גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"ברגע שהבנו איך אלדד פרי עובד התרחקנו ממנו; הפרשה עושה עוול לתחום קבוצות הרכישה"

ברקת, מחברות המימון החוץ-בנקאי הבולטות בשוק הנדל"ן, ממשיכה להתמקד בתחום קבוצות הרכישה למרות הנזק התדמיתי שגרמה קריסת קבוצת פרי ● המנכ"ל עדי גזית: "הנפקה בבורסה תהיה הצעד הבא שלנו מבחינת מקורות אשראי"

עדי גזית, מנכ”ל ברקת / צילום: אלי דסה
עדי גזית, מנכ”ל ברקת / צילום: אלי דסה

קריסתה של קבוצת חברות הנדל"ן של אלדד פרי לא יורדת מהכותרות כבר כמה שבועות, עם גילויים חדשים הנחשפים מדי כמה ימים אודות אופן התנהלותה, בין השאר, מול גופי המימון החוץ-בנקאיים שמימנו את פעילותה, קרן אקספו וחברת בונוס - מנושיו המרכזיים של פרי.

מי שחסכה לעצמה נזקים פוטנציאליים בכך שנמנעה מלעבוד עם פרי היא חברת ברקת, מחברות המימון החוץ-בנקאי הבולטות בשוק הנדל"ן המקומי. את ברקת ייסדו צמד השותפים רוני בירם וגיל דויטש, לשעבר בעלי השליטה בבית ההשקעות אקסלנס, יחד עם מנכ"ל החברה, עדי גזית (המחזיק ב-50% ממניות ברקת). לזה האחרון יש ביקורת חריפה על התנהלותו של פרי.

"פרי הגיע אלינו בעבר, והייתה סיבה שלא התקדמנו לשיתוף פעולה אתו - התנהלות לא תקינה לכאורה מול חברי קבוצת הרכישה", אומר גזית בראיון ל"גלובס". "ממה שעולה בפרסומים בתקשורת, פרי השתמש לכאורה בכספי ההון העצמי של חברי הקבוצה, שנועד לממן את חלקם ברכישת הדירה, לטובת חלקים בפרויקט שבבעלותו הפרטית. זאת, במקום שיביא הון עצמי על חלקו רכישה כדי להימנע מסבסוד צולב בין חברים בקבוצה שאין ערבות הדדית ביניהם, כמקובל בעולם הקבוצות".

בעניין היכרותה של ברקת עם פרי, מספר גזית: "נפגשנו אתו כבר לפני כמה שנים, כשהוא ביקש מאתנו הלוואת גישור עבור חלקו לצורך השלמת רכישת קרקע על ידי קבוצת רכישה, שלא שווקה במלואה. זאת, לכאורה, תוך שימוש בכספי ההון העצמי של חברי הקבוצה עבור היחידות שלו. באותו רגע נפרדו דרכינו".

לדברי גזית, "בשנים האחרונות פרי רצה לעבוד אתנו בעוד כמה עסקאות, שהיו לאו דווקא רעות, אבל ברגע שהבנו איך הוא עובד, התרחקנו ממנו. ברקת מקפידה לעבוד בצורה שמרנית, ותמיד אנחנו מסתכלים גם על הלווה ולא רק על הבטוחות שהוא מציע".

אם כך, לא הופתעתם מהפרסומים האחרונים בעניין פרי?
"אם אכן מה שמתפרסם נכון, זה מעלה תמונה שלפיה, לכאורה, פרי ניסה לנצל את ההדיוטות שהגיעו כחברי קבוצת רכישה תמימים לרכוש יחידת דיור בפרויקט שהוא שיווק להם. כמו בכל תחום, יש תמיד את מי שחוצה את הגבול - וחבל, כי פרשת פרי מייצרת עננה ועושה עוול לתחום קבוצות הרכישה כולו".

עם זאת, מדגיש גזית, "קבוצות רכישה הן ליבת הפעילות שלנו, ואנחנו לא מתרחקים ממנו וממשיכים להתמקד בנישה הזו".

לכמה פרויקטים ברקת מעניקה כיום מימון?
"ברקת חשופה ל-25 פרויקטים - רובם המוחלט של קבוצות רכישה, בהיקף של קרוב ל-2 מיליארד שקל. כל הפרויקטים הם למגורים, והחלק המסחרי היחידי הוא בקומות קרקע של פרויקטים למגורים".

תיק האשראי מוערך ב-800 מיליון שקל

ברקת נוסדה ב-2015 על ידי בירם ודויטש, צמד מייסדי בית ההשקעות אקסלנס, שבשנים האחרונות פועלים יחד בתחומים מגוונים של תשתיות, נדל"ן בישראל ובחו"ל, אנרגיה מתחדשת, מימון וקרנות השקעה. החברה נחשבת לאחת מהמלוות הבולטות בענף המימון החוץ-בנקאי בתחום הנדל"ן, ומתמחה, בין השאר, בליווי בנייה לפרויקטים והלוואות גישור, הן ליזמים והן לקבוצות רכישה. ככל הידוע, תיק האשראי של ברקת הסתכם בכ-800 מיליון שקל בסוף 2019.

עם הפרויקטים הבולטים שלהם העניקה החברה אשראי בשנתיים האחרונות, כל אחד בהיקף של כמה עשרות מיליוני שקלים, נמנים קבוצות רכישה למגורים בתל אביב ובגבעת זאב, פרויקט דיור מוגן ואשראי לרכישת קרקע בירושלים, וכן פרויקט התחדשות עירונית בחולון. 

עוד ביצעה ברקת "כניסה אסטרטגית" לשותפות עם חברת כלל ביטוח במתן אשראי בהיקף של כ-130 מיליון שקל לקבוצת רכישה בבת ים, והפרויקט שסייע לה לרשום קפיצת מדרגה משמעותית בפעילותה מהחודשים האחרונים - העמדת מימון לפרויקט מגורי היוקרה שייבנה בכיכר המדינה בתל אביב. במסגרת זו סיכמה ברקת על מימון בהיקף עצום של כ-1.8 מיליארד שקל, גם זאת יחד עם כלל ביטוח, שיממן על פי ההערכות, כ-50% מתקציב הפרויקט בכיכר המדינה, המוערך ב-3.5-3.8 מיליארד שקל. בפרויקט זה צפויים לקום שלושה מגדלי מגורים, שיכללו כ-450 דירות, לצד פארק ואגם מלאכותי.

מה התוכניות לשנים הבאות?
"בשנתיים האחרונות ביצענו צעדים שמטרתם לקרב אותנו להתחרות במערכת הבנקאית, ואחד מהם הוא יצירת קשר עם גופים מוסדיים, כמו כלל ביטוח וחברות ביטוח נוספות - משם עיקר הכסף של ברקת מגיע כיום. שיתוף פעולה זה מאפשר לנו להיכנס לעסקאות גדולות יותר, כמו הפרויקט בכיכר המדינה, וגם מאפשר לנו להוריד מחירים ולהתקרב למחירי הבנק.

"אנחנו רוצים להפוך להיות בנק פרטי בישראל בתחום הנדל"ן, על כל המשתמע מכך. מעבר לשירות ולזמינות, בסוף המחיר מדבר - ואם בעבר, למשל, לעסקת סומייל בתל אביב עם האחים חג'ג' הענקנו הלוואת גישור בכ-8% ריבית, לפרויקט כיכר המדינה נעמיד את האשראי בכ-5%, צמוד למדד".

גזית מוסיף כי "הריביות שאנחנו לוקחים בעסקאות שלנו עומדות על 6%-6.5% בממוצע, כשבעסקת כיכר המדינה הריבית הייתה פחות מכך - ומנגד, יש לנו גם עסקאות עם ריבית של יותר מ-7%".

"עברנו לעבוד מול משקיעים מוסדיים"

כחלק מצעדי ההתפתחות שלה, ברקת מתכננת בשנה הקרובה להגיע לבורסת תל אביב ולגייס מאות מיליוני שקלים בהנפקות של מניות ואיגרות חוב. בעניין זה אומר גזית: "התחלנו את הפעילות מול משקיעים פרטיים, ובשנתיים האחרונות עברנו לעבוד מול מוסדיים. הנפקה תהיה הצעד הבא שלנו מבחינת מקורות אשראי. אנחנו מבינים שמבחינת מקורות, שוק ההון יכול להיות לנו לעזר".

ככל הידוע, מהלך ההנפקה נמצא עדיין בשלבים ראשוניים של בדיקות משפטיות, ובהתאם, גזית מציין כי עוד מוקדם לדבר על שוויים שלפיהם ברקת תבצע את המהלך.

מי שעשויה להגיע לבורסה המקומית עוד לפני ברקת היא חברת המימון לנדל"ן המתחרה מניף, שבה מחזיק איש העסקים מאיר שמיר באמצעות חברת מבטח שמיר. ככל הידוע, מעוניינת מניף לנצל את גל ההנפקות הנמשך בבורסה זה כמה חודשים כדי לגייס הון, כשעל פי פרסומים, שווייה בהנפקה הוערך בחצי מיליארד שקל.

לדברי גזית, "מבחינת תיק האשראי שלנו, אנחנו יותר מפי ארבעה מזה שיש למניף, וכשנלך על הנפקה, היא תתבצע עם הפרויקט האדיר של כיכר המדינה, עם חוב בטוח לחמש השנים הקרובות".

איך משבר הקורונה משפיע על הפעילות בתחום הנדל"ן?
"בתחום המגורים אין פגיעה, ואני גם חושב שלא תהיה כל פגיעה. הקורונה לימדה את כולנו מה הצרכים הבסיסיים האנושיים שלנו, ומגורים הם צורך של אנשים. לגבי שוק המשרדים, שלפני כמה חודשים כולם חשבו שהוא עשוי להתמוטט, כעת, עם הסגר השני, אני רואה את הדברים אחרת. אני חושב שאולי ייקח לשוק המשרדים זמן להתאושש, אבל בסופו של דבר, אנשים צריכים ורוצים לצאת מהבית, ולכן לא נראה לי שהוא 'יחטוף' כפי שרבים חוששים.

"בסך הכל בסגר הרשויות דאגו שהפרויקטים בהקמה בתחום הנדל"ן לא ייפגעו, למעט חודש מרץ - אז לא הכניסו פועלים מהרשות. בסך הכל, השוק התנהל כרגיל". עם זאת, מוסיף גזית, "המצב הפוליטי פה כל כך בעייתי, וזה גורם לכך שאנחנו תקועים, משום שאין מכרזים כבר חצי שנה - וזה פוגע בעסקאות חדשות, הכל זז לאט יותר, הביורוקרטיה והרגולציה ברשויות, קבלת היתרים ועוד".

לדבריו, "מצד הרוכשים, הבנקים מאפשרים דחיית משכנתאות כרגע, ואנחנו עוד לא מרגישים את זה, בין אם זה קבוצות רכישה ובין אם יזמים, אבל זה יקשה על הרוכשים בהמשך, ובטוח יהיו אנשים שיהיה להם קשה להחזיר את החוב".

גזית מעריך כי "את ההזדמנויות העיקריות מהקורונה אנחנו עוד לא רואים, אבל הן יגיעו באמצע השנה הבאה בכל הסגמנטים בנדל"ן, בעקבות פשיטות רגל של חברות, בעיקר במסחר ובמשרדים, אחרי שכיום יש בעלי נכסים רבים שבקושי מניבים להם".

מה לגבי השפעת הקורונה על שוק האשראי החוץ-בנקאי?
"כשהשוק מאט, הכל מאט, וגם שוק האשראי החוץ בנקאי. אבל זה יצר לנו יתרון והגביר את התחרות שלנו מול הבנקים, גם בסגר הראשון וגם עכשיו, כי הם פועלים מאוד בזהירות - מה שעזר לנו לצמצם פערים. זה דומה למצב שבו אונייה ענקית נתקעת ולוקח לה יותר זמן להשתחרר, ואילו לסירת מרוץ קטנה יש יותר יכולת להשתחל ולהתקרב לאונייה".

עוד אומר גזית בעניין, כי "גם חברות האשראי החוץ בנקאיות הציבוריות חטפו, ואפשר לראות שבטווח הקצר הן נפגעות. הן לא מתחרות ישירות שלנו, אבל ככלל, נראה שהן ייצאו נשכרות מהמצב".

וההסכמים שנחתמו באחרונה עם איחוד האמירויות, ישפיעו לדעתך על תחום הנדל"ן בישראל?
"תל אביב היא לא לונדון או ניו יורק, אבל אני חושב שנראה כסף ממדינות המפרץ נכנס לשוק הנדל"ן שלנו, גם לתחום המגורים בתל אביב. יש שם כסף בלי גבול, ואני חושב שהם מעריכים אותנו בהרבה מאוד פרמטרים יותר ממה שאנחנו חושבים". 

עדי גזית

גיל: 37 ● מצב משפחתי: נשוי + 3 ● מגורים: הוד השרון ● השכלה: תואר ראשון (BA) במינהל עסקים ומימון מהקריה האקדמית אונו ● תפקיד קודם: סמנכ"ל פיתוח עסקי בחברת סאנפלאואר

ברקת

שנת הקמה: 2015 ● בעלי השליטה: עדי גזית, רוני בירם וגיל דויטש ● מנכ"ל: עדי גזית ● מספר עובדים: כ-15 ● מיקום: מגדל "השחר" בגבעתיים ● פרויקטים קיימים: כ-25 פרויקטים ● היקף האשראי שהעמידה מאז הקמתה: כ-1.5 מיליארד שקל

עוד כתבות

תוכנית דירה. האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית? / צילום: Shutterstock

האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית?

תושבים בתל אביב שביקשו להוסיף ממ"ד לדירתם נתקלו בהתנגדות של השכנים, שטענו כי הדבר יפגע בהמשך בהליך התחדשות עירונית ● מה קבעה ועדת הערר?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

שכונת גליל ים, הרצליה / צילום: המרכז למיפוי ישראל

הנוף לים בנתניה, המיקום המנצח בתל אביב: השכונות שעברו מהפכה

צילומי אוויר מראים את השינוי הגדול שהתרחש ב־20 השנים האחרונות באזורים מרכזיים ברחבי הארץ: את השדות החליפו בנייני מגורים, כבישים ופארקים ● איך אפשר היה לתכנן את השכונות החדשות טוב יותר ● צילומי אוויר: המרכז למיפוי ישראל ● פרויקט מיוחד

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

החלפת בתים. ''להיכנס לחופשה שונה מאורח החיים שלך'' / צילום: Shutterstock

36 פעמים החלפנו דירה: האנשים שיוצאים לחופשה בחינם

בעלי נכסים ואפילו שוכרים מחליפים דירות ומוצאים את עצמם בחופשה חלומית בבית של מישהו אחר ● מה היתרונות ומה הסכנות, ולמה צריך לשים לב

ההפגנה בתל אביב הערב / צילום: יעל גדות

שני לוחמים נפלו ברצועת עזה; אלפי מפגינים בת"א בעד עסקת חטופים

רס"ר במיל' עידו אביב ורס"ר במיל' קאלקידן מהרי נפלו בקרב במרכז רצועת עזה ● משפחותיהם של החטופים קית' סיגל ועמרי מירן קיימו מסיבת עיתונאים בעקבות אות החיים שהתקבל מהשניים בימים האחרונים • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים", בריטניה: "המתווה יכלול 40 ימי הפוגה" • בלינקן: "העבודה על הסכם הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה קרובה מאוד לסיום" • עדכונים בולטים

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

רכבים ליצוא בנמל בסין / צילום: Reuters

מהפך: יצוא המכוניות מסין לישראל התרסק ברבעון הראשון

ברבעון הראשון של 2024, יצוא הרכבים החשמליים הסיניים לישראל התכווץ ב-51%, כך לפי נתונים שפרסם המכס בסין. אלו הסיבות לכך ● קבוצת ב.מ.וו חשפה חשמלית חדשה של המותג "מיני", XPENG מתחילה לייצא קרוס־אובר חשמלי חדש ו־DAYUN משיקה סדאן גדולה ומפוארת - וכל אלו יגיעו לישראל עוד השנה ● השבוע בענף הרכב

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

מטה אמזון. זונחת חוזים למשרדים או אינה מחדשת אותם / צילום: Shutterstock, Tada Images

ענקיות הטק מצמצמות שטחים, וזו מכה נוספת לנדל"ן המניב

הצמצום הזה מהווה ניגוד חריף לאחר שנים שבהן החברות רק הגדילו את השטחים

וושינגטון. מעמד משפטי מיוחד

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה. זו הסיבה

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה ● אתונה, פריז, רומא ואחרות מגבילות את גובה הבנייה כדי לשמור על הנוף ● איך זה עובד ומהם יוצאי הדופן?

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבית הלבן: ביידן חזר על עמדתו הברורה בנוגע לרפיח

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ