גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

להוציא את המיטב מהמצב: 10 חברות ישראליות נסחרות שנותנות פייט לקורונה

לפחות 10 חברות הנסחרות בבורסת ת"א פועלות להסבת תרופות קיימות לתחום הקורונה ● ממפתחות תרופות דרך יצרניות בדיקות ועד לחברות אשפוז ביתי - "גלובס" ממפה את החברות הבולטות שמחפשות את "תרופת הרווחים" שיוצרת המגפה

צבי מרום, מייסד ומנכ"ל באטמ, שי נוביק, יו"ר אנלייבקס, פיליפ פרוסט, בעלי ויו"ר אופקו / צילום: איל יצהר, תמר מצפי, גלובס
צבי מרום, מייסד ומנכ"ל באטמ, שי נוביק, יו"ר אנלייבקס, פיליפ פרוסט, בעלי ויו"ר אופקו / צילום: איל יצהר, תמר מצפי, גלובס

משבר הקורונה יצר מערבולת שמאיימת על עסקים רבים, אבל יש גם גופים שעשויים להרוויח מהמגפה, וכבר מציפים ערך. השבוע היה עשיר בדיווחים של חברות הנסחרות בבורסת תל אביב, שמפתחות תרופות לקורונה. באף אחד מהמקרים לא פורסמו תוצאות חדשות המספקות מידע נוסף לגבי יעילות המוצר, כך שכל המוצרים האלה עדיין בשלבים ראשוניים מאוד, אבל נראה כי החברות מתקדמות לקראת בדיקה מעמיקה יותר של מוצריהן.

בכל המקרים מדובר בחברות שפעילותן העיקרית אינה קשורה לקורונה, אבל מאמינות שהן יכולות להסב תרופות קיימות לתחום זה. הגישה הזו היא בעלת פוטנציאל, מכיוון שתרופה לקורונה אינה חייבת לפעול ישירות על וירוס Covid-19. חלק מהמנגנון שבו הקורונה עושה נזק קשור למערכת החיסון, שעלולה לפעול בהתלהבות יתר נגד הווירוס, ולפגוע בגוף בעודה מסלקת את הנגיף. רוב החברות האלה מעריכות כי הן יכולות לפעול לשיפור בקרה של מערכת החיסון כדי להשיג תוצאה מאוזנת יותר - סילוק הנגיף במינימום נזק.

"גלובס" ממפה מיהן החברות הישראליות שנאבקות במגפה, וכיצד הן חושבות להרוויח מכך.

קמהדע גייסה חולה ראשון לניסוי

יוצאת דופן בשורת החברות האלה היא חברת קמהדע , שנלחמת ישירות בקורונה באמצעות נוגדנים שהופקו מדמם של מחלימים מקורונה. החברה הודיעה בתחילת השבוע על גיוס החולה הראשון לניסוי שלה, שבו תיבחן האפשרות לטפל. המוצר נוסה לפני כמה חודשים בטיפול חמלה שלא הצליח, אבל רק כעת יוצאת החברה לניסוי רשמי.

המשתתפים במחקר הנוכחי הם במצב קל יותר מהחולה שטופלה במסגרת טיפול החמלה, כולם מאושפזים עם דלקת ריאות אבל אינם מונשמים. בכוונת קמהדע לגייס 12 חולים, כשבשלב הראשון ייבחנו רק בטיחות המוצר ודפוסי ההתפשטות שלו בגוף המטופל והפינוי שלו מהגוף. החברה מקווה לראות גם סימני יעילות למוצר - כלומר, הבדל בין מצבם של המטופלים למצב שהיה חזוי להם ללא הטיפול - אבל זאת לא המטרה הרשמית של הניסוי, וגם אין בו קבוצת ביקורת, כך שלא ניתן להשוות למטופלים שטופלו בתנאים זהים למעט מתן הפלזמה. המעקב אחר החולים יימשך 84 ימים.

במהלך הרבעון הנוכחי - כלומר, עד לסוף ספטמבר - מתכננת החברה לקיים פגישה עם רשות המזון והתרופות האמריקאית (FDA) כדי לתכנן ניסוי המשך למוצר, במהלך 2021.

במקביל לניסוי הנוכחי, קמהדע תערוך ניסוי בשימוש בנוגדנים כטיפול מניעה למתנדבים בריאים הנמצאים בקבוצת סיכון. ההערכה היא כי הנוגדנים יכולים לשמש מעין חיסון פאסיבי נגד המחלה.

מוצר הנוגדנים של קמהדע לטיפול בקורונה, מפותח במסגרת הסכם שיתוף הפעולה הבינלאומי שנחתם באפריל האחרון בין קמהדע לחברת קדריון ביופארמה, שמשתפת עמה פעולה גם בתחום החיסון הפאסיבי לכלבת.

מתחילת השנה עלתה מניית קמהדע ב-26%, והחברה נסחרת כיום לפי שווי שוק של 1.3 מיליארד שקל. העליות היו בעיקר על רקע תוכניותיה של החברה בתחום הקורונה. קמהדע פרסמה היום את דוחותיה לרבעון השני של 2020, כך שלא ברור עדיין אם הקורונה השפיעה על הביקוש למוצרים האחרים שלה - מוצר לטיפול באמפיזמה תורשתית והחיסון לכלבת שהוזכר לעיל.

רדהיל מתכננת ניסוי גם בישראל

חברת רדהיל  כבר עורכת ניסוי ראשוני (שלב IIa) בארה"ב בתרופה לקורונה, והודיעה בעבר כי תערוך את הניסוי גם בישראל, רוסיה ובריטניה, ומדינות נוספות שמהן היא ממתינה לאישור. המוצר של החברה הוא, לדבריה, בעל תכונות אנטי-ויראליות (כלומר, יכול למנוע את פעילות הווירוס בגוף), ואנטי-דלקתיות (כלומר, יכולת למנוע פעילות מוגזמת של מערכת החיסון). הוא נבחן בעבר לטיפול בסרטן, אבל עדיין לא הספיק להתקדם משמעותית בהתוויה זו, בטרם הוסבו רוב המאמצים סביבו לתחום הקורונה. טיפול בחמישה חולי חמלה בחודשים האחרונים רמז כי עשויה להיות למוצר פעילות מיטיבה בתחום הקורונה.

הניסוי שעורכת רדהיל בארה"ב הוא ב-40 חולים, ולא נועד להראות את יעילות המוצר באופן מובהק סטטיסטית, אלא בעיקר לבחון בטיחות ולקבל רמזים על יעילות אפשרית. בכל זאת, רדהיל מקווה כי אם הניסוי יעמוד ביעדיו בהצלחה ובזמן, תוכל החברה לקבל אישור שיווק בחירום, שיאפשר לה להתחיל במכירה מוגבלת של התרופה כבר ברבעון הרביעי של השנה. בניסוי הבינלאומי (רוסיה, ישראל, מקסיקו ומדינות נוספות) ישתתפו 270 חולים, והוא צפוי להסתיים מאוחר יותר. קבוצת המדגם בניסוי עשויה כבר להיות גדולה מספיק להעיד באופן מובהק סטטיסטית על יעילות המוצר.

מניית רדהיל עלתה ב-53% מתחילת השנה, בעיקר על רקע הפיתוח לקורונה, והחברה נסחרת לפי שווי שוק של 1.1 מיליארד שקל. רדהיל השיקה במרץ האחרון את המוצר המוביל שלה לטיפול בחיידק H. Pylori, למניעה של כיבי קיבה וסרטן הקיבה. גם במקרה הזה, מעניין יהיה לעקוב אחר ההשקה, שהתרחשה בעיקר בשיא תקופת הקורונה, כשתפרסם החברה את דוחות הרבעון השני.

פלוריסטם מרחיבה את הניסוי שלה

חברת פלוריסטם  נמצאת בשלב II של הניסויים הקליניים במוצר שלה, שנועד לבקר את פעילות מערכת החיסון, אשר מהווה את עיקר הסיבה לפגיעה בחולי הקורונה הקשים. המוצר נוסה בשבעה חולי קורונה קשים בטיפול חמלה, ולאחר הניסוי דיווחה החברה כי אצל ארבעה מתוך שישה חולים שהשלימו את הטיפול חל שיפור. לא מדובר בניסוי רשמי, וקשה לדעת מה היה קורה לחולים ללא הטיפול, אבל החברה ציינה כי מדובר בתוצאות מעודדות.

המוצר נמצא בניסוי בארה"ב ב-140 חולים, ובימים אלה פלוריסטם מרחיבה אותו למדינות נוספות. אם המוצר של החברה לקורונה יגיע לשוק, הוא יהיה המוצר המסחרי הראשון שלה. מניית פלוריסטם עלתה ב-118% מתחילת השנה, ושווי השוק של החברה כיום 808 מיליון שקל. החברה קיבלה מענק של 54 מיליון דולר, וגם גייסה הון על בסיס תוכנית הפיתוח שלה בתחום הקורונה ועבור תוכניותיה האחרות.

אנלייבקס, כן פייט וגלמד הצטרפו לדרך

חברת אנלייבקס  הודיעה השבוע על ההזרקה הראשונה של התרופה במסגרת הניסוי שלה בחולי קורונה קשים, שמערכת החיסון שלהם משתוללת. המוצר של אנלייבקס נועד לעצור את "סערת הציטוקינים" המתרחשת כשמערכת החיסון מגיבה בעוצמה רבה מאוד, ועלולה אף להרוג את המטופל.

אנלייבקס היא אחת היחידות מבין החברות המפתחות תרופה לקורונה שמנייתה ירדה מתחילת השנה, כ-40%, וזאת בין השאר, בעקבות גיוס ההון שביצעה זמן קצר לאחר שהודיעה על כוונתה להיכנס לתחום. כיום נסחרת החברה לפי שווי שוק של כ-245 מיליון שקל.

חברת כן פייט  מתכננת להיכנס בקרוב לניסוי שלב II (ניסוי יעילות) במוצר האנטי-דלקתי שלה. גם מנייתה של חברה זו איבדה 35% משווייה מתחילת השנה. כיום היא נסחרת לפי שווי שוק של 117 מיליון שקל.

המצטרפת החדשה ביותר לרשימה היא גלמד , שנסחרת בנאסד"ק. חברת גלמד מפתחת תרופה לטיפול במחלת הכבד השומני, ונמצאת בניסוי קליני ממושך בתחום זה. השבוע הודיעה החברה כי ברבעון הרביעי של השנה תתחיל בניסויים קליניים במוצר שרכשה לפני שנה, שפותח על ידי פרופ' דוד נאור ממכון לאוטנברג באוניברסיטה העברית, והוצג בעבר כ"מוצר לארבע מחלות". המוצר נתפס על ידי נאור כמתאים לכל המחלות האלה, משום שנראה בניסויי מעבדה ובעלי חיים, שיש לו אפקט אנטי-דלקתי, המקנה הגנה מפני נזק לתאי עצב במוח. לכן, הוא יכול להיות רלוונטי גם למחלות דלקתיות, כמו קרוהן ודלקת מפרקים, וגם למחלות כמו טרשת נפוצה ואלצהיימר. כעת הוא זוכה להתוויה נוספת ולקידום בתור הפיתוח בזכות מחלה חמישית, קורונה.

כמו המוצרים של אנלייבקס ופלוריסטם, גלמד מכוונת את המוצר לחולים הקשים ביותר, שמערכת החיסון שלהם משתוללת. מגלמד נמסר כי המוצר יודע למנוע את נזקי מערכת החיסון בלי לפגוע ביעילותה נגד הוירוס. גלמד תבקש מה-FDA אישור לבחון את המוצר בקורונה כבר השנה, ובמחלות מעיים דלקתיות כמו קרוהן וכוליטיס ב-2021. מניית גלמד ירדה ב-34% מתחילת השנה, וכעת היא נסחרת לפי שווי שוק של 320 מיליון שקל.

אופקו ובאטם מייצרות בדיקות וחיסונים

מלבד החברות הפועלות בתחום התרופות, יש שתי חברות בבורסת תל אביב שמייצרות ומשווקות בדיקות לקורונה - אופקו  ובאטמ . אופקו פועלת בארה"ב, ובאטמ בעיקר באירופה. שתיהן זכו להצלחה משמעותית בעקבות תחילת שיווק הבדיקות, כאשר בבאטמ המשיכו העליות האלה טרנד חיובי, ובאופקו שברו טרנד שלילי.

אופקו כבר פרסמה את התוצאות של הרבעון השני של השנה, וניתן לראות כי הכניסה לתחום בדיקות הקורונה היתה שווה עבורה צמיחה של 40% במכירות לעומת הרבעון המקביל ב-2019, לכ-250 מיליון דולר. באטמ עדיין לא פרסמה את תוצאות הרבעון.

חברת סייט מהפורטפוליו של כלל ביוטכנולוגיה (כת"ב) אמנם לא מפתחת בדיקות לקורונה, אבל היא מפתחת בדיקות ספירת דם מהירות ובטוחות לשימוש, שיש להן יתרונות כחלק מתהליך הטיפול השוטף בחולי קורונה. בין השאר, בזכות כך גייסה סייט 71 מיליון דולר ביולי.

כת"ב נהנתה גם מהמיזוג שנחתם כבר בתחילת השנה בין ניאון, חברת טיפול בסרטן מהפורטפוליו של כת"ב, לבין ביונטק, המפתחת יחד עם חברת פייזר את אחד החיסונים המובילים לקורונה. העסקה הייתה מבוססת על החלפת מניות בין ניאון לביונטק, וגם כשמניית ביונטק החלה לנסוק, לא השתנו התנאים. כת"ב מימשה מיליוני דולרים של מניות ביונטק בזכות המהלך. מניית כת"ב ירדה מתחילת השנה ב-28%, והיא נסחרת לפי שווי של 153 מיליון שקל.

נובולוג מספקת שירותים לחולי קורונה

נהנית נוספת מהקורונה היא חברת נובולוג , העוסקת בשינוע תרופות ובמתן שירותי אשפוז מרחוק, שהפכו יותר רלוונטיים הן לטיפול בחולי הקורונה עצמם והן כדי להוציא כמה שיותר מהחולים הפגיעים והמבוגרים מבתי החולים. מניית נובולוג עלתה מתחילת השנה ב-78%, והיא נסחרת לפי שווי שוק של 1.4 מיליארד שקל.

אף אחת מהחברות הנסחרות בבורסת ת"א אינה מתחרה במרוץ היוקרתי ביותר, למציאת חיסון נגד וירוס ה-SARS-CoV2 שגורם לקורונה. יש בתחום זה שני גורמים ישראליים שאינם נסחרים: חברת Mivax, שמפתחת את החיסון של מכון מיגל הישראלי, והמכון הביולוגי בנס ציונה.

בשני המקרים מדובר במוצרים בשלב ראשוני יחסית, אבל בפיתוח חיסונים לא בהכרח ברור כי הראשון להתקדם בניסויים הוא גם זה שהמוצר שלו יימצא כבטוח ויעיל ויאושר לשיווק. גם אחרי אישור של מוצר אחד, חלופה טובה או זולה יותר יכולה להצטרף. לכן, למיגל ולמכון הביולוגי עדיין יש סיכוי להשתתף במשחק. 

בונוס ביוגרופ תיכנס לניסויים קליניים במוצר חדש לקורונה 

חברת בונוס ביוגרופ  שהוקמה על ידי ד"ר שי מרצקי שהיה גם ממייסדי פלוריסטם; וכמוה עוסקת בתחום תאי הגזע, הודיעה גם היא על כוונתה להיכנס לניסויים קליניים במוצר חדש לקורונה, MesenCure, לאחר הצלחה בניסויים בבעלי חיים. בונוס מציינת כי לתאים שלה פעילות אנטי דלקתית, ולמוצר החדש יש יכולת להפחית את בצקת הריאות בחולי קורונה עם דלקת ריאות.

בונוס נסחרת לפי שווי של 366 מיליון שקל. מנייתה ירדה עם השוק בתחילת השנה עם התפרצות המגפה, עלתה בין היתר על רקע ההודעה כי החברה נכנסת לתחום הקורונה אולם איבדה חלק מהעליות הללו מאז ההודעה.

עוד כתבות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? יכול להיות שאתם מתחת לקו העוני של הזמן

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם