גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקורונה משתקת את בתי הקולנוע: סינמה סיטי וגלובוס מקס לשעבר בוחנות מיזוג

לפי שעה מדובר בגישוש ראשוני בלבד, כך שעדיין אין מתווה ברור לחלוקה בין השתיים ● בנוסף לפעילות בתי הקולנוע, לשתי החברות יש גם פעילות משמעותית בתחום הפצת הסרטים, ועדיין לא ידוע כיצד זו תחולק במיזוג אם הוא ייצא אל הפועל

סינמה סיטי חדרה / צילום: דוד חיון
סינמה סיטי חדרה / צילום: דוד חיון

התקופה המאתגרת עבור ענף בתי הקולנוע בישראל מאלצת גם את השחקניות הגדולות לחשב מסלול מחדש. בתי הקולנוע שפעילותם הושבתה לפני כשבעה חודשים כחלק מהסגר שהטילה הממשלה מצאו את עצמם נטולי הכנסות מאז חודש מרץ. עתה, על הרקע הזה, שתיים מהשחקניות הגדולות בענף - סינמה סיטי של משפחת אדרי ואלקו מדיה (לשעבר גלובוס מקס) מקבוצת אלקו שבשליטת האחים זלקינד - בודקות היתכנות למיזוג ביניהן.

לפי שעה מדובר בגישוש ראשוני בלבד, כך שעדיין אין מתווה ברור לחלוקה בין השתיים. עם זאת, הפעילות של סינמה סיטי גדולה מזו של אלקו בתחום בתי הקולנוע כך שיתכן שהיא תרצה לשלוט בפעילות הממוזגת. בנוסף לפעילות בתי הקולנוע, לשתי החברות הללו גם פעילות משמעותית בתחום הפצת הסרטים, ועדיין לא ידוע כיצד זו תחולק במיזוג שכזה.

סינמה סיטי שבבעלות משפחת אדרי היא אחת משלוש שחקניות הקולנוע הגדולות בענף, והיא מפעילה שבעה מתחמי קולנוע בישראל: בגלילות, בראשון לציון, בירושלים, בנתניה, בכפר סבא, בבאר שבע ובחדרה.

השחקנית עמה היא בוחנת עתה אפשרות למיזוג היא אלקו מדיה, לשעבר גלובוס מקס, השחקנית השלישית בגודלה בשוק. אלקו מדיה, החברה הבת של קבוצת אלקו, רכשה לפני כשנתיים את הפעילות של גלובוס מקס בתמורה ל-144 מיליון שקל לאחר שזו קרסה ונקלעה להקפאת הליכים.

כיום היא מחזיקה בפעילות של כ-10 בתי קולנוע ברחבי הארץ באמצעות החברה הבת אלקו מדיה. בזמנו, אלקו התקשרה עם הוט בהסכם שיתוף פעולה במסגרתו מותגו תחת השם הוט סינמה. החברה הייתה אמורה אף להרחיב את פעילותה בעתיד בתחום, וזאת באמצעות חתימה על הסכמים לשכירת שטחים להקמת בתי קולנוע חדשים בקניון עזריאלי ת"א וקניון עזריאלי הנגב בבאר שבע.

נתח השוק של החברה הממוזגת עשוי לעלות על 50% מהשוק

ככל שיבשיל, מיזוג כזה ידרוש בדיקה מעמידה מצידה של רשות התחרות שאף עשויה לפסול אותו, וזאת משום שהוא יהפוך את החברה הממוזגת לכזו שאוחזת נתח שוק של למעלה מ-50%.

לשם השוואה, השחקנית הגדולה ביותר כיום בענף היא תאטראות ישראל בהובלת מוקי גרידינגר המשתייכת לענקית הקולנוע השנייה בגודלה בעולם - סינוורלד, המחזיקה כ-33% מהשוק בישראל.

אותה קבוצה מחזיקה בישראל בתי קולנוע תחת שני מותגים - יס פלאנט ורב חן, מה שמקנה לה את נתח השוק הגדול ביותר בענף. בנוסף לאלה פועלות בתחום גם שחקניות קטנות בהרבה דוגמת קולנוע לב.

כך או כך, מדובר בענף שנפגע קשות מהקורונה בישראל ובעולם. בניגוד לענפים אחרים במשק שפעילותם הופסקה וחזרה ל"שגרה" זמנית גם אם לחודשים בודדים, בתי הקולנוע מושבתים בארץ באופן מלא מאז אמצע מרץ.

הפגיעה של משבר הקורונה בענף הקולנוע פגעה קשות גם בפעילות של סינוורלד, המחזיקה בתאטראות ישראל. לפני כשלושה שבועות החברה הודיעה על השהיית הפעילות שלה בשני השווקים הגדולים בהם היא פועלת - ארה"ב ובריטניה, וזאת ללא צפי לפתיחה מחודשת.

ההחלטה הזו התקבלה לאחר שהוחלט לדחות את מועד היציאה לאקרנים של הסרט החדש מסדרת ג'יימס בונד מנובמבר לאפריל, ולאחר שהשקות נוספות של סרטים נדחו אף הן.

בסיכום המחצית הראשונה של 200 החברה דיווחה על הפסד של 1.6 מיליארד שקל. בעיתון האמריקאי "וול סטריט ג'ורנל" גרידינגר צוטט כאומר: "אנחנו כמו חנות מכולת בלי ירקות, פירות ובשר. אנחנו לא יכולים לפעול לאורך זמן בלי מוצר".

עוד כתבות

שכונת גליל ים, הרצליה / צילום: המרכז למיפוי ישראל

הנוף לים בנתניה, המיקום המנצח בתל אביב: השכונות שעברו מהפכה

צילומי אוויר מראים את השינוי הגדול שהתרחש ב־20 השנים האחרונות באזורים מרכזיים ברחבי הארץ: את השדות החליפו בנייני מגורים, כבישים ופארקים ● איך אפשר היה לתכנן את השכונות החדשות טוב יותר ● צילומי אוויר: המרכז למיפוי ישראל ● פרויקט מיוחד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

הפקולטה לניהול. אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני / צילום: Shutterstock

לדבר לעצמכם, לעשות במקום לנוח ולהתמקד בכאן ועכשיו: אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני

בחצי השנה האחרונה אנו חווים ימים מורכבים וזקוקים יותר מתמיד לכלים שיסייעו לנו לפתח חוסן אישי, חברתי, קהילתי וארגוני ● כך תעשו את זה נכון

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם