גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרשת בני שטיינמץ: התובע בשוויץ התפטר, נמשך המו"מ להסדר עם הרשויות בארץ

בימ"ש בשווייץ דחה את בקשת המיליארדר לפסול את התובע במשפטו על מתן תשלומי שוחד לרעייתו של נשיא גינאה לשעבר, אולם התובע התפטר ● בקרוב צפויה פגישה בין נציגי שטיינמץ לפרקליטות

בני שטיינמץ בבית המשפט / צילום: שלומי יוסף, גלובס
בני שטיינמץ בבית המשפט / צילום: שלומי יוסף, גלובס

המיליארדר בני שטיינמץ במגעים להסדר עם רשויות התביעה בארץ הן בהליך הפלילי והן בהליך האזרחי המתנהלים נגדו. אולם הוא ממשיך להסתבך בשווייץ בגין כתב אישום שהוגש נגדו בגין אותה פרשה פלילית הנחקרת בארץ. לפי מידע שהגיע לידי "גלובס", דחה לאחרונה בית המשפט השווייצרי הפדרלי בקשה של שטיינמץ וסנגוריו לפסול את התובע במשפטו בשווייץ. בהמשך, התפטר התובע בעצמו.

שטיינמץ, אחד מהישראלים העשירים בעולם, נתון בארץ כבר ארבע שנים לחקירה פלילית בחשד למתן שוחד של עשרות מיליוני דולרים לנשיא גינאה לשעבר, אלפא קונדה, ולרעייתו. זאת, לפי החשד, בתמורה לרישיונות כריית ברזל, שהניבו לאיש העסקים הישראלי רווחים של מאות מיליוני דולרים בשנים 2006-2012. זוהי אחת מחקירות הדגל של הפרקליטות סביב העבירה של מתן שוחד לאישי ציבור בחו"ל לשם קידום אינטרסים עסקיים. זאת, כחלק משיתוף פעולה בינלאומי בניסיון למיגור התופעה


בנוסף, נגד שטיינמץ מתנהל בארץ מזה שנים גם הליך אזרחי, שבמסגרתו דורשת רשות המסים מאיש העסקים מס בסכום כולל של 4 מיליארד שקל.

במקביל לחקירה בארץ, מנהלות הרשויות בשווייץ הליך פלילי בבית משפט נגד שטיינמץ בגין מתן השוחד לכאורה בגינאה. בדומה לחשדות בפרשה העולים מהחקירה בארץ, שטיינמץ, העומד בראש קבוצת "שטיינמץ יהלומים" הפועלת ברחבי העולם, הואשם על ידי הרשויות בשווייץ כי שילם שוחד לנשיא גינאה לשעבר בתמורה לרישיון כרייה במכרה עופרת ברזל במדינה.

על פי כתב האישום שהוגש בשווייץ, שטיינמץ ושני נאשמים נוספים שילמו שוחד בהיקף של 10 מיליון דולר לאחת מנשותיו של נשיא גינאה לשעבר, לנסנה קונטה. זאת, לכאורה במטרה שחברת BSGR הקשורה למיליארדר הישראלי תקבל את רישיונות הכרייה באזור סימנדו במדינה וכדי למנוע מחברה מתחרה לקבלם. הסיבה שהחקירה התנהלה בשווייץ ושכתב האישום הוגש בז'נבה היא העובדה שמטה חברת BSGR באותה תקופה היה רשום בעיר.

שני ביקורים

בקשתו של שטיינמץ לפסול את התובע במשפטו בשווייץ, קלאודיו מסקוטו, הוגשה בעקבות ביקוריו החשאיים של האחרון בישראל. התובע ביקר בישראל פעמיים, ב-2017 וב-2018. שטיינמץ אף פנה לרשויות התביעה בשווייץ וביקש לקבל את כל חילופי הדברים לפני נסיעתו של התובע לישראל ובעקבותיה.

בקשתו של שטיינמץ הוגשה על בסיס פרסום בעיתון "הארץ" אודות ביקוריו של התובע מסקוטו בישראל ועל פרסום ב"גרדיאן" הבריטי מדצמבר 2016 שדיווח על פגישה בניו יורק בין הרשויות האמריקאיות, הישראליות, השווייצריות והגינאיות.

במסגרת בקשתו לפסול את התובע השווייצרי, טען שטיינמץ כי הקשרים בין התובע לרשויות בישראל ונסיעותיו לישראל לא הוזכרו בתיק החקירה. התביעה השווייצרית סירבה למסור מידע בעניין, אך ציינה כי לא הועברו ראיות בין המדינות מעבר לערוצי העזרה המשפטית ביניהן.

ביקורת והתפטרות

בית המשפט לערעורים בשווייץ דחה את בקשתם של שטיינמץ ושותפיו לפסול את התובע בשל ביקוריו בארץ. ביהמ"ש קבע כי לא הוכח שנסיעתו של התובע השווייצרי לישראל יכלה להשפיע על איסוף הראיות בתיק, וכי המידע על נסיעות התובע לא צריך להימצא בחומר החקירה.

דחיית הבקשה התבססה גם על האיחור בהגשת בקשת הפסילה על ידי שטיינמץ. נקבע כי הבקשה הוגשה באיחור, כאשר עוד לפני דצמבר 2019 ידעו שטיינמץ ושותפיו על הנסיעות, זאת "בהתבסס במיוחד על סירובו השיטתי (של התובע, נ' ש', ח' מ') להסביר את קשריו (אופי, תאריך ותוכן) עם הרשויות הזרות".

עם זאת, ביהמ"ש בשווייץ ביקר את התובע על התנהלותו. "ההתנהגות שאימץ התובע, סירוב שיטתי להסביר את דיוניו עם הרשויות הזרות אינה חפה מכל ביקורת, והשופט בערכאה הנמוכה יצטרך להחליט בעניין", נאמר בהחלטת ביהמ"ש. בהמשך, בעקבות הביקורת של ביהמ"ש התפטר מסקוטו מתפקידו כתובע והוא יוחלף באחר.

השפעה על ההסדר

להליך המתנהל נגד שטיינמץ בשווייץ עשויה להיות השלכה דרמטית על ההליכים נגדו בארץ. זאת, לא רק בשל התנהלות התובע השווייצרי ושיתוף הפעולה שלו עם הרשויות בארץ, אלא גם בגלל שהמשך ההליך בשווייץ יכול להביא לסיומם של ההליכים בארץ נגד שטיינמץ בהסדר. זאת, בדומה למודל ההסדר שנחתם ב-2018 עם חברת טבע בפרשת "התשלומים המושחתים לעובדי ציבור זרים". בהסדר הסכימה טבע לשלם למדינה 75 מיליון שקל, בתמורה לסגירת החקירה נגדה.

על הרקע הזה התקדמו המגעים בין סנגוריו של שטיינמץ, עוה"ד נתי שמחוני, רונן רוזנבלום ואורי קורב, לבין הרשויות בארץ. במסגרת המגעים הגיעו הצדדים להבנות כי כל הסדר שיושג צריך לכלול פתרון כולל לתיקים המתנהלים נגד שטיינמץ.

כבר לפני כשנה, פורסם ב"גלובס" כי שטיינמץ נמצא במגעים להסדר כופר עם הרשויות בארץ שיביא לסיום ההליך האזרחי והפלילי נגדו, בתמורה לכך ששטיינמץ ישלם קנס משמעותי. אולם בעוד שהרשויות בארץ עמדו על כך ששטיינמץ ישלם מיליארדי שקלים, המיליארדר היה מוכן לשלם "רק" מאות מיליוני שקלים.

גורם בתיק אמר אז ל"גלובס" כי "מזה תקופה מתנהלים מגעים מתקדמים בין הצדדים, כשכל צד שם את דרישותיו על השולחן, אך עדיין אין פריצת דרך במו"מ". גורם נוסף אמר שההתקדמות במו"מ איטית, כאשר המטרה היא לסיים את כל התיקים יחד. "יש הבנות, ויש כיוון כללי, יש מסר שמעוניינים להתקדם בהינתן מספר תנאים ודרישות - אבל התנאים האלה מהותיים, מורכבים, ואין עליהם כרגע הסכמה", אמר.

כשנה חלפה והמגעים עם שטיינמץ נמשכים, אך בעצלתיים. לפי מידע שהגיע לידי "גלובס", בקרוב צפויה להיערך פגישה נוספת בין סנגורי שטיינמץ לבין אנשי רשות המסים ופרקליטות מיסוי וכלכלה, בניסיון להתקדם לפתרון מוסכם.

שטיינמץ: "קנוניות"

מטעמו של שטיינמץ נמסר בתגובה: "ראשיתו של הסיפור בעובדה שחברת BSGR זכתה כדין בזיכיון לכריית עפרות ברזל בגינאה ששוויו מיליארדי דולרים, תוך שהיא עוקפת תאגידי ענק מהגדולים בעולם. למן אותו רגע מתמודדת החברה ומתמודד שטיינמץ עם קנוניות חובקות עולם תוך שהוא נלחם על צדקתו, חפותו והמוניטין העסקי שלו.

"בשנים האחרונות נאלץ שטיינמץ להיאבק משפטית כנגד הממשלה החדשה בגינאה שלאחר בוררות בינלאומית חזרה בה מכל טענותיה, ולאחרונה אף זיכה ביהמ"ש הגינאי את הנאשמים הגינאים, לרבות מי שתוארה כאשת הנשיא; נאבק שטיינמץ משפטית וניצח את תאגיד הכרייה 'ריו טינטו' תוך שמנהליו באותה עת מואשמים בשחיתות: נאבק נגד קמפיין ההשמצה שהוביל ג'ורג' סורוס וארגונו, שכנגדו הגיש שטיינמץ תביעה בניו יורק של 10 מיליארד דולר.

"יודגש, שהחקירה נפתחה בשווייץ בשל בקשת ממשלת גינאה, אשר במסגרת הליך בוררות בינלאומית חזרה בה זה מכבר מטענותיה, מכאן שמדובר באישום מופרך. חברת BSGR ושטיינמץ טענו כי נפלו פגמים חמורים בפעולות שבוצעו על ידי התובע מאסקוטו. באוגוסט 2020 הודיעו התובע על התפטרותו מהתיק.

"כשם שממשלת גינאה חזרה בה מטענותיה, כשם שביהמ"ש הרומני זיכה את שטיינמץ זיכוי מוחלט מאישומי השווא נגדו, כך גם כאן יוכח שלא דבק שום רבב בפעילותו.

"שטיינמץ דוחה מכל וכל את הטענות שהופנו כלפיו גם במסגרת החקירה בישראל והוא נחוש להמשיך ולהיאבק על צדקתו, חפותו והמוניטין העסקי שלו". 

***חזקת החפות: ההליכים הפליליים בעניינו של בני שטיינמץ עודם מתנהלים בשווייץ. בישראל טרם הסתיימה החקירה בעניינו. הוא מכחיש את המיוחס לו, ועומדת לו חזקת החפות. 

שוחד של עשרות מיליוני דולרים לעובדי ציבור זרים

תיק החשד במתן שוחד נגד בני שטיינמץ נחשב לאחד מתיקי הדגל של הפרקליטות במאבקה בתופעה של מתן שוחד לעובדי ציבור זרים לקידום אינטרסים עסקיים.
פרשת השוחד בגינאה התפוצצה בדצמבר 2016, אז עצרה היחידה הארצית לחקירות בינלאומיות של המשטרה (יאחב"ל) את שטיינמץ לחקירה באזהרה, בחשד למתן שוחד של עשרות מיליוני דולרים לנשיא גינאה, אלפא קונדה, ולרעייתו. זאת, לפי החשד, בתמורה לרישיונות כריית ברזל, שהניבו לאיש העסקים הישראלי רווחים של מאות מיליוני דולרים בשנים 2006-2012. שטיינמץ נחקר בפרשה מספר פעמים, והפקיד ערבויות כספיות של 100 מיליון שקל.

באוגוסט 2017 נעצר שטיינמץ ונחקר בפרשה נוספת. לפי החשד, ב-2009 הוא ביצע עסקה פיקטיבית ברומניה שכללה רכישת קרקע בשווי 3 מיליון אירו תמורת 9 מיליון אירו. המשטרה חשדה כי 6 מיליון האירו שנשארו נכנסו ל"קופה קטנה", ששימשה לצורך העברת כספי שוחד לגורמים שונים בעולם - בין השאר 1.5 מיליון אירו שהועברו לאשתו של נשיא גינאה לשעבר.

ביוני אשתקד הודיע בא-כוחו של שטיינמץ ב"פרשת רומניה", עו"ד יובל ששון, כי בימ"ש ברומניה זיכה את שטיינמץ מהאישומים בהונאה. למרות זאת, חקירתו של שטיינמץ בפרשה זו נמשכת בישראל.

מחלוקת המס האזרחית בין שטיינמץ לרשות המסים נחשפה ב"גלובס" בפברואר 2012 עוד הרבה קודם להסתבכויותיו הפליליות. הרשות דורשת משטיינמץ כ-4 מיליארד שקל - ההפרש לכאורה בין המס ששילם בגין עסקיו המוחזקים בנאמנויות שונות, בעיקר בחו"ל, לבין המס שלטענת הרשות היה עליו לשלם. במסגרת תיק זה חייב המחוזי בת"א ב-2014 את שטיינמץ למסור לרשות המסים שורת מסמכים על הנאמנויות והחברות שהוא מחזיק בחו"ל.

במהלך ניהול התיק והעברת החומרים על ידי שטיינמץ, נחשפה בפני המדינה תמונה רחבה יותר של עסקיו ושל הכנסותיו, דבר שהוביל כפי הנראה לחקירה הפלילית הראשונה שנפתחה נגדו בישראל בגין השוחד בגינאה.

ההליכים בארץ ובעולם

■ פברואר 2012: "גלובס" חושף מחלוקת מס בין שטיינמץ לרשות המסים, שבמסגרתה נדרש שטיינמץ לשלם 4 מיליארד ש' בגין עסקיו המוחזקים בנאמנויות בחו"ל

■ דצמבר 2016: שטיינמץ נעצר ונחקר בחשד למעורבות בפרשה, שעניינה מתן שוחד של עשרות מיליוני דולרים לנשיא גינאה ולרעייתו. ממשלת גינאה חזרה בה מכל ההאשמות כלפיו, אך חקירתו בארץ נמשכת

■ אוגוסט 2017: שטיינמץ נעצר ונחקר בחשד כי יחד עם אחרים ביצע ב-2009 עסקה פיקטיבית ברומניה, שכללה כספים שהועברו לטובת תשלומי שוחד

■ יוני 2019: בימ"ש ברומניה זיכה את שטיינמץ מאישומים בהונאה בתחום הקרקעות ברומניה - לפרשה זו אין קשר לפרשת רומניה הנחקרת בישראל

■ אוגוסט 2019: התביעה הכללית בשווייץ הגישה כתב אישום נגד בני שטיינמץ, בחשד ששיחד בכירים בגינאה וזייף מסמכים, באותה פרשה הנחקרת גם בישראל

■ אוקטובר 2019: מו"מ בין הפרקליטות לשטיינמץ להסדר כולל בהליך הפלילי והאזרחי נגדו בתמורה לתשלום מס וקנס גבוהים

■ אוגוסט 2020: בימ"ש בשווייץ דוחה את בקשת שטיינמץ לפסול את התובע במשפטו. התובע מתפטר

עוד כתבות

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

רכבים ליצוא בנמל בסין / צילום: Reuters

מהפך: יצוא המכוניות מסין לישראל התרסק ברבעון הראשון

ברבעון הראשון של 2024, יצוא הרכבים החשמליים הסיניים לישראל התכווץ ב-51%, כך לפי נתונים שפרסם המכס בסין. אלו הסיבות לכך ● קבוצת ב.מ.וו חשפה חשמלית חדשה של המותג "מיני", XPENG מתחילה לייצא קרוס־אובר חשמלי חדש ו־DAYUN משיקה סדאן גדולה ומפוארת - וכל אלו יגיעו לישראל עוד השנה ● השבוע בענף הרכב

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

ההפגנה בתל אביב הערב / צילום: יעל גדות

שני לוחמים נפלו ברצועת עזה; אלפי מפגינים בת"א בעד עסקת חטופים

רס"ר במיל' עידו אביב ורס"ר במיל' קאלקידן מהרי נפלו בקרב במרכז רצועת עזה ● משפחותיהם של החטופים קית' סיגל ועמרי מירן קיימו מסיבת עיתונאים בעקבות אות החיים שהתקבל מהשניים בימים האחרונים • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים", בריטניה: "המתווה יכלול 40 ימי הפוגה" • בלינקן: "העבודה על הסכם הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה קרובה מאוד לסיום" • עדכונים בולטים

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

תופעה בארה"ב: חברות הביטוח מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

מטה אמזון. זונחת חוזים למשרדים או אינה מחדשת אותם / צילום: Shutterstock, Tada Images

ענקיות הטק מצמצמות שטחים, וזו מכה נוספת לנדל"ן המניב

הצמצום הזה מהווה ניגוד חריף לאחר שנים שבהן החברות רק הגדילו את השטחים

וושינגטון. מעמד משפטי מיוחד

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה. זו הסיבה

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה ● אתונה, פריז, רומא ואחרות מגבילות את גובה הבנייה כדי לשמור על הנוף ● איך זה עובד ומהם יוצאי הדופן?

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; טסלה קפצה ביותר מ-15%

השקל התחזק במעל 1% מול הדולר, 3.76 שקלים ● טסלה סיימה את יום המסחר בזינוק של 15.3%, אפל הוסיפה 2.5%, גוגל צנחה ב-3.3% ובורסת הקריפטו קוינבייס איבדה 7.8% ● שטף הדוחות בוול סטריט ימשך השבוע, אמזון תדווח בשלישי, אפל בחמישי ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, יועצי טראמפ מנסחים הצעות חוק להגבלת עצמאות הבנק המרכזי ● ברביעי החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, בשישי דוח התעסוקה החודשי

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית