גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

להוציא את המיטב מהמצב: 10 חברות ישראליות נסחרות שנותנות פייט לקורונה

לפחות 10 חברות הנסחרות בבורסת ת"א פועלות להסבת תרופות קיימות לתחום הקורונה ● ממפתחות תרופות דרך יצרניות בדיקות ועד לחברות אשפוז ביתי - "גלובס" ממפה את החברות הבולטות שמחפשות את "תרופת הרווחים" שיוצרת המגפה

צבי מרום, מייסד ומנכ"ל באטמ, שי נוביק, יו"ר אנלייבקס, פיליפ פרוסט, בעלי ויו"ר אופקו / צילום: איל יצהר, תמר מצפי, גלובס
צבי מרום, מייסד ומנכ"ל באטמ, שי נוביק, יו"ר אנלייבקס, פיליפ פרוסט, בעלי ויו"ר אופקו / צילום: איל יצהר, תמר מצפי, גלובס

משבר הקורונה יצר מערבולת שמאיימת על עסקים רבים, אבל יש גם גופים שעשויים להרוויח מהמגפה, וכבר מציפים ערך. השבוע היה עשיר בדיווחים של חברות הנסחרות בבורסת תל אביב, שמפתחות תרופות לקורונה. באף אחד מהמקרים לא פורסמו תוצאות חדשות המספקות מידע נוסף לגבי יעילות המוצר, כך שכל המוצרים האלה עדיין בשלבים ראשוניים מאוד, אבל נראה כי החברות מתקדמות לקראת בדיקה מעמיקה יותר של מוצריהן.

בכל המקרים מדובר בחברות שפעילותן העיקרית אינה קשורה לקורונה, אבל מאמינות שהן יכולות להסב תרופות קיימות לתחום זה. הגישה הזו היא בעלת פוטנציאל, מכיוון שתרופה לקורונה אינה חייבת לפעול ישירות על וירוס Covid-19. חלק מהמנגנון שבו הקורונה עושה נזק קשור למערכת החיסון, שעלולה לפעול בהתלהבות יתר נגד הווירוס, ולפגוע בגוף בעודה מסלקת את הנגיף. רוב החברות האלה מעריכות כי הן יכולות לפעול לשיפור בקרה של מערכת החיסון כדי להשיג תוצאה מאוזנת יותר - סילוק הנגיף במינימום נזק.

"גלובס" ממפה מיהן החברות הישראליות שנאבקות במגפה, וכיצד הן חושבות להרוויח מכך.

קמהדע גייסה חולה ראשון לניסוי

יוצאת דופן בשורת החברות האלה היא חברת קמהדע , שנלחמת ישירות בקורונה באמצעות נוגדנים שהופקו מדמם של מחלימים מקורונה. החברה הודיעה בתחילת השבוע על גיוס החולה הראשון לניסוי שלה, שבו תיבחן האפשרות לטפל. המוצר נוסה לפני כמה חודשים בטיפול חמלה שלא הצליח, אבל רק כעת יוצאת החברה לניסוי רשמי.

המשתתפים במחקר הנוכחי הם במצב קל יותר מהחולה שטופלה במסגרת טיפול החמלה, כולם מאושפזים עם דלקת ריאות אבל אינם מונשמים. בכוונת קמהדע לגייס 12 חולים, כשבשלב הראשון ייבחנו רק בטיחות המוצר ודפוסי ההתפשטות שלו בגוף המטופל והפינוי שלו מהגוף. החברה מקווה לראות גם סימני יעילות למוצר - כלומר, הבדל בין מצבם של המטופלים למצב שהיה חזוי להם ללא הטיפול - אבל זאת לא המטרה הרשמית של הניסוי, וגם אין בו קבוצת ביקורת, כך שלא ניתן להשוות למטופלים שטופלו בתנאים זהים למעט מתן הפלזמה. המעקב אחר החולים יימשך 84 ימים.

במהלך הרבעון הנוכחי - כלומר, עד לסוף ספטמבר - מתכננת החברה לקיים פגישה עם רשות המזון והתרופות האמריקאית (FDA) כדי לתכנן ניסוי המשך למוצר, במהלך 2021.

במקביל לניסוי הנוכחי, קמהדע תערוך ניסוי בשימוש בנוגדנים כטיפול מניעה למתנדבים בריאים הנמצאים בקבוצת סיכון. ההערכה היא כי הנוגדנים יכולים לשמש מעין חיסון פאסיבי נגד המחלה.

מוצר הנוגדנים של קמהדע לטיפול בקורונה, מפותח במסגרת הסכם שיתוף הפעולה הבינלאומי שנחתם באפריל האחרון בין קמהדע לחברת קדריון ביופארמה, שמשתפת עמה פעולה גם בתחום החיסון הפאסיבי לכלבת.

מתחילת השנה עלתה מניית קמהדע ב-26%, והחברה נסחרת כיום לפי שווי שוק של 1.3 מיליארד שקל. העליות היו בעיקר על רקע תוכניותיה של החברה בתחום הקורונה. קמהדע פרסמה היום את דוחותיה לרבעון השני של 2020, כך שלא ברור עדיין אם הקורונה השפיעה על הביקוש למוצרים האחרים שלה - מוצר לטיפול באמפיזמה תורשתית והחיסון לכלבת שהוזכר לעיל.

רדהיל מתכננת ניסוי גם בישראל

חברת רדהיל  כבר עורכת ניסוי ראשוני (שלב IIa) בארה"ב בתרופה לקורונה, והודיעה בעבר כי תערוך את הניסוי גם בישראל, רוסיה ובריטניה, ומדינות נוספות שמהן היא ממתינה לאישור. המוצר של החברה הוא, לדבריה, בעל תכונות אנטי-ויראליות (כלומר, יכול למנוע את פעילות הווירוס בגוף), ואנטי-דלקתיות (כלומר, יכולת למנוע פעילות מוגזמת של מערכת החיסון). הוא נבחן בעבר לטיפול בסרטן, אבל עדיין לא הספיק להתקדם משמעותית בהתוויה זו, בטרם הוסבו רוב המאמצים סביבו לתחום הקורונה. טיפול בחמישה חולי חמלה בחודשים האחרונים רמז כי עשויה להיות למוצר פעילות מיטיבה בתחום הקורונה.

הניסוי שעורכת רדהיל בארה"ב הוא ב-40 חולים, ולא נועד להראות את יעילות המוצר באופן מובהק סטטיסטית, אלא בעיקר לבחון בטיחות ולקבל רמזים על יעילות אפשרית. בכל זאת, רדהיל מקווה כי אם הניסוי יעמוד ביעדיו בהצלחה ובזמן, תוכל החברה לקבל אישור שיווק בחירום, שיאפשר לה להתחיל במכירה מוגבלת של התרופה כבר ברבעון הרביעי של השנה. בניסוי הבינלאומי (רוסיה, ישראל, מקסיקו ומדינות נוספות) ישתתפו 270 חולים, והוא צפוי להסתיים מאוחר יותר. קבוצת המדגם בניסוי עשויה כבר להיות גדולה מספיק להעיד באופן מובהק סטטיסטית על יעילות המוצר.

מניית רדהיל עלתה ב-53% מתחילת השנה, בעיקר על רקע הפיתוח לקורונה, והחברה נסחרת לפי שווי שוק של 1.1 מיליארד שקל. רדהיל השיקה במרץ האחרון את המוצר המוביל שלה לטיפול בחיידק H. Pylori, למניעה של כיבי קיבה וסרטן הקיבה. גם במקרה הזה, מעניין יהיה לעקוב אחר ההשקה, שהתרחשה בעיקר בשיא תקופת הקורונה, כשתפרסם החברה את דוחות הרבעון השני.

פלוריסטם מרחיבה את הניסוי שלה

חברת פלוריסטם  נמצאת בשלב II של הניסויים הקליניים במוצר שלה, שנועד לבקר את פעילות מערכת החיסון, אשר מהווה את עיקר הסיבה לפגיעה בחולי הקורונה הקשים. המוצר נוסה בשבעה חולי קורונה קשים בטיפול חמלה, ולאחר הניסוי דיווחה החברה כי אצל ארבעה מתוך שישה חולים שהשלימו את הטיפול חל שיפור. לא מדובר בניסוי רשמי, וקשה לדעת מה היה קורה לחולים ללא הטיפול, אבל החברה ציינה כי מדובר בתוצאות מעודדות.

המוצר נמצא בניסוי בארה"ב ב-140 חולים, ובימים אלה פלוריסטם מרחיבה אותו למדינות נוספות. אם המוצר של החברה לקורונה יגיע לשוק, הוא יהיה המוצר המסחרי הראשון שלה. מניית פלוריסטם עלתה ב-118% מתחילת השנה, ושווי השוק של החברה כיום 808 מיליון שקל. החברה קיבלה מענק של 54 מיליון דולר, וגם גייסה הון על בסיס תוכנית הפיתוח שלה בתחום הקורונה ועבור תוכניותיה האחרות.

אנלייבקס, כן פייט וגלמד הצטרפו לדרך

חברת אנלייבקס  הודיעה השבוע על ההזרקה הראשונה של התרופה במסגרת הניסוי שלה בחולי קורונה קשים, שמערכת החיסון שלהם משתוללת. המוצר של אנלייבקס נועד לעצור את "סערת הציטוקינים" המתרחשת כשמערכת החיסון מגיבה בעוצמה רבה מאוד, ועלולה אף להרוג את המטופל.

אנלייבקס היא אחת היחידות מבין החברות המפתחות תרופה לקורונה שמנייתה ירדה מתחילת השנה, כ-40%, וזאת בין השאר, בעקבות גיוס ההון שביצעה זמן קצר לאחר שהודיעה על כוונתה להיכנס לתחום. כיום נסחרת החברה לפי שווי שוק של כ-245 מיליון שקל.

חברת כן פייט  מתכננת להיכנס בקרוב לניסוי שלב II (ניסוי יעילות) במוצר האנטי-דלקתי שלה. גם מנייתה של חברה זו איבדה 35% משווייה מתחילת השנה. כיום היא נסחרת לפי שווי שוק של 117 מיליון שקל.

המצטרפת החדשה ביותר לרשימה היא גלמד , שנסחרת בנאסד"ק. חברת גלמד מפתחת תרופה לטיפול במחלת הכבד השומני, ונמצאת בניסוי קליני ממושך בתחום זה. השבוע הודיעה החברה כי ברבעון הרביעי של השנה תתחיל בניסויים קליניים במוצר שרכשה לפני שנה, שפותח על ידי פרופ' דוד נאור ממכון לאוטנברג באוניברסיטה העברית, והוצג בעבר כ"מוצר לארבע מחלות". המוצר נתפס על ידי נאור כמתאים לכל המחלות האלה, משום שנראה בניסויי מעבדה ובעלי חיים, שיש לו אפקט אנטי-דלקתי, המקנה הגנה מפני נזק לתאי עצב במוח. לכן, הוא יכול להיות רלוונטי גם למחלות דלקתיות, כמו קרוהן ודלקת מפרקים, וגם למחלות כמו טרשת נפוצה ואלצהיימר. כעת הוא זוכה להתוויה נוספת ולקידום בתור הפיתוח בזכות מחלה חמישית, קורונה.

כמו המוצרים של אנלייבקס ופלוריסטם, גלמד מכוונת את המוצר לחולים הקשים ביותר, שמערכת החיסון שלהם משתוללת. מגלמד נמסר כי המוצר יודע למנוע את נזקי מערכת החיסון בלי לפגוע ביעילותה נגד הוירוס. גלמד תבקש מה-FDA אישור לבחון את המוצר בקורונה כבר השנה, ובמחלות מעיים דלקתיות כמו קרוהן וכוליטיס ב-2021. מניית גלמד ירדה ב-34% מתחילת השנה, וכעת היא נסחרת לפי שווי שוק של 320 מיליון שקל.

אופקו ובאטם מייצרות בדיקות וחיסונים

מלבד החברות הפועלות בתחום התרופות, יש שתי חברות בבורסת תל אביב שמייצרות ומשווקות בדיקות לקורונה - אופקו  ובאטמ . אופקו פועלת בארה"ב, ובאטמ בעיקר באירופה. שתיהן זכו להצלחה משמעותית בעקבות תחילת שיווק הבדיקות, כאשר בבאטמ המשיכו העליות האלה טרנד חיובי, ובאופקו שברו טרנד שלילי.

אופקו כבר פרסמה את התוצאות של הרבעון השני של השנה, וניתן לראות כי הכניסה לתחום בדיקות הקורונה היתה שווה עבורה צמיחה של 40% במכירות לעומת הרבעון המקביל ב-2019, לכ-250 מיליון דולר. באטמ עדיין לא פרסמה את תוצאות הרבעון.

חברת סייט מהפורטפוליו של כלל ביוטכנולוגיה (כת"ב) אמנם לא מפתחת בדיקות לקורונה, אבל היא מפתחת בדיקות ספירת דם מהירות ובטוחות לשימוש, שיש להן יתרונות כחלק מתהליך הטיפול השוטף בחולי קורונה. בין השאר, בזכות כך גייסה סייט 71 מיליון דולר ביולי.

כת"ב נהנתה גם מהמיזוג שנחתם כבר בתחילת השנה בין ניאון, חברת טיפול בסרטן מהפורטפוליו של כת"ב, לבין ביונטק, המפתחת יחד עם חברת פייזר את אחד החיסונים המובילים לקורונה. העסקה הייתה מבוססת על החלפת מניות בין ניאון לביונטק, וגם כשמניית ביונטק החלה לנסוק, לא השתנו התנאים. כת"ב מימשה מיליוני דולרים של מניות ביונטק בזכות המהלך. מניית כת"ב ירדה מתחילת השנה ב-28%, והיא נסחרת לפי שווי של 153 מיליון שקל.

נובולוג מספקת שירותים לחולי קורונה

נהנית נוספת מהקורונה היא חברת נובולוג , העוסקת בשינוע תרופות ובמתן שירותי אשפוז מרחוק, שהפכו יותר רלוונטיים הן לטיפול בחולי הקורונה עצמם והן כדי להוציא כמה שיותר מהחולים הפגיעים והמבוגרים מבתי החולים. מניית נובולוג עלתה מתחילת השנה ב-78%, והיא נסחרת לפי שווי שוק של 1.4 מיליארד שקל.

אף אחת מהחברות הנסחרות בבורסת ת"א אינה מתחרה במרוץ היוקרתי ביותר, למציאת חיסון נגד וירוס ה-SARS-CoV2 שגורם לקורונה. יש בתחום זה שני גורמים ישראליים שאינם נסחרים: חברת Mivax, שמפתחת את החיסון של מכון מיגל הישראלי, והמכון הביולוגי בנס ציונה.

בשני המקרים מדובר במוצרים בשלב ראשוני יחסית, אבל בפיתוח חיסונים לא בהכרח ברור כי הראשון להתקדם בניסויים הוא גם זה שהמוצר שלו יימצא כבטוח ויעיל ויאושר לשיווק. גם אחרי אישור של מוצר אחד, חלופה טובה או זולה יותר יכולה להצטרף. לכן, למיגל ולמכון הביולוגי עדיין יש סיכוי להשתתף במשחק. 

בונוס ביוגרופ תיכנס לניסויים קליניים במוצר חדש לקורונה 

חברת בונוס ביוגרופ  שהוקמה על ידי ד"ר שי מרצקי שהיה גם ממייסדי פלוריסטם; וכמוה עוסקת בתחום תאי הגזע, הודיעה גם היא על כוונתה להיכנס לניסויים קליניים במוצר חדש לקורונה, MesenCure, לאחר הצלחה בניסויים בבעלי חיים. בונוס מציינת כי לתאים שלה פעילות אנטי דלקתית, ולמוצר החדש יש יכולת להפחית את בצקת הריאות בחולי קורונה עם דלקת ריאות.

בונוס נסחרת לפי שווי של 366 מיליון שקל. מנייתה ירדה עם השוק בתחילת השנה עם התפרצות המגפה, עלתה בין היתר על רקע ההודעה כי החברה נכנסת לתחום הקורונה אולם איבדה חלק מהעליות הללו מאז ההודעה.

עוד כתבות

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה