וגורפת רווחים.

בתוך GE היה לחץ של ההנהלה להשתמש בתוכנה ולהראות תוצאות. כמה חטיבות היססו להתחייב לאימוץ תוכנה שהיתה זקוקה הרבה עבודה, ואחרות פנו בשקט לכיוון אחר של פיתוח כלי תוכנה משלהן. אימלט הפעיל לחץ על מנהלי אותן חטיבות, וקרא להן להפסיק להתלונן על Predix. אחד המנהלים אמר: "היו הרבה דיבורים על הצדעה לדגל של Predix".

שוב השיווק קדם למוצר

באופן טבעי, צוותי השיווק והמכירות חששו שלקוחות יראו ש-GE לא משתמשת אפילו בתוכנה שלה. פלוגות של אנשי מכירות הוצבו כדי למכור את החזון, אך מה שהלקוחות רצו לראות היה את ההוכחה שמאחורי מקונספט. שוב, השיווק הקדים את המוצר. למעשה, צוותי המכירות לא היו בטוחים לגמרי אפילו במה שהמוצר שלהם יכול לעשות, לפי מנהלים לשעבר. במקום למכור את קו המוצרים והשירותים לשוק שהם מכירים, הם דיברו עם לקוחות על פלטפורמת תוכנה אנליטית עמוקה שהיה קשה להבין ולהסביר.
כאשר הבעיות העמיקו, נראה היה למנהלים שחזרה אחרונית לא תתאפשר. בישיבה של הבכירים בחברה, תהה אחד מהם אם הגיוני להמשיך קדימה עם Predix. אימלט התמלא זעם על האופציה של נטישת העבודה, ודחה אתה מיד, והבהיר בכך שהכיוון לא עומד לדיון ופקודות הצעידה היו עדיין ללא שינוי: תבנו אותה.

הרעיון היה להפעיל ענן בבעלות ובתפעול של GE לנתונים של הלקוחות, אך בנייה של פעילות כזו מהבסיס תהיה איטית מאוד להשגה ויקרה בצורה חריגה. בנוסף, חברות כמו אמזון ומיקרוסופט שפכו כבר מיליארדים על אספקת שירותים כאלו בדיוק לעסקים אחרים. למה ש-GE, שמצטרפת מאוחר לעסקים הללו, תנסה להציע היצע כפול?

היתה גם הבעיה הפשוטה של לנסות להעמיס הרבה דברים על אותה פלטפורמה. מהנדסים מצאו שהחיישנים הזעירים במכונות של GE מפיקים טונות של נתונים, אך מפני שהם משתמשים בקידוד מסוים במערכות שמפוזרות בין העסקים העולמיים של החברה, העמסת הכל על אותה הפלטפורמה הפכה את תפקוד היישומים לאיטי במיוחד.
ללא יכולת להתחרות, GE שינתה בסופו של דבר את האסטרטגיה שלה. אימלט פרש מכהונת המנכ"ל ב-2017, כאשר מניית GE התחילה ירידה שממנה היא עדיין לא התאוששה. הדירקטוריון פיטר גם את מחליפו ג’ון פלנרי, החליף מנהלים ודירקטורים וזרק לפח חלקים מהתיק התעשייתי של אימלט כדי להתמקד בהחייאת עסקי הליבה, כולל טורבינות כוח ומנועי מטוסים. המנכ"ל הנוכחי לארי קאלפ מכר חלק מהעסק ומינה מנהל חדש לבצע בו מפנה.

החברה לא מפרסמת בינתיים תוצאות כספיות של החטיבה הזו. מוקדם יותר השנה, קאלפ אמר שהעסקים הדיגיטליים "מתקרבים לנקודת איזון".

דוברת של GE אמרה בתגובה לשאלה על התיאור לעיל של השאיפות הדיגיטליות של החברה: "אנחנו ממוקדים בעתיד שלנו - חיזוק העסקים, שירות הלקוחות שלנו ויצירת ערך ארוך טווח לעובדים ולבעלי המניות".

עוד כתבות

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?